Isnin, 28 Januari 2013

Anwar Ibrahim ini kalilah kasi cerita !!!!! #rcisabah


Ahli politik veteran Sabah Jeffrey Kitingan berkata bahawa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan "memberitahu kebenaran" jika dia dipinta untuk memberiketerangan dalam Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) menyelesaikan "Projek IC" di Sabah.

"Saya gembira dia telah berkata bahawa dia tidak mempunyai masalah dalam memberi keterangan di RCI menyelesaikan sesuatu ke dalam kewarganegaraan diberikan kepada pendatang di Sabah.


"Walau bagaimanapun saya berharap dia akan memberitahu kebenaran tentang peranan sendiri dalam kemelut kewarganegaraan,"


"Daripada apa yang saya tahu, dia sememangnya bertanggungjawab di Sabah [Umno]. Beliau adalah pengarah operasi dan terlibat secara aktif dalam projek kewarganegaraan, " katanya.


"Saya sangat yakin dia tahu apa yang berlaku di Sabah pada masa itu."


Anwar memberitahu pemberita bahawa beliau bersedia untuk memberi keterangan di RCI tetapi dengan cepat menambah bahawa dia juga dalam gelap mengenai projek itu.


Datuk Seri Salleh Keruak, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah, turut mencabar agar Anuwar agar menceritakan perkara sebenar berkenaan pendatang asing di Sabah kepada RCI Sabah.

Dia berkata demikian sambil menerangkan Anwar pada ketika itu merupakan Timbalan Perdana Menteri seharusnya Anuwar mempunyai banyak maklumat mengenai perkara berkenaan. Sebagai seorang pemimpin yang bertanggungjawab seperti yang dicanangkan PKR, seharusnya Anuwar memaklumkan kepada RCI Sabah sedikit sebanyak yang dia tahu berkenaan isu tersebut.Kebaculan Anuwar terselah, apabila beliau menghantar soldadu-soldadu yang bernama dan tidak bernama untuk menyerang pucuk pimpinan Dato Sri Najib Tun Razak apabila isu berkenaan pemberian kerakyatan kepada pendatang asing ke Sabah dibangkitkan. Manakala DS Najib terselah keberaniannya untuk membongkar perkara sebenar apabila mengarahkan RCI ditubuhkan untuk mengkaji isu serta kejadian tersebut. 

Jika benar Anwar ini kalilah sila lah cerita apa yang anda tau! Jangan dolak dalik macam pemimpin PAS dengan Kalimah Allah hehehehehehehehehehehehe


0 comments:

Catat Ulasan