Selasa, 30 September 2014

DAP KATA PARTI PAS PUN PARTI SEKULAR !

7
Facebooker Hamba Archidea Cronixx mendakwa salah satu kepakaran Ketua Umum (Ketum) PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah menyebarkan ‘perang saraf’ secara terbuka dengan mendedahkan keburukan orang lain untuk melindungi keaibannya.
Ia merujuk kepada perang saraf Anwar secara berterusan yang berusaha membina persepsi umum bahawa bekas Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim adalah seorang pemimpin korup.
Semalam, Antarapos melaporkan Anwar telah menggunakan Universiti Selangor (Unisel) untuk memburuk-burukkan Khalid berkaitan dengan yuran pengajian di produk kerajaan Negeri Selangor.
Taktik Anwar yang menggunakan pentas umum untuk membuat tuduhan tanpa bukti itu juga turut dibangkitkan Dewan Pemuda PAS Gombak sebelum ini. Selanjutnya, baca Kes Pemecatan Iszuree : Pemuda PAS Gombak Tempelak Alasan Anwar
16 tahun lalu, ketika Anwar dipecat daripada UMNO, disebar satu perang saraf di kalangan pengikutnya bahawa ‘Anwar dipecat kerana untuk menghalang projek Islamisasi dalam UMNO.’
Namun, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika sesi penggulungan Muktamar Tahunan PAS ke-60 di Batu Pahat, Johor baru-baru ini mendedahkan Anwar dan parti yang diterajuinya bukan sebuah parti Islamik sebaliknya parti sekular yang sama seperti DAP.
“Tempoh hari, ada yang marah-marah apabila kononnya Tuan Guru Haji Hadi melabelkan DAP dan PKR sebagai sekular.
“Nah, Ahli Parlimen DAP mengesahkannya hari ini, DAP dan PKR mengamalkan dasar sekular,” ulas Dewan Pemuda PAS Gombak.
Pemuda PAS Gombak merujuk kepada pengakuan ahli Parlimen DAP Bukit Bendera, Zairil Khir Johari yang dilaporkan The Malaysian Insider.
“Tindakan pihak berkuasa terhadap ideologi sekular dan liberal adalah sebahagian daripada taktik Putrajaya untuk mempastikan BN terus kekal dominan.
“DAP amalkan sosial sekular, PKR amalkan sekular pragmatik manakala PAS laksanakan kedua-dua Islam dan juga sekular, kata Zairil dalam Simposium “Islam, Demokrasi dan Sekularisme” di sebuah hotel dekat Kuala Lumpur, 27 September.
“Kebebasan mutlak tidak membawa kepada ancaman atau masalah kepada Islam. Tetapi Putrajaya takut apa yang kebebasan sekular dan liberal akan bawa.
“Tanpa monopoli ideologi mereka terhadap rakyat, BN akan hilang kesahan politik dan selepas itu, kuasa mereka,” katanya.
Zairil berkata, sekularisme dan liberalisme sebenarnya falsafah yang boleh mengukuhkan Islam, tetapi sebaliknya BN memberikan aspek negatif terhadapnya.

DAP HALAU PAS SLOW - SLOW

2

Dewan Pemuda PAS Gombak menyedari DAP mutakhir ini sengaja cari pasal dengan PAS untuk menimbulkan perbalahan di antara kedua parti itu dan menendang PAS daripada Pakatan Rakyat (PR)


Rentetan ini bermula pada 21 September lalu, apabila Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua menuduh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai nyanyuk dan diikuti dengan pemecatan Bendahari PAS Pulau Pinang, Iszuree Ibrahim daripada semua jawatan dalam Majlis Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) pada 25 September.

“Kemudian, 26 September Pemuda DAP Sarawak mengeluarkan kenytaan tamatkan kerjasama dengan PAS di Sarawak.

“Tidak cukup dengan itu, 27 September pula dua Adun PAS yang mengkhianati PAS Selangor diangkat sebagai “hero” dalam satu majlis makan malam anjuran DAP di Selangor.

“Kami yakin akan ada lagi tindak-tanduk DAP yang sedang mabuk KetUm untuk mendesak dan menekan PAS supaya keluar daripada Pakatan Rakyat,” kata Pemuda Gombak.
Kenyataan penuh :

DAP Mabuk KetUm, Sengaja Cari Pasal Dengan PAS

Dalam tempoh seminggu selepas muktamar PAS, beberapa insiden yang sengaja dicetuskan oleh DAP terhadap PAS untuk memercikkan api perbalahan.

Lihat sahaja status FB Tony Pua pada 21 September yang lepas, “dah nyanyuk ke” yang ditujukan kepada Presiden PAS sehari selepas tamat Muktamar PAS.

Sebenarnya ia bermula sebelum itu lagi apabila pimpinan DAP langsung tidak kelihatan untuk turun membantu PRK Pengkalan Kubor.

25 September pula, Kerajaan Negeri Plau Pinang pimpinan DAP pula memecat bendahari PAS Pulau Pinang daripada Jawatankuasa Tetap Majlis Perbandaran Pulau Pinang yang mengkritik kerajaan negeri dalam muktamar lepas.

Kemudian, 26 September Pemuda DAP Sarawak mengeluarkan kenytaan tamatkan kerjasama dengan PAS di Sarawak.

Tidak cukup dengan itu, 27 September pula dua Adun PAS yang mengkhianati PAS Selangor diangkat sebagai “hero” dalam satu majlis makan malam anjuran DAP di Selangor.

Kami yakin akan ada lagi tindak-tanduk DAP yang sedang mabuk KetUm untuk mendesak dan menekan PAS supaya keluar daripada Pakatan Rakyat.

Ia dipercayai susulan daripada muktamar yang lalu apabila Presiden PAS menegaskan akan kekal bersama Pakatan Rakyat.

Mereka sedang mabuk KetUm untuk menghadapi Pilihanraya Negeri Sarawak tidak lama lagi.

Memang ada grand-design dari dalam dan luar PAS untuk menekan dan menolak PAS keluar daripada Pakatan Rakyat, dengan PasMa sebagai pengganti.

Tulisan ini akan dilabel sebagai pemecah belah PR dan tidak berakhlak oleh konon-kononnya penyokong PAS dan PR, dalam masa sama hanya menutup mata melihat DAP yang sedang mabuk KetUm.

Apalah sangat sekadar mengatakan DAP mabuk KetUm jika dibandingkan dengan DAP yang menuduh nyanyuk, dan tamatkan kerjasama dengan PAS.


HADI DIMALUKAN DEPAN PEJABAT PAS OLEH NGO PRO PKR

8Selepas menerima tamparan hebat termasuk kehilanggan satu kerusi Exco di Selangor serta pemecatan anggotanya sebagai ahli majlis dalam Majlis Perbandaran Pulau Pinang, kepimpinan Pas hari ini diberi kata dua oleh kumpulan badan bukan kerajaan (NGO) pro-pembangkang, Lensa Anak Muda Malaysia (Lensa)

Lensa yang dianggotai bekas mahasiswa pro-pembangkang termasuk Safwa Anang iaitu bekas pengerusi Solidariti Mahasiswa (SMM), yang dihukum penjara 10 bulan oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur kerana memberi ucapan berbaur hasutan, mempertikan kepimpinan Pas dan menuduh parti itu sebagai punca ketegangan dalam pakatan pembangkang.

