Jumaat, 27 Februari 2015

RAKYAT MALAYSIA PLEASE VOTE OUR MALAYSIAN, TOLONGLAH

12

Kepada seluruh rakyat Malaysia, tolonglah beri undi anda. Inilah masa kita bersatu menyokong calon dari negara kita.

Please bila lagi, satu-satunya calon dari negara kita. Marilah kita mencipta sejarah.

Terima kasih Rakyat Malaysia.

HAJI HADI DICADANG JADI MURSYIDUL AM, SIAPA PULA PRESIDEN PAS? #KITAKAWAN

2
Kenyataan media dari pemimpin PAS pro Anwar Ibrahim...

KENYATAAN MEDIA

SARAN TG ABDUL HADI BERI LALUAN TOKOH BAHARU ISI KERUSI PRESIDEN, PERKASAKAN MSU JADI MURSYIDUL AM PAS


1. Pas Kawasan Batu menyarankan agar Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengosongkan kerusi Presiden pada pemilihan Muktamar Pas ke 61, Mei ini, bagi memberi laluan kepada tokoh baharu untuk mengepalai parti Islam terbesar ini.

2. Saranan ini tidak bermaksud Pas Kawasan Batu mahu mengetepikan beliau dalam arus perdana politik tanahair, sebaliknya mencadangkan tokoh karismatik Pas ini diangkat lebih tinggi mengetuai Majlis Syura Ulama (MSU) sebagai Mursyidul Am bagi mengggantikan murabbi ummah, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang meninggal dunia pada 13 Februari lalu.

3. Sesuai dengan kedudukan Tuan Guru Abdul Hadi di peringkat antarabangsa selaku Naib Kesatuan Ulama Sedunia, menjulangnya sebagai Mursyidul Am adalah sangat tepat, efisyen dan mampu membawa Pas menangani pelbagai isu dalaman, tempatan dan antarabangsa.

4. Pas Kawasan Batu juga bersikap terbuka dalam pemilihan pucuk pimpinan parti yg diizinkan oleh Perlembagaan Pas dan tidak mustahil boleh berlaku pertandingan pada semua jawatan utama termasuk kerusi nombor satu Pas pada pemilihan kali ini.

5. Bagi menjaga keutuhan jemaah dan mengecilkan sikap berpuak-puak yang mula menular ketika ini, maka Pas Kawasan Batu mohon Tuan Guru Abdul Hadi mempertimbangkan saranan ini dan melihat ianya sesuatu yg positif dalam jaringan mata rantai perjuangan Islam yg dibawa oleh Pas.

6. Untuk rekod, jawatan Mursyidul Am Pas diwujudkan pada era kepimpinan ulama, dan Yang DiPertua Agong Pas ketika itu, Haji Yusuf Ar Rawa menjadi Mursyidul Am yg pertama sebaik melepaskan jawatan Yang DiPertua Agong (Presiden) pada masa tersebut.

7. Tempat kosong yg ditinggalkan oleh Hj Yusuf Ar Rawa itu kemudiannya diisi oleh Tuan Guru Dato' Fadzil Mohd Noor sebagai Presiden. Setelah Hj Yusuf Ar Rawa meninggal dunia, jawatan Mursyidul Am diamanahkan pula kepada Tuan Guru Nik Abdul Aziz.

8. Sehubungan itu, Pas Kawasan Batu berkeyakinan penuh, jika diterima saranan ini, kepimpinan Tuan Guru Abdul Hadi mampu memperkasakan MSU sebagai badan yang berwibawa dalam memandu jemaah berada pada landasan yang tepat, progresif, dirahmati dan mendapat limpahan redha Allah SWT.

HAJI ISHAK BIN SURIN
Yang DiPertua Pas
Kawasan Batu, Kuala Lumpur
Tel: 013 3291966


SUMBER

Jika Haji Hadi jadi Mursyidul Am, siapa pula yang PASMA sokong jadi Presiden?*Hebat perancangan PASMA, suka-suka dia je nak aturkan kepimpinan PAS ikut telunjuk orang luar.

Khamis, 26 Februari 2015

#KitaKawan :PRINTSCREEN ARAHAN MAT SABU 'LANGGAR' MAJLIS SYURA? 3 SEBAB PASMA MUSUH SEBENAR PAS

0
Pendedahan terbaru dari portal milik PAS mengenai perancangan sulit kumpulan PASMA yang melawan keputusan Majlis Syura Ulama.

Belum lagi habis isu rakaman audio Haji Mohamad Sabu, Timbalan Presiden PAS ingin menjatuhkan Presiden PAS, Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang, kini tersebar pula print skrin yang menunjukkan tindakan Saari Sungib menyokong DS Wan Azizah dan mebelakangi keputusan PAS Pusat adalah atas saranan Mohamad Sabu. Pihak kami masih kabur tentang print skrin ini telah perkara ini telah menjadi viral dalam media sosial dan banyak perbahasan tentangnya dibuat. Kedudukan Mohamad Sabu makin runcing gara-gara rakaman audia dan ditambah pula dengan print skrin ini. 
SUMBER

Di sini kami ingin berkongsi kenapa musuh sebenar PAS ketika ini adalah PASMA dan bukannya UMNO:

1. HUDUD
Pemimpin PASMA menolak hukum Hudud tetapi UMNO menyokong tindakan Kerajaan PAS dalam isu ini melalui jawatankuasa teknikal Hudud peringkat Pusat yang dicadangkan oleh UMNO bermula tahun lepas.2. ULAMA
Pemimpin PASMA menentang Ulama secara terbuka dan mahu menggulingkan Tuan Guru Haji Hadi dan digantikan dengan Mat Sabu. UMNO pula makin dekat dengan ulama melalui penubuhan Sekretariat Ulama Muda UMNO (ILMU).3. TIKAM BELAKANG
PASMA lebih teruk dari UMNO kerana sanggup menerima dana luar yang dilaporkan Raja Petra sebanya RM1.5juta untuk menjatuhkan Presiden PAS. UMNO menentang PAS secara anak jantan melalui sistem demokrasi iaitu pilihan raya dan bukannya 'jalan belakang'.Sebab itulah ada pemimpin PASMA yang 'tak senang duduk' melihat pemimpin UMNO dan PAS bekerjasama terutamanya dalam perpaduan ummah dan kebajikan rakyat seperti banjir. Mereka ini cuba meracuni ahli-ahli PAS dengan dakyah Kerajaan Perpaduan tetapi pemimpin yang PASMA sanjungi (Anwar Ibrahim) sendiri yang beria-ia mahukan KONSESUS NASIONAL bersama BN untuk kepentingan peribadi Anwar sendiri.

Jika ada pembaca yang masih tidak jelas, boleh baca cadangan kerjasama UMNO-PAS oleh bekas Ketua Hakim Negara di sini:
http://mymassa.blogspot.com/2015/02/kitakawan-sebab-umno-pas-perlu.html

* KitaKawan : Bersatu menentang musuh umat Islam dan Orang Melayu sepeti PASMA yang lebih rela melihat orang Islam berpecah belah dari bersatu.

#KITAKAWAN : SEBAB UMNO - PAS PERLU BEKERJASAMA

1

Artikel dari bekas Ketua Hakim Negara yang diterbitkan di Utusan Malaysia (http://www.utusan.com.my/rencana/sebab-umno-pas-perlu-bekerjasama-1.62027). Artikel ini bukanlah mencadangkan PAS masuk UMNO atau UMNO masuk PAS tetapi cadangan perpaduan ummah yang semua umat Islam perlu tahu. Mohon disebarkan kepada rakan-rakan yang lain.
SEBAB UMNO - PAS PERLU BEKERJASAMA

British menjajah Semenanjung Tanah Melayu daripada orang Melayu.

Orang Cina dan India datang dengan ramainya, mula-mula untuk mencari kekayaan dan pulang ke negera asal, tetapi akhirnya terus tinggal di Tanah Melayu. Orang Melayu bersatu menentang Malayan Union, ancaman pengganas komunis dan menuntut “kemerdekaan tanah air”.

