Selasa, 31 Julai 2012

GEMPAR! Bukti PAS dan PKR Bayar RM25,000 Untuk Pengundi Dari Thailand!!!!

0
Siang tadi Blog Unspinners mendedahkan PAS dan PKR berkongsi bayaran RM25,000 untuk import pengundi dari Thailand.Untuk penerangan lebih jelas, sila ke blog tersebut (http://theunspinners.blogspot.com/2012/07/penipuan-pilihanraya-guna-rakyat-asing.html).

Apa yang MyMassa nak komen ada kaitan dengan pendedahan blog Talk With Hand yang memaklumkan bahawa PAS Selangor mainkan isu pengundi hantu di Selangor untuk menutup kelemahan parti tersebut.

Selangor-Satu laporan pihak polis telah dibuat oleh Ketua Pemuda PAS Paya Jaras , Cikgu Wan Noor Azmi ketua pemuda PAS yang di pimpin oleh Ustaz yang ditangkap berkhalwat di bilik Hotel iaitu Ustaz Badrul Amin yang kononya terdapat sendikit pengedaran borang permohonan My-Kad bagi warga asing di dalam kawasan Paya Jaras.

Didalam beberapa laporan laman blog yang ditulis oleh cybertroopers PAS menyatakan bahawa hampir setiap  hari ,  bas-bas yang membawa pendatang asing akan masuk ke kawasan mereka bagi menghantar pekerja asing dengan bertujuan untuk diberikan My-Kad kepada mereka.
Baca seterusnya di sini : http://talkwithhand.blogspot.com/2012/07/gempar-penipuan-pas.html

Selain daripada pendedahan Unspinners dan Talk With Hand, SPR juga telah menjawab fitnah terbaru pembangkang terhadap suruhanjaya tersebut.
Jangan pertikai daftar pemilih tanpa asas, kata SPR

PUTRAJAYA - Pihak yang meragui sesuatu perkara dalam daftar pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diharap tidak membuat tuduhan dan pelbagai andaian dengan hanya bersandarkan kepada penemuan sendiri.

Sebaliknya, mereka perlu tampil dan mengemukakan bukti agar SPR dapat melakukan siasatan di lapangan selain menyemak dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), demikian menurut kenyataan suruhanjaya itu hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, siasatan SPR berhubung kenyataan Setiausaha Jabatan Pilihan Raya Pas Selangor, Wan Mohamad Ghazali Mahmood bahawa seorang individu bernama Jarmiah Abu Talib boleh mengundi dua kali kerana memiliki dua MyKad yang sah, adalah tidak benar dan dibuat tanpa bukti.

Kenyataan itu disiarkan akhbar Harakah dalam isu bertarikh 30 Julai hingga 2 Ogos 2012 di muka N22 dengan tajuk 'Misteri Pengundi Dua MyKad Didaftarkan Dua Kali Sebagai Pemilih.'

Kenyataan itu menjelaskan, siasatan SPR mendapati individu yang dimaksudkan adalah dua orang yang berbeza dan masing-masing memegang nombor MyKad 49032-08-5370 dan 470321-08-5540.

Menurut kenyataan itu, pegawai SPR telah ke rumah individu berkenaan dan mendapati pemilik kedua-dua MyKad adalah adik-beradik yang berkongsi nama sama tetapi memiliki tarikh lahir, nombor kad pengenalan lama serta MyKad 12 angka berbeza.

Semakan dengan JPN pula mendapati pemegang kedua-dua nombor kad pengenalan adalah orang yang berbeza kerana memiliki rekod cap jari berbeza, oleh itu, mereka merupakan warganegara dan pengundi yang sah di sisi undang-undang. - Bernama

Apa yang MyMassa simpulkan adalah PAS menggunakan diversion techniques untuk menyembunyikan OPERASI KHAS mereka yang membawa pengundi dari Thailand untuk mempertahankan Kelantan. Macam pencuri menjerit minta tolong kononnya dicuri, sudah pasti orang tidak menyangka yang berlakon sebagai mangsa itulah dalang yang sebenar.

Bila orang sibuk dengan fitnah mereka bahawa pengundi hantu ni kerja UMNO, SPR pula sibuk untuk menjawab tuduhan-tudahan palsu PAS, maka kerja-kerja kotor mereka akan terlindung.

Namun Allah SWT Maha Kuasa. Kerja kotor PAS terbongkar di bulan ramadhan yang mulia.


*Mohon rakan-rakan sebarkan pendedahan Unspinners ini sama ada dalam blog atau klik butang share di bawah.

Video Yang Bakal Buatkan DAP Meroyan!

0


Tayangan Khas video Dugaan Negara sempena Hari Pahlawan Hari ini.
*Sebar-sebarkan.

PANAS! Wakil Rakyat PKR Sanggup Halau Isteri Kerana Gadis Ini.

7
Cantik tak awek ni?Tengok yang awek. Bukan Mak Lampir yang tunjuk gigi.

Oleh kerana mabuk angau dengan awek ni, wakil rakyat PKR sanggup kahwin dengan awek ni kat Songhkla Thailand pada 18.03.2011.

Dan kerana awek ni jugak, wakil rakyat PKR ni sanggup halau bini pertama pada bulan ramadan. Kesian wanita yang dizalimi oleh pemimpin PKR yang juga suaminya.Nak tau siapa wakil rakyat tu....sila baca di sini : http://sel13.com/archives/2649

*Pemimpin patut jadi contoh kepada rakyat. Haramjadah betul!

SEBUTIR BINTANG, MAAF BUKAN LAJIM

3

SEBUTIR BINTANG TELAH KEMBALI, ALFATIHAH


1. SEMASA dalam tawanan tentera Jepun di Kota Bharu, mereka ( Ibrahim Ismail, Yahya dan Zain ) yang terlibat dalam operasi membebaskan Tanah Melayu dari Jepun telah dipaksa menerangkan operasi mereka. Mereka dipenjara dalam bilik sempit yang tidak diketahui siang-malamnya.2. Kesilapan Tengku Mohyideen (barangkali satu rahmat juga) semasa di Colombo temphari, ialah mereka terlupa diberikan ubat Letha untuk membunuh diri sekiranya tertangkap. Tentera Jepun sebenarnya sudah bersedia lama sebelum menjajah Tanah Melayu.


3. Yang tidak diajar di dalam buku Teks sekolah ialah, Tentera-tentera Jepun mempunyai pakar-pakar bahasa Inggeris, pakar bahasa Melayu, pakar bahasa India (Urdu), pakar bahasa Melayu dan bahasa Cina, yang membolehkan mereka membaca kod-kod rahsia tentera British dan memintasnya.