Dalam memorandum yang diserahkan kepada wakil Pas di ibu pejabat Pas di Jalan Raja Laut hari ini, Lensa memberi amaran kepada Pas agar mengambil tindakan kepada kepimpinan dan ahli parti itu yang mencetuskan ketegangan atau keluar dari pakatan pembangkang.

Kordinator Lensa, Ekhsan Bukharee berkata, krisis Selangor yang berpanjangan menunjukkan Pas membelakangkan semangat setiakawan dengan tidak menyokong calon Menteri Besar Selangor yang telah dipersetujui oleh DAP dan PKR

Pas juga didakwa lambat bertindak serta beberapa kali membuat pusingan 'U' dalam kemelut berkenaan dan mengkritik secara terbuka calon Menteri Besar yang dipilih.

"Contohnya Ahli Parlimen Temerloh melebelkan Anwar Ibrahi sebagai mengamalkan nepotisme apabila isteri beliau dipilih sebagai calon MB baru.

"Selain itu Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri dalam satu kenyataan terbuka di Terengganu melebelkan Datin Seri Dr. Wan Azizah sebagai lemah dan tidak mampu memimpin Selangor," kata Ekhsan.

Memorandum empat muka surat itu turut memetik kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan kepimpinan Pas termasuk Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Abduh Nik Aziz yang didakwa sebagai pencetus ketegangan.

"Presiden Pas dalam ucapan penggulungan Muktamar Pas ke-60 menuduh PKR mencuri dua ADUN Pas yang menyokong Dr. Wan Azizah. Beliau juga menyifatkan tindakan tidak menyokong Dr. Wan Azizah kerana tidak mahu membawa ahli Pas ke neraka.

"Ahli Parlimen Pas Pasir Mas, Nik Abduh mengeluarkan kenyataan pada 28 September mendakwa Pas dibuli oleh PKR dab DAP," kata Ekhsan.

Menorandum itu mengemukan cadangan bagi memulihkan permuafakatan pembangkang termasuk mengesa Pas keluar dari pakatan pembangkang sekiranya gagal bertindak terhadap kelompok dalam parti itu yang mewujudkan konflik dengan DAP dan PKR.

"Lensa menyarankan Pas menyiasat dan mengambil tindakan terhadap ahli mahupun pimpinan yang bertindak mengeluarkan kenyataan yang mampu menggugat keutuhan pakatan pembangkang.

"Lensa juga berpendirian sekiranya Pas gagal bertindak tegas terhadap kelompok Pas yang berterusan mewujudkan konflik semasa pakatan pembangkang, maka Lensa mencadangkan agar Pas mengambil langkah berundur," kata Ekhsan. -UTUSANKepada,
YB Datuk Seri Abdul Hadi bin Awang, Presiden Pas.

Menekuni sistem politik dwi-parti, pakatan Pas-DAP-PKR perlu menjadi sebuah koalisi politik yang kukuh sebagai mekanisme semak dan imbang kepada Kerajaan Barisan Nasional (BN). Malah pakatan Pas-PKR-DAP juga dilihat sebagai harapan baru rakyat Malaysia apabila memenangi 52 % undi popular dalam PRU 13 yang lalu.

Maka tidak dapat dinafikan bahawa kewujudan pakatan pembangkang yang kuat akan memberi kesan berbalik yang positif kepada rakyat Malaysia. Namun sekiranya pakatan politik pembangkang lemah, maka ia akan membuka ruang kepada Kerajaan yang memerintah mentadbir secara wewenangan sekaligus menindas rakyat.

Setelah membuat analisis terhadap beberapa forum anjuran Lensa berkaitan krisis politik Selangor, dapat disimpulkan bahawa Parti Islam Se-Malaysia (Pas) sebagai salah sebuah rakan komponen pakatan pembangkang banyak menyumbang kepada krisis yang berpanjangan sekaligus mengganggu gugat keutuhan permuafakatan pakatan pembangkang.

Oleh itu, Lensa akan menyerahkan surat rasmi kepada pihak Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi bin Awang bagi menyuarakan tuntutan agar PAS berhenti mencetuskan ketegangan sesama rakan pakatan pembangkang. Satu sidang akhbar juga akan diadakan sejurus selepas surat diserahkan.

Serahan surat ini akan dijalankan seperti ketetapan berikut:

Tarikh:
30 September 2014 (Selasa)

Masa:
10.00 Pagi

Tempat:
Pejabat Agung Pas, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur (Di Hadapan Pintu Utama).


AKTA HASUTAN : SAIFUDDIN DICABAR MENETAP DI PULAU PINANG ATAU SINGAPURA

4
AKTA HASUTAN
1. Selepas Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dihapuskan adakah keselamatan, keamanan dan keharmonian di dalam negara kita bertambah baik atau bertambah buruk? 


Kenyataannya, mereka semakin biadap mencabar undang-undang, memperlekeh instrumen dan tatabernegara. Percubaan untuk merosakkan keamanan dalam negara semakin menjadi-jadi, pelbagai provokasi menghiris hati dikeluarkan, Ketua Polis Negara digelar Nazi, Polis dihina monkey, orang Melayu dipanggil babi, isntitusi Raja-Raja dicabar. Semua ini bentuk-bentuk hasut yang bakal membakar api perkauman dan keamanan dalam negara boleh hancur sekelip mata.


2. Apabila Akta Sosma menggantikan ISA, anasir-anasir subversif dan musuh-musuh dalam selimut, bukan sahaja tidak takut malah tidak berasa gerun dengan Akta Sosma itu. Begitu juga dengan nama Akta Keharmonian Nasional, tiada rasa apa-apa kegerunan di dalam hati anasir subversif untuk menghasut, berbanding Akta Hasutan didengar sahaja terasa gerun. Soalan kedua, yang mana anda akan lebih gerun mendengarnya Akta Hasutan atau Akta Keharmonian?


3. Datuk katakan semakin ramai orang mahu Akta Hasutan dihapuskan. Berapa ramai? Siapakah orang-orang itu? Datuk ada statistiknya? Jangan membuat kesimpulan umum tanpa sokongan fakta dan data! Jangan memberi gambaran yang salah kepada Perdana Menteri.


4. Datuk bercakap hal hak asasi dan kebebasan rakyat, itu adalah doktrin barat yang disebut oleh Profesor Samuel Huntington sebagai pertembungan tamadun. Sebagai sebuah negara di mana Islam menjadi agama persekutuan dan anutan majoriti sejak sebelum merdeka, kita mempunyai nilai-nilai Islam, malah Islam jauh lebih baik berbanding doktrin barat yang diketuai Amerika. 


