Selasa, 31 Julai 2012

GEMPAR! Bukti PAS dan PKR Bayar RM25,000 Untuk Pengundi Dari Thailand!!!!

0
Siang tadi Blog Unspinners mendedahkan PAS dan PKR berkongsi bayaran RM25,000 untuk import pengundi dari Thailand.Untuk penerangan lebih jelas, sila ke blog tersebut (http://theunspinners.blogspot.com/2012/07/penipuan-pilihanraya-guna-rakyat-asing.html).

Apa yang MyMassa nak komen ada kaitan dengan pendedahan blog Talk With Hand yang memaklumkan bahawa PAS Selangor mainkan isu pengundi hantu di Selangor untuk menutup kelemahan parti tersebut.

Selangor-Satu laporan pihak polis telah dibuat oleh Ketua Pemuda PAS Paya Jaras , Cikgu Wan Noor Azmi ketua pemuda PAS yang di pimpin oleh Ustaz yang ditangkap berkhalwat di bilik Hotel iaitu Ustaz Badrul Amin yang kononya terdapat sendikit pengedaran borang permohonan My-Kad bagi warga asing di dalam kawasan Paya Jaras.

Didalam beberapa laporan laman blog yang ditulis oleh cybertroopers PAS menyatakan bahawa hampir setiap  hari ,  bas-bas yang membawa pendatang asing akan masuk ke kawasan mereka bagi menghantar pekerja asing dengan bertujuan untuk diberikan My-Kad kepada mereka.
Baca seterusnya di sini : http://talkwithhand.blogspot.com/2012/07/gempar-penipuan-pas.html

Selain daripada pendedahan Unspinners dan Talk With Hand, SPR juga telah menjawab fitnah terbaru pembangkang terhadap suruhanjaya tersebut.
Jangan pertikai daftar pemilih tanpa asas, kata SPR

PUTRAJAYA - Pihak yang meragui sesuatu perkara dalam daftar pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diharap tidak membuat tuduhan dan pelbagai andaian dengan hanya bersandarkan kepada penemuan sendiri.

Sebaliknya, mereka perlu tampil dan mengemukakan bukti agar SPR dapat melakukan siasatan di lapangan selain menyemak dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), demikian menurut kenyataan suruhanjaya itu hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, siasatan SPR berhubung kenyataan Setiausaha Jabatan Pilihan Raya Pas Selangor, Wan Mohamad Ghazali Mahmood bahawa seorang individu bernama Jarmiah Abu Talib boleh mengundi dua kali kerana memiliki dua MyKad yang sah, adalah tidak benar dan dibuat tanpa bukti.

Kenyataan itu disiarkan akhbar Harakah dalam isu bertarikh 30 Julai hingga 2 Ogos 2012 di muka N22 dengan tajuk 'Misteri Pengundi Dua MyKad Didaftarkan Dua Kali Sebagai Pemilih.'

Kenyataan itu menjelaskan, siasatan SPR mendapati individu yang dimaksudkan adalah dua orang yang berbeza dan masing-masing memegang nombor MyKad 49032-08-5370 dan 470321-08-5540.

Menurut kenyataan itu, pegawai SPR telah ke rumah individu berkenaan dan mendapati pemilik kedua-dua MyKad adalah adik-beradik yang berkongsi nama sama tetapi memiliki tarikh lahir, nombor kad pengenalan lama serta MyKad 12 angka berbeza.

Semakan dengan JPN pula mendapati pemegang kedua-dua nombor kad pengenalan adalah orang yang berbeza kerana memiliki rekod cap jari berbeza, oleh itu, mereka merupakan warganegara dan pengundi yang sah di sisi undang-undang. - Bernama

Apa yang MyMassa simpulkan adalah PAS menggunakan diversion techniques untuk menyembunyikan OPERASI KHAS mereka yang membawa pengundi dari Thailand untuk mempertahankan Kelantan. Macam pencuri menjerit minta tolong kononnya dicuri, sudah pasti orang tidak menyangka yang berlakon sebagai mangsa itulah dalang yang sebenar.

