Khamis, 28 Februari 2013

Wajib Tonton : Video Ah So Berleter Mengenai LYNAS

1

Satu video penjelasan ringkas dan padat mengenai LYNAS.


*Sebar-sebarkan.

DETIK-DETIK RUSUHAN TERBESAR DI MALAYSIA

5
TIADA INDIA, TIADA SABAH, TIADA SARAWAK, SEKEPING GAMBAR SERIBU MAKNA

Setelah PR Memerintah, Anwar pun menjadi Perdana Menterinya...

Bayangkanlah...Pakatan Rakyat (PR) mendapat kuasa memerintah selepas PRU 13 ini, Anwar Ibrahim pun ditabalkan sebagai Perdana Menteri dan masing-masing Hadi Awang dan Lim Kit Siang menjadi Timbalan Perdana Menteri 1 dan 2. Barisan Kabinet yang penuh kontroversi dan konfrontasi dibentuk secara paksa.

ANWAR KATA "KALAU INDIA NAK SOKONG BN" PIII RAH

3
MANA WAKIL INDIA : TIADA WAKIL INDIA, ANWAR TIDAK PERLUKAN UNDI INDIA

In an email to the editor, P.M. Sivalingam wrote:
"They say a picture is worth a thousand words.
Yes, this picture speaks for itself. In fact, it speaks volumes about the lack of adequate political representation in Pakatan Rakyat. Not only is this picture worth a thousand words, it is also worth thousands of votes. Thousands and thousands of votes, but not for Pakatan.

KEMELUT PKR TERENGGANU: SMS RAFIZI, SAMSENG SAIFUDIN, SURAT PKR TERENGGANU & SPY PAS

4

CAMPURTANGAN SAIFUDIN NASUTION MEROSAKKAN PELUANG KITA MENANG DI TERENGGANU

(Gaya Samseng : PKR Terengganu Kecewa Saifudin Hantar Samseng)


Kami Kecewa Saifudin Nasution Sabotaj PKR Terengganu

PERPADUAN PKR di Terengganu semakin terancam, semuanya gara-gara Saifudin Nasution, S/U Agung PKR! Pergaduhan sesama sendiri Saifudin Nasution dengan Ketua PKR Dungun, Abd. Rahman Yusuf di Terengganu semakin parah.

#Politik Sumpah : PAS Lawan UMNO

0
PAS

Peminat politik tanah air pasti pernah dengar mengenai BAIAH CALON PILIHAN RAYA.

Untuk sesiapa yang mahu menjadi calon mewakili PAS, mereka perlu berbaiah atau bersumpah supaya tidak melompat parti. Sekiranya mereka melanggar baiah tersebut, akan tertalak isteri/suami mereka.

Ianya bukannya satu rekaan atau ciptaan tetapi benar-benar berlaku kerana diakui sendiri oleh wakil rakyat PAS dalam video di bawah.


Lihatlah betapa murahnya ikatan perkahwinan dalam PAS kerana ianya boleh digadai untuk bertanding dalam pilihan raya. Adakah zaman Rasulullah S.A.W ada baiah sebegini untuk merebut jawatan?

UMNO

Jika PAS dengan BAIAH calon pilihan raya, UMNO kali ini juga ada buat perkara yang lebih kurang sama. Yang lebih mantap, baiah atau sumpah ini dibuat bersama-sama parti komponen yang lain dalam Barisan Nasional (UMNO).

Sumpah yang MyMassa maksudkan adalah Ikrar Integriti Pilihan Raya yang diperkenalkan oleh Transparency International Malaysia (TI-M).

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International

20 Februari 2013

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International Surar ikrar yang ditandatangani oleh Najib hari ini.

PM tandatangani ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International Datuk Seri Najib Tun Razak tandatangani Ikrar Intergriti Pilihan Raya Transparency International di Bangunan Perdana Putra Putrajaya, hari ini. - Foto Bernama
PUTRAJAYA - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International, membuat perisytiharan terbuka untuk mendukung integriti dan memperteguh komitmen beliau terhadap agenda negara dalam  memerangi rasuah terutamanya dalam pilihan raya umum ke-13.
Ikrar Integriti Pilihan Raya Transparency International merupakan kontrak sosial secara sukarela, dengan calon yang akan bertanding pada pilihan raya umum, berikrar untuk menggalakkan integriti, tadbir urus baik, ketelusan dan akauntabiliti dalam kerajaan dan mendukung kedaulatan undang-undang.

Calon yang menandatangani ikrar itu bersetuju mematuhi Akta Kesalahan-kesalahan Pilihan Raya 1954 dan peraturannya; dan memastikan tindakan mereka adalah untuk faedah orang ramai dan bukan untuk kepentingan sendiri.

Di bawah seksyen 'Maklumat Lanjut', selepas ayat - 'Saya menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya ini kerana:' Najib menulis "Saya percaya sebagai pemimpin BN saya perlu memberikan teladan yang baik. Hanya calon yang dianggap telah memperjuangkan pilihan raya yang bersih dan adil akan membawa kepada sebuah kerajaan yang amanah, dihormati oleh rakyat".

Presiden TI-Malaysia Datuk Paul Low Seng Kuan menandatangani dokumen itu sebagai saksi. Turut hadir pada majlis itu yang berlangsung di bangunan Perdana Putra ialah Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan pemimpin-pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN).

Ikrar itu menetapkan calon perlu mematuhi prinsip benar, integriti, tatalaku beretika dan akauntabiliti, termasuk tidak menerima atau memberi rasuah, atau terlibat dalam mana-mana amalan rasuah.

Calon juga perlu mendukung dan mengutamakan kepentingan rakyat secara menyeluruh, mengamalkan tadbir urus baik dan ketelusan; dan mematuhi undang-undang dan peraturan Malaysia.

Menurut kenyataan dari Pejabat Perdana Menteri, Perdana Menteri berkata sebaik sahaja nama calon-calon Barisan Nasional bagi pilihan raya umum diumumkan, beliau akan memastikan semua calon akan menandatangani ikrar itu.

"Calon-calon Barisan Nasional dan parti komponennya telah melalui proses semakan dengan SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia), kini sewajarnya mereka menunjukkan komitmen mereka bagi pilihan raya yang bersih dan adil dengan menandatangani Ikrar Integriti Pilihan Raya.

"Tanggungjawab memenuhi ketetapan ikrar ini terletak dengan langkah menandatangani ikrar ini dan adalah merupakan hak mutlak semua rakyat Malaysia untuk memastikan mereka berpegang kepada ikrar ini.

Mari kita berusaha bersama-sama ke arah menambahbaik proses pilihan raya," katanya.

Beliau berkata butiran mereka yang telah menandatangani ikrar itu akan dimuatkan dalam laman web Transparency International, dan tanggungjawab orang ramai ialah menjadi 'mata dan telinga untuk memantau pematuhan wakil rakyat mereka terhadap standard berkenaan.

Sementara itu ketika ditemui selepas majlis itu, Paul Low berkata orang ramai boleh berkomunikasi dengan calon menerusi maklumat diberikan mereka dalam laman web TI di http://timalaysia-electionpledge.org.my.

