Isnin, 11 Disember 2017

BREAKING NEWS: RAFIZI MASUK ICU, HOSPITAL JANTUNG


SEBAB PERTAMA 
Rafizi Ramli just made yet another false accusation, this time against Menteri Rahman Dahlan.

Rafizi alleges that the EPU ministry under Rahman Dahlan had awarded a contract to company called Pico Integrated Exhibits Sdn Bhd where a shareholders if one "Raslan Dahlan" whom Rafizi alleges is the brother of Rahman Dahlan.
(Pico has been in the business of exhibits since 20 years ago)

But the problem is that Raslan is not related to Rahman Dahlan in anyway!

Raslan's full name is Nooraslan bin Mohd Dahlan and he was born in Johor, as you can see from his MyKad code of 01.

Whereas Rahman's full name is Abdul Rahman bin  Datuk Hj. Dahlan (no Mohd) and he was born in Sabah. In fact, his father was a Sabah Adun for DUN Sulaman assemblyman for six years beginning 1971.

Sabah Mykad codes would be 12, 47, 48 or 49.

Looks like another lawsuit coming up for Lapiji. Does the fella ever bother checking his facts or he simply tembak and then get sued so that he ask for donations?

Rafizi also alleges that the Ekspo Negaraku is a waste of money and costs "berpuluh-puluh juta".

The Ekspo has been a great success and is on track for 500,000 visitors.

Anyone who went there will surely be impressed with the highly interactive and virtual exhibits that seeks to inform and educate Malaysians on the various infrastructure development, ongoing project and plans.

Here is a Youtube video about the exhibits at Ekspo Negaraku.

Entrance is free too.

Even if it cost RM20mil, it will just be RM40 per person - a small price to pay for Malaysians to enjoy a day out FOC - especially since the exhibits can be re-used.

Assuming it is RM20mil, the Federal govt would have spent RM20mil to educate and entertain 500,000 Malaysians with impressive exhibits - many of whom have gone back smiling.

Unlike Pakatan and DAP, the Federal Govt does not spend RM305mil on "reports" to a private company  where until now, the reports cannot be completed.

Rafizi, please lah.. you are embarrassing yourself.

PS. When want to debate?

LSS.
---
UPDATE: The cowardly and stupid Rafizi just DELETED his ENTIRE press conference from his FB.

It was previously here: https://www.facebook.com/rafiziramli.keadilan/videos/1731438293557337/SEBAB KEDUA: RAFIZI RAMLI KANTOI FITNAH
—————
Saya baru sahaja dimaklumkan mengenai sidang media Rafizi Ramli yang menuduh saya melantik abang saya sebagai kontraktor pelaksana Expo NegaraKu.

Dalam sidang medianya, Rafizi mengatakan bahawa dia telah membuat penyiasatan dan penyelidikan dan dengan yakin menyatakan dia mempunyai bukti yang kukuh bahawa saudara Raslan Dahlan, Ketua Pegawai Ekskutif PICO Integrated Exhibit Sdn Bhd, adalah abang kepada saya.

Sekali lagi Rafizi secara sengaja merekacipta satu pembohongan besar dalam kerakusan beliau untuk memfitnah saya, kerajaan BN dan Datuk Seri Najib Razak. Ini membuktikan Rafizi adalah seorang pembohong tegar  bersiri (compulsive serial liar) yang tidak pernah takut kepada Allah.

Saya akan berbincang dengan peguam saya dalam masa yang terdekat ini untuk tindakan undang undang seterus terhadap pembohong tegar bersiri bernama Rafizi Ramli ini.

Saya berharap kepimpinan Pakatan Harapan mengarahkan Rafizi Ramli untuk segera menutup mulut kerana pembohongan Rafizi ini mengaibkan mereka.

Rakyat perlu membuka mata terhadap pembohong tegar bersiri ini kerana penyakit berbohong dia ini tidak boleh diubati lagi.

