Isnin, 31 Disember 2012

Bila Masa Mamat Jambu Pak Sheikh Ni Masuk Tentera?

2
Kelakar bila sebuah portal bertaraf nasional mengeluarkan bantahan 15 ORANG terhadap satu isu NASIONAL.

Lebih kelakar bila seorang MAT JAMBU berperut buncit dikira sebagai 15 orang bekas tentera.


Kalau pembaca kira bilangan orang dalam gambar ni pun tak sampai 15 orang termasuk Mat Jambu Pak Sheikh.

Rafizi oh Rafizi.....kenapa LEMBU sangat kau ni.

Hanya kerana kenyataan DEEPAK tanpa apa-apa bukti kau dah meroyan dengan bawak 15 orang pencacai. Takkan 15 orang pencacai ni boleh mewakili suara beratus ribu bekas anggota ATM?

Lagi satu, kenapa Mat Jambu ni boleh bising bila seorang penjual karpet bercakap tanpa sebarang dokumen sedangkan RASUAH TANAH 10 RIBU EKAR TANAH KEPADA DAP TIDAK PULAK Rafizi ambil peduli?
Pembaca MyMassa boleh nilai sendiri tahap INTEGRITI RAFIZI sebagai whistleblower yang hanya memilih isu dan bulu.

*Lepas ni bolehlah Abang KJ ajak si Rafizi ni masuk Wataniah. Sibuk sangat nak main isu pasal tentera, eloklah rasa macam mana tentera berkorban mempertahankan negara. Bukan setakat pandai pakai tali leher tapi nak menggunakan isu ketenteraan untuk meraih laba politik.


Gambar Kekejaman Mogok Lapar!

9
Mogok lapar ka nih? Makanan berlambak-lambak. Ini Mogok Lapar mengada-ngada namanya....
Berikut kronologi penemuan kami;
Gambar utama: Pukul 12.28 – ada peserta menerima bungkusan nasi.
Gambar 2 dan 3: Pukul 12.55 – peserta keluar mencari kuih dan makan sepanjang perjalanan balik ke lokasi mogok lapar.
Gambar 4: Pukul 1.18 – Dua orang Peserta mogok pulang ke hotel.
Gambar 5: Pukul 1.32 – Dua orang peserta mogok lapar makan di restoran berhampiran Masjid Jamek.
Gambar 6: Pukul 1.41 – Seorang lagi peserta mogok lapar datang makan di restoran yang sama.

*Sumber: MYKMU & Uncle Google

Gempar! : Abby Abadi Sudah Gila ?! @abby_abadi112

3

Inilah hasil tarbiah Pas selama ini kepada Abby Albody..Ketika umat Islam lain menentang pengunaan kalimah Allah oleh penganut kristian, si Abby Albody ni pulak berkata isu kalimah lebih kecil berbanding menolak hukum Allah..

Sebenarnya perbualan ini hanyalah diantara penyokong UMNO yang mengucapkan tahniah kepada MP Pas Mujahid Yussof Rawa tidak menuduh Umno memulakan isu kalimah Allah sebaliknya Guan Eng..

Tiba tiba saja Si Abby menyampuk cakap isu kalimah lebih kecil.Tidak pasti sama ada Abby ada melihat perbualan sebelumnya atau tidak.


Sebenarnya MyMassa dah malas nak layan Abby yang jelas menonjolkan kecetekal akal fikiran beliau, tapi MyMassa terpanggil apabila, si Abby ini asik berceramah bercerita hal agama, mengeluarkan Fatwa-Fatwa dan hukum hakam sesuka hati beliau, MyMassa khawatir anak-anak muda yang dipengaruhi dengan gejala kebebasan beragama PKR terikut USTAZAH CELOP Abby Abadi ini. Mereka yang bergurukan internet dan Ustaz celop lain pada perkiraan MyMassa tidak layak untuk mengajar orang lain serta menyatakan fatwa sesuka hati mereka. Dan MyMassa anggap layaklah kiranya Abby Abadi ini dianggap GILA kerana suka berkata yang bukan-bukan serta mengeluarkan fatwa serta fakta yang mengelirukan.

Orang GILA hanya boleh didengar, jgnlah percaya pada ORANG GILA. 

Amanat Haji Hadi Amanat Syaitan Sesat KOMUNIS!

1


Berdasarkan rekod-rekod polis, Amanat Haji Hadi itu telah dipergunakan oleh PKM yang masih bergerak aktif sekitar 1960-an, 1970-an dan pertengahan 1980-an. PKM pada masa itu mengikuti setiap perkembangan yang berlaku dalam masyarakat walaupun mereka tinggal di dalam hutan atau di sempadan negara jiran.

Mereka menyalahkan kerajaan di atas segala isu yang membabitkan kepentingan rakyat. Mereka menggunakan apa sahaja cara untuk mengkritik kerajaan seperti radio bawah tanah dan penerbitan secara sulit. Dalam isu kafir mengkafir pun PKM bangkitkan, tetapi ini bukan bermakna mereka sokong Pas. Mereka mengeksploitasi Pas sebagai parti pembangkang untuk mendapatkan keuntungan politik.

Sejarah PKM menunjukkan walaupun pada masa itu, ideologi komunisme tidak suka agama, PKM mengeksploitasinya. Pada 12 April 1965, PKM menubuhkan Parti Persaudaraan Islam (PAPERI) semacam satu subsidiarinya. Matlamat PAPERI adalah untuk memperluaskan pengaruh komunis dalam kalangan masyarakat Melayu dengan menguar-uarkan kononnya komunisme tidak bertentangan dengan Islam. Kononnya Islam dan komunisme boleh tidur sebantal. PAPERI juga membuat kenyataan menyambut fatwa dan hujah Pas yang mendakwa kerajaan tidak Islamik. PAPERI diketuai oleh Abdullah CD yang juga ketua Rejimen Ke-10 PKM yang berpangkalan di sempadan Kelantan-Thailand.

