Jumaat, 1 Mac 2013

UPDATED NEWS: LAHAD DATU TERKAWAL, ANGKATAN TENTERA MALAYSIA BERJAYA PERTAHAN KEDAULATAN NEGARA

BANDAR lAHAD dATU: AMBULAN TENTERA BERSEDIA MEMBERI PERKHIDMATAN , KELIHATAN ORANG RAMAI BERJALAN KAKI DENGAN AMAN

Berita khabar angin yang bertiup khususnya di bandar-bandar Lahad Datu, Semporna dan Sandakan menyebabkan tahap keselamatan rakyat Malaysia di sini agak kelam-kabut. Beberapa kedai ditutup termasuk pejabat kerajaan. Begitu juga di Semporna, cuti kecemasan terpaksa diberikan apabila khabar angin bertiup kencang kononnya berlaku peperangan besar di bandar Lahad Datu.

Jika anda berada di Lahad Datu sekarang, kedai-kedai minum dan restoran masih dibuka seperti biasa. Orang ramai masih minum seperti biasa. Walaupun kedengaran bunyi ambulan tentera dan road block dibuat di kawasan strategik, namun Angkatan Tentera Malaysia telah berjaya mengawal keadaaan.

Kesemua penceroboh berjaya dipatahkan. Keselamatan Rakyat kita di sini lebih utama dan lebih penting Kedaulatan Negara kita berjaya dipertahankan.
TENTERA MALAYSIA TEKUN DAN SABAR MEMASTIKAN RAKYAT MALAYSIA DI LAHAD DATU HIDUP DALAM KEADAAN TENANG DAN TENTERAM


Inilah, akibatnya apabila petualang bernama Anwar dan Tian Chua memberi harapan dan janji-janji yang besar-besar kepada Nur Misuari, MNLF dan penceroboh-penceroboh itu.

Bersambung....
Gambar kemudian...

Mymassa Voice
Sempadan Kunak/Lahad Datu.

12 comments:

Tanpa Nama berkata... 1 Mac 2013 3:47 PTG

pd pendapat aku, apabila ada kematian di pihak Malaysia, kita tidak perlu berlembut lagi. kerana kerajaan Malaysia telah memberi terlalu banyak ruang dan peluang untuk lanun penceroboh pulang ke tempat asal dengan aman dan selamat.

KERAJAAN MALAYSIA..BERTINDAK TEGAS LAH. KITA NEGARA BERDAULAT. ALLAHU AKBAR!!!

Tanpa Nama berkata... 1 Mac 2013 3:48 PTG

di tawau ni semuanya berjalan seperti biasa. ada karnival di area sabindo.

Tanpa Nama berkata... 1 Mac 2013 4:22 PTG

Disamping itu pihak kesultanan sulu perlu membayar pampasan terhadap kerosakkan dan kematian yang dilakukan oleh pengikutnya... hubungan politik dengan Filipina juga perlu dipereratkan lagi, supaya anasir pembangkang dari Malaysia tidak boleh membuat fitnah sesukanya...

Anwar dan Tian Chua perlu dihukum...Suruhan DiRaja perlu ditubuhkan berkenaan Pencerobohan ini...yang salah perlu dihukum dengan segera.

Tanpa Nama berkata... 1 Mac 2013 4:36 PTG

sokong suruhanjaya diraja perlu dibentuk dan cari petualang bangsat tu

Tanpa Nama berkata... 1 Mac 2013 4:36 PTG

Atm dpt nama

Tanpa Nama berkata... 2 Mac 2013 9:04 PTG

kalahkan dan lemahkan moral dan semangat musuh dengan peralatan lojistik persenjataa kita yang tercanggih yang kita ada. bukannya untuk persembahkan pada hari kemerdekaan aja.....terbangkan jet pejuang kita agar musuh menjadi gerun dan kelam kabut....perbanyakkan kenderaan tempur di tempat kejadian..tunjukkan pada mereka agar mereka merasa gerun ini adalah NEGARA MALAYSIA bukan senang-senang menceroboh ......TUNJUKKAN LAH

Tanpa Nama berkata... 2 Mac 2013 10:51 PTG

updates terkini...terdengar bunyi tembakan dikg.sri jaya semporna....

Tanpa Nama berkata... 2 Mac 2013 10:57 PTG

pihak berkuasa sila buat kenyataan bagi meredahkan keadaan terutama di kawasan semporna kunak dan tawau.Bagi amaran suara jika ada insiden tang membahayakan penduduk setsmpat terutama di kawasan2yang disebutkan tadi

Tanpa Nama berkata... 3 Mac 2013 12:13 PG

Menteri Keris "AMARAN" DAN "AMARAN" KDN PATUT LETAK JAWATAN SERTA MERTA.

Tanpa Nama berkata... 3 Mac 2013 2:27 PTG

Selagi Anwar si Peliwat tu masih bebas dan hidup, selagi tu lah kita tidak boleh mengharapkan keamanan. Pengkhianat ni sanggup jual segala maklumat sulit negara apatah lagi disertai pulak oleh empat ekar anjing anjing yang pernah berkhidmat menjaga keselamatan negara. Si peliwat ni sanggup melakukan apa saja asalkan agenda politik nya dipenuhi

Tanpa Nama berkata... 4 Mac 2013 1:08 PG

anuar sepisisngan yahudi, takkan senang selagi islam dan negara hancur, bodoh mana yang lepas anuar keluar kandang, sekarang suruh dia tangkap balik sebab anuar jinak ngan dia.

Tanpa Nama berkata... 4 Mac 2013 11:37 PG

atm patut dpt nama tp kerajaan masih lagi memandang remeh temeh kematian 2 org jaguh kita..kerajaan patut ambil tindakan sekarang sblm lebih ramai jaguh kita tumpas atas serangan hendap dari pemberontak..

Catat Ulasan