Adakah menjadi hak asasi rakyat untuk mencabar Raja-Raja dan mencabar undang-undang negara? Adakah menjadi kebebasan yang dibenarkan untuk melabel alat-alat negara dengan begitu hina dan dina?
KEISTIMEWAAN AHLI PARLIMEN
5. Datuk menuduh penyokong mempertahan Akta Hasutan sebagai tidak substantif. Apakah yang tidak substantif? Hari ini mereka bukan sahaja memperlekeh institusi Raja-Raja yang dipertahan di dalam Akta Hasutan, malah mereka mencabarnya. Hari ini bukan sahaja mereka mempertikai dan mengungkit hak istimewa orang Melayu tetapi mereka mahu menghapuskannya dan menyamaratakannya konon atas nama keadilan. Malangnya, apabila mereka memerintah adakah hak istimewa orang-orang Melayu dihormati? 


Di luar sana, ada ramai anak-anak Melayu yang masih dambakan bantuan kerajaan, kita tidak sepatutnya mempertaruh masa hadapan dan hak istimewa mereka atas nama hak asasi.


6. Saya mencabar Datuk Saifuddin Abdullah menetap selama 3 tahun di Singapura atau di negeri Pulau Pinang. Sekiranya Datuk boleh bertahan, saya akan menukar pendirian saya supaya Akta Hasutan dimansuhkan. Kenapa di Singapura dan Pulau Pinang? Kerana di sana barangkali Datuk akan dapat merasai mengapa Akta Hasutan mesti dikekalkan. 


Oleh kerana Datuk duduk di negeri yang ada Raja-Raja maka keamanan, keharmonian dan kebahagiaan dapat dinikmati. Sebaliknya, apabila Akta Hasutan berjaya dihapuskan dan seterusnya menjejaskan institusi Raja-Raja, adakah ada jaminan huru-hara tidak akan berlaku. Sedarilah, krisis di Selangor baru-baru ini membuktikan Sultan Selangor berjaya mengelak rakyat dan negeri Selangor diambang porak-peranda!


7. Dalam perjalanan kita menuju negara maju pada tahun 2020, negara kita memerlukan sebuah undang-undang yang tegas dan kuat. Komposisi kaum dan kepelbagaian fahaman yang berpotensi menggugat keamanan negara boleh diatasi dengan adanya suatu undang-undang yang digeruni seperti ISA dan Akta Hasutan. 


Isunya, kalau anda tidak menghasut, tiada niat menghasut, tidak bertindak menghasut dan sebagainya mengapa perlu takut kepada Akta Hasutan! Akta ini hanya digunakan kepada mereka yang mempunyai niat yang buruk sahaja.


Ingatlah pesanan mendiang pakar psywar mendiang C.C. Too, katanya komunis memang sudah kalah di Malaysia tetapi fahaman komunis tidak pernah mati, malahan ianya bertukar dalam bentuk lain yang lebih kompleks.


Sekarang pun, belum pun sempat Akta Hasutan dihapuskan atau dipinda, bermacam-macam sudah perbuatan hasut-menghasut berlaku. Bayangkan jika esok Akta Hasutan ini sudah tiada, adakah ada jaminan keamanan dan keharmonian negara boleh dikekalkan?


Ayat Tun Dr. Mahathir yang popular, kamu Melayu, 'Melayu mudah lupa'!


Ulangan pertama dan kedua  . 

Sumber

Komen Mymassa, Saifuddin ada berani? 

Isnin, 29 September 2014

JEMPUTAN ESOK, PAS KELUAR DARI PAKATAN RAKYAT

20
Setiausaha Politik Tian Chua, Rozan Azen Mat Rasip memaklumkan satu NGO bernama LENSA akan menyerahkan memorandum mendesak PAS keluar Pakatan Rakyat (PR).
LENSA atau Lensa Anak Muda Malaysia yang dipengerusikan oleh Safwan Anang adalah sebuah NGO pro PasMa sebelum ini pernah menganjurkan wacana ‘PAS, Ke Mana Selepas Muktamar?’ di Restoren Amjal, Jalan Pantai Baharu, Kuala Lumpur dengan membariskan ahli panel anti Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang terdiri daripada Saari Sungip, ADUN PAS Hulu Kelang; Ir. Izham Hashim, Yang Dipertua PAS Kawasan Kelana Jaya dan Ustaz Ridzwan Abu Bakar, Ketua Penerangan PAS Kuala Kedah.
Safwan, bekas pengerusi Solidariti Mahasiswa (SMM), yang dihukum penjara 10 bulan oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur kerana memberi ucapan berbaur hasutan berkata majlis serahan memorandum itu akan diadakan pada 30 September 2014 (Selasa),10.00 pagi di hadapan pintu utama, Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.
Kenyataan media penuh :
JEMPUTAN UNTUK MEMBUAT LIPUTAN
SERAHAN SURAT
PAS PERLU BERHENTI CETUS KETEGANGAN
Kepada
YB DATO’ SERI HAJI ABDUL HADI BIN AWANG
PRESIDEN PAS
Menekuni sistem politik dwi-parti, Pakatan Rakyat (PR) perlu menjadi sebuah koalisi politik yang kukuh sebagai mekanisme semak dan imbang kepada Kerajaan Barisan Nasional (BN). Malah PR juga dilihat sebagai harapan baru rakyat Malaysia apabila memenangi 52 % undi popular dalam PRU 13 yang lalu. Maka tidak dapat dinafikan bahawa kewujudan pakatan pembangkang yang kuat akan memberi kesan berbalik yang positif kepada rakyat Malaysia. Namun sekiranya pakatan politik pembangkang lemah, maka ia akan membuka ruang kepada Kerajaan yang memerintah mentadbir secara wewenangan sekaligus menindas rakyat.
Setelah membuat analisis terhadap beberapa forum anjuran LENSA berkaitan krisis politik Selangor, dapat disimpulkan bahawa Parti Islam Se-Malaysia (PAS) sebagai salah sebuah rakan komponen PR banyak menyumbang kepada krisis yang berpanjangan sekaligus mengganggu gugat keutuhan permuafakatan PR.
Oleh itu, LENSA akan menyerahkan surat rasmi kepada pihak Presiden PAS, YB Dato’ Seri Haji Abdul Hadi bin Awang bagi menyuarakan tuntutan agar PAS berhenti mencetuskan ketegangan sesama rakan PR. Satu sidang akhbar juga akan diadakan sejurus selepas surat diserahkan.
Serahan surat ini akan dijalankan seperti ketetapan berikut:
Serahan Surat
‘PAS PERLU BERHENTI CETUS KETEGANGAN’ Kepada YB Presiden PAS
Tarikh:
30 September 2014 (Selasa)
Masa:
10.00 Pagi
Tempat:
Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.
(Di Hadapan Pintu Utama)
Oleh itu, LENSA ingin mengundang rakan-rakan media untuk membuat liputan serahan surat dan sidang akhbar ini.
Untuk sebarang maklumbalas atau pertanyaan, pihak Tuan/Puan boleh menghubungi Penyelaras Program di talian 013-6025 461 (Ekhsan) atau emelkan kepada syukri.lensa@gmail.com.