Bagi melemahkan kepercayaan orang Melayu, PKM turut menyelewengkan dalil-dalil daripada al-Quran dan Hadis. Perkara ini dilakukan dalam risalah bertarikh 28 Disember 1982 yang bertajuk ‘Bersatulah mengikut jejak Rasulullah melawan ketidakadilan dan membela kepentingan rakyat’. Jika diperhatikan, risalah itu dikeluarkan lebih setahun selepas Amanat Haji Hadi. Risalah tersebut, antara lain, menyeru umat Islam di Malaysia supaya bangun menentang kerajaan dan menyokong perjuangan bersenjata PKM untuk keadilan, untuk rakyat dan untuk kemerdekaan penuh tanah air. Orang Melayu telah diserang Pas dengan fatwa dan PKM pula semacam mempergunakan fatwa itu. Bagaimanapun, ini bukan bermakna Abdul Hadi bersetuju atau bersekongkol dengan posisi PKM itu.
Kemudian, PKM menubuhkan Parti Kebangsaan Melayu Revolusioner Malaya (PKMRM) pada 24 Mei 1981. Perbuatan kafir mengkafir pada masa itu semakin hebat. Matlamat PKMRM adalah menyatupadukan golongan-golongan sosialis, nasionalis, komunis dan agama. Tindakan ini mirip langkah Presiden Indonesia, Sukarno, pada awal 1960-an sebelum pemerintahannya berakhir pada 1965. Sukarno memperkenalkan gagasan NASAKOM iaitu akronim bagi nasionalis, agama dan komunis bagi menyatupadukan tenaga-tenaga progresif-revolusioner dan tenaga-tenaga yang bersedia mengangkat senjata untuk mencapai sesuatu kejayaan. Sukarno seorang nasionalis yang cenderung kepada fahaman Marxisme dan NASAKOM ialah wadah politik Sukarno untuk menjayakan projek Ganyang Malaysianya.

PAS mahu keluar dari DAP?!

2

Tahniah kerana anda menyedari, Lim Guan Eng itu keparat yang bertopengkan manusia. Syaitan yang berbau hamis. Hina keji, pemusnah Islam, merencat bangsa Melayu. Lim Guan Eng harus ditolak.

Namun yang tak sedap, kenapa berhimpun di tempat pelajar belajar? Jgn libatkan mereka dengan politikus PAS, jgn meraih simpati murahan pelajar. Dan harus diingat jgnlah berhimpun dan berdemo di Masjid di Rumah Allah s.w.t. Menganggu umat sekitar kawasan serta mukim itu beribadah. Jgn amalkan demo, elakkan keganasan, tidak pernah dalam sejarah Islam yang benar tanpa pengaruh Syiah, kita berdemonstrasi haram, kerana ia menggalakkan keganasan.

sumber : http://aloqlaloq.blogspot.com/2012/12/himpunan-oren-bertukar-anti-lge.html

Ahad, 30 Disember 2012

Poster Baru Pak Sheikh Bikin Panas

2
Pernahkah anda dengar perkataan SWINGER?Boleh tanya dengan PAKCIK WIKI kalau tak tau.

Posting Khas Untuk Orang Perak....Cer Teka, Cer Teka @tunfaisal

1
Cer teka penyamun mana yang tengah agih harta ni?Santai Pagi Ahad : Lawak Pasangan Pencacai Pembangkang

0
Lawak yang MyMassa amik dari majalah lawak politik Malaysia, M1.

Klik untuk besarkan imej

Kalau sesiapa yang masih tak paham, mungkin boleh rujuk kenyataan ini.


Jumaat, 28 Disember 2012

Anwar Ibrahim Buat Hal Lagi?

0
Segmen Lu Pikirlah Sendiri yang MyMassa hasilkan.


Ini pula pendedahan video terbaru Anwar Ibrahim di Indonesia.

Jakarta 26 Disember: Menjelang lawatan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim ke sini pada awal Januari 2013, telah tersebar luas menerusi internet terutama BalckBerry Video Sexnya dengan seorang wanita Cina tetapi ada kelainan dari yang tersebar di Malaysia.

Kelainannya adalah tepat seperti yang diramalkan oleh Anwar Ibrahim sendiri yang tersiar dalam Suara Keadilan 26 Disember iaitu "Dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, tetapi sekarang muka macam Anwar, perut pun dah kempis."

Penyebaran ini meluas terutama sekali di kalangan para wartawan dalam dan luar negara yang berpusat di Jakarta, pemimpin-pemimpin agama Islam dan juga rakan-rakan rapat Anwar sendiri.

Anwar dijangka akan berucap kepada wartawan-wartawan luar negara (FR) di Jakarta pada 10 Januari depan, tetapi lokasinya belum diumumkan kerana menurut penganjurnya ditakuti ada pihak-pihak yang mahu mensabotaj majlis itu kerana merasakan Video itu memalukan orang Islam, terutama penyokong-penyokong Anwar di Indonesia.

Seorang wartawan Indonesia terkemuka dari Media Tempo yang melihat Video itu memberitahu,  "Hebat sekali pukulannya Pak,dia bisa jadi Phonographic Actor."

Baca selanjutnya di sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/12/video-seks-terkini-anwar-tersebar-di.html


Siapa Pemuda JAMBU Berambut Panjang Ni?

0

SERUAN ILMUWAN UNIVERSTI: "JANGAN SOKONG PUAK ISLAM LIBERAL"

2

KAWAN KARIB ANWAR IBRAHIM, GUS DUR DIBAPTISKAN DALAM KERANGKA GERAKAN ISLAM LIBERAL DAN PLURALISME AGAMA

Dr. Amini Amir bin Abdullah, dari Jabatan Pengajian Kenegaraan dan Ketamadunan, Fakulti Ekologi Manusia, Universiti Putra Malaysia, hari ini  dalam Suara Pusat Islam Universiti menulis supaya para pengundi di negara ini Menolak pemimpin dari parti-parti yang menyokong dan mengembangkan Pluralisme Agama dan Islam Liberal, dalam PRU13 nanti.

Dalam hal ini, Anwar Ibrahimm dalam satu wawancara pentingnya di Eropah telah berkata"semua agama adalah sama, yakni mempunyai Tuhan yang Satu". Bagi Anwar Islam dan semua agama yang mempunyai Tuhan yang satu, sama sahaja. Manakala, bagi kita umat Islam diajar bahawa agama Islam adalah satu-satunya yang diredhai dan diterima Allah SWT, bukannya agama-agama lain. Islam jauh berbeza dengan agama-agama lain!

Tidak hairanlah Anwar menyokong, nama Allah SWT digunakan juga oleh agama-agama lain dengan bebas dan meluas di negara kita. Walaupun Dato Harun Din, YB Taib Azamudin, YB Datuk Nasharudin Mat Isa, Datuk Ismail Kamus, dan lain-lain ulama menolak pegangan Anwar ini.