4. Markas Besar British di Colombo tidak tahu pasukan Force 136 (Zain, Ibrahim, Yahya) itu telah ditangkap oleh tentera Jepun. Pihak Jepun telah memaksa mereka berhubungan dengan Markas Besar Inggeris di Colombo, tetapi Ibrahim telah memberi pengenalan/kod tentera yang berbeza. Maka Markas Tentera Inggeris di India mengetahui pasukan Ibrahim telah ditawan dan bertugas dalam paksaan.

5. Selama 10 bulan pasukan ini menyamar dan meyakinkan tentera Jepun mereka bukan ejen British. Akhirnya tentera Jepun mepercayai mereka tetapi tiap-tiap Mesej yang diterima mereka daripada Colombo telah diterima terlebih dahulu oleh pihak Jepun, dan Ibrahim dan kawan-kawannya terpaksa membalas mesej mengikut kehendak tentera Jepun.

6. Kejayaan ejen British ini ( Force 136 ini ) ialah meyakinkan tentera Jepun bahawa Pihak Berikat akan menyerang kawasan utara Pulau Pinang dan Kota Bharu Pantai Timur. Sebaliknya, tentera Berikat mendarat pula di Pantai Morib, Selangor.

7. Walaupun Kerajaan Jepun menyerah kalah pada 14 Ogos 1945 di Tokyo selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom, tetapi tentera-tentera Jepun di Tanah Melayu masih bertempur sehingga 12 September 1945.

8. Pasukan-pasukan Gerila dalam hutan, ejen-ejen British di bandar, pasukan-pasukan MPAJA, Tentera Wataniah Pahang, Askar Melayu Setia Negeri Perak & Kedah masih terus menyerang tentera-tentera Jepun.

9. Dalam penyamaran ini , Yahya hampir dipotong kepalanya kerana semasa mereka di bandar Buterworth terserempak dengan Haji Abdullah ( seorang ejen Inggeris ). Yahya pura-pura tidak mengenalinya tetapi tentera Jepun yang mengiringi mereka tidak mempercayainya. Lalu mereka bertiga sekali lagi disoal-siasat oleh Kapten Watanabe dan pergerakan mereka dikawal ketat.

10. Dalam pada itu, Laporan-laporan dari Radio All India menyebut tentera Jerman telah kalah di Eropah. Tentera-tentera Jepun juga kalah di Burma dan Filipina. Mereka bertiga sangat gembira dengan berita itu tetapi mereka pura-pura tidak mengetahuinya.

11. Hujung Ogos 1945, Kapten Watanabe memberi pilihan kepada Ibrahim/Yahya/Zain untuk membunuh diri dengan cara Harakiri daripada dibunuh oleh tentera British. Ibrahim menolak kerana bertentangan dengan agama Islam. Kapten Watanabe marah lalu mencadangkan mereka dibunuh sahaja. Seorang tentera Jepun bernama Sarjan Shindo menentang.

12. Akhirnya mereka diberi 3 pilihan. Dihantar ke Seberang Prai, Dihantar ke Jawa/Sumatera atau Terus tinggal di Tanah Melayu di kampung terpencil sehingga aman dan kemudiannya dihantar ke negara Jepun setelah aman.

13. Selepas berbincang mereka memilih pilihan ke3 kerana mereka tahu Jepun tidak akan berupaya menghantar mereka ke negara Jepun selepas perang tamat.

14. Pada 22 Ogos 1945, askar-askar Jepun telah mengadakan jamuan besar-besaran pada malamnya sebelum mereka balik ke negara Jepun. Semua kod,suratkhabar, peralatan dibakar berjam-jam lamanya. 

15. Pada hari siangnya kapal-kapal tentera British telah menggugurkan risalah Kekalahan tentera Jepun. Bendera Union Jack telah dinaikkan di Balai Polis Pusat Penang.

Askar orang putih telah mendarat, seorang Pegawai Marin DiRaja Inggeris telah bertemu dengan Ibrahim/Yahya/Zain dan terus mengenali mereka melalui kod jawatan " MCS,Force 136".

Tanah Melayu bebas dari Jepun...Inggeris datang kembali. Kesannya orang Melayu mahu Merdeka...

ALFATHIAH ALLAHYARHAM TUN IBRAHIM...
SELAMAT HARI PAHLAWAN

Baca seterusnya di jentayuabaka.blogspot.com rakan lama mymassa.

Benarkah @Khalid_Ibrahim guna PKNS untuk taja agenda Kristianisasi?!!

4
Hutang Talam : Ah Chai didesak perjelas cara yakinkan PKNS?

Pengerusi Talam Corporation Bhd. (Talam), Tan Sri Chan Ah Chai didesak menjelaskan cara yang digunakannya untuk meyakinkan Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Othman Omar agar perbadanan itu mengambil alih hutang syarikat tersebut berjumlah RM392 juta.

Presiden Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah berkata, Ah Chai juga perlu menjawab sama ada benar hutang Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB), Universiti Selangor (Unisel) dan Kumpulan Hartanah Selangor Berhad (KHSB) diambil alih dengan harga RM10 setiap satu.

"Kita mahu pengesahan daripada beliau. JMM juga meminta Othman menjelaskan mengapa PKNS hanya mengambil alih hutang Talam.

"Rakyat seluruh Selangor ingin tahu mengapa hanya Ah Chai dan Talam yang mendapat kemudahan, manfaat dan keistimewaan yang amat besar daripada PKNS.

"Apakah rakyat Selangor yang lain tidak layak untuk mendapat hak dan keistimewaan yang sama," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Beliau mengulas pendedahan Ketua Biro Muda Profesional MCA, Datuk Chua Tee Yong yang mendakwa sebuah anak syarikat milik kerajaan negeri Selangor terpaksa menanggung beban hutang berjumlah RM316 juta untuk membayar balik hutang hasil pembelian aset Talam.

Katanya, PNSB iaitu anak syarikat milik penuh kerajaan negeri yang sebelum ini bebas hutang dan mempunyai simpanan kira-kira RM76 juta, terpaksa membuat pinjaman itu bagi membayar balik kepada kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang telah menjual aset berkenaan.

Sebelum itu, Tee Yong juga mendakwa, kerajaan PKR Selangor terbabit dalam penyelewengan hampir RM1 bilion yang dilakukan dengan berselindung di sebalik pelan 'menyelamat' Talam dua tahun lalu.

Azwanddin menambah, rakyat juga mahu mengetahui dari mulut Ah Chai sendiri sama ada urusan mengambil alih hutang RM392 juta itu telah mendapat kelulusan Suruhanjaya Sekuriti (SC) ataupun tidak.


Sementara itu, Presiden Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin pula mencabar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatan Menteri Besar sebagai jalan keluar beliau dalam menjamin ketelusan pentadbiran negeri.

