Khamis, 28 Februari 2013

Wajib Tonton : Video Ah So Berleter Mengenai LYNAS

1

Satu video penjelasan ringkas dan padat mengenai LYNAS.


*Sebar-sebarkan.

DETIK-DETIK RUSUHAN TERBESAR DI MALAYSIA

5
TIADA INDIA, TIADA SABAH, TIADA SARAWAK, SEKEPING GAMBAR SERIBU MAKNA

Setelah PR Memerintah, Anwar pun menjadi Perdana Menterinya...

Bayangkanlah...Pakatan Rakyat (PR) mendapat kuasa memerintah selepas PRU 13 ini, Anwar Ibrahim pun ditabalkan sebagai Perdana Menteri dan masing-masing Hadi Awang dan Lim Kit Siang menjadi Timbalan Perdana Menteri 1 dan 2. Barisan Kabinet yang penuh kontroversi dan konfrontasi dibentuk secara paksa.

ANWAR KATA "KALAU INDIA NAK SOKONG BN" PIII RAH

3
MANA WAKIL INDIA : TIADA WAKIL INDIA, ANWAR TIDAK PERLUKAN UNDI INDIA

In an email to the editor, P.M. Sivalingam wrote:
"They say a picture is worth a thousand words.
Yes, this picture speaks for itself. In fact, it speaks volumes about the lack of adequate political representation in Pakatan Rakyat. Not only is this picture worth a thousand words, it is also worth thousands of votes. Thousands and thousands of votes, but not for Pakatan.

KEMELUT PKR TERENGGANU: SMS RAFIZI, SAMSENG SAIFUDIN, SURAT PKR TERENGGANU & SPY PAS

4

CAMPURTANGAN SAIFUDIN NASUTION MEROSAKKAN PELUANG KITA MENANG DI TERENGGANU

(Gaya Samseng : PKR Terengganu Kecewa Saifudin Hantar Samseng)


Kami Kecewa Saifudin Nasution Sabotaj PKR Terengganu

PERPADUAN PKR di Terengganu semakin terancam, semuanya gara-gara Saifudin Nasution, S/U Agung PKR! Pergaduhan sesama sendiri Saifudin Nasution dengan Ketua PKR Dungun, Abd. Rahman Yusuf di Terengganu semakin parah.

#Politik Sumpah : PAS Lawan UMNO

0
PAS

Peminat politik tanah air pasti pernah dengar mengenai BAIAH CALON PILIHAN RAYA.

Untuk sesiapa yang mahu menjadi calon mewakili PAS, mereka perlu berbaiah atau bersumpah supaya tidak melompat parti. Sekiranya mereka melanggar baiah tersebut, akan tertalak isteri/suami mereka.

Ianya bukannya satu rekaan atau ciptaan tetapi benar-benar berlaku kerana diakui sendiri oleh wakil rakyat PAS dalam video di bawah.


Lihatlah betapa murahnya ikatan perkahwinan dalam PAS kerana ianya boleh digadai untuk bertanding dalam pilihan raya. Adakah zaman Rasulullah S.A.W ada baiah sebegini untuk merebut jawatan?

UMNO

Jika PAS dengan BAIAH calon pilihan raya, UMNO kali ini juga ada buat perkara yang lebih kurang sama. Yang lebih mantap, baiah atau sumpah ini dibuat bersama-sama parti komponen yang lain dalam Barisan Nasional (UMNO).

Sumpah yang MyMassa maksudkan adalah Ikrar Integriti Pilihan Raya yang diperkenalkan oleh Transparency International Malaysia (TI-M).

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International

20 Februari 2013

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International Surar ikrar yang ditandatangani oleh Najib hari ini.

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International Datuk Seri Najib Tun Razak tandatangani Ikrar Intergriti Pilihan Raya Transparency International di Bangunan Perdana Putra Putrajaya, hari ini. - Foto Bernama
PUTRAJAYA - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International, membuat perisytiharan terbuka untuk mendukung integriti dan memperteguh komitmen beliau terhadap agenda negara dalam  memerangi rasuah terutamanya dalam pilihan raya umum ke-13.
Ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International merupakan kontrak sosial secara sukarela, dengan calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum, berikrar untuk menggalakkan integriti, tadbir urus baik, ketelusan dan akauntabiliti dalam kerajaan dan mendukung kedaulatan undang-undang.

Calon yang menandatangani ikrar itu bersetuju mematuhi Akta Kesalahan-kesalahan Pilihan Raya 1954 dan peraturannya; dan memastikan tindakan mereka adalah untuk faedah orang ramai dan bukan untuk kepentingan sendiri.

Di bawah seksyen 'Maklumat Lanjut', selepas ayat - 'Saya menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya ini kerana:' Najib menulis "Saya percaya sebagai pemimpin BN saya perlu memberikan teladan yang baik. Hanya calon yang dianggap telah memperjuangkan pilihan raya yang bersih dan adil akan membawa kepada sebuah kerajaan yang amanah, dihormati oleh rakyat".

Presiden TI-Malaysia Datuk Paul Low Seng Kuan menandatangani dokumen itu sebagai saksi. Turut hadir pada majlis itu yang berlangsung di bangunan Perdana Putra ialah Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan pemimpin-pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN).

Ikrar itu menetapkan calon perlu mematuhi prinsip benar, integriti, tatalaku beretika dan akauntabiliti, termasuk tidak menerima atau memberi rasuah, atau terlibat dalam mana-mana amalan rasuah.

Calon juga perlu mendukung dan mengutamakan kepentingan rakyat secara menyeluruh, mengamalkan tadbir urus baik dan ketelusan; dan mematuhi undang-undang dan peraturan Malaysia.

Menurut kenyataan dari Pejabat Perdana Menteri, Perdana Menteri berkata sebaik sahaja nama calon-calon Barisan Nasional bagi pilihan raya umum diumumkan, beliau akan memastikan semua calon akan menandatangani ikrar itu.

"Calon-calon Barisan Nasional dan parti komponennya telah melalui proses semakan dengan SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia), kini sewajarnya mereka menunjukkan komitmen mereka bagi pilihan raya yang bersih dan adil dengan menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya.

"Tanggungjawab memenuhi ketetapan ikrar ini terletak dengan langkah menandatangani ikrar ini dan adalah merupakan hak mutlak semua rakyat Malaysia untuk memastikan mereka berpegang kepada ikrar ini.

Mari kita berusaha bersama-sama ke arah menambahbaik proses pilihan raya," katanya.

Beliau berkata butiran mereka yang telah menandatangani ikrar itu akan dimuatkan dalam laman web Transparency International, dan tanggungjawab orang ramai ialah menjadi 'mata dan telinga untuk memantau pematuhan wakil rakyat mereka terhadap standard berkenaan.

Sementara itu ketika ditemui selepas majlis itu, Paul Low berkata orang ramai boleh berkomunikasi dengan calon menerusi maklumat diberikan mereka dalam laman web TI di http://timalaysia-electionpledge.org.my.

