Jumaat, 30 Ogos 2013

#TandaPutera : Apa yang DAP takutkan sangat?!! #Merdeka56 @NajibRazak @LokmanAdam

2


KENYATAAN MEDIA
LOKMAN NOOR BIN ADAM
EXCO PEMUDA UMNO MALAYSIA

Mulai hari ini filem yang telah lama kita nantikan tayangannya, "Tanda Putera" akan ditayangkan di semua pawagam negara ini.

Teman-teman di Pulau Pinang terpaksa menunggu proses tindakan yang sedang KKMM kaji terhadap Kerajaan DAP Pulau Pinang yang telah mengharamkannya. Secara peribadi saya telah menonton filem ini sebanyak dua kali dan terus terang saya akui inilah filem yang paling menyentuh emosi saya.
 


Hampir separuh dari masa tayangan filem ini saya mengalirkan air mata. Selain daripada mengisahkan payah jerih pimpinan negara mengembalikan kestabilan keamanan negara selepas berlakunya peristiwa 13 May, ianya turut memaparkan pengorbanan Allahyarham Tun Abdul Razak dan Tun Dr ismail yang merahsiakan penyakit yang mereka hidapi demi memastikan kestabilan politik ketika itu.

Filem Tanda Putra boleh saya kategorikan sebagai filem yang "WAJIB" ditonton oleh semua rakyat Malaysia yang cintakan bumi bertuah ini. Saya menyeru semua teman-teman agar dapat mengembling seberapa ramai anak muda yang boleh bagi menyaksikan filem ini.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!
29 Ogos, 2013
 
 
 
Kenyataan yang mewakili Pemuda UMNO Malaysia di atas berkaitan dengan pengharaman Kerajaan DAP P. Pinang terhadap penayangan filem Tanda Putera di semua pawagam di seluruh negeri tersebut. Entah apa yang mereka takutkan. Walhal, tiada seorang pun pemimpin DAP yang pernah menonton filem tersebut lagi.
 
Agaknya inikah bentuk kebebasan media yang diperjuangkan oleh DAP selama ini?
 
Tanda Putera: DAP Hypocrisy In Fighting For Press Freedom And Freedom Of Speech

KUALA LUMPUR, Aug 29 (Bernama) -- The move taken by the DAP-led Penang government in asking cinema operators in the state not to screen the Tanda Putera movie is a proof of DAP's hypocrisy in fighting for press freedom and freedom of speech, Defence Minister Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein said.

 Hishammuddin, however, said he was not surprised with the move as he knew that DAP would only fight for something that would benefit them.

"It is obvious that DAP has looked at the screening of the movie through racist eyes," he said in a statement here Thursday.

"Why didn't the Penang government say anything when a movie insulting the Malays is produced for public screening?" he said, adding that it was clear that the Penang government's move was politically motivated and aimed at hiding the truth about the country's history.

'Tanda Putera', directed by Datin Paduka Shuhaimi Baba, is a historical biographical film about Malaysia's second prime minister Tun Abdul Razak Hussein and his then deputy Tun Dr Ismail Abdul Rahman set around the time after the 1969 racial riots.

-- BERNAMA

 
Patutlah apabila kem tokong dinasti Lim kena serangan dalaman, semua pemimpin lain dapat GAG ORDER. Begitu juga apabila Melayu PLASTIK si Zairil tiba-tiba boleh menang jawatan tercorot dalam Jawatankuasa Pusat DAP, semua kena diam, tutup mulut, atau diambil tindakan keras.
 
Mungkin agaknya DAP tidak mahu anak-anak muda sekarang melihat bagaimana mereka menyembelih dan membakar datuk nenek mereka ketika 13 Mei 1969. Malah, korban pertama 13 Mei '69 adalah di Pulau Pinang sendiri, apabila seorang petugas UMNO dibunuh dengan kejam tanpa sebab yang munasabah oleh penyokong DAP.
 
 
Sekarang pemimpin DAP lebih bijaksana. Mereka tahu jika mereka berada di saf hadapan melawan Melayu, maka buruklah musibahnya. Di sinilah datangnya peranan Melayu PAS dan PKR. Sementara PAS melaksanakan tugasnya mencari nas dan dalil lemah untuk mengelirukan orang Islam bagi menghalalkan apa jua arahan DAP dalam menindas orang Melayu, PKR pula akan dengan patuh mencari salah pihak lawan bagi memberi gambaran bahawa apa yang mereka lakukan adalah perkara yang lebih baik lagi. Pendek kata, dalam menutup bau tahi yang mereka taburkan, mereka akan mencanang satu dunia yang semuanya berpunca daripada najis pihak lawan yang lebih busuk lagi.  
 
Sebab itulah surat arahan untuk meroboh masjid, meratakan kampung Melayu, merampas Tanah Melayu, mensenyapkan azan dan bacaan Al-Quran, semuanya disediakan dan ditandatangani oleh orang Melayu. Jadi, mudahlah untuk mereka ke seluruh pelusuk kampung dan menidakkan peranan mereka apabila Melayu mulai marah dan tertekan. Bijak bukan?
 
Sebab itu, Pemuda UMNO perlu diperkasakan, diberi nafas dan darah baru. Semangat KEBANGSAAN berteraskan ISLAM untuk milenia baru ini perlu diterapkan. Kita tidak perlu terlalu apologetik dalam mendapatkan sokongan bangsa lain. Percayalah, lebih bersungguh-sungguh kita memujuk bangsa yang satu itu, lebih bongkak dan sombong jadinya.
 
Maka, Tanda Putera inilah peluang untuk orang Melayu dan UMNO mengingatkan kembali asal usul dan perit jerih bangsa kita membina Negara ini. Memang satu bangsa itu suka mendabik dada yang merekalah paling banyak membayar cukai untuk membangunkan Negara, tetapi, tanpa kebijaksanaan barisan pemimpin Melayu Negara selama ini mencatur perjalanan politik Negara, Malaysia sudah tentunya tidak seperti yang kita nikmati hari ini.
 
Sebab itulah para pemimpin pelapis UMNO perlu lebih tegas dan konsisten. Orang Melayu kini benar-benar memerlukan perlindungan dan semangat anda semua demi masa depan anak-anak kita!
 

(Video Rasmi) Malaysiaku Berdaulat : Tanah Tumpahnya Darahku #merdeka56 @shaberyc

0

Khas untuk pembaca MyMassa yang belum tengok video ini.


Tajuk : Tanah Tumpah Darah Ku
Pencipta : Joe Farizal & Aye
Lirik : Ahmad Shabery Cheek
Penyanyi : Ahmad Zakaria

Mara 
Kita halilintar tiada gentar 
Puncak dunia Malaysia 
Sudah bergema


Kita halilintar tiada gentar 
Bendera kita terus berkibar 
Wira menggempur musuh


Biarpun lumpuh marak api putra putri 
Kita terus tempur bawa semangat


Negara berdaulat 
Malaysiaku kepadamu 
Tumpah darahku ...Tanah tumpah darahku


Mara Kita halilintar 
Tiada gentar puncak dunia Malaysia 
Sudah bergema kita halilintar 
Tiada gentar.. bendera kita terus berkibar


Wira... menggempur musuh 
Biarpun lumpuh marak api putera puteri 
Kita terus gempur 
Bawa semangat negara berdaulat


Malaysiaku kepadamu.. tumpah darahku 
Mara... bawa semangat negara berdaulat 
Malaysiaku kepadamu.. tumpah darahku 
Tanah Tumpah Darahku (6X)

*Tahniah DS Ahmad Shabery Cheek atas ciptaan lirik lagu yang amat bermakna.

