Jumaat, 31 Oktober 2014

Pesta Ibadah di Putrajaya. @SelawatPerdana cuci najis pendukung kaum Lut. #SelawatPerdana

0
 

1) Sabda Rasullah SAW : Barangsiapa yang berselawat keatasku sekali, nescaya Allah akan turunkan rahmat keatasnya 10 kali ganda - (HR Muslim.)

2) Allah akan hapuskan dosa2 kecil dengan kita mengamalkan berselawat sebanyak 11 kali setiap kali selesai menunaikan solat fardu.

3) Jodoh ditentukan oleh Allah. Amalkan selawat 100 kali sehari, insya Allah akan dipermudahkan bertemu jodoh sama ada lelaki @ wanita.

4) Setiap penyakit ada penawarnya. Bacalah selawat 7 kali pada air dan minum. Insya Allah, perut yang sakit atau memulas akan sembuh.

5) Sesiapa yang amal membaca selawat 3 kali setiap selepas solat 5 waktu akan
dihilangkan kebuntuan fikiran dalam menghadapi apa jua masalah.

6) Amalkan membaca selawat sebanyak 1000 kali sehari, insya Allah akan dikurniakan kebijaksanaan pemikiran. Di samping itu berusahalah untuk menerokai pelbagai ilmu.

7) Sesiapa yang mengamalkan berselawat 11 kali setiap hari, dengan izin Allah dirinya akan lebih dihormati dan dihargai oleh orang lain.

8) Menurut Sayyid Ahmad Dahlan, sesiapa yang berselawat walau sekali pada malam Jumaat, saat mautnya kelak akan dipermudahkan Allah seperti yang dihadapi oleh para nabi.

9) Sesiapa yang berselawat 41 kali sehari, Insya Allah akan dihindarkan daripada sifat tercela seperti hasad dengki, dan sebagainya dalam dirinya.

10) Sesiapa yang amalkan berselawat 1000 kali pada malam Jumaat, Insya Allah akan beroleh kebahagiaan samada di dunia mahupun di akhirat.

11) Amalkan selawat 11 kali tiap kali selesai solat fardu kerana Allah akan mengindahkan akhlaknya menjadi lebih disenangi di kalangan orang lain.

12) Berselawat 33 kali sehari dapat menjernihkan hati,mudah memahami akan sesuatu ilmu yang diajarkan, di samping beroleh ketenangan fikiran.

13) Sesiapa yang berselawat tak kiralah banyak mana hitungannya setiap hari akan dapat keberkatan dalam apa jua dengan syarat ia berusaha mencari keredhaanNya.

14) Amalan berselawat sebanyak yang mungkin setiap hari menjamin keselamatan hidup dan pertolongan Allah, lebih-lebih lagi pada saat kita menghadap kesukaran hidup.

15) Menurut Syibab Ahmad, sesiapa berselawat 3 kali setiap selesai solat Subuh, Maghrib & Isyak, Allah akan menghindarkannya daripada sebarang bencana.

16) Sesiapa yang amalkan berselawat sebanyak 1000 kali setiap hari, Allah akan memeliharanya daripada sebarang ancaman musuh serta bahaya fitnah.

17) Amalan berselawat secara teratur setiap hari mampu membersihkan kekeruhan jiwa, dipermudahkan Allah akan segala urusan dan mendapat keampunan daripadaNya.

18) Menurut As-Shawi, sesiapa yang membaca selawat secara rutin, akan terpelihara hatinya daripada gangguan serta tipu daya syaitan yang melalaikan.

19) Membaca selawat 10 kali pada setiap waktu pagi dan petang akan memperolehi
keredhaan serta dijauhkan diri daripada mendapat kemurkaan Allah.

20) Sesiapa yang membaca selawat sebanyak 7 kali selama 7 Jumaat berturut2, ia bakal mendapat syafaat (pertolongan) daripada baginda SAW.

21) Menurut Al-Hafiz Dimyati, sesiapa yang berhajat menemui Nabi SAW dalam
mimpinya maka amalkan membaca selawat sebanyak 70 kali sehari.

22) Ada riwayat yang menyatakan bahawa amalan berselawat 80 kali tiap selepas solat Asar pada hari Jumaat, InsyaAllah akan dihapuskan dosa2 kecil seseorang.

23) Sesiapa yang sering mengamalkan berselawat pada setiap hari, Allah akan bukakan pintu rahmat dan rezeki yang tidak disangka- sangka baginya.

24) Jiwa yang resah gelisah dapat ditenangkan dengan zikir, termasuklah berselawat sekerap yang mungkin kerana Allah itu Maha Luas rahmatnya.

25) Ulamak berpendapat, sesiapa yang mengamalkan selawat saban hari tak kira berapa hitungannya, insya Allah dihindarkan daripada taun dan wabak penyakit berbahaya yang lain.

26) Membaca selawat 1000 kali selepas solat hajat 2 rakaat mampu menghilangkan
keresahan, rasa dukacita serta dikabulkan Allah akan hajatnya.

27) Menurut para ulama, sesiapa yang inginkan saat kematiannya dalam kesudahan yang baik, maka berselawatlah sebanyak 10 kali setiap selesai solat Maghrib.

28) Para Ulamak berpendapat, Allah akan sempurnakan hajat yang baik dengan sentiasa berselawat 40 hingga 100 kali setiap hari, diikuti dengan usaha yang berterusan.

29) Sabda Nabi SAW: Barangsiapa yang berselawat kepadaku sebanyak 100 kali pada hari Jumaat, maka ia akan datang pada hari kiamat dengan keadaan bercahaya - HR Abu Naim.