Orang bukan Melayu menyertai pergerakan menuntut kemerdekaan apabila mereka nampak kemerdekaan akan menjadi kenyataan untuk menjaga kepentingan mereka selepas Merdeka. Pas ditubuh apabila Haji Ahmad Fuad Hassan kalah dalam pertandingan merebut jawatan Presiden UMNO kepada Tunku Abdul Rahman Putra, mulanya sebagai satu cabang UMNO tetapi kemudiannya bertanding dalam PRU-1955.

Semasa Perlembagaan Persekutuan sedang digubal, Pas menuntut supaya Pulau Pinang dan Melaka dijadikan “Negeri Melayu” (bersultan) untuk menjaga kepentingan orang Melayu dan kedudukan agama Islam. Parti Komunis Malaya (majoriti orang Cina) mengangkat senjata untuk menubuh sebuah kerajaan Komunis ala-China. Parti Buruh (majoriti orang Cina) menuntut supaya “Negeri-Negeri Melayu” dihapuskan untuk mengelak “Malaya” yang merdeka menjadi sebuah “Negara Feudal”.

Orang Cina mahukan dua warganegara (dual-citizenship), Malaya dan China dengan warganegara China sebagai warganegara utama. Ada satu kumpulan orang Cina di Pulau Pinang yang tidak mahu Pulau Pinang merdeka dalam Tanah Melayu. Mereka mahu kekal di bawah jajahan British seperti Hong Kong.

Oleh sebab British menjajah Tanah Melayu daripada orang Melayu, logiknya ia dipulangkan kepada orang Melayu (seperti Brunei). Tetapi, orang Melayu sanggup berkongsi kuasa dengan orang bukan Melayu. Hasil tolak ansur persetujuan dicapai. Kandungannya tersurat dalam Perlembagaan Persekutuan. Antara lain, kerakyatan diberi kepada orang bukan Melayu.

Beberapa perkara yang dituntut oleh orang Melayu seperti, kedudukan agama Islam sebagai agama Persekutuan, Bahasa Melayu sebagai Bahasa Kebangsaan, jaminan mengenai “hak keistimewaan orang Melayu” (Perkara 153), Regimen Askar Melayu dan Tanah Simpanan Melayu juga dipersetujui dan diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan.

Dalam PRU 1955, kawasan majoriti pengundi Melayu diberi kepada calon bukan Melayu daripada parti komponen Perikatan untuk bertanding bagi melebihkan bilangan ahli Parlimen bukan Melayu. Amalan ini berterusan untuk memastikan mereka mencapai kemenangan, sebab jika mereka bertanding dalam kawasan majoriti bukan Melayu (Cina), mereka akan kalah.

Sebaliknya, Perikatan atau Barisan Nasional tidak pernah meletak calon Melayu di kawasan majoriti bukan Melayu, sebab pengundi bukan Melayu tidak akan mengundi calon Melayu. Pada 31 Ogos 1957, Tanah Melayu merdeka. Pada malam itu warganegara bertambah sekali ganda, akibat orang bukan Melayu menjadi warganegara mengikut peruntukan Perlembagaan Persekutuan. Akibatnya, jika dalam Pilihan Raya Umum 1955, pengundi Melayu adalah sebanyak 84.2 peratus, dalam Pilihan Raya Umum 1959, hanya dua tahun selepas merdeka, pengundi Melayu jatuh kepada 57.1 peratus.

Pas menentang penubuhan Malaysia, apatah lagi Singapura, kerana khuatir akan menjejas hak orang Melayu dan kududukan agama Islam. Selama lebih kurang tiga dekad selepas penubuhannya, Pas telah memainkan peranan yang berfaedah kepada bangsa Melayu dan agama Islam di Malaysia. Pas tidak terlalu besar untuk menjadi ancaman kepada UMNO di peringkat Persekutuan. Pengaruhnya tertumpu di Pantai Timur. Tidak ada perbezaan kepada orang Melayu dan agama Islam sama ada UMNO atau Pas memerintah Kelantan. Lagi pula, adanya Pas menyebabkan UMNO lebih berhati-hati berkenaan isu Melayu dan Islam.

Selama lebih kurang lima dekad semenjak merdeka, kecuali dalam 1969, tidak ada cabaran serius terhadap hak orang Melayu dan kedudukan agama Islam. Sebabnya, sebilangan besar orang Melayu menyokong UMNO, kerajaan Persekutuan teguh di bawah Barisan Nasional dan UMNO dapat mengawal parti-parti sekutunya daripada membuat tuntutan-tuntutan yang melampau.

Negara aman dan makmur. Semua orang menikmati taraf kehidupan (standard of living) yang lebih tinggi.Keadaan berubah dalam masa lebih kurang sepuluh tahun kebelakangan ini. Orang Melayu berpecah tiga. Melihat keadaan itu, orang Cina yang memang pandai membuat perkiraan dan pakatan, bersatu di belakang DAP. PKR dan Pas setuju bekerjsama dengan DAP. Akibatnya, pengundi bukan Melayu menjadi suara penentu dalam pilhan raya.

Merasai mereka telah kuat, orang bukan Melayu, terutama sekali orang Cina, mula membuat tuntutan-tuntutan yang melampau dan mencabar hal-hal mengenai agama Islam, termasuklah khutbah Jumaat. Mereka tidak puas hati dengan “keistimewaan” yang dinikmati oleh orang Melayu. Mereka mahu semuanya dibahagikan secara “sama rata”. Mereka tahu jika dibuat demikian, merekalah yang akan membolot segala-galanya kerana mereka mengawal ekonomi, kaya dan lebih maju dalam semua bidang. Sebenarnya mereka mahu hak orang Melayu tanpa mengorbankan hak mereka.

Jika Pakatan Rakyat (termasuk Pas) dapat menubuh kerajaan di peringkat Persekutuan, DAP yang akan menjadi parti dominan. PKR tanpa Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan dipandang serius oleh DAP. Pas lagilah tidak akan “didengar” oleh DAP. Kerajaan Pakatan Rakyat semestinya akan menghakis hak-hak orang Melayu dan kedudukan agama Islam. Orang Cina bersatu di belakang DAP kerana DAP menjanjikan sesuatu yang lebih dan kerana mereka mahu lebih daripada yang mereka peroleh di bawah pemerintahan Barisan Nasional. Dari mana bahagian “yang lebih” itu akan datang? Semestinya daripada bahagian orang Melayu.

Mungkin mereka tidak akan memperoleh majoriti dua pertiga di Parlimen dan persetujuan Majlis Raja-Raja (di mana diperlukan) untuk meminda Perlembagaan. Sambil itu kita mesti waspada tentang kemungkinan mereka akan melakukan perubahan kepada kawasan Parlimen dengan menambah bilangan kerusi di kawasan Cina yang padat penduduknya. Namun demikian, perlu diingat bahawa hak-hak orang Melayu dan kedudukan agama Islam boleh dihakiskan secara pentadbiran sahaja.

Sebagai misalan, peruntukan mengenai kedudukan agama Islam sebagai agama Persekutuan hanya memberi manfaat jika dan apabila kerajaan yang memerintah melakukan sesuatu untuk meletakkan agama Islam di tempat yang sesuai dengan kedudukan itu. Apa yang kita lihat hari ini, baik universiti-universiti, institusi-institusi dan jabatan-jabatan Islam; institusi-institusi kewangan Islam dan pembangunan perbankan dan kewangan Islam; pengajaran mata pelajaran agama Islam dari tadika hingga ke universiti, masjid-masjid, rancangan-rancangan agama di televisyen dan radio dan serta lain-lain adalah hasil daripada apa yang dilakukan oleh kerajaan yang memerintah selama ini. Jika tidak dilakukan, tidak akan ada apa-apa, hanya peruntukan dalam Perlembagaan.

Manfaat

Demikian juga dengan peruntukan mengenai hak-hak orang Melayu. Jika kerajaan yang memerintah tidak berbuat apa-apa, tidak ada apa yang akan dinikmati oleh orang Melayu. Kita menikmati faedahnya hari ini kerana kerajaan telah mengadakan berbagai-bagai rancangan seperti Dasar Ekonomi Baru dan menubuhkan pelbagai badan seperti Permodalan Nasional Berhad, Skim Amanah Saham Nasional, Bank Bumiputera, Lembaga Urusan dan Tabung Haji, Mara, Felda, RISDA, Felcra, UDA, Pernas, DARA, Jengka, Ketengah, Kesedar dan lain-lain. Kerajaan juga telah menetap dan melaksanakan dasar mengenai pemberian biasiswa, pengambilan pegawai-pegawai kerajaan dan lain-lain. Tanpa ini semua, peruntukan-peruntukan itu tidak bermakna.