Bila orang sibuk dengan fitnah mereka bahawa pengundi hantu ni kerja UMNO, SPR pula sibuk untuk menjawab tuduhan-tudahan palsu PAS, maka kerja-kerja kotor mereka akan terlindung.

Namun Allah SWT Maha Kuasa. Kerja kotor PAS terbongkar di bulan ramadhan yang mulia.


*Mohon rakan-rakan sebarkan pendedahan Unspinners ini sama ada dalam blog atau klik butang share di bawah.

Video Yang Bakal Buatkan DAP Meroyan!

0


Tayangan Khas video Dugaan Negara sempena Hari Pahlawan Hari ini.
*Sebar-sebarkan.

PANAS! Wakil Rakyat PKR Sanggup Halau Isteri Kerana Gadis Ini.

7
Cantik tak awek ni?Tengok yang awek. Bukan Mak Lampir yang tunjuk gigi.

Oleh kerana mabuk angau dengan awek ni, wakil rakyat PKR sanggup kahwin dengan awek ni kat Songhkla Thailand pada 18.03.2011.

Dan kerana awek ni jugak, wakil rakyat PKR ni sanggup halau bini pertama pada bulan ramadan. Kesian wanita yang dizalimi oleh pemimpin PKR yang juga suaminya.Nak tau siapa wakil rakyat tu....sila baca di sini : http://sel13.com/archives/2649

*Pemimpin patut jadi contoh kepada rakyat. Haramjadah betul!

SEBUTIR BINTANG, MAAF BUKAN LAJIM

3

SEBUTIR BINTANG TELAH KEMBALI, ALFATIHAH


1. SEMASA dalam tawanan tentera Jepun di Kota Bharu, mereka ( Ibrahim Ismail, Yahya dan Zain ) yang terlibat dalam operasi membebaskan Tanah Melayu dari Jepun telah dipaksa menerangkan operasi mereka. Mereka dipenjara dalam bilik sempit yang tidak diketahui siang-malamnya.2. Kesilapan Tengku Mohyideen (barangkali satu rahmat juga) semasa di Colombo temphari, ialah mereka terlupa diberikan ubat Letha untuk membunuh diri sekiranya tertangkap. Tentera Jepun sebenarnya sudah bersedia lama sebelum menjajah Tanah Melayu.


3. Yang tidak diajar di dalam buku Teks sekolah ialah, Tentera-tentera Jepun mempunyai pakar-pakar bahasa Inggeris, pakar bahasa Melayu, pakar bahasa India (Urdu), pakar bahasa Melayu dan bahasa Cina, yang membolehkan mereka membaca kod-kod rahsia tentera British dan memintasnya.

4. Markas Besar British di Colombo tidak tahu pasukan Force 136 (Zain, Ibrahim, Yahya) itu telah ditangkap oleh tentera Jepun. Pihak Jepun telah memaksa mereka berhubungan dengan Markas Besar Inggeris di Colombo, tetapi Ibrahim telah memberi pengenalan/kod tentera yang berbeza. Maka Markas Tentera Inggeris di India mengetahui pasukan Ibrahim telah ditawan dan bertugas dalam paksaan.

5. Selama 10 bulan pasukan ini menyamar dan meyakinkan tentera Jepun mereka bukan ejen British. Akhirnya tentera Jepun mepercayai mereka tetapi tiap-tiap Mesej yang diterima mereka daripada Colombo telah diterima terlebih dahulu oleh pihak Jepun, dan Ibrahim dan kawan-kawannya terpaksa membalas mesej mengikut kehendak tentera Jepun.

6. Kejayaan ejen British ini ( Force 136 ini ) ialah meyakinkan tentera Jepun bahawa Pihak Berikat akan menyerang kawasan utara Pulau Pinang dan Kota Bharu Pantai Timur. Sebaliknya, tentera Berikat mendarat pula di Pantai Morib, Selangor.

7. Walaupun Kerajaan Jepun menyerah kalah pada 14 Ogos 1945 di Tokyo selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom, tetapi tentera-tentera Jepun di Tanah Melayu masih bertempur sehingga 12 September 1945.