Sekian. Terima kasih

DENGAR PENGAKUAN HASNUL MELAYU BAHARU DAP UNTUK PRU14, BYE BYE PAS

8

Hasnul: Saya Sedia Bertanding Atas Tiket DAP

Berucap dalam majlis makan malam DAP pada Ahad, Hasnul menegaskan bahawa beliau sudah bersedia untuk menerima apa sahaja keputusan dan tindakan tatatertib yang bakal dikenakan oleh pimpinan PAS Pusat.
“Segala kemungkinan yang saya kira akan saya hadapi, saya bersedia…
… tak kisah, saya tak jadi calon PAS pun tak apa, saya boleh jadi calon DAP,” katanya dilaporkanSinar Harian.
Berbeza dengan empat Exco PAS yang meneruskan khidmat dengan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilebal DAP sebagai ‘pengkhianat’, namun dalam majlis makan malam itu di Petaling Jaya, DAP melabelkan Hasnul dan seorang lagi ADUN PAS, Saari Sungip sebagai ‘hero.’
Mereka ditempatkan duduk bersebelahan Penasihat DAP Lim Kit Siang, hadirin bangun memberi tepukan gemuruh dan beberapa pemimpin DAP menggelar mereka sebagai “penyelamat Pakatan Rakyat”.
“Kamu bukan pengkhianat, kamu wira rakyat,” kata bekas exco Selangor Ronnie Liu di majlis makan malam yang dihadiri kira-kira 700 orang, lapor Malaysiakini
Sementara itu, ADUN Bukit Gasing R Rajiv berkata, mereka berdua harus menandatangani akuan berkanun (SD) bersama wakil PKR dan DAP bagi menghancurkan harapan kerjasama PAS-Umno.
“Jika tidak kerana mereka, kita sudah tentu akan lihat kerajaan perpaduan antara PAS dan Umno,” katanya.

CARA DAP

5


Kita Hanya Melihat Rumah Milik Kita diROBOHkan?

Jangan Jadi Dayus!

Dap sedang mencucuk jarum kedalam masyarakat dgn permainan rasis yg bahaya. Memecah belahkan masyarakat Malaysia dgn isu perkauman tanpa batasan, sedang cuba membawa Sabah dan Sarawak keluar dari Malaysia. Itu semua plan jahat nak hancurkan negara.

Tidak kah kita sedar semua ini.

Tapi apa yang kita buat? Maki dalam FB atau hanya tengok sambil mengeleng kepala tanpa berusaha menyatukan semula masyarakat kita yg makin rapuh.

Patutnya kita jadi doktor utk mengubati penyakit, kita jadi pawang utk menghalau hantu-hantu ini dari terus memporak-perandakan keadaan.

Namun kita hanya jadi penonton dan pemerhati melihat pengkhianatan mereka?

Sedarkah kita mereka itu sebenarnya merancang utk meroboh rumah yg kita berteduh, rumah yg memayungi kita ketika panas atau hujan, rumah yg menjadi tapak kita membesar hingga beranak pinak.

Sekarang ni memanglah kita tak nampak sebab rumah kita ada 14 tiang. Tiga tiang (Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang) dah kena kerat, sekarang ni depa cuba kerat lagi dua tiang rumah yg agak besar (Sabah dan Sarawak).. jika dua tiang ni dikerat, rumah kita akan senget dan tak stabil, kemungkinan besar hampir roboh kerana tiang-tiang yg lain pun sudah berjaya digergaji dan tunggu masa nak patah.

Takkan kita nak tengok saja?

Sebagai tuan rumah yg memegang kunci dan masih bergelar penjaga yg sah, waktu sekarang adalah waktu yg paling tepat utk bertindak (walaupun dah agak lambat) takkan kita nak tunggu rumah dah roboh baru kita terhegeh-hegeh nak tahan dan bina balik?

Kalau sampai waktu tu, rasanya dah lambat, puak ni akan cuba curah minyak petrol dan bakar rumah tersebut sekali dgn tuan rumah yg sedang menahan rumah dari roboh.

Sedarlah sahabat sedarlah bangsaku, sedarlah rakyat Malaysia. Tidak ada sesiapa nak bantu kita jaga rumah kita, kecuali kita sendiri. Bersatulah menjadi pendinding dan pelindung, kerana rumah dan tanah ini bakal didiami oleh anak, cucu dan cicit kita pulak.

Jangan sampai dah merempat baru kita nak menyesal.. kalau dah jadi macam tu..rasanya anak, cucu dan cicit kita akan maki sumpah seranah kita kerana gagal mempertahankan rumah yg dijaga baik oleh keturunan kita terdahulu.

Nak ka kita jadi mcm tu?

Melayu Islam Berani!

Pemimpin PAS Mengaku DAP dan PKR Buli Partinya

2


PAS ini, daripada awal penubuhannya lagi adalah parti yang sering dibuli musuhnya. Dulu teruk dibuli. Kini pun teruknya PAS dibuli oleh musuhnya tak habis-habis lagi.

Pembulinya kadang-kadang rakan-rakan mereka juga. Waktu susah PAS diminta tolong. Waktu senang, PAS ditinggalkan, disalahkan dan dibuli.

Sebelum PAS ditubuhkan dulu, yang teruk dibuli adalah para ulama dan pejuang kemerdekaan. Pembuli mereka adalah penjajah dan talibarut penjajah. Kelihatannya, hal PAS dibuli ini ada kaitannya dengan sejarah lama kerana apa yang dituntut oleh para pejuang kemerdekaan dulu, itulah yang dituntut oleh PAS hari ini. Mereka daripada mata rantai yang sama.


Umno paling lama membuli PAS. Sejarah umno buli PAS ini masih bersambungan dan masih belum ada tanda mahu berakhir. Kerana itu, bila nampak umno macam nak berkawan dengan PAS, orang PAS memang susah nak percaya.

Hari ini, selain umno, PKR dan DAP mula nak buli PAS. Sehinggakan PAS kelihatannya sekarang seperti terpinga-pinga tak tahu nak sentuh yang mana satu. Semua macam tak menjadi.

Masih dalam PR pun, mereka membakar masyarakat dan penyokong PR agar membenci PAS. PAS ni tak berapa 'ganas' mana agaknya. Dibuli pun dia buat muka selamba je. Melawan pun macam tak melawan mana..

Itulah PAS, seperti orang miskin hidupnya, sentiasa menjadi mangsa buli.

Tetapi walaupun PAS dibuli sentiasa, PAS tetap hidup dan berjaya dalam hidupnya. PAS memenangi banyak pilihanraya dan memerintah beberapa negeri. PAS juga terus melebarkan pengaruhnya di mana-mana.

