Selasa, 19 Mac 2013

PERCUBAAN ANWAR MEMBUNUH KARIER LIM KIT SIANG: PKR TANDING 96

ANWAR YOU NAK BUANG I KAT GELANG PATAH, U JANGAN LUPA I AM THE FIRST PRIME MINISTER OF REPUBLIK MALAYSIA...YOU ULANG, SAYA SAMAN YOU PULAK!
SEMALAM, Anwar Ibrahim telah mengumumkan Lim Kit Siang akan bertanding di Gelang Patah, sebuah kawasan berjiran dengan Singapura. Ahli Parlimen Gelang Patah YB Tan Ah Eng menang dalam PRU12 dengan majoriti 8,851 undi. Rekod menunjukkan PRU pada tahun 2004 dan 2008, MCA dan PKR dua kali berlaga di kawasan Gelang Patah dan dimenangi oleh MCA. 

Kali ini khabarnya Lim Kit Siang dari DAP pula akan bertanding di situ. Namun, Lim Kit Siang belum menjawab setuju atau tidak.

Kesilapan Anwar ialah mengandaikan Lim Kit Siang bodoh untuk menerima permainan politik Anwar itu. Anwar lupa, kepada DAP atau khususnya kepada LKS dan LGE biarkan sepohon pokok rosak kerana matlamat DAP bukan sepohon pokok itu, matlamat mereka ialah Sehutan Pokok.

Maksudnya, biarkan PAS rosak kerana ia hanya sepohon pokok. Biarkan PKR rosak, jangan matlamat DAP rosak.


PAS 76, DAP 50, PKR 96

Pembahagian kerusi dalam pakatan sudah boleh dibaca, kerana kepimpinan PAS bercakap PAS mahukan 76 kerusi walaupun dalam PRU yang lalu-lalu PAS hanya bertanding di 60 kawasan sahaja.

DAP pula bercakap tentang angka 40 hingga 50. 

Sudah tentu PKR akan bertanding dalam kitaran 96 hingga 106, iaitu angka kurafat Anwar yang sangat suka nombor 6. Kereta peribadi Anwar pun angka 666.

Maknanya, UMNO dan BN mempunyai peluang yang besar untuk mendapat majoriti 2/3 memandangkan sokongan rakyat yang semakin memuncak kepada UMNO dan BN tidak dapat dinafikan lagi.

Dengan jumlah yang minoriti kepada PAS, jelas menunjukkan idealisme Negara Islam sudah berkubur dari jantung hati sanubari kepimpinan PAS.

Orang-orang Melayu dan Islam sudah tiada pilihan, marilah menyertai YB Nasharudin, sertailah YB Datuk Dr. Hassan Ali, Datuk Harun Taib, Datuk Taib Azimudin, Dr. Harun Din, Ustaz Ismail Mina, Ustaz Hassan Basri dan pasukan Ulama sebenar. Kali ini, tinggalkan PAS jangan undi mereka sebagai Pengajaran atas kelemahan mereka mendaulatkan Islam sebaliknya mendaulatkan matlamat DAP.

5 comments:

Tanpa Nama berkata... 19 Mac 2013 11:30 PG

blog sampah..
PAS = 76
DAP = 50
mcm mana pas bleh jd minoriti..xblaja matematik kat skolah ker

Tanpa Nama berkata... 19 Mac 2013 12:20 PTG

Daripada 76 tu brapa banyak yang PAS boleh menang? Kalau nak jadi majoriti dan ganti UMNO, patut bertanding lebih daripada 100 kerusi macam UMNO jugak.

Tanpa Nama berkata... 20 Mac 2013 12:20 PG

Hahaha....tak faham lagi orang PAS ni.DAP ungkit kalimah Allah untuk jatuhkan PAS.isu lahad datu untuk jatuhkan PKR.ada tak isu jatuhkan DAP?DAP tak kisah siapa yg jatuh antara UMNO,PAS atau PKR.yg pasti ialah yg jatuh itu mestilah drpd parti orang melayu.inilah rancangan DAP.

Tanpa Nama berkata... 20 Mac 2013 9:25 PG

otak sampah betul la tanpa nama yang komen atas sekali tuh..lemah teori mantik tol la..keh keh keh

Tanpa Nama berkata... 21 Mac 2013 7:48 PTG

BIARLAH APAPUN KAMIURANG DI SABAH AKAN TERUS BERJUANG MEMPERTAHANKAN PARTI TEMPATAN KAMI PBS,UPKO,PBRS YANG DISOKONG OLEH KDM.. DISAMPING MENGUNDI CALON BN YANG MENGAMBIL BAHAGIAN KALI INI DI SABAH...INGAT.... . MASIH INGAT SEJARAH PAHIT SIAPA YANG MEMECAHKAN KAUM KADAZAN, DUSUN, MURUT PADA TAHUN 1994 ? KAUM KDM MENJADI KETUA MENTERI TETAPI TELAH DIJATUHKAN OLEH PEMIMPIN PEMBANGKANG SEKARANG INI!!! KITA BERSATU DALAM PBS MASA ITU.. AKHIRNYA PECAH.. INGAT...INGAT..INGAT...INGAT...INGAT...INGAT...INGAT..HIDUP PBS,UPKO,PBRS,LDP,UMNO MCA,MIC,GERAKAN,PPP,IPF,PBB,PRS,SUPP,SPDP DAN SEMUA NGO YANG MENYOKONG BARISAN NASIONAL..HIDUP YAKINI PENGUNDI PRU13 ADALAH KEMENANGAN BN 2/3 HIDUP TERUS HIDUP.JANGAN HANCURKAN MASA DEPAN NEGARA INI DIPIMPIN OLEH 3 PEMIMPIN UTAMA PEMBANGKANG PKR ? DAP ? PAS ? PERCAYALAH MEREKA AKHIRNYA BERTANDING SESAMA SENDIRI EMINN....AYUH.. PUJI TUHAN...

Catat Ulasan