Katanya, GAPS mencabar Abdul Khalid berbuat demikian atas pelbagai tindakannya yang merugikan kewangan negeri termasuk cadangan melantik lima firma audit antarabangsa bagi menyiasat salah guna kuasa pentadbiran kerajaan negeri pimpinan PKR itu.

"Apa relevan cadangannya itu sedangkan di peringkat negeri sememangnya sudah wujud Jabatan Audit Negeri yang melaksanakan tugas audit dengan penuh integriti serta berpengalaman luas, tambahan perkhidmatan mereka adalah percuma.

"Abdul Khalid perlu percaya kebolehan kakitangan awam, jangan pula mahu menjadikan mereka kambing hitam sahaja. Pendedahan itu akan terus dilakukan selagi beliau tidak meletakkan jawatannya," ujar beliau.

Suara Politik
Taminsari
Hendak tengok macamana rupa syarikat yang Kerajaan Pakatan Haram telah selamatkan itu menggunakan wang rakyat Selangor RM392 juta?!!
Ini logonya:


Apa yang anda nampak?!! Nama gereja atau nama sebuah syarikat pembangunan hartanah?!! Di bawah ini pula screen shot laman web syarikat Trinity ini.Eh, eh? Iklan pun bergaya macam JESUS kena salib?!! Ini sudah melampau!!!

Nah orang Melayu Selangor! Inilah habuannya kepada anda semua kerana memilih musuh Islam sebagai pemimpin anda! Bukan sahaja anda semua kini lemah kerana berpecah belah dan bergelumang dengan fitnah, bahkan hak-hak anda juga kini sedang dihakis sedikit demi sedikit!

Patutlah janji manifesto GAGAL dipenuhi (air janji nak beri percuma 25 m3 ya, bukan 20m3), Duit rakyat dibuat bayar KRONI KRISTIAN yang sedia kaya-raya!Bayangkanlah sebuah syarikat anak negeri yang ditubuhkan untuk membantu meningkatkan taraf hidup anak-anak Selangor satu masa dahulu kini hanya menjadi cashier kepada seorang ahli perniagaan Cina yang kaya-raya?!! Apa tujuan sebenar Khalid dan konco-konconya menyelamatkan TALAM ini dengan menggunakan wang rakyat Selangor?!!


PENUBUHAN PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI SELANGOR (PKNS)Posted by azilawani on 21/09/2011 10:56:34 - Arkib NegaraPada hari ini dalam tahun 1964, Kerajaan Negeri Selangor telah mewartakan penubuhan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) iaitu Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri yang pertama ditubuhkan di negara ini. Kerajaan Negeri telah melantik Dato’ Harun Haji Idris Menteri Besar dan 11 orang lagi yang terdiri Pegawai Tinggi Kerajaan Selangor, Ahli-ahli profesional, wakil-wakil Rakyat dan Ahli Dewan Undangan Negeri bagi menduduki Jemaah Lembaga Pengarah Perbadanan yang pertama. Sejarah PKNS sebenarnya telah bermula lebih awal dari itu. Dalam tahun 1952, penjajah Inggeris telah menubuhkan sebuah Perbadanan yang dinamakan Petaling Jaya Authority yang ditugaskan memajukan bandar Petaling Jaya. Selepas itu, kerajaan telah menukarkan nama ini kepada Perbadanan Kemajuan Petaling Jaya (PJDC) dengan tugas yang sama sehinggalah ia dibubarkan pada hujung tahun 1963. Selepas itu, dua buah badan lain telah ditubuhkan iaitu Lembaga Bandaran Petaling Jaya dan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor yang masing-masing mengambil tugas pihak berkuasa tempatan dan PKNS mengambil tugas pembangunan, kakitangan dan harta PJDC telah dibahagikan kepada kedua-dua badan baru ini mengikut tugas yang dipecahkan itu. Selepas penubuhannya PKNS, telah meluaskan kegiatannya ke seluruh negeri Selangor dan telah berkembang pesat. Bermula dengan jumlah 132 orang kakitangan ianya telah menjadi 1,812 orang termasuk 92 orang pegawai profesional dan pengurusan sekarang ini. Harta milik PKNS juga telah meningkat kepada lebih $700 juta dan belanjawannya telah meningkat lebih $500 juta setahun sekarang ini. Walaupun orang ramai mengenali PKNS sebagai pemaju perumahan tetapi tugas utama perbadanan ini adalah memajukan badanr-bandar baru selaras dengan hasrat kerajaan untuk membina pusat-pusat pertumbuhan ekonomi di negeri Selangor. Bandar baru yang terpenting ialah Shah Alam yang diisytiharkan sebagai ibu negeri Selangor pada 7 Disember 1978. Sekarang bandar ini telah menampakkan rupa sebagai bandar ibu negeri yang boleh dibanggakan. Bandar-bandar lain ialah Bandar Baru Bangi, Ampang/Ulu Kelang dan Kelana Jaya. Dalam bidang perumahan PKNS telah membina sebanyak 44, 857 unit rumah hingga awal tahun ini. Sesungguhnya dengan penubuhan PKNS pada hari ini dalam tahun 1964, tugas-tugas pembangunan ekonomi dan sosial di Negeri Selangor telah berjalan dengan lancar sehingga meletakkan negeri ini di antara negeri yang termaju di Malaysia.

Lebih menarik, sebaik diselamatkan menggunakan wang hasil titik peluh rakyat Selangor sebanyak RM392 juta, namanya ditukar pula kepada Trinity Corp. yang begitu konsisten dengan logo barunya. Buat pembaca yang kurang arif tentang Trinity ini, kami lampirkan sedikit maklumat mengenainya:

"The Christian doctrine of the Trinity defines God as three divine persons (Greek: ὑποστάσεις):[1] the Father, the Son (Jesus Christ), and the Holy Spirit. The three persons are distinct yet coexist in unity, and are co-equal, co-eternal and consubstantial (Greek: ὁμοούσιοι). Put another way, the three persons of the Trinity are of one being (Greek: οὐσία).[2] The Trinity is considered to be a mystery of Christian faith.[3]" - http://en.wikipedia.org/wiki/Trinity

Atau ringkasnya, konsep Trinity dalam Kristian bermaksud mereka percaya (akidah) bahawa Tuhan itu TIGA: Tuhan Bapa, Tuhan Anak (JESUS) dan Roh KUDUS. Jadi memang kenalah logo Trinity Corp itu dengan namanya.

Persoalannya mengapa Kerajaan Selangor menyelamatkan sebuah syarikat seperti ini?!! Adakah ianya disebabkan kerana pemimpin kanan (penguasa besar sebenar) negeri kini didominasi oleh Kristian DAP seperti Ronnie Liu dan Teresa Kok?!! Jadi apa gunanya pemimpin PAS dan PKR negeri yang katanya beragama Islam itu dalam hal ini?!!

Jadi tunggul kayu atau boneka batu?!!