30) Sabda Nabii SAW: Barangsiapa berselawat kepadaku 10 kali pada waktu pagi dan 10 kali pada waktu petang tiap hari, ia akan beroleh syaafaatku pada hari kiamat- HR Thabrani
GOPAL SRI RAM SENGAJA WUJUDKAN 45 KERAGUAN KATA BEKAS PEGUAM ANWAR

2


45 keraguan telah disusun oleh Gopal Sri Ram untuk bebaskan Anwar…
Kesemuanya akan dibalas balik sebegini :
Sampel Sprema boleh diswab selepas 3 jam
Kajian sains membuktikan DNA sperma boleh diswab daripada dubur dan dna boleh kekal sampai 72 jam…Ini adalah hasil kenyataan pakar Anwar sendiri dalam kes ini (Mallard Medical Journal)
Satu spesimen ‘higher rectal swab‘ iaitu swab di penghujung rektum dalam dubur Saiful telah berjaya diswab…Hasil uji kaji memberi keputusan sampel yang dinamakan “Profil Male Y” (profil bersih..bermaksud spesimen tidak tercemar.
Namun, memandangkan kes ini telah berlangsung sebelum enakmen Akta DNA, Anwar tidak wajib untuk beri DNA-nya seperti prosedur sekarang…Seperti biasa, tuduh UMNO akan manipulasi situasi dengan DNA-nya…
Profil DNA Anwar telah diperoleh melalui 3 barang yang ditinggalkannya dalam lock up selepas dia ditangkap pihak polis…3 barang ini adalah bukti yang diperoleh tanpa ikut prosedure maka, sampel itu tidak boleh diterima oleh mahkamah
Profil Male Y tadi daripada dubur Saiful padan dengan Profil DNA Anwar…Nak kata ianya ditanam selepas berjaya ambil DNA Anwar dulu masa dia ditangkap pun pada tahun 1999….Itu pun tak logik sebenarnya.
Apa-apa spesimen DNA ada hayat iaitu “521 year half life“…selepas satu tempoh masa dna akan mula melalui satu proses yang dipanggil “degradation“…Melalui proses ini, kita boleh ketahui “usia” dna sampel tersebut…Cara inilah yang digunakan untuk kenal pasti bila dinasour wujud dan tahun bila sesuatu artifak itu didapati..
DNA Anwar dalam dubur Saiful tidak melaui proses degradation…Erti kata lain, sperma itu baru dipancut ke dalam dubur Saiful…Bukti DNA ini tidak dapat digunakan di mahkamah kerana barang-barang yang diperoleh daripada lokap yang menjadi sumber untuk profil DNA Anwar telah diambil tanpa kebenaran Anwar…
Memandangkan sampel DNA harus diperoleh dengan kebenaran dan sampel DNA yang diambil tanpa izin individu berkaitan DNA itu tidak boleh digunapakai untuk apa-apa tujuan berkaitan kes ini…Bukti tersebut tidak boleh diterima Mahkamah walaupun keputusan makmal adalah betul dan sahih…Evidence Act
Hujah sains bukan konspirasi…Harus faham…Guilty beyond reasonable doubt….Jika boleh timbulkan kesangsian (misalnya, Anwar pakai baju merah ke hitam masa insiden dan Saiful jawab hitam walhal Anwar pakai merah…Itu sudah cukup untuk menolak bukti lain….Satu keraguan cukup untuk atasi 10 bukti kukuh)
Dia bebas ke tak bebas…Selagi aku hidup, dia ketum je.,..PM tak boleh!
yuktesvj

ANWAR KELUAR MAHKAMAH WAJAH MURAM, MARAH DAN KECEWA

6TANDA-TANDA KALAH : WAJAH-WAJAH SUGUL PENYOKONG PKR

2


UPDATE DI MAHKAMAH : PENYOKONG SAIFUL DOMINASI, PENYOKONG ANWAR MENGHILANG

0

LIWAT 2: NUAR HANG JANGAN CONFIDENT SANGAT... KAMI TAU HANG GELABAH GILER !!!

3

Tu diaaa....bila buku bertemu ruas. Prosiding kes liwat diteruskan hari ini dengan pihak pendakwaan melakukan penghujahan  balas.

Memang dari dulu Nuar cukup takut dengan TS Muhammad Shafee. 

Nuar tahu TS Shafee lebih mengenali beliau berbanding dengan Tun Mahathir.

Malah Anwar beberapa kali cuba mengugurkan TS Shafee kerana takutkan penghujahan peguam tersohor itu hingga ketua peguam pembela Anwar; Sulaiman Abdullah sakit-sakit dan tarik diri tak mahu bertemu dan berhujah dengan seniornya itu. 

Nuar juga tahu kerana adanya penghujahan kuat dari TS Shafee beliau telah terjerat dengan alasan dan dalih tolol ciptaan sendiri hingga menyebabkan beliau disabitkan kesalahan meliwat dan dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun.

Langkah Kajangnya gagal hingga terpaksa meletakkan bini sendiri sebagai calon ADUN Kajang. 

Sapa tahu Nuar menangis sakan di malam keputusan mahkamah dijatuhkan. Tetapi beliau dapat kekuatan semula bila MH 370 hilang....bolehlah kerajaan dipersalahkan.

Bila nak ada prosiding mahkamah seperti biasa Nuar sengaja cipta isu menangguh perbicaraan. Dah hampir 70 kali tangguh!

Tapi puak-puak pencacai marah bila peguam pendakwaraya minta penangguhan untuk menyediakan skrip penghujahan dan marahkan hakim bila hanya hari Isnin depan buat keputusan.

Mungkin hari Sabtu dan Ahad ini Anwar akan mengambil peluang buat roadshow memperkudakan dan memperbodohkan rakyat untuk membela maruah 'alat sulitnya' yang ternyata bersalah menceroboh lubang kunyit jantan lain...

Nampak sangat Nuar semakin gelabah menjelang hari jatuh hukuman nanti...

Kepada Allah jua kita berserah....


BOLEHKAH BEKAS HAKIM MAKAN BERSAMA HAKIM KETIKA KES SEDANG DIBICARA?

0

The Bar Council’s wavering stand

By SSK

Seven months ago, the Bar Council president, Christopher Leong, said that a resolution had been passed to ask the government to prohibit retired judges from litigating in court.