Semenjak merdeka, melalui dasar dan tindakan kerajaan Perikatan dan, kemudiannya Barisan Nasional, orang Melayu/Islam telah menikmati faedah peruntukan-peruntukan itu. Saya tidak fikir kerajaan Pakatan Rakyat akan atau akan dapat melakukan perkara yang sama. Ertinya, hak orang Melayu dan kedudukan agama Islam akan terhakis jika kerajaan Barisan Nasional yang diterajui oleh UMNO, tumbang.

Demi mengelak perkara itu berlaku, kerajaan Barisan Nasional di peringkat Persekutuan mestilah dipertahankan. Pada pendapat saya cara yang paling mudah ialah: Jika selepas PRU-14, didapati kerajaan Barisan Nasional di peringkat Persekutuan akan tumbang, Pas hendaklah menyertai kerajaan Barisan Nasional, sekurang-kurangnya di peringkat Persekutuan untuk menyelamatkannya. Pas mesti sedar bahawa kerjasama dengan DAP dan PKR akan mengorbankan kepentingan orang Melayu dan agama Islam. Pas perlu sedar bahawa, dalam konteks Malaysia, apa yang menguntungkan orang Melayu akan menguntungkan umat Islam dan apa yang merugikan orang Melayu akan merugikan umat Islam. Demikian juga, apa yang menguntungkan umat Islam akan menguntungkan orang Melayu dan apa yang merugikan umat Islam akan merugikan orang Melayu,

Sebenarnya, pada masa ini, antara UMNO dan Pas sudah tidak ada apa-apa perbezaan ideologi lagi untuk menghalang kerjasama itu. Yang menjadi penghalang hanyalah kekhuatiran pemimpin-pemimpin dan penyokong-penyokong masing-masing jika kerjasama itu akan menggugat kepentingan diri mereka. Selain daripada itu adalah isu-isu yang dipolitikkan kerana mudah, murah dan popular untuk membezakan UMNO dengan Pas dan memancing undi, misalnya assabiah dan hudud.

Pas telah memerintah Kelantan selama lebih kurang 40 tahun. Apa bezanya Kelantan dengan negeri-negeri lain di Semenanjung Malaysia? Undang-undang yang dipakai di Mahkkamah Syariah di Kelantan seperti Enakmen Acara Mal, Enakmen Acara Sivil dan Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam dibuat semasa pemerintahan Barisan Nasional dan saya menjadi Penasihat Undang-Undangnya. Memang ia telah diganti tetapi, dari segi isi kandungannya, itu hanya pengemaskinian yang dilakukan untuk menyelaraskan dengan undang-undang yang dipakai di negeri-negeri lain yang diperintah oleh Barisan Nasional.

Jika Kelantan “lebih Islam” daripada negeri-negeri lain dan orang Kelantan mahu berada dalam sebuah “negara Islam”, mengapa orang Kelantan yang paling banyak berhijrah ke negeri-negeri lain unuk mencari makan?

UMNO juga perlu menangani masalah persepsi rasuah yang tinggi dalam kalangan pemimpinnya, faktor utama mengapa orang Melayu “bencikan” UMNO, sama ada persepsi itu betul atau tidak.

Maka, pemimpin-pemimpin UMNO dan Pas yang sama-sama Melayu dan Islam, yang sama-sama untung dan rugi, perlulah menumpukan perhatian kepada ancaman besar yang berada di hadapan mereka, orang Melayu dan umat Islam di Malaysia. Mereka patutlah mengetepikan dahulu perbezaan yang diada-adakan untuk tujuan politik dan menumpukan usaha untuk menyelamatkan hak orang Melayu dan kedudukan agama Islam.

Dengan cara yang saya cadangkan ini, UMNO dan Pas masing-masing boleh kekal seperti sekarang sebagai parti politik yang berasingan. (Saya tidak nampak kemungkinan Pas menyertai Barisan Nasional dalam masa yang terdekat.) Walau bagaimanapun, pada pandangan saya, Pas patut keluar dari Pakatan Rakyat. Pakatan Rakyat merugikan orang Melayu dan umat Islam. Di peringkat negeri, Pas boleh bertanding bersendirian. Pas boleh memerintah negeri-negeri yang dimenanginya secara bersendirian.

Tetapi, untuk mengelak sesebuah negeri terjatuh kepada DAP dan PKR, misalnya Perak, Pas patut bekerjasama dengan Barisan Nasional untuk menubuh kerajaan campuran. Di peringkat Persekutuan, Pas boleh memilih untuk menyertai Kabinet dan duduk bersama wakil-wakil rakyat Barisan Nasional di Parlimen. Atau, mereka tidak menyertai Kabinet dan duduk berasingan di Parlimen seperti ahli-ahli “bebas” tetapi, dalam isu yang melibatkan kepentingan orang Melayu dan umat Islam, mereka akan menyokong kerajaan Barisan Nasional.

- PENULIS ialah bekas Ketua Hakim Negara

Sumber: http://www.utusan.com.my/rencana/sebab-umno-pas-perlu-bekerjasama-1.62027#sthash.85DWH6oN.dpuf

*#KitaKawan : UMNO dan PAS kekal berasingan tetapi bersatu demi agenda yang lebih besar seperti membantu memulihkan negeri Kelantan.

KEMPEN #KITAKAWAN SEMPENA UMNO-BN TAK BERTANDING PRK CHEMPAKA DEMI UMMAH

6
Malam tadi, DS Najib Tun Razak sebagai pengerusi BN mengumumkan BN tidak bertanding di DUN Chempaka demi menumpukan kepada kerja pasca banjir dan demi perpaduan ummah.

Berita dari Utusan Malaysia.
Sehubungan itu, kami di MyMassa ingin melancarkan KEMPEN #KITAKAWAN sempena keputusan DS Najib yang lebih mementingkan perpaduan ummah di kala rakyat Kelantan masih lagi belum pulih sepenuhnya akibat banjir besar baru-baru ini.Berikut adalah poster-poster kempen yang kami sediakan.

Mohon rakan-rakan bantu kempen #KITAKAWAN

*Walaupun berdamai dengan PAS, tapi kami tetap membalun PASMA dan sekutunya. Mari kita gunakan kempen ini untuk mengatasi kempen #KITALAWAN yang dianjurkan untuk menghasut rakyat supaya sokong Anwar Ibrahim.

PERANGAI MUNAFIK BANDUAN KETUM MAKIN MENJADI-JADI...

4

KENYATAAN MEDIA

1. Permohonan pengampunan keatas Banduan bernama Anwar Ibrahim oleh isterinya Wan Azizah wajib ditolak kerana ianya dibuat tanpa persetujuan dan/ atau pengetahun Banduan sendiri.

Ini kerana Banduan konsisten dgn pendirian tidak mahu membuat permohonan pengampunan!

Adakah Wan Azizah membuat permohonan ini tanpa pengetahuan atau persetujuan Banduan? Kalau benar Wan Azizah membuat permohonan pengampunan ini tanpa pengetahuan atau persetujuan Banduan, ini adalah satu penghinaan terhadap pendirian Banduan tersebut!

2. Asas kepada sebarang permohonan pengampunan ialah pengakuan salah kpd kesalahan yang disabit, penyesalan atas perlakuan kesalahan itu dan akujanji tidak akan mengulanginya lagi;

3. Elemen2 ini tidak ada dalam permohonan Wan Azizah maka ianya wajib ditolak;

4. Sebaliknya Wan Azizah cuba memperkeldaikan institusi pengampunan DiRaja dengan menjadikan alasan "kehakiman tidak telus" sebagai alasan pengampunan. Ini satu penghinaan keatas institusi pengampunan dan wajib ditolak dan dikenakan tindakan sewajarnya!