Wajib Tonton: Video Yang Buatkan Geng Liberal, Suaram, Anti Islam dan Pencabar Perlembagaan Panas Punggung!

1
Dokumentari khas sempena 56 tahun MERDEKA yang dihasilkan oleh ISMA.Tahniah ISMA. NGO ini berani bersuara sesuatu yang sering dipersoalkan oleh kaum lain terhadap hak orang Islam dan Melayu di Malaysia.
*Sebar-sebarkan.

Trivia #merdeka56 : Video Lagu Asal Tanggal 31 (Bukan Versi Sudirman)

0
Ramai anak muda sekarang ini tahu lagu Tanggal 31. Kebanyakan mereka bila ditanya siapakah penyanyi asal lagu tu, jawapan mereka adalah Allahyarham Sudirman.


Sebenarnya penyanyi asal lagu tersebut adalah Ahmad CB.

Ahmad Chass Barra atau lebih dikenali sebagai Ahmad C.B. merupakan seorang penyanyi Melayu era 60-an / 70-an yang sering mendendangkan lagu-lagu di radio Malaysia.

Ahmad Chass Barra berasal dari Indonesia, tetapi telah menetap di Malaysia sebagai pemastautin tetap semenjak 1979.

Beliau terkenal dengan lagu Cincin Belah Rotan, Tanggal 31 (dirakam semula oleh arwah Sudirman sempena Hari Kebangsaan) dan padusuaranya dengan Saloma iaitu Belo Belo.

Lagu Belo Belo ini pernah dirakam semula oleh Ahmad CB dengan salah seorang penyanyi wanita di sekitar tahun 80an.
Sumber : Wikipedia

Jom sama-sama kita dengar versi asal lagu Tanggal 31.Khamis, 29 Ogos 2013

Kumpulan Kongsi Gelap HAI SAN Masih Wujud? Epik Gila! #merdeka56 @Zahid_Hamidi

15
Tadi MyMassa ada tengok senarai kumpulan kongsi gelap yang dikeluarkan oleh KDN.

1) Geng 04
2) Geng 08
3) Double 7
4) Tiga Line
5) Geng 30
6) Geng 38
7) Geng 24
8) Geng 18
9) Geng 36
10) Geng 21
11) Ang Soon Thong
12) Wah Kee
13) Sio Sam Ong
14) PNEH
15) Hong Hong San
16) Hai San
17) Sin Ang Bin
18) New Cell 20
19) Jit It Hai
20) Sio Koon Tong
21) Gee Lam Kor
22) Gee Ah Eng
23) Loh Kuan
24) Tiang Yee Tong
25) Geng Leng Hor
26) Geng 35
27) Geng 303
28) Geng Satu Hati
29) ATAP
30) Hung Ann
31) Sui Yup
32) Otai
33) Borneo Red EMP
34) Ah Ngau
35) Batu Tiga
36) Ah Feng
37) Batu 10
38) Sibu Ti
39) Ah Seng
40) Ah Chin
41) Lee Lung
42) Lo Han
43) Sg Merah
44) Sg Badut
45) Ting Ching Lee
46) Tua Cak Lee
47) Teksi Station
48) Pintu Merah
49) Krokop

Tiba ternampak satu nama yang agak familiar. HAI SAN?

Bukan kongsi gelap HAI SAN ni pernah terlibat dalam Perang Larut ke?

Hai San Secret Society

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
The Hai San Society (Chinese: 海山; pinyin: Hǎi Shān) which had its origins in Southern China[1] was a Penang-based Chinese secret society established around 1820 and in 1825 led by Low, Ah Chong[2] and Hoh Akow (also spelt Ho Ah Kow or Hok Ah Keow), its titular head. At that time the society's headquarters was located at Beach Street (Ujong Passir).[3]

History

Secret societies existed well before the establishment of the Hai San Society and their existence in Penang can be traced back to the founding of Penang (1799). Thomas John Newbold (1807-1850), an officer in the 23 Regiment, Madras Light Infantry, in Malacca (1832-1835) noted:
The secret fraternities in which they (the Chinese settlers) enroll themselves for mutual protection and support, prove powerful engines for political combinations, as the Dutch have repeatedly experienced during their long administration in Java and in the Malay States. In China itself, these societies are deemed so dangerous to the Government as to be interdicted under penalty of death. At Pinang in 1799, they set the administration in defiance and strong measures were necessary to reduce them to obedience. Even in the present-day, the ends of justice are frequently defeated both at Pinang, Malacca, and Singapore: by bribery, false swearing, and sometimes by open violence, owing to combinations of these fraternities, formed for the purpose of screening guilty members from detection and punishment. In European Settlements, they are under the general control of an officer, or headman styled "Capitan", who receives a salary from the Government and is responsible in some measure, for the orderly conduct of his countrymen, whose representative and official organ he is. Their interior affairs, disputes, and private interests are arranged by the heads of their respective "Kongsis" or fraternities. [4]
Bolton et al. suggest that the Hai San society started out mostly Cantonese and pro-Ghee Hin but by around 1854 had absorbed the Wah Sang society and become almost exclusively Hakka and anti-Ghee Hin.[5] They made use of, among other things:
 • an 1829 account by I. Pattullo, then Superintendent of Police and later Government Secretary
 • Notes on the Chinese of Penang, Journal of the Indian Archipelago and Eastern Asia, Singapore VIII (1854 and expanded in 1879) by J. D. Vaughan a Superintendent of Police at Penang, a Police Magistrate and Assistant Resident at Singapore and a Grandmaster of the Freemasons (1878 and 1879)
 • Rule 11 (Appendix II) in the Rules of the Kian Tek (Toh Peh Kong) society dated 30 December 1844

Larut Wars

The Hai San society figure prominently in the Larut Wars of 1862-1873 and by that time was headed by Chung Keng Quee. At Larut, miners who were members of the Hai San society fought with miners who were members of the Ghee Hin society over the tin-rich fields of Kelian Pauh and Kelian Baru. The two warring factions also clashed in Selangor.[1]
The Hai San society was allied with the Penang-based Tokong or Tua Peh Kong society, members of whom financed the mining of tin in the Larut area.[1]
The incessant warfare between the Hai San and Ghee Hin brought tin mine production to a standstill. The fighting between the two societies was brought to an end with the signing of a treaty between the two parties in 1874, known as The Chinese Engagement.[1]

Sumber : http://en.wikipedia.org/wiki/Hai_San_Secret_Society

Kalau benar kumpulan HAI SAN yang diburu oleh KDN dengan HAI SAN dalam sejarah perang larut adalah dari kumpulan yang sama, sememangnya kumpulan kongsi gelap ni la paling otai di antara yang lain.

Apa yang MyMassa cuba sampaikan adalah isu kongsi gelap bukanlah satu isu jenayah yang baru, ianya telah pun wujud sebelum MERDEKA lagi. Lebih teruk lagi apabila wujudnya pergaduhan antara kumpulan-kumpulan kongsi gelap ini sehingga menyebabkan PERANG LARUT. Akibatnya, Kerajaan Perak terpaksa meminta bantuan British untuk menghentikan pergaduhan antara dua kumpulan kongsi gelap tersebut.

Dari dulu hingga kini, kongsi gelap tetap akan bergaduh merebut kawasan

Kini Perang Larut tinggal sejarah. Satu sejarah yang tidak dipelajari oleh rakyat Malaysia ketika ini kerana apabila pihak polis mengambil tindakan terhadap kumpulan kongsi gelap ini, ada pihak yang cuba ambil kesempatan. Yang dari parti politik cuba mempolitikkan tindakan pihak berkuasa. Yang dari NGO berasaskan kaum cuba menjadikan isu ini isu perkauman.

