Khamis, 8 Mac 2018

VIDEO:TONY PUA TERLEPAS CAKAP SAHKAN LIM GUAN ENG TERLIBAT RASUAH TEROWONG


Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua enggan menjawab soalan apa-apa soalan yang berkaitan dengan terowong dasar laut Pulau Pinang.
“Kes terowong ini, Pulau Pinang akan jawab. Kami bukan Ahli Parlimen Pulau Pinang. Kami tidak mempunyai sebarang fakta (berkaitan dengan terowong),”katanya yang juga Ahli Parlimen DAP Petaling Jaya Utara. 
"Kes 1MDB ini, saya akan jawab. Saya bukan Ahli Lembaga Pengarah 1MDB tapi saya tahu semua dari A-Z. Saya mempunyai apa jua sebarang fakta dalam tanah bawah tanah atas langit tengah langit semua saya ada" kih kih kih..."Kes Air Selangor dan Tanah Ijok ini, MB Selangor akan jawab. Kami bukan Ahli Exco Selangor, Kami tidak ada sebarang fakta" kah kah kah..Dasar Putar Belit !
Dua tahun lepas Tony Pua berkata beliau bersetuju Lim Guan Eng meletak jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang jika sekiranya kes yang melibatkan rasuah Setiausaha Agung DAP itu didakwa di mahkamah.
Walau bagaimanapun selepas Guan Eng dan ahli perniagaan Phang Li Khoon didakwa di Mahkamah Pulau Pinang pada 30 Jun 2016 atas tuduhan rasuah, Tony Pua tidak meneruskan desakan agar Setiausaha Agung DAP itu meletak jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang.

0 comments:

Catat Ulasan