Beliau berkata ikrar itu bukan mengenai parti tetapi individu; beliau menjangkakan semua calon dan pemimpin parti, daripada parti kerajaan, pembangkang dan mana-mana calon Bebas yang bertanding pada pilihan raya umum akan datang, akan tampil dan menandatangani ikrar itu.

"Kerana saya percaya demi Malaysia, kita perlu mengubah budaya politik ini, untuk memastikan integriti dan memerangi rasuah menjadi keutamaan setiap pengubal undang-undang," katanya. - Bernama

Sumber : http://www.sinarharian.com.my/nasional/pm-tandatangani-ikrar-integriti-pilihan-raya-transparency-international-1.133012

ULASAN:

MyMassa amat pelik bila UMNO dan BN yang seringkali dituduh sebagai rasuah dan salah guna kuasa oleh pembangkang sanggup menandatangani Ikrar Integriti sedangkan PAS hanya sanggup BERBAIAH dengan mempertaruhkan ikatan perkahwinan masing-masing. Kenapa berani berbaiah tetapi takut untuk berikrar untuk integriti pilihan raya?

Jika ikrar ini dibuat oleh SPRM, mungkin pembangkang boleh panjangkan tuduhan mereka bahawa BN mengawal suruhanjaya tersebut. Malangnya, ikrar ini dianjurkan oleh TI-M sebuah badan yang sering pembangkang gunakan kajian mereka untuk mengaitkan Kerajaan dengan rasuah.

Berkemungkinan besar PAS tidak berani nak ikrar @ sumpah integriti ini kerana Ketua Pembangkang sendiri takut bersumpah. Kalau PAS sahaja yang tanda tangan, nanti apa kata DAP dan PKR.


*#POLITIK SUMPAH.....perkara yang paling ditakuti oleh sesumpah politik.Rabu, 27 Februari 2013

Masih Relevankah PI Bala Dengan Adanya Video Pengakuan Raja Petra? #altantuya

0
Kepulangan PI Bala disambut bagai sambutan wira oleh penyokong pembangkang.


Bagi pembangkang, PI Bala adalah kayu api terakhir (selepas Deepak) untuk menghidupkan kembali api fitnah mengenai pembunuhan Altantuya dan hubungkaitnya dengan pembelian kapal selam.

Wajib Tonton : #Fakta Penambahbaikan Proses Pilihan Raya Yang Rakyat Malaysia Perlu Tahu.

0
MyMassa rasa ramai rakyat negara ini yang tidak mengetahui beberapa penambah baikkan yang telah dilakukan oleh SPR untuk PRU ke-13 ini.

Oleh kerana kekurangan maklumat, maka ada di antara rakyat Malaysia yang mudah terpengaruh dengan dakyah pembangkang sama ada di kedai kopi, pejabat, surau atau di media siber. MyMassa harap pembaca boleh tengok video yang telah disediakan oleh SPR untuk mendapat maklumat mengenai penambah baikkan yang telah Kerajaan buat.


Bila kita tahu sesuatu perkara, maka kita dapat bezakan mana fakta dan mana auta.*Sebar-sebarkan.

Santai Petang : Video Lagu Mari Mengundi Versi Baru (One Nation Emcee)

0
Tahniah SPR kerana menggunakan pendekatan baru untuk memperkenalkan proses pengundian yang ditambah baik berdasarkan maklumbalas rakyat Malaysia.


Hayati video ini untuk fahami proses pengundian yang terkini.

Klik untuk besarkan imej

*Sebar-sebarkan.

ZULKIFLI NORDIN : KARPAL DAN KALIMAH ALLAH

6


(Apakah penyalah-gunaan kalimah ALLAH saperti ini yang dimimpikan Guaneng, Kitsiang & Karpal Singh; dan disokong pulak oleh Anwar & para pasrasitnya? Na'uzubillah minzalik! Lakum diinukum waliyadiin - untuk kafir agama mereka, untuk kita agama Islam)

Salam 2 all.

KEMELUT KALIMAH ALLAH

Tindakan Lim Guan Eng membuat desakan pada 25 Disember 2012 sempena sambutan Krismas supaya Kerajaan Persekutuan memberikan kebenaran rasmi kepada penganut kristian menggunakan kalimah ALLAH didalam hal berkaitan agama kristian adalah jelas satu penghinaan terhadap Rukun Negara, mencabul Perlembagaan Persekutuan dan melanggar peruntukkan undang-undang negara!

Dan tindakan Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Lim Kit Siang membuat kenyataan bersama pada 08 Januari 2013 bahawa penganut kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH dengan alasan antara lain kononnya Islam membenarkannya membuktikan pakatan DAP-PKR-PAS adalah satu pakatan yang tidak menghormati agama Islam, Rukun Negara, Perlembagaan Persekutuan dan peruntukkan undang-undang negara.

Malahan Majlis Syura PAS telah pada 13 Januari 2013 menyanggah pendirian Presiden PAS sendiri dan ketetapan pembangkang DAP-PKR-PAS dengan membuat pendirian yang sama dengan Majlis Fatwa Kebangsaan dan para ulama' muktabirin serta NGO-NGO Islam dengan memutuskan bahawa kalimah ALLAH hanya boleh diguna oleh umat Islam dan melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh non-Muslim termasuk kristian atas dasar aqidah!

Namun pembangkang, terutamanya Karpal Singh, berserta beberapa pimpinan DAP-PKR telah terus menerus mempertikaikan keputusan Majlis Syura PAS, malah ada yang mendesak supaya Majlis Syura PAS supaya menarik balik keputusan pelarangan tersebut dan akur dengan ketetapan pakatan DAP-PKR-PAS yang membenarkan kristian menggunapakai kalimah ALLAH!

Sebenarnya, Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Pengembangan di Kalangan Orang Islam) 1988 telah memperuntukkan melalui Seksyen 91 bahawa kalimah ALLAH (termasuk beberapa perkataan dan kalimah lain saperti Baitullah, solat dan lain-lain) adalah dilarang penggunaannya oleh bukan-Islam.

Enakmen tersebut digubal oleh Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada April 1988 (semasa dibawah pemerintahan Kerajaan BN Selangor) dan digazetkan pada Julai 1988. Enakmen yang sama juga telah digubal oleh hampir kesemua Dewan Undangan Negeri yang lain.
Bermakna hampir semua negeri telah menggubal undang-undang melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh non-Muslim.

Dan untuk memperkuatkan kedudukan, Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan ke 82 yang bersidang pada 5-7 Mei 2008 telah menetapkan pelarangan penggunaan kalimah ALLAH oleh bukan-Islam (sila rujuk www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/isu-tuntutan-penganut-kristian-terhadap-penggunaan-kalimah-Allah).

Fatwa pelarangan Majlis Fatwa Kebangsaan ini telah diikuti oleh hampir kesemua Majlis Agama Islam Negeri-Negeri termasuk Selangor yang membuat gazet bagi fatwa tersebut pada 18.02.2010 melalui Sel. P.U. 6.

