Ahad, 24 September 2017

RAKYAT SELANGOR MENGAMOK: AZMIN ALI GADAI SELANGOR KEPADA CHINA

Rakyat Selangor membanjiri akaun FB rasmi Azmin Ali dengan komen berbaur kritikan dan sindirian selepas Menteri Besar dari PKR itu berkunjung ke China untuk menarik pelaburan ke negeri ini.
Rakyat bukanlah marah dengan usaha Azmin memajukan negeri ini tetapi kecewa dan menyampah terhadap sikap para pemimpin Pakatan Harapan yang tak ubah seperti talam dua muka.
Apa tidaknya, ketika Najib Razak membawa lebih RM300 bilion pelaburan asing ke negara ini, mereka melontarkan pelbagai tohmahan ke atas sosok Perdana Menteri Malaysia itu seperti menggadai maruah negara dan menjual kedaulatan tanah air.
Azmin Ali turut tidak terkecuali mengkritik beliau. Apa sahaja yang tidak dihamburkan terhadap Najib.. masih ingat kata-kata Azmin, “Najib Razak adalah Perdana Menteri paling bodoh!” ketika berucap dalam satu majlis baru-baru ini selepas China bersetuju melabur dalam projek ECRL? Malangnya, inilah standard Menteri Besar kesayangan rakyat Selangor ketika ini.
Justeru, jika kita memakai logik yang sama, maka boleh juga disimpulkan bahawa Azmin Ali ialah Menteri Besar paling bodoh dalam sejarah Selangor kerana mahu menjual negeri ini kepada orang China selepas berjaya menggadaikan maruah negeri berdaulat ini kepada IKEA pada nilai hanya RM1 bilion sahaja bulan lalu.
Sekarang, anda dipersilakan meludah ke muka Azmin dan muka anda sendiri kerana kebodohan anda menyebabkan Selangor bakal tergadai sepenuhnya.

4 comments:

Tanpa Nama berkata... 24 September 2017 2:17 PTG

Yang Menyampah terhadap Kerajaan Selangor ialah ahli2 UMNO yang sekian lama tidak disuap. Yang gemuk2 dulu dah jadi macam org2 Ethiopia, kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Itulah musibah jadi hamba kpd sistem perompakan UMNO yg kerja mrk sekian lama songlap dana awam. Sepatutnya org2 UMNO di kafirkan PAS kerana perbuatan mrk yg jelas melanggar hukum syarak.

Tanpa Nama berkata... 25 September 2017 9:34 PG

#JomSelamatkanNegara
BersamaBetterBeerFestival+ChinaDoll
Hahaha....

Tanpa Nama berkata... 25 September 2017 11:31 PTG

Azmin bawa hanya RM3.5 Billion pelaburan Cina manakala Najib dapat RM300 billion. Cina lebih akrab pada Najib.

Tanpa Nama berkata... 29 September 2017 10:19 PG

Bukan kira lebih ka kurang ka, tp ckp kat org lain tp dia buat jugak Bongok pembangkang ni.

Catat Ulasan