8. Pasukan-pasukan Gerila dalam hutan, ejen-ejen British di bandar, pasukan-pasukan MPAJA, Tentera Wataniah Pahang, Askar Melayu Setia Negeri Perak & Kedah masih terus menyerang tentera-tentera Jepun.

9. Dalam penyamaran ini , Yahya hampir dipotong kepalanya kerana semasa mereka di bandar Buterworth terserempak dengan Haji Abdullah ( seorang ejen Inggeris ). Yahya pura-pura tidak mengenalinya tetapi tentera Jepun yang mengiringi mereka tidak mempercayainya. Lalu mereka bertiga sekali lagi disoal-siasat oleh Kapten Watanabe dan pergerakan mereka dikawal ketat.

10. Dalam pada itu, Laporan-laporan dari Radio All India menyebut tentera Jerman telah kalah di Eropah. Tentera-tentera Jepun juga kalah di Burma dan Filipina. Mereka bertiga sangat gembira dengan berita itu tetapi mereka pura-pura tidak mengetahuinya.

11. Hujung Ogos 1945, Kapten Watanabe memberi pilihan kepada Ibrahim/Yahya/Zain untuk membunuh diri dengan cara Harakiri daripada dibunuh oleh tentera British. Ibrahim menolak kerana bertentangan dengan agama Islam. Kapten Watanabe marah lalu mencadangkan mereka dibunuh sahaja. Seorang tentera Jepun bernama Sarjan Shindo menentang.

12. Akhirnya mereka diberi 3 pilihan. Dihantar ke Seberang Prai, Dihantar ke Jawa/Sumatera atau Terus tinggal di Tanah Melayu di kampung terpencil sehingga aman dan kemudiannya dihantar ke negara Jepun setelah aman.

13. Selepas berbincang mereka memilih pilihan ke3 kerana mereka tahu Jepun tidak akan berupaya menghantar mereka ke negara Jepun selepas perang tamat.

14. Pada 22 Ogos 1945, askar-askar Jepun telah mengadakan jamuan besar-besaran pada malamnya sebelum mereka balik ke negara Jepun. Semua kod,suratkhabar, peralatan dibakar berjam-jam lamanya. 

15. Pada hari siangnya kapal-kapal tentera British telah menggugurkan risalah Kekalahan tentera Jepun. Bendera Union Jack telah dinaikkan di Balai Polis Pusat Penang.

Askar orang putih telah mendarat, seorang Pegawai Marin DiRaja Inggeris telah bertemu dengan Ibrahim/Yahya/Zain dan terus mengenali mereka melalui kod jawatan " MCS,Force 136".

Tanah Melayu bebas dari Jepun...Inggeris datang kembali. Kesannya orang Melayu mahu Merdeka...

ALFATHIAH ALLAHYARHAM TUN IBRAHIM...
SELAMAT HARI PAHLAWAN

Baca seterusnya di jentayuabaka.blogspot.com rakan lama mymassa.

Benarkah @Khalid_Ibrahim guna PKNS untuk taja agenda Kristianisasi?!!

4
Hutang Talam : Ah Chai didesak perjelas cara yakinkan PKNS?

Pengerusi Talam Corporation Bhd. (Talam), Tan Sri Chan Ah Chai didesak menjelaskan cara yang digunakannya untuk meyakinkan Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Othman Omar agar perbadanan itu mengambil alih hutang syarikat tersebut berjumlah RM392 juta.

Presiden Pertubuhan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah berkata, Ah Chai juga perlu menjawab sama ada benar hutang Permodalan Negeri Selangor Berhad (PNSB), Universiti Selangor (Unisel) dan Kumpulan Hartanah Selangor Berhad (KHSB) diambil alih dengan harga RM10 setiap satu.

"Kita mahu pengesahan daripada beliau. JMM juga meminta Othman menjelaskan mengapa PKNS hanya mengambil alih hutang Talam.