Menurut Dr. Amini Amir lagi, Puak Islam Liberal dan Plural ini mempunyai satu gerakan yang terancang di bawah gelaran-gelaran jenama yang indah-indah seperti Global Ethics, Human Rights, Interfaith Dialogue, Civilizational Dialogue dan moto-moto yang sedap didengar seperti "One God Different Ways", Unity In Diversity dan lain-lain lagi.

Semuanya bertujuan mengelirukan dan menyesatkan Umat Islam. Hari ini golongan ini melebarkan lagi idea mereka dengan memaksa kerajaan supaya penggunaan nama ALLAH diberi kebebasan kepada penganut Kristian. Joseph Lim Guan Eng menyebut perkara ini dalam alu-aluannya di gereje sempena Hari Krismas 2012. Malangnya Anwar Ibrahim, di belakang Haji Hadi bersetuju dengan desakan LGE. Malah Anwar Ibrahim berkata lagi, "I Will Defence All Effort Of Israeli..." . Hari ini Gaza dibom di sana-sini, Anwar masih dengan pendiriannya I Will Defence All Effort Of Israeli.

Menurut Dr. Amini lagi, nilai-nilai Barat yang berselindung di sebalik kata-kata baik seperti Universal Values, Good Values, Shared-Values, Positive Values, Noble Values dan lain-lain amat Lunak didengar. Sebenarnya semua itu Perangkap gerakan Plural agama dan Islam LIberal.

Di Indonesia, Gerakan Islam Liberal yang dipimpin oleh Gus Dus (Rakan Karib Anwar Ibrahim) bersama-sama penganut agama Kristien di dalam Gereja menyambut Hari Natal. Gus Dur sama seperti Anwar Ibrahim, mereka berkata Islam dan agama lain sama sahaja.

Dalam kes ini, Dr. Amini Amir Abdullah menyeru supaya dalam PRU13 nanti "menolak" gerakan ini. Dalam hal ini di Malaysia, gerakan ini  diketuai oleh Anwar bin Ibrahim seorang lagi Kamal Artartuk versi Malaysia. LGE amat gembira membantu Anwar Ibrahim merealisasikan negara Malaysia yang Pluralis dan Liberalis mengikut Acuan DAP.


Baca lanjut dihttp://www.pic.upm.edu.my/Suara Pusat Islam Universiti, Bil 673.


ISU DOG: ZAM MENANG BESAR , ANWAR IBRAHIM TEWAS

5

AGUS SUSANTO: BAPAK JUSUF KALLA LEBIH PATRIOTIK, BERBANDING BJ HABIBIE YANG MENGKHIANATI NEGARANYA


KENAPA KAMU BERTINDAK MEMBABI BUTA?
Oleh: AGUS SOSANTO

LAMA juga saya mengikuti pelbagai pendapat dan pandangan yang dilontarkan para pengikut tulisan Zam tentang kritikannya terhadap BJ Habibie, mantan Presiden Indonesia itu.


Ada beberapa perkataan yang disebut Zam dalam tulisan itu, kononnya menghina BJ Habibie.  Nyata sekali, khususnya warga Indonesia tidak memahami maksud sebenar tulisan itu.


“Dog of Imperialism” yang disebut Zam ketika menggambarkan BJ Habibie, membawa maksud  ‘orang suruhan’. Perumpamaan Inggeris itu tidak langsung membawa maksud  anjing.  


Saya hairan, takkan tak ada seorangpun bijak pandai di Indonesia yang memahami maksud perkataan itu, atau mereka rata-rata berpandangan sempit juga seperti rakyat jelata negara yang memiliki 240 juta penduduk itu.


Kita ambil contoh satu lagi perumpamaan Inggeris. “rain cats and dogs”. Takkan orang Indonesia fikir hujan kucing dan anjing. Saya jelaskan ia bermaksud hujan lebat. Begitu juga ungkapan “good night sweet pie” bukan bermaksud “selamat malam kuih manis,” tetapi “selamat malam sayang!’’


Begitu juga perumpamaan “Seperti Melepas Anjing Tersepit” tidak bermakna orang itu anjing dan sama juga kalau di Indonesia perkataan "Gampang" ia membawa maksud yang positif iaitu mudah tetapi ia berlainan di Malaysia ia bermaksud anak yang tidak berbapak.


Saya fikir, rata-rata  orang Indonesia yang melayari blog ini sengaja menyempitkan sendiri pemikiran mereka tidak dapat atau tidak mahu atau sengaja tidak mahu memahami maksud sebenar yang dimaksudkan oleh Zam.
Dalam kehidupan bangsa Melayupun ada perbandingan yang mengkiaskan binatang dalam hidup sehari-hari. Contoh terdekat “membabi buta.”


Kalau ada yang berkata kepada seseorang “kenapa kamu bertindak membabi buta?” bukan bermaksud mengatakan orang itu “babi,” tetapi menggambarkan tindak tanduknya yang sembrono, seperti apa yang dilakukan oleh begitu ramai rakyat Indonesia terhadap tulisan Zam itu. Tindakan mengkritik Zam secara melulu itu, membabi buta lah namanya.


Kata Zam lagi, BJ Habibie “pengkhianat” bangsa Indonesia. Apa salahnya, kalau kenyataan itu benar. Bukankah dalam Islam, kita diminta berkata benar, sekalipun pahit.


Lagipun kalau bukan pengkhianat namanya, nak panggil apa kepada seseorang yang telah menyerahkan   naungan wilayahnnya kepada orang lain. Tidak ada perkataan lain lebih lembut daripada pengkhianat.


Kita kena ingat dan tahu bahawa Zam bukan orang yang punya agenda politik, beliau adalah wartawan tulin yang melihat sesuatu isu lebih jauh yang mana orang lain sukar melakukannya. Orang lain melihat sesuatu hanya pada permukaan, tetapi Zam bukan saja melihat “on the surface tetapi deep into the bed of the river.”


Inilah kelebihan Zam yang mana kewartawanan telah mendarah daging dalam tubuhnya. Orang lain mungkin tidak dapat melihat apa yang Zam nampak.
Lagipun Zam hanya membaling kata-kata, bukannya membaling Najis sebagaimana yang dilakukan oleh penunjuk perasaan di Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta.


VIDEO SEKS TERKINI ANWAR TERSEBAR DI JAKARTA

14

PENYEBARAN VIDEO SEX MENJELANG LAWATAN ANWAR IBRAHIM KE JAKARTA


Jakarta 26 Disember: Menjelang lawatan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim ke sini pada awal Januari 2013, telah tersebar luas menerusi internet terutama BalckBerry Video Sexnya dengan seorang wanita Cina tetapi ada kelainan dari yang tersebar di Malaysia.

