Jumaat, 18 Januari 2013

ZAIRIL ADALAH ANAK CHRISTINE LIM DENGAN BEKAS SUAMINYA, BUKAN ANAK KHIR

ZAIRIL CINA DAP DENGAN BAPA TIRINYA 

Zairil Khir Johari bukan anak sebenar Allahyarham Tan Sri Mohamed Khir Johari, pemimpin veteran UMNO yang juga anggota Kabinet pertama kerajaan pimpinan Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj.
Zairil adalah anak Puan Seri Christine Lim, isteri kedua yang dikahwini Allahyarham selepas isteri pertamanya, Puan Sri Kalsom Abdul Rahman meninggal dunia.
“Orang Melayu, terutama orang Alor Setar apatah lagi seperti penulis, yang mana sejarah keluarga menyusur sehingga ke kawasan yang diberi nama Kanchut, sedia maklum akan sejarah keluarga Tan Sri Khir Johari yang juga tinggal di kawasan yang sama. Beliau berkahwin dengan Puan Sri Kalsom Abdul Rahman (Che Tom) pada tahun 1943 dan mempunyai 7 orang anak.
“Selepas Che Tom meninggal pada 20 September 1994, Tan Sri Khir telah berkahwin dengan Puan Seri Christine Lim pada February 1996.
“Ketika dikahwini, Puan Seri Christine adalah seorang janda dan telah pun mempunyai dua orang anak dari perkahwinan terdahulu dengan seorang Cina. Salah seorang anaknya diberi nama Zairil Khir Johari, iaitu nama Islam dengan mengambil nama suaminya yang baru. Pada masa perkahwinan kedua ibunya ini, Zairil telah pun berusia 13 tahun. Oleh itu jelaslah bahawa Zairil adalah Cina seratus peratus,”lapornya.
ms.wikipedia.org/wiki/Mohamed Khir Johari turut menyebut, “Zairil Khir Johari (Setiausaha Politik Lim Guan Eng) adalah anak tiri Pak Khir”.
“Zairil adalah anak Christine dengan bekas suaminya yang berbangsa cina sebelum memeluk Islam dan berkahwin dengan Khir Johari.
“Zairil adalah anak tiri. Dia sengaja menggunakan nama Khir Johari untuk menumpang popular dan memenuhi hasrat DAP menggunakan taktik itu untuk menarik orang Melayu menyokong mereka,”
Bekas Naib Presiden DAP, Tunku Aziz dalam laporan akhbar The New Straits Times, 14 Januari mendakwa Zairil bukanlah seorang Melayu tulin kerana biologi ibu bapa adalah berketurunan Cina.
“Zairil Abdullah adalah bukan Melayu. Kedua-dua ibu bapa (biologi) adalah Cina,” beliau mendakwa, sambil menambah bahawa beliau tahu Allahyarham Tan Sri Mohd Khir Johari, yang telah mengambil Zairil,”lapor NST.

15 comments:

Tanpa Nama berkata... 18 Januari 2013 7:14 PG

Kalau dah mak bapak cina, dan dia pn dah umur 13th masa maknya peluk Islam/kawin, maka apa status ugamanya? Adakah dia turut convert or sekadar tukar nama?

Tanpa Nama berkata... 18 Januari 2013 7:44 PG

Dia bangga jadi Melayu-Islam, tapi malang dia dirosakkan oleh Joseph Lim Guan Eng untuk merosakkan Melayu-Melayu yang lain. Taktik sama yang digunakan oleh puak-puak Yahudi Israel, mengasuh anak-anak Israel berketurunan Arab untuk jadi pengintip, tentera dan pembunuh upahan menghancurkan puak-puak Arab Palestine.

Tanpa Nama berkata... 18 Januari 2013 7:53 PG

Siapa pernah tengok Zairil Solat 5waktu? Bacaan AlFatihah nya? dan Puasa Ramadannya? Jangan2 macam Cina Totok DAP macam kat Stadium Merdeka tu, buat Mogok Lapar, blakang kedai curi2 Makan hahaha ...dia hanya tukar Nama sahaja untuk hidup, maklumlah tanah ini Tanah Melayu so dasar Cina Yahudi DAP, tukar nama tak apa yang penting hidden agenda...itu Mat Sabu ada paham kah?