Abdul Rahman Dahlan
Menteri
Jabatan Perdana Menteri
Unit Perancang Ekonomi
Putrajaya
11 Disember 2017


SEBAB KETIGA

At the Press Conference by Dato’ Rahman Dahlan on the grounds of Ekspo Negaraku.

He and his team has the full recording of the Press Conference and blog post of Rafizi Ramli’s allegedly slanderous posting which Rafizi then deleted.

It is of no use that Rafizi tried to delete his video and blog post. You are too late.

It looks like all the proof needed for a defamation case is at hand.

PS. Ekspo Negaraku has full crowds today too. Even the food trucks there are doing good business.


SEBAB KEEMPAT

SIDANG AKHBAR
DATUK SERI ABDUL RAHMAN BIN DAHLAN
MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
DECEMBER 11, 2017

1. Saya menafikan sekeras-kerasnya tuduhan Rafizi Ramli di dalam sidang akhbar beliau tengahari tadi, bahawa kononnya saya telah menyalahgunakan kuasa saya sebagai Menteri yang bertanggungjawab ke atas Unit Perancang Ekonomi (EPU). dengan melantik sebuah syarikat milik “abang” kandung saya - PICO Integrated Exhibit Sdn Bhd - sebagai kontraktor pelaksana Expo Negaraku.

2. Di dalam sidang media tersebut, Rafizi Ramli mengulangi pertuduhan yang sama bahawa Nooraslan bin Md Dahlan adalah abang kandung saya sebanyak 9 kali.

3. Sekali lagi saya tegaskan di sini, Nooraslan Bin Md. Dahlan, Ketua Pegawai Eksekutif PICO Integrated Exhibit Sdn Bhd tidak mempunyai apa-apa pertalian darah atau persahabatan dengan saya walaupun kami berkongsi nama bapa yang hampir serupa.

4. Rafizi dengan yakin menyatakan beliau memperolehi sumber maklumat daripada EPU sendiri tentang pertuduhan salahgunakuasa ini. Saya ingin memberi amaran sekeras-kerasnya kepada Rafizi jangan sesekali cuba melibatkan agensi seperti EPU yang bertungkus lumus merancang dasar pembangunan negara dalam fitnah dan tohmahan jahat yang tidak berasas ini.

5. Saya mengambil maklum bahawa Rafizi telah pun memadamkan pautan kepada sidang akhbar beliau di laman Facebook dan Twitter sejurus selepas 10 minit video tersebut disiarkan secara langsung. Ini dengan jelas membuktikan bahawa Rafizi telah menuduh saya menyalahguna kuasa tanpa bukti berasas.

6. Sehubungan dengan itu, saya akan berbincang dengan peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang yang setimpal dengan fitnah yang dilontarkan. InsyaAllah, saya percaya kebenaran dan proses undang-undang negara akan berpihak kepada yang benar.

-Ends-


SEBAB KELIMA


http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/12/11/rafizi-kills-live-video-from-fb-after-bungling-on-ministers-brother/

Rafizi Ramli sekali lagi membuat tuduhan palsu, sekali ini ke atas Menteri Rahman Dahlan.

Rafizi mendakwa EPU yang di bawah Rahman Dahlan telah memberi kontrak kepada sebuah syarikat bernama Pico Integrated Exhibits Sdn Bhd di mana salah seorang pemegang sahamnya bernama “Razlan Dahlan”, yang dituduhnya adik lelaki kepada Rahman Dahlan (Pico telah wujud dan terlibat di dalam perniagaan pameran sejak 20 tahun dahulu)

Masalahnya ialah Raslan tersebut tiada kaitan langsung dengan Rahman Dahlan pun.

Nama penuh Rahman ialah Abdul Rahman bin Datuk Hj. Dahlan (tiada Mohd) dan beliau dilahirkan di Sabah. Dan bapanya ialah seorang ADUN Sulaman selama enam tahun sejak 1971 lagi.