Apa yang jelas ialah sudah ada peruntukkan undang-undang yang sah dan sahih digubal melarang penggunaan kalimah ALLAH oleh bukan-Islam. Peruntukkan ini dipanggil 'Undang-Undang Anti-Dakyah Agama' yang dengan jelas menyatakan memperuntukkan "bahawa penggunaan kalimah ALLAH adalah khusus untuk umat Islam dan penggunaan kalimah ALLAH dikalangan bukan Islam adalah dilarang sama sekali dalam apa perkara yang berkaitan dengan agama mereka".

Peruntukkan undang-undang ini pula sebenarnya dibuat berdasarkan peruntukkan Artikel 11 (4) Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan dengan jelas bahawa Parlimen dan Dewan Undangan Negeri boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan agama lain terhadap orang Islam.

Dan ini semua adalah bersesuaian dengan semangat dan peruntukkan Rukun Negara dimana seluruh rakyat dan warganegara telah berikrar menyatakan antara lain akan menghormati, mentaati dan mempertahankan "keluhuran Perlembagaan & kedaulatan undang-undang".

Dan pelanggaran peruntukkan Undang-Undang Anti Dakyah ini boleh membawa kepada pertuduhan di Mahkamah Jenayah Sivil dan boleh dihukum termasuk penjara.

Dan jangan lupa Seksyen 298A Kanun Kesiksaan juga menjadikan ianya satu kesalahan jenayah jika seseorang itu "menyebabkan diatas alasan-alasan agama, suasana tidak harmoni, perpecahan, atau perasaan permusuhan, benci membenci atau niat jahat, atau memudaratkan dan sebagainya, pemeliharaan keadaan harmoni atau perpaduan".

Dan hukuman bagi pesalah dibawah Seksyen ini ialah "hendaklah disiksa dengan penjara selama tempoh tidak kurang dari dua (2) tahun dan tidak lebih dari lima (5) tahun".

Tidak cukop dengan itu, Tuanku Sultan Selangor secara jelas dan sarih bertitah melarang penggunaan kalimah ALLAH dikalangan penganut agama selain Islam termasuk kristian. Dan titah Tuanku Sultan Selangor diikuti dengan titah Tuanku Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah dan beberapa Sultan yang lain.

Ringkasnya, pelarangan penggunaan kalimah ALLAH dikalangan non-Muslim dalam apa perkara yang berkaitan dengan agama mereka adalah bersesuaian dengan ikrar dan peruntukkan Rukun Negara, sah dan sahih dibuat menurut Artikel 11 (4) Perlembagaan Persekutuan dan diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri serta telah digazetkan, dan ianya adalah satu kesalahan jenayah yang boleh dihukum minimum 2 tahun penjara dan maksimum 5 tahun penjara!.

Apa makna semua ini?

Maknanya sesiapa yang membenarkan, menyokong, mempromosi, mencadangkan, bersetuju, bersekongkol, menghasut dan dalam apa juga bentuk dan tindakan mahu kalimah ALLAH digunakan oleh penganut agama selain Islam termasuk kristian adalah mengkhianati Rukun Negara, mencabul Perlembagaan Persekutuan, menderhaka kepada titah Tuanku Sultan dan melanggar undang-undang yang sah dan sahih!

Cukup jelas kemelut dan isu penggunaan kalimah ALLAH yang dicetuskan oleh Lim Guan Eng pada 25 Dis 2012 dan kemudiannya disokong oleh kepimpinan DAP-PKR-PAS melalui kenyataan bersama Lim Kit Siang, Anwar dan Hadi Awang pada 08 Januari 2013 telah menyebabkan suasana tidak harmoni, perpecahan (termasuk didalam PAS sendiri), dan menyebabkan atau boleh menyebabkan permusuhan, benci membenci dan akan memudaratkan.

Ini terbukti dengan berlakunya begitu banyak lapuran polis yang dibuat, demonstrasi dan bantahan besar-besaran diseluruh negara termasuk dikalangan ahli PAS sendiri terhadap kepimpinan pembangkang sehingga membawa kepada memijak dan membakar gambar kepimpinan mereka sendiri. Malah Majlis Syura PAS dengan jelas memutuskan bahawa penggunaan kalimah ALLAH oleh selain umat Islam adalah ditegah samasekali atas dasar aqidah!

Akibat daripada itu, kita melihat pertelagahan terbuka sesama mereka. Datuk Harun Taib, disokong oleh Dato' Haron Din, Datuk Nik Amar dan lain-lain kepimpinan ulama PAS secara terbuka mencabar dan mengkritik Karpal Singh yang berkeras mahu kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH.

Sebaliknya Karpal Singh, disokong oleh beberapa pimpinan pembangkang secara terbuka mencabar kepimpinan PAS supaya menarik balik dan membatalkan keputusan Majlis Syura yang dibuat pada 13 Januari 2013.

Atas dasar itu, tindakan tegas dan tanpa kompromi perlu diambil saperti berikut iaitu pertuduhan dibawah Seksyen 298A Kanun Kesiksaan dan Seksyen 91 Enakmen Anti-Dakyah dan/ atau mana-mana peruntukkan undang-undang sedia-ada perlu dikenakan terhadap:

1. Lim Guan Eng yang pada 25 Dis 2012 membuat desakan melalui mesej Hari Krismas supaya Kerajaan Persekutuan membenarkan kristian menggunakan kalimah ALLAH dalam perkara berkaitan agama kristian;

2. Anwar Ibrahim, Hadi Awang dan Lim Kit Siang yang pada 08 Januari 2013 membuat kenyataan bersama mendesak kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH didalam perkara berkaitan dengan agama kristian; dengan menggunakan dan/ atau memberi gambaran seolah-olah Islam membenarkannya!

3. Karpal Singh yang terus menerus membuat kenyataan mendesak supaya kristian dibenarkan menggunakan kalimah ALLAH didalam perkara berkaitan dengan agama kristian walaupun rakan sekongkolnya Majlis Syura' PAS dengan jelas mengharamkannya!

Dan kepada rakyat Malaysia pelbagai agama dan kaum, cubalah ambil kemelut isu penggunaan kalimah ALLAH ini sebagai "pembuka jiwa & minda" dan gunakanlah aqal untuk berfikir; adakah kita mahu golongan jenis ini, yang sanggup mempolitik dan memainkan agama dan tuhan mereka sendiri sebagai pemimpin dan kerajaan memerintah kita?

Kalau tuhan pun mereka boleh politikkan, kalau tuhan pun mereka boleh permainkan, apakah jaminan kita rakyat Malaysia manusia biasa ini tidak akan dipolitikkan, tidak akan dipermainkan?

Kepada ahli PAS, bukalah minda dan jiwa anda! Anwar Ibrahim, manusia rosak akhlak yang anda beriya-iya sangat mahu tabalkan sebagai Perdana Menteri dengan jelas dan terang menolak keputusan Majlis Syura PAS. Malah bertegas mengheret PAS dengan berpegang kepada ketetapan 08 Januari membenarkan kristian menggunakan kalimah ALLAH!