Persoalannya, mengapakah pihak-pihak ini gagal mengakui bahawa sememangnya kumpulan kongsi gelap ini merupakan dalang kepada segala punca jenayah (senjata api, pelacuran, perjudian dan dadah)? Tidakkah mereka belajar sejarah negara?

*Sejarah senantiasa mengajar kita. Cuma yang buta mata hati tak mahu belajar darinya.


Cina Malaysia Bakal Dipenjara Kerana Hina Bendera Indonesia? @Zahid_Hamidi

11
Portal KL Chronicle memaparkan berita bahawa seorang warganegara Malaysia berbangsa Cina bakal dipenjara kerana menghina bendera Indonesia.

Malaysian Chinese faces jail term for insulting Indonesia’s national flag #KLChronicle

A Malaysian is staring at the prospect of five years in jail after making an insulting remark about Indonesia's national flag recently.
According to The Jakarta Post, Broderik Chin was alleged to have said that the Indonesian flag could be replaced with his red underwear on August 16, a day before the country's Independence Day celebrations.
Chin, a general manager of a palm oil company, had allegedly made the joke after one of his employees failed to find a flag to be hoisted for the Independence Day commemoration.

Baca seterusnya di sini : http://thekl-chronicle.blogspot.com/2013/08/malaysian-chinese-faces-jail-term-for.html

Jika Indonesia boleh ambil tindakan tegas terhadap rakyat asing kerana menghina bendera negara tersebut, bagaiaman NAMEWEE yang menghina lagu NEGARAKU boleh lepas?

Bagaimana anak muda penyokong pembangkang yang mengibarkan bendera republik sampai sekarang ni tak diambil tindakan?*Sudah tiba masanya Kerajaan bertindak tegas dengan puak-puak yang kurang ajar macam ni.

#merdeka56 : Jom Ramai-ramai Tonton Filem TANDA PUTERA

1
Seperti mana tagline filem ini, akhirnya TANDA PUTERA bernafas di pawagan seluruh negara.


Abaikan sahaja si gila yang mahu menyekat tayang filem ini. Mungkin kerana kebodohannya, dia tak tahu bahawa filem TANDA PUTERA termasuk dalam SKIM WAJIB TAYANG.


Wajib Tayang : Skim Wajib Tayang

Peraturan-peraturan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Skim Wajib Tayang ) 2005 berkuatkuasa pada 23 Jun 2005. Skim ini diwujudkan bertujuan untuk menerima dan mempertimbangkan mana-mana filem tempatan atau filem usahasama untuk ditayangkan secara wajib didewan wayang gambar oleh pemamer

Pempamer hendaklah menayang filem yang diluluskan:
Selama empat belas hari berturut-turut; dan di dewan wayang gambar yang terbesar
Walaubagaimanapun penayangan sesuatu filem yang diluluskan boleh ditukar dari dewan gambar yang terbesar kepada suatu dewan gambar yang lebih kecil jika:
bilangan penonton adalah kurang daripada tiga puluh peratus daripada jumlah keseluruhan tempat duduk dalam dewan wayang gambar itu selepas empat hari pertama tayangan berturut-turut; atau
bilangan penonton adalah tidak kurang daripada lima belas peratus daripada jumlah bilangan tempat duduk dalam dewan wayang gambar itu selepas tiga hari pertama tayangan yang berturut-turut.
Jikalau bilangan penonton kurang daripada 15% pemamer bolehlah atas budi bicaranya menarik balik penayangan filem yang diluluskan
Pempamer hendaklah mengemukakan suatu laporan mengenai apa-apa pertukaran dewan wayang gambar atau penarikan balik mana-mana filem yang diluluskan kepada Jawatankuasa dan peserta dalam masa dua hari dari pertukaran tersebut.
Sumber : http://www.finas.gov.my/index.php?mod=wajibtayang

Mungkinkah ada pawagan yang berani mengingkari skim ini?


Rabu, 28 Ogos 2013

Kaedah orang India menguruskan suspek jenayah Melayu. Waythamoorthy sila ambil perhatian! @Zahid_Hamidi @PDRMsia

16

Apabila kita tonton video di atas, apakah sebenarnya yang timbul dalam benak hati kita?

Marah yang teramat sehingga mahu melihat penjenayah itu dibelasah sehingga mati? Persoalannya, benarkah lelaki dalam video tersebut seorang penjenayah? Sedangkan rakaman di atas (yang dilakukan oleh seorang Cina) pun bermula setelah lelaki tersebut sedang teruk dibelasah.

Atau kita marah kerana India sedang memukul anak Melayu?!! Marah kerana kaum minoriti sedang menindas kaum majoriti? Marah kerana Hindu sedang memukul orang Islam?!!

Maka, itulah yang dirasakan oleh Hindraf dan orang India apabila ada di kalangan kaum mereka yang cedera atau mati dibelasah, ditembak oleh orang awam mahupun pihak berkuasa. Namun, apakah seorang pengawal keselamatan mempunyai KUASA untuk membelasah suspek yang tidak bersenjata dan tidak melawan?!!

Apakah perasaan kita apabila kita berada di pihak suspek? Tiada orang Melayu di situ yang boleh membela nasib kita. Boleh jadi, suspek difitnah oleh orang kafir dan dizalimi sehingga sebegitu rupa!


Jadi, di manakah HINDRAF?!! Di manakah Bar Council?!! Di manakah suara seorang Menteri di JPM dalam hal ini?!! Bukankah suspek juga layak untuk mendapatkan pembelaan?!! Apakah suspek bersenjata dan merbahaya sehingga dibelasah seperti anjing? Atau beliau dibelasah kerana agama dan jenis bangsanya?!!

Apakah DAP tidak mahu memperjuangkan nasib suspek sepertimana mereka menghabiskan jutaan RM untuk "membela" nasib Teoh Beng Hock dan Kugan? Oh ya, lupa. Arwah Sosilawati yang disembelih, dicencang dan dibakar juga tidak mendapat pembelaan yang serupa seperti Kugan dan TBH. Mungkin kerana namanya dan agamanya tidak sama dengan pemimpin agung parti tersebut.

Bukannya kami berkempen mahu membela penjenayah, namun kita kena konsisten. Jika kita mahu ISA dihapuskan untuk memastikan para peguam dapat memanipulasi kenyataan dan bukti sehingga suspek bebas, inikan pula penjenayah jalanan seperti dalam video di atas. Apakah kerana jenayahnya kecil, maka dia layak dibelasah dahulu baru dibawa ke muka pengadilan?!!

Lagi satu perkara, mana perginya geng-geng Pekida, Pertiga, Silat Lincah/Gayung semua bagai?!! Tak rasa sakit hatikah apabila tengok anak Melayu dibelasah persis anjing kurap oleh Hindu?!! 

Wajib Tonton : Video Hitam Putih Istiadat Kemerdekaan Tanah Melayu 31 Ogos 1957 #Merdeka56

1
Siapa pernah tonton video kemerdekaan kali pertama negara ini yang diterbitkan Filem Negara?


Khas untuk pembaca setia MyMassa, jom sama-sama tonton video bersejarah ini.


Boleh lihat bagaimana harmoninya antara kaum utama menyambut kemerdekaan ketika itu.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

*Sebar-sebarkan.

Siapa Nak Hadiah RM5000 Sempena #Merdeka56 ?