Dan apakah pula perkaitannya dengan kes MURTAD DUMC Damansara 3 Ramadhan tahun lalu sehingga membawa kepada pemecatan Dr. Hasan Ali?!!

Tayangan Khas Filem Darah Satria Sempena Hari Pahlawan

0


MyMassa mengucapkan selamat hari pahlawan kepada parajurit-parajurit negara yang cekal mempertahankan keselamatan dan kedaulatan negara.

Kepada pembaca MyMassa yang terlepas, berikut adalah artikel yang mengupas hari pahlawan di sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/07/adakah-sambutan-hari-komunis-bakal.html


*Untuk yang ada kelapangan, mungkin boleh tonton filem yang MyMassa pernah muat naik satu masa dahulu.


0
MUTIARA KATA

Kebahagian kerana makanan dan harta adalah kebahagiaan kanak-kanak, sementara kebahagiaan dengan pujian yang baik adalah kebahagian orang-orang besar dan perbuatan yang baik adalah keagungan yang tidak akan lenyap.

Isnin, 30 Julai 2012

Bukti Korupsi Di Pejabat Ahli Parlimen Wanita DAP Didedah!

0
Pembantu kepada Ahli Parlimen DAP Serdang, Teo Nie Ching dipercayai menyeleweng sebanyak RM18,000 sejak tahun 2009.

Menurut Ahli Parlimen Bebas Nibong Tebal, Tan Tee Beng, sewa pejabat Nie Ching dibayar oleh Kerajaan Selangor sebanyak RM1000 sebulan. Namun, pembantu Nie Ching, Chan Hung Guan telah membuat 'perjanjian' sulit dengan empunya premis untuk membayar kembali kepada Chan sebanyak RM500.

Semua dokumen penyelewengan tersebut di lampirkan dalam surat yang dihantar kepada Pengerusi SELCAT.
DAP MP’s aide took RM18k kickbacks?
Patrick Lee | June 20, 2012

Independent MP Tan Tee Beng accuses Serdang MP Teo Nie Ching's assistant of taking RM18,000 in kickbacks.

KUALA LUMPUR: A personal assistant of DAP-Serdang MP Teo Nie Ching has been accused of being involved in corruption.

Independent Nibong Tebal MP Tan Tee Beng alleged that Teo’s assistant, Chan Hung Guan, had collected as much as RM18,000 in kickbacks since 2009.

Armed with documents, he said that a “secret agreement” had been made between Chan and an unnamed landlord, who rented out his Cheras premises to Teo since 2009.

Half of the RM1,000 monthly rent paid by the Selangor state government, Tan said, would be handed by the landlord to Chan.

“There was a secret arrangement that after the money was paid to the landlord, there would be a kickback of RM500 back to…Chan Hung Guan,” the former PKR MP told reporters.

He said that “a friend” of the landlord’s complained to both the Menteri Besar’s Office and the Selangor Select Committee on Competency, Accountability and Transparency (Selcat) to no avail.

Asked how he came about this information, Tan said he was known for exposing alleged Pakatan Rakyat wrongdoings, and that the landlord’s “friend” came to him in this confidence.

He said that according to the friend, the landlord had complained about the supposed kickbacks.

According to Tan’s copy of a letter addressed to Selcat, Chan had been receiving RM500 in cash every month in 2009.

In 2010 and 2011, however, the landlord had to hand over a RM500 cheque to the Serdang MP’s offce every month.

Tan then asked Teo to meet with him in Parliament over the matter, and challenged her to investigate Chan.

“The issue we are trying to question is the integrity of a MP. If this Pakatan [MPs] proclaim themselves to be so clean, no misuse of power [and] being transparent, then why [did] this corruption happen?” he asked.

In an immediate response, Teo denied Tan’s accusation and challenged him to lodge police and Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) reports.

“I want to see the documents… He is making baseless accusations,” she said.

Teo added that Tan had on numerous occasions accused Pakatan of alleged wrongdoings.

She also said that both she and her assistant reserved the right to sue Tan for defamation.

Sumber : http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/06/20/dap-mps-aide-took-rm18k-kickbacks/#ixzz2261o5aT1*Bukti dah ada. Bila SPRM dan SELCAT nak siasat?

Seperti Susu Basi, Lajim dan Wilfred Juga Barang Expired!

0
Susu Basi Cap Lajim dan Wilfred.


UMNO tidak berasakan satu kerugian besar jika pemimpin yang diklasfikasikan sebagai sudah luput atau ‘expired’ melompat parti menyertai pembangkang, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ai Alhabshee.

Beliau berkata, mereka yang hampir luput ini biasanya beranggapan dirinya masih hebat dan perlu diberikan penghormatan dan  jawatan penting sama ada dalam parti mahupun kerajaan.

“Mereka ini sebenarnya jenis pemimpin tak sedar diri, tamak haloba dan apabila kepentingan peribadi tidak dipenuhi, pantas keluar parti dan ikut pembangkang.” tegasnya.

Beliau menyifatkan pemimpin seperti itu sebagai  petualang dan prinsipnya boleh dijual beli.

Golongan ini juga kata Syed Ali, akhirnya bertindak memburuk-burukkan parti asal dan kerajaan yang sebelum ini telah memberikan mereka rezeki dan kesenangan hidup.

Dalam masa yang sama, parti yang baru dan pemimpin oposisi akan dipuji kononnya bakal membawa pembaharuan dan harapan.

“Ini semua jenis manusia hipokrit, tak reti kenang budi dan suka amalkan politik lompat katak,” katanya lagi.

Beliau mengulas tindakan Ketua UMNO Bahagian Beufort,  Datuk Lajim Ukin yang akhirnya mengesahkan meletakkan kesemua jawatan dalam parti, kecuali masih kekal sebagai Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Lajim bagaimanapun dipetik sebagai berkata kedudukan beliau sebagai timbalan menteri terserah kepada Perdana Menteri untuk menentukannya.

“Lajim telah lakukan perkara yang amat sumbang dalam kerjaya politiknya dengan meninggalkan UMNO,” kata Syed Ali.

Baca seterusnya di sini : http://umnobahagiancheras.blogspot.com/2012/07/umno-tak-rugi-pemimpin-expired-lompat.html


*Si Lajim dan Wilfred tu sama lah macam Anwar. Rumah kata pergi, kubur kata mari tetapi masih lagi gila jawatan.

Adakah Anda Bertemu Wanita Misteri Ini Di Pasar Ramadan Tadi?

0
Kisah wanita misteri yang sering dijumpai ketika bulan Ramadhan.

Apa yang misteri mengenai wanita ini adalah di boleh berada di lain tempat mengikut hari-hari tertentu.

Ikuti kisah wanita misteri ini dalam video di bawah.