Bukankah ini satu penghinaan kepada PAS, sedangkan slogan PAS ialah kepimpinan melalui ulama. Ulama' anda telah buat keputusan, jelas Anwar dan DAP menolak! Anda mahu mengikut Anwar atau ulama' anda? Sudah hilangkah maruah dan harga diri anda yang mengaku kepimpinan ulama' tetapi gagal mempertahankan, membela dan memartabatkan Ulama' sendiri dalam isu aqidah yang begitu fundamental?

Anda tidak pelik kah melihat Lim Guan Eng tiba-tiba menjadi dajjal bisu seribu bahasa? Dia yang mencetuskan kemelut isu kalimah ALLAH ini, tiba-tiba PAS pula yang menerima bahananya akibat tindakan kurang cerdik Presiden PAS mendahului ulama'!

Yang menjadi mangsa sekarang ialah ulama PAS. Timbalan Mursyidul PAS sahibul fadhilah Dato' Dr Haron Din yang tegas mempertahankan aqidah dan mahu menyelamatkan iman pengikut PAS pula kini dimaki hamun oleh penyokong pembangkang, termasuk para parasit.

Hinggakan ada yang menuduh Dato' Haron Din sebagai barua UMNO! Dan Lim Guan Eng pencetus kemelut ini, Anwar Ibrahim sebagai pembakar kemelut ini boleh terlepas! Dan sangat menghairankan ahli-ahli PAS boleh menjadi syaitan bisu; langsung tidak membela & mempertahankan ulama anda.

Dan yang paling memalukan, Pengerusi Majlis Syura PAS, Datuk Nik Aziz yang sepatutnya mempertahankan keputusan Syura PAS, sanggup ke rumah Karpal Singh membawa pisau bukan untuk berjihad membela keputusan syura, tetapi untuk memotong kek harijadi ke 82 dihari Taipusam dirumah kafir yang terang-terang menghina keputusan syura!

Adakah mendapat undi, memenangi kerusi dan pergi ke Putrajaya itu terlalu penting untuk anda sehingga anda menjadi kaum Pekak, Bisu & Buta kepada hak dan kebenaran?

Gunakanlah aqal yang waras yang ALLAH telah anugerahkan kepada kita. Janganlah kita terus-terusan mengambil sikap dan melakukan kesilapan dan kesalahan umat terdahulu - menjadi kaum Pekak, Bisu & Buta kepada kemungkaran dan kejahatan yang berlaku depan mata kita.

Sebab itu kita rakyat Malaysia, dan kita rakyat adalah Hakim, gunakanlah medan di Mahkamah Rakyat, didalam PRU 13 nanti untuk menghukum mereka ini, iaitu pakatan pembangkang DAP-PKR-PAS, dengan menolak mereka sepenuhnya dengan tidak memberikan walau satu undi pun kepada mereka sebagai tanda kita tidak setuju dan tidak redha, dan tidak mahu berskongkol mereka yang mengamalkan politik Machiavelli, matlamat menghalalkan cara, sehinggakan agama dan tuhan pun turut dipolitikkan!

Yang baik datangnya daripada ALLAH, yang tidak adalah kelemahan teman sendiri. Daripada ALLAH kita datang, kepada ALLAH kita kembali.

Semoga ALLAH memelihara aqidah kita, dan memberikan petunjuk dan hidayahNya agar kita terus berada dijalan yang lurus, bukan dijalan kaum yang dimurkai, dan kaum yang disesatkan.

Ameen!

Wallahua'lam & wassalam.

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin


ARTIKEL DIPETIK DARI http://zul4kulim.blogspot.com/

Panas! Maksiat berleluasa di rumah @NikAbdulAziz ?!!

1


Ingatkan selepas 22 tahun memerintah, perkara-perkara begini bukan setakat tidak wujud, malah tidak terfikir langsung akan berlaku. Yang anehnya, bukan setakat wujud tempat-tempat maksiat seperti ini di serata "Serambi Mekah", bahkan ianya berlaku di belakang rumah Tok Guru mereka sendiri! Apakah ini semua petanda daripada Allah SWT agar kita semua berfikir?!!
Baca lanjut di http://tukar-kelate.blogspot.com/2013/02/video-maksiat-berlaku-hanya-600-meter.html Tepat dari SUMBER (Moto HARAKAH), takut nanti ada yang kata kami fitnah pula. Namun, memang sukar untuk kami menelan hakikat bahawa, kefanaan GOLOK itu hanya di belakang rumah Nik Aziz!
Inilah musibahnya kerana mempermainkan Allah SWT dan Islam demi kepentingan politik sempit! Bo La Wei!

GEMPAR! Bukti Agenda Kristianisasi Dalam Manifesto Pakatan!!!

3
Patutlah beria-ia nak benarkan bukan Islam guna kalimah Allah, rupa-rupanya ada agenda lebih besar sampai masuk dalam manifesto?


Baca seterusnya di sini : http://nasionalis1982.blogspot.com/2013/02/pendedahan-mengejutkan-mohon-penjelasan.html

Akibat terlalu liberal, ini yang berlaku di negara jiran.


Adakah ini yang anda mahu?

*Fikir-fikirkan...


Santai Pagi : Boleh Sakit Jantung Nik Aziz Tengok Gambar Ni!!!

3
#POLITIK DEDAK AYAM


*Sebar-sebarkan.

Selasa, 26 Februari 2013

Politik FIRAUN. Modal Recycle Dari PAS.

1
Semalam Malaysiakini melaporkan bahawa Haji Hadi kata Kerajaan FIRAUN pun bagi BR1M.
Firaun pun bagi 'BR1M', kata Hadi


 
Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini mengumpamakan bayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) oleh kerajaan BN dengan tindakan Firaun di Mesir yang menurutnya memberi kekayaan demi menyesatkan pemikiran rakyat

Hadi yang membacakan kutipan ayat daripada Al-Quran itu menceritakan semula kisah Nabi Musa berhubung sikap Firaun yang cuba "membodohkan rakyat" itu.

Macam pernah dengar perkataan FIRAUN tu, tapi di mana ya?

Baru MyMassa teringat. PAS pernah bagi gelaran yang sama kepada Tun Mahathir ketika zaman Reformasi.


Agaknya bila dah tiada modal, maka SLOGAN POLITIK FIRAUN akan bergema lagi dimainkan oleh pemimpin PAS seperti Haji Hadi.

Sudah-sudah la tu Haji Hadi. Firaun tu layak diberikan orang tua nak mampus tapi masih nak jadi Menteri Besar. Yang dulu tuduh Tun Mahathir nak pegang jawatan sampai mati.Firaun tu layak diberi kepada pemerintah yang sanggup rampas tanah rakyat tapi bagi tanah kat pemimpin DAP.


Kalau bagi BR1M tu Firaun, orang tua yang rasuah pengundi masa pilihan raya kecil ni kita nak panggil apa pulak?


*Dah pasti kita panggil dia FIRAUNNNIKAZIZ!!!

KERAJAAN SELANGOR POTONG AIR BESAR BESARAN?

1
Video kreatif dari golongan anak muda lensakini.blogspot.com ramai yang makin sedar akan perihal Kerajaan Negeri Selangor yang sengaja melengah-lengahkan proses Langat-2, dan cuba menyalahkan kerajaan pusat akibat dari krisis air yang berlaku di Selangor.