Tanpa Nama berkata... 18 Januari 2013 9:41 PG

BEB YG MOGOK LAPAR TU JGN SILAP """"hanya mogok lapar lapar dikawasan MOGOK LAPAR JE MA dataran , keluar KAWASAN BOLIH TIBAI BABI MA,,,,nuar butot ka nuar ala butot ??

rohdijasad berkata... 18 Januari 2013 10:03 PG

Dah terang2 ALLAH tunjukkan, 'DAP RACIST KAPIR LAKNATULLAH' nak menipu MELAYU....eh!eh!! ada pulak puak 'MELAYU BANGSAT LAHANAT' yg kedepan nak membela. Apa punya turrrr daaaa... sampai bila mahu sedarrr...

C.C.C. TOO Jr. berkata... 18 Januari 2013 10:18 PG

sabar tuan-tuan, kami akan dedahkan NAMA CINA Zairil sebentar sahaja lagi sabarrrrrr

Cherah berkata... 16 Ogos 2015 11:38 PG

Menurut jiran2 Zairil di Pulau Pinang yang mmg kenal dia. Sejak lahir, mmg dia ni anak Pak Khir.

Tanpa Nama berkata... 5 Mac 2017 8:42 PG

Jiran mana satu di Penang tu yang kata Zairil tu anak Pak Khir. Jangan lak dok belit macam CM hangpa. Bila dah kantoi mula main wayang Opera.

Tanpa Nama berkata... 7 Mac 2017 4:13 PTG

Surat beranak kan ada. Apa yg susah sgt ni?

Tanpa Nama berkata... 13 Mac 2017 5:04 PTG

Ngaku Islam tapi tingkah laku tak mcm Islam tu camna? Pecah belah dan adu domba orang Islam. Yg kafir harbi pulak dibela. Orang Islam sokong kafir harbi adalah haram. Apatah lagi munafikun yg pura2 Islam saja tempatnya di neraka yg paling dalam. Wallahuaalam...

Shah berkata... 18 April 2017 10:50 PTG

Melihat pada photo Pak Khir dan Zairil, menampakkan kasih sayang tak berbelah bahagi seorang ayah kepada anaknya dan sayangnya seorang anak kepada ayahnya. Zairil, peliharalah nama baik Pak Khir. Sayangilah Pak Khir sebagaimana dia sayangkan anda semasa hayatnya. Jgn cemar kan nama baik Pak Khir.

Shah berkata... 18 April 2017 10:50 PTG

Melihat pada photo Pak Khir dan Zairil, menampakkan kasih sayang tak berbelah bahagi seorang ayah kepada anaknya dan sayangnya seorang anak kepada ayahnya. Zairil, peliharalah nama baik Pak Khir. Sayangilah Pak Khir sebagaimana dia sayangkan anda semasa hayatnya. Jgn cemar kan nama baik Pak Khir.

Tanpa Nama berkata... 19 April 2017 4:34 PTG

Yang penting Zairil ialah warga negara Malaysia, agama dan bangsanya tak penting. Masih banyak orang melayu yang ketingggalan zaman dan berfikiran kuno.

Tanpa Nama berkata... 15 Mac 2018 6:43 PTG

Masih banyak orang Melayu bodoh macam 4.34ptg yang apabila kena pada puak pujaan mereka cepat2 dikatakan tak penting. DAP parti laknatullah, zairil alat perkakas mereka. Agama dan bangsa tak penting samalah ko tolak Agama. Elok berambus keluar lah pergi cari tempat lain yang tak kuno.

Tanpa Nama berkata... 16 Mac 2018 9:35 PG

sepatutnya dia senang2 boleh tunjukkan surat beranaknya. tapi nak buat macamana, once a liar always a liar.

Catat Ulasan