1
Pertandingan video pendek sempena hari kemerdekaan ke-56 bertemakan
“Malaysiaku Berdaulat: Tanah Tumpahnya Darahku”
MAKLUMAT PERTANDINGAN
 • Pertandingan video pendek ini dibuka kepada semua golongan generasi belia.
 • Pertandingan ini akan bermula pada 1 Ogos 2013 sehingga 10 September 2013.
 • Penyertaan dibenarkan dalam pelbagai bahasa dan pelbagai bentuk video seperti dalam bentuk iklan, cerita dan lain-lain.
 • Setiap penyertaan mestilah menepati tema yang diberikan.
 • Semua keputusan pihak penganjur adalah muktamad dan sebarang perbincangan atau surat menyurat tidak akan dilayan.
 • Semua video penyertaan yang diterima oleh penganjur menjadi hakmilik penganjur dan penganjur boleh menggunakan video-video penyertaan tersebut untuk apa-apa tujuan.

TERMA DAN SYARAT PERTANDINGAN
 • Peserta mestilah merupakan warganegara Malaysia.
 • Penyertaan boleh dikemukakan secara individu/kumpulan.
 • Setiap peserta hanya dibenarkan menghantar 1 penyertaan sahaja.
 • Penyertaan mestilah sampai selewat-lewatnya pada 10 September 2013 kepada Sekretariat Pertandingan.
 • Karya yang diciplak adalah tidak dibenarkan. Sekiranya didapati video yang dihantar bukan karya asli, maka penyertaan akan dibatalkan serta-merta.
 • Video yang dihasilkan mesti tidak melebihi masa yang ditetapkan iaitu 1 -3 minit sahaja.
 • Video yang dihasilkan mestilah dalam bentuk format MP4 dengan Resolusi Tinggi ( High Definition).
 • Kos penyediaan adalah ditanggung sepenuhnya oleh peserta.
 • Syarat penyertaan boleh didapati di laman Facebook Cereka Malaysiaku.

KRITERIA PENGHAKIMAN
 • Seramai 3 orang hakim (Finas & RTM) akan dilantik untuk pertandingan ini selepas mendapat kelulusan daripada pihak pengurusan atasan yang merangkumi 50% penilaian.
 • Manakala 50% lagi akan dinilai melalui populariti video yang dimuat naik dengan Like & Share.
 • Keseluruhan video yang dihantar oleh peserta akan dinilai mengikut kriteria dan pecahan skema pemarkahan berikut:

Idea = 40 markah
Kreativiti = 50 markah
Menepati tema = 10 markah
Keseluruhan = 100 markah
Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook rasmi Cereka Malaysiaku

Komen Pasal Buku & Surat Terbuka Kepada Pak Lah..

9
MyMassa ada jumpa buku Pak Lah di MPH. Harganya RM75.00.


Jika dilihat, hanya satu artikel mengenai temubual penulis buku tersebut dengan Pak Lah. Yang lain (lagi 36 artikel lain) hanyalah temubual atau artikel orang lain mengenai Pak Lah. Amat mengecewakan. Ianya amat berbeza sekali dengan buku Tun Mahathir yang menyelusuri pemikiran negarawan tersebut.

Sangat jelas motif penyunting buku ini, mereka hanya mahu mendapatkan keuntungan politik dan keuntungan wang dengan menggunakan nama baik Pak Lah untuk memburukkan Pak Lah sendiri. Seterusnya supaya Pak Lah dan Tun Mahathir terus bergaduh, apatah lagi penerbitannya menjelang Pemilihan UMNO sekarang. Malang sekali kepada Pak Lah, sejak dulu hingga sekarang asyik dipergunakan oleh kumpulan-kumpulan ini. Sungguh sadis kepada Pak Lah yang terlalu baik hatinya, mempercayai semua orang hatta musuh dalam selimutnya.


Sehubungan dengan itu, MyMassa ada terjumpa satu blog yang menegur Pak Lah kerana penerbitan buku tersebut. Menurut blog tersebut, tegur itu datang dari rakan Pak Lah bernama Pak Min.
Assalamualaikum Pak Lah,

Terlebih dahulu saya mohon maaf mencoret warkah tak seberapa ini, tatkala saya masih bernyawa, saya masih berfikir untuk memberi sumbangan buah fikiran demi survival umat Islam dan bangsa Melayu di tanah air tercinta ini. 
Pak Lah, saya sungguh sedih mengapa Pak Lah mantan seorang Perdana Menteri, dikenali sebagai “Mr. Clean” malah dihormati sebagai cucunda kepada ulama tersohor tanah air, masih lagi membenarkan diri Pak Lah dipergunakan oleh individu-individu yang sudah lama mengkhianati Pak Lah.

Ketika Pak Lah menjawat Perdana Menteri, Pak Lah lantik dia sebagai peneraju akhbar perdana NST. Pak Lah tahu kah apa yang dia buat di NST? Ketika kami berjuang dengan mata pena mempertahankan kerajaan Pak Lah (2008), dia dengan sesuka hati membuang kami, mengganti kami dengan orang-orang yang lebih ‘liberal’ sesuai dengan pemikirannya yang liberal itu. Malah pada tahun 2009, dia membawa masuk orang-orang media dari portal pembangkang. Semuanya semata-mata kerana wang.

Sebab itu, di akhir tulisannya selepas Pak Lah kalah di beberapa negeri dan tidak berjaya memperolehi 2/3, dia terang-terang menyalahkan Pak Lah. Sifat pembelot manusia bernama K****** ini sudah lama terbukti, malah semasa tapisan keselamatan untuk memohon menjadi pegawai khas kepada Tun Ghafar Baba, beliau gagal kerana dia dikesan berfungsi sebagai ‘agen kepada negara asing’!

Baca seterusnya di sini : http://rakyatmerahkuning.blogspot.com/2013/08/surat-terbuka-kepada-pak-lah-kenapa.html

Jika benar teguran tersebut datang dari seorang rakan yang menyayangi Pak Lah, diharap beliau menerima teguran tersebut dengan hati terbuka.

Selasa, 27 Ogos 2013

Ayuh Rakan-rakan Blogger! Mari Kita Buat Gelombang #merdeka56 Di Media Sosial.

2

Hari kemerdekaan negara  kita hanya tinggal beberapa hari sahaja.

Seperti mana bendera tidak berkibar semeriah sebelum ini, di media sosial juga sambutan ambang kemerdekaan agak kurang. Setakat ini, #merdeka56 masih belum menjadi trending di twitter.

Gambar dari blog Angin Perubahan

Ayuh kawan-kawan, kita wujudkan gelombang #merdeka56 di media sosial sehingga jadi trending.

Kepada yang berminat, anda boleh menyertai pertandingan ini.
Sejak Bila Adegan Kencing Boleh Jadi BAHAN LAWAK? Aduhai Lembaga Penapisan Filem @Zahid_Hamidi

15

Kenyataan paling 'bijak' dari seorang Pengerusi Lembaga Penapisan Filem (LPF) Malaysia.
Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPF) tidak bersetuju dengan kritikan akhbar Utusan Malaysia terhadap filem terbaru Namewee, `Kara King’, terutamanya dalam satu adegan tertentu.

Adegan itu menunjukkan Namewee (gambar), yang memegang watak utama, membuang air kecil di tepi jalan dan sementara cuba berpusing untuk merasuah seorang anggota polis, dia secara tidak sengaja terkencing atas pasangan kaum Melayu yang melintasi jalan itu dengan motosikal.

“Apa yang dihebohkan mengenai adegan itu? Saya tidak tahu bagaimana Utusan boleh menterjemahkannya sebagai satu penghinaan kepada Melayu,” kata Pengerusi LPF, Datuk Raja Azhar Abdul Manap dalam temubual dengan The Malaysian Insider.

Edisi mingguan Utusan Malaysia iaitu Mingguan Malaysia, mendakwa adegan itu tidak menghormati masyarakat Melayu.