#TOPSECRET : Bukti Terbaru Kaitan Anwar Ibrahim Dengan Pendatang Haram Di Sabah. #RCISabah

1
Pendedahan panas dari blog Another Brick : http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2013/02/project-ic-for-chinese.html

Boleh teliti dokumen ini. Pendatang China menjadi golongan kedua teramai yang mendapat warganegara yang menetap di Sabah.Apa kaitannya?

Anwar Ibrahim menjadi TPM dari tahun 1993 hingga 1998. Yong Teck Lee menjadi Ketua Menteri Sabah dari tahun 1996 - 1998. Jika pembaca masih belum jelas kaitannya, boleh baca di blog Another Brick.

Satu lagi, pendatang dari China ini bukan sahaja mendapat kewarganegaraan Malaysia, malah ada di antara mereka mendapat TARAF BUMIPUTERA SABAH seperti mana yang dimiliki oleh YB Jimmy Wong dari DAP. Walaupun kedua ibu bapanya adalah dari kaum Cina.Dipetik: New Sabah Times

KOTA KINABALU: Lembaga Pegawai yang dilantik oleh Yang Dipertua Negeri telah mengemukakan perakuan kepada Mahkamah Anak Negeri Kota Kinabalu bagi melaksanakan keputusan membatalkan Sijil Anak Negeri Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sri Tanjong, Jimmy Wong.

Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Datuk Hajiji Haji Noor, berkata ahli lembaga yang dilantik itu telah membuat penyiasatan, penelitian dan perakuan untuk membatalkan Sijil Anak Negeri itu berdasarkan sebab-sebab berikut:


“Maklumat keturunan yang dituntut oleh Jimmy sebagai Sino Kadazan adalah bercanggah dengan salasilah keturunan Jimmy sebenar. Di mana tidak setitik pun darah keturunan Kadazan mengalir dalam tubuh Jimmy kerana kedua ibu bapanya adalah keturunan Cina, sebagaimana dicatatkan dalam sijil lahirnya.
“Atas sebab itu Lemba- ga Pegawai mendapati Jimmy tidak memenuhi Seksyen 2 (1) Ordinan Tafsiran Anak Negeri (Bab 64).


“Keputusan Lembaga Pegawai ini telah pun dikemukakan kepada Mahkamah Anak Negeri Daerah Kota Kinabalu untuk melaksanakan keputusan membatalkan Sijil Anak Negeri Jimmy,” katanya.
Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan penggulungan kementeriannya pada persidangan dewan undangan negeri di Dewan Undangan Negeri, di sini, kelmarin.


Bagaimanapun Hajiji berkata, pengwujudan Mahkamah Anak Negeri Daerah Kota Kinabalu baru sahaja diwartakan pada Disember 2011, maka keputusan lembaga pegawai itu hanya akan dapat dilaksanakan dalam masa terdekat.


Berkenaan dengan cadangan Adun Balung agar kementerian mengekalkan dasar 30 peratus rumah mampu milik bagi setiap projek perumahan swasta, beliau berkata: “Saya telah mengkaji dan sedang men- yediakan kertas cadangan kepada kerajaan dengan mengambil kira pandangan daripada Unit Perancang Ekonomi dengan (UPEN) dan Sabah Housing Real Estate Development Association (SHAREDA) supaya setiap pembangunan perumahan swasta diperuntukkan 30 peratus rumah mampu milik.


“Sekiranya diluluskan oleh kerajaan, dasar ini akan memberi peluang kepada golongan berpendapatan rendah dan sederhana memiliki rumah di kawasan yang dimajukan oleh pemaju swasta di kawasan bandar kelak,” katanya.
http://dkmsabah.blogspot.com/2012/03/berita-dari-sabah-sijil-anak-negeri.html

Kenapa LIM KIT SIANG tak bising? Kenapa Anwar Ibrahim senyap?

*Anda tahu jawapannya.

NIK AZIZ MENGHAMPIRI TARAF WALI-WALI

6

Tindakan Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang melabelkan penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebagai haiwan dan bodoh merendahkan taraf diri sendiri.
 
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan, berkata sebagai pemimpin tertinggi parti yang memperjuangkan nasib orang Islam, Nik Aziz seharusnya menjadi contoh yang baik dalam setiap pertuturan yang diungkapkan, bukan membangkitkan kemarahan rakyat yang juga terdiri ahli dan penyokong PAS.


“Mereka sebenarnya takut dan bimbang rakyat akan berubah sokongan kepada Barisan Nasional (BN), sebab itulah labelkan penerima bantuan kerajaan sebagai binatang. Mereka takut pada bayang-bayang sendiri, takut hilang kerusi pada PRU-13,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Himpunan Barisan 1Malaysia di dewan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Permatang Pauh, di sini, semalam.


CABAR KELUAR FATWA

Di Hulu Selangor, Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr Mohd Puad Zarkashi, mencabar Nik Aziz supaya mengeluarkan ‘fatwa’ berhubung penyokong PAS yang menerima BR1M, sama ada mereka juga umpama haiwan seperti dakwaannya.

“Saya fikir Nik Aziz tidak sedar apa yang dia cakap sebenarnya, elok undur diri dan buatlah peralihan kuasa. Saya rasa elok beliau belajar daripada UMNO bagaimana cara peralihan kuasa dilakukan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Di Lumut, Pengerusi Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin, berkata tindakan Nik Aziz menyamakan BR1M seperti memberi hampas kelapa dan padi serta jerami kepada ayam serta lembu amat amat menghina rakyat.

“Perdana Menteri nak tunjuk selain pembangunan dan subsidi yang diberikan kepada rakyat untuk meringankan beban mereka, kita kena bawa satu perkara luar biasa untuk tunjukkan transformasi dan sebab itulah kerajaan beri wang tunai,” katanya berucap di majlis penyampaian BR1M 2.0 Untuk Orang Muda di Parlimen Lumut di Majlis Perbandaran Manjung (MPM) sini, semalam.


Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Tajuddin Abdul Rahman, selepas merasmikan Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Felcra Seberang Perak 1, 2 dan 16 di Ulu Dedap di Seberang Perak, menggambarkan Nik Aziz seorang tidak berakal dan berilmu serta tidak melambangkan seorang tokoh ulama.

Petikan Berita Harian 

Pada perkiraan MyMassa, Nik Aziz kian hari makin menghampiri taraf wali, walaupun sesetengah pengikutnya menganggap serta memuja Nik Aziz melebihi dari itu, tapi saban hari, Nik Aziz makin bongkak serta taksub akan kuasa serta keluasan pengaruhnya di Kelantan. 

Allah s.w.t itu Maha Adil lagi Maha Berkuasa. Janganlah kita menjadi terlalu bongkak, atau sombong sehingga menyamakan pemberian BR1M itu umpama memberi dedak kepada haiwan ternakan. Walhal mereka yang mengambil itu tidak dikira fahaman politiknya, tidak dipersoalkan agama atau bangsanya, semua itu niat ikhlas kerajaan untuk membantu serta meringkankan beban rakyat yang memerlukan. Hina sangatkah mereka itu sekiranya wang pemberian yang diberi untuk membeli segantang beras, setin susu, sebungkus lampin, seikat sayur? 