Untuk mengetahui rahsia wanita ini boleh berada di banyak tempat dalam bulan ramadhan, sila tonton video ini.Baca seterusnya di sini :

http://www.mazidulakmal.com/2012/07/pengemis-bertudung-tetapi.html

http://www.mazidulakmal.com/2012/07/pengemis-menaiki-kereta-video-klip.html


*Sebarkan maklumat ini agar orang ramai tidak terpedaya dengan 'lakonan' mereka. Cara pengemis ini mengeksploitasi TUDUNG untuk tarik perhatian orang macam pernah ku lihat, tapi di mana ya......

Adakah Sambutan Hari Komunis Bakal Menggantikan Hari Pahlawan Bila Pembangkang Berkuasa?

0
Di Malaysia, sambutan hari pahlawan di sambut pada 31 Julai setiap tahun.


Pada masa-masa yang lepas, pembangkang menggunakan tarikh keramat ini untuk menyerang kerajaan atas sebab istiadat di Tugu Negara. Ini kerana  garis panduan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sebelum ini yang menyatakan sambutan itu tidak boleh diadakan di kawasan yang mempunyai patung menyerupai manusia.Alhamdulillah, sejak pentadbiran DS Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri, tiada lagi sambutan seumpama ini bermula tahun 2010.


Pada tahun lepas, sambutan ini diadakan di Dataran Merdeka.


Oleh kerana sudah tiada modal untuk menyerang Kerajaan (isu sambutan di Tugu Negara) dan melihat bekas tentera sebagai prospek pengundi yang boleh mereka pengaruhi, PKR dan PAS melalui NGO bekas tentera pro mereka (Kor Bekas Angkatan Tentera - KOBAT dan Rangkaian Kebajikan Veteran Angkatan Tentera - KERABAT) kini berlumba-lumba menganjurkan Sambutan Hari Pahlawan versi mereka. Yang MyMassa pelik, kenapa baru sekarang mereka menghargai bekas Tentera? Adakah kerana pilihan raya makin hampir dan nawaitu mereka hanya untuk UNDI?

Namun sampai sekarang DAP masih lagi belum menunjukkan minat mereka untuk menyokong PAHLAWAN-PAHLAWAN Negara. Dan umum mengetahui bahawa DAP sememangnya berpegang teguh kepada simpati mereka kepada pengganas Komunis. Sebagai abang besar dalam pakatan pembangkang, tidakkah bila mereka berkuasa nanti, PAS dan PKR akan tunduk kepada DAP seterusnya berkemungkinan menggantikan Hari Pahlawan kepada Hari Komunis seperti mana sokongan kuat pemimpin kanan DAP kepada Chin Peng!

Chin Peng pejuang kemerdekaan

Tulisan Ronnie dalam laman web DAP [www.dapmalaysia.org] pada 1 September 2005 kononnya ketua Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng sebagai pejuang kemerdekaan telah menyinggung bekas perajurit seperti Kanang Langkau. Pengganas PKM telah membunuh banyak nyawa sepanjang perjuangan mereka untuk menubuhkan negara Komunis. Kanang sendiri dianugerahkan Pingat Gagah Berani kerana berjuang menentang keganasan komunis. Tulisan itu menafikan para pemimpin UMNO termasuk Bapa Kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman sebagai pejuang sebenar kemerdekaan. DAP dan Ronnie sendiri menafikan menolak sumbangan Tunku Abdul Rahman
http://ms.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Liu_Tian_Khiew

Dan jangan lupa, Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu juga menyokong pengganas Komunis!Adakah anda mahu perkara ini berlaku?


*Fikir-fikirkan.

LAJIM MAHU MENGADAP PERDANA MENTERI

10
SEMALAM JEMPUT ANWAR DI AIRPORT KK,
HARI INI MAHU JUMPA PM PASAL PROJEK
Selesai sudah episod Lajim dan Bumburing di Sabah. Agak pelik media massa, baik pro kerajaan atau pro pembangkang kurang memperkatakan isu ini secara besar-besaran. Kenapa? Tinjauan mymassa di Tuaran semalam, Lajim akan menghadapi masalah kerana kehadiran orang ramai hanya dalam lebih kurang 2,000 orang sahaja, jika ditolak para pemerhati ianya menjadi lebih kecil.


Petang ini, dijangka Lajim dan orang-orang kanannya berusaha untuk bertemu DS Najib di Parlimen. Saya bertanya untuk apa bertemu lagi? Kita berharap pegawai-pegawai DS Najib janganlah layan Lajim dan orang-orangnya itu. Dia sudah menunjukkan wadah sebenarnya.


Di Kota Belud hari ini, PR menggunakan episod semalam untuk membuat roadshow.


Benar kata DS Najib, Lajim tidak memiliki kesabaran. Hanya kerana projek-projeknya tersangkut di Beoufort disalahkan UMNO. Dahulu semasa tiada jawatan dalam kerajaan, sebelum bergelar YB, Datuk Musa Aman melantik jawatan politik sebagai Ketua Pemantau Projek-Projek Sabah. Kenyang dia sampai Buncit perutnya.


Kini, bila lambat sedikit dapat projek sudah tunjuk belang. Bukan dia tidak tahu prosedur kerajaan. Memanglah PM akan menyokong apa jua projek yang baik untuk rakyat di Beoufort tetapi jika lewat bukanlah disebabkan oleh PM.


Jika anda sebagai Pegawai kerajaan, setiap permohonan projek sama ada disokong oleh Menteri-menteri, mesti juga melalui tapisan peraturan sedia ada. Adakah tuan punya memiliki syarikat yang sah, berapa peratus saham bumiputra yang dimilikinya, bagaimana pengalaman projek dia, kajian kesesuaian, proses konsultasi dan sebagainya.


Bukannya, bila mana PM atau mana-mana Menteri sokong terus dapat! Ini orang ndak da skul (tiada sekolah) kata orang Sabah.


Khabarnya, orang-orang Datuk Lajim akan mengejar PM di Parlimen. Khabarnya mengejar Projek yang masih tergendala di Beoufort! Tak tahu malu Lajim ne...Santai Pagi : Rasis DAP Yang Tak Reti Eja Nama Negara Sendiri

1
MyMassa jumpa poster ini di FB. Nak tergelak tengok betapa buta hurufnya si rasis DAP ni.Rakyat Malayaia? Pengganasan? Aduhai Bahasa Melayuku...

MyMassa tak tahu sama ada rasis DAP ni layak diberi kerakyatan atau tidak. Janganlah bodoh sangat sampai eja nama MALAYSIA pun SALAH!


*Kepada yang terlepas baca Aduhai Bahasa Melayuku siri pertama, boleh lihat di sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/07/aduhai-bahasa-melayuku-vs-oh-my-english.html
0
MUTIARA KATA

Kebahagiaan itu adalah ketika mushaf (al-Quran) menjadi kawan anda, kerja anda menjadi kesukaan anda, rumah anda menjadi tempat ibadah anda dan perbendaharaan anda adalah sifat qanaah (merasa cukup) anda.