Kelainannya adalah tepat seperti yang diramalkan oleh Anwar Ibrahim sendiri yang tersiar dalam Suara Keadilan 26 Disember iaitu "Dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, tetapi sekarang muka macam Anwar, perut pun dah kempis."

Penyebaran ini meluas terutama sekali di kalangan para wartawan dalam dan luar negara yang berpusat di Jakarta, pemimpin-pemimpin agama Islam dan juga rakan-rakan rapat Anwar sendiri.

Anwar dijangka akan berucap kepada wartawan-wartawan luar negara (FR) di Jakarta pada 10 Januari depan, tetapi lokasinya belum diumumkan kerana menurut penganjurnya ditakuti ada pihak-pihak yang mahu mensabotaj majlis itu kerana merasakan Video itu memalukan orang Islam, terutama penyokong-penyokong Anwar di Indonesia.

Seorang wartawan Indonesia terkemuka dari Media Tempo yang melihat Video itu memberitahu,  "Hebat sekali pukulannya Pak,dia bisa jadi Phonographic Actor."

Penyebaran Video terbaru ini berlaku begitu pantas berikutan kenyataan yang dibuat oleh wartawan  Zainuddin Maidin (Zam) di wawancara di  TVOneIndonesia, mengatakan Anwar sebagai seorang homosexual dan juga pengembang pluralisme agama.

Sementara itu, seorang pegawai perhubungan Pak Gus Dur dalam dialog secara langsung dengan Zainuddin Maidin di stesen TV yang sama, pada kali kedua yang disaksikan oleh lebih 100 juta orang di Indonesia, telah menafikan anggapan Zainuddin bahawa semua orang Indonesia menyokong Anwar dan mensifatkan ini sebagai paranoid.

Di Kuala Lumpur Suara Keadilan keluaran 25 Disember, menyiarkan ucapan Anwar Ibrahim di suatu perhimpunan Jelajah Merdeka Rakyat di Petaling Jaya baru-baru ini menyatakan bahawa UMNO dan BN sedang mereka-reka video fitnah baru terhadapanya menjelang Pilihan Raya Umum ke 13.

Menurut Anwar, video baru itu ada dua visi, iaitu "dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, sekarang muka macam Anwar, tetapi perut pun dah dikempiskan."

Video Anwar perut bunci itu dipercayai adalah versi yang diterbitkan oleh PKR sendiri dan orang ramai  mengkagumi kepantasan kerja kumpulan media PKR yang dapat bertindak seperti kilat bagi mengelirukan orang ramai dibandingkan media team UMNO.

Beberapa orang pakar perang saraf menganggap, bahawa cara penyebaran Video Sex Anwar Ibrahim itu adalah tidak bijak kerana dilancarkan oleh "Datuk T" yang diketahui sebagai musuh Anwar dan berkepentingan politik dan wang, berbanding penyebaran Video Sex Menteri Kesihatan, Chua Soi Lek yang lebih berkredebeliti dan berkesan kerana tidak nampak tangan yang menyebarkannya.

Bagaimanapun sekarang lebih ramai orang yang mempercayai Video Sex Anwar itu oleh kerana penyebaran menerusi BlackBerry adalah lebih jelas wajah sebenar pelakonnya. Kesannya yang paling buruk akhir-akhir ini, ialah pengikut-pengikut Pas telah mulai memisahkan diri dari program Jelajah Merdeka Rakyat PKR. Di Dungun Terengganu baru-baru hanya beberapa gelintir manusia sahaja yang hadir

KOMEN:

Soalnya, bagaimanakah Video Sex Anwar Ibrahim yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim masih direka-reka untuk fitnah oleh UMNO dan BN telah tersebar dengan meluas di Jakarta.

Khamis, 27 Disember 2012

Video Kejayaan NAJIBNOMICS. Tahniah @NajibRazak

0

Pengenalan NAJIBNOMICS dalam pentadbiran YAB Perdana Menteri berjaya mengelak negara ini terjerumus dalam kancah krisis ekonomi. Saksikan video ini yang dipetik dari rancangan BERNAMA TV.*Kalau tak berterima kasih jugak tak tau la. China yang begitu gah pun ekonominya perlahan ketika ini.

Warga Felda terus kena tipu?

5


Nampaknya puak fuckatan tak habis-habis nak ceroboh tanah rancangan Felda. Matlamatnya cuma dua iaitu mengikis kepercayaan warga Felda terhadap kerajaan Barisan Nasional dan UMNO seterusnya mencuri undi majoriti warga Felda yang selama ini menyokong BN-UMNO yang sememangnya terbukti berkhidmat dengan baik kepada warga Felda.
Puak fuckatan tahu tanah-tanah rancangan Felda ni lubuk emas untuk mereka bukan setakat mencari pengaruh politik tetapi yang lebih penting sebagai lombong emas mengaut derma-derma karung setiap kali mereka berceramah. Al maklumlah begitu banyak durian-durian runtuh pemberian kerajaan selama ini. Rugi kalau tak dapat pau duit rakyat. Sebab tu le mereka mula buat program Kembara Oren sana sini kununnya nak selamatkan Felda. Persoalannya…nak selamatkan Felda dari malapetaka apa?

Puak-puak langau hijo dan para pencacai sefuckatan selalu mendakwa kununnya Felda bangkrap, Felda jual sawit ke Israel, Felda tak jaga kebajikan peneroka, Felda tak buat program perumahan untuk generasi kedua, Felda tak da air, Isa Samad menyeleweng bla…bla…bla…pot…pet…pot…pet…Tapi apa pulak program yang dibuat oleh puak-puak hamPAS untuk bantu rakyat di Felda?  
Datang buat kacau di tanah rancangan Felda, tabur fitnah itu ini, maki hamun sana sini… hujung-hujung mereka hulur karung dan tin milo kutip derma kununnya untuk jihad fisabilillah. Bukannya datang nak bagi duit, tapi nak kaut perabihkan duit rakyat. Derma bukan untuk kebaikan, tapi nak guna untuk buat kacau dan berdemonstrasi sana sini terpekik terlolong kununnya warga Felda ditindas. Tokey-tokey kapir harbi DAP senyum meleret melihat kebodohan bangsa Melayu hamPAS sefuckatan terjerit-jerit di jalanan tengah-tengah panas sebijik macam beruk-beruk kena belacan.   