Bagi Nik Aziz mungkin tidak, kerana dia sudah dilimpahi kekayaan melimpah ruah. Namun rakyat jelata masih ramai yang memerlukan bantuan dari apa segi pun. Niat murni BR1M kini dikecam PAS kerana sedikit sebanyak menjejaskan kredibiliti mereka, Nik Aziz khuwatir rakyat serta penyokong PAS sedar akan kekurangan PAS dalam mentadbir negeri mereka sendiri, tidak mampu memberi bantuan sepertimana bantuan BR1M.

Apapun MyMassa mendoakan agar dibuka minda dan hati Nik Aziz serta penyokong-penyokong PAS agar sedar akan niat ikhlas kerajaan sedia ada sekarang.PANAS! Cerita Sebenar Skandal Lim Guang Eng.

0
MyMassa salin bulat-bulat dari sini : http://dapinsider.com/?p=785


Was Ng Phaik Keng @ Rainbow @ Chai Hong a Honey trap set up by Tan Sri Tan Kok Ping for CM Lim Guan Eng?

We have written about Tan Sri Tan Kok Ping as one of the closest cronies of Chief Minister Lim Guan Eng in Penang. This is the man who controls triad gangs involved in all the vices – from drugs, prostitution, smuggling, gambling to loan-sharking – but of course, all camouflaged by corporate forays and businesses.

Tan Kok Ping understands the vulnerabilities of men – he has to deal with many and many men especially those in powerful positions. Most men will fall for either one of these – Money, Sex or Power. And Lictor must be brought into play. And Lim Guan Eng was no different. Of course, the money deals involving properties and kickbacks were part of Tan Kok Ping’s arsenal used effectively on Lim Guan Eng, yet Kok Ping needed insurance that should the money factor do not work any longer then the sex and women factor must be used. In any event, it is cheaper too and often more effective.

Ng Phaik Keng is the lady who was romantically linked with Guan Eng. She certainly brought colour to into Guan Eng’s life. In fact Guan Eng led a terribly boring life – he is a typical kiasu Chinaman who loves to scold people, act clever and dominant and act macho, having a fake martyr complex coupled with an inferiority complex, thus putting him onto a collision and confrontational course with anyone who disagrees with him will invite venom and caustic remarks from him and also because his heart is full of bitterness for UMNO.Anyway, back to Ng Phaik Keng – she was once a member of Koh Tsu Koon’s party, Gerakan in Penang when Gerakan ruled Penang. She was a graduate teacher in a Chinese school in Green Lane, Penang and when she saw the glamour of politics, she wanted in with the politicians in the limelight and especially the winners and so she cultivated her network and worked her way into Gerakan.

She was talented too as she was pretty good looking and with her beauty and using her voice and her linguistic ability in speaking good Mandarin, English and Bahasa Malaysia, she was quickly the emcee of choice at many Gerakan events.

By 2000, she was so popular in the party that she was the emcee at the National Delegates Convention that was held in Penang. She began to ask for more and so she demanded to be made a councillor and after 2004, she lobbied for the political secretary post to Koh Tsu Koon but was unsuccessful.

But the social climber that she was – she knew how to get her way with big shots – one of them then was Tan Sri Tan Kok Ping who was in Gerakan then – but that did not get much success until 2008 when the political tsunami struck and Gerakan lost power to DAP in Penang.

She immediately saw the opportunity and she jumped ship, leaving Gerakan in 2008 and applied for a job with the new DAP state government. Not only did she get the job but was made one of the 20 special officers in Guan Eng’s office. By then she had also completed her Masters degree at USM and immediately made an impression on Guan Eng. She was in the big team that went to Sarawak for the state election. There she impressed him even more with emcee skills and of course sweet attractiveness.

Tan Kok Ping remembered her and there were private meetings between them and it probably came as no surprise that when she was a special officer with Guan Eng, she facilitated many of Tan Kok Ping’s visits and meetings with Guan Eng.

It was Tan Kok Ping who arranged for Guan Eng to rent one of the bungalows in Pinhorn Road as his residence. The bungalow belonged to one of Kok Ping’s family members. But Kok Ping had an even more nefarious agenda because he encouraged Ng Phaik Keng to buy a three-storey terrace house in Slim Villas in Free School Road which is a stone throw away from where Guan Eng is staying. Kok Ping managed to persuade the developer to sell the unit to Phaik Keng at RM700,000 original developer selling price even though the market price of the house is around RM1.35 million.The whole idea is to get Rainbow to stay near Guan Eng and in fact during the times when Betty was back in Melaka, Rainbow had visited him many times and Guan Eng too has dropped in to her house in Slim Villas. Was this engineered by Tan Kok Ping so that Guan Eng falls into the honey trap and will then be beholden to Kok Ping? Is this the reason why Tan Kok Ping remains so close to Guan Eng till this day – or is it that Guan Eng cannot remove himself from the clutches of this dangerous man and thus has to do his bidding and give in to his many demands.

When the scandal broke and Guan Eng was confronted with his affair with Rainbow, she was asked to leave because Guan Eng;’s wife, Betty Lim assaulted Guan Eng and then gave him an ultimatum and gave Rainbow her marching orders.

The story of Rainbow will continue because she is still staying in Slim Villas and Guan Eng simply cannot forget her – forbidden fruit tastes sweeter anyway. But Betty is on full alert. Behind the scenes, Tan Kok Ping is planning special activities and encounters for the two-love birds…were there such close encounters and forbidden weekends and getaways that took place in the past year or so?

Continue to read the DAP Insider as we bring you more exclusive news and a glimpse into the secrets of DAP leaders…

*Walaupun baru, blog DAP Insider amat menarik untuk dibaca bagi penggemar politik negara.

Isnin, 25 Februari 2013

SAMBUTAN MEGA UNTUK PR MENJELANG PRU-13

2


Konvensyen Pakatan Rakyat yang bermula di Shah Alam sebentar tadi dimulakan dengan hambar lapor Antarapos meskipun konvesyen itu membariskan tiga pemimpin utama PKR, DAP dan PAS.

Hanya kira-kira 300 orang mengisi dewan persidangan Pusat Konvensyen Shah Alam apabila Setiausaha Agong PKR Saifuddin Nasution memulakan ucapan, sambil diperhatikan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Kebanyakkan perwakilan yang datang berlegar di luar dewan sehingga memaksa juruacara untuk membuat pengumuman meminta mereka masuk ke dewan,”lapornya.

Timbalan Presiden PKR Azmin Ali terus menjaja nama Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri yang dipersetujui bersama oleh Pakatan Rakyat.

Namun berbeza dengan pandangan Ketua Penerangan PAS Tuan Ibrahim Tuan Man yang berkata persoalan siapa menjadi Perdana Menteri jika Pakatan Rakyat menawan Putrajaya banyak bergantung kepada parti mana memenangi jumlah kerusi paling tinggi pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).
Menurutnya, PAS masih belum memberi persetujuan kepada mana-mana individu untuk dilantik sebagai PM.