Ahad lalu, Rosdan Ahmad menulis:”Susah sangatkah hendak membaca agenda Namewee untuk menghina orang Melayu dalam file mini? Menunjukkan orang Melayu terkena air kencing oleh Cina lepas dan tidak dipotong?”

Penulis itu juga mempersoalkan LPF mengapa adegan itu dibenarkan untuk tayangan.

Raja Azhar mengulas,”Air kencing itu secara tidak sengaja terpercik kepada pasangan Melayu itu. Ia satu komedi. Ia menunjukkan sikap pelakon utama dan tingkah laku buruknya. Tidak ada apa-apa yang berbau perkauman mengenainya. Sebab itu kita benarkan adegan itu.

“Kita melihat kepada keseluruhan filem, bukan hanya satu adegan. Ada mesej dalam filem itu. Pelakon utama yang berkeperibadian buruk akhirnya menjadi baik.

“Jika adegan itu dipotong, sikap pelakon itu tidak dapat ditunjukkan kepada penonton. Saya tidak tahu bagaimana Utusan boleh menginterpretasikan ia seperti itu,” katanya.

Baca seterusnya : http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/penghinaan-apa-lpf-faham-filem-namewee-tidak-faham-utusan

Sejak bila adegan KENCING boleh jadi satu bahan lawak?

Jangan terkejut kalau lepas ni ada budak-budak yang akan kencing kepada orang lain kerana merasakan lucu.

Jika itu berlaku, siapa yang perlu dipersalahkan?

*MyMassa nampak LPF semakin tak sensitif dalam menapis babak/adegan yang boleh memberi pengaruh buruk kepada masyarakat. Malah filem yang mengagungkan Komunis pun mereka tak nampak sebagai ancaman. Apa sudah jadi?

PANAS! Siapa Yang Bawa Band Hina Islam Buat Konsert Ke Malaysia?

4
Dikhabarkan satu band metal akan buat konsert selepas konsert Metallica, iaitu LAMB OF GOD.


Penganjur konsert tersebut adalah LIVESCAPE ASIA manakala tiket boleh didapati daripada AirAsia RedTix.

Persoalannya, tidakkah pihak yang meluluskan konsert ini tahu bahawa band LAMB OF GOD pernah menghina Islam? Ini buktinya...


MyMassa rasa Pemuda PAS telah tersilap bila membuat demonstrasi membantah konsert Metallica. Sepatutnya mereka membuat bantahan terhadap konsert ini.


Jika konsert ERYKAH BADU dibatalkan kerana menghina Islam (terdapat tatu Kalimah Allah di badannya), tidakkah band ini juga perlu dikenakan hukuman yang sama?

*Sebar-sebarkan supaya umat Islam sedar akan perkara ini.

Isnin, 26 Ogos 2013

Namewee semakin BANGSAT! NAMEWEE HINA ORANG MELAYU dalam filem terbarunya dengan AIR KENCING!

9SELEPAS berjaya menghasilkan filem kontroversi berjudul Nasi Lemak 2.0, Namewee atau nama sebenarnya Wee Meng Chee mengarahkan pula sebuah filem berunsur gengster yang menggabungkan tiga kaum terbesar, Hantu Gengster.


Ternyata rezeki memang berpihak kepadanya apabila kedua-dua filem ini mendapat pungutan yang tinggi jika dibanding dengan filem tempatan yang lain. Nasi Lemak 2.0 sahaja sudah mendapat kutipan sebanyak RM7 juta.

Terbaru, filem arahan ketiganya, Kara King pula menjengah panggung awal bulan lalu. Filem ini merupakan filem terbesar bagi Namewee apabila dijangka ditayangkan di beberapa negara Asia.

Bukan itu sahaja, filem ini juga dikatakan turut akan ditayangkan di Kanada. Memang pada dasarnya penghasilan serta perjalanan filem ini boleh dibanggakan kerana ia filem "buatan Malaysia".

Filem ini turut membariskan beberapa nama besar dalam industri seni antarabangsa sebagai barisan pelakon utamanya seperti seorang penyanyi Taiwan popular Gao Ling Feng dan juga pelakon senior Hong Kong yang pasti anda kenal, Ng Mang Tat yang cukup popular dan sering sahaja muncul dalam setiap filem komedi Hong Kong. Ini juga boleh dijadikan sebagai satu peluang kepada pengarahnya untuk menembusi pasaran filem di Taiwan dan Hong Kong.

Namewee sememangnya satu nama yang "terkenal" di Malaysia, bukan semata-mata kerana penghasilan filemnya malahan melalui kontroversi yang dicipta untuk menyampaikan agendanya.

Jika diperhatikan memanglah filem Kara King tidak mempunyai apa-apa masalah, malahan kita sendiri cukup suka apabila filem-filem seumpama ini diterbitkan, tidaklah kita terpaksa menonton filem-filem lawak bodoh tempatan seperti yang dihasilkan selama ini.

Filem yang menjadikan muzik sebagai alat penyatuan dua hati ini merupakan satu perkara baru dan mempunyai nilai estetikanya yang tersendiri.

Tidak mahu pergi jauh mengenai filem ini sekadar babak pertama sahaja kita sudah faham apa yang pengarah ini ingin sampaikan.

Seawal babak pertama filem ini sahaja sudah ada agenda tersendiri apabila Namewee (anak kepada Ng Mang Tat) kencing di tepi jalan. Selepas cuba merasuah polis, Namew ee pusing badannya ketika kencing dan air kencingnya terkena pada pakcik dan makcik yang Melayu, yang sedang menunggang motosikal.

Apa yang ingin disampaikan oleh Namewee terhadap babak ini? Rasuah dan air kencing (kurang ajar) kepada orang Melayu, adakah ini sememangnya budaya orang Cina di Malaysia?

Sekiranya ada filem Melayu yang memaparkan perkara seumpama ini, semestinya ada sahaja pihak yang tidak berpuas hati akan memperbesarkan isu ini sehingga ditunda ke beberapa tarikh seperti yang berlaku terhadap filem Tanda Putera arahan Suhaimi Baba sebelum ini.

Perkara ini seakan-akan menjadi bahan lawak bagi Namewee sedangkan ini adalah satu cara baginya untuk menunjukkan rasa ketidakpuasan hatinya terhadap orang Melayu. Perbuatan ini memanglah satu lawak baginya namun isu ini bukanlah satu isu yang boleh dipandang kecil.

Walaupun sudah merangkul anugerah Best Asian New Director di Osaka, Jepun, janganlah dijadikan anugerah itu sebagai tiket untuk menghasilkan filem sampah seumpama ini. Bukan menaikkan isu rasis namun, inilah kenyataan yang dibawakan oleh anak muda yang berasal dari Muar, Johor ini.

Melalui Kara King yang dikatakan bercita-cita ditayangkan di beberapa negara luar ini, sememangnya akan membawa imej Malaysia yang terpesong di luar sana. Penonton luar akan menganggap apa yang dipaparkan dalam filem tersebut adalah Malaysia padahal itu hanya agenda pengarahnya.

Malaysia yang digambarkan dalam filem Kara King didominasi oleh kaum Cina. Walaupun ada diselitkan beberapa watak Melayu dan India namun secara keseluruhannya ini adalah Cina. Ini dijangka akan merintis fenomena baru di mana filem tentang bukan Melayu yang mendominasi negara ini.