“It’s understandable that a person represented by a lawyer will feel that he is at a disadvantage if the adverse party is represented by a retired judge. It is not the question of whether there’s actually bias or advantage. 

The point is, it affects public confidence and that outweighs their ability to appear in court,” said Leong. “This amendment doesn’t stop them from practising, they can still do conveyance and consultation, just not go to court.”

Leong cited examples of Singapore, Sri Lanka and India, which prohibits retired judges from litigating in court. Australia’s Victoria state even punishes those breaking the rule by forfeiting their judicial pension. The Bar Council has vowed to take all reasonable steps to educate the public on the reasons for the proposed amendment to the law.

Yesterday, Syahredzan Johanin, a Bar Council member, said there is nothing wrong for retired Federal Court judge, Datuk Seri Gopal Sri Ram, acting as Anwar Ibrahim’s lead counsel in his sodomy conviction appeal. How would that reconcile with the resolution passed by the Bar Council and would they make a special exception for Gopal Sri Ram?

Syahredzan explained that the Bar Council resolution was only a proposal and not legally binding. Recently the Bar Council also passed a resolution asking the government to abolish the Sedition Act. Can we treat that resolution the same way we are being asked to treat the resolution regarding retired judges? 
Add caption


ANWAR SUDAH MOHON MAAF SEJAK 2012 LAGI, MENJELANG KEPUTUSAN MAHKAMAH

1

DS Anwar melalui laman rasmi beliau pernah memohon maaf pada tahun 2012. Menjelang keputusan kes Anwar kepada Saiful Bukhari, barangkali elok kalau memaafkan kesalahannya, tawakkal Allah SWT. Memohon maaf bukanlah perkara yang merugikan. Cukuplah keputusan Mahkamah menjadi kifarah di dunia.

Anwar sering menerima cobaan

Khamis, 30 Oktober 2014

KHALID BALAS DENDAM KEPADA ANWAR, KHALID KELUAR S.ALAM, ANWAR MASUK SG. BULOH

0
TAN SRI KHALID IBRAHIM KELUAR SHAH ALAM
ANWAR IBRAHIM MASUK SUNGAI BULOH
TAN SRI KHALID IBRAHIM KELUAR SHAH ALAM
ANWAR IBRAHIM MASUK SUNGAI BULOH

Beberapa banner bertajuk "Tan Sri Khalid Ibrahim Keluar Shah Alam, Anwar Ibrahim Masuk Sungai Buloh" terpampang di beberapa jalan utama sekitar Kuala Lumpur, Shah Alam, Kelang, Gombak dan Petaling Jaya. 
Adakah ianya suatu balas dendam dari penyokong-penyokong TS Khalid? Nampaknya mereka sudah mula membalas dendam, berhukum karma.SIMPLE CASE BUT 14 LAWYERS, ANY ANSWER? @GobindSingDeo @malaysianbar @ngakorming

6


http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/why-appoint-shafee-for-simple-sodomy-case-dap-lawmaker-asks-agc

How much is Umno lawyer Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah being paid to lead the prosecution team in the appeal proceedings for opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim's sodomy conviction, a DAP lawmaker asked today.
Taiping MP Nga Kor Ming said it was shocking that despite the Attorney-General's Chambers (AGC) having more than 1,800 qualified personnel, including hundreds pf deputy public prosecutors (DPPs), it had to engage someone from outside for a simple criminal case involving sodomy.
"It just shows that this is not a straightforward criminal charge but is in fact a politically motivated prosecution.
"‎It is also an insult to the integrity of the AGC," Nga said at the Parliament lobby today.
Nga said even the A-G was more than qualified to prosecute in this sodomy case.
He added that during the Nizar vs Zambry court case following the Perak constitutional crisis of 2009, the state government had to fork out RM324,000 to pay an Umno lawyer for the hearing at the Federal Court, despite the fact that Datuk Seri Zambry Abdul Kadir was being sued in his personal capacity by Datuk Seri Nizar Jamaluddin.
"What is the rational for the AGC to outsource the prosecutor’s job to Umno legal advisers and pay them using public funds?
"We want to know how much Tan Sri Shafee is being paid," Nga said, adding that he was sure he would not receive an answer if the question was raised in Parliament.
He also said that the AGC was allocated RM202 million under Budget 2015. – October 30, 2014.

PENYOKONG PAS : JIKA ANWAR TIDAK DISABIT BERSALAH PUN, IMEJNYA SUDAH MENJUNAM

1

Laman penyokongpas.wordpress.com berpendapat jika Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak disabitkan bersalah oleh Mahkamah Persekutuan berkaitan kes liwat II sekali pun, namun imejnya sudah jatuh menjunam hingga menjadi liabiliti terhadap Pakatan Rakyat (PR).

“Pada ana, kalau tidak bersalah pun, imej KETUM dah menjunam teruk. Tidak menarik macam dulu. Hanyir.

“Daripada kita terbabit hanyir. Biar dia seorang sahajalah,”katanya dalam artikel bertajuk “Menghantar KETUM Ke Neraka Dunia?

Menurutnya, sehingga 27 Oktober, iaitu sehari sebelum kes Anwar dibicarakan di Mahkamah Persekutuan, Putrajaya, tiada sebarang arahan daripada Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang kepada ahli-ahli parti untuk turun ke mahkamah memberi sokongan terhadap Anwar.

“Ramai ahli di bawah yang masih lagi menunggu whatsapp dan arahan Presiden agar jentera PAS turun beramai-ramai ke Putrajaya dalam program Rakyat Hakim Negara.

“Mereka buka whastapp hampir setiap minit. Tempoh makin dekat. Masih belum ada arahan.

“Ana sms beberapa orang Pesuruhjaya PAS Negeri, dan jawapan mereka sama. ‘Tak guna pertahankan isu liwat. Biar dia jawab sendiri’,” dedahnya.

Menurutnya lagi, tiada sokongan daripada Presiden PAS terhadap isu Anwar dibimbangi akan menyebabkan perpecahan PR.