“Saya lihat calon perdana menteri ini kita bagi PAS lawan dululah… bila kita menang kita boleh bincang siapa perdana menteri. Macam kita nak bagi keuntungan kambing, kambing pun tak bela lagi jadi tak tahu mana nak untung.

“Tapi secara konsensus kita bersama ketiga-tiga parti, perkara besar kita putuskan bersama. Secara umumnya rakyat tahu kalau Pakatan Rakyat menang tentulah yang mendominasi kerusi paling banyak itulah biasanya jadi pimpinan..bergantung kepada keputusan,” katanya dalam program soal jawab Maqasid syariah anjuran Antarapos.

ZULKIFLI NORDIN MENGAMUK!!

2

YB Datuk Zulkifli Noordin berkata dwi keputusan Pas berhubung kalimah Allah membuktikan parti itu sanggup memperdagangkan kalimah itu semata-mata untuk mendapat undi bagi merealisasikan cita-cita mereka ke Putrajaya.

“Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak undi. Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak menang kerusi. Mereka jual kalimah Allah hanya kerana nak Putrajaya.

“Kerana dunia yang sedikit mereka jual agama mereka,”katanya dalam ceramah memperkasakan akidah anjuran Sekretariat Jom Tolak Pakatan di Seksyen 9 di Shah Alam, 22 Februari.

Apabila kuasa mengaburi minda, memadam akidah, agama digadai, maruah dijual, semuanya kerana undi semata-mata. Nauzubillahiminzalik.

Video Awek Cun Kempen Untuk BN. Ko Ade?

0
Gambar dari blog pistol nakal

Layanzz...


Ahad, 24 Februari 2013

GEMPAR! Keratan Akhbar Dari Seberang Yang PKR Tidak Mahu Orang Melayu Tahu.

2
Keratan dari akhbar BERITA HARIAN SINGAPURA.

Sumber : FB

Rupanya sasaran utama Datuk Jelatek adalah pelabur Singapura.

Patutlah beria-ia nak halau Orang Melayu di Flat Columbia.

Kalau nak tahu lebih lanjut pasal SKANDAL DATUM JELATEK, sila ke blog Gelombang Wangsa Maju:
http://mediawangsamaju.blogspot.com/2013/02/datum-jelatek-syarikat-rm-200-biaya.html

*MyMassa dah bongkar pasal DATUM JELATEK ni sejak tahun 2011 di sini:
http://mymassa.blogspot.com/2011/11/gempar-kerajaan-selangor-meliwat.html
http://mymassa.blogspot.com/2011/07/pkr-selangor-tipu-rakyat-miskin.html
http://mymassa.blogspot.com/2011/11/gempar-pkr-kata-pengurus-pkns-tak.html

Video Nik Aziz Puji Tun Dr. Mahathir.

0
 
Kepada pembaca yang mungkin belum mengetahui kisah Tun Mahathir menyelamatkan Kerajaan PAS melalui pinjaman beratus juta, boleh baca di bawah:1. Krisis ini bermula sejak 1990, apabila PAS berjaya menguasai Kelantan. Ketika itu,Nik Aziz menjadi Menteri Besar Kelantan  telah bersetuju bekerjasama dengan “Thames Water” sebuah syarikat dari United Kingdom untuk memaju dan membangunkan air di Negeri Kelantan, bertujuan menangani masalah air di negeri berkenaan.
2. Projek mega tersebut gagal dan yang anehnya segala beban hutang terpaksa ditanggung oleh kerajaan Negeri Kelantan, bukannya tanggungjawab bersama dengan syarikat dari UK itu.
3. Ini kerana memorandum yang ditandatangani tidak memihak kepada kerajaan Negeri Kelantan yang di ketuai oleh Nik Aziz. Manakala Exco yang mentadbir Kelantan yang dilantik oleh Nik Aziz ketika itu tidak ada seorang pun di kalangan mereka yang mempunyai latar belakang di bidang undang-undang.
4. Walaupun ada penasihat undang-undang negeri tetapi Nik Aziz dan Exconya tidak ada pengalaman dan kemahiran mengurus dan gagal membuat keputusan yang tepat dan akhirnya rakyat dan Negeri Kelantan menjadi mangsa menanggung beban hutang sehingga kini.
5. Disebabkan keegoan pemimpin PAS yang enggan mendapat khidmat undang-undang dari kerjaan Pusat menyebabkan kerajaan Kelantan muflis dan akhirnya, Nik Aziz tanpa rasa bersalah mewakili kerajaan Negeri Kelantan memohon bantuan daripada kerajaan pusat dengan menemui Tun Mahathir ketika itu sebagai Perdana Menteri untuk menyelesaikan beban hutang.
Orang lain yang berhutang tapi orang lain yang diminta membayarnya.
Tun Mahathir bersetuju membantu kerajaan Negeri Kelantan dengan memberi pinjaman mudah sepertimana yang diberikan kepada National Feedlot Corporation (NFC) yang dimainkan oleh pembangkang iaitu sebanyak RM600 juta dengan pemberian secara berperingkat,bermula dengan RM200 juta hingga RM600 juta dalam tempoh 3 tahun.
6. Keputusan tersebut telah mengecewakan ahli UMNO dan tidak bersetuju dengan tindakan Tun Mahathir membantu Negeri Kelantan kerana orang-orang PAS yang di ketuai oleh Nik Aziz dan pemimpin yang lain ketika itu telah memberi pelbagai gelaran termasuk FIRAUN dan MAHA FIRAUN ketika berceramah di pentas-pentas politik.
7. Tun Mahathir merasionalkan penyokong UMNO dengan mengatakan beliau bukan PM kepada UMNO dan BN tetapi PM kepada rakyat Malaysia. Pemberian RM600 juta itu adalah untuk rakyat Kelantan sebab Kelantan di bawah Persekutuan Malaysia dan bukan RM600 juta untuk Nik Aziz dan orang-orang PAS tetapi untuk membantu rakyat Kelantan. Terpulang kepada Nik Aziz dan kerajaan yang dipimpinnya untuk mengurus tadbir RM600 juta itu sebab duit ini diberi oleh kerajaan pusat terus ke perbendaharaan kerajaan negeri Kelantan tanpa dipantau.
Etika yang perlu ditunaikan oleh kerajaan negeri ialah membayar kembali kepada kerajaan pusat mengikut perjanjian. Terma yang sama diberikan kepada NFC.
8. Apa yang mengecewakan, selepas kerajaan Pusat membantu kerajaan PAS Kelantan, Menteri Besarnya Nik Aziz sebagai pemimpin negeri Kelantan tidak pernah mengucapkan terima kasih kepada Tun Mahathir dan tidak pernah buat kenyataan akhbar tentang pertolongan kerajaan pusat kepada kerajaan negeri Kelantan.
9. Apabila ditanya mengapa tiada satu pun ucapan terima kasih diucapkan oleh pemimpin dan penyokong PAS,  mereka menjawab di pentas-pentas politik dengan mengatakan PAS tidak perlu berterima kasih kepada manusia tetapi cukup mengucapkan syukur kepada Allah Subhanahuwata’ala sahaja.
Begitu sekali sikap pemimpin dan penyokong PAS. Adakah ajaran Islam mengajar umatnya bersikap sedemikian, atau adakah itu ajaran pemimpin parti berkenaan?
10. Episod beban hutang ini berlanjutan apabila Nik Aziz tanpa rasa bersalah meminta pertolongan Tengku Razaleigh Hamzah menjadi orang tengah untuk berjumpa dengan Tun Mahathir sebelum beliau meletak jawatan sebagai PM pada 2003. Pertemuan itu adalah atas permintaan Nik Aziz yang mewakili kerajaan negeri Kelantan yang merayu supaya sebahagian hutang kerajaan negeri Kelantan (RM500 juta) dapat dilupuskan oleh kerajaan pusat.
Harapan Nik Aziz dan kerajaan Kelantan supaya diterima oleh Tun Mahathir seperti mana beliau membantu Nik Aziz dan kerajaan Kelantan pada pertengahan dan akhir tahun 1990an (isu air) dahulu hampa, kerana Perdana Menteri tidak dapat menunaikan permintaan tersebut dengan alasan jika RM500 juta hutang kerajaan Kelantan dihapuskan oleh kerajaan pusat, maka ada 13 buah negeri di bawah Persekutuan Malaysia, termasuk Wilayah Persekutuan akan meminta perkara yang sama dan adalah tidak adil jika hanya Kelantan diberi keistimewaan seperti itu.
Selepas Tun Mahathir meletakkan jawatan sebagai PM Malaysia barulah Nik Aziz mengakui kerajaan Kelantan pernah mendapat bantuan dari kerajaan pusat berjumlah RM600 juta berhubung isu air di Kelantan.
Nik Aziz dalam wawancara dengan akhbar arus perdana itu mengakui bahawa Tun Mahathir seorang yang baik dan hatinya putih kerana pernah membantu kerajaan Kelantan yang pada masa itu menghadapi krisis kewangan.
Persoalannya, kenapa selepas Tun Mahathir meletakkan jawatannya sebagai PM baru Nik Aziz menghargai jasa-jasa beliau dan sekali gus mengakui bahawa kerajaan pusat pimpinan Tun Mahathir pernah membantu kerajaan Kelantan ketika susah dahulu dengan sejumlah wang yang banyak (RM600 juta) walaupun kerajaan Kelantan parti pembangkang dan tidak satu aspirasi dengan kerajaan pusat (BN).
Jawapannya, mungkin anda semua dah tahu.
Inilah fakta-fakta yang cuba dipadamkan oleh pemimpin dan penyokong PAS, supaya mereka boleh mengambarkan UMNO yang mengetuai kerajaan pusat adalah zalim dan perlu ditukar.