Beliau berkata ikrar itu bukan mengenai parti tetapi individu; beliau menjangkakan semua calon dan pemimpin parti, daripada parti kerajaan, pembangkang dan mana-mana calon Bebas yang bertanding pada pilihan raya umum akan datang, akan tampil dan menandatangani ikrar itu.

"Kerana saya percaya demi Malaysia, kita perlu mengubah budaya politik ini, untuk memastikan integriti dan memerangi rasuah menjadi keutamaan setiap pengubal undang-undang," katanya. - Bernama

Sumber : http://www.sinarharian.com.my/nasional/pm-tandatangani-ikrar-integriti-pilihan-raya-transparency-international-1.133012

ULASAN:

MyMassa amat pelik bila UMNO dan BN yang seringkali dituduh sebagai rasuah dan salah guna kuasa oleh pembangkang sanggup menandatangani Ikrar Integriti sedangkan PAS hanya sanggup BERBAIAH dengan mempertaruhkan ikatan perkahwinan masing-masing. Kenapa berani berbaiah tetapi takut untuk berikrar untuk integriti pilihan raya?

Jika ikrar ini dibuat oleh SPRM, mungkin pembangkang boleh panjangkan tuduhan mereka bahawa BN mengawal suruhanjaya tersebut. Malangnya, ikrar ini dianjurkan oleh TI-M sebuah badan yang sering pembangkang gunakan kajian mereka untuk mengaitkan Kerajaan dengan rasuah.

Berkemungkinan besar PAS tidak berani nak ikrar @ sumpah integriti ini kerana Ketua Pembangkang sendiri takut bersumpah. Kalau PAS sahaja yang tanda tangan, nanti apa kata DAP dan PKR.


*#POLITIK SUMPAH.....perkara yang paling ditakuti oleh sesumpah politik.Rabu, 27 Februari 2013

Masih Relevankah PI Bala Dengan Adanya Video Pengakuan Raja Petra? #altantuya

0
Kepulangan PI Bala disambut bagai sambutan wira oleh penyokong pembangkang.


Bagi pembangkang, PI Bala adalah kayu api terakhir (selepas Deepak) untuk menghidupkan kembali api fitnah mengenai pembunuhan Altantuya dan hubungkaitnya dengan pembelian kapal selam.

Wajib Tonton : #Fakta Penambahbaikan Proses Pilihan Raya Yang Rakyat Malaysia Perlu Tahu.

0
MyMassa rasa ramai rakyat negara ini yang tidak mengetahui beberapa penambah baikkan yang telah dilakukan oleh SPR untuk PRU ke-13 ini.

Oleh kerana kekurangan maklumat, maka ada di antara rakyat Malaysia yang mudah terpengaruh dengan dakyah pembangkang sama ada di kedai kopi, pejabat, surau atau di media siber. MyMassa harap pembaca boleh tengok video yang telah disediakan oleh SPR untuk mendapat maklumat mengenai penambah baikkan yang telah Kerajaan buat.


Bila kita tahu sesuatu perkara, maka kita dapat bezakan mana fakta dan mana auta.*Sebar-sebarkan.

Santai Petang : Video Lagu Mari Mengundi Versi Baru (One Nation Emcee)

0
Tahniah SPR kerana menggunakan pendekatan baru untuk memperkenalkan proses pengundian yang ditambah baik berdasarkan maklumbalas rakyat Malaysia.


Hayati video ini untuk fahami proses pengundian yang terkini.

Klik untuk besarkan imej

*Sebar-sebarkan.

GEMPAR! Bukti Agenda Kristianisasi Dalam Manifesto Pakatan!!!

3
Patutlah beria-ia nak benarkan bukan Islam guna kalimah Allah, rupa-rupanya ada agenda lebih besar sampai masuk dalam manifesto?


Baca seterusnya di sini : http://nasionalis1982.blogspot.com/2013/02/pendedahan-mengejutkan-mohon-penjelasan.html

Akibat terlalu liberal, ini yang berlaku di negara jiran.


Adakah ini yang anda mahu?

*Fikir-fikirkan...


Selasa, 26 Februari 2013

KERAJAAN SELANGOR POTONG AIR BESAR BESARAN?

1
Video kreatif dari golongan anak muda lensakini.blogspot.com ramai yang makin sedar akan perihal Kerajaan Negeri Selangor yang sengaja melengah-lengahkan proses Langat-2, dan cuba menyalahkan kerajaan pusat akibat dari krisis air yang berlaku di Selangor.

#TOPSECRET : Bukti Terbaru Kaitan Anwar Ibrahim Dengan Pendatang Haram Di Sabah. #RCISabah

1
Pendedahan panas dari blog Another Brick : http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2013/02/project-ic-for-chinese.html

Boleh teliti dokumen ini. Pendatang China menjadi golongan kedua teramai yang mendapat warganegara yang menetap di Sabah.Apa kaitannya?

Anwar Ibrahim menjadi TPM dari tahun 1993 hingga 1998. Yong Teck Lee menjadi Ketua Menteri Sabah dari tahun 1996 - 1998. Jika pembaca masih belum jelas kaitannya, boleh baca di blog Another Brick.

Satu lagi, pendatang dari China ini bukan sahaja mendapat kewarganegaraan Malaysia, malah ada di antara mereka mendapat TARAF BUMIPUTERA SABAH seperti mana yang dimiliki oleh YB Jimmy Wong dari DAP. Walaupun kedua ibu bapanya adalah dari kaum Cina.Dipetik: New Sabah Times

KOTA KINABALU: Lembaga Pegawai yang dilantik oleh Yang Dipertua Negeri telah mengemukakan perakuan kepada Mahkamah Anak Negeri Kota Kinabalu bagi melaksanakan keputusan membatalkan Sijil Anak Negeri Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sri Tanjong, Jimmy Wong.

Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Datuk Hajiji Haji Noor, berkata ahli lembaga yang dilantik itu telah membuat penyiasatan, penelitian dan perakuan untuk membatalkan Sijil Anak Negeri itu berdasarkan sebab-sebab berikut:


“Maklumat keturunan yang dituntut oleh Jimmy sebagai Sino Kadazan adalah bercanggah dengan salasilah keturunan Jimmy sebenar. Di mana tidak setitik pun darah keturunan Kadazan mengalir dalam tubuh Jimmy kerana kedua ibu bapanya adalah keturunan Cina, sebagaimana dicatatkan dalam sijil lahirnya.
“Atas sebab itu Lemba- ga Pegawai mendapati Jimmy tidak memenuhi Seksyen 2 (1) Ordinan Tafsiran Anak Negeri (Bab 64).


“Keputusan Lembaga Pegawai ini telah pun dikemukakan kepada Mahkamah Anak Negeri Daerah Kota Kinabalu untuk melaksanakan keputusan membatalkan Sijil Anak Negeri Jimmy,” katanya.
Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan penggulungan kementeriannya pada persidangan dewan undangan negeri di Dewan Undangan Negeri, di sini, kelmarin.