Namun, dalam masa sama akur dengan kehendak akar umbi PAS yang rasa tersinggung dengan sikap Anwar yang dilihatnya semakin melampau mutakhir ini.

“Ana pelik. Betulkah ini keputusan parti. Kita tak masuk langsung? Tak bahaya ke untuk PR?

“Di kalangan ahli (PAS) pun sama. Pada mereka, KETUM PR ini sudah melampau-lampau. PAS dihina dan dipinggir. Isteri (Anwar) lebih utama daripada persahabatan.

“Biar dia tanggung sendiri azab,”katanya lagi.

PERSEDIAAN SAMBUTAN AZMIN ALI PEMANGKU PRESIDEN PKR

2NC UNIVERSITI MALAYA, OTAK KERBAU, SILA JAWAB PERSOALAN INI?

5
Tambahan : 

Kami memang tahu yang UM ni banyak lecture yang pro pembangkang. Namun atas dasar proffesionalisme, kami tidak melakukan sebarang laporan kepada pihak kementerian selain menghormati, mendukung prinsip hak kebebasan dan kuasa autonomi universiti dalam melantik dan memilih tenaga pengajar dan pentadbir. Namun membiarkan agen-agen perosak yang ada ini terus mekar di dalam kampus, akan memberikan impak yang negatif kepada universiti amnya dan pelajar khasnya.


Kami berharap pihak-pihak yang bertanggungjawab dalam mengurus tadbir pentadbiran Universiti terutama sekali di Kementerian dapat mengambil tindakan yang wajar agar virus-virus ini tidak terus meracuni jiwa anak muda.

Yang benar;

Mahasiswa Fakulti Sastera dan Sains Sosial.
International & Strategic Studies.
University of Malaya
-------------------------------------------------------------------------------
Ulasan NC OTAK UDANG SILA JAWAB:

1. Kenapa kamu mendiamkan diri, membiarkan anak-anak buah kamu membantu pendemo-pendemo merosakkan UM? Kamu jangan baling batu sembunyi tangan!

2. Ranking Universiti Malaya semakin tahun semakin statik dan memalukan! Kamu tahu kenapa? Kerana kamu sendiri tidak pandai mengurus betapa terhamburnya buku-buku di Pekan Buku? Karena kamu tidak tahu membersihkan tandas di Blok C, Fakulti Perubatan? dan Karena kamu membiarkan pejabat UMCedel tertutup 24 jam berbulan-bulan tiada penghuni? Membazir!!!

3. Sekarang baru tahu kenapa UM sekarang menjunam, kerana di UM kamu amalkan "you are received education, but never educated"!

4. PMUM yang melanggar peraturan Universiti, merosakkan pagar UM, menyusahkan pelajar-pelajar asing yang hendak membuat assignment malam itu, apa kamu lepas tangan begitu sahaja wahai NC Bahlul?

5. Kita akan dedahkan satu persatu tabiat NC dan TNC-TNC, mereka ingat semua pelajar UM sokong dia? NC ingat semua staf dalam pejabat NC dan TNC itu pro mereka! Bullshit kamu silap karena itu kamu dipanggil NC Otak Kerbau!

NAIB CANSELOR UNIVERSITI MALAYA, DALANG SEBENAR DI BELAKANG HURU-HARA, OTAK UDANG KATA INDON

5
DIA DIAMKAN, DIA TIADAKAN TINDAKAN, DIA RELAKAN, PATUTLAH UNIVERSITI MALAYA MAKIN BONGOK & TERCOROT DALAM DUNIA, "KARENA PUNYA NC OTAK UDANG" KATA INDONESIA
Naib Canselor Universiti Malaya semakin hari semakin menunjukkan kelemahan dan kebodohan tahap tinggi mereka. Patutlah Universiti Malaya sangat-sangat sukar menjadi 100 Universiti Terbaik Dunia. Pada zaman Tunku Aziz dulu, UM menjadi antara 50 Universiti Terbaik di dunia.

Rupa-rupanya ada banyak petualang dan muka-muka perosak yang merosakkan minda pelajar UM. Baca seterusnya,

Assalamualaikum,

Berikut adalah petualang sebenar dalam insiden di UM baru-baru ini. Secara ringkasnya ada beberapa nama, pertama pegawai khas NC, Mohd Naufal Omar, seorang pro-pembangkang, yang memberi nasihat supaya pihak keselamatan UM melakukan tindakan tutup pagar dan tutup lampu. Ini semua dilakukan bagi menggambarkan kepada pihak luar, bahawa UM mendapat tekanan dari pihak kementerian. Sebab pada akhirnya, mereka buka lampu.

Kedua, TNC Akademik dan Antarabangsa, Prof Hamdi, pro pembangkang dan Anwar sympathiser, bekas Hizbi UK. Beliau yang memberi laluan kepada pelajar untuk menentang pentadbir UM, khususnya TNC HEPA. Sebab itu kita dapat lihat banyak banner anti HEP digantung sekeliling kampus terutama bila nak dekat Pilihanraya Kampus.

Dan yang paling nyata Pegawai khas Prof Hamdi, Mahadi Sibon, yang merupakan Ketua Angkatan Muda Keadilan, yang banyak memberi nasihat agar terjadi backfire kepada pentadbiran UM sekaligus kerajaan akan dipersalahkan. Tanpa mereka ini, mana mungkin mahasiswa pro pembangkang bertindak kurang ajar dan melampaui batas.

Yang benar;

Mahasiswa Fakulti Sastera dan Sains Sosial.
International & Strategic Studies.
University of Malaya

HANYA NC OTAK UDANG SAHAJA AKAN DIAMKAN PERKARA YANG MEROSAKKAN DALAM UNIVERSITI!!!

SUMBER

RAHSIA KENAPA ANWAR & PASUKAN PEGUAMNYA TAKUT SHAFEE, PENEMUAN BAHARU?

