Jumaat, 12 September 2014

KEADILAN UNTUK TEOH BENG HOCK, SAKSI GADUH DALAM TOILET DIUGUT BUNUH?

Yang Mana Satu Kroni Company Ronnie Liu ?
APABILA kes Teoh Beng Hock (TBH) didedahkan semula, persoalannya siapakah sebenarnya yang berkepentingan untuk melihat TBH terbunuh.  SPRM atau DAP?. 

APABILA kes TBH dibuka semula orang yang paling ketakutan sekarang ialah DAP, Lim Kit Siang dan Ronnie Liu. Sebab itulah Lim Kit Siang mematikan politik Ronnie Liu supaya orang ramai melupakannya kerana kaitannya dengan kematian TBH! Kata pepatah lama orang Cina, "jangan simpan tangan kiri, kalau tangan kanan penuh kudis"!

Kamu tidak percaya? Sekarang mari kita tanya "Mr. Tan" dan Ronnie Liu, kenapa TBH ditengking dalam bahasa Cina sebelum TBH dikatakan jatuh dari tingkat atas bangunan! Saksi yang mendengar pergaduhan TBH dengan samseng DAP dalam Toilet itu masih hidup!

1. Apa yang ditengkarkan? 
2. Siapa tengking siapa? 
3. Pasal apa tengking-menengking? 
4. Kenapa bergaduh dan tengking-menengking di dalam Toilet?
5. Adakah TBH diugut oleh samseng-samseng DAP?
6. Kenapa selepas pertengkaran TBH ditemui mati?
7. Orang Melayukah yang tengking TBH? Orang Indiakah yang tengking TBH?
8. Adakah berkenaan Resit-Resit dan Bil-Bil tuntutan tanpa kerja?
9. Kenapa DAP merehatkan, mendiamkan dan membunuh politik Ronnie Liu, selepas kematian TBH?
10. Kenapa saksi yang mendengar pergaduhan dalam Toilet disembunyikan? Adakah dia diugut bunuh?
DAP
Kesimpulannya, DAP lah penipu dan pembelit membuat cerita palsu dengan menjadikan SPRM sebagai mangsa dan mengubah pula senario dengan menjadikan isu TBH sebagai isu perkauman. 

Sebenarnya Sebenarnya Sebenarnya kematian TBH ialah isu rasuah besar-besaran DAP dan DAP mengambil jalan mudah membunuh TBH untuk menyelamatkan DAP! 

Kata pepatah lama orang Cina, "jangan simpan tangan kiri, kalau tangan kanan penuh kudis"! Maksudnya untuk menyelamatkan Satu Badan (DAP), kalau satu orang banyak bikin susah, orang kedua juga mesti dikorbankan. TBH sudah mati, Ronnie Liu pun mesti buang jauh-jauh, kalau tidak mati pun kasi mati dia punya politik!

Bersambung Pendedahan Kaunselor Tan yang mendengar Pergaduhan TBH dengan samseng-samseng DAP di dalam toilet...

Resit-Resit DAP tahun semasa silalah baca semula di http://t4tbh.blogspot.com/

3 comments:

Tanpa Nama berkata... 12 September 2014 11:33 PTG

Mahkamah patut panggil saksi itu? Kenapa tak panggil? Minta dia ceritakan?

Portal Iklan Percuma berkata... 12 September 2014 11:54 PTG

duit serupa tuhan maa...

Tanpa Nama berkata... 13 September 2014 12:27 PTG

Angkara orang politik ???? Sebelum ni tak dapat maklumat ada group sudah ikut mendiang dan menunggu mendiang sehingga selesai pegawai SPRM buat siasatan, kerana sebaik selesai sisatan difahamkan berlaku pertengkaran antara puak group ni dengan mendiang TBH. Agaknya group dah diberitahu maklumbalas oleh TBH selepas siasatan ....... sebab tu ada pertengkaran. Ni mungkin group tu dah taruh pressure dan ugut sampai tahap gila kot? Mungkin oleh kerana emosi mendiang tak stabil dan terlalu takut yang amat sangat akan berdepan dengan group ini lagi.........dan mungkin pasal itu mendiang tak terus pulang dan mengambil keputusan untuk berihat seketika di pejabat SPRM sebelum mengambil keputusan nekad untuk............... ??????

Catat Ulasan