Bagaimanapun Hajiji berkata, pengwujudan Mahkamah Anak Negeri Daerah Kota Kinabalu baru sahaja diwartakan pada Disember 2011, maka keputusan lembaga pegawai itu hanya akan dapat dilaksanakan dalam masa terdekat.


Berkenaan dengan cadangan Adun Balung agar kementerian mengekalkan dasar 30 peratus rumah mampu milik bagi setiap projek perumahan swasta, beliau berkata: “Saya telah mengkaji dan sedang men- yediakan kertas cadangan kepada kerajaan dengan mengambil kira pandangan daripada Unit Perancang Ekonomi dengan (UPEN) dan Sabah Housing Real Estate Development Association (SHAREDA) supaya setiap pembangunan perumahan swasta diperuntukkan 30 peratus rumah mampu milik.


“Sekiranya diluluskan oleh kerajaan, dasar ini akan memberi peluang kepada golongan berpendapatan rendah dan sederhana memiliki rumah di kawasan yang dimajukan oleh pemaju swasta di kawasan bandar kelak,” katanya.
http://dkmsabah.blogspot.com/2012/03/berita-dari-sabah-sijil-anak-negeri.html

Kenapa LIM KIT SIANG tak bising? Kenapa Anwar Ibrahim senyap?

*Anda tahu jawapannya.

PANAS! Cerita Sebenar Skandal Lim Guang Eng.

0
MyMassa salin bulat-bulat dari sini : http://dapinsider.com/?p=785


Was Ng Phaik Keng @ Rainbow @ Chai Hong a Honey trap set up by Tan Sri Tan Kok Ping for CM Lim Guan Eng?

We have written about Tan Sri Tan Kok Ping as one of the closest cronies of Chief Minister Lim Guan Eng in Penang. This is the man who controls triad gangs involved in all the vices – from drugs, prostitution, smuggling, gambling to loan-sharking – but of course, all camouflaged by corporate forays and businesses.

Tan Kok Ping understands the vulnerabilities of men – he has to deal with many and many men especially those in powerful positions. Most men will fall for either one of these – Money, Sex or Power. And Lictor must be brought into play. And Lim Guan Eng was no different. Of course, the money deals involving properties and kickbacks were part of Tan Kok Ping’s arsenal used effectively on Lim Guan Eng, yet Kok Ping needed insurance that should the money factor do not work any longer then the sex and women factor must be used. In any event, it is cheaper too and often more effective.

Ng Phaik Keng is the lady who was romantically linked with Guan Eng. She certainly brought colour to into Guan Eng’s life. In fact Guan Eng led a terribly boring life – he is a typical kiasu Chinaman who loves to scold people, act clever and dominant and act macho, having a fake martyr complex coupled with an inferiority complex, thus putting him onto a collision and confrontational course with anyone who disagrees with him will invite venom and caustic remarks from him and also because his heart is full of bitterness for UMNO.Anyway, back to Ng Phaik Keng – she was once a member of Koh Tsu Koon’s party, Gerakan in Penang when Gerakan ruled Penang. She was a graduate teacher in a Chinese school in Green Lane, Penang and when she saw the glamour of politics, she wanted in with the politicians in the limelight and especially the winners and so she cultivated her network and worked her way into Gerakan.

She was talented too as she was pretty good looking and with her beauty and using her voice and her linguistic ability in speaking good Mandarin, English and Bahasa Malaysia, she was quickly the emcee of choice at many Gerakan events.

By 2000, she was so popular in the party that she was the emcee at the National Delegates Convention that was held in Penang. She began to ask for more and so she demanded to be made a councillor and after 2004, she lobbied for the political secretary post to Koh Tsu Koon but was unsuccessful.

But the social climber that she was – she knew how to get her way with big shots – one of them then was Tan Sri Tan Kok Ping who was in Gerakan then – but that did not get much success until 2008 when the political tsunami struck and Gerakan lost power to DAP in Penang.

She immediately saw the opportunity and she jumped ship, leaving Gerakan in 2008 and applied for a job with the new DAP state government. Not only did she get the job but was made one of the 20 special officers in Guan Eng’s office. By then she had also completed her Masters degree at USM and immediately made an impression on Guan Eng. She was in the big team that went to Sarawak for the state election. There she impressed him even more with emcee skills and of course sweet attractiveness.

Tan Kok Ping remembered her and there were private meetings between them and it probably came as no surprise that when she was a special officer with Guan Eng, she facilitated many of Tan Kok Ping’s visits and meetings with Guan Eng.

It was Tan Kok Ping who arranged for Guan Eng to rent one of the bungalows in Pinhorn Road as his residence. The bungalow belonged to one of Kok Ping’s family members. But Kok Ping had an even more nefarious agenda because he encouraged Ng Phaik Keng to buy a three-storey terrace house in Slim Villas in Free School Road which is a stone throw away from where Guan Eng is staying. Kok Ping managed to persuade the developer to sell the unit to Phaik Keng at RM700,000 original developer selling price even though the market price of the house is around RM1.35 million.The whole idea is to get Rainbow to stay near Guan Eng and in fact during the times when Betty was back in Melaka, Rainbow had visited him many times and Guan Eng too has dropped in to her house in Slim Villas. Was this engineered by Tan Kok Ping so that Guan Eng falls into the honey trap and will then be beholden to Kok Ping? Is this the reason why Tan Kok Ping remains so close to Guan Eng till this day – or is it that Guan Eng cannot remove himself from the clutches of this dangerous man and thus has to do his bidding and give in to his many demands.

When the scandal broke and Guan Eng was confronted with his affair with Rainbow, she was asked to leave because Guan Eng;’s wife, Betty Lim assaulted Guan Eng and then gave him an ultimatum and gave Rainbow her marching orders.

The story of Rainbow will continue because she is still staying in Slim Villas and Guan Eng simply cannot forget her – forbidden fruit tastes sweeter anyway. But Betty is on full alert. Behind the scenes, Tan Kok Ping is planning special activities and encounters for the two-love birds…were there such close encounters and forbidden weekends and getaways that took place in the past year or so?

Continue to read the DAP Insider as we bring you more exclusive news and a glimpse into the secrets of DAP leaders…

*Walaupun baru, blog DAP Insider amat menarik untuk dibaca bagi penggemar politik negara.

Isnin, 25 Februari 2013

SAMBUTAN MEGA UNTUK PR MENJELANG PRU-13

2


Konvensyen Pakatan Rakyat yang bermula di Shah Alam sebentar tadi dimulakan dengan hambar lapor Antarapos meskipun konvesyen itu membariskan tiga pemimpin utama PKR, DAP dan PAS.

Hanya kira-kira 300 orang mengisi dewan persidangan Pusat Konvensyen Shah Alam apabila Setiausaha Agong PKR Saifuddin Nasution memulakan ucapan, sambil diperhatikan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Kebanyakkan perwakilan yang datang berlegar di luar dewan sehingga memaksa juruacara untuk membuat pengumuman meminta mereka masuk ke dewan,”lapornya.