5. Permohonan ini juga suatu penghinaan kepada institusi kehakiman yang dilantik dan bernaung dibawah YDP Agong kerana menjadikan alasan "kehakiman tidak telus" sebagai alasan permohonan pengampunan;

6. Kebiasaanya hanya mereka yang dijatuhkan hukuman mati atau penjara sepanjang hayat akan memohon pengampunan bagi tujuan pengurangan hukuman. Bagi seorang yang disabitkan kesalahan meliwat dan dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun adalah sesuatu yang agak "luar biasa" untuk memohon pengampunan atas hukuman, apatah lagi bagi Banduan ini yg selalu meneriak slogan "Lawan Tetap Lawan". Adakah keluarga membuat permohonan pengampunan kerana Banduan dikatakan tidak mampu melawan nyamuk didalam penjara spt yang diadukan oleh isterinya Wan Azizah?

Zulkifli Noordin
Rabu 6 Jamadil Awal 1436
25 Feb 2015
Komen kami...

Anwar dan keluarga puaka nampaknya sengaja nak heret institusi Raja dalam kes batang keramatnya. Tentu ada games di sebalik permohonan pengampuan tersebut.

Selagi pengampunan tidak diberi oleh Lembaga Pengampuan Diraja, maka Anwar dan keluarga berasa yakin mereka tidak bersalah sebaliknya dizalimi oleh kerajaan akibat konspirasi politik.

Anwar juga yakin jawatan, gaji dan elaunnya sebagai Ahli Parlimen dan Ketua Pembangkang serta segala kemudahan akan kekal dinikmati oleh keluarganya yang sudah kaya raya itu.

Dalam masa yang sama beliau masih boleh memohon kelayakkan sebagai ahli parlimen dan boleh menuntut layanan super class sebagai VIP di sel penjara.

Sebagai VIP yang hidup mewah dan kaya raya hasil aktiviti menghuru-harakan negara mana nak tahan digigit hatta dengan seekor nyamuk dan tidur di tilam nipis. Beliau inginkan layanan dan tempat beradu bertaraf exclusive super royal suite atau sekurang-kurangnya bertaraf deluxe.

Sebagai seorang yang keras hati dan tiada sikap patriotik manakan seorang banduan sanggup nak nyanyi Lagu Negaraku setiap pagi sedangkan semasa beliau bebas dulu pun nak angkat tangan baca ikrar Rukun Negara pun susah.  

Yang pasti Anwar mahu menjerat leher institusi Di Raja untuk bersimpati atas kesalahan liwatnya. Raja-Raja Melayu sebagai Ketua Agama Islam sengaja diperangkap untuk menyetujui aksi liwat Anwar yang berkali-kali itu.

Ini tak lain tak bukan mesti idea puak-puak anti raja-raja Melayu (loyar-loyar singh-keling dan komunis cina) yang mempunyai agenda memperleceh Raja-Raja Melayu sekiranya Anwar gagal dalam rayuan pengampunan tersebut.

Lepas ni Suhakam akan campur tangan, Bersih akan menyibuk dan negara asing mula akan mengenakan tekanan...nampak  sangat agenda mereka nak jatuhkan institusi Raja.

Yang 'putih- putih sepet' dan Yang 'hitam-hitam mengelip' adalah dalang perancang utama agenda menjatuhkan institusi Raja-Raja Melayu melalui strategi mendapatkan pengampunan Di Raja buat Anwar.

Dalam masa yang sama jika Anwar berjaya, kemungkinan lebih ramai orang-orang Melayu akan kecewa dengan keputusan tersebut dan menjauhi kerajaan pimpinan Najib. 

Akibat marah dan kecewa mereka tak nak kisah dah dengan perjuangan hak-hak Melayu, persetankan perpaduan Melayu, pergi mampus dengan akidah Islam dan kalimah Allah sebab kerajaan telah dilihat lemah dan tunduk pada suara minoriti songsang.

Akhirnya mereka tak kisah nak jadi pengundi berdaftar dan boikot pilihanraya, boikot calon, boikot parti UMNO-BN. Kesannya suara Melayu yang pro kerajaan akan jadi lemah dan tidak dapat menyaingi suara puak-puak jahat dan perosak itu. 

Dengan ini mudahlah puak-puak pembangkang chauvinist menguasai negara kerana berjaya mengumpulkan suara-suara bangkangan dengan memecah belahkan Melayu. 

Mudahkan?  Politic are games of number and tactical warfare...kata omputih.    

Rabu, 25 Februari 2015

PAS SEMAKIN YAKIN SELEPAS DUA KALI JUMPA PERDANA MENTERI

2
PERTEMUAN RASMI KEDUA, BERKEYAKINAN DAN ISTIQAMAH
DUA perkara bersejarah akan menjadi peristiwa penting dalam parti PAS. 

Pertama, perpecahan kepada PASMA tidak dapat dielakkan lagi terutama selepas PASMA mendapat sokongan kuat daripada DAP dalam bentuk sokongan politik dan dana kewangan.

Kedua, perpaduan PAS dengan UMNO sedang berlangsung sekarang khususnya antara Kerajaan Persekutuan dengan Kerajaan Kelantan. Kepimpinan PAS pusat dan kepimpinan Kerajaan Kelantan benar-benar Istiqamah dalam perpaduan ini. Mufti Perlis menyifatkan perkara ini sebagai ajaran Al-Quran yang sebenar.

Selepas dua kali pertemuan dengan DS Najib, saya sangat yakin Kerajaan Kelantan dengan sokongan 100% UMNO di Dewan Undangan Negeri Kelantan, kanun jenayah syariah (Hudud) akan dilaksanakan seawal bulan April 2015. 

Amat memalukan jika tidak dilaksanakan selepas lebih 20 tahun dicanangkan. Kerajaan Terengganu pula baru-baru ini telah melaksanakan undang-undang syariah sedikit demi sedikit tanpa perlu mencanangkannya.

*Nota: Perpaduan bukannya penyatuan. UMNO dan PAS kekal sebagai dua entiti parti yang berasingan. Saya sendiri tidak bersetuju jika salah satu parti ini dibubarkan kemudiannya bersatu dalam satu parti. Lebih baik kedua-duanya berfungsi sebagaimana asalnya, hanya perlu bersatu sahaja. Tuan Ibrahim Tuan Man kelihatan keliru, beliau perlu sedar akan hal ini.

Kesilapan
Kesilapan-kesilapan besar pemimpin PAS sejak beberapa hari lalu merobekkan lagi hubungan kumpulan Ulama dengan kumpulan bukan Ulama. 

Pertama, rakaman perbualan Mat Sabu memperkecilkan Presiden PAS menggambarkan pemikiran sebenar Mat Sabu dan kumpulannya seperti PASMA.

Kedua, kesilapan Mahfuz memanggil seluruh media kononnya akan ada perbualan dengan Sirul di ibu pejabat PAS sebenarnya bukan sahaja memalukan Mahfuz, tetapi juga mengores nama baik parti PAS. 

Sepatutnya, Mahfuz tidak perlu terikut-ikut hal Sirul kerana ia urusan Kerajaan Malaysia dengan Kerajaan Australia, bukannya urusan parti.  Jika di Jepun, menutup malu seperti ini mereka akan meletak jawatan sebagai Ketua Penerangan. Mahfuz kelihatan lemah dalam pentadbiran berkerajaan, mungkin kerana belum pernah menjadi Menteri. 

Mahfuz patut berhati-hati kepada perkara yang tidak pasti dan tidak mencipta risiko buruk kepada parti. Seorang wakil rakyat perlu ada winsdom.

A FRIEND IN NEED IS A FRIEND IN DEED
Kesimpulan penting
Sebenarnya PAS sudah pernah mengalami peristiwa perpecahan besar kepada BERJASA pada tahun 1978 dahulu.

Sebagai satu-satunya parti yang dikenali berlandaskan Islam, maka sewajarnyalah PAS terus dipimpin oleh kumpulan Ulama. 

PASMA adalah kumpulan serpihan sama seperti BERJASA. Begitu juga Semangat 46 dan PKR adalah serpihan kepada parti UMNO. 

Barang serpihan ini biasanya tidak kekal lama kerana fokus utama mereka biasanya bukan Ummah/Jamaah tetapi individu. Jadi, biarkanlah barang serpihan ini berpisah daripada induknya. Kenapa perlu gundah-gulana!