Ahad, 29 Julai 2012

Pusat Karaoke Di Kelantan Masih Dibuka Walaupun Masuk Bulan Ramadhan.

2
Siapa kata kat Kelantan bebas pusat hiburan?

Klik untuk besarkan imej

Baca seterusnya di sini: http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/diserbu-10-kali-tetap-degil-1.70790

Kalau isu ni kita tanya pada kepimpinan PAS, ini jawapan yang akan mereka beri.*Spin jangan tak spin. Jauh punya pusing sampai ke tanah Arab.


Wajib Baca: Penjelasan Fitnah PKR Terhadap Isu Air Di Selangor.

0
Penjelasan ini MyMassa ambil dari Harian Metro.


Klik untuk besarkan imej


*Sebar-sebarkan.

Gambar Jus Tok Gundu, Air Paling Sesuai Untuk Berbuka.

0
Minumlah Jus Tok Gundu untuk KEBERKATAN berpanjangan.


Sumber : FB

*Iklan ini tidak berbayar dan ikhlas dari MyMassa.

Kempen DAP menutup DOSA 13 MEI mereka semakin hebat!

8

Cina DAP takut sejarah 13 Mei diketahui dalam filem Tanda Putera.

Oleh kerana terlibat dalam filem kontroversi terbaru Shuhaimi Baba, Tanda Putera yang merakamkan peristiwa berdarah 13 Mei, dua pelakon berbangsa cina, Alan Yun dan Douglas Lim kena hentam kaw-kaw terutama di Facebook.

Filem terbaru Shuhaimi baba terbabit dikritik ramai kerana dikatakan memainkan sentiman perkauman serta memutar b
elitkan fakta sejarah. Facebook milik dua pelakon cina yang terlibat dengan filem berkenaan, Alan Yun dan Douglas Lim tak putus-putus dibanjiri dengan spam dan kata-kata kesat.
Mereka digelar Anjing Pengkhianat (汉奸走狗) dan penjual maruah bangsa cina (卖华) kerana dikatakan memalukan bangsa cina dengan terlibat dalam filem kontroversi tersebut di mana bangsa cina digambarkan pencetus huru hara 13 Mei.

Selain dimaki hamun, mereka juga diancam akan diboikot habis-habisan, bahkan ada pengguna facebook yang menyeru supaya produk yang terkait dengan mereka juga diboikot. Ada yang mengajak mereka menyertai MCA/Gerakan, ada yang cakap diorang tak layak jadi cina.

Tak cukup dengan itu, ada yang suruh diorang "potong" dan buang nama keluarga serta ganti dengan Muhammad/Abdullah.

Memanglah Parti DAP ini, Parti RACIST
-Sumber FB
Sekarang pembaca nilaikan sendiri betapa bersatunya orang cina di bawah pengaruh DAP ketika ini. Dan menariknya, mereka nampaknya lebih anti lagi kepada Islam kini berbanding sebelum PAS berkawan dengan mereka. Nampaknya benarlah seperti apa yang pemimpin PAS dabikkan selama ini, DAKWAH mereka terhadap DAP memang "BERJAYA"!
Kalau anda nilaikan dengan hati nurani yang ikhlas dan membuat perbandingan dengan sejarah negara, kita akan dapati sentimen orang-orang cina ketika ini tidak ubah seperti mana ketika zaman komunis bermaharaja lela suatu ketika dahulu. Masa itu, mana-mana orang cina yang tidak berpihak kepada mereka dianggap sebagai pengkhianat dan akan diburu habis-habisan. Samalah juga keadaannya ketika ini. Bukan sahaja mereka diakatakan pengkhianat, bahkan mereka juga"dihalau" untuk menyertai MCA-GERAKAN atau memeluk agama Islam! Sekarang PAS hendak kata apa?!!
Jika ketika zaman darurat dan 13 MEI dahulu, British dan Komanwel banyak membantu kita mempertahankan kedaulatan negara, tetapi kini puak-puak pakatan pula yang mendapat dokongan yang kuat daripada negara-negara luar seperti Israel, US dan Singapura. Maka terkontang-kantinglah orang Melayu kini mempertahankan apa yang ada. Sudahlah jati diri pun semakin pudar...

Inilah yang akan berlaku di seluruh negara jika DAP memerintah Malaysia!

1


Kumpulan pemisah menembak mati empat anggota tentera dan mencederakan dua lagi di selatan Thailand awal hari ini ketika keganasan dilaporkan terus meningkat di wilayah bergolak itu sejak bermulanya Ramadan.

Sekumpulan enam anggota tentera itu diserang ketika mereka sedang meronda di sebatang jalan di daerah Mayo, wilayah Pattani.
“Kira-kira 20 anggota kumpulan pemisah yang menaiki tiga buah pikap melepaskan tembakan ke arah pasukan tentera itu," kata jurucakap tentera selatan Thailand, Kolonel Pramote Prom-in.
Kejadian terbaru itu berlaku selepas satu letupan di tepi jalan yang menyebabkan lima anggota polis maut di wilayah Yala, Rabu lalu.
Kumpulan pemisah sering melancarkan serangan di tiga wilayah di selatan Thailand iaitu di Pattani, Narathiwat dan Yala sejak 2004.
Serangan bom dan tembakan yang mensasarkan anggota tentera dan orang awam tanpa mengira agama sama ada Buddha atau Islam, kini telah meragut lebih 5,000 nyawa dalam tempoh lapan tahun - Utusan Malaysia 

 
Inilah akibatnya jika orang Islam hidup dalam sebuah Kerajaan yang bukan Islam dan mengamalkan dasar-dasar yang menekan mereka. Lambat-laun mereka akan bangkit menentang dan akhirnya akan menyebabkan pertumpahan darah berlaku setiap hari.

Anda lihatlah sendiri betapa kucar-kacir dan bahayanya keadaan di Selatan Thai ketika ini melalui rakaman ekslusif di bawah ini:

Setakat ini orang Melayu di negara ini hanya mampu berdemonstrasi secara kecil-kecilan di serata negeri-negeri jajahan DAP dan pakatan kerana tertindas dengan dasar anti-Melayu mereka. Namun, sanggupkah kita menanti saat yang sama seperti di atas satu masa nanti apabila musuh-musuh Islam ini berjaya merampas tampuk pemerintahan negara melalui boneka PAS-PKR mereka?!!


RAMPASAN KUASA: PAS DAPAT PRESIDEN BARU

5
PRESIDEN BARU
AKHIRNYA, niat sebenar Kumpulan Erdogan terserlah dengan pengumuman di atas. Mahfuz Omar, Presiden baharu PAS! Takebeer Takebeer Takebeer...