Daripada gelaran-gelaran yang bersifat jumud dan sempit, PAS kini sudah maju dan lebih terbuka. Sukar PAS kini untuk dikatakan jumud dan sempit. Dalam keadaan dibuli, PAS hidup, membesar dan maju. PAS tak berubah apa pun. PAS hari ini adalah PAS yang dulu juga. Istiqamahnya berjuang untuk agama Islam tak pernah dipertikaikan. Terlalu jelas perjuangan Islamnya sehingga jika dilihat seperti melonggarkan pengaruh ugamanya, PAS akan diherdik dan dihina-hina pula.

Ada pemimpin DAP yang kata PAS akan dihukum rakyat akibat isu Selangor yang kelihatannya sedang menuju titik koma, bukan noktah lagi. PAS akan tamat riwayatnya di Selangor dan Malaysia. Di Sarawak, bukan main lagi DAP isytihar tak nak berkawan lagi dengan PAS.

Macam umno jugak DAP ni. Gembira dan megah sangat bila dah ada kuasa. Maklumlah, lama jadi pembangkang bersama PAS, baru penggal lepas DAP mula dapat kuasa memerintah, sedangkan PAS yang hidupnya sering dibuli dah lama berkuasa di Kelantan dan Terengganu.

Diungkit-ungkit kisah kegagalan PAS sampai lupa pula kisah kejayaan dan kebaikan PAS di samping kegagalan mereka sendiri.

PKR pun nak buli PAS macam DAP juga. Sambil mencuri sambil membuli. Nasib baik dalaman PKR tak berapa kuat macam DAP. Ada masam muka di antara sesama mereka. Maka bulian mereka, walaupun pedih juga, tapi paling tak menjadi. Tak macam DAP, apatah umno. Syukurlah..

Saya hanya nak nasihatkan DAP agar janganlah suka membuli. Nanti jadi bongkak. Bila dah bongkak, rakyat akan marahlah..

DAP kena tahu PAS takkan mati. Nyawanya masih panjang. Kalau umno pun tak mati lagi, macamana PAS nak mati? Kalau PAS mati, siapa nak berjuang Islam? Umno? PKR? DAP?

PAS takkan mati sebab nyawanya Islam. Islam bukan bermula 1951. Ia bermula lebih 1400 tahun lepas. Masa tu ideologi yang diperjuang DAP masih berada dilapis bumi yang ke 5, kalau pun tidak yang ke 7. Takde orang lagi masa tu yang nak gali dan berjuang untuk ideologi itu.

PAS hanya akan mati atau terpinggir bila ada yang lebih baik daripada PAS memperjuangkan Islam. Setakat ni kelihatannya tiada lagi. Kalau setakat PasMa yang nampak ada hati nak ganti PAS jika PAS keluar PR, rasanya tak tergamak nak kata mampu ganti PAS. Tapi biarlah orang nak berangan-angan, janganlah dibuli-buli pula..

Rugi DAP sokong PKR dengan buli PAS. Macam perangai lelaki buli bini tua bila dah ada bini muda. Cukup tak manis. Lama-lama menyesal nanti.

Mungkin susah DAP nak terima. Tapi pada saya, bila tiba-tiba PAS tukar angin, tiba-tiba PAS marah pada DAP, saat itu DAP akan rugi. DAP akan rugi lama. Mungkin undi Cina dan India akan bertukar. Mereka jadi cuak dengan DAP. Mereka rakyat yang mahukan keamanan, kebenaran dan setiakawan dalam kehidupan.

Itu pandangan saya. DAP akan rugi lama jika PAS marahkan DAP. Tapi mungkin saya silap. Sebab, jika tiba-tiba DAP jadi kawan umno, sahlah tekaan saya bahawa DAP rugi jadi silap dan tak betul lagi.

DAP nak hanya bersama PKR? Saya hairan..

DAP nak berkawan dengan umno? Saya ternganga..

DAP nak berangan sorang-sorang? Saya nak tidur dulu..

Nik Mohamad Abduh bin Nik Abdul Aziz
AJK PAS PUSAT

*Better late than never. Ubah sebelum parah!

APA ADA PADA PAS, BAIK MASUK DAP KAMI DISANJUNG HERO

6


Kami disambut sebagai Hero oleh DAP. Dalam PAS kami digelar Pengkhianat, Barua, Broker, kalau macam itu elok kami ke majlis-majlis DAP, kami dijulang sebagai Hero.


Ahad, 28 September 2014

YB BROKAR DAN BARUAH (BB) BUKTIKAN MAKAN BABI DENGAN DAP BEGITU SEDAP DAN MENYELERAKAN...

8

Dua anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) PAS Selangor, Saari Sungib dan Hasnul Baharuddin kini benar-benar membuktikan bahawa mereka memang benar-benar 'broker' dan 'baruah' (BB) sepertimana yang dilafazkan oleh Presiden PAS; Dato' Abdul Hadi Awang.

Kedua-duanya didapati melanggar baiah dan arahan parti kerana menandatangani surat akuan bersumpah (SD) bagi menyokong perlantikan Jijah Kipas sebagai Menteri Besar Selangor baru-baru ini.

Dan broker dan baruah PAS itu dianggap sebagai 'wira' penyelamat Pakatan Rakyat (PR)...sedangkan 13 lagi rakan-rakan mereka di kalangan ADUN PAS sebagai pengkhianat...fuyoo tererrnya!


Maka dengan penuh takzimnya dan wala'nya, DAP pun meraikan kedua-duanya dalam satu majlis makan malam besar-besaran bersama penyokong Cina DAP bagi menghargai jasa-jasa mereka.

Jasa kerana sanggup menjadi 'barua' kepada PKR dan jasa memecahbelahkan PAS. 

Beberapa pemimpin DAP ketika berucap dalam majlis makan malam yang dihadiri kira-kira 500 penyokong DAP, telah menggelarkan kedua-duanya sebagai 'Penyelamat Pakatan Rakyat'.

Sebelum ini, Presiden PAS itu dalam satu ucapannya di Muktamar PAS kali ke 66 di Batu Pahat baru-baru ini telah menggelarkan kedua-dua Adun partinya itu sebagai 'broker' dan 'barua' kepada PKR dan Anwar Ibrahim kerana cuba menghasut beberapa Adun PAS lain supaya menyatakan sokongan terhadap perlantikan Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor yang baharu.


Dek kerana teruja dengan sokongan DAP Adun Morib, Hasnul Baharuddin yang sendawa kekeyangan itu telah menyatakan kesediaannya untuk bertanding pada PRU14 akan datang atas tiket DAP sekiranya beliau dipecat atau dikenakan tindakan disiplin oleh pimpinan PAS Pusat

Malah dalam hati si Senul ni sekarang kalau ada peluang pun beliau sanggup keluar PAS dan bersedia untuk menjadi wakil rakyat kepada DAP. Fuyoooo... 