Saya percaya majoriti ahli PAS bersama kepimpinan Ulama. Sudah pasti segelintir sahaja akan terpedaya.

Dipetik dari sini

ULAMA MAHU PAS DIBERSIHKAN SEPENUHNYA, PASMA BOLEH SERTAI DAP ATAU PKR

2
Multaqa Ulama SeMalaysia II yang diadakan Ahad lepas dilihat menjadi medan kumpulan ulama PAS memperkukuhkan iltizam dan mengumpul sokongan padu anggota terhadap kepimpinan presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang.
Menjelang pemilihan parti pada Jun ini, kumpulan ulama yang menjadi tunjang kepimpinan PAS mahu para anggota setia kepada pemimpin parti dan dasar parti, serta patuh arahan Majlis Syura Ulama dan keputusan Presiden.
Tanpa berselindung, mereka mengakui bahawa wujud perpecahan ketara di dalam PAS pada masa ini sehingga ada cubaan menjatuhkan kepimpinan Abdul Hadi oleh kalangan anggota parti.
Mereka menghentam penubuhan Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), satu badan bukan kerajaan (NGO) dalam PAS, dan diibaratkan seperti duri dalam daging yang hanya memporak-perandakan parti.
SEJARAH MUNGKIN BERULANG?
Secara tradisinya, jawatan presiden disandang oleh pemimpin di kalangan ulama. Namun, senario semasa dalaman PAS kini seolah-olah menggambarkan bahawa jawatan itu bakal digugat oleh kumpulan bukan ulama sehingga menyebabkan kumpulan ulama mulai bersuara.
Penganalisis politik berpendapat suara tegas kumpulan ulama yang mahu dalang kepada gerakan menjatuhkan Presiden PAS dikenakan tindakan selain mencabar PasMa menubuhkan parti sendiri, dilihat sebagai suatu usaha ‘pembersihan’ parti selain sebagai isyarat supaya parti itu terus kekal dipimpin oleh kumpulan ulama.
Melihat kembali sejarah pemilihan parti pada 2011, kumpulan ulama pernah ‘disisihkan’ sehingga menyaksikan dua wakil kumpulan ulama iaitu Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man (sekarang Naib Presiden) dan Nasharuddin Mat Isa (bekas timbalan presiden) gagal meraih sokongan perwakilan untuk jawatan nombor dua parti.
Nasib yang sama juga menimpa semasa pemilihan parti 2013 apabila kumpulan ulama semakin hilang pengaruhnya dalam parti apabila Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Mohd Amar Nik Abdullah daripada kumpulan itu tewas kepada Mohamad Sabu untuk jawatan timbalan presiden pada pemilihan parti.
Bagi jawatan naib presiden, Tuan Ibrahim yang mewakili kumpulan ulama berjaya meraih tempat pada pemilihan 2013 berbanding pemilihan 2011, tiada seorang pun wakil kumpulan ulama dipilih bagi jawatan itu.
Adakah nasib yang sama akan menimpa kumpulan ulama pada pemilihan parti kali ini?
Prof Madya Mohd Izani Mohd Zain daripada Jabatan Pengajian Kenegaraan dan Ketamadunan Universiti Putra Malaysia (UPM) yakin dengan senario semasa dan ditambah ketiadaan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dipenjarakan ekoran kes liwat bekas pembantunya akan menyaksikan kumpulan ulama PAS akan diberikan tempat semula dalam hirarki parti. Pada 10 Feb, Mahkamah Persekutuan menolak rayuan terakhir Anwar dan mengekalkan hukuman penjara lima tahun.
Mohd Izani berhujah senario pemilihan PAS pada 2011 selepas Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12) pada 2008, yang menyaksikan pakatan pembangkang berjaya menafikan majoriti dua pertiga Barisan Nasional (BN), banyak dipengaruhi sentimen ‘menawan Putrajaya’ dan keghairahan meraih seberapa banyak sokongan pengundi khususnya bukan Melayu melalui kerjasama politik PAS, DAP dan PKR.
“Sebab itu kita lihat, orang yang mampu menjalinkan hubungan antara orang Melayu dan bukan Melayu di kalangan pemimpin PAS adalah Mohamad Sabu. Beliau merupakan individu terbaik ketika itu untuk memainkan peranan mewakili PAS bagi meraih sokongan.
“Selain itu, sokongan bukan Melayu kepada PAS pula bertambah sehingga parti itu menaik taraf kelab penyokong PAS kepada Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) pada 2010,” katanya kepada Bernama di sini.
Berbeza dengan pilihan raya umum ke-13, Mohd Izani berkata PAS mula merasai bahawa kerjasama politik bersama PKR dan DAP banyak merugikan parti dan mengubah hala tuju parti daripada matlamat asal perjuangan sehingga memaksa beberapa pemimpin kanan PAS mendesak supaya tahaluf siyasi atau kerjasama politik bersama rakan sekutunya dikaji semula.
“Saya berpandangan dengan apa yang dilalui PAS dalam Pakatan Rakyat selama ini, pemilihan parti kali ini akan memberikan semula mandat kepada kepimpinan ulama untuk memperbetulkan hala tuju parti,” katanya.
PENUBUHAN PasMa
Satu perkara menarik dalam senario PAS hari ini ialah wujudnya PasMa.
PasMa yang dipimpin oleh bekas timbalan pesuruhjaya PAS Kedah Datuk Phahrolrazi Zawawi ditubuhkan 11 Ogos tahun lalu sebagai NGO yang memberi fokus kepada isu politik tanah air dan cenderung kepada pengukuhan pakatan pembangkang.
Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Ahmad Yakob dalam ucaptama di multaqa itu dilapor sebagai berkata penubuhan PasMa adalah satu usaha untuk merosakkan dan menghancurkan PAS serta memecah-belahkan parti.
Bagi memastikan anasir perosak ini tidak lagi mengambil kesempatan daripada perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS, Ahmad menggesa Majlis Syura Ulama dan Jawatankuasa Kerja PAS Pusat melalui Jawatankuasa Disiplin mengambil tindakan disiplin ke atas mana-mana pemimpin dan anggota PAS yang terlibat dengan PasMa.
IMPLIKASI POLITIK
Sehingga kini PasMa bergerak aktif. Kenapa tiada tindakan diambil terhadap anggota PasMa?
Mengulas persoalan itu, pensyarah Sains Politik Universiti Teknologi MARA (UiTM) Dungun, Terengganu Che Hamdan Che Mohd Razali berkata anggota PAS yang menyertai PasMa tidak mungkin dipecat memandangkan ia boleh menimbulkan implikasi politik yang lebih buruk kepada PAS.
Mengambil contoh kes Nasharuddin yang dikecam teruk oleh parti kerana menjalin hubungan dengan UMNO, tindakan terhadap PasMa akan dilihat sebagai ‘pilih kasih’ jika ada anggota NGO itu dipecat daripada PAS.
“Nasharuddin masih lagi ahli PAS dan beliau tidak dipecat. Jika ini (pemecatan) berlaku kepada ahli PasMa, anggota PAS akan berasa tidak berpuas hati dan mempersoalkan keputusan yang diambil parti terhadap Nasharuddin (yang tidak dipecat).
“Pada saya, ini lebih kepada soal kegagalan PAS menguruskan perbezaan pandangan dan kesempitan ruang bersuara di kalangan anggota. Kewujudan PasMa dilihat menjadi platform untuk anggota menyuarakan ketidakpuasan hati mereka terhadap pengurusan parti dan sebagainya,” katanya .
Implikasi Mesyuarat Rahsia PASMA-DAP
Kesimpulannya, PASMA tidak diperlukan oleh PAS. Dengan berlangsungnya Mesyuarat  Rahsia PASMA dengan DAP beberapa hari lalu di mana DAP berjanji memberi dana sekurang-kurangnya RM3Juta sebulan untuk menjatuhkan Presiden Hj Hadi dan mengukuhkan pakatan bersama DAP, maka PASMA sudah boleh bergerak sendiri tanpa memperdulikan PAS lagi.
Bersambung...