0
Penemuan Baharu
Hujah TS Shafee Abdullah (gambar) menjadi faktor penting dalam penentuan nasib DS Anwar Ibrahim esok atau lusa. Adakah TS Shafee akan mengemukakan penemuan baharu? berbanding pasukan peguam DS Anwar yang dikatakan hanya mengemukakan hujah lama.

Peguam-peguam DS Anwar telah berpeluang memberi hujah terhebat mereka, ianya suatu perbicaraan yang sangat panjang, banyak perkara berulang-ulang, nampaknya tiada penemuan baharu kata pemerhati, ianya menjadi penanda aras yang sukar kepada pasukan Anwar. Ramai orang sangat terkejut dengan keputusan ketua pasukan peguam DS Anwar, Sulaiman Abdullah, menarik diri lagi.

Semasa saya bertemu TS Shafee di Mekah dua tahun lalu, beliau seorang yang sangat simple hanya berdua dengan anak lelakinya, jika saya tidak silap.

DS Anwar sangat gerun kepada TS Shafee, bukan sahaja kerana mereka seangkatan, sangat kenal-mengenali berpuluh-puluh tahun, malah tiada satu pun 'trick' DS Anwar yang tidak diketahui oleh TS Shafee. Begitulah gambarannya. TS Shafee pernah berkata, dia lebih kenal DS Anwar berbanding Tun Dr. Mahathir.

Jika anda mahu menggunakan perkhidmatan TS Shafee, bukan perkiraan wang intinya, tetapi apakah anda sanggup bangun subuh buta jika dipanggil, adakah anda akan terkejut jika yang mengetuk pintu rumah anda bukannya posmen TS Shafee tetapi dia sendiri, dan adakah anda sanggup menerima panggilan telefon di kala anda sedang lena diulit mimpi. Adakah anda sanggup datang ke pejabatnya pada subuh jantan sekiranya dipanggil. Guaman adalah dirinya dalam dirinya.

Sekuriti, Integiriti dan 10,000 Patah Perkataan
Saya mendengar, anda tidak akan menerima sehelai kertas pun daripada TS Shafee melalui orang ketiga, beliau akan membuatnya sendiri dari A hingga Z. Sampai ke tahap itu integriti dan sekuriti yang diamalkannya. 

Maka tiada siapa mampu mencubabelinya jauh sekali merasuahnya, jika sesiapa mencubanya pasti akan kecewa. DS Anwar tahu hal ini, kerana itu DS Anwar berusaha membatalkan TS Shafee daripada menjadi pendakwa.

10,000 patah perkataan yang dilontarkan oleh peguam-peguam termahal DS Anwar, tidak akan sama dengan 100 patah perkataan yang dikeluarkan oleh TS Shafie.

Kita tidak bercakap siapa salah siapa betul, itu hak peguam-peguam kedua-dua belah pihak, dan hak hakim-hakim untuk menentukan selepas selesai semua hujah masing-masing. Asasnya ialah keadilan mesti ditegakkan, sama ada kepada DS Anwar atau kepada Saiful.

Kerajaan tidak ada apa-apa kepentingan dalam isu ini, ianya kes DS Anwar dengan bekas pembantunya Saiful Bukhari.

Bagi saya bukan soal siapa kalah siapa menang, bagi saya rakyat dan negara kita mesti kekal aman, damai dan harmoni selepas selesai perbicaraan ini. Kita perlu ada muka buku yang baharu. 

sumberRabu, 29 Oktober 2014

PENYOKONG PKR REDA, BIARLAH ANWAR DIPENJARA UNTUK BETULKAN KESALAHANNYA

2
Biar Anwar Berehat Demi Kembalikan Aura Sebuah Perjuangan
Selama lebih 12 tahun membela Datuk Seri Anwar Ibrahim terutamanya dalam kes liwat yang dihadapinya… Kali ini saya berharap agar Anwar kembali ke Penjara Sungai Buloh. Bukan kerana saya benci Anwar, bukan kerana saya tak suka Anwar, bukan kerana saya marah dengan Anwar… Beribu tulisan saya sejak 1998 membela Anwar… tapi lihat, akhirnya saya sendiri jadi mangsa kerakusan mereka yang pegang kuasa.
Mereka yang menyorok belakang tabir ketika Anwar dipecat dulu kini tampil mengatakan merekalah pejuang sejati, walhal kembali selepas diterajang dek parti. Mereka ambil alih perjuangan selepas melihat PKR kuat. Ketika parti lemah mana mereka semua ini. Pernahkah mereka rasa nikmat REFORMASI?. Sekarang .. biarkan mereka semua ini lalui zaman itu. Barulah mereka sedar pengorbanan orang-orang lama….
Maka, bagi saya perjuangan keadilan itu lebih bermakna dan terasa auranya bila Anwar kembali ke dalam…. bila Anwar di luar, terlalu ramai pencacai dan penjilat yang mengampu dan merosakkan minda Anwar hingga banyak keputusan yang dibuat mutakhir ini menyinggung hati dan perasaan rakan seperjuangan.
Biarlah Anwar di dalam untuk beliau bermuhasabah dan PKR kembali berubah tidak lagi tersasar dari matlamat perjuangan asal. Soal Anwar salah atau tidak dengan Saiful biarlah HAKIM AKHIRAT yang tentukan, tapi berehat itu lebih baik dari terus menjadi mangsa provokasi yang mendatangkan kontroversi itu sebenarnya.
Mohd Shukri Mohd Ramli
CMK@Blogger Cucumatkilau
Penyelaras NGO
Angkatan Pembela Rakyat
[ A N G K A R A ]

Fahmi Zainol 'Main Belakang', Khianati MPPUM

0

Berita dari Free Malaysia Today....

PETALING JAYA: University Malaya students made history Monday when they banded together against university authorities in their insistence to host opposition leader Anwar Ibrahim at their campus grounds to hear his talk “40 Years: From University of Malaya to Jail”. 

However a dark shadow has been cast over this show of solidarity now that it has been revealed that student leader and MPPUM (Student Representative Council of Universiti Malaya) president Fahmi Zainol acted independently without the agreement of any of the 43 other council members. 