Apa yang dizahirkan oleh si Hasnul dan Saari itu jelas membuktikan semua dakwaan Hadi Awang sebelum ini terhadap mereka yang memang dah jadi 'barua' apatah lagi setelah mereka yamseng dengan makanan-makanan yang dihidangkan DAP malam itu.


So apa kelas baiah-baiah ni, semuanya boleh ubah...bak kata ularmak PASMA; nak batalkan baiah senang jer...sembelih sekor kambing...kira settle.

Hebatkan tarbiyah DAP...yam seng!

Hadi uu ada telorkah mau pecat ini dua ekor BB?


Ceramah Anwar Ibrahim Hanya 300 orang Penonton vs Ribuan Sertai Selawat Perdana.

3
Blogger Penang, GPB melaporkan hanya 300 orang hadir ceramah Anwar Ibrahim (http://sejarahmelayu.blogspot.com/2014/09/pelancaran-mahsuhaktahasutan-permatang.html?m=1)


Ceramah Pelancaran Mahsuh Akta Hasutan di Tapak Pesta Seberang Jaya malam ini  pastinya memalukan ANWAR  IBRAHIM yang juga Ahli Parlimen Pmtg Pauh .

Apa tidaknya pelancaran sesuatu gerakan besar seperti Mahsuh Akta Hasutan sepatutnya dihadiri ribuan penyokong mereka dan lokasinya pulak kubu kuat PKR sendiri iaitu Permatang Pauh .

Di manakah silapnya ia tidak mendapat sambutan penyokong dan rakyat khusunya Permatang Pauh walaupun menampilkan ramai pemimpin terkenal dalam Pakatan seperti Mat Sabu , Tian Chua , Dr Afif Bahardin , Rayer serta Adam Adli .

Dianggarkan  300 orang sahaja menurut maklumat rakan GPB  yang hadir di ceramah berkenaan dan ia memberi tamparan hebat kepada Anwar dan PKR .

Baca seterusnya di sini : http://sejarahmelayu.blogspot.com/2014/09/pelancaran-mahsuhaktahasutan-permatang.html?m=1

Jika masih tak percaya, anda boleh lihat lihat di blog CTS (http://khairulryezal.blogspot.com/2014/09/pelancaran-ceramah-mansuhkan-akta.html)


Sumber : (http://khairulryezal.blogspot.com/2014/09/pelancaran-ceramah-mansuhkan-akta.html

Manakala blogger Parpu pula melaporkan ribuan yang hadir ke majlis selawat perdana anjuran Yayasan Perdana Ummah.Sumber : http://parpukari.blogspot.com/2014/09/ya-hanana-puluhan-ribu-turun-di.html

Walaupun kedua-dua program berjalan di tempat yang berlainan namun secara kasar boleh dirumuskan bahawa rakyat sebenarya sudah muak dengan mainan politik parti-parti siasah. Mereka kini lebih tertumpu kepada majlis-majlis agama dan ilmu daripada mendengar retorik pemimpin politik. Kita tidak boleh menolak bahawa negara ini sedang dilanda gelombang islamisasi yang mana rakyat lebih berminat dengan perkara-perkara berkaitan Islam. Usaha-usaha NGO-NGO dan Yayasan mesra Kerajaan menganjurkan program-program sebegini amatlah baik dan sentiasa ditunggu-tunggu oleh masyarakat setempat.

Selain itu, Anwar mungkin lupa bahawa selama ini yang memenuhi ceramah-ceramahnya adalah penyokong-penyokong Ulama dalam PAS. Geng professional mana ada penyokong yang ramai. Ketika UMNO dan PAS terus menerus menganjurkan program-program agama, Anwar dan PKR pula sibuk menghasut dan menyebarkan fahaman liberal.

*Cukup-cukuplah pak sheikh.....pilihan raya lambat lagi. Daripada asyik tambah kontroversi, lebih baik tingkatkan prestasi kerajaan negeri yang pakatan pegang. Jika betul perjuangkan rakyat, kenapa Pak Sheikh tak perjuangkan rumah mampu milik yang makin pupus di Penang?

6 SEBAB PAS KELUAR PAKATAN RAKYAT

7
PERKEMBANGAN-PERKEMBANGAN yang berlaku di dalam parti PAS akan hubungan politiknya dengan PKR dan DAP nampaknya banyak merugikan parti PAS dan ahli-ahlinya.

Kemelut di Selangor baru-baru ini menguji kematangan politik PAS dalam hubungan tahalul siyasi mereka. Pendirian PAS tidak dihormati oleh rakan-rakan mereka malah lihatlah kesan buruknya kepada PAS:-

1. Jumlah Exco PAS telah dikurangkan daripada 4 kepada 3. Rujuk

2. Sebelumnya 2 Wakil Rakyat PAS sudah tidak lagi wala' dan bai'ah kepada Presiden. Rujuk

3. PAS kalah dalam PRK Pengkalan Kubor di mana BN menang majoriti yang lebih besar. PKR dan DAP tidak begitu membantu atau langsung tidak membantu. Rujuk

4. Ahli Jawatankuasa Tetap MPPP telah dikeluarkan hanya kerana ucapannya semasa Muktamar PAS di Batu Pahat. Rujuk

5. Wakil Rakyat PAS tidak menolak kemungkinan menyaman Presiden PAS. Rujuk

6. DAP pula memutuskan 4 Wakil Rakyat PAS sebagai Pengkhianat walaupun telah dijelaskan oleh mereka bahawa ianya suatu pengorbanan mereka untuk mengelak mantan MB TS Khalid Ibrahim daripada terpaksa melantik Exco dari parti lain. Rujuk

Berdasarkan rentetan tindakan DAP dan PKR ke atas PAS itu, kita dapati mereka sudah tidak lagi menghormati PAS. Malah mereka tidak lagi memandang PAS sebagai kawan mereka. Malahan mereka tidak segan silu menghukum PAS tanpa memikirkan sumbangan PAS selama ini.

Sebagai pemerhati politik, saya mencadangkan supaya PAS tidak perlu menunggu keadaan lebih parah dan merugikan PAS sebagai sebuah parti politik Islam dan sebagai sebuah gerakan Islam. Tanda-tanda yang sedang berlaku menunjukkan adalah lebih baik PAS keluar dari Pakatan Rakyat dan berdiri sendiri sebagai sebuah parti dan gerakan Islam yang bermaruah dan dihormati.

JIKA SAYA JADI CALON PAS? 
PAS tidak perlu bergabung dengan UMNO, kerana kewujudan PAS sangat penting untuk memberi check and balance kepada pemerintah. Walaupun dari sudut sejarah parti PAS itu lahir daripada tulang rusuk UMNO, tidaklah menghalang ahli-ahlinya daripada bekerjasama dengan parti UMNO. 

Sekarang pun ramai ahli-ahli PAS bekerjasama dan rapat dengan kerajaan dan pemimpin-pemimpin UMNO, contohnya mantan Timbalan Presiden PAS dan ramai lagi. Mereka membantu kepimpinan DS Najib dalam hal-hal yang berkaitan Islam, dia tidak pun dipecat sebagai ahli PAS.