1 MAC : TARIKH KERAMAT PETANDA KEBANGKITAN PASMA.

0

KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Pemilihan PAS Pusat bagi sesi 2015/2017 akan menerima pencalonan bagi 27 jawatan peringkat pusat mulai 1 Mac ini apabila 188 bahagian parti itu memulakan mesyuarat agung tahunan masing-masing.

Pengerusi Pemilihan Jawatankuasa PAS Pusat kali ke 61, Asmuni Awi berkata semua PAS bahagian diberi masa mengadakan mesyuarat agung tahunan bermula 1 Mac sehingga 21 April ini.

"Mereka boleh melakukan pemilihan 24 jawatan peringkat kawasan (bahagian) dan sebaik mesyuarat selesai boleh terus mengemukakan nama calon untuk pemilihan peringkat pusat," katanya pada sidang media di Pejabat Agung PAS Pusat di sini Selasa.

Asmuni berkata tarikh akhir bagi bahagian mengemukakan pencalonan adalah pada 5 petang, 30 April dan pencalonan yang dikemukakan selepas itu tidak akan dilayan.

Beliau juga mengingatkan agar calon-calon berkempen secara sihat dan mengelak sebarang perkara yang mencemarkan kredibiliti calon lain.

"Kami benarkan berkempen secara sihat tetapi tertakhluk pada larangan yang terkandung dalam perlembagaan parti, jika ada yang didapati melanggar peraturan ini mereka terdedah kepada tindakan disiplin," katanya.

Asmuni juga mengingatkan anggota bahagian supaya menghentikan amalan  pelantikan secara 'longgokan' iaitu memilih nama tanpa menentukan jawatan mereka terlebih dahulu.

"Ini berlaku setiap kali pemilihan, pilih nama secara 'lump sum' atau 'longgokan' dulu, lepas itu mesyuarat lain baru pilih siapa nak jadi YDP (Yang Dipertua), siapa nak jadi setiausaha ... ini salah, kerana ikut peraturan mesyuarat dianggap sempurna bila semua jawatan siap ditentukan dahulu," katanya.

Asmuni juga berkata tiada sebarang syarat bagi anggota PAS yang menjadi anggota mana-mana badan bukan kerajaan termasuk Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (Pasma) dilarang daripada menjadi calon atau memegang sebarang jawatan dalam parti.

Pemilihan Jawatankuasa PAS diadakan setiap dua tahun dan bagi pemilihan jawatan peringkat pusat kali ini akan diadakan pada Muktamar Tahunan PAS Ke-61 yang dijangka 1 Jun ini.


SUMBER

1 Mac adalah tarikh pencalonan pemilihan jawatankuasa PAS. Tarikh yang menjadi saksi sama ada PASMA benar-benar mencabar ulama atau hanya berani cakap belakang.

Kalau berdasarkan pendedahan Raja Petra, PASMA sudah mendapat modal besar untuk mencabar kepimpinan Ulama.

http://mymassa.blogspot.com/2015/02/pemuda-pas-minta-siasat-pendedahan-dap.html

Kalau berdasarkan pendedahan terbaru portal PAS, pemimpin Pakatan sendiri telah memberi sokongan terbuka kepada PASMA.
http://mymassa.blogspot.com/2015/02/portal-milik-pas-dedahkan-lim-guan-eng.html

Adakah PASMA berani mencalonkan Mat Sabu? Sama-sama kita nantikan 1 Mac ini.

PORTAL MILIK PAS DEDAHKAN LIM GUAN ENG DALANG JATUHKAN PRESIDEN PAS?

10

Pertemuan Dan Mesyuarat Antara Lim Guan Eng Dengan Pasma 12 Januari Lalu Diperincikan!!! Perjumpaan Diantara Pasma Dan Lim Guan Eng Di Komtar Pada 12 Jan 2015.

1. Satu perjumpaan diantara PASMA dan LGE telah diadakan di Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang pada 12 Jan 2015, jam 11 pagi.

PASMA diwakili :-
1. Dato Phahrolrazi Zawawi
2. Nasir Ahmad
3. Taib Zakaria
4. Dzulqarnain
5. Rahman Talib
6. Hazmi Hassan
7. Sayuthi Omar
8. Mohd Yusof Mohd Noor
9. Zolkifly Md Lazim
10. Nordin Majid
11. Taib Ahmad
12. Yusny Mat
13. Muhaimin Sulam
14. Yacob Ali
15. Roshidi Husin

DAP diwakili :-
1. Lim Guan Eng
2. Ramasamy
3. Chow Kon Yeow
4.Jeff Ooi
5.Lim Hock Seng
6. Zairil Khir Johari
7. Ong Ah Teong
8. Harvinder singh
9. Ng Wik Aik
10. Chong Eng

4. Majlis bermula dgn ucapan aluan dari LGE. LGE sangat gembira dgn kedatangan PASMA.

5. Dato Phahrolrazi memberi jaminan kepada LGE yang PASMA akan membantu DAP dlm segala urusan yang diminta oleh DAP.

6. PASMA memberi commitment 100% utk pastikan Presiden PAS ditumbangkan dlm pemilihan PAS tahun ini.

7. PASMA akan membantu DAP di Sarawak dikawasan Islam

8. PASMA memohon kepada LGE supaya semua jawatan PENGERUSI JKKN diberikan kpd ahli PAS yang sokong PASMA, begitu juga dgn lantikan ahli majlis MPPP DAN MPSP.

9. LGE menyatakan telah melantik ahli majlis MPPP dan MPSP dikalangan ahli PASMA dan berjanji semua jawatan PENGERUSI JKKN kuota PAS akan diberikan kpd PASMA.

10. LGE sangat berharap agar Hadi Awang dan golongan ulamak ditumbangkan dlm pemilihan PAS tahun ini dan PASMA akan kuasai PAS.

11.LGE juga mahu PASMA membantu DAP di Sarawak secepat mungkin dan mahu PASMA menghantar pasukannya ke Sarawak dlm bulan Februari ini, segala perbelanjaan akan ditangung oleh DAP. DAP juga mahu PASMA memberi tumpuan khas dikawasan FELDA di Johor dan kawasan Melayu Johor. Johor next target utk ditawan dlm PRU 14.

12.Dap akan memberi peruntukan sebanyak RM1/2 juta kepada PASMA setiap 3 bulan.

13. PASMA dan DAP telah merangka strategi bersama utk menghadapi PRN SARAWAK dan PRU14

14. Mereka memberi tumpuan khas dikawasan Melayu. DAP akan gunakan PASMA utk masuk ke kawasan Melayu lepas ini.

15. DAP amat yakin Hadi Awang akan tumpas kali ini.

16. DAP dan PASMA bersetuju MAT SABU jadi Presiden PAS yang baru.

Mesyurat tamat pada pukul 12.50 tengahari dan makan tengahari.


*Padanlah Mat Sabu diperkudakan kalau betul kawan baik Mat Sabu ni dalangnya.

Selasa, 24 Februari 2015

PERBINCANGAN SULIT PEMIMPIN PAS MELALUI SMS JADI VIRAL

3

Print Screen berkenaan perwakilan yang tidak bermesyuarat Agung hadir Muktamar Pemuda lalu telah menjadi viral dalam media sosial mempersoalkan cara Suhaizan Kaiat memang sebagai Ketua Pemuda.

Ramai minta Suhaizan menjawab berkenaan isu ini tetapi setakat ini masih belum ada sebarang respon.

Suhaizan juga dikatakan membisu dalam banyak isu membabitkan permasalah PAS dan suara Pemuda PAS dilihat lemah terutama bila ada suara lantang menghentam dasar dan perjuangan PAS seperti Hudud dan Islam.

Kepemudaan mestilah agresif dan bertindak cergas dan disusun dengan baik agar aliran gerakan reformasi seiringan. Selain daripada itu Pemuda juga harus bersama ulama kerana ulama adalah pembimbing kepada gerak kerja pemuda sebagaimana yang ditunjukkan oleh Rasulullah s.a.w. bagaimana Pemuda menjadi pengerak gerakan dakwah Islamiyyah.


*Menjelang muktamar yang ada pemilihan, banyak pula benda-benda sulit macam ni tersebar. Takkan yang ini pun salah UMNO jugak?DOKUMEN RASMI KERAJAAN DAP HAPUS KEISTIMEWAAN MELAYU PULAU PINANG.