Timbalan Presiden PKR Azmin Ali terus menjaja nama Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri yang dipersetujui bersama oleh Pakatan Rakyat.

Namun berbeza dengan pandangan Ketua Penerangan PAS Tuan Ibrahim Tuan Man yang berkata persoalan siapa menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat menawan Putrajaya banyak bergantung kepada parti mana memenangi jumlah kerusi paling tinggi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Menurutnya, PAS masih belum memberi persetujuan kepada mana-mana individu untuk dilantik sebagai PM.

“Saya lihat calon perdana menteri ini kita bagi PAS lawan dululah… bila kita menang kita boleh bincang siapa perdana menteri. Macam kita nak bagi keuntungan kambing, kambing pun tak bela lagi jadi tak tahu mana nak untung.

“Tapi secara konsensus kita bersama ketiga-tiga parti, perkara besar kita putuskan bersama. Secara umumnya rakyat tahu kalau Pakatan Rakyat menang tentulah yang mendominasi kerusi paling banyak itulah biasanya jadi pimpinan..bergantung kepada keputusan,” katanya dalam program soal jawab Maqasid syariah anjuran Antarapos.

ZULKIFLI NORDIN MENGAMUK!!

2

YB Datuk Zulkifli Noordin berkata dwi keputusan Pas berhubung kalimah Allah membuktikan parti itu sanggup memperdagangkan kalimah itu semata-mata untuk mendapat undi bagi merealisasikan cita-cita mereka ke Putrajaya.

“Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak undi. Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak menang kerusi. Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak Putrajaya.

“Kerana dunia yang sedikit mereka jual agama mereka,”katanya dalam ceramah memperkasakan akidah anjuran Sekretariat Jom Tolak Pakatan di Seksyen 9 di Shah Alam, 22 Februari.

Apabila kuasa mengaburi minda, memadam akidah, agama digadai, maruah dijual, semuanya kerana undi semata-mata. Nauzubillahiminzalik.

Video Awek Cun Kempen Untuk BN. Ko Ade?

0
Gambar dari blog pistol nakal

Layanzz...


Ahad, 24 Februari 2013

GEMPAR! Keratan Akhbar Dari Seberang Yang PKR Tidak Mahu Orang Melayu Tahu.

2
Keratan dari akhbar BERITA HARIAN SINGAPURA.

Sumber : FB

Rupanya sasaran utama Datuk Jelatek adalah pelabur Singapura.

Patutlah beria-ia nak halau Orang Melayu di Flat Columbia.

Kalau nak tahu lebih lanjut pasal SKANDAL DATUM JELATEK, sila ke blog Gelombang Wangsa Maju:
http://mediawangsamaju.blogspot.com/2013/02/datum-jelatek-syarikat-rm-200-biaya.html

*MyMassa dah bongkar pasal DATUM JELATEK ni sejak tahun 2011 di sini:
http://mymassa.blogspot.com/2011/11/gempar-kerajaan-selangor-meliwat.html
http://mymassa.blogspot.com/2011/07/pkr-selangor-tipu-rakyat-miskin.html
http://mymassa.blogspot.com/2011/11/gempar-pkr-kata-pengurus-pkns-tak.html

Infografik : Bagaimana Mengundi Pakatan Pembangkang Boleh Menyebabkan Negara Muflis.

0
Grafik yang MyMassa jumpa di FB.


*Sebar-sebarkan.

Santai Pagi Ahad : Video Bangkang Dari Longkang Mengganas Lagi!!

1
Memang pedas kritikan Bangkang Dari Longkang mengenai gaji minimum.


Kadang-kadang rakyat tak terfikir benda mudah macam ni bila gelap mata mendengar ayat-ayat manis dan manifesto calon pembangkang.

Tahniah team Bangkang Dari Longkang!*Mohon share video ini di media sosial anda.

Sabtu, 23 Februari 2013

ANWAR JAWAB TUDUHAN JANGKITAN HIV INI...

0

Seorang ahli politik pembangkang berprofil  tinggi adalah HIV positif!

Hanya orang kaya mampu membeli 3 dalam 1 koktel dadah untuk menahan penularan HIV dan AIDS!

Dia dijangkiti dengan HIV positif sejak 14 tahun yang lalu! Adalah dinasihati bagi setiap lelaki dan wanita yang pernah berjabat salam dengan pemimpin pembangkang ini supaya mengadakan pemeriksaan kesihatan.

Saya akan cuba tidak untuk menyebut nama ahli pembangkang ini tetapi HIV positif ahli politik pembangkang politik ini terpaksa bertahan dengan mengambil satu koktel HIV sangat mahal 3-dalam-1 salmon pil berwarna dipanggil Atripla pada kos yang USD $ 1,150.00 (kira-kira RM3588 sebulan) selama 30 hari bekalan.

Hanya orang kaya mampu untuk mempunyai kemewahan membeli dan membayar amaun itu untuk bekalan setiap bulan.

Ahli politik ini juga enggan memberikan sampel darahnya untuk siasatan polis yang mendakwa kerajaan akan mencemarkan jarum dengan virus AIDS yang akan menjangkiti darahnya.

Ironinya bahawa sebab sebenar beliau menolak adalah untuk menyembunyikan hakikat bahawa darah beliau sudah tercemar dan dijangkiti HIV positif. 

Sumber memberitahu saya dia mendapat bekalan melalui FedEx dari Amerika Syarikat dan dihantar ke rumah.

Sejak sekian lama saya tidak mahu kongsi cerita ini, kerana dendam dan kemarahan orang ini, dia boleh meruntuhkan negara ini dengan begitu sadis. Amat malang dia menyalahkan semua orang walhal apa yang dialaminya sekarang adalah hasil perbuatannya sendiri.

Saya berharap mereka yang menyembah membuta tuli manusia ini berfikir semula menjelang PRU13. 

Barangkali Majlis Syura PAS yang bermesyuarat minggu lalu sudah mengetahui cerita ini, sebab itulah mereka menolak manusia ini menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Baca lanjut artikel Inggeris di sini http://barkingmagpie.blogspot.com/2013/02/rumour-has-it-certain-high-profile.html
GEMPAR! Portal Media Filipina Bongkar Kaitan Anwar Ibrahim Dalam Insiden Lahad Datu.