Begitu juga, apabila Tun Dr Mahathir keluar sekejap dari UMNO semasa era Pak Lah, pada masa itu TG Nik Aziz mempelawa Tun Dr. Mahathir menyertai PAS. 

Baca sambungan di sini
SAARI SUNGIP AKAN SAMAN HAJI HADI

2
Sambil mengakui label’broker,’ ‘barua,’ ‘dicuri’ dan ‘dibeli’ yang dilemparkan oleh Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai kesat, namun ADUN PAS Hulu Kelang, Saari Sungib mengakui beliau tidak menutup pilihan mahu menyaman Presiden PAS itu.
“Walaupun ramai rakan-rakan pimpinan menyatakan benda ini tidak akan selesai sehinggalah menghantar (saman) membersihkan melalui proses mahkamah.
“Saya tidak menutup pilihan tersebut, tetapi saya menganggap satu perkara yang perlu saya buat pada masa ini,”katanya dalam satu wacana bertajuk ‘PAS, Ke Mana Selepas Muktamar?’ 25 September di Restoren Amjal, Jalan Pantai Baharu, Kuala Lumpur.
Selain Saari, wacana anjuran LENSA (Lensa Anak Muda Malaysia) turut membariskan Ir. Izham Hashim – Yang Dipertua PAS Kawasan Kelana Jaya dan Ustaz Ridzwan Abu Bakar – Ketua Penerangan PAS Kuala Kedah.
Ir. Izham dalam ceramahnya menempelak Abdul Hadi yang tidak hadir dalam mesyuarat Pakatan Rakyat.
“Mesyuarat (PR) tak nak pergi, lepas tu buat keputusan sendiri,” katanya
Namun, katanya, ia telah memberi satu hikmah bahawa PAS parti bermasalah.
“Dia kata, PKR ni buat taik, kita yang bermasalah. Kalau PKR buat taik, kau pergi main buat apa, sekarang terpalit semua orang.
“Tapi saya rasa PKR bukan buat taik, dia ada masalah betul, (sepatutnya) kita tolong dia selesaikan.”katanya.
Ir. Izham mendakwa PAS berkeras mahu mengekalkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar kerana parti itu mempunyai kawalan yang kuat terhadap GLC Selangor.
“Kawalan yang kuat melalui Raja Idris di GLC Selangor. Di kalangan pegawai-pegawai kerajaan, disebut Raja Idris sebagai ‘Timbalan Menteri Besar Selangor.’
“Raja Idris ini orang kepercayaan rapat Tuan Guru Presiden PAS,” katanya lagi

Sabtu, 27 September 2014

PROFESSIONAL PAS ASK LIM GUAN ENG : WHO IS THE TRAITOR?

18

WHO THE TRAITOR AT HONG KONG?
GUAN ENG : WHO IS THE TRAITOR?

The Chief Minister of Penang, Lim Guan Eng, has proved time and time again that he is not only unpatriotic, but a traitor as well.

During the Selangor mess he called the four PAS exco members traitors. What was it they did that was so traitorous? Oh, that’s right, they didn’t give up their positions and make way for PKR and DAP. It appears that Guan Eng is a fool. Did he not realize that if they had given up their positions, Khalid would have had the right to choose new members? And after the shit way that PKR and DAP treated him do you really think he would choose from their bunch? No. He would have chosen UMNO members. Probably, for no other reason than to spite Guan Eng and his band of fools.
WHO THE TRAITOR AT TAIWAN?
By the way Guan Eng, who the hell are you to be pointing fingers and calling people traitors? Ladies and Gentlemen if you want to know what a REAL traitor looks like go on Google images now and type Lim Guan Eng. Yep, there’s your traitor. Did you know that when he went to Singapore, UK, China, and Taiwan Guan Eng gave talks? In those talks he constantly put down our country.

Lim Guan Eng stated that Malaysia’s economy would never grow that by the year 2019 we would be bankrupt. He wasn’t condemning the politicians or the government, but the people of Malaysia with that statement. He was saying that Malaysia would never grow. We would never become better. In fact we would be worse. And you know what…we will become worse if we keep supporting unpatriotic, vile, traitorous bastards like him to ‘lead’ us. Wake up Malaysia. It’s time to face the facts and realize that the man that we had put our hopes on, is nothing more than a faithless loser.

In Singapore in 2011, you ridiculed the state of Johor, labeling Johor as the most unsafe place. Do you have to lie and ridicule your own tanah air, aren’t you a traitor?

In 2013, in Taiwan, you urged investors not to come to Malaysia and again, you ridiculed Malaysia. Your DAP MPs demonstrated in Taiwan, urging Taiwan investors not to come to Malaysia. Now, aren’t you and your party traitors?

You did the same in Hong Kong in 2013. You ridiculed Malaysia’s GTP saying that it was unachievable, what cheap thrill do you get from all these unpatriotic behavior?

Guan Eng, it seems that you simply love Singapore, Taiwan and Hong Kong where you choose to lambast your own country from there….special links with these countries is it…so who is the traitor? The four past Excos or is it you and the DAP?

Also, as the leader of DAP, shouldn’t you keep a tighter control on your bloody MPs? For example, that idiot Kuching MP Chong Chieng Jen who took to twitter to voice his objections against playing the national anthem in the cinemas. As a Malaysian he should have been proud to hear his national anthem playing. The fact that he was upset by it begs the question; where do your loyalties lie? Then again Guan Eng wouldn’t have called the Kuching MP out anyway because he was guilty of the same disrespect. At an event in Johor Guan Eng blatantly refused to respect the national anthem by standing up. 

What in the bloody hell is going on? Since when was standing up for the national anthem a big sin? Was he not taught basic respect? Even when another country’s national anthem is playing he would have to stand out of respect, but he can’t respect his own country?

I have another word of advice for Guan Eng and the DAP; PAS is always consistent in its stand. We never agree with the BN formula but we are never traitors. The real bloody traitor is you, Guan Eng and DAP. 

Guan Eng, don’t try to teach PAS how to conduct politics. We are more matured than you and the DAP. When PAS was formed, you were not yet born, when PAS was active in national politics, you are the naked fool child running around in your napkins, don’t ever tell us what to do. We practice matured politics not stupid racial street politics like you do. Don’t ever dream or think you can speak down to us….GROW UP CHILDISH GUAN ENG.

Jumaat, 26 September 2014

KERANA KEGERSANGAN CINABENG KAKI NGESEK MEROYAN LAGI...MUAHAHAHA

8

Hahaha kali ni babibeng Alvian kaki ngesek bebas meroyan lagi di US. 

Dia kutuk beberapa pemimpin negara.

Dia kutuk dan desak mansuhkan Akta Hasutan supaya kaum babibeng bebas untuk menghina sesiapa saja yang bernama Melayu, Islam dan Raja.