Kesian, selama bertahun-tahun totok-totok fuckatan di Felda kena tipu kering dek para pemimpin mereka. Selama bertahun-tahun jugalah mereka menjadi manusia pengkufur nikmat yang diberikan kepada mereka. Dah la tak reti nak bersyukur dan berterima kasih, maki hamun dan fitnah pulak kerajaan kununnya sengaja tak nak bagi banyak duit pada peneroka. Bab kedarah hasil merekalah paling ke depan. Memang spesis muka tak tau malu. Inilah kesan tarbiyah pembodohan yang sekian lama ditanam oleh puak-puak Parti Ajaran Songsang (PAS) dan ANAK kepada para pengikutnya.   
Kepada warga peneroka yang menjadi totok pencacai fuckatan ni kita perlu bertanya apakah selama 55 tahun negara kita merdeka hingga kini…
·         Adakah warga peneroka Felda terpaksa meminta-minta sedekah untuk menyara kehidupan mereka?
·         Masih adakah warga peneroka Felda kini terpaksa makan katak, siput babi, sampah, sisa-sisa sawit dan daun-daun kayu untuk terus hidup?
·         Apakah ada warga Felda mati kebuluran atau kurang zat makanan kerana tak cukup makan?
·        Apakah ada warga Felda yang hidup miskin papa kedana hingga terpaksa bertelanjang kerana tak mampu beli pakaian?
·         Adakah warga Felda terpaksa beribadat sembunyi-sembunyi kerana takutkan kezaliman kerajaan?
·        Adakah warga Felda terpaksa mengangkat senjata berperang kerana tiada masjid, surau dan kemudahan dibina di tanah-tanah rancangan mereka?
·         Masih adakah lagi warga Felda yang hidup merempat kerana tidak mempunyai wang walau sesen pun?
·         Masih adakah warga Felda yang terpaksa minum air parit dan sungai serta terpaksa bergelap setiap malam kerana ketiadaan bekalan eletrik?
·         Masih adakah warga Felda sentiasa hidup dalam ketakutan kerana sentiasa diancam oleh pengganas komunis dan binatang-binatang liar?
·         Masih adakah anak-anak warga Felda yang keciciran belajar kerana kemiskinan dan tiada langsung bantuan kerajaan walau sesen pun? 
·         Berapa ramaikah warga dan generasi Felda terpaksa menjadi pencuri, perompak dan penyamun kerana kemiskinan hidup?
·         Adakah generasi kedua Felda terpaksa hidup gelandangan di bawah jambatan dan atas pokok kerana ketiadaan rumah buat mereka?
·         Adakah kerajaan begitu zalim sehingga peneroka diperas dan ditindas macam hamba abdi tanpa diberi ganjaran tanah ladang, rumah, durian runtuh dan pelbagai ganjaran lain?


Sebenarnya berjaya atau tidak sesebuah keluarga peneroka Felda dan anak-anak mereka banyak bergantung kepada usaha dan ikthiar mereka sendiri. Kerajaan dan Felda dah banyak sediakan pelbagai program pembangunan. Namun apa yang dapat kita perhatikan hanya segelintir peneroka yang malas berusaha asyik merungut saja akan ketinggalan berbanding rakan-rakan peneroka mereka yang lain. Golongan-golongan ketinggalan inilah yang selalunya menjadi parasit dan akhirnya menjadi pencacai totok kepada puak fuckatan yang kufur nikmat tak sedar dek untung dalam masyarakat peneroka Felda kini.
Golongan ini jugalah yang sering diangkut ke majlis-majlis ceramah fitnah puak-puak fuckatan seluruh Felda bagi meramaikan majlis. Namun merekalah juga puak-puak yang bila dapat saham FGVH, BR1M, durian runtuh dan sebagainya paling kebulur melahap nikmat.
Pssttt... esok 28hb Disember 2012, khabarnya mereka nak berdemo pulak depan Pejabat Felda, Jalan Semarak KL kununnya nak halang penyenaraian FGVH dan desak perletakan jawatan individu-individu tertentu dalam Felda. Kununnya Felda dah bangkrup sejak disenaraikan dalam FGVH.  Belum pernah kita dengar ada peneroka di saman bank dan jatuh bangkrap kerana saham FGVH kecualilah kalau ada pun mungkin yang tak reti main saham.
Yang pasti puak-puak langau hijo ni dah dapat duit dari langoi-langoi (keturunan komunis harbi DAP)  untuk buat kacau pada hari Jumaat, hari mulia bagi umat Islam. Kesian PAS makin sesat dan menyesatkan kerana kemaruk nak pegang kuasa. Kununnya nak himpunkan 30,000 balaci-balaci yang diimport dari luar untuk meramaikan majlis. Semoga Allah swt tak memberkati kesesatan yang puak-puak PAS sefuckatan lakukan nanti. 

Gambar Lama Tun Mahathir. Biar Gambar Berbicara.

1
Benarkah Tun Mahathir tolak Islam?

Dari dulu lagi rakyat tahu bahawa ianya hanya fitnah pembangkang untuk menjatuhkan Tun Mahathir. Bagi menguatkan tuduhan, pembangkang juga sanggup menfitnah bahawa Tun Mahathir ANTI KEPADA ORANG BERJUBAH dan BERSERBAN.

Biarlah gambar ini berbicara.
*Mohon disebarkan di media sosial.

BERHATI-HATI DENGAN TEMASEK HOLDING

3

LEE KUAN YEW: LONG AGENDA

LEE KUAN YEW walaupun berstatus Ketua Menteri Singapura semasa masih berada di dalam Malaysia, namun semasa melawat negara-negara Eropah pada awal tahun 1960an, mengandaikan dirinya sebagai Perdana Menteri, pegawai-pegawainya diberi gelaran bertaraf Duta. Perkara ini sangat tidak menyenangkan allahyarham Tunku Abdul Rahman. Sudah tentu sebagai sebuah negara berdaulat, tentulah hanya ada seorang sahaja Perdana Menteri Malaysia, iaitu YTM Tunku Abdul Rahman.(Baca di Memoir LKY)

Anak-anak muda mesti membaca seberapa banyak minda Lee Kuan Yew, kerana beliau adalah mentor kepada negara baru Singapura (dahulunya dikenali Temasek milik Kerajaan Johor). 