0
MyMassa tak mahu ulas panjang.

Sudah beberapa kali MyMassa bongkarkan kaitan PKR dengan pencerobohan di Lahad Datu di sini:

http://mymassa.blogspot.com/2013/02/top-secret-apa-tian-chua-buat-dengan.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/anwar-ibrahim-gelabah-dalam-insiden.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/cacai-upahan-rm3000-sebulan-kantoi-lagi.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/rundingan-anwar-nur-misuari-terbongkar.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/eksklusif-fitnah-gambar-sabah-invaded.html

Ini adalah bukti terbaru mengenai kaitan Anwar Ibrahim dengan dalang yang menceroboh kedaulatan negara kita.


http://www.manilatimes.net/index.php/opinion/editorials/41591-our-sultan-of-sulu-and-sabah

Jadi, apa lagi helah Anwar selepas ini. Media Filipina pula agen UMNO seperti mana tuduhannya kepada Reuters?

http://mymassa.blogspot.com/2013/02/anwar-ibrahim-gelabah-dalam-insiden.html

*Kalau tak salahkan orang lain, bukan Anwar Ibrahim namanya.

PUCUK PIMPINAN PAS : HARAM UNDI ANWAR IBRAHIM

2


Mesyuarat tertutup di antara Pas dan PKR Ahad lalu mempertikaikan kerelevanan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dicalonkan menjadi Perdana Menteri, sekiranya Pakatan pembangkang berjaya menawan Putrajaya dalam Pilihanraya Umum ke-13, lapor Amin Iskandar, Penolong Pengarang Berita Malaysian Insider.

Menurut portal itu, satu sumber dalaman memberitahu The Malaysian Insider bahawa persoalan tersebut timbul selepas kenyataan Datuk Seri Abdul Hadi Awang Sabtu lalu yang berkata Pas tidak teragak-agak meninggalkan PR sekiranya pakatan tersebut merugikan orang-orang Melayu dan Islam.
“Pemimpin tertinggi Pas itu mengatakan ‘haram’ bagi Anwar untuk meminta jawatan perdana menteri.

“Kemudian seorang pemimpin tertinggi PKR menjawab, Anwar tidak pernah meminta jawatan sebagai perdana menteri sebaliknya rakyat yang mengangkatnya dan ini sudah dipersetujui oleh Pas dan DAP semenjak pilihan raya umum 1999,” kata satu sumber PR yang tidak mahu dinamakan.
Menurut laporan portal itu, satu pertemuan telah dilakukan di antara pemimpin tertinggi PAS dengan Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah bagi menjemput bekas menteri kewangan itu untuk menjadi perdana menteri sekiranya PR berjaya mendapatkan majoriti kerusi parlimen selepas pilihan raya akan datang.

Isu siapa bakal perdana menteri menjadi topik hangat apabila dua minggu lalu Majlis Syura Ulama Pas dilaporkan menolak pencalonan Anwar sebagai PM dalam sebuah perbincangan tertutup melibatkan beberapa anggota majlis tersebut. 

Pada November tahun lalu, Ustazah Izzah Masturah Binti Eshmaeel, Ahli Jawatankuasa Ulamak Pelapis PAS (Pusat) turut mendedahkan sikap Dewan Ulama Pas terhadap Anwar sebagai PM.
“Berhubung dengan kritikan bahawa Dewan Ulamak telah menongkah arus kerana Pakatan Rakyat sebenarnya telah bersetuju untuk melantik Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Malaysia akan datang, masyarakat diajak untuk menilai sejauh manakah kebenaran dakwaan wujudnya persepakatan di kalangan Pakatan Rakyat bahawa Dato’ Seri Anwar Ibrahimlah Perdana Menteri Malaysia akan datang. 

“Berdasarkan maklumat yang diperolehi, sebenarnya belum ada satu ketetapan rasmi yang diambil oleh Pakatan Rakyat berhubung isu ini. Ini bermakna kenyataan bahawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim adalah Perdana Menteri akan datang yang digembar-gemburkan selama ini hanyalah pandangan peribadi yang dilantunkan oleh DAP, KEADILAN dan turut juga disambut oleh beberapa pimpinan PAS. 

“Akhirnya pandangan yang pada asalnya bersifat peribadi dan bukannya hasil keputusan rasmi Pakatan Rakyat telah berubah menjadi seakan-akan satu pegangan muktamad bagi Pakatan Rakyat sehingga masyarakat Malaysia secara umum turut terkeliru dan turut berkeyakinan bahawa isu Dato’ Seri Anwar Ibrahim akan menjadi Perdana Menteri adalah hasil kesepakatan seluruh kepimpinan tertinggi Pakatan Rakyat.

“Sebenarnya pandangan untuk melantik Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri masih boleh untuk dipertimbangkan. Namun untuk memuktamadkan pandangan ini sebagai satu-satunya pandangan yang mesti dipegang tanpa melalui perbincangan meja bulat adalah satu usaha yang tidak wajar kerana ini akan menatijahkan satu kesilapan fakta dan akan menutup ruang perbincangan terhadap isu siapakah Perdana Menteri akan datang. 

“Oleh itu, tidak pelik disuarakan pendirian bahawa individu yang paling layak untuk menjadi Perdana Menteri akan datang sekiranya Allah memberikan keizinan adalah Dato’ Seri Tuan Guru Presiden PAS sendiri,” dedahnya.

GAMBAR SAMBUTAN HANGAT TERHADAP PKR! RANAP BN

3

Jangan kata program belum mula ya wahai kaki spin pr
Jelas la rakyat selangor pun dah naik muak dengan janji bukan manifesto pembangkang ni. Ada beberapa kerat yang sanggup dikencing berkali-kali.
Kesian..Padan la khalid tak sabar-sabar nak bubarkan dun. Dah tak tertanggung lagi rupanya malu dia pada rakyat selangor. Hehehe..
FORUM AIR UNTUK RAKYAT KE FORUM SYOK SENDIRI
credit to ALOQLALOQ.BLOGSPOT.COM

Jumaat, 22 Februari 2013

RUNDINGAN ANWAR-NUR MISUARI TERBONGKAR

16
Salah Satu Banner Yang Dilihat Di Ranau, Anugerah Ditabalkan oleh  PKR Ranau 

ANWAR telah menggunakan hubungan lamanya dengan Nur Misuari, Pengerusi MNLF dan mantan Gabenor Mindanao yang dipecat oleh Kerajaan Filiphina kerana penyelewengan kuasa dan Rasuah. Anwar dan Nur Misuari memiliki banyak persamaan. Kedua-dua mereka pernah memegang jawatan tinggi di tempat masing-masing dan kedua-dua mereka dipecat kerana salah guna kuasa dan kes-kes lain.

ANWAR LIWAT LAGI?

0


Mahkamah Rayuan menetapkan dua hari mulai 22 Julai ini bagi mendengar rayuan pihak pendakwaan terhadap keputusan pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Tarikh rayuan tersebut ditetapkan oleh Timbalan Pendaftar, N Kanageswari semasa pengurusan kes tersebut di hadapan beliau Jumaat.

#Fakta Mengenai Isu Air Yang Cuba Pembangkang Sembunyikan.

0

Satu video penjelasan mengenai isu air Selangor telah diterbitkan bagi menjawab fitnah Kerajaan PKR Selangor.


Untuk pembaca yang tidak dapat mengakses video di atas, MyMassa perjelaskan hujah-hujah mengenai Isu Air Selangor yang perlu kita semua tahu.