Dasar pendatang pemakan telur babi memang perangai macam tu.


Rasanya tak perlu pihak polis atau interpol nak susah-susah cari babibeng ini.

Babibeng hanya berani di luar jer....setakat jadi keyboard warrior bolehla...bila berdepan dengan polis mengecut habih kerandutnya.

Kami desak supaya pihak NGO's hantar petisyen ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Imigresen, SPR, Wisma Putra, Jabatan Peguam Negara dan KDN supaya babibeng ini digugurkan kewarganegaraannya dan hilang segala keistimewaannya sebagai rakyat Malaysia.

Menurut hukum dan undang-undang apabila seseorang memohon suaka politik dari sesebuah negara asing bermakna dia tidak lagi berminat menjadi warganegara dan rakyat di negara asalnya. Maka bolehlah kerajaan sesebuah negara itu melucut dan menyahtaraf kewarganegaraannya secara automatik atau perintah mahkamah.

Lepas tu kalau dia masih lagi menghina Malaysia di luar negara biarkan saja pihak berkuasa di Amerika Syarikat ambil tindakan ke atasnya kerana melakukan kegiatan subversif.

Biar dia tahu bagaimana jadi pendatang haram di bumi Amerika. 

Ko minta belas ihsan Amerika tetapi dalam masa yang sama ko cuba burukkan nama Amerika hingga menjejaskan hubungan baik diplomatik KL -Washington.

Tak ke bodoh piang namanya...

Tu lah makan babi lagi.


Baca juga;


Tak perlu layan sangat babibeng ni...lucutkan saja kewarganegaraannya biar dia melalak dan meroyan sorang-sorang di Amerika. Orang gila mesti dilayan cara gila baru dia senyap. 

Perlukah pihak Kedutaan dan Perwakilan Malaysia di Washington, New York atau Los Angeles bermurah hati memperpanjangkan lagi visa cinabeng ini bila pasport dan visanya di US itu tamat tempoh?

Kalau tamat tempoh lu duduk negara orang lu jadi pendatang haram. 

Lu berani lu datangla renew lu punya pasport dan visa di kedutaan...makahai lu

Parti Mana Yang Ada Barua, Broker dan Boneka?

2
Cuba pembaca jawab soalan di atas.*Mohon like page Friends of BN : https://www.facebook.com/frensofbn

ORANG MISKIN SENANG PUNCA PAS TERSUNGKOR DI PENGKALAN KUBOR...BAGUIH PUNYA HAMPASS

10
Kata worang la...sudah kalah kalu jangan salahkan orang lain, salahkan diri sendiri.

Kenapa PAS kalah pada BN dengan majoriti yang lebih besar sedangkan mereka menurunkan begitu besar bala tentera dan jentera kerajaan Negeri semasa PRK Pengkalan Kubor itu.

Semasa post mortem dibuat oleh PAS berkaitan kekalahan mereka di PRK ini, Tuan Ibrahim Tuan Man berkata bahawa bantuan kerajaan terhadap rakyat miskin di Pengkalan Kubor menjadi punca utama PAS kalah!

Aik...? Memberi bantuan pada manusia, mengeluarkan mereka dari kemiskinan, kepapaan dan kejahilan itu satu perbuatan salah ke?

Memang betul tekaan ramai bahawa PAS adalah sebuah parti khawarij yang suka melihat rakyat hidup susah, dibelenggu kemiskinan dan kejahilan. 

Senang nanti mereka diperbodohkan terus-menerus dengan dakyah dan fitnah.

Bukankah Rasulullah s.a.w sendiri bersabda bahawa kefakiran itu akan memudahkan seseorang itu terjerumus kepada kekufuran?


Dulu bila kerajaan BN memberi BR1M, Nik Ajiz memperlecehkan bantuan itu seperti memberi makan kepada haiwan ternakan. Namun selama 23 tahun diperintah regim Nik Ajiz dan PAS adakah rakyat Kelantan mendapat nikmat hidup senang?

Berapa ramai yang terpaksa berhijrah mencari pekerjaan di luar Kelantan hingga ke Singapura.

Mereka di luar ini hidup senang lenang. Mereka diperantauan tidak menghiraukan kesusahan mak ayah dan saudara mara mereka di Kelantan.

Tak da air...

Tak da peluang pekerjaan...

Tapi banyak penyakit denggi dan jenayah...

Yang tak kurang adalah ceramah-ceramah retorik dan binaan batu-batu asas semata, projek tak da langsung. Rakyat yang tak da kerja kekal susah...tapi adakah PAS kisah?

Tuan Ibrahim juga merumuskan pengundi luar tak balik Kelantan punca PAS kalah di Pengkalan Kubor.

Tapi adakah mereka diperantauan kisah kesusahan mak ayah mereka di negeri ini? 

Mereka inilah yang sentiasa menzalimi penduduk Kelantan jika balik mengundi tetap nak pangkah PAS. 

Merekalah yang meninggalkan bala kepada penduduk Kelantan. Sedangkan mereka hidup bersenang lenang di luar sana. 

PAS Kelantan hanya tahu setiap kali mereka adakan ceramah, maka itulah peluang mereka mengutip wang rakyat seberapa banyak yang boleh. Tapi duit itu entah ke mana...sedar-sedar pemimpin yang bertambah buncit.

Islam tak ajar pemimpin menyeksa rakyat.

Sebab itulah bila PAS kalah teruk dalam PRK ini, ramai dikalangan rakyat Kelantan dan penyokong PAS sendiri yang kata padan muka.


Mungkin ini caranya nak ajar pemimpin PAS Kelantan supaya jangan bongkak dan takbur dengan kuasa dan kehebatan berkepiah dan berjubah litup ke hulu ke hilir.

Mungkin ini juga kifarah yang diturunkan oleh Allah di atas kelancangan mulut seorang manusia tua kutuk yang sentiasa mendoakan laknat kepada manusia lain, kini doa laknatnya memakan diri sendiri.

Ke hulu ke hilir jalan pun dah tak larat, terpaksa dipapah dan dikendong hingga kencing menceceh namun masih lagi belum insaf. 

Mungkin sengaja Allah simpan manusia terkutuk ini untuk memperbanyakkan lagi kerosakkan kepada jemaah songsang ini.

Apa pun kita ucapkan terima kasih kepada orang tua itu kerana tanpa doanya tak mungkin BN dapat majoriti lebih besar dan bergaya dalam PRK ini. 

Kepada pengikut dan penganut PAS, tinggalkan perjuangan songsang kamu itu, bertaubatlah dan kembali ke jalan yang benar berjuang bersama UMNO-Barisan Nasional demi kemuliaan agama, bangsa dan negara kita.

Tahniah kepada jentera BN dan sahabat-sahabat BN yang bersama-sama berjuang hingga kita menang di Pengkalan Kubor ini. 

Teruskan perjuangan... jangan mabuk dengan kemenangan. Tugas kita masih banyak dan panjang.