Jumaat, 4 Januari 2013

PANAS! PAS Tunai Janji 'Gadai' Putrajaya Kepada DAP. @tunfaisal

Ketika zaman Reformasi, PAS berjanji akan lelong Putrajaya sekiranya mereka berkuasa. Ianya kerana ketika itu, Putrajaya dianggap satu projek mega yang membazir ketika negara dilanda krisis kewangan hujung dekad 90an.


Kini bila Putrajaya mula menampakkan hasil sebagai pusat pentadbiran Kerajaan Persekutuan, PAS pula terhegeh-hegeh mahu merampas Putrajaya.


Demi kuasa, PAS sanggup menggadaikan apa sahaja untuk mencapai nafsu politik mereka. Sebagai permulaan, PAS telah menggadaikan kawasan sebesar Putrajaya kepada DAP untuk mendapat jawatan Menteri Besar Perak.

Tahukah Kita! Nik Aziz Gadai Tanah Hampir Seluas PUTRAJAYA...?

Nampak sangat kebodohan pemimpin Melayu semacam Tuan guru Nik Aziz ini... Hanya kerana mahukan jawatan Menteri Besar Perak beliau sanggup menggadaikan tanah untuk diberikan kepada Kafir DAP Ngeh Koh Ham dan Ngar Koh Ming... rujuk pisau
Tahukah berapa besar 10526 ekar itu...? Bukan kecil-kecil tanah... Ianya hampir sama dengan keluasan PUTRAJAYA...
Pada 1 Februari 2001, Putrajaya yang mempunyai keluasan 4,932 hektar telah diisytiharkan secara rasminya sebagai Wilayah Persekutuan ke-3... rujuk
1 hektar : 2.471054 ekar rujuk
Keluasan Putrajaya: 
4932 hektar :  12187 ekar
Wow! Nik Aziz Bagi tanah 10526 ekar sebagai Hadiah kepada Ngah Kor Meng dan Ngeh Koh Ham Hampir sebesar PUTRAJAYA...?
Hanya kerana mahukan jawatan Menteri Besar dalam Pakatan Rakyat di Perak sanggup digantikan dengan Tanah... Kenapa tidak mahu bagi sama Orang melayu yang memerlukan Tanah...?

Baca seterusnya di sini : http://pendekarawang1.blogspot.com/2013/01/tahukah-kita-nik-aziz-gadai-tanah.html

Jadi kepada pembaca MyMassa, kalau tanah sebesar Putrajaya pun PAS sanggup gadaikan, tak hairanlah kalau Putrajaya sebenar akan digadai demi memastikan Presiden PAS jadi Perdana Menteri. Adakah ini yang anda mahu?

*Apa PAS kesah pasal gadai menggadai ni. 'Kalimah Allah' pun PAS sanggup gadai demi jaga hati DAP.

0 comments:

Catat Ulasan