Speaking exclusively to FMT, MPPUM chairman of Residential Colleges and Off Campus, Mohd Faridzuan Karim said, “This talk was never discussed with us. We were completely ignored, like we didn’t matter one bit. 

“Fahmi used his power as YDP (president) to make a unilateral decision to go ahead with a programme that was not agreed to by the rest of us.” 
Expressing his indignation at seeing posters bearing MPPUM’s name plastered all over campus, Mohd Faridzuan said, “Why and how and what is his (Fahmi) rationale for using MPPUM’s name in the posters that was placed all over the university?” 
Clearly stating his personal stand, Mohd Faridzuan said, “I do not support this programme (the talk by Anwar).” 

Mohd Faridzuan also said MPPUM was against Fahmi insisting on hosting Anwar on campus grounds for the simple reason that the Student’s Affairs Department (HEP) of the university had not endorsed it. 
Explaining that no working paper regarding the programme was submitted by Fahmi to HEP as was the standard operating procedure, Mohd Faridzuan added, “We should, as undergraduates, follow procedures.” 

He also revealed that most of the students who attended were not even made up of UM students, but those from outside. 
Mohd Faridzuan said, “In fact, the students from outside UM outnumbered those from inside. The crowd was only made up of a handful of UM students.” 

He also commented on the aggression shown Monday night when the rowdy crowd forced opened the gates and marched inside campus grounds. 
“I honestly did not think they would force open the gates that were locked by security personnel. 

“I was worried for everyone’s safety but am thankful no one was hurt despite the chaos all around. 
For me… personally, as a student and leader of the undergraduates, they (students) should not have gone ahead with the programme or forced open the gates,” Mohd Faridzuan said. 

Expressing his disappointment at Fahmi for dragging MPPUM into the controversial talk, Mohd Ridzuan said, “We have since sent out a memorandum to the university and lodged a report with the Lembah Pantai police stating that Fahmi acted of his own volition and that in his capacity as president of the MPPUM, he brought in alumnus Datuk Seri Anwar Ibrahim.” 

Mohd Faridzuan also said MPPUM was totally against the talk because they were well aware that university authorities did not condone any event of a political nature to be held on campus grounds. 

Sounding uncomfortable about the timing of the talk, Mohd Ridzuan asked, “Why did he (Fahmi) bring Anwar in? What was the reason especially when tomorrow and the next day (Tuesday and Wednesday) Anwar might be sentenced to serve a jail term?

Suggesting that undergraduates were being exploited by both Fahmi and Anwar, Mohd Faridzuan questioned, “Are undergraduates being used… dragged into street politics that we have known all this while is prohibited in our campus?
“This is what I want Fahmi to answer.”


Sumber : http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2014/10/29/fahmi-used-us-says-student-body/

Rupa-rupanya program Anwar Ibrahim di UM tak dapat sokongan. Bukan sahaja dari mahasiswa, Majlis Perwakilan Pelajar pun menolak program tersebut tetapi dipergunakan oleh balaci Anwar untuk dapatkan talian hayat untuk si KetUm.

*Artikel sebelum ini ada dedahkan kekecewaan seorang bapa terhadap penggunaan UM oleh Anwar. Yang belum baca boleh klik sini (http://mymassa.blogspot.com/2014/10/surat-seorang-lelaki-luah-perasaannya.html)

Surat Seorang Lelaki Luah Perasaannya Terhadap Anwar Tersebar? #rakyathakimnegara #justice4anwar

3
Surat daripada seorang bapa yang bersusah payah berusaha untuk anak beliau masuk universiti tetapi Anwar Ibrahim merosakkan harapan tersebut.*Sedih baca surat dari Haji Yusof. Kalau ada mahasiswa yang tak kenang pengorbanan ibu bapa dan masih fanatik kepada Anwar Ibrahim, tak taulah nak cakap apa.

TANDA-TANDA HADI MENANG : SAKSI PKR TARIK DIRI

5


Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu hari ini menegur saksi calon PKR Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin kerana bersikap berdolak dalih semasa memberi keterangannya, lapor Exco Pemuda PAS Terengganu, Faizul Abas.

Faizul yang mengikuti perbicaraan calon PKR saman Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu melaporkan saksi calon PKR, Azan Ismail enggan menjawab secara telus soalan-soalan yang dikemukakan peguam Asmuni Ani, peguam yang mewakili Abdul Hadi.

“Hakim menegur saksi agar menjawab soalan kerana jika tidak, sampai 2 jam pun tidak habis lagi…

“Peguam defendan (Abdul Hadi) bertanya adakah nama plaintif (Mohd Shamsul) disebut oleh defendan dalam ceramahnya. YB Azan berdolak dalih …,” lapornya.


Saksi calon PKR, YB Azan Ismail, Pengerusi PKR Terengganu


“Peguam defendan (Abdul Hadi) bertanya adakah nama plaintif (Mohd Shamsul) disebut oleh defendan dalam ceramahnya. YB Azan berdolak dalih …,” lapornya.Lapornya, YB Azan yang juga Pengerusi PKR Terengganu berkata beliau yakin Abdul Hadi merujuk kepada Mohd Shamsul sebagai pengedar pil kuda kerana calon PKR itu paling muda.

“Jadi, tidak munasabah pengedar pil kuda merujuk kepada calon yang lebih tua,”katanya.Ketika ditanya adakah mengenali calon PKR DUN Sungai Acheh, Badrul Hisham Saharin atau lebih dikenali sebagai CheguBard, Azan menjawab beliau tidak mengenalinya.Abdul Hadi ketika disoal peguam Asmuni Ani turut menafikan beliau menyebut secara spesifik siapakah calon PKR yang dimaksudkannya sebagai pengedar pil kuda itu.

Bernama hari ini turut melaporkan Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu telah menetapkan 23 November depan untuk menyambung perbicaraan kes saman itu berikutan kegagalan pihak plaintif (Mohd Shamsul) mengemukakan seorang lagi saksi daripada akhbar Kosmo untuk memberi keterangan.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Yazid Mustafa

Sebelum itu, Abdul Hadi hadir di mahkamah dengan diiringi kira-kira 1,000 penyokong, untuk memberi keterangan sebagai saksi defenden.