2
Blogger Gadis Penang mendedahkan surat ini yang diedarkan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang.


Sumber ; http://bicarapenang.blogspot.com/2015/02/guan-eng-nak-usir-bumiputera-dari-pulau.html

Jika surat ini asli, maka ber'gembira'lah orang-orang Melayu Pulau Pinang yang menyokong DAP kerana ternyata Khalifah Lim Guan Eng sememangnya mengotakan janji DAP untuk hapus keistimewaan orang Melayu.Nasi sudah menjadi bubur, kalau bersuara akan kena pecat sebagai mana salah seorang pemimpin PAS.


*Kelu lidah tak terkata....

PONGGAH...MAT SABU PUJI KOMUNIS DAP, ADA MAKNA TUU!!!

4

Tu dia nak habaq mai video Mat Sabu dok puji melangit Joseph Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri paling bagus dimainkan semula oleh ahli-ahli PAS sendiri.

Punyalah puji sampai Joseph Lim Guan Eng cerita pasal aurat apek pakai seluar pendek pun Mat Sabun gelak berdekah-dekah.

Gelak ada makna tu...dapat jadi Ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Air Pulau Pinang gaji beribu-ribu hinggit tuuu. 

Dibayar elaun sakit dan perubatan lagi bila 'cedera' akibat merusuh dijalanan sewaktu demonstrasi menentang kerajaan dalam Bersih 2.0 dulu.

La ni Mat Sabun dah ketahuan ada komplot nak jatuhkan Presiden Haji Hadi dalam Muktamar PAS Jun nanti.

Mana duit nak tabur dekat perwakilan supaya menolak kumpulan ulama kalau bukan dari kantung-kantung sekutu Joseph Lim Guan Eng?

Sungguh terlaknat sekali Mat Sabun hingga sanggup menjadi barua dan pencacai komunis si Joseph Lim Guan Eng.


Usaha menjatuhkan Presiden telah berlaku dari dalam dan luar PAS.

Jika dari luar puak-puak PASMA rancak menjalankan kempen memburuk-burukkan ulama. 

Apa nak heran Mursyidul Am PAS; Datuk Nik Aziz dah mati, sukahati lah nak buat apa pun.

Lagipun Timbalan Mursyidul Am Datuk Haron Din uzur dan Datuk Haron Taib pun dah tiada lagi jadi apa salahnya PASMA merampas tahta Majlis Syura dan kepimpinan PAS Jun nanti?

Dari dalam puak-puak PASMA bergerak melalui Mat Sabu; Timbalan Presiden yang bukan alim ulama.


Mat Sabu dulu naik pun setelah menewaskan ulama-ulama PAS seperti Ustaz Nasharuddin Mat Isa dan Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man.

Kini Mat Sabu semakin bijak. Dalam diam dia berkomplot jatuhkan Presiden sendiri. 

Mungkin Mat Sabu ni dilihat lebih layak jadi Presiden PAS berbanding golongan ulama-ulama lain?  

Yang pasti puak-puak PASMA sudah mendapat dana yang begitu besar dari DAP dan PKR yang sememangnya membenci golongan ulama yang begitu istiqamah menegakkan hudud di Kelantan.


Lihat saja contoh penyaluran dana banjir DAP kepada Kelantan, mengapa puak-puak PASMA yang cekau dana dulu bukannya dari pihak kerajaan PAS Kelantan?

Paling menarik Dr Hatta Ramli Ahli Parlimen Kuala Krai lebih menyibukkan diri dalam konspirasi menjatuhkan Presiden dan kepimpinan ulama dari berbakti kepada mangsa-mangsa banjir di tempatnya. 

Di tangan Bendahari PAS Pusat itulah terletaknya segala dana dan kekayaan. 

Apa Hatta Ramli kisah jika beliau disingkirkan dari PAS kerana segala duit dan aset PAS ada di bawah kuasanya. 

Dengan dana yang begitu besar beliau boleh menyogok dan mengerakkan para pencacainya buat demonstrasi anti kepimpinan ulama dan membeli perwakilan supaya menolak kepimpinan ulama.

Sama seperti yang pernah dilakukan Hatta sewaktu mengerakkan pencacainya merusuh di jalanan semasa demonstrasi Bersih dulu.
  
Kepada Mat Sabu selamat meneruskan perjuanganmu menggulingkan kepimpian Presiden dan kepimpinan ulama. 

Dah nyata 26 dari 38 ahli Jawatankuasa PAS Pusat menyatakan sokongan mereka pada mu.

Malah Joseph Lim Guan Eng juga sentiasa membantumu untuk jadi Presiden PAS 2015 - 2017.  Duit angpau manyak maaa.

Isnin, 23 Februari 2015

RAKAMAN SUARA MAT SABU RANCANG GULINGKAN PRESIDEN PAS DAN ULAMA TERSEBAR

8

Kumpulan penyokong ulama dan presiden PAS hari ini mendedahkan satu rakaman audio yang didakwa sebagai taklimat dibuat Mohamad Sabu untuk menjelaskan kembali serangan ke atasnya.

Laman Facebook Tuc Tok Usin Ceroi menamakan audio itu sebagai bukti rakaman timbalan presiden PAS itu sedang memberikan taklimat untuk kerja memburukkan dan menjatuhkan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Ini serangan kedua selepas Pengarah Pilihan Raya PAS Dr Mohd Hatta Ramli menjadi sasaran pendedahan perbincangan dalam aplikasi Whatsapp yang mendedahkan kononnya beliau dalang dalam usaha menjatuhkan Hadi, tetapi ahli Parlimen Kuala Krai itu menafikannya dan mendesak siasatan dibuat.


Audio berdurasi 2.10 minit itu memuatkan suara yang dikatakan milik Mohamad atau dikenali sebagai Mat Sabu, memberi taklimat kepada rakannya untuk membuat serangan balas terhadap serangan ke atasnya.

Dalam transkrip audio rakaman suara itu, beliau dikatakan berkata bertemu dengan pimpinan PAS peringkat kawasan bagi membuat penjelasan.

"Secara umumnya presiden dianggap ulama hebat dan maksum perlu di’deny’ (nafikan)," kata suara rakaman yang mirip suara Mat Sabu itu.

Suara itu seterusnya meminta penjelasan dibuat ke peringkat bawah, ”Bukan dalam bentuk ceramah, bukan dalam bentuk blog, dalam bentuk menemui yang dipanggil pimpinan yang kemungkinan menjadi perwakilan."

Transkrip rakaman itu turut menyatakan, ”Mereka tidak boleh menerima bila saya kata itu adalah pendapat peribadi. Saya kata ialah, bila Syura keluar dari pandangan mesyuarat, itu pandangan peribadi. Keputusan mesyuarat itu adalah keputusan jemaah."

Menurut laman Facebook itu, audio yang mereka sebarkan adalah bahagian pertama daripada lebih banyak pendedahan yang mereka lakukan.

Sebelum ini, laman Facebook tersebut membuat pengumuman beberapa kali untuk mendedahkan apa yang dikatakan sebagai bukti selepas demonstrasi mendakwa Dr Hatta dibuat di hadapan Pejabat Agung PAS.

Dalam demonstrasi pimpinan Ketua Pemuda PAS Kuantan Fadhil Ahmad yang turut disertai bapa saudaranya yang juga ketua dewan ulama PAS Pahang, Mokhtar Senik, Dr Hatta didakwa menjadi dalang mahu menjatuhkan Hadi.

Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berjanji akan menyiasat demonstrasi dan juga kandungan memorandum itu. – 23 Februari, 2015.

SUMBER

HARI MALANG BUAT SEORANG PENIPU...

5

Orang bijak pandai kata perbuatan menipu mana ada keberkatannya. 

Bila hati dah busuk maka segala perbuatan akan membuahkan kebusukkan samada tutur kata atau tingkah laku.

Bila tak berkat pasti gagal dan kantoi.

Begitulah nasib yang menimpa Mahfuz Bean pada hari ni.

Punyalah jenuh wartawan tunggu teleconference antara Mahfuz dengan Sirul. Tunggu punya tunggu akhirnya mereka naik muak dengan penipuan lebai sekor ni.