Jom Kawan-kawan, Kita Tengok Kebodohan @rafiziramli

7
Pengarah STRATEGI PKR, Rafiz Ramli cuba tunjuk pandai bila keluarkan kenyataan ini.Kalau tak percaya boleh semak di sini (http://www.keadilandaily.com/projek-keretapi-kl-singapura-kjaan-baru-bakal-warisi-hutang-bn/).

Rafizi cuba memainkan sentimen rakyat dengan menghasut bahawa projek Keretapi KL-Singapura akan menyebabkan hutang berbillion ringgit.

Anwar Ibrahim Gelabah Dalam Insiden Lahad Datu? Askar Sulu Mencari Pemimpin Pembangkang.

54
MyMassa ada melaporkan bahawa Tian Chua membuat pertemuan dengan Nur Misuari 4 bulan yang lepas untuk merancang sesuatu di bumi Sabah.

http://mymassa.blogspot.com/2013/02/top-secret-apa-tian-chua-buat-dengan.html

Nampaknya apa yang dibocorkan oleh sumber dalaman PKR memang benar. Kini Askar Sulu mencari pemimpin pembangkang menjanjikan sesuatu kepada mereka. Perkara ini telah dilaporkan oleh agensi berita antarabangsa, Reuters.
Another Philippine military officer said the men were followers of the heirs of the Sultan of Sulu - an island group off the southern Philippines - who had been invited to Sabah by a Malaysian opposition politician to discuss land issues.

Baca seterusnya di sini : http://www.reuters.com/article/2013/02/14/us-malaysia-philippines-idUSBRE91D0BY20130214

Kalau sebelum ini Tian Chua yang keluarkan kenyataan mengaitkan Kerajaan Malaysia 'mencipta' insiden di Lahad Datu, kini Anwar Ibrahim pula terpaksa bersuara. Kenapa Anwar gelabah menyalahkan UMNO sedangkan Reuters tidak menyebut pun pembangkang dari parti mana. Adakah dari PKR, DAP, PAS atau parti pembangkang negeri Sabah seperti SAPP?
Pembangkang Nafi Ada Kaitan Isu Lahad Datu

Oleh IWAN SHU-ASWAD SHUAIB

SUBANG JAYA: Pakatan Rakyat pada Khamis menafikan laporan Reuters yang mendakwa pencerobohan 100 lelaki bersenjata di Lahad Datu atas jemputan pihak pembangkang.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa kenyataan itu datang daripada Umno bukan Reuters.

"Itu Umno punya kenyataan bukan Reuters, siapa yang beritahu? Itu Umno punya," katanya kepada pemberita selepas majlis perasmian Institut Rakyat oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini.

Ketika diminta mengulas lanjut berhubung perkara itu, beliau hanya berkata: "Saya tak mahu komen."

Reuters pada 14 Februari lalu melaporkan seorang pegawai tentera Filipina sebagai berkata bahawa kumpulan lelaki itu merupakan pengikut Sultan Sulu yang telah dijemput ke Sabah oleh seorang ahli politik daripada pihak pembangkang bagi menbincangkan mengenai isu tanah.

Kumpulan yang dianggotai 100 orang itu diketuai oleh Raja Muda Azzimudie Kiram, adik kepada Sultan Sulu, Jamalul Kiram III, mendesak bertemu 'personaliti' tertentu apabila rundingan tersebut berlarutan.

Kumpulan berkenaan sebelum ini menuntut pengiktirafan sebagai tentera Sulu daripada kerabat Sultan Sulu, meminta agar komuniti Suluk, yang telah lama berada di Sabah tidak dihantar pulang.
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2013/2/22/mstar_berita/20130221194331&sec=mstar_berita


Pembangkang sudah berani mengadakan perjanjian sulit dengan pihak luar untuk mewujudkan keadaan tidak selamat dalam negara. Berita perjanjian 'sulit' antara pemimpin pembangkang dengan 'tentera' Sulu bukanlah dilaporkan oleh Utusan, Berita Harian, RTM mahupun TV3. Tetapi agensi berita antarabangsa Reuters yang menjadi pemecah berita dalam hal ini.


Kalau sebelum ini Anwar boleh menipu pengikutnya dengan menuduh semua media arus perdana sebagai media UMNO, takkan Reuters pun akan menerima nasib yang sama seperti Utusan, Berita Harian dan TV3?

*Kalau tiada angin, masakan pohon boleh bergoyang?

Khamis, 21 Februari 2013

HARON DIN : TINGGALKAN PAS

0

Timbalan Mursyidul Am, Datuk Dr Haron Din tampil mengeluarkan dirinya dan ahli Pas yang tidak bersetuju penggunaan kalimah ALLAH oleh penganut Kristian dalam Bible Bahasa Melayu kerana beliau antara pimpinan Pas yang latang bersuara menentangnya.

Naib Presiden Perkasa, Datuk Zulkifli Noordin berkata, sebagai orang yang tinggi pengetahuan agama, Haron Din wajar memisahkan diri daripada parti itu jika didapati ia menyimpang dari akidah.

Katanya, Haron Din wajar berbuat demikian kerana beliau juga telah mengambil ketetapan bahawa isu kalimah boleh memesongkan akidah umat Islam sekiranya diteruskan sebagaimana diputuskan Majlis Sura Ulama Pas.

“Beliau menegaskan bahawa perkara itu tidak boleh, Majlis Syura Ulama Pas iaitu sebuah badan tertinggi dalam parti juga memutuskan atas dasar akidah, bukannya politik.
“Haron Din selama ini yang menyedarinya tidak betul, jadi beliau perlu pimpin ahlinya untuk keluar,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Beliau berkata demikian mengulas keputusan Pakatan Rakyat (PR) yang tetap berpegang kepada keputusan Majlis Pimpinan PR membenarkan penggunaan kalimah ALLAH dalam Bible Bahasa Melayu dengan menggantikan perkataan God.

Keputusan berkenaan dibacakan oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada 8 Januari lalu sebelum Majlis Syura Ulama Pas membuat keputusan menentang penggunaannya.

Mengulas lanjut, keadaan ini sebagaimana Nabi Muhammad SAW yang memimpin umatnya meninggalkan Makkah ke Madinah apabila gagal kerjasama dengan golongan musyrikin.

Katanya, beliau menyedari kesusahan yang dialami Haron dalam menentang hal ini secara bersendirian.

“Kita perlu memberikan sokongan kepada beliau. Tengok bagaimana Ustaz Nasha (bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa) melaluinya berseorangan,” katanya.
Sementara itu, mengulas berkenaan kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang berulang kali memperkatakan PR tetap dengan pendirian 8 Januari itu, beliau yang juga seorang peguam pernah mengendalikan kes qazaf Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan sebagai pengamal undang-undang, “Karpal jangan mengajar rakyat langgar undang-undang”.