"Rakyat seluruh Selangor ingin tahu mengapa hanya Ah Chai dan Talam yang mendapat kemudahan, manfaat dan keistimewaan yang amat besar daripada PKNS.

"Apakah rakyat Selangor yang lain tidak layak untuk mendapat hak dan keistimewaan yang sama," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Beliau mengulas pendedahan Ketua Biro Muda Profesional MCA, Datuk Chua Tee Yong yang mendakwa sebuah anak syarikat milik kerajaan negeri Selangor terpaksa menanggung beban hutang berjumlah RM316 juta untuk membayar balik hutang hasil pembelian aset Talam.

Katanya, PNSB iaitu anak syarikat milik penuh kerajaan negeri yang sebelum ini bebas hutang dan mempunyai simpanan kira-kira RM76 juta, terpaksa membuat pinjaman itu bagi membayar balik kepada kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor yang telah menjual aset berkenaan.

Sebelum itu, Tee Yong juga mendakwa, kerajaan PKR Selangor terbabit dalam penyelewengan hampir RM1 bilion yang dilakukan dengan berselindung di sebalik pelan 'menyelamat' Talam dua tahun lalu.

Azwanddin menambah, rakyat juga mahu mengetahui dari mulut Ah Chai sendiri sama ada urusan mengambil alih hutang RM392 juta itu telah mendapat kelulusan Suruhanjaya Sekuriti (SC) ataupun tidak.


Sementara itu, Presiden Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin pula mencabar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meletakkan jawatan Menteri Besar sebagai jalan keluar beliau dalam menjamin ketelusan pentadbiran negeri.

Katanya, GAPS mencabar Abdul Khalid berbuat demikian atas pelbagai tindakannya yang merugikan kewangan negeri termasuk cadangan melantik lima firma audit antarabangsa bagi menyiasat salah guna kuasa pentadbiran kerajaan negeri pimpinan PKR itu.

"Apa relevan cadangannya itu sedangkan di peringkat negeri sememangnya sudah wujud Jabatan Audit Negeri yang melaksanakan tugas audit dengan penuh integriti serta berpengalaman luas, tambahan perkhidmatan mereka adalah percuma.

"Abdul Khalid perlu percaya kebolehan kakitangan awam, jangan pula mahu menjadikan mereka kambing hitam sahaja. Pendedahan itu akan terus dilakukan selagi beliau tidak meletakkan jawatannya," ujar beliau.

Suara Politik
Taminsari
Hendak tengok macamana rupa syarikat yang Kerajaan Pakatan Haram telah selamatkan itu menggunakan wang rakyat Selangor RM392 juta?!!
Ini logonya:


Apa yang anda nampak?!! Nama gereja atau nama sebuah syarikat pembangunan hartanah?!! Di bawah ini pula screen shot laman web syarikat Trinity ini.Eh, eh? Iklan pun bergaya macam JESUS kena salib?!! Ini sudah melampau!!!

Nah orang Melayu Selangor! Inilah habuannya kepada anda semua kerana memilih musuh Islam sebagai pemimpin anda! Bukan sahaja anda semua kini lemah kerana berpecah belah dan bergelumang dengan fitnah, bahkan hak-hak anda juga kini sedang dihakis sedikit demi sedikit!

Patutlah janji manifesto GAGAL dipenuhi (air janji nak beri percuma 25 m3 ya, bukan 20m3), Duit rakyat dibuat bayar KRONI KRISTIAN yang sedia kaya-raya!Bayangkanlah sebuah syarikat anak negeri yang ditubuhkan untuk membantu meningkatkan taraf hidup anak-anak Selangor satu masa dahulu kini hanya menjadi cashier kepada seorang ahli perniagaan Cina yang kaya-raya?!! Apa tujuan sebenar Khalid dan konco-konconya menyelamatkan TALAM ini dengan menggunakan wang rakyat Selangor?!!