Mahfuz yang mengalami sindrom kemaluan yang amat besar merah padam muka menahan malu terpaksa menipu lagi kononnya telesidang tersebut sengaja dijammkan oleh kerajaan Malaysia yang didalangi UMNO.

Namun sebenarnya memang tiada telesidang antara Mahfuz dengan Sirul. Manakan boleh seorang yang bersalah dibenarkan oleh pihak berkuasa Australia berhubung dengan mana-mana ahli politik di Malaysia.

Nampak sangat dah kantoi menipu sejak awal, tipu sepanjang penantian, tipu tuduh UMNO terlibat halang telesidang tersebut dan tipu pada wartawan kononnya beliau bersama ibu Sirul akan ke Sydney bertemu pesalah itu. 

Tak berhenti setakat itu Mahfuz kononnya dihubungi Sirul jam 1.10 tengahari sewaktu launch (lunch) makan tengahari, kononnya berterima kasih atas sokongan rakyat Malaysia...iye ke Sirul yang cakap tu???

Lepas ni Mahfuz akan ke Sydney untuk bertemu Sirul...huh banyak duit naik kapal terbang pi Ostolia...duit tabung milo ka atau duit tokey bagi ka?

Lepas tu nak claim elaun oversea plak...

Orang Pokok Sena nak naik kapal terbang pun susah tapi YB mereka boleh pi Ostolia melancong konon-konon pi siasat kes jenayah lagak macam peguam hebat.

Kesian rakyat Malaysia dapat Ahli Parlimen macam ni punya baghal perangai. Lebih baghal lagi sapa masih sokong dia. 

Mahfuz oh mahfuz ...bilalah hang nak cerdik...malu kat orang Pokok Sena dapat YB lagu ni punya bengong.


#AZMINKATMANE : JUMPA TUN MAHATHIR DI LONDON?

0
Pendedahan Raja Petra di sini :


Walau bagaimana pun, pendedahan tersebut telah dinafikan oleh pihak Azmin Ali.

SHAH ALAM – Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali mengingatkan semua pihak berkaitan supaya tidak melayan fitnah mengatakan beliau bertemu dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di London.

Ketika dihubungi Sinar Harian semalam, beliau menafikannya.

“Usah terpengaruh dengan fitnah blogger.

“Kita bawa politik baru, politik nilai dan keharmonian demi rakyat,” katanya.
Ditanya sama ada beliau kini berada di London, Mohamed Azmin enggan mengulas lanjut.

Sumber : http://www.sinarharian.com.my/politik/azmin-nafi-jumpa-dr-m-di-london-1.362777

Cuma persoalannya, jika benar pertemuan tersebut tidak berlaku, di manakah Azmin Ali berada sekarang tatkala bosnya Anwar Ibrahim di penjara? Adakah benar Azmin Ali di London sekarang ini?

Jika benar, kesian dengan macai-macai macam Adam Adli dan Nik Nazmi yang ajak orang turun ke jalan raya tapi orang kuat Anwar sendiri boleh bersenang lenang di luar negara.

#AZMINKATMANE

Adakah akan bertaut kembali?

DAP 'HALAU' PAS DARI PAKATAN JIKA LAKSANAKAN HUDUD?

5

PAS dilihat bukan lagi sebahagian daripada gabungan Pakatan Rakyat jika terus membentangkan rang undang-undang pindaan hudud pada 18 Mac depan, kata anggota parlimen DAP.

Gobind Singh berkata, ini kerana, ia bukan sebahagian daripada dasar bersama gabungan tiga parti pembangkang itu.

“PAS tidak patut memberi amaran kepada DAP untuk tidak mencampuri urusan Kelantan,” kata Gobind yang juga pemimpin DAP Selangor.

“PAS harus ingat bahawa selagi ia memilih kekal dalam Pakatan, DAP bukan sahaja mempunyai hak tetapi terikat dengan tanggungjawab untuk memastikan PAS tidak bertindak menjejaskan kerangka dasar bersama Pakatan.”

Dalam kenyataannya hari ini, Gobind berkata PAS harus menghormati keputusan yang dibuat oleh mesyuarat kepimpinan tertinggi sebelum ini.

Jika pindaan itu diteruskan, katanya, pemimpin PAS harus berani mengakui bahawa mereka memaksa parti itu menjauhi Pakatan, sekali gus menyebabkan kewibawaannya memperkukuh Pakatan dipersoal.

SUMBER

PASMA KELUARKAN 50 NAMA ULAMA YANG AKAN 'DIPANCUNG' DALAM MUKTAMAR PAS

1

Oleh Hassan Omar

PASMA telah mengeluarkan senarai 50 penceramah/ustaz yang dituduh sebagai berselindung disebalik jubah dan serban ulamak tetapi suka sangat memecahbelahkan parti dan anti Pakatan Rakyat. Mereka ini diminta singkirkan dalam Muktmar akan datang.

Dalam arahan sulit, mereka yang tersenarai tidak akan diberikan publisiti dan mana-mana kawasan yang didominasi oleh PASMA agar mereka tidak diundang. Manakala imej mereka ini diburukkan dalam media sosial agar kredibiti mereka dipersoalkan.

Mereka ialah:-

1. Ustaz Nor Azli Musa (Perak)
2. Ust Fadhli Ibrahim (Phg)
3. Us Tuan Ibrahim Tuan Man (Phg)
4. Ust Nik Abduh (Kelantan)
5. Dr Khairudin Takiri (Trg)
6. Ust Nasarudin Tantawi (Phg)
7. Ust Idris Ahmad (Perak)
8. Dato Dr Mahfuz Mohamad (Jhr)
9. Ustaz Zaharudin Mohamad (Trg)
10. Ustaz Ahmad Yahya (Kedah)
11. Ustaz Hanafi (Trg)
12. Dr Azhar Yaakob (Wilayah)
13. Ust Mohd Nor Hamzah (Trg)
14. Ust Zulkifli Ismail (Melaka)
15. Ust Mokhtar Senik (Phg)
16. Dr Riduan Mohd Nor (Wilayah)
17. Kamaruzaman Mohd (Wilayah)
18. Hj Razman Zakaria (Perak)
19. Ust Fauzi  (Kedah)
20. Ust Hafez Sobri (Perak)
21. Ust Kamarudin sidek (Melaka)
22. Ust Hazmi Dibok (Pahang)
23. Ust Rosli Jabar (Pahang)
24. Ust Aris Hazlan (Pahang)
25. Ust Yusaini (Perlis)
26. Ust Ahmad Dasuki (Selangor)
27. Ust Sallehin Mokhyi (Selangor)
28. Ust Kamal Saari (Selangor)
29. Dr Daeng Sanusi (Johor)
30. Ustazah Wan Hasrina (Sel)
31. Ustazah Nuridah (Wilayah)
32. Hj Mohd Nor (Wilayah)
33. Hj Khairil (Wilayah)
34. Ust Khairul Azmi (Pahang)
35. Ust Shahril Azman (Pahang)
36. Ust Zamri Mantop (Selangor)
37. Ust Fadhli Saari (Kelantan)
38. Ust Afnan Taib Azamudin (Png)
39. Ust Yusuf Embong (Pahang)
40. Ust Nik Zawawi (Trg)
41. Dato Nik Amar (Kelantan)
42. Dato Ahmad Yaakob (Kelantan)
43. Ust Hashim Jasin (Perlis)
44. Ust Azman Syafawi (Trg)
45. Ust Syarhan (Selangor)
46. Ust Asri Daud (Kelantan)
47. Ust Kamaruzaman (Trg)
48. Ust Syed Abdul Kader (Sel)
49. Ust Najmi Karim (Selangor)
50. Dr Zuhdi Marzuki (Selangor)

Selain daripada itu mereka yang tersenarai telah arahkan supaya mereka jangan dicalonkan sebaga AJK PAS Pusat. 

Kerja yang dibuat oleh PASMA sangat buruk dan ini sangat bahaya untuk Jamaah PAS kerana mereka telah memberikan imej buruk terhadap PAS sehingga PAS menjadi tidak lagi dominan dalam Pakatan Rakyat. 

SUMBER