Mengapa Lee Kuan Yew? Jawapannya ialah, apabila DAP berjaya membentuk kerajaan DAP di Pulau Pinang, Lee Kuan Yew dan delegasi PAP merupakan pemimpin luar yang paling awal dan paling kerap mengunjungi Ketua Menteri Pulau Pinang, atau sebaliknya.

Semasa Kerajaan Singapura berjaya memenangi Pulau Batu Puteh di Mahkamah ICJ, saya menghubungi salah seorang pemimpin Persatuan Sejarah Johor, Tuan Hj. Kamdi, kebetulan bekas pensyarah saya di Johor Bahru dahulu. Beliau menyatakan, Kerajaan Malaysia mempunyai asas lain yang boleh ditunjukkan untuk membuat Semakan Semula keputusan ICJ itu. 

Dalam hal ini, saya menyokong kita berusaha mendapatkan semula Pulau Batu Puteh itu. Mahkamah Antarabangsa memberi kita peluang untuk Membuat Semakan keputusan itu dalam masa 10 tahun dari tarikh penghakiman, jika terdapat bukti baru.

Kita harus beringat, Singapura di Selatan merupakan negara ketiga paling sibuk dalam perniagaan perkapalan dunia, mereka menguasai perairan Selat Melaka di selatan. Manakala, Pulau Pinang di Utara turut menggenggam perairan Selat Melaka. Tahukah kamu apa implikasinya dalam dunia politik? Fikirkanlah...

Kesilapan kita ialah kita tidak membangunkan Pelabuhan Tanjung Pelepas yang ideanya dicadangkan oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary. Semasa Tan Sri Syed Mokhtar mencadangkan pembangunan Pelabuhan Tanjung Pelepas kepada Tun Dr. Mahathir Mohamad pada awal tahun 1990an dahulu, Tun Dr. Mahathir pun pada mulanya agak kurang yakin idea ini. Namun,  Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary berjaya membuktikannya dan Tun Dr. Mahathir begitu gembira.

Saya sangat yakin, menjelang PRU13 nanti, Singapura akan memainkan peranan penting dalam mencorak pemikiran pengundi, khususnya di seberang tambak dan negeri Johor. Berpuluh ribu pekerja Malaysia yang berulang-alik ke Singapura setiap hari akan didedahkan dengan 'Singaporean Nice" untuk kita melihat, mendengar, membaca, memerhati dan membuat keputusan sama ada akan mengundi BN atau Pakatan Rakyat yang diketuai oleh DAP, sebenarnya.

Kita mesti menghalang Singapura, khususnya Temasek Holding, daripada melaburkan wang mereka tanpa kawalan di Malaysia. Kita mesti mengkaji niat dan tujuan sebenar mereka. Kita harus ingat simpanan Temasek Holding 3 atau 4 kali ganda banyaknya berbanding Khazanah Holding yang semakin berkembang pesat.

Bukankah Thaksin Shinawatra Jatuh dan Dijatuhkan ketika proses Temasek Holding hendak membeli Syarikat Telekomunikasi negara Thailand?

Bukankah Pasukan Bola Sepak Malaysia dikalahkan 0-3 oleh Singapura selepas wajah-wajah asing menghiasi muka-muka pemain Singapura? 

Bukankah Tun Dr. Mahathir pernah menyatakan dahulu, jika mahu adil, dengan keluasan padang yang sama, saiz badan yang sama, tinggi tubuh badan yang sama, bermain dengan 11 pemain, mungkin Malaysia boleh menang Piala Dunia?
Bukankah Lee Kuan Yew pernah berkata, sepatutnya Singapura membina Litar Lumba Formula 1 sepuluh tahun lebih awal sebelum Malaysia. Walaupun lambat, walaupun mereka tiada litar, mereka berjaya juga menganjurkannya selepas Malaysia hampir 20 tahun menjadi penganjur siri Formula 1.

Jika bank-bank di Malaysia berjaya membeli bank-bank di Indonesia, Temasek Holding tidak akan membiarkan Singapura ketinggalan oleh Malaysia.

Singapura hanya berdiam diri apabila Presiden BJ Habibie berkata, ""Apa itu Singapore, negara yang tidak ada dalam peta dunia!".

Bagaimanakah kita hendak menghentikan semua ini. Jawapannya mudah, ada di tangan anda, iaitu jangan menangkan DAP dan kawan-kawan yang sewaktu dengannya.
Rabu, 26 Disember 2012

Ulamak PAS tampar Guan Eng ?!

2PAS dan ulama membidas tindakan Lim Guan Eng membangkitkan semula isu menuntut Kerajaan Pusat membenarkan kalimah Allah digunakan dalam Bible versi bahasa Melayu. 


Tindakan itu kata mereka bukan saja akan mengelirukan umat Islam malah menunjukkan Ketua Menteri Pulau Pinang itu tidak menghormati keputusan yang sudah diperkenankan Yang di-Pertuan Agong.

Guan Eng dalam perutusan khas sempena Krismas di laman blognya, semalam menggesa Kerajaan Pusat diterajui Barisan Nasional (BN) membenarkan penganut Kristian di Semenanjung menggunakan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

Ahli Majlis Syura Ulama PAS yang juga Ketua Dewan Ulama PAS Kelantan, Datuk Mohamed Daud Iraqi, berkata tindakan Setiausaha Agung DAP itu mengelirukan umat Islam di negara ini.

“PAS mengambil pendirian seperti diputuskan Majlis Syura parti sebelum ini, tidak bersetuju dengan desakan mana-mana pihak berhubung isu berkenaan.

“Kita tidak boleh lawan Majlis Syura yang sudah putus perkara ini sebelum ini, kalau lawan…. jadi benda lain. Kita tidak akan ikut, pakai dia (Guan Eng), sebab dia keliru banyak, nak guna benda karut.

“Tapi terpulang kepada kerajaan (Persekutuan), kalau nak buat. Bagi PAS, kita bantah, tidak boleh guna perkataan itu,” katanya

Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hassan Tantawi mahu Guan Eng berhenti daripada membangkitkan isu itu kerana boleh mencetuskan kekeliruan umat Islam.“Tindakan Guan Eng itu boleh mencetuskan semula polemik yang sudah lama reda. Isu ini tidak perlu ditimbulkan lagi dan sepatutnya beliau merujuk kepada ulama sebelum mengeluarkan kenyataan seperti itu secara terbuka.

“Isu kalimah Allah ini bukan boleh dijadikan polemik kerana ia sangat sensitif dan boleh menimbulkan ketegangan agama jika tidak ditangani dengan baik,” katanya.