MyKad Sabah mempunyai kod 12,47, 48 atau 49.

Nampak gayanya satu lagi tindakan kes saman akan bermula ke atas Lapiji. Sepatutnya orang ini membuat semakan fakta atau beliau ini main tembak sahaja dan kemudiannya mengharapkan sumbangan derma orang ramai untuk membayar saman nanti.

Razifi juga mendakwa Ekspo Negaraku membazirkan wang berjuta-juta ringgit.

Sedangkan ekspo tersebut sangat berjaya dan sehingga kini dicatatkan seramai 500,000 orang pengunjung.

Sesiapa pun yang telah melawat ekspo tersebut akan kagum dengan pameran yang interaktif dan visual memaparkan maklumat kepada rakyat Malaysia mengenai pelbagai pembangunan infrastruktur, projek yang sedang berjalan dan perancangannya.

Di sini ditunjukkan Video Youtube mengenai pameran di Ekspo Negaraku.

Masuk adalah percuma.

Andaikan kosnya dalam RM 20 juta, bermakna bayarannya ialah RM 40 seorang – satu harga yang rendah digunakan untuk rakyat Malaysia bagi menyaksikan pameran percuma tersebut – malahan bahan pameran tersebut boleh digunakan semula.

Andaikan kosnya juga RM 20 juta, bermakna Kerajaan Persekutuan menggunakan peruntukan  untuk mendidik dan memberi maklumat keada 500,000 rakyat Malaysia dengan satu pameran yang cukup membanggakan – ramai yang pulang dengan rasa puas dan gembira.

Tidak seperti Pakatan dan DAP, Kerajaan Persekutuan tidak perlu membelanjakan RM 305 juta untuk satu ‘laporan’ kepada sebuah syarikat swasta dan sehingga kini laporan tersebut masih tidak siap.

Rafizi, tolonglah jangan memalukan diri anda sendiri.


Bila hendak berdebat?

LSS


TERKINI: Rafizi yang penakut dan bodoh ini telah MEMADAMKAN SEMUA sidang akhbarnya di dalam FB beliau.

Sebelum ini boleh dicapai hhtps://www.facebook.com/rafiziramli.keadilan/video/1731438293557337/

Di dalam sidang akhbar oleh Dato’ Rahman Dahlan dengan berlatarbelakang Ekspo Negaraku.

Beliau dan juga kakitangannya mempunyai rakaman penuh sidang akhbar dan blog yang telah dimuat naik oleh Razifi Ramli berupa fitnah tetapi dipadamkan kemudiannya.

Tidak guna Rafizi cuba memadamkan rakaman video dan blog tersebut tersebut. Anda sudah terlewat.

Kelihatan satu lagi bukti untuk mendakwa anda sudah berada di dalam tangan.

Ekspo Negaraku masih penuh dengan pengunjung sehingga hari ini. Food truck pun mendapat peniagaan yang baik.


Nota: Tajuk di atas adalah cara-cara Rafizi membuat Fitnah. Ok Tak ?


5 comments:

Tanpa Nama berkata... 11 Disember 2017 10:28 PTG

HAHAHAHA BIJAK BIJAK KIH KIH

Tanpa Nama berkata... 11 Disember 2017 11:36 PTG

mampos la cicit dajal ni

Tanpa Nama berkata... 12 Disember 2017 6:01 PG

Rafizi mmg bijak...asalkan kerosakan imej rahman dahlan tercapai sudah memadai walau pun sekejap....serangan hendap rafizi dikira berhasil

Tanpa Nama berkata... 12 Disember 2017 9:11 PG

"...saya gurau aje..."

Tanpa Nama berkata... 14 Disember 2017 4:05 PTG

Kalau Repizi sendiri yang buat tajuk artikel ni, dia akan tulis : "Tak Diterima Tanah, Repizi Mati Kali Ke-dua".

Catat Ulasan