Rabu, 5 Mac 2014

SUASANA PERPADUAN ISLAM UMNO PAS DI PUTRAJAYA


Alhamdulillah lebih seribu umat Islam hadir memberikan sokongan turun ke perkarangan mahkamah di Putrajaya bersatu mempertahankan kesucian kalimah Allah dari penyelewengan dan penyalahgunaan oleh puak kafir nasrani.

Kumpulan umat Islam ini ada yang datang sejauh negeri-negeri di utara dan timur Semenanjung. Ada juga datang dari selatan dan seluruh pelusuk negeri dengan tujuan yang sama mempertahankan kalimah Allah. Mereka terdiri dari PERKASA, JATI, ISMA, PEKIDA, PerTIGA, UMNO, NGO's PEMBELA dan sebagainya. Dianggarkan mereka berkumpul seawal 5.00 pagi lagi bergabung hingga mencecah lebih 1,000 orang.

Tahniah atas jihad kaum muslimin ini. Sesungguhnya kita tidak redha Islam dan kalimah Allah dipermain-mainkan. Ini sebagai signal bahawa umat Islam akan bangkit memberontak jika keputusan mahkamah tidak memihak kepada mereka. 


Jadilah walaupun setakat banner, walaupun jasad tak hadir tetapi roh islam tu adalah juga





Sebahagian umat Islam sedang khusyuk mendengar ucapan dari pemimpin umat Islam.







4 comments:

Tanpa Nama berkata... 5 Mac 2014 5:59 PTG

Buang masa. Biar le court decide. Dari amik cuti/Mc nam duduk situ berjam jam baik pi kerja, surirumah lagi baik layan suami kat rumah lain le kalau depa ni memang dah take kerja. Piala dunia lambat lagi. Lepas cour decide barule statergise apa nak buat. Ni macam bagi tekanan pada court sedangkan court knows what to do.

Din'o' berkata... 6 Mac 2014 1:46 PG

Bukan masa ko pun. Takyah le sibuk-sibuk nak komen kalu tak nak terlibat. Ko duk le umah diam-diam...

Asri Aliyas berkata... 7 Mac 2014 9:32 PG

Wahai Tanpa Nama.
Pesanan saya kalau tak nak sokong x payahlah komen. Depa p sana atas isu agama. Kalau kita jahil jgn tunjukkan kejahilan kita nanti lari aqidah. Isu ni kita kena sokong. Jgn ikut pemimpin tertinggi UMNO; kaki play safe. Sampai isu agama pun nk play safe. Yg PAS & PKR pun Dok melayu x ketahuan. Tanpa Nama kena la Faham sikit. Jangan marah ya. Salam

Tanpa Nama berkata... 21 Mac 2014 10:10 PTG

Cik Asri Aliyas..faham pun...org-org politik ni kalau takde untung dalam politik jgn harap diaorg nak tunjuk muka..cuba kalau hanya melibatkan org-org melayu sahaja..diaorglah yg akan berkokok dulu..bila bab agama senyap macam tikus...alasannya biar Mahkamah tentukan..diaorg tak tau ke..suasana masyarakat itu boleh mempengaruhi keputusan.
Kalau kita pakat-pakat diam jer..korang agak sendirilah..cuma aku nak bagi nasihat kat depa yg hadir tu...jangan terpancing dgn provok diaorg tu...diaorg memang sengaja jolok-jolok supaya melayu mengamuk..

Catat Ulasan