Nasrudin berkata, jika masyarakat agama lain masih tidak memahami isu itu sewajarnya ia dibincangkan secara tertutup bersama ulama bagi mengelakkan ketegangan agama.

Ditanya sama ada PAS akan bertemu dengan Guan Eng berhubung isu terbabit, Nasrudin berkata, perkara itu diserahkan kepada pucuk pimpinan parti.

Sebelum ini, Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Agama Islam Malaysia Kali Ke-82 yang bersidang pada 5-7 Mei 2008 sudah membincangkan Isu Tuntutan Penganut Kristian Terhadap Penggunaan Kalimah Allah.

Muzakarah memutuskan bahawa lafaz Allah adalah kalimah suci yang khusus bagi agama dan umat Islam serta tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama lain.

Sementara itu, Mufti Pulau Pinang, Datuk Hassan Ahmad berkata, negeri itu mewartakan kalimah Allah sebagai antara 40 perkataan yang tidak boleh digunakan bukan Islam.

Beliau berkata peraturan itu dikuatkuasakan pada zaman pakatan pembangkang memerintah dan dipersetujui Guan Eng sebagai pemimpin tertinggi.

“Jabatan Mufti Pulau Pinang sudah putuskan perkataan seperti Allah, haji, masjid contohnya hanya boleh digunakan mereka yang beragama Islam.

“Dia (Guan Eng) pun tahu perkara ini, kita sudah maklum dan peraturan ini sudah diwartakan, pelik juga beliau cakap macam tu,” katanya.

Mufti Kelantan, Datuk Mohd Shukri Muhamad berkata, keputusan tidak membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam Bible perlu dihormati semua kaum.

Sumber: Merdeka Online

*Dalam MyMassa amati artikel ini teringat sister Izzah bagi kebenaran untuk orang Melayu Murtad.


Nizar Bekas MB Perak Kantoi RASUAH!!

0
Tanah RASUAH??

Ketua Penerangan UMNO Malaysia, Datuk Ahmad Maslan meminta pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat pendedahan sebuah blog yang mendakwa berlakunya rasuah pemberian tanah terhadap salah seorang pemimpin DAP dalam proses pemilihan Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri ,Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak kira-kira empat  tahun lepas.
Nizar Al Capone
Menurut beliau, biarpun pendedahan tersebut telah dinafikan oleh kepimpinan tertinggi Pakatan Pembangkang, namun beliau mendesak agar SPRM segera menjalankan siasatan terhadap dakwaan tersebut.

“Saya minta agar SPRM segera menyiasat dakwaan tersebut untuk mencari kebenaran tentang pendedahan tersebut. Bahkan saya difahamkan, blog tersebut juga turut memuatkan beberapa dokumen berkenaan pemberian tanah tersebut kepada kepimpinan DAP itu.


“Selama ini mereka menuduh UMNO dan BN mengamalkan rasuah, namun pendedahan tersebut membuktikan bahawa tuduhan itu kini berbalik kepada mereka dengan pendedahan blog tersebut dengan beberapa dokumen sebagai bukti,” tegas beliau kepada UMNO-Online di sini.


Beliau juga berharap pihak yang mendedahkan perlakuan rasuah kepimpinan tertinggi DAP dan Pas tersebut agar bertanggungjawab di atas segala pendedahan yang dibuat serta mengemukan segala dokumen yang menjadi bukti berlakunya penyelewengan tersebut kepada pihak yang terbabit.


“Saya yakin, apa yang didedahkan itu bukan fitnah. Saya yakin ada kebenarannya di atas dakwaan yang dibuat oleh blog tersebut memandangkan ianya turut disertai dengan beberapa dokumen untuk mengesahkan lagi dakwaan tersebut,” ujarnya.


Beliau turut membidas tindakan Pakatan Pembangkang yang seringkali cuba mengaitkan perlakuan rasuah terhadap UMNO dan menyifatkan tuduhan tersebut sebagai satu perbuatan jahat.


“Sekiranya benar berlakunya perkara seperti yang didedahkan oleh blog tersebut, bagi saya ia merupakan satu perbuatan rasuah kedua terbesar di dalam Pakatan Pembangkang, selain tindakan rasuah yang cuba dilakukan terhadap 30 Ahli Parlimen yang kononnya akan melompat parti ketika heboh peralihan kuasa pada 16 September yang lalu.


“Rasuah ini sebenarnya tidak mengenal parti atau bangsa. Semua yang menyahgunakan kuasa atau wang ringgit untuk melakukan rasuah, tetap bersalah tanpa mengira apa juga parti atau apa juga bangsa di pelaku,” jelasnya.


Sebuah blog, www.pisau.net baru-baru ini telah mendedahkan berlakunya transaksi pemberian tanah bertempat di daerah Chiku, Guan Musang yang mencurigakan antara kepimpinan DAP dan  kerajaan Kelantan yang didakwa sebagai tukar ganti agar kepimpinan DAP bersetuju Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dilantik sebagai Menteri Besar Perak.


Lu Pikirlah Sendiri @MyMassa : Isu Cukai Pintu Di Selangor

2
Mohon disebarkan kepada rakan-rakan.


Tak percaya? Sila baca laporan akhbar ini.

Terkejut cukai pintu naik
Wartawan Sinar Harian
20 Mei 2012
Terkejut cukai pintu naik
Baharum menunjukkan notis pindaan senarai nilaian atau cukai taksiran yang diterima baru-baru ini.
KUALA KUBU BHARU - Seorang penduduk Taman Ampang Pecah di sini terkejut apabila menerima notis cukai taksiran yang didakwa tinggi.

Baharum Wariya berkata, notis bertarikh 3 Mei 2012 itu diterima semalam dengan jumlah cukai RM143.10 lebih tinggi berbanding 13 tahun sebelumnya hanya RM108.

“Rumah saya diami adalah kos rendah, nilainya RM25,000 ketika saya beli pada tahun 1990 dan cukai pintu yang dikenakan sebelum ini hanya RM54 untuk setengah tahun.

“Tetapi sekarang cukai telah melonjak tinggi dan jika kenaikan sama dialami penduduk di kawasan ini yang kebanyakannya berpendapatan rendah maka jelas akan membebankan mereka,” katanya ketika ditemui semalam.