PENUBUHAN PERBADANAN KEMAJUAN NEGERI SELANGOR (PKNS)Posted by azilawani on 21/09/2011 10:56:34 - Arkib NegaraPada hari ini dalam tahun 1964, Kerajaan Negeri Selangor telah mewartakan penubuhan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) iaitu Perbadanan Kemajuan Ekonomi Negeri yang pertama ditubuhkan di negara ini. Kerajaan Negeri telah melantik Dato’ Harun Haji Idris Menteri Besar dan 11 orang lagi yang terdiri Pegawai Tinggi Kerajaan Selangor, Ahli-ahli profesional, wakil-wakil Rakyat dan Ahli Dewan Undangan Negeri bagi menduduki Jemaah Lembaga Pengarah Perbadanan yang pertama. Sejarah PKNS sebenarnya telah bermula lebih awal dari itu. Dalam tahun 1952, penjajah Inggeris telah menubuhkan sebuah Perbadanan yang dinamakan Petaling Jaya Authority yang ditugaskan memajukan bandar Petaling Jaya. Selepas itu, kerajaan telah menukarkan nama ini kepada Perbadanan Kemajuan Petaling Jaya (PJDC) dengan tugas yang sama sehinggalah ia dibubarkan pada hujung tahun 1963. Selepas itu, dua buah badan lain telah ditubuhkan iaitu Lembaga Bandaran Petaling Jaya dan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor yang masing-masing mengambil tugas pihak berkuasa tempatan dan PKNS mengambil tugas pembangunan, kakitangan dan harta PJDC telah dibahagikan kepada kedua-dua badan baru ini mengikut tugas yang dipecahkan itu. Selepas penubuhannya PKNS, telah meluaskan kegiatannya ke seluruh negeri Selangor dan telah berkembang pesat. Bermula dengan jumlah 132 orang kakitangan ianya telah menjadi 1,812 orang termasuk 92 orang pegawai profesional dan pengurusan sekarang ini. Harta milik PKNS juga telah meningkat kepada lebih $700 juta dan belanjawannya telah meningkat lebih $500 juta setahun sekarang ini. Walaupun orang ramai mengenali PKNS sebagai pemaju perumahan tetapi tugas utama perbadanan ini adalah memajukan badanr-bandar baru selaras dengan hasrat kerajaan untuk membina pusat-pusat pertumbuhan ekonomi di negeri Selangor. Bandar baru yang terpenting ialah Shah Alam yang diisytiharkan sebagai ibu negeri Selangor pada 7 Disember 1978. Sekarang bandar ini telah menampakkan rupa sebagai bandar ibu negeri yang boleh dibanggakan. Bandar-bandar lain ialah Bandar Baru Bangi, Ampang/Ulu Kelang dan Kelana Jaya. Dalam bidang perumahan PKNS telah membina sebanyak 44, 857 unit rumah hingga awal tahun ini. Sesungguhnya dengan penubuhan PKNS pada hari ini dalam tahun 1964, tugas-tugas pembangunan ekonomi dan sosial di Negeri Selangor telah berjalan dengan lancar sehingga meletakkan negeri ini di antara negeri yang termaju di Malaysia.

Lebih menarik, sebaik diselamatkan menggunakan wang hasil titik peluh rakyat Selangor sebanyak RM392 juta, namanya ditukar pula kepada Trinity Corp. yang begitu konsisten dengan logo barunya. Buat pembaca yang kurang arif tentang Trinity ini, kami lampirkan sedikit maklumat mengenainya:

"The Christian doctrine of the Trinity defines God as three divine persons (Greek: ὑποστάσεις):[1] the Father, the Son (Jesus Christ), and the Holy Spirit. The three persons are distinct yet coexist in unity, and are co-equal, co-eternal and consubstantial (Greek: ὁμοούσιοι). Put another way, the three persons of the Trinity are of one being (Greek: οὐσία).[2] The Trinity is considered to be a mystery of Christian faith.[3]" - http://en.wikipedia.org/wiki/Trinity

Atau ringkasnya, konsep Trinity dalam Kristian bermaksud mereka percaya (akidah) bahawa Tuhan itu TIGA: Tuhan Bapa, Tuhan Anak (JESUS) dan Roh KUDUS. Jadi memang kenalah logo Trinity Corp itu dengan namanya.

Persoