Rabu, 30 September 2015

RAFIZI BERBOHONG DAN PEMBOHONG KATA PELAJAR MALAYSIA DI AMERIKA

5


Saya sangat terkejut dengan Pembohongan dan Pembodohan oleh Rafizi dalam laporan ini http://m.malaysiakini.com/news/313987

Pertama sekali, majlis pada 28 Oktober 2015 di Bangunan Ambasador Malaysia di New York itu adalah Majlis Sepetang bersama Perdana Menteri. Tidak ada Majlis Dialog!!! Kenapa Rafizi merepek. Sejak jadi YB kenapa asyik BERBOHONG sahaja Rafizi? Adakah itu taraf kamu? Jika kamu tidak hadir ke New York dan kamu tidak melihat suasana majlis tidak usah kamu bercakap mengenainya ! Kamu hanya akan mengumpul dosa kering!

Walaupun PM sangat sibuk, baharu sahaja selesai mesyuarat dengan Presiden Obama dan lain-lain ketua kerajaan, PM masih sudi bersama kami. Apatah lagi keadaan jalan di New York jammed di mana-mana. PM kelihatan sangat letih tetapi melayan kami seperti anak-anaknya, kami dari pelbagai kaum merasa sangat friendly, selesa dan gembira. Hampir 1 jam PM berucap mengenai perancangan ekonomi dan pembangunan Malaysia, kemajuan dan cabaran, kami sanggup berdiri lama mendengarnya. Perdana Menteri menggunakan slaid dan ianya sungguh menarik.

Perdana Menteri juga beramah mesra hampir satu jam makan bersama kami sambil bertukar pandangan secara dekat, dari hati ke hati dan kami berpuashati. PM melanggar protokolnya dengan tidak makan secara berasingan di meja VVIP tetapi sanggup berbaris bersama kami mengambil makanan di meja yang disediakan untuk orang ramai. 

Semasa kami makan bersama, kami bertanya banyak perkara, kami meluahkan banyak perkara. Kami faham PM dikritik kerana dasar-dasarnya yang tidak popular, tetapi bukti global menunjukkan PM melakukan perkara yang tepat untuk masa akan datang. 

Bagi kami, kami lebih percayakan PM daripada agenda Rafizi. Kami sudah hilang respect kepada Rafizi kerana banyak bercakap tetapi tidak nampak apa-apa hasil daripada percakapannya.

Asyik-asyik persoal dasar kerajaan, kami sudah naik bosan!!! Asyik recycle isu yang sama amat menjumudkan!!! Rafizi memberi gambaran rakyat Malaysia bodoh belaka. Kami pun tahu membezakan mana yang baik kepada negara, kami sangat bosan dengan cara Rafizi dan pembangkang.

Sangat memalukan dan tidak nampak kematangan hidup bernegara. Kalaulah Rafizi di Amerika Syarikat buat cara yang sama asyik repeat isu seolah-olah rakyat pekak dan bodoh, saya percaya rakyat Amerika akan panggil Rafizi si Bodoh from Malaysia! Memalukan!!!

Matanglah sikit, kalau nak kempen tunggulah PRU14 , sekarang masa untuk bekerja. Jangan tanam kebencian yang keterlaluan kepada kerajaan seolah-olah tiada satu pun perkara yang baik dari kerajaan!

Simpan sedikit kebodohanmu, keegoanmu, keceluparanmu untuk masa pencenmu! Kami sudah bosan dengan retorik dan isu-isu yang kamu recycle. 

Kami mahu masa depan. Kami tak mahu cakap banyak walaupun popular untuk kamu!

Pelajar Malaysia,
New York, USA.
......

Kiriman emel di atas tanpa edit.
EMPAT INDIVIDU SAMAN HJ HADI DIDALANGI DAP

6

Pengarah Jabatan Penerangan PAS Pusat, Ahmad Amzad Hashim mempersoalkan siapakah dalang di sebalik empat individu yang bertindak memfailkan permohonan untuk mencabar rang undang-undang persendirian terhadap Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Sudahkah empat orang berkenaan mendapatkan deklarasi bahawa Private Bill (PB) itu salah? Setakat ini melalui kenyataan awam yang dibuat oleh Ketua Hakim Negara dan juga Bekas Ketua Hakim Negara, tidak membayangkan apa-apa pelanggaran perlembagaan atau undang-undang.

“Mengapa tidak dapatkan dulu tafsiran, pengisytiharan mahkamah bahawa PB itu melanggar perlembagaan. Jika benar salah, barulah munasabah tindakan saman berkenaan,” katanya kepada Harakahdailysemalam.

Justeru katanya, rakyat sudah mula mempersoalkan siapa di sebalik empat individu berkenaan dan profil mereka mempunyai hubung kait dengan beberapa parti politik seperti Amanah dan DAP mula tersebar di alam maya.

Empat individu yang dimaksudkan itu adalah Mansoor Saat, Azira Aziz, Hazwany Jamaluddin dan Hasbeemaputra Abu Bakar.

Dua daripada mereka adalah peguam dari Majlis Peguam Malaysia, Mansoor Saat dan Azira Aziz, manakala dua lagi adalah aktivis masyarakat sivil.

Namun keempat-empat mereka mempunyai persamaan iaitu menyokong BERSIH 4.0 dan hak asasi manusia.

Selain peguam, Mansoor Saat pernah menjawat jawatan Gabenor Daerah Kelab Antarabangsa Rotary Malaysia.

Rotary adalah sebuah pertubuhan pimpinan profesional yang mendakwa mereka menyediakan perkhidmatan kemanusiaan untuk memperbaiki hubungan manusia, standard etika menggalakkan tinggi dalam semua kerjaya dan keamanan di dunia.

Kelab Retory Bangsar juga pernah menjemput Hannah Yeoh, Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor sebagai tetamu kehormatnya.

Dalam masa sama, Hannah Yeoh, ADUN DAP Subang Jaya juga merupakan aktif dalam National Evangelical Christian Fellowship (NECF).

Ini membuktikan Kelab Retory Malaysia ada hubung kaitnya dengan gerakan Kristian Malaysia.

Azira Aziz juga seorang peguam dari Majlis Peguam Malaysia.

Selain peguam, Azira juga turut aktif dalam pergerakan BERSIH 2.0 dan 4.0.

Gambar-gambar Konsert BERSIH 8T 2012 (sila klik di sini) menunjukkan lingkaran Azira berkait rapat antara Majlis Peguam, BERSIH, Mohamad Sabu dan DAP.

Azira dan Young Safura (DAP) mengaku hadir semasa majlis perasmian Parti Pekerja Malaysia @ Parti Amanah Negara pada 16 September.

Mereka hadir atas tiket NGO ‘Demi Malaysia’

‘Demi Malaysia’ adalah tagline yang selalu digunakan Lim Kit Siang.

Jika singkatan ‘Demi Malaysia’ dipanjangkan menjadi ‘Demi Rakyat Malaysia’ ia akan membawa persamaan konotasi dengan lagu rasmi DAP.

Azira juga aktif dalam LoyarBurok dalam UndiMsia.

UndiMsia mempunyai rangkaian yang sama dengan SUARAM (Suara Rakyat Malaysia), REFSA (Pemikir DAP), KOMAS, Sinar Project, Amnesty International Malaysia iaitu rangkaian yang sama yang menggerakkan BERSIH. Klik di sini

Dua lagi aktivis masyrakat sivil, Hazwany Jamaluddin dan Hasbeemaputra Abu Bakar juga datang dari kelompok ini.

Hasbeemaputra adalah bekas ahli jawatankuasa sekretariat SUARAM, manakala Hazwany adalah pegawai program Sinar Project.

Sinar Project ditaja oleh Southeast Asia Technology and Transparency Initiative.

Isnin, 28 September 2015

EXCO-EXCO DAP P PINANG KAYA MENDADAK

3

Jadryn Loo Hooi Yee – Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Yang Berhormat Danny Law Heng Kiang, Exco Pelancongan Kerajaan Pulau Pinang kerana mempunyai anak yang berjaya dan terkenal, muda serta tampan.

Apabila saya melihat foto anak Danny Law yang berjaya, Nigel Law, yang turut tersebar di laman sosial, perkara pertama yang saya fikirkan ialah seorang lagi anak Pulau Pinang yang berjaya, Jho Low.

Di ketika Jho Low terkenal kerana berparti dengan selebriti seperti Paris Hilton, Lindsay Lohan seperti tiada esok, Nigel Law tidak jauh berbeza dengan longgokan botol wain Moet & Chandon terpapar.

Ia tersebar di laman sosial mendakwa 100 botol minuman arak wain Moet & Chandon dijamu di sebuah kelab terkemuka di Kuala Lumpur, Providence bagi meraikan harijadi anak Danny Law ini.

Bagaimanapun, saya kurang pasti dengan dakwaan itu namun melihatkan kepada akaun Instagram milik Nigel Law, ia bagai mengesahkan dia menyambut harijadi awal di Providence dengan foto dia dikelilingi gadis jelita dan seksi serta minuman arak Moet.

Kerana ingin tahu lebih lanjut, saya turut memeriksa akaun Facebook Nigel Law. Saya mendapat tahu sama ada dia memiliki sebuah salon rambut untuk kenamaan, Blonde & Brunette Malaysia di Gurney Paragon yang dirasmikan oleh bapanya, Danny Law pada 2013.

Selain itu, juga daripada Facebook Nigel Law, ialah fotonya bercuti dan menginap di hotel mewah, berjamu selera di restoran terkenal di Eropah dan banyak lagi foto dia berparti sakan, sentiasa dengan gelas di tangan.

Dan, memandangkan jam tangan dipakai ahli politik menjadi isu baru-baru ini, saya turut ternampak Nigel Law memakai Rolex Submariner.

Satu lagi foto yang dilihat di akaun Nigel Law yang saya kurang pasti sama ada dia atau orang lain memandu sebuah kereta jenis Bentley namun berdasarkan jam tangan di tangan kiri pemandu itu dan dipakai Nigel Law ketika bercuti di Siem Reap Disember lalu, serupa.

Jangan salah faham, saya bukannya cemburu akan ‘kejayaan’ Nigel Law.

Faktanya, saya kagum namum curiga!

Saya juga banyak bercuti di serata dunia, menjamu selera di restoran yang mendapat pengiktirafan bintang Michelin, menginap di hotel mewah, kapal persiaran dan keretapi seperti kabin penerbangan.

Saya bersyukur makan malam di Hotel J.W Marriot di Kuala Lumpur hampir setiap minggu dengan Chef Wong Wing Yuk secara peribadi menjaga hidangan saya. Saya bertuah dipandu oleh Azman dalam kereta Rolls Royce saya dan beberapa kereta lain. Saya juga selesa dengan koleksi jam tangan Patek Phillipe saya.

Sementara saya boleh memperincikan sumber kepada keselesaan dan kemewahan ini, dan bagaimana saya melalui kesukaran bagi mencapai apa yang saya miliki hari ini seperti rakyat Malaysia lain, saya curiga dengan ‘kejayaan’ Nigel Law.

Parti DAP sering mendakwa kerajaan mereka menguruskan wang rakyat dengan baik dan tidak menyalahgunakan kuasa, sentiasa bersih dan jauh dari rasuah serta mengenepikan pertolongan kepada ahli keluarga dan lain lain.

Mungkin ada satu keajaiban berlaku di sini di mana saya percaya kerajaan negeri dipimpin ketua mereka untuk menguruskan hal ehwal keluarga mereka juga, maka jika ada lebihan boleh diperolehi dan boleh dibelanjakan kemudian nanti sebab saya masih ingat Danny Law memulakan kariernya sebagai pegawai bank sebelum memenangi kerusi Dewan Undangan Batu Lanchang pada 1999. Dia bagaimanapun tewas pada 2004 namun berjaya merampas semula kerusi itu pada 2008 sebelum dilantik sebagai ahli Exco kerajaan negeri Pulau Pinang.

Jadi Danny, bolehkah anda berkongsi dengan kami, cerita mengenai kejayaan anak anda, Nigel Law? Kisah kejayaannya tentu menarik apatah lagi ketika saya mengenali anda semasa di DAP dahulu, anda masih memandu Proton Wira dan tinggal di sebuah pangsapuri kos sederhana di Greenlane.

Anda juga sangat cemburu dengan saya, seorang gadis muda berusia 22, baru pulang dari New Zealand dengan dua ijazah, memandu sebuah Toyota Camry baru dan tinggal di Gurney Drive. Dan saya berterima kasih kepada datuk dan ayah saya, yang berjaya dalam bidang perniagaan mereka.

Anda boleh katakan saya berjaya kerana bapa saya, dan saya akui, saya akan sentiasa berterima kasih kepadanya.

Saya masih ingat pada satu ketika, anda turut meminta saya untuk lebih bersederhana kerana mengatakan terdapat ramai yang cemburu akan saya. Dan selepas saya keluar daripada DAP, anda ada menyebut masih cemburu dengan saya dan kejayaan saya.

Mungkin anda terlupa anda menyatakannya kepada wartawan dan kenalan anda. Saya, saya adalah ketua kepada wang saya, dan saya tiada apa hendak disembunyikan, dan bagaimana agaknya anda hendak menyuruh saya untuk berpura-pura?

Tidakkah anak anda sudah menunjukkan, kekayaan yang diperolehi daripada titik peluh kita mesti dibelanjakan demi keselesaan dan kemewahan dalam hidup, yang sangat tipikal bagi generasi X dan Y?

Aiyaa Danny Law, daripada cemburu pada saya, lebih baik anda berkongsi kisah kejayaan Nigel Law supaya kisahnya boleh dijadikan sumber inspirasi kepada rakyat Malaysia bagaimana hendak menjadi kaya tanpa mempunyai kaitan dengan Barisan Nasional yang korup sebagaimana dakwaan parti anda.

Rasanya saya boleh menganjurkan satu bengkel dan seminar juga, bagaimana hendak menjadi sangat kaya sebelum usia 30 tanpa pengaruh bapa.

Ia mampu menjana pendapatan daripada penganjuran bengkel seumpama itu pada hari ini, dan saya yakin orang ramai akan beratur panjang daripada Jelutong hinggalah ke Johor Bahru untuk mendapatkan tiket masuk bagi mengetahui kisah luarbiasa Nigel ini.

Atau mungkin boleh masukkan sekali seminar bagaimana menjadi kaya dalam program Lawati Pulau Pinang yang dikendalikan jabatan anda, serta promosi istimewa bagi mendapatkan khidmat merias rambut di Blonde & Brunette? Blonde & Brunette tidak mengenak caj RM1,200 hanya untuk mewarnakan rambut bukan? Atau caj lebih tinggi memandangkan sewa mahal di Gurney Paragon?

Atau Danny Law, adakah anda akan berkata masyarakat tersilap orang? Atau berkata foto Nigel Law yang tersebar di internet bukan anak anda tetapi foto yang sudah dimanipulasi orang Barisan Nasional? Tetapi saya tidak fikir ia foto yang sudah diubah. Ia adalah anak anda. Mungkin anda terlupa yang saya pernah berjumpa Nigel ketika rumah terbuka Tahun Baru Cina.

Dan oh, baru saya treeing anda ada menyebut, Nigel Law Hun Chuen dilahirkan pada 1989!

Maka Danny Law, ahli Exco yang dihormati daripada kerajaan Pulau Pinang yang bersih, adakah anda bersetuju untuk berkongsi kisah kejayaan anak anda, Nigel Law dengan rakyat Malaysia? Parti anda sentiasa mengaku akan ketelusan bukan? – mynation.my/

_______________________________________

Jadryn Loo adalah bekas ahli politik aktif di Pulau Pinang dan kini seorang peguam. Beliau menuntut undang-undang dan sains politik ketika di New Zealand dan turut aktif dengan arena politik di sana ketika pentadbiran Perdana Menterinya, Helen Clark. Beliau adalah seorang yang cepat belajar dan suka membaca dengan pelbagai minat. Politik sebahagian daripada darah dagingnya sejak kecil. Suka mengembara dan mengumpul teko diperbuat daripada tanah berwarna ungu. Beliau menulis pandangannya di http://jadrynloo.blogspot.my


Ahad, 27 September 2015

"DAP PARTI HARAM KEPADA UMAT ISLAM", MENUNGGU KEPUTUSAN MAJLIS FATWA KEBANGSAAN

7
Ketika Persatuan Guru-guru Pondok Seluruh Kelantan bermukim selama tiga hari pada Ogos  2012 dan mengeluarkan ketetapan bahawa haram mengundi DAP, pengasas dan Pengetua Pondok Geting, Tumpat, YM Tuan Guru Abdullah Samahah, diserang bertubi-tubi kononnya menerima RM 2 juta dari UMNO Kelantan bagi membiayai aktiviti beliau dan membangunkan pusat pengajian beliau dengan mengeluarkan fatwa sedemikian. 

Hakikatnya, fatwa yang dikeluarkan merupakan resolusi pemukiman guru-guru pondok seluruh Kelantan selama tiga hari tiga malam dengan pelbagai kitab-kitab rujukan ulama' muktabar. 

Apabila PAS memutuskan Tahaluf Siyasi dengan DAP pada 11 Julai 2015 yang lalu, ia adalah keputusan musyawarah Dewan Ulama' PAS Pusat. Kemudian ianya diperhalusi diperingkat Majlis Syura Ulama' dan akhirnya diterima oleh kepimpinan PAS. 

Ustaz Muhammad Najihan Halim, Setiausaha Dewan Ulama' PAS Selangor pada 9 Jun 2015  berpendapat usul membatalkan Tahaluf Siyasi bersandarkan kepada sembilan (9)  hujah yang MENEPATI SYARIE dan mencapai keputusan sebulat suara Dewan Ulama' PAS Pusat. (sila rujuk usul Dewan Ulama' PAS Pusat sembilan dalil tersebut).

Sementara itu Setiausaha Majlis Syura Ulama' (MSU) PAS Pusat, Datuk Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh berkata, PAS istiqamah dengan prinsip Islam sebagai rahmat untuk semua yang menegakkan keadilan dan kesejahteraan untuk semua kaum tetapi kesal dengan tindakan provokasi berterusan dan keputusan DAP yang mengecam selain melanggar semangat kerjasama pakatan pembangkang serta CAMPUR TANGAN DALAM AQIDAH,dasar dan matlamat parti PAS.

Kenyataan yang lebih keras datangnya dari Presiden PAS sendiri Tuan Guru Dato' Haji  Abdul Hadi Haji Awang yang menganggap bahawa DAP MENENTANG PELAKSANAAN ISLAM. 

Kesemua hujah-hujah ulama' dan pemimpin PAS di atas sebenarnya membenarkan fatwa Persatuan Guru-guru Pondok Seluruh Kelantan sebelum ini yang menganggap HARAM MENGUNDI DAP. 

Kemelut ini tidak berakhir di sini sahaja. Jabatan Mufti Pahang Darul Makmur di dalam khutbah Eidul Adhanya pada 24 September 2015 lepas secara terang-terangan dan tanpa berselindung menyatakan bahawa DAP MENENTANG ISLAM.

Antara lain,  teks khutbah tulisan jawi berkenaan menyebut;
“Dewasa ini kita melihat perpecahan umat Islam di negara kita terutama bangsa Melayu begitu ketara. Perpecahan ini kerana mengutamakan parti politik melebihi perpaduan dan persaudaraan Islam seperti parti UMNO, PAS, PKR dan ditambah parti baru yang dinamakan GHB. Malahan ada dikalangan umat Islam yang menyertai parti DAP YANG TERANG-TERANG MENENTANG ISLAM."

Apakah menjadi satu kesalahan kepada saya dan umat Islam lain yang bertaraf awam memohon supaya kerajaan melalui JAKIM, Majlis Fatwa Kebangsaan atau Majlis Raja-raja mengambil suatu ketetapan yang konkrit terhadap DAP agar umat Islam tidak terus diporak perandakan oleh golongan ultra kiasu yang sememangnya licik dan keji demi mencapai matlamat perjuangan mereka? 

Apakah dengan fatwa-fatwa dari Guru-guru Pondok Kelantan, ulama' PAS dan Jabatan Mufti Pahang tidak cukup kuat untuk kerajaan mengharamkan DAP sebagai sebuah parti politik yang  mengancam Perkara 3 Perlembagaan Persekutuan, "Islam Sebagai Agama Bagi Persekutuan?"

Saya percaya jika kita meneliti undang-undang tubuh DAP, ia bukan sahaja bertentangan dengan Islam Sebagai Agama Bagi Persekutuan bahkan ianya juga bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan. 

Bertindak pantas dan tepat menjamin survival umat Islam selagi kita diberi amanah kekuasaan oleh ALLAH SWT.

Sabtu, 26 September 2015

VIRAL INI FITNAH, PERDANA MENTERI HANYA AKAN BERUCAP PADA 1 OKTOBER 2015

7
SESI UCAPAN PERDANA MENTERI MALAYSIA HANYA BERMULA 1 OKT

Rombongan Perdana Menteri DS Najib dan menteri baharu sahaja tiba di New York hari Sabtu waktu Amerika (26 September 2015).

Namun begitu, jadual ketat rombongan Perdana Menteri menanti di New York.

Pada 11.30am, 26/10/2015 acara dimulakan dengan perjumpaan dengan pelajar-pelajar Malaysia bersama Menteri Pengajian Tinggi, DS Idris Jusoh.

Manakala, pertemuan dan Majlis Dialog pelajar Malaysia dengan YAB Perdana Menteri akan diadakan pada 28-10-2015 pukul 4petang waktu tempatan di sini.

Artikel yang diviralkan ini http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.my/2014/09/najib-berucap-hanya-depan-rosmah.html ternyata berniat jahat untuk menjatuhkan imej negara kita dan kepimpinan negara. 

Gambar dalam artikel tersebut diambil semasa tahun 2014 tetapi terdapat gambar yang dipost adalah gambar semasa pemimpin negara lain sedang berucap.

Perkara seperti ini amat mengecewakan kerana apabila melibatkan negara dan masa depan rakyat kita, berita-berita palsu seperti ini akan memberi mesej yang negatif kepada masyarakat dalam dan luar negara.

TAHNIAH ASYRAF WAJIDI, TAHNIAH PETUGAS, TAHNIAH TABUNG HAJI

0

TAHNIAH ASYRAF WAJIDI, TAHNIAH PETUGAS, TAHNIAH TABUNG HAJI
Insiden di Mina telah mengakibatkan 717 jemaah haji meninggal dunia. Lebih 805 jemaah haji cedera. Tetapi insiden itu tidak berlaku kepada jemaah Malaysia kerana adanya TABUNG HAJI (TH) menjaga jemaah haji Malaysia dengan penuh dedikasi dan bertanggungjawab.


Dengan pengalaman TH mengurus jemaah haji Malaysia bertahun-tahun lamanya, TH tahu masa yang sesuai dan selamat untuk jamaah haji melakukan ibadah haji di Arafah, Musdalifah dan di Mina. 

TH juga berpengalaman mengasingkan jemaah wanita dan lelaki, mengatur peringkat umur yang tua dan muda, menjaga aspek makanan dan kerehatan, memastikan perubatan semuanya terjaga dengan teliti oleh doktor-doktor pakar, jururawat terlatih malah pemandu ambulance yang sangat terlatih dengan selok belok jalan.

Petugas TH berada di mana-mana ada dan sentiasa menepati masa, hinggakan jemaah yang sakit di Hospital TH pun petugas yang menjaga dengan rapi, bergilir-gilir. Malah petugas berusaha untuk membawa (mengangkat) jemaah haji supaya mereka dapat melengkapkan ibadah haji mereka dengan sempurna.

Pendek kata, kebajikan jemaah Haji Malaysia di bawah Tabung Haji tiada siapa mempertikaikan. Tiada jemaah haji memasak di dalam hotel, semuanya disediakan, Jemaah haji hanya focus kepada ibadah haji sahaja.


Ada orang bertanya kenapa TH tidak membawa RELA untuk menguruskan keadaan yang crowded dengan jutaan jemaah haji. Selepas itu, nanti ada pula yang kata kenapa tidak bawa General Hospital, SPAD, JPJ, polis trafik dan sebagainya. Selepas itu, mungkin ada pula yang akan berkata kenapa tidak sewa sahaja jalanraya Arab Saudi untuk memudahkan jemaah haji ke Mina, Arafah dan Musdalifah. 

Bagi kita pertanyaan itu tidak relevan lagi kerana TH berpengalaman dan terbukti berjaya mengurus jemaah haji dengan baik. TH sudah pasti tidak sempurna tetapi TH telah berjaya meningkatkan banyak perkhidmatannya dan pastinya ia sangat berkesan. Nak keluarkan wang melalui TH pun semudah di Malaysia, tiada prosedure yang menyusahkan. Nak membayar dam pun disediakan. Khidmat nasehat dan kaunseling pun disediakan. Malah rancangan TV dari Malaysia khususnya perjalanan jemaah haji pun disediakan.

Apa yang berlaku kepada mereka yang telah meninggal dunia di Mina baru-baru ini, tidak berlaku kepada jemaah haji Malaysia kerana TH mempunyai prosedur dan pelan yang sangat berkesan sejak sekian lama.

Syarikat kecil yang mahu mempromosikan diri mereka juga tidak memburukkan TH hanya untuk mengambil kesempatan ke atas perniagaan TH. Semua orang tahu TH mengurus jemaah haji yang bukan sedikit.


Tahniah kepada Asyraf Wajidi kerana berada di Mekah sepanjang minggu lepas untuk memastikan semuanya berjalan dengan baik. Beliau jelas seorang Timbalan Menteri yang sangat berdedikasi dan bertanggungjawab.

Tahniah juga kepada
petugas TH yang tidak tidur untuk memastikan kebajikan dan keselamatan jemaah haji Malaysia berjalan dengan baik. Mereka hanya tidur 3-4 jam sahaja sehari.

Dengan semua perkara di atas, marilah kita
bersyukur dan menginsafi betapa bertuahnya kita sebagai jemaah haji Malaysia mempunyai sebuah badan (Tabung Haji) yang berjaya mengurus ibadah haji kita bermula di Kelana Jaya dan KLIA sampailah di hari terakhir di tanah suci Mekkah sehingga pulang semula di KLIA menemui keluarga tersayang.

Secara keseluruhan kerja yang dilakukan TH sangat baik. Mungkin pada masa akan datang, TH boleh menguruskan perjalanan ke Mina dengan satu perjalanan yang pendek dan selamat. TH perlu memikirkan perkara ini dengan serius, segera dan berkesan sebagai satu penambahbaikan dalam profesionalisme TH mengurus jemaah haji Malaysia.

TAHNIAH TABUNG HAJI !
SYABAS!


9 PERKARA CINA SEDANG KETAKUTAN, LIM KIT SIANG SILAKAN ANJUR BERSIH 5.0 ! AKAN MUNCUL 1001 DATO' JAMAL !

21


MESEJ TERSIRAT NEGARA IMPIAN CINA MALAYSIA AKA DAP, BAHASA KEBANGSAAN DIHINA, JATA NEGARA DIBUANG 

Orang-orang Melayu, orang-orang Islam, orang-orang India, Orang-orang Kadazan, Iban, Dayak dan lain-lain semuanya aman bahagia, perasaan senang dan tenang, tidak stress, tiada apa-apa yang mereka bimbang!


Tetapi kenapa Cina Malaysia ketakutan, bimbang, stress, ketar lutut. Kenapa Cina Malaysia tension, pengecut (Cina Malaysia sekarang minta bantuan sesiapa sahaja dari luar negara kerana ketakutan). Kenapa takut?. 

1. CINA MALAYSIA SOMBONG
Itulah kamu Cina-Cina Malaysia, mula-mula kamu sombong, buat Bersih 1, 2, 3, 4...apabila orang Melayu baru tunjuk sikit taring kamu sudah ketakutan, ketar lutut, satu ekor ganster Cina pun tiada yang keluar mempertahankan Petaling Street dan Low Yat! Itu belum lagi Merah 2, 3, 4... Silakanlah buat Bersih 5.0!!! Ada Berani?

2. MELAYU PANTANG UNDUR
Biar kamu tahu satu perkara, bagi orang Melayu tidak akan berundur...pantang berundur. Biar putih mata jangan putih tulang. Agi idup Agi ngelaban!

3. RASALAH KESANNYA
Sekarang kamu Cina malaysia, kamu rasa lah kesan nya apa yang kamu sudah buat! Inikan yang kamu mahukan? Nextime, dengar lagi cakap Lim Kit Siang!

4. KEADAAN SUDAH BERUBAH
So now, kamu orang Cina sudah buat silap besar! Keadaan sudah berubah! Jangan terperanjat kalau Malaysia sudah tidak lagi seperti dulu. Kamu Cina yg nak mcm ini, terimalah habuannya!!!. 

5. TAMAK DAN LANGGAR SOCIAL CONTRACT
Inilah angkara orang tamak, orang yang mungkir janji social contract!!! Segala-galanya mahu dikaut kekayaan ekonomi, kuasa politik dan segala-galanya.


6. DATO JAMAL
Dato Jamal boleh dipenjarakan, tetapi tunggulah akan datang akan muncul 1001 Dato Jamal...masa akan menentukannya!


7. BERSIH 5.0
Kepada Cina Malaysia yang tamak, orang Melayu menunggu Bersih 5.0... Silakan buat Bersih 5.0!!!

8. SOCIAL CONTRACT PERKARA 151, PERKARA 152, PERKARA 153

Perkara 151 Hal kuasa-kuasa Khas menentang perbuatan subversif dan kuasa-kuasa Darurat

Perkara 152 Bahasa Kebangsaan adalah bahasa Melayu, bukan bahasa Mandarin! Lim Kit Siang patut ajar Cina DAP belajar bahasa Kebangsaan dengan betul. Kamu kata kamu rakyat Malaysia tetapi bahasa kebangsaan pun tak pandai !!! 

Perkara 153 Raja-raja Melayu dan kedudukan-kedudukan Istimewa orang Melayu pun kamu nak kebas semuanya, kamu nak hapuskan semuanya dengan alasan keadilan, tetapi keadilan apa yang kamu katakan jika kamu sendiri tidak pernah berlaku adil kepada negara Malaysia!

Kamu Cina Malaysia telah diberikan pelbagai perkara, dan kamu nak lagi dan nak lagi dan nak lagi, rakus, tamak haloba!

Perkara 3 Agama Islam adalah agama Rasmi Persekutuan Malaysia. Hormatilah.Tunjukkan dan buktikan dalam perbuatan kamu, kata-kata kamu, dalam akhbar Cina kamu. 

Adakah kamu ingat orang Melayu tidak tahu membaca surat khabar Cina kamu! Jika setiap hari kami membaca surat khabar kamu bagaikan setiap hari kamu mahu pertumpahan darah!!! kerana kamu menghina orang Melayu setiap hari, kamu menghina Islam setiap hari! Kamu sangat gembira dengan penghinaan Alvin dan Namewee kepada orang Melayu dan orang Islam!

9. DULU LAIN SEKARANG LAIN !
Keadaan sudah berubah kerana kamu Cina Malaysia yang menyebabkannya! Satu kali lagi kamu Cina Malaysia kurang ajar, sombong, lupa diri dan tidak sedar diri, jangan hairan padang jarak akan jadi padang tekukur !!!

Silakan buat Bersih 5.0...!!!

APA CINA MALAYSIA MAHU DI PETALING STREET? KEAMANAN? BISNES BAGUS? ATAU PERTUMPAHAN DARAH ? SIAPA MEMULAKANNYA? BERSIH 1 2 3 4... SILAKAN BUAT BERSIH 5.0 !


Orang Melayu Pantang Berundur, Tidak Seperti Cina Malaysia Lari Bersembunyi Apabila tengok baju Merah, Gangster Cina semua lari sembunyi tidak nampak di Petaling Street tidak nampak batang hidung di Low Yat !

Malaysia sudah berubah, berani buat berani tanggung, berani mulakan berani tanggung risiko !..silakan Cina Malaysia buat Bersih 5.0!

Khamis, 24 September 2015

UPDATED 717 MENINGGAL DUNIA, 805 CEDERA

2
Marilah kita berdoa dan bertawakkal kepada Allah SWT ...

UPDATED TRAGEDI MINA ; 453 MENINGGAL DUNIA, 719 CEDERA

0
Kita amat bersedih dengan tragedi yang berlaku di Mina ketika umat Islam menunaikan ibadah Haji dan menyambut Hari Raya Haji.

Semoga jemaah haji sabar dan bertawakkal dengan ujian ini. Didoakan jua rakyat Malaysia selamat di tanah suci ketika ini.

AMBIGA DAN MARIA CHIN TINGGALKAN MEJA BULAT PAKATAN HARAPAN KERANA DIPERBODOH-BODOHKAN

8
BARU AMBIGA TAHU DIKTATORNYA PKR, DAP DAN PEKERJA

Ambiga terkenal sebagai pejuang liberal dan demokrasi. Tapi semalam dalam persidangan meja bulat yang melahirkan Pakatan Harapan, dia terasa ditipu kerana kewujudan PH hasil dari keputusan yang langsung tak demokratik.

Dakwanya, keputusan dah dibuat sebelum persidangan meja bulat. Mereka hanya dijemput untuk bersetuju dan angguk sahaja. Oleh kerana itu dia bersama Maria Chin ambil keputusan angkat kaki keluar meninggalkan meja bulat yang sebenarnya berbentuk empat segi itu.

Parah. DAP sebuah parti demokrasi. PKR mendakwa perjuangkan dasar demokrasi. Parti Pekerja didokongi pihak yang konon keluar PAS sebab demokrasi. Tapi yang berlaku, seawal penubuhan PH lagi demokrasi telah dicabul.

Ambiga baru tahu apa perasaan TGHH setiap kali dipanggil mesyuarat. Hanya dipaksa jadi rubberstamp untuk keputusan yang telah dibuat. Isu Langkah Kajang, pecat TSKI dan semua, ini sebenarnya kediktatoran yang berlaku oleh mereka yang terlalu takut menerima pandangan pihak lain.

Kita boleh bayangkan bagaimana rupanya kalau PH perintah Malaysia. Anwar akan jadi macam Saddam Husein, Bashar dan Gadafi. Rakyat wajib setuju. Tiada lagi ruang demokrasi. Tiada lagi suara-suara rakyat yang dirai. Nama rakyat pun sudah tiada dalam pakatan ini.

Cara begini akan buat pejuang rakyat lebih benci kepada politikus. Ambiga tak terlibat mana-mana parti, tetapi bekerjasama dengan PR untuk pilihanraya Bersih. Setelah dia tahu perangai sebenar parti politik, saya cukup risau pejuang-pejuang yang berada dalam NGO, individual person dan non partisan movement tidak akan bersama lagi dengan pembangkang.

Malangnya, kebencian kepada kerajaan membutakan kita untuk berfikir cara rasional. Emosi telah menguasai akal. Lalu kesempatan terus diambil dengan cara eksploitasi emosi untuk mencapai kehendak diri. Ditipu hidup-hidup pun mahu percaya lagi. Malang.

Pemerhati
(Alang Ibn Shukrimun)

Rabu, 23 September 2015

DOSA-DOSA LIM KIT SIANG, INIKAH YANG ORANG CINA MAHU ?

9
1. Semangat keCinaan Lim Kit Siang bukan semangat Malaysia.