Peguam Asmuni Awi ketika ditemui di luar mahkamah berkata dalam perbicaraan hari ini plaintif telah memanggil seorang sahaja saksi iaitu Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bandar Azan Ismail bagi memberi keterangan.

“Sepatutnya seorang lagi plaintif daripada Kosmo, bagaimanapun tidak dapat hadir sungguhpun waran tangkap telah dikeluarkan, tapi waran tangkap tidak dapat dilaksanakan,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di luar mahkamah.

Katanya selain Abdul Hadi, turut hadir memberi keterangan sebagai saksi defenden ialah ADUN Alur Limbat, Ariffin Deraman.

Pada 23 Feb lepas, Abdul Hadi diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi untuk membayar ganti rugi RM2 juta kepada Mohd Shamsul selepas gagal memasukkan kehadiran bagi menjawab atau memfailkan pembelaan terhadap saman yang dikemukakan oleh Shamsul pada 5 Dis tahun lalu.

Mohd Shamsul mengambil tindakan itu selepas Abdul Hadi mengeluarkan kenyataan bahawa ada calon PKR yang menjual pil kuda menjelang pilihan raya umum lepas sebagai alasan untuk PAS meletakkan calonnya bertanding di DUN Bukit Besi sehingga menyaksikan berlaku pertandingan tiga penjuru.

Dalam pernyataan tuntutannya, Mohd Shamsul mendakwa ucapan Abdul Hadi dalam ceramah di Kampung Tebakang Alor Limbat, Marang pada 22 April 2013 telah menjatuhkan maruahnya dan keluarga serta menjejaskan reputasinya sebagai calon dan ahli perniagaan.TANDA-TANDA ANWAR KALAH : PEGUAM TARIK DIRI

6


Seperti dijangka sekali lagi bekas Presiden Badan Peguam, Sulaiman Abdullah menarik diri daripada mengetuai pasukan peguambela kes liwat II, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pada tahun 2009, peguam Sulaiman Abdullah pernah menarik diri daripada mengendalikan kes liwat Anwar dan tempatnya telah diganti oleh Karpal Singh.

Pada April lalu, selepas Karpal Singh meninggal dunia, nama Sulaiman Abdullah disebut kembali untuk mengetuai pasukan penguam bela Anwar itu.

Hari ini persoalan itu terjawab apabila nama Sulaiman digugurkan dan tempatnya diganti oleh Gopal Sri Ram.

Seramai 14 orang peguambela disenaraikan mewakili Anwar.

Mereka adalah Gopal Sri Ram, Sivarasa Rasiah, N. Surendran, Ramkarpal Singh, Sangeet Deo Kaur, Leela Jesuthasan, Latheefa Koya, Lim Choon Khim, Eric Paulsen, Michelle Yesudas, Shahid Adli Kamaruddin, Zaleha Al-Hayat, Jeremy Vinesh Anthony dan Mohamed Aliff Bolkin.

Daripada 14 peguam itu hanya 4 peguam Melayu-Islam yang dianggap sebagai peguam junior.Prosiding rayuan terakhir Anwar terhadap hukuman penjara lima tahun atas kesalahan meliwat hari ini didengar oleh panel lima hakim Mahkamah Persekutuan.

Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria mengetuai sidang panel itu.

Selain beliau, korum itu juga turut dianggotai oleh Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Md. Raus Sharif, Tan Sri Abdull Hamid Embong, Tan Sri Suriyadi Halim Omar dan Tan Sri Ahmad Maarop

SANGAT JIJIK, ANWAR GUNA BOMOH BENGGALI DALAM MAHKAMAH

8
KELIBAT BOMOH BENGGALI YANG DIGUNAKAN ANWAR IBRAHIM


ASTAGFIRULLAH AL AZIM, APA SUDAH JADI KEPADA ANWAR IBRAHIM? DESPERADO? KITA HANYA MEMOHON KEPADA ALLAH SWT KETIKA DALAM KESUSAHAN, TETAPI ANWAR MENGUPAH LAGI BOMOH BENGGALI (GAMBAR DI ATAS).

PENGAMAL PERUBATAN ISLAM TERSOHOR DI DUNIA TG DATO' DR. HARON DIN TIDAK DIPANDANG, TG NIK AZIZ DILUPAKAN, ANWAR AMBIL BOMOH BENGGALI PULA. BOLEHKAH ANDA BAYANGKAN MANTERA JAMPI SERAPAH SELURUH PELUSUK BANGUNAN MAHKAMAH? NAMPAKNYA ANWAR TIDAK MAMPU MEMBUANG DNA KEBENGGALIANNYA DALAM DIRINYA, PATUTLAH SEMUA PEGUAMNYA TIADA SEORANG PUN ISLAM DAN MELAYU!

DULU BOMOH BENGGALI ITU MENGIKUT KE MANA SAHAJA MENDIANG KARPAL SINGH PERGI, HARI INI APABILA KARPAL SINGH SUDAH MATI, ANWAR IBRAHIM PULA MENGGUNA PAKAI BOMOH MENDIANG KARPAL SINGH. PATUTLAH SEWAKTU HAYATNYA MENDIANG KARPAL SINGH BERKATA-KATA DI BAWAH:-

SESUNGGUHNYA, BENARLAH KATA MENDIANG KARPAL SINGH:- "ANWAR IBRAHIM HAS CREATED ENOUGH TROUBLE FOR THIS COUNTRY. ANWAR IBRAHIM WAJIB BERTAUBAT" (MENDIANG KARPAL SINGH)

MARI KITA ULANGKAJI SEDIKIT PERBOMOHAN DALAM KONTEKS ISLAM:


AMALAN PERBOMOHAN

MENURUT ISLAM

1. Islam amat menitikberatkan soal-soal aqidah, syariah dan akhlak. Segala amalan dan kepercayaan yang tidak berdasarkan kepada sumber-sumber asal Al-Qur’an, Hadith, Ijmak dan Qias adalah ditolak. Dalam urusan perubatan kepada pesakit, hanya Allah sahaja berkuasa mutlak menentukan sesuatu dan menjadikannya (Garis Panduan Perbomohan Menurut Islam JAKIM 2008).

