Jumaat, 25 Januari 2013

PANAS! Pemimpin DAP Mangsa Pertama #RCI Kad Pengenalan?

Sekarang isu yang dieksploitasikan oleh pembangkang adalah berkenaan RCI.

Pembangkang sudah mencetak minda (mind conditioning) penyokong-penyokong mereka bahawa dalam RCI kali ini, Kerajaan Persekutuan akan kalah walaupun pada hakikatnya RCI ini baru bermula.

Masih ramai saksi yang belum ditampilkan.

Sehubungan dengan itu, MyMassa harap pemimpin DAP yang bernama ZAIRIL KHIR JOHARI @ Christopher Ross Lim ini akan juga dipanggil sebagai saksi kerana jelas dalam dokumen ini menunjukkan bahawa dia merupakan bukan warganegara semasa dia diambil menjadi anak angkat kepada pemimpin tertinggi UMNO ketika itu.


Kepada yang belum jelas, MyMassa akan terangkan kronologinya.

Christopher Ross Lim merupakan anak kepada Howard Lim (seorang warganegara Singapura) dan Rose Christine Lim (warganegara Malaysia).

Christopher Ross Lim  yang kemudiannya bertukar nama kepada Zairil Khir Johari dilahirkan  pada 17 Oktober 1982 di Hawaii, Amerika Syarikat.

Ketika Zairil diambil menjadi anak angkat kepada Tan Sri Khir Johari, status dirinya adalah BUKAN WARGANEGARA sebagai mana yang tercatat dalam dokumen Daftar Anak Angkat.

Bagaimanakah seorang yang BUKAN WARGANEGARA dan juga BUKAN ORANG MELAYU telah diangkat oleh Guan Eng dan DAP untuk menjadi ahli CEC bagi mewakili KAUM MELAYU?

Zairil juga dijangka diletakkan oleh DAP menjadi calon pilihan raya bagi mewakili orang Melayu di Pulau Pinang!

MyMassa pelik, walaupun Zairil merupakan anak kepada warganegara Malaysia (Rose Lim) kenapa masa dia diangkat dia bukan warganegara?

Mungkin hanya Zairil yang mampu menjelaskannya.

*Patutlah Lim Guan Eng sanggup angkat Zairil daripada yang kalah dalam pemilihan kepada ahli CEC. Rupa-rupanya si Zairil ni juga KETURUNAN LIM.

3 comments:

Tanpa Nama berkata... 26 Januari 2013 10:35 PG

hahaha tepat...Christopher apa lu mau jawab...lu ala potong ka?

Banyak lagi akan terdedah bro!

Tanpa Nama berkata... 26 Januari 2013 6:14 PTG

potong..jgn x potong...

Tanpa Nama berkata... 29 Januari 2013 1:08 PG

mcm mna plk dgn jijah sepat!!!rupanya pn len mcm gk tu.....huhuhuuh....

Catat Ulasan