Isnin, 25 September 2017

RAFIZI PAKAR FITNAH KATA LATHEEFA KOYA, DIJATUHI BANKRAP, MINTA RAKYAT BAYAR FITNAH DIA, APA JENIS MANUSIA ?Rafizi Ramli diberi notis kebankrapan oleh Tetuan Khalek Awang & Associates.
Notis kebankrapan itu dibuat di Mahkamah Tinggi Malaya Shah Alam bertarikh 12 September 2017.
Plaintif, NFC dan pengerusi eksekutif Salleh telah memulakan prosiding di atas hutang belum berbayar berjumlah RM306,999.17.
Apabila dihubungi, Salleh mengesahkan niat di sebalik notis itu dan prosiding kebankrapan telah dimulakan terhadap Rafizi, selepas ahli parlimen PKR Pandan itu gagal menyelesaikan ganti rugi dan kos yang diberikan oleh mahkamah.
“Kami (Salleh dan parti undang-undang NFC) telah menghubungi beliau tiga kali mengenai perkara itu tetapi dia masih belum bertindak sehingga hari ini. Jadi kita akan meneruskan prosiding kebankrapan, “kata Salleh dilapor NST.
Pada bulan November tahun lepas, Rafizi telah diarahkan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur untuk membayar Salleh dan NFC RM200,000 atas ganti rugi berhubung dengan pinjaman untuk membeli hartanah KL Eco City.
Mahkamah juga memerintahkan Rafizi membayar kos RM100,000.
Walau bagaimanapun pada awal bulan Ogos, Rafizi mendakwa beliau telah mengumpulkan lebih daripada RM1.5 juta daripada sumbangan awam untuk membantu membayar ganti rugi dan kos tersebut.
“Tetapi hingga hari ini, beliau masih belum menyelesaikan kerosakan dan kos seperti yang diarahkan oleh mahkamah,” kata Salleh.

3 comments:

Tanpa Nama berkata... 25 September 2017 9:05 PG

Rafizi ni minta derma pandai tapi nak bayar hutang tak nak nampak sangat kaki kelengtong kik3

Tanpa Nama berkata... 25 September 2017 7:04 PTG

Kutip duit buat apa. Saman tak bayar jgk.

Tanpa Nama berkata... 28 September 2017 12:25 PG

Orang ramai menghargai perkhidmatan Rafizi melapur kegiatan rasuah di kalangan orang atasan di Malaysia. Kalau dia minta berapa banyak pun orang akan sudi menderma.

Catat Ulasan