Menurutnya, berdasarkan Notis Pindaan Kepada Senarai Nilaian yang diterima, kenaikan cukai taksiran itu dibuat setelah berlaku pengubahsuaian dan tambahan pada struktur hadapan rumahnya.

Bagaimanapun, katanya pengubahsuaian itu dibuat sejak tahun 1998 dan dia hairan mengapa baru sekarang kenaikan cukai dikenakan.

Menurutnya, kenaikan itu dianggap tidak munasabah malah bertentangan dengan hasrat Kerajaan Negeri yang sebelum ini mencanangkan penurunan cukai 20 peratus.

“Manifesto Kerajaan Negeri sebelum ini mahu menurunkan cukai 20 peratus, tetapi notis ini membuktikan bukan saja janji tak di tunai malah dinaikkan lebih tinggi dari itu.

“Sudahlah denda lewat dinaikkan daripada RM2 kepada RM20, ini pula kenaikan mendadak cukai pintu yang memang membebankan,” katanya.

Menurutnya, walaupun notis pindaan itu akan dikuatkuasakan pada 7 Julai ini dan memberi ruang penerima mengemukakan bantahan, namun dia percaya bantahan itu tidak dilayan seperti yang berlaku terhadap penduduk Desa Alam Ria di Batang Kali yang kini menanggung beban cukai tinggi.

Katanya, ruang bantahan turut diberikan kepada penduduk taman tersebut, tetapi disebabkan keputusan muktamat Ahli Majlis Daerah Hulu Selangor, maka bantahan itu tidak dilayan.

Baharum turut kesal kerana walaupun Kerajaan Negeri menaikkan cukai itu tetapi penyelenggaraan tidak dilakukan sehingga keadaan longkang tersumbat, lalang terbiar di kawasan taman tersebut.
Sumber : http://www.sinarharian.com.my/edisi/selangor-kl/terkejut-cukai-pintu-naik-1.49470

*Sebar-sebarkan.

Video Ahli PAS (OREN) nak bunuh warga Felda

0


Lihat saja video ini, bukankah Gerakan Menyelamatkan Felda ini sepatutnya digelar Gerakan Bunuh Felda. Kereta tersebut yang dipandu umat PAS, yang menghalalkan darah orang Islam selainnya (UMNO-BN), dipandu laju merempuh penduduk kampung, syukur Alhamdulillah, penduduk kg tersebut dilindungi Allah s.w.t mereka ini bebas dari kecederaan, namun nyaris menemui ajal sekiranya kereta yang dipandu ahli Oren PAS yang sudah kurang waras itu merempuh mereka.

Mereka puak OREN yang diketuai Mazlan Aliman, yang mengarahkan kenderaan pacuan empat roda itu merempuh penduduk kg tersebut. Tindakan ini adalah tindakan kurang waras yang selalunya dilakukan di Israel, dimana askar Israel akan merempuh serta melanggar penduduk Palestine sesuka hati tanpa belas kasihan. Mereka ini umpama Yahudi Mabuk yang tidak sedarkan diri, serta dengan sesuka hati menceroboh kampung-kampung orang menyebarkan dakyah-dakyah fitnah mengatakan bahawa Felda ini tidak membawa keuntungan malahan merugikan. Masakan sesuatu yang merugikan ingin diadaptasi oleh orang lain, baru-baru ini Moro mencapai perjanjian damai di Filipina melalui usaha kerajaan pimpinan DS Najib memohon bantuan kerajaan Malaysia menyalurkan skim serta cara Felda beroperasi kepada mereka untuk membantu proses pembangunan Moro. Mereka ini diketuai oleh Murad Ebrahim seorang Muslim yang berjiwa besar, yang mahukan rakyat mereka mencapai kesenangan sepertimana yang dicapai oleh warga-warga Felda di Malaysia.

Apa sudah gila Gerakan Pembunuh Felda ini? Sudah hilang akal barangkali, menyatakan bahawa Felda itu merugikan serta menyusahkan orang-orang Melayu Bumiputera. Felda ini secara total telah mengangkat taraf kehidupan peneroka orang Melayu Bumiputera ke satu tahap di mana kini anak-anak Felda beroleh kesenangan hidup, dengan bantuan-bantuan kewangan, bantuan pendidikan serta bantuan latihan dan membuka peluang-peluang pekerjaan kepada anak-anak Melayu Felda.

Orang yang tidak waras, selalu berkata yang bukan-bukan. Ya itu yang sepatutnya dinyatakan tepat ke dahi Mazlan Aliman. Mereka ini ialah secara retoriknya harus dianggap sebagai golongan yang tidak waras, yang menyatakan kebobrokan kerajaan yang melaksanakan Felda. Mazlan dan juak-juak gilanya, tidak sepatutnya berlaku demikian apabila dihalang, sebagai seorang Muslim sekiranya beliau Muslim, dia patut berundur, dan cuba masuk di waktu lain. Bukankah dengan tindakan merempuh penduduk kg itu mengundang kemarahan serta mampu mencederakan/membunuh penduduk kampung tersebut. 

Sedarlah wahai warga Felda sekalian, sekiranya inilah golongan yang datang menyebar dakyah-dakyah kepada anda, haruslah anda tolak.
Kerana mereka ini sanggup membunuh serta mencederakan Muslimin dan Muslimat yang lain sekiranya mereka ditolak. Mereka ini golongan radikal PAS yang mungkin sekali menganut serta mengamalkan Amanat Haji Hadi yang mengatakan orang UMNO itu kafir serta dilaknat. Sekiranya mereka berlaku demikian layakkah mereka ini mengkafirkan orang? Layakkah mereka ini berceramah?

Pada pendapat akal fikiran MyMassa sendiri mereka yang sanggup membunuh hanya kerana tidak mampu berceramah, merupakan orang gila yang tidak waras dan haruslah di tangkap dan di cegah dari menimbulkan bencana dan sengsara kepada orang lain.

Selasa, 25 Disember 2012

Sengaja Cari Pasal.

0
Apa cerita ni? Nak tau, kena tengok video ni dulu.


Baca selanjutnya di sini (http://aloqlaloq.blogspot.com/2012/12/video-demo-macamana-nak-suruh-orang.html).

Renungan Pagi : Bukti Bergambar Persamaan Perjuangan PAS, DAP dan PKR!

0
Perjuangan PAS.


Perjuangan DAP.


Perjuangan PKR.


Atas persamaan inilah mereka boleh bersatu.

Adakah ini yang anda inginkan?

*Hak orang Melayu mereka boleh hapus tetapi hak yang ini...