90% ahli DAP tidak tahu berbahasa Kebangsaan walaupun sudah 50 tahun menetap di Malaysia! 90% Cina DAP tidak tahu menyanyikan lagu Negaraku dan tidak tahu berdiri tegak menghormati lagu Negaraku. Tidak percaya, masuk pawagam dan tengok gelagat Cina semasa lagu Negaraku dimainkan! Tengok dalam majlis-majlis rasmi, anda boleh rakam Cina DAP tidak tahu menyanyi lagu Negaraku! 

2. Cina dalam kerugian akibat ketamakkan Lim Kit Siang
MARA telah memberhentikan bisnes di Taylor College. Orang Melayu mula mengasingkan diri ke Low Yat. Malaysiakini melaporkan pada 16 September 2015 bahawa Low Yat kehilangan 60,000 pengunjung pada satu hari itu sahaja. Semua gara-gara siapa? Lim Kit Siang!

3. Cita-cita politik Lim Kit Siang bercanggah dengan survival Cina. Buktinya masyarakat Cina dipaksa hadir ke Himpunan Bersih (90%). Akibatnya survival orang Cina terumbang-ambing kerana motif orang Cina sudah diketahui. Orang Melayu bangkit dalam Himpunan Merah. 

Baru satu kali berhimpun Low Yat tutup, Petaling Street tutup tidak ada satu orang pun gangster Hai San gangster Ghee Hin sebutkan apa nama ganster Cina semuanya sembunyi diri. Kerana mereka takut mati sedangkan orang Islam jika dihina seperti penghinaan oleh Alvin dan Namewee dua-dua ahli DAP dan penyokong DAP, orang Islam sanggup mati kerana Jihad.

Jika orang Melayu berhimpun kali kedua di Petaling Street dan Bukit Bintang, apa agaknya akan jadi! Survival bisnes dan ekonomi orang Cina pasti hancur lebur! Gara-gara siapa? Lim Kit Siang juga!

Inikah yang orang Cina mahukan?

4. LKS akan mengakibatkan orang Cina di Malaysia hilang yang dikendung dan tercicir yang dikejar
Orang Cina mungkin sudah lupa nusantara ini nusatara Melayu. Orang Cina betullah sudah jadi rakyat Malaysia sudah jadi warganegara Malaysia tetapi mereka sudah sedar nusantara ini nusantara Melayu sebelum datangnya penjajah Barat memecah-mecahkan nusantara ini.

Lim Kit Siang berjanji bermacam-macam kepada orang Cina dengan syarat menyokong DAP, tetapi kini orang-orang Melayu dan Kerajaan sudah pasti akan lebih berhati-hati. Kuasa membeli di kalangan orang Melayu jika hendak membankrapkan bisnes orang Cina hanya satu petik jari. Insiden Jakarta 1998, 1960an membuktikan Cina terpaksa lari lintang-pungkang meninggalkan Jakarta dan harta benda mereka. Adakah Kuala Lumpur tidak boleh begitu jika DAP semakin kurang ajar!

5. LKS sebagai perosak fabrik antara kaum di Malaysia selama 50 tahun yang lepas
Orang Cina hidup dengan aman dan damai sekian lama sejak zaman Kesultanan Melaka, Kesultanan Johor tetapi sejak kewujudan DAP dan Lim Kit Siang yang setiap hari meniupkan angin kebencian kepada Kerajaan dan orang-orang Melayu, hubungan kaum antara Melayu dengan Cina menjadi rosak. Siapakah perosaknya? Lim Kit Siang !

6. LKS pengkhianat Negara
Lim Kit Siang melalui DAP dan NGO Cina di seberang laut di luar negara meniupkan sentimen anti Kerajaan, anti Negara, anti Melayu, anti Raja-Raaja Melayu, anti sistem pemerintahan Malaysia. Lim Kit Sianglah yang mendidik orang Cina Malaysia di luar negara supaya menterbalikkan bendera Malaysia, menghina Malaysia dan memburuk-burukkan negara di Hong Kong, Singapura, Taipei.

7. LKS Membawa agenda PAP Singapura ke Malaysia
Apabila Singapura ditendang keluar dari Malaysia, DAP ditubuhkan sebagai tangan kanan PAP di Malaysia. Agenda DAP adalah agenda PAP. Menguasai pentadbiran kerajaan persekutuan secara one man show (DAP) dengan memperkenalkan idea-idea enak didengar seperti keadilan, samarata dam saksama. Tetapi anda sendiri boleh saksikan keadilan apa, samarata apa dan saksama apa yang Melayu dan orang Islam dapat di Pulau Pinang.
Bisnes 90% diberi kepada Cina sama ada Cina DAP, Cina Taipei, Cina Singapura.

Semua hal-hal Melayu dimusnahkan, kampung Melayu, gerai Melayu semua dihapuskan. Gerai Cina anda perhatikan di bahu jalan di sekitar Georgetown, kampung Cina di pesisir pantai tidak dihapuskan. Sebabnya kamu fikir sendiri! Adakah orang melayu akan melihat sahaja!

INIKAH SEMUA YANG ORANG CINA MAHU???
ATAU INIKAH ANGAN-ANGAN ORANG CINAYANG TERPEDAYA OLEH TIPU-HELAH LIM KIT SIANG???

Bersambung....