Kebiasaannya filem yang sudah siap perlu melepasi Lembaga Penapisan Filem (LPF) terlebih dahulu sebelum ditayangkan. Namun adegan Cina kencing Melayu terlepas dari tapisan LPF seperti terlepasnya filem kontroversi The New Village. Kemungkinan besar LPF masih "buta" dalam membaca wacana dalam setiap filem. Adakah terlalu sukar untuk membaca agenda Namawee yang menghina orang Melayu dalam filem ini? Adegan Melayu dikencing Cina dilepaskan dan adakah ini tidak difikirkan oleh LPF?Artikel Penuh: 


http://www.utusan.com.my/utusan/Hiburan/20130825/hi_08/Kenapa-masih-buta?#ixzz2d2RzT4Zl © Utusan Melayu (M) Bhd
*Sepatutnya yang naik motor kena kencing itu, Nedim dengan bapanya!

Isu TPPA: @LokmanAdam buktikan PEMUDA UMNO masih MENDAHULUKAN RAKYAT! @NajibRazak

6

Tahniah kepada calon Naib KP Pemuda UMNO, kerana berani menyatakan pendirian anda dan membawa sentimen kegusaran rakyat, walaupun ia bukanlah satu kenyataan rasmi pihak Pemuda. Namun, ia tetap lebih baik daripada tiada apa. Sekurang-kurangnya, apabila pihak belah sana bertanyakan mana perginya suara UMNO mempertahankan kedaulatan Negara dalam isu TPPA, maka rakyat boleh menilai sendiri bahawa isu TPPA ini sebenarnya berpunca daripada sikap suka mengambil kesempatan oleh keturunan si Kitol demi untuk faedah dirinya sendiri.

Walaupun isu ini telah agak lama berdengung di media sosial, malah pakatan pembangkang juga cuba untuk menggerakkan kempen anti TPPA (yang bermotifkan politik, tentunya), namun ianya masih tidak dapat dihadam dengan baik oleh rakyat sehinggalah pihak kami mendedahkan muslihat tersembunyi TPPA ini melalui artikel ini:


Artikel tersebut yang digarap melalui maklumat RAKYAT, telah mendedahkan bagaimana seorang pegawai tinggi Kerajaan yang berdarah si KITOL telah menikmati kenaikan pangkat ke JUSA A kerana berjaya membawa Malaysia memasuki rundingan TPPA. Malah, pegawai tersebut sanggup terbang ke PERU bersama pasukannya, menggunakan duit rakyat bagi merealisasikan misi sebenarnya, iaitu menghapuskan DEB melalui TPPA. Malah, beliau juga tidak telus dalam nasihatnya kepada Pejabat Menteri, terutamanya dari aspek impak negatif TPPA kepada Negara. Disebabkan perkara inilah, MITI pada awalnya begitu serius mahu berkempen kepada rakyat tentang kebaikan TPPA ini.

Perkara ini menjadi lebih serius apabila saudara Zaini Hasan telah memanjangkan artikel tersebut dalam ruangan CUIT Utusan. Malah, tindakan Ketua pengarang Utusan tersebut telah menyebabkan beliau dan Tok Pa dipanggil oleh YAB PM bagi menjelaskan situasi sebenar. Apa yang membuat kami terharu adalah, saudara Zaini Hasan begitu TEGAS mempertahankan artikel tersebut dengan kenyataan "Saya percaya apa yang MyMassa dedahkan!" Akhirnya YAB PM sendiri mengarahkan Tok Pa agar menyiasat perkara ini dengan lebih mendalam lagi.


Alhamdulillah, akhirnya MITI membuat keputusan untuk menangguhkan dahulu pemeteraian TPPA Oktober ini. Walau bagaimanapun, pada kami perkara ini masih lagi tidak selesai jika tiada tindakan diambil ke atas KITOL yang cuba mengkhianati Negara. Si KITOL itu bukan sahaja sepatutnya diturunkan kembali pangkatnya, bahkan sebaiknya disingkirkan terus dari MITI. Konsisten dengan apa yang pernah kami ungkapkan dahulu, YAB PM perlu menghargai undi Bumiputera kepadanya pada PRU-13 yang lalu. Rangkaian liberal dan keturunan si KITOL dan PENGKHIANAT perlu dibersihkan seratus peratus daripada MITI. 

Mana Suara Menteri HINDRAF Bila Kontraktor Melayu Diperas Ugut Samseng India?

6
Kisah benar dari blog Mazidul Akmal.

PENAT DI 'PAU'


Dalam perjalanan ke Kuang, Selangor semalam,  saya sempat menghubungi Ketua Balai Polis Sungai Buloh. Diminta, beliau kemudian memberikan saya nombor telefon bimbit pegawai polis di Ibu Pejabat Polis Daerah,  IPD Sungai Buloh bertugas memantau Ops Cantas Khas.

Sambil minum cendol dan makan cucur udang di pinggir jalan, kontraktor berusia 41 tahun berkongsi cerita tidak saya sangka.


Dia bertugas sebagai kontraktor pembinaan rumah dan jalanraya sejak 10 tahun lalu. 

"Saya membuat kerja menampal jalanraya baru masuk tahun kedua. Setakat ini saya telah mengendalikan 7 projek," katanya.

"Daripada 7 projek itu berapa kali berlaku percubaan untuk 'pau' (memeras ugut)?," soal saya.

"Lima tetapi saya tidak pernah membayar. Lazimnya kumpulan beberapa lelaki India datang ke lokasi dan meminta wang  di antara RM500 dan RM3,000. Mereka mendakwa kononnya menjaga kawasan itu dan datang menuntut wang perlindungan. Kalau  kita bekerja siang, mereka datang siang, kalau kita bekerja malam, mereka datang malam," jawabnya.  


Kontraktor kecil sepertinya mendakwa berada dalam keadaan dilema.

"Kalau kata kita berikan wang, kumpulan lain pula   akan datang meminta wang. Mana kita boleh tahan. Keuntungan bukan besar. Kalau kata tidak dapat juga, kumpulan lain akan 'cucuk angin'.  Mesti akan datang dua kumpulan dan cuba meminta wang perlindungan sampai dapat," ujarnya kecewa.

Lazimnya, dia memaklumkan balai berhampiran sebelum melaksanakan tugasan.

Baca seterusnya di sini : http://www.mazidulakmal.com/2013/08/penat-di-pau.html

MyMassa bukanlah mahu bersifat RASIS seperti mana Timbalan Menteri dari HINDRAF dan pemimpin PKR dan DAP.


Bagi MyMassa, kegiatan samseng, kongsi gelap dan gangsterism adalah jenayah yang perlu dibanteras tanpa mengira kaum.

Tindakan mempolitikkan OPS CANTAS yang dilancarkan oleh pihak Polis amat tidak bertanggung jawab.

Dulu mereka juga bising bila kes jenayah meningkat terutamanya kes serangan bersenjata api. Bila polis bertindak, mereka juga yang bangun mempertahankan penjenayah. Kalau diikutkan cakap pembangkang dan HINDRAF, APA PUN TAK BOLEH!

*Di sesetengah daerah di Selangor, kegiatan kongsi gelap memeras ugut secara terbuka turut melibatkan penduduk di kawasan yang kononnya 'dipunyai' oleh mereka. Ada 'cable' besar ke kat negeri tersebut?

Rahsia Terbongkar! Kenapa Kristian Nak Sangat Pakai Kalimah ALLAH.

0
*Fikir-fikirkan...

Khamis, 22 Ogos 2013

PASTOR BERTEMBUNG PEJUANG SYAHID ISLAM DI MAHKAMAH PUTRAJAYA

12
MUSLIM BERSATU PERTAHAN KALIMAH ALLAH SWT 
SELURUH UMAT ISLAM yang berdekatan Putrajaya, Dengkil, Serdang, Kajang, Kuala Lumpur, Banting, KLIA, Nilai dan kawasan-kawasan yang berdekatan diminta meluangkan masa untuk hadir sekarang memberi sokongan kepada Rasulullah SAW Nabi kita yang tercinta untuk mempertahankan Kalimah Suci ALLAH SWT daripada dinista oleh musuh-musuh Islam.
Pastor Berkumpul Di Dalam Mahkma, Takut Bertembung Umat Islam

PASTOR-PASTOR TIDAK MAHU KALAH MEREKA TURUT BERSATU

Mari tunjukkan perpaduan Ummah tidak kira anda UMNO PAS PKR, mari kita bersatu demi Islam. Jika DAP MCA GERAKAN boleh bersatu dalam dalam isu-isu Agama mereka, bahasa, sekolah, Perniagaan mereka, persatuan mereka...mengapa Umat Islam tidak boleh?
PARA PEJUANG ISLAM SYAHID SEDANG MEMENUHI RUANG MAHKAMAH

Mesej yang kami terima dari Perkasa Selangor, "Kami Perkasa Selangor berkumpul dari pukul 2 pagi ini di Shah Alam dan bergerak pukul 5 pagi ke Mahkamah Rayuan Putrajaya Untuk Mempertahankan Kalimah Suci Allah SWT milik umat Islam".
PASTOR & PENGIKUT MEREKA TURUT HADIR


SUASANA DI MAHKAMAH PUTRAJAYA SEMAKIN RAMAI

KUFUR JIKA SOKONG GUNA KALIMAH ALLAH OLEH PENGANUT AGAMA LAIN


Rabu, 21 Ogos 2013

TIADA "BY-ELECTION" - ANGGUK KEPALA DITERIMA

4
N 20 SUNGAI LIMAU

Bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak, hari ini mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Limau, di Hospital Sultanah Bahiyah.


Majlis angkat sumpah itu dilakukan di hadapan Speaker Dewan Undangan Negeri Kedah,  Datuk Mohd Rozai Shafian, dengan disaksikan Timbalan Speaker, Datuk Azmi Che' Hussain dan Penasihat Undang-undang Kerajaan negeri, Datuk Anas Mohd Zakie.

Turut hadir menyaksikan majlis itu Ketua Pembangkang Kedah, Datuk Amiruddin Hamzah.

Menurut bekas Setiausaha Akhbar Azizan, Helmi Khalid, rombongan tiba di HSB kira-kira jam 12.30 tengah hari dan memaklumkan kepada Azizan tujuan kehadiran mereka.

"Pada jam 12.45, Setiausaha Dewan Undangan Negeri Kedah, Syed Isa Syed Ibrahim membacakan ikrar taat setia dan diperdengarkan kepada beliau. Beliau kemudiannya menganggukkan kepala dan Speaker menerima anggukan tersebut sebagai sumpah, sebelum mengambil cap jari Azizan sebagai tanda selesai mengangkat sumpah," kata Helmi kepada Harakahdaily, hari ini.

Berhubung perkembangan kesihatan Azizan, Helmi berkata doktor telah menukar tiub yang berada di kerongkong Azizan dengan tiub yang baru pagi tadi.

Katanya, jika tiub sebelum ini membuatkan suara Azizan tidak kedengaran, tiub kali ini membolehkan suara beliau didengari.

Ustaz Azizan, 69, yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Kedah dimasukkan ke Hospital Pulau Pinang (HPP) selepas dikatakan mendapat jangkitan kuman di kaki dan menerima rawatan di Kedah Medical Centre (KMC) pada awal Mei lalu.

Bagaimanapun kedua-dua belah kakinya terpaksa dipotong pada 9 Mei lalu di HPP akibat jangkitan kuman.

Siapa yang idamkan pahala SYAHID JIHAD? Rebutlah esok di Putrajaya!

5

Kita tidak perlu merantau jauh ke Mesir, Palestin atau Syria untuk BERJIHAD. Pahala SYAHID ada di belakang rumah kita sahaja.

Namun berapa ramai yang memaki hamun, Asy Sisi, atau Basyar yang benar-benar akan sama-sama turun mempertahankan kalimah Allah SWT daripada disalah guna oleh kafir harbi esok?

Jangan hendak kata ini agenda assobiyah bangsa, kerana perkataan Allah SWT bukan akar bahasanya daripada rumpun Melayu.

Jangan juga hendak kata ini semua agenda UMNO kerana jika kitab Bible lebih digemari untuk dijadikan panduan oleh anak-anak kita kelak, ia tidak mengenal parti lagi.

Jadi, kalau anda sepertimana yang anda laung-laungkan dalam komentar FB pro Ikhwanul Muslimin, maka seharusnya andalah orang yang berada di saf paling hadapan sekali esok menyatakan bantahan terhadap agenda kuffar ini.

Jangan kerana parti anda merestui Allah SWT menjadi mainan dakyah kuffar, maka anda rasakan ini semua tidak perlu. Perjuangan Islam tidak kenal parti atau fahaman politik duniawi yang jumud.

Buktikan esok anda semua muslimin yang cintakan pahala syahid. Jumpa anda di sana esok!

Allahuakbar!

PANAS! WANJI Jongang hendak HAPUS SULTAN MELAYU di MALAYSIA dan tubuhkan REPUBLIK!!! @PDRMsia @Zahid_Hamidi

12Sila klik URL di atas untuk mendengar mamat bergigi mancung, pecah tengah di atas membentangkan "perancangan strategiknya" untuk menghapuskan sistem Beraja dan Kesultanan Melayu di Malaysia bagi mewujudkan Negara Republik. Yang lucunya, dia sempat minta pihak yang merakam, untuk memadamnya selepas sesi berakhir. Kira tiada TELOR jugalah dia ini rupanya ya.

Jelik sekali apabila melihat anak melayu membahasakan ANA-ANTA menghina Sultan mereka sendiri. Apakah Sultan-sultan Melayu menagih kekayaan rakyat sehingga ramai yang hidup merempat? Dan si jongos di atas yang menggelarkan dirinya sebagai WANJI (singkatan bagi WA ANJING DAP), pun bukannya ada ilmu tentang peranan Sultan dan Raja Melayu kerana apabila ditanya tentang buruk baik peranan sistem Beraja di Malaysia, boleh pula dia perumpamakan dengan BABI! Memang standard template jawapan sibertruper PR bila ditanya isu RAJA MELAYU.

Sebelum kena serbu dengan UTK, kami ada satu soalan untuk WANJIng, jika benar 2030 Malaysia menjadi sebuah negara Republik, siapakah Presiden pertama idaman anda untuk menjaga hal ehwal orang Islam, tanah dan hak orang Melayu? Ada terdengar katanya Sultan menyusahkan proses pelantikan EXCO, WANJIng ada masalahkah apabila SULTAN enggan melantik EXCO anti Islam atau ketua kongsi gelap sebagai pemimpin kanan negeri?!!

Sekarang kami sudah dedahkan video anda untuk tatapan umum dan tag sekali akaun twitter Polis Malaysia dan Menteri yang berkaitan. Sudah sediakah anda untuk menghadap tali gantung wahai WANJIng? Jangan terkincit-kincit lari bawah ketiak emak sudah. Kalau anda berani hendak hapuskan Sultan di Malaysia, apalah sangat tali gantung, ye tak?!!

Ulasan MyMassa: Budak jongang di atas ini jadi begini kerana trauma dibuli sejak kecil. Antara kesan jelas yang kelihatan adalah gigi jongangnya pecah di tengah kerana kepala sering dihantuk ke dinding.


Terkini dari MESIR: Hosni Mubarak BEBAS, bantahan semakin merebak ke seluruh negara!

3

[Mubarak Dibebaskan daripada Tuduhan Korupsi]

Hosni Mubarak, bekas presiden Mesir yang telah dipenjarakan kini dibebaskan daripada tuduhan-tuduhan yang telah dikenakan ke atas beliau oleh pihak pesuruhjaya.

Pro-Demokrasi di Iskandariyyah melanggar perintah berkurung bagi menyatakan bantahan terhadap rampasan kuasa tentera yang berlaku.
Sumber : حزب الحرية و العدالة بالإسكندرية
Pihak kehakiman memberitahu pihak agensi AP Isnin lepas mahkamah telah mengarahkan Hosni Mubrak, 85 tahun untuk dibebaskan daripada kes yang mengaitkan beliau dengan tuduhan menggelapkan dana untuk istana-istana presiden.

Mubarak yang telah diberkas sejurus selepas beliau digulingkan pada tahun 2011, masih berhadapan dengan tuduhan kes korupsi lain antaranya beliau dituduh telah menerima hadiah saguhati daripada akhbar-akhbar, namun diberitahu beliau telah pun membayar kembali nilai saguhati tersebut.

Medan Rabiatul Adawiyah, sebelum dan selepas 14 Ogos 2013.

Mubarak juga sedang menunggu perbicaraan semula selepas membuat rayuan tidak bersalah setelah mengakibatkan kematian sejumlah penunjuk perasaan ketika pemberontakan terdahulu, yang mana jika disabitkan dengan kesalahan boleh membawa kepada hukuman penjara seumur hidup.

Wanita Suez memimpin demonstrasi besar-besaran dalam usaha mematahkan rampasan kuasa - Rabaa Today
Peguam Mubarak, Fareed el-Deeb memberitahu agensi Reuters kes korupsi yang kedua ini bakal diselesaikan dengan pantas. "Apa yang kini tinggal adalah beberapa prosedur pengurusan yang sepatutnya tidak mengambil masa lebih dari 48 jam. Beliau (Mubarak) sepatutnya boleh dibebaskan dalam hujung minggu ini," Deeb memberitahu agensi Reuters

Undang-undang Mesir tidak memaksa beliau dipenjarakan (atas tuduhan kematian penunjuk perasaan) namun beliau masih perlu dihadapkan dengan perbicaraan yang mengakibatkan sejumlah kematian penunjuk perasaan.

Namun yang demikian, sumber daripada pihak kehakiman memberitahu Reuters Mubarak terpaksa tinggal di balik jeriji selama 2 minggu ( kekal dipejarakan) sebelum keputusan akhir dibuat berikutan kes korupsi yang dikenakan ke atas beliau

Pembebasan beliau bakal mengundang lebih ketegangan di Mesir yang menyaksikan sekurang-kurangnya 850 orang termasuk 70 polis dan askar telah terbunuh sejak pihak tentera yang menyokong kerajaan sementara bertindak menyita kawasan perkumpulan Ikhwanul Muslimin Rabu lalu.

Mubarak kini masih ditahan di penjara Tora yang terletak di pinggir bandar selatan Kaherah, penjara sama yang menempatkan pemimpin-pemimpin Ikhwanul Muslimin selepas ditangkap membantah rampasan kuasa terhadap presiden Muhamad Mursi.

Sumber : AlJazeera

Pembebasan Hosni Mubarak bakal menyaksikan situasi ketegangan di Mesir menjaidi bertambah buruk. Pastinya akan wujud usaha untuk menabalkan semula Hosni sebagai Presiden Mesir atau kuasa penentu di belakang kepemimpinan rejim tentera sedia ada. Nampaknya masa depan Ikhwanul Muslimin lebih kelam apabila terpaksa berhadapan dengan genosid besar-besaran hasil operasi balas dendam Hosni.

Dengan hampir tiadanya sokongan ketenteraan dari mana-mana negara, Ikhwanul Muslimin bakal "dipupuskan" terus dari muka bumi ini, sepertimana parti-parti politik dan pertubuhan penentang pemerintahan keluarga Saud di Arab Saudi dan UAE. Walaupun Turki tampak lantang berbanding negara-negara Islam yang lain, namun Erdogan sedar bahawa kedudukannya juga sentiasa dikawal selia oleh pihak Tentera Sekular yang berkiblatkan US. Boleh dikatakan harapan untuk melihat kebangkitan bersenjata oleh penyokong Ikhwanul Muslimin, hatta rakyat biasa Mesir yang mahu menegakkan kebenaran hampir mustahil kerana kesemua kuasa besar dunia Arab kini berpihak kepada Tentera Mesir.

Inilah bijaknya kepimpinan tentera Mesir. Ketika arus Arab Spring melanda Mesir, mereka turutkan sahaja dan berpura-pura membantu rakyat menumbangkan Jeneral mereka sendiri. Walhal, mereka sedang mengatur langkah balas apabila semua sokongan luar sudah bersama mereka, maka tiada siapa yang dapat mengambil apa-apa tindakan walaupun pembunuhan beramai-ramai orang awam berlaku.

Pada hemat kami, dalam menegakkan agenda dan perjuangan Islam, slogan dan jeritan takbir sahaja tidak mencukupi. Malah logo tanda empat jari itu juga tidak akan menumbangkan Kerajaan rejim ganas walau seluruh dunia melakukannya, kerana tiadanya strategi bijak dan tersusun untuk dilaksanakan. Samalah situasinya di Malaysia ini. Kalau setakat bertakbir atas jalan raya dan paling pandai memanjat pokok tinggi untuk mengibarkan "panji-panji Islam", ia bukan bermakna Islam sudah menang dan berjaya dilaksanakan sepenuhnya. Lihat sahaja di Selangor.

Apa yang mengganggu pemikiran kami adalah gerombolan penyokong PAS terutamanya di laman-laman FB Mesir yang menghasut para pelajar supaya tidak pulang ke tanah air untuk syahid. Apakah bodoh, dungu dan tidak bertanggungjawabnya kenyataan itu? Siapa mereka untuk mengatakan mereka boleh syahid di Mesir dan tidak perlu jadi pengecut untuk balik ke tanah air? Apakah para pelajar kita tidak punya keluarga di sini?

Para pemimpin PAS juga nampaknya begitu ghairah mengambil kesempatan dengan pelbagai nukilan artikel dan kenyataan media yang menyentuh perasaan. Ya, mereka memang bijak mengambil peluang, tetapi apakah yang mereka lakukan selain membantah secara bertulis dan mengerahkan orang lain memekik-mekik di luar kedutaan Mesir? Tidakkah mereka selidik dahulu adakah pihak yang mereka maki dari luar bangunan kedutaan itu mungkin juga anggota pentadbiran Morsi dan ahli parti Ikhwanul Muslimin yang tidak dapat pulang? Sebab itulah DAP selalu menguasai keadaan dalam Pakatan Rakyat. PAS memang ramai dari segi penyokong, tetapi akal mereka sentiasa dikuasai emosi yang tiada hala tuju yang jelas.

Lebih jelik apabila mereka cuba pula menempelak kepimpinan UMNO dan BN kerana tidak berkeras dengan Mesir. Apakah tindakan mereka lebih baik daripada pemimpin Kerajaan yang terus ke Mesir untuk menyelamatkan rakyat dan pelajar kita, tanpa mengira fahaman politik? Anda jawab sendiri.

Sebab itulah, selagi perjuangan Islam itu tidak didasari dengan akal dan pemikiran yang tuntas, maka terus-terusanlah umat Islam menjadi mangsa kerakusan mereka yang berkedudukan dan berkuasa sehingga ke akhir masa nanti. Wallahu'alam.