“Sebagai peguam, ingin saya ingatkan Karpal Singh bahawa adalah satu kesalahan bagi orang bukan Islam menggunakan kalimah Allah mengikut Enakmen Syariah negeri-negeri yang dibuat berdasarkan Perkara 11 (4) Perlembagaan.

“Untuk Selangor, Enakmen Jenayah Syariah menetapkan 32 perkataan termasuk Allah, wahyu, rahmat dan lain-lain yang tidak boleh digunakan oleh penganut agama lain.
“Jadi Karpal sebagai peguam sepatutnya tidak mengajar orang melanggar undang-undang,” katanya

Rabu, 20 Februari 2013

Cacai Upahan RM3000 Sebulan Kantoi Lagi Dalam Isu Di Lahad Datu.

5
Tak hairanlah kenapa akhir-akhir ini pencacai-pencacai makin aktif menyebarkan fitnah. Rupa-rupanya pendedahan abang besar mereka seperti milosuam, amenoworld mendapat RM3000 sebulan menjadi katalis kepada mereka menyerang Kerajaan.


MyMassa kongsikan bagaimana fitnah mengenai isu Lahad Datu dikantoikan oleh blogger AskarSetia di sini (http://askarsetia.blogspot.com/2013/02/video-insiden-di-lahad-datu-betul-ke.html).

KECOHH BETUL LAHH...

Semalam kecoh di blog dan Facebook kononnya rakaman insiden tembak-menembak di Lahad Datu telah tersebar malah amat mencuit hati apabila ada pembaca/tukang komen sepenuh masa melatah tidak tentu pasal dan mendakwa pihak tentera tidak buat kerja?

Amat menghairankan apabila ramai orang percaya bahawa video tersebut merupakan rakaman tembak-menembak insiden pencerobohan Royal Army of Sulu Sultanate di pasar awam Lahad Datu.

Apa yang pasti, rakaman tersebut merupakan RAKAMAN LAMA PADA TAHUN 2009! Kelakar bukan apabila kita bertegang urat dan saling mengkritik untuk video dimuat naik pada 4 tahun lepas? 
Penyokong-penyokong pihak pembangkang pula 'merajinkan diri' untuk download rakaman insiden 2009 dari You Tube dan upload semula video berkenaan bagi memperlihatkan video berkenaan merupakan video terbaru. Motif mereka hanyalah satu - menyalahkan pihak kerajaan dan ATM apabila sudah berlaku tembak-menembak di tempat awam. 

Gambar sebenar rakaman video di You Tube

Nasihat saya, jadilah pembaca/tukang komen sepenuh masa yang bertanggungjawab dan serahkan hal insiden berkenaan ditangani oleh pihak berkuasa.  Anggota keselamatan kita di Lahad Datu tidak tidur malam dan bergadai nyawa  mengepung dan mengawasi kumpulan berkenaan tetapi amat menyedihkan apabila anda mengkiritik tugas mereka sewenang-wenangnya. Polis tidak buat kerja lah, askar tidak buat kerja lah..

Baca seterusnya di sini : http://askarsetia.blogspot.com/2013/02/video-insiden-di-lahad-datu-betul-ke.html

*Video beberapa tahun yang lepas pun boleh pencacai mainkan semula. Asal boleh fitnah Kerajaan.

Selasa, 19 Februari 2013

TOP SECRET! Apa Tian Chua Buat Dengan Nur Misuari 4 Bulan Lepas?

9

Melalui maklumat dalaman PKR, Anwar Ibrahim telah mengutuskan Tian Chua untuk berjumpa rakan baiknya, Nur Misuari 4 bulan yang lepas.


Sumber tersebut memaklumkan akan memberikan perincian perjumpaan tersebut kepada kami.

Siapa Nur Misuari dan apakah kaitannya dengan PKR?


Nur Misuari adalah bekas pemimpin MNLF yang telah tersingkir dari pergerakan tersebut. Blogger MrKinabaluBoy pernah mendedahkan perkara tersebut di sini (http://mrkinabaluboy.blogspot.com/2013/02/kehadiran-warga-asing-ke-sabah.html).

Menurut blog Kesultanan Sulu, golongan yang menceroboh di Lahad Datu adalah dari kumpulan MNLF.
- Ada laporan sebahagian mereka itu adalah bekas tentera MNLF yang sudah lama mufarakah dari MNLF. Mereka adalah dari suku Tausug yang GAGGIL (degil) dan selalu melanggar arahan ketua. Menurut saksi mata yang telah ambil video sebagaimana yang dilaporkan dalam Facebook wajah-wajah mereka seperti sudah hilang seri walau pun kelihatan menakutkan. Hilang seri seperti tanda bahawa mereka bakal mati katak di tangan tentera Malaysia. Rambut sebahagian mereka panjang sebagai melambangkan kepahlawanan Tausug yang walau pun nampak kalah secara lojik namun dianggarkan dapat bertahan berbulan bulan malah mungkin bertahun. Mereka dapat bertahan begitu kerana mungkin berjaya berenang larikan diri semula ke pulau Tawi-Tawi. Selamat.

Sumber : http://tausug-global.blogspot.com/2013/02/siapakah-penceroboh-di-lahad-datu.html

Jadi apa kaitan pencerobohan di Lahad Datu, MNLF, Nur Misuari, Tian Chua dan Anwar Ibrahim?

MyMassa tinggalkan persoalan tersebut untuk pembaca tanya sendiri kepada Tian Chua. Apakah perancangannya dengan Nur Misuari 4 bulan yang lepas.

Kenapa baru sekarang MyMassa dedahkan pertemuan Tian Chua dengan Nur Misuari sekarang. Kerana keceluparan Tian Chua menuduh insiden di Lahad Datu sebagai 'ciptaan' Kerajaan.
PKR vice president Tian Chua said it was likely that the recent 'play-up' by Prime Minister Najib Razak's government of a purported security lapse in Sabah, where some 100 Filipino armed men landed in Lahad Datu by boats, was a ploy to divert attention from the controversial Royal Commission of Inquiry into Illegal Immigrants and the RM1bil Amalilio scandal.

"I won't go so far as to say the ploy is to postpone the Sabah election but it is really a bizarre case. It reminds me of the Al-Mauna case just before the 1999 election, where I was arrested under the ISA

"But these are not insurgents and the case has failed to start any fear among the Sabah people. It would seem to me that this is a diversion from the core issues in Sabah now. Most people are concentrating on the RCI and Amalilio scandal".

PKR memang hebat merancang dan merencanakan 'BLACK OPS'. Kenyataan yang dikeluarkan oleh Tian Chua hari ini juga salah satu skrip dalam operasi tersebut.

Satu lagi yang MyMassa nak pembaca fikir, KENAPA TIAN CHUA YANG MENGULAS MENGENAI INSIDEN DI LAHAD DATU BUKANNYA PEMIMPIN PKR DARI SABAH?


*Agak-agaknya gambar siapa yang Tian Chua akan super impose untuk tutup pertemuannya dengan Nur Misuari.