2. Pengubatan Islam adalah satu usaha dalam merawat penyakit yang berasaskan wahyu Ilahi yang diambil dari petunjuk Al-Quran dan As-Sunnah, yang juga dikenali sebagai Pengubatan Nabi Muhammad Sallallahu ‘alaihi wasallam. Manakala perbomohan pula suatu kaedah ikhtiar mengubati penyakit secara tradisional menggunakan tumbuh-tumbuhan herba dan jampi tertentu berdasarkan pengalaman yang dipelajari secara turun temurun (Garis Panduan Amalan Pengubatan Dan Perbomohan Menurut Islam, Jabatan Mufti Negeri Melaka 2012).

3. Hukum mengamalkan pengubatan alternatif atau komplimentari adalah harus, dengan syarat ianya tidak mengandungi perkara-perkara yang bertentangan dengan syarak. Dalam sejarah Islam, memang wujud cara pengubatan tertentu sepertimana yang dilakukan oleh Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam dan para sahabat. Selain daripada cara-cara biasa, mereka juga menggunakan doa-doa khusus bagi mengubati penyakit-penyakit tertentu (Garis Panduan Amalan Pengubatan Dan Perbomohan Menurut Islam, Jabatan Mufti Negeri Melaka 2012).

4. Setiap individu atau kumpulan tidak boleh mendakwa bahawa perbomohannya bersumber daripada Nabi Muhammad Sallallahu ‘alaihi wasallam, para anbia’ atau diambil daripada al-Qur’an dan hadith atau berasal dari amalan para sahabat Nabi Sallallahu ‘alaihi wasallam atau lain-lain jika tidak ada alasan yang kukuh berdasarkan nas al-Qur’an atau al-Hadith (Garis Panduan Amalan Pengubatan Dan Perbomohan Menurut Islam, Jabatan Mufti Negeri Melaka 2012).

5. Syarat-Syarat Pengamal Perbomohan.

Seorang pengamal perbomohan perlulah memenuhi syarat-syarat berikut:

(a) Beragama Islam, aqil baligh serta mengetahui apa yang diucapkannya;

(b) Tidak melakukan perkara-perkara yang boleh membawa syirik, sama ada melalui iktikad, perkataan atau perbuatan;

(c) Tidak meninggalkan ibadat-ibadat wajib dalam Islam seperti sembahyang fardhu, puasa dan zakat;

(d) Tidak melakukan maksiat, jenayah dan yang bertentangan dengan undang-undang negara;

(e) Tidak memecahbelahkan masyarakat dan keluarga;

(f) Tidak mentafsir ajaran agama Islam mengikut hawa nafsu;

(g) Tidak memasukkan atau menggunakan unsur-unsur yang bercanggah dengan Islam seperti sihir, ilmu hitam dan menurun kerana pengamalnya termasuk dalam kategori penyeru iblis dan syaitan dengan ucapan-ucapan yang tidak wajar atau boleh membawa kepada kufur dan syirik;

(h) Tidak boleh melakukan ramalan tentang buruk atau baik pada masa akan datang dan tidak harus menyatakan pada ramalan yang telah lalu dengan cara tebakan, tenung dan lain-lain.

(i) Hendaklah mengikhlaskan hati dengan amalan semata-mata mencari keredhaan Allah Subhanahu Wata’ala; dan

(j) Hendaklah sentiasa bertakwa kepada Allah kerana Allah sahaja yang memberi kebaikan dan pertolongan.

6. Larangan-Larangan Dalam Perbomohan:

Seseorang yang ingin mendapatkan rawatan secara perbomohandilarang (haram) melakukan perkara-perkara berikut :

(a) Menggunakan bentuk amalan sihir, ilmu hitam, tilik tenung, tukang nujum, ramalan tapak tangan dan silap mata;

(b) Mengaitkan sesuatu pengeras dengan suatu akibat;

(c) Percaya kepada sial dan mudarat yang menimpa seseorang atau diri;

(d) Melakukan perkara-perkara yang berunsur syirik seperti semah pantai, buang ancak dan lain-lain;

(e) Menyembelih binatang untuk sesuatu tujuan yang bukan syar’i;

(f) Melakukan perbomohan atau bacaan tertentu yang menggunakan unsur-unsur meminta izin atau bantuan dari kuasa-kuasa makhluk “ghaib” dalam acara perbomohan;

(g) Menyajikan makanan untuk menjamu penunggu;

(h) Mentaati bomoh atau seseorang pada perkara-perkara yang jelas bercanggah dengan aqidah dan syariat Islam; atau

7. Bayaran Perkhidmatan / Pengeras Dalam Perbomohan

(a) Sebarang pengeras tidak boleh digunakan dalam perbomohan jika ia dikaitkan dengan untung nasib, buruk atau baik.

(b) Bayaran perkhidmatan hanya dibolehkan mengikut kesesuaian perubatan dengan tidak terlampau tinggi hingga boleh memberatkan atau menindas dan tidak membawa maksud tolong-menolong.

Kesimpulannya, tidak dibenarkan amalan perbomohan dan pengubatan Islam menggunakan kaedah atau kepercayaan seperti yang difahami oleh setengah-setengah pihak yang tidak dikehendaki syarak seperti dengan memanggil roh datuk nenek, roh wali-wali, syeikh-syeikh dan khadam tertentu. Oleh itu, kita dibolehkan untuk melakukan jampi kepada diri, kaum keluarga atau orang lain yang ditimpa kesusahan, kerana jampi merupakan doa perlindungan berdasarkan syarak. Jika lain dari itu perlu dilihat adakah ia berlawanan dengan syarak atau tidak.