Nota , nama kedua Mahfuz Omar ialah Mr. Bean Malaysia.

RAHSIA DATUK LAJIM UKIN

6

ATUR CARA DATUK LAJIM 
Hari ini, DSP Lajim Ukin (Lajim) dijangka akan mencatat satu lagi sejarah politik dalam hidupnya, juga kepada politik Sabah. Saya tidaklah asing kepada Lajim kerana beberapa kali bertemu beliau di Parlimen dan di tempat-tempat lain, malahan pegawai-pegawai kanan beliau saya kenali rapat.


Pada 11 November 2010, semasa NGO penubuhan pendidikan iaitu Gagasan Pendidikan Melayu Malaysia (GAGASAN) telah ditubuhkan di Kuala Lumpur. Presidennya Datuk Hassan Malik sementara Datuk Lajim Ukin Timbalan Presiden. Saya pula menjadi Yang Dipertua GAGASAN Kota Kinabalu, sebenarnya saya lebih suka menjadi YDP GAGASAN Tawau atau Kalabakan kerana saya lahir di Tawau. Namun, saya menerimanya juga atas dasar persahabatan, perjuangan dan menghormati permintaan pihak Lajim. Lagipun GAGASAN Tawau belum ditubuhkan.


Berbalik kepada kisah Lajim, sebenarnya pertelagahan beliau bukan kepada UMNO atau Perdana Menteri DS Najib Tun Razak. Masalah utama Lajim ialah perselisihan beliau dengan kepimpinan UMNO Negeri Sabah. Perselisihan itu semua orang tahu, antaranya apabila peranan beliau di Bahagian Beoufort dibayangi sepanjang masa oleh seteru beliau iaitu Datuk Azizah Mohd Dun. Dalam hal ini, Datuk Musa Aman khabarnya berpihak kepada Datuk Azizah, maka membesarlah perselisihan itu kepada Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Sabah.


Ayah kepada Datuk Azizah sangat berjasa kepada Negeri Sabah. Selain pernah menjadi DO di Beoufort jika saya tak silap, ayah Datuk Azizah merupakan salah seorang pemimpin USNO yang meminta UMNO dibawa masuk ke Sabah pada tahun 1976 dan seterusnya pada tahun 1986 dahulu.


Kemudiannya, perselisihan faham itu berlanjutan kepada perseteruan yang semakin membesar. Lajim semakin geram apabila projek-projek pembangunan di kawasan Beoufort katanya ditahan. Begitu juga, katanya projek-projek dari persekutuan juga tertahan. Khabarnya juga Majlis Daerah Beoufort (MDB) ketiadaan Dana tambahan untuk membangunkan Daerah Beoufort. Khabarnya juga, Lajim berusaha mengatasi semua masalah tersebut dengan bertemu Perdana Menteri. Dalam hal ini, Perdana Menteri telah memberikan bantuan yang bukan sedikit, maka apakah sebenarnya yang berlaku? Saya bertanya lagi, dan saya dapati ianya adalah kerana masalah di peringkat negeri. Saya tidak boleh mengulas lebih jauh, kerana saya belum bertemu Datuk Musa Aman untuk mengesahkan perkara ini.


Akhirnya semalam, Lajim meletak jawatan sebagai Ketua Bahagian UMNO Beoufort, Pengerusi BN Beoufort tetapi mengekalkan keahlian UMNO dan Timbalan Menteri Perumahan & Kerajaan Tempatan. Dalam hal ini, biasanya akan ada dua tindakan susulan, iaitu Majlis Tertinggi UMNO akan bermesyuarat dan memecat keahlian Lajim. Kenapa Lajim tidak keluar UMNO sahaja? Jawapannya mudah, Lajim masih sayangkan UMNO! Dan Lajim tahu selepas ini, karier politiknya akan menjunam. Saya tidak yakin Lajim boleh menang di Parlimen Beoufort jika dia bertanding atas tiket Sabah Reform Front (SRF). 


Sebenarnya Lajim sudah berbulan-bulan bersedia untuk semua yang telah dilakukannya hari ini. Bendera-bendera SRF dan sebagainya sudah lama disediakan di rumahnya. Lajim sudah tahu apa akan berlaku dalam karier politiknya, sebab itulah Lajim sudah bersedia awal.


Saya menghubungi pula beberapa tokoh politik di peringkat pusat, jawapannya mudah kepada mereka, biarkanlah dia. Maknanya tidak perlu pujuk Lajim, dia bukan budak-budak. Itu pilihannya, terserah. Maknanya kepimpinan Pusat tidak berasa apa-apa malah tidak takut malah tidak perlu melayan kerenah Lajim itu. Di peringkat negeri, jawapan yang hampir sama juga. Maknanya, saya fikir selepas ini politik Lajim di Sabah akan menjunam. Saya tidak terkejut jika Lajim tewas di Parlimen Beoufort dan DUN nanti. 


Di Sabah, jika DSP Pairin keluar dari gabungan BN, barulah Lajim akan menang! Tetapi jika Datuk Osu Sukam atau Lajim yang keluar BN dan bertanding atas tiket parti lain, kemungkinan besar mereka menang adalah sukar. Dalam hal ini juga, kenapa Datuk Wilfred Bumburing yang keluar bukan DSP Pairin? Anda kena ingat, semasa pemerintahan DSP Pairin dan PBS, beliau tidak dapat melupakan bagaimana DS Anwar menumbangkan kerajaannya dengan cara tidak demokratik, dengan cara rakus membeli wakil-wakil rakyatnya, dan DSP Pairin tidak boleh melupakan bagaimana Anwar ketika berkuasa tidak memenuhi permintaan kerajaan PBS dalam banyak hal seperti permintaan sebuah Universiti di Sabah di mana Anwar menjawab katanya Sabah tidak memerlukan Universiti.


Pada hari ini (29/7/2012), khabarnya Datuk Wilfred Bumburing akan membuat pengumuman rasmi kira-kira 1.00 petang, manakala Lajim akan membuat pengumuman yang sama pada pukul 8.40 malam di rumahnya di Beoufort. Jemputan kepada DS Anwar kerana mereka sudah mempunyai hubungan semasa kejatuhan Kerajaan PBS Sabah pada tahun 1994 dahulu. Semua orang tahu kisahnya.


Komen seseorang dalam peti mesej saya, biarlah Lajim seorang keluar dengan masalahnya, yang penting rakyat Sabah majoritinya masih bersama BN. Dalam hal ini, saya setuju dengan keyakinan DSP Musa Aman, beliau telah membuktikan dua kali PRU di mana BN Sabah mencatat kemenangan  99%. Saya yakin, DSP Musa Aman masih boleh mengekalkan Sabah kepada BN. 


Maka, mengapa perlu bimbang?


Artikel ini dipetik dari blogger jentayuabaka.

Cari Persamaan Dalam Gambar Ini.

4
Sama tapi tak serupa.

Dah dikurniakan akal tetapi bertindak macam haiwan.

*Itulah yang terjadi kalau manusia terlalu taksub dengan sesuatu. Sampai tak dapat nak bezakan yang baik dan yang buruk.

Sabtu, 28 Julai 2012

Terhangat Di Pasaran : Instant Ustazah Keluaran PAS

31
Memperkenalkan satu lagi produk baru keluaran PAS, Instant Ustazah.


Baru dua hari pakai tudung dah jadi ustazah.

*Tolong share kat FB dan twitter ye.

Bukti Anwar Salahguna Wang Rakyat Selangor Untuk Buat Ucapan Ramadhan.

2
Anwar menggunakan media Selangorku untuk buat ucapan Ramadhan.Yang peliknya, Anwar tak gunakan jawatan Penasihat Ekonomi, tetapi ketua Umum PKR.

Media Selangorku adalah unit penerangan yang dibayar menggunakan wang rakyat Selangor.

Cuba bayangkan kalau RTM buat macam ni (DS Najib menggunakan jawatan pengerusi BN), confirm pembangkang akan jadikan tajuk utama Harakah dan Suara Keadilan.

Pembangkang hanya nampak salah guna kuasa pihak lawan, tetapi pemimpin sendiri buat halal pulak.


*Ini bukan gambar yang diedit. Anda boleh tengok sendiri videonya di sini.

Lebuhraya Rakyat KB-K.Krai: Janji Ditepati?!!

2Tanah sudah dipecahkan. Derma pun sudah lama dikutip (siapa yang audit jumlahnya dan pengurusannya?). Namun sehingga kini berapa peratus yang sudah siap?!!

Hari Raya bakal menjelma. Sudah tentu si penderma mahu melihat dan meraikan pelaburan "akhirat" mereka Aidilfitri ini. Paling tidak pun, nampak batu tar tepi jalan pun sudah memadai.Takkanlah hendak bergelandangan atas jalanraya selama 20 Jam lagi tahun ini semata-mata untuk sampai ke kampung halaman?!!

Nauzubillahiminzalik. Harap-harap PAS tidak kafirkan Rasulullah SAW kerana HADIS ini

0
Daripada Abi Akwar Said bin Zaid Amru bin Nufel r.a. (beliau adalah salah seorang antara sepuluh orang yang disaksikan akan memasuki syurga) katanya, Aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa yang terbunuh kerana membela harta yang dimilikinya maka matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana membela dirinya dari dibunuh oleh orang lain (nyawa), maka matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana mempertahankan agamanya (agama Islam) matinya adalah mati syahid, dan sesiapa yang terbunuh kerana mempertahankan keluarganya daripada diceroboh, matinya juga adalah mati syahid (Abu Daud dan at-Tirmidzi)

Berdasarkan kepada hadis sahih di atas, Rasulullah SAW jelas sekali memberitahu kita semua bahawa untuk mencapai syahid bukan hanya sekadar mati bertempur mempertahankan Islam. Malahan Baginda secara spesifik menyatakan kategori Mati Syahid itu mengikut susunan tertentu, yang didahului dengan MATI mempertahankan HARTA.

Mengapa MATI mempertahankan HARTA Rasulullah SAW sebut dahulu berbanding MATI mempertahankan ISLAM?!! Apakah Hadis ini menunjukkan Baginda sebagai seorang materialistik?!!

Nauzubillahiminzalik, jauh sekali itu yang menjadi sebabnya. Punca mengapa Rasulullah SAW meletakkan perjuangan mempertahankan HARTA sebagai utama adalah berdasarkan kepada satu sebab yang mudah. Mampukah kita semua mempertahankan NYAWA, ISLAM dan KELUARGA jika kita tidak berharta (kemampuan kewangan)?!! Atau dari segi konteks sebuah negara, mampukah sesuatu negara itu mempertahankan kedaulatan dan daulah Islamiahnya sekiranya ia miskin dan bergantung kepada orang lain?!!

Inilah yang menjadi panduan perjuangan Kerajaan BN dan UMNO ketika ini. Mereka bermati-matian memastikan agar setiap rakyat mampu berdikari dan memberikan peluang (melalui DEB) untuk meningkatkan sosio ekonomi seluas-luasnya. Memang menjadi hasrat utama kepimpinan negara untuk melihat kekuatan pertahanan negara dibina melalui kekuatan setiap rakyatnya dari bawah. Namun, ia sering diperlekehkan oleh PAS yang mendakwa kononnya dasar-dasar pentadbiran UMNO-BN ini hanya mementingkan duniawi semata-mata.

Tetapi persoalannya cukupkah bagi umat Islam untuk mempertahankan kesucian agama mereka apatah lagi survival keluarga sendiri sekiranya mereka hanya dihidangkan dengan ceramah fitnah kebencian dan perjuangan kepalsuan setiap hari?!! Tidak keterlaluan jika dikatakan ketika ini sebahagian besar umat Islam begitu keliru antara imej Islam atas permukaan dengan tanggungjawab sebenar yang perlu dipikul. Ramai yang beranggapan, cukuplah sekadar menjerit-jerit takbir di atas jalanraya, maka tanggungjawab terhadap Islam telah kita lunaskan dan akan mendapat syurga di akhirat kelak.

Sebab itulah umat Islam di negara ini begitu lemah ketika ini. Mereka tidak mampu berbuat apa-apa walaupun agama mereka sendiri sedang hebat diserang oleh musuh-musuh Islam. Mereka menjadi keliru antara perbuatan mengambil kesempatan dan menghina dengan usaha dakwah yang berjaya. Pada mereka, warna bendera dan logo Islam sudah memadai untuk menyampaikan dakwah kepada rakan kuffar mereka. Namun, pernahkah mereka terfikir mengapa rakan kuffar sepakatan mereka tidak pernah mahu memeluk Islam walaupun sehari-hari mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran dalam keadaan tunggang langgang jika benar dakwah mereka berjaya?!!Rasulullah dengan jelas menyebut bahawa MATI SYAHID itu terbahagi kepada empat cara. Namun, amat malang sekali kerana Baginda tidak pernah menyebut MATI mempertahankan ideologi PAS dan pakatan rakyat sebagai SYAHID. Maka, apakah nasib mereka yang telah tumbang kerana percaya MATI melawan UMNO-BN akan membawa ke SYURGA?!!

Mati dalam dakapan isteri orang setelah cuba berbunuhan sesama Islam

Mati kerana percaya orang Islam yang tidak separti dengan mereka sebagai kafir. Akhirnya waris pun ditipu pemimpin parti sendiri