*Sebar-sebarkan video dan fakta ini.


Infografik : Bagaimana Mengundi Pakatan Pembangkang Boleh Menyebabkan Negara Muflis.

0
Grafik yang MyMassa jumpa di FB.


*Sebar-sebarkan.

Santai Pagi Ahad : Video Bangkang Dari Longkang Mengganas Lagi!!

1
Memang pedas kritikan Bangkang Dari Longkang mengenai gaji minimum.


Kadang-kadang rakyat tak terfikir benda mudah macam ni bila gelap mata mendengar ayat-ayat manis dan manifesto calon pembangkang.

Tahniah team Bangkang Dari Longkang!*Mohon share video ini di media sosial anda.

Sabtu, 23 Februari 2013

ANWAR JAWAB TUDUHAN JANGKITAN HIV INI...

0

Seorang ahli politik pembangkang berprofil  tinggi adalah HIV positif!

Hanya orang kaya mampu membeli 3 dalam 1 koktel dadah untuk menahan penularan HIV dan AIDS!

Dia dijangkiti dengan HIV positif sejak 14 tahun yang lalu! Adalah dinasihati bagi setiap lelaki dan wanita yang pernah berjabat salam dengan pemimpin pembangkang ini supaya mengadakan pemeriksaan kesihatan.

Saya akan cuba tidak untuk menyebut nama ahli pembangkang ini tetapi HIV positif ahli politik pembangkang politik ini terpaksa bertahan dengan mengambil satu koktel HIV sangat mahal 3-dalam-1 salmon pil berwarna dipanggil Atripla pada kos yang USD $ 1,150.00 (kira-kira RM3588 sebulan) selama 30 hari bekalan.

Hanya orang kaya mampu untuk mempunyai kemewahan membeli dan membayar amaun itu untuk bekalan setiap bulan.

Ahli politik ini juga enggan memberikan sampel darahnya untuk siasatan polis yang mendakwa kerajaan akan mencemarkan jarum dengan virus AIDS yang akan menjangkiti darahnya.

Ironinya bahawa sebab sebenar beliau menolak adalah untuk menyembunyikan hakikat bahawa darah beliau sudah tercemar dan dijangkiti HIV positif. 

Sumber memberitahu saya dia mendapat bekalan melalui FedEx dari Amerika Syarikat dan dihantar ke rumah.

Sejak sekian lama saya tidak mahu kongsi cerita ini, kerana dendam dan kemarahan orang ini, dia boleh meruntuhkan negara ini dengan begitu sadis. Amat malang dia menyalahkan semua orang walhal apa yang dialaminya sekarang adalah hasil perbuatannya sendiri.

Saya berharap mereka yang menyembah membuta tuli manusia ini berfikir semula menjelang PRU13. 

Barangkali Majlis Syura PAS yang bermesyuarat minggu lalu sudah mengetahui cerita ini, sebab itulah mereka menolak manusia ini menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Baca lanjut artikel Inggeris di sini http://barkingmagpie.blogspot.com/2013/02/rumour-has-it-certain-high-profile.html
GEMPAR! Portal Media Filipina Bongkar Kaitan Anwar Ibrahim Dalam Insiden Lahad Datu.

0
MyMassa tak mahu ulas panjang.

Sudah beberapa kali MyMassa bongkarkan kaitan PKR dengan pencerobohan di Lahad Datu di sini:

http://mymassa.blogspot.com/2013/02/top-secret-apa-tian-chua-buat-dengan.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/anwar-ibrahim-gelabah-dalam-insiden.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/cacai-upahan-rm3000-sebulan-kantoi-lagi.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/rundingan-anwar-nur-misuari-terbongkar.html
http://mymassa.blogspot.com/2013/02/eksklusif-fitnah-gambar-sabah-invaded.html

Ini adalah bukti terbaru mengenai kaitan Anwar Ibrahim dengan dalang yang menceroboh kedaulatan negara kita.


http://www.manilatimes.net/index.php/opinion/editorials/41591-our-sultan-of-sulu-and-sabah

Jadi, apa lagi helah Anwar selepas ini. Media Filipina pula agen UMNO seperti mana tuduhannya kepada Reuters?

http://mymassa.blogspot.com/2013/02/anwar-ibrahim-gelabah-dalam-insiden.html

*Kalau tak salahkan orang lain, bukan Anwar Ibrahim namanya.