Pakej Merakyatkan Hasil Ekonomi Negeri Selangor: Rakyat Water World kini dibuka PERCUMA untuk rakyat Selangor!

2
 
Kerajaan Negeri Selangor hari ini memperkenalkan satu lagi taman Tema Air sebagai salah satu tarikan pelancongannya yang terbaru. Taman tema yang mesra rakyat ini dikenali sebagai Rakyat WaterWorld merupakan satu taman tema air PERTAMA di DUNIA yang tidak mengenakan sebarang bayaran masuk. Ini merupakan satu insentif khas program Merakyatkan Hasil Negeri oleh pentadbiran Kerajaan Negeri sebagai tanda terima kasih di atas sokongan yang diberikan oleh rakyat Selangor selama ini.
 
Taman tema air tersebut dijangka bakal menyaingi dua lagi taman tema air yang terkenal di negeri tersebut sebelum ini iaitu Sunway Lagoon dan I-City Water Park.
 
Sunway Lagoon Water Park

I-City Water Park
Rakyat Water World yang telah dibuka secara rasmi kepada orang ramai semalam tidak mempunyai lokasi yang khusus dan bergantung sepenuhnya kepada cuaca. Apa yang menariknya, lebih buruk cuaca, lebih meriah taman tema air ini. Dan semalam adalah hari yang bersejarah apabila Rakyat Water World ini dapat direalisasikan untuk rakyat di hadapan IOI Mall Puchong.
 
Antara tarikan menarik yang ditawarkan kepada rakyat adalah seperti berikut:
 
 
Car-Submerge-rin

 
Free Rakyat Car Wash


 
Rakyat Aqua Shopping


Rakyat Aqua Dining
 
Taman tema air rakyat ini juga dibuka tanpa mengira waktu dan lebih penting, tiada kod pakaian dan sebarang yuran tersembunyi dikenakan. Inilah hasilnya yang dapat dinikmati oleh rakyat Selangor apabila sistem perparitan dan longkang tidak lagi diselenggara oleh syarikat kroni UMNO-BN yang gemar makan duit rakyat.
 
Satu fakta yang menarik adalah, idea mewujudkan Rakyat Water World ini adalah hasil buah fikiran Exco Pelancongan Kerajaan Negeri dan Penasihat Ekonomi Negeri sendiri, kerana kepakaran dan pengalaman mereka berdua dalam soal main-main "air" sebelum ini. Taman tema ini juga dijangka akan dirasmikan oleh kedua pemimpin ini dalam tempoh yang terdekat.
 
Ayuh semua! Gaya kehidupan ala- Venice kini menanti anda bila-bila masa sahaja di Selangor! Jom ke Selangor!Isnin, 18 Februari 2013

Fuckatan semakin terdesak: @MBNizar dikesan mengambil peranan SYAITAN untuk memecah belahkan UMMAH!

3
 
 
Amboih! Sejak bila pula si Nizar Balaci Komunis ini ambil berat tentang hal ehwal dalaman UMNO?!! Sampai begitu sekali khabar anginnya. Menurut sumber yang "tepat", Nizar sanggup lari BERBOGEL keliling Ipoh jika Najib masih lagi PM selepas DUA MINGGU.
 
Apa kata kali ini kita pegang sementara kata-kata boneka DAP ini untuk lihat sama ada bekas MB paling singkat ini berada di pihak yang benar atau memang kaki tabur FITNAH!


 
 
Ini satu lagi perkara yang disebarkan oleh si Nizar Komunis. Berita kemenangan Pakatan sebelum Parlimen dibubarkan. Hebat! Memang hebat betul Pakatan. Orang belum keluar mengundi, mereka sudah siap kira kertas undi...?!! Atau inikah yang dikenali sebagai skim "PENGUNDI HANTU"?!!

 
 
Poster di atas ini juga sedang disebarkan oleh penchacai pembangkang di laman-laman sosial. Tujuannya sama ada hendak memberikan rasa lega kepada penyokong mereka, atau cuba untuk menakut-nakutkan UMNO-BN. Kalau tujuan yang kedua itu motifnya, ALHAMDULILLAH! Sekurang-kurangnya, UMNO masih sedar yang mereka perlu bekerja dengan lebih keras lagi untuk memastikan kemenangan.
 
Bukannya, jadi terlalu yakin, bongkak dan takabbur, sehingga sudah boleh mengumumkan kemenangan sendiri walaupun sebelum PRU bermula.
 
Persoalan yang kami ingin bangkitkan di sini ialah, tidak malukah Pakatan Rakyat merwar-warkan kemenangan yang kononnya bakal mereka perolehi dalam keadaan negeri-negeri yang ditadbir sendiri kucar-kacir?!! Tidak payah nak cerita soal air percuma di Selangor di sini jika air itu sendiri pun tiada!
 
Cuba senaraikan mana negeri pakatan rakyat yang betul-betul menjaga kebajikan rakyat?!! Penang dengan skim rumah mampu milik RM400K nya dan dasar cauvinisnya, Kedah dengan ekonomi jual balaknya (sama sahaja seperti kes Kerajaan PAS Kelantan dan Terengganu satu ketika dahulu) serta rampasan tanah rakyat, Selangor dengan skandal Talamnya, Uniselnya dan manifesto yang tidak ditunaikan. Ingat lagi kenyataan MB Selangor yang manifesto itu bukan satu perjanjian?!! Jadi bagaimana kita hendak percaya dan beri undi kepada Pakatan Rakyat lagi?!!
 
Bantuan khas orang tua RM100 setahun?!! Baucar beli belah RM100 setahun?!! Berapa ramai yang rasa nikmatnya berbanding BR1M?!! Mereka menyebarkan dakyah seolah-olah merekalah jaguh yang telah membela nasib rakyat selama ini!
 
Bukanlah kami hendak mendabik dada yang BN pasti akan menang PRU-13 ini. Namun soal rezeki itu di tangan Tuhan, dan Allah SWT telah menjanjikannya kepada yang kuat berusaha. Selama beberapa tahun ini, ramai yang boleh melihat siapa yang kuat bekerja demi rakyat. Dan apabila sebut bekerja, bukannya bermaksud mengelilingi negara menabur fitnah dan dakyah untuk memecah belahkan rakyat!
 
Kebenarannya, propaganda di atas sebenarnya membuktikan bahawa Pakatan Rakyat kini semakin terdesak. Mereka sedar yang mereka kini bakal ditumbangkan dengan hebatnya pada PRU ini. Sebab itu mereka mencuba menggunakan kaedah hasutan dan adu domba dengan harapan agar UMNO dan BN berpecah belah, seperti mana yang sedang mereka hadapi ketika ini.
 
Tidakkah ini semua mengingatkan kita tentang sifat-sifat MUSUH manusia yang NYATA dan perlu kita jauhi seperti yang Allah SWT peringatkan dalam Al-Quranul Qareem?!!