Rabu, 6 Ogos 2014

WIKILEAKS DEDAH KENAPA ANWAR NAK TUKAR MB SELANGOR


SEBAGAI MENTERI BESAR BELAKANG PINTU, ANWAR DIJANGKA BOLEH MENGUMPUL KOMISYEN PROJEK-PROJEK BESAR DI NEGERI KAYA SELANGOR, WIKILEAKS MENDEDAHKAN BUTIR-BUTIRNYA DI BAWAH
1. Name : Mr Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : DD-2141-7922-549-F
Amount : USD $ 10,000,000.00
Date of opening account : 21/04/97
Date of Maturity : 21/04/99

2. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : United Overseas Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : M-3914-7179-212-D
Amount : S $ 5,500,000.00
Date of opening account : 28/05/97
Date of Maturity : 28/05/99

3. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Development Bank of Singapore
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : B 1712-341-619-C
Amount : S $ 8,000,000.00
Date of opening account : 29/06/97
Date of Maturity : 29/06/99

4. Name: Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Bank of China
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : D 319-2218-512-J
Amount : USD 3,500,000.00
Date of opening account : 28/02/98
Date of Maturity : 28/02/01

5. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 374-6593-88 D
Amount : USD 4,000,000.00
Date of opening account : 08/06/97
Date of Maturity : 08/06/99

6. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : BD 5211-7925-8716-51 MA
Amount : USD 6,500,000.00
Date of opening account : 08/06/97
Date of Maturity : 08/06/99

7. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : E- 6654-662-719-M
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 09/07/96
Date of Maturity : 09/07/99

8. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : American Express Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : J-5152-6161-311-D
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 24/01/97
Date of Maturity : 24/01/00

9. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
3 years
Account No : FG 3469-4462-9172 (DE)
Amount : USD 10,000,000.00
Date of opening account : 21/09/96
Date of Maturity : 21/09/99

10. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : H 7639-1722-5243 (MG)
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 09/06/97
Date of Maturity : 09/06/99

11. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
1 years
Account No : DC 7943-7716-2713 33 NB
Amount : S $ 7,500,000.00
Date of opening account : 10/12/97
Date of Maturity : 10/12/98

12. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : GH 1299-4166-339 A
Amount : S $ 5,000,000.00
Date of opening account : 11/06/97
Date of Maturity : 11/06/99

13. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israel National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : D 1471-3134-22 F
Amount : S $ 3,000,000.00
Date of opening account : 03/04/97
Date of Maturity : 03/04/99

14. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit
2 years
Account No : AB 7193-4111-331 (A)
Amount : S $ 6,000,000.00
Date of opening account : 20/12/96
Date of Maturity : 20/12/98


15. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency
3 years
Account No : FA 9132-3156-212 E
Amount : USD 7,000,000.00
Date of opening account : 11/04/96
Date of Maturity : 11/04/99


16. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 819-5512-71 D
Amount : USD 6,000,000.00
Date of opening account : 06/05/97
Date of Maturity : 06/05/99

17. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Citibank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : M 819-5512-71 D
Amount : USD 5,000,000.00
Date of opening account : 06/05/97
Date of Maturity : 06/05/99

18. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit
3 years
Account No : GM 5210-6125-8862-49 DG
Amount : S $ 6,000,000.00
Date of opening account : 10/04/96
Date of Maturity : 10/04/99

19. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : HD 4179-2416-3829-31AD
Amount : USD 5,500,000.00
Date of opening account : 21/12/96
Date of Maturity : 21/12/98

20. Name : Mr. Anwar bin Ibrahim
Post : Deputy Prime Minister
Passport No. : D 283767 (M)
Bank : Israeli National Bank
Type of Account : Fixed Deposit (Foreign Currency)
2 years
Account No : SD 3912-4942-6918-72 DA
Amount : S $ 8,000,000.00
Date of opening account : 03/12/96
Date of Maturity : 03/12/98

* SAIPUDIN NASUTIONG MENDEDAHKAN 40 MUKASURAT PENYELEWENGAN KONONNYA OLEH TS KHALID IBRAHIM, BAGAIMANA DI ATAS? 

29 comments:

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 8:48 PG

wikileaks dapat info dari mana ya? manyak takut looo....wau! juta-juta u

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 8:48 PG

Tunggu saman Wikileaks, ler.

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 9:08 PG

Banyaknyer duit dalam bank Israel ...sepatutnya Anuar keluarkan semua duit dari bank tersebut tanda boikot Israel .. itupun kalau dia berani .....

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 9:52 PG

boleh caya ker cerita ni...?????

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 10:13 PG

Sudah terang lagi tersuluh... Al-juburi ini sememangny pengkhianat kenaga dgn bersekongkol dgn yahudi laknattullah. Mengapa masih ramai lagi melayu masih bersubahat dengannya??

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 11:40 PG

Pakistan,hindustan,afganistan,go head gostan,isketambola.......aik kt negeri setan pn ada?????

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 11:42 PG

Bile kna pd BN..pecya sgguh..bile kna kt PR ..tk prcya kata palsu plak..BODOH betul org PR ni.

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 12:22 PTG

Wikileaks ni kerjanya memintas maklumat. Pengasas dia julian asange jd buruan bnyak negara sbab selalu dedahkan pebualan n dokumen sulit. Dakwalah kalau salah.

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 12:23 PTG

Mmg bodoh..kih kih kih

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 12:36 PTG

1998 masa dedah akaun sementara keluarga Tun boleh percaya, sekarang dedah akaun anak pak berahim awat x percaya?

Buluh Betung Siong berkata... 6 Ogos 2014 12:54 PTG

dakwa je la

Buluh Betung Siong berkata... 6 Ogos 2014 12:58 PTG

kurang ajar kau

Buluh Betung Siong berkata... 6 Ogos 2014 12:58 PTG

apa lagi dakwa la

Buluh Betung Siong berkata... 6 Ogos 2014 12:59 PTG

hantam sama dia

Buluh Betung Siong berkata... 6 Ogos 2014 1:00 PTG

pideeeh

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 3:17 PTG

Orang PR memang mudah dibodohkan oleh Anwar, Lim Kit Siang, Hj Hadi dan pemimpin PR lebih lagi orang PAS... tak boleh fikir betul atau salah. Orang islam kena bijak pilih yang baik dan betul !

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 4:00 PTG

dah banyak kali information ni keluar,,,,dan boleh di percayai...kenapa orang PR PKR PAS, tak buka mata masih tak kenal anwar,,, cukup cukup lah dengan anwar, tolak dia buang dia demi ugama bangsa dan Negara...kes MB Selangor ni Nampak sangat dia gila kuasa, apa lagi..azizah tak ada track record menjadi ketua executive, rosak Selangor di buat nya...pada datuk yang nak sogok TSKI letak jawatan tu, kamu patut sedar apa yang kamu buat,,,kamu melakukan rasuah, dan ini tak patut orang macam kamu yang bergelar datuk...terang terang kamu mersuah TSKI...PATUT ADA NGO YANG BAWA INI KETENGAH DAN HUKUM DATUK NI..kita memerangi rasuah tak kira siapa...

sayembarataklukjagat berkata... 6 Ogos 2014 4:08 PTG

Mereka yang tidak percaya pada pendedahan ini kerana mereka sangat percaya bahawa anwar tu mulia orangnya . Mereka sangat percaya , anwar tu jujur orangnya . Mereka sangat percaya anwar tak makan duit rakyat . Mereka sangat percaya anwar , tak merasuah dan makan rasuah .

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 4:20 PTG

org PR memang ngok ngok belaka..klu tak ngok tak kan dok jilat aljuburi tuuu..PR ngok...PR bongok..PR otak kat lutut..PR piii raaahhhh...nak gelak ni..nak gelak..PR bodoh wakakakakakakak

latif4448 berkata... 6 Ogos 2014 8:29 PTG

Klu ni mcm x payah susah susah loo mau jadi politician....buat sakit kepala saja loo....baik duduk man man wang ada manyak mehh

Tanpa Nama berkata... 6 Ogos 2014 8:43 PTG

Dulu Anwar kemain saman Mahathir. Kalah pun sanggup. Ini dah jelas fitnah, saman la. Berani ke? Kalau tak berani, sahih la tu.

Tanpa Nama berkata... 10 Ogos 2014 12:39 PTG

Orang PKR patut nya berfikirlah secara rasional...fikiran macam katak bawah tempurung..bila buruk pasal UMNO dan BN semua percaya (contoh 40,000 pengundi Bangla dan Blackout masa kira undi),tapi bila buruk pasal Anwar semuanya disangsikan.Lagi satu,mana dapat info yg Wikileaks itu pro-Israel?Pernah baca blog Wikileaks?Jangan lah nak cipta kontroversi sahaja (lepas itu di spinkan..taktik Malaysiakini dan Red Bean Army). Open up your mind lah brother!

Tanpa Nama berkata... 10 Ogos 2014 1:07 PTG

Anwar semakin gelisah dan semakin rakus gila kuasa kerana tak sabar lg dah nk kutip hasil lumayan yg terpampang dimatanya...

Tanpa Nama berkata... 11 Ogos 2014 2:02 PTG

sehingga ke hari ini Anwar ALjuburi Laknatullah taknak jawab persoalan ni... suruh bersumpah laknat??? confirm dia takkan buat... kes dia meliwat jantan pun dia tak berani nak bersumpah laknat menafikan... cuma macai2 dia juga yg bodoh...

Tanpa Nama berkata... 12 Ogos 2014 9:39 PG

hahahahahaha..layan sudaaaahhhhh

Tanpa Nama berkata... 12 Ogos 2014 2:56 PTG

dah ada fakta kenapa kerajaan tak ambil tindakan, atau ngo ambil tindakan...jelas ini duit rasuah...semasa dia jadi menteri kewangan..bawa dia ke international court of justice...ini bukan money laundering ke atau illegal transfer of fund, mana bank Negara, tak kan senyap je..orang ramai tak Nampak ke siapa manusia yang kamu sanjung...penipu, songlap duit rakyat...patut di mainkan selalu carta ini di ceramah ceramah supaya rakyat buka mata...

Tanpa Nama berkata... 12 Ogos 2014 9:50 PTG

bank2 brkenaan tak mungkin akn bg kerjasama jika kerajaan atau polis nak siasat akaun2 yg didedahkan wikileaks. Anwar kan pelanggan penting mrk...dan atas dasar kerahsiaan pelanggan bank......

Tanpa Nama berkata... 13 Ogos 2014 1:08 PG

boleh buat bank sendiri tu..

Tanpa Nama berkata... 13 Ogos 2014 10:55 PG

Orang UMNO apa lagi, buat la lapuran kat SPRM. Nanti laju je SPRM buka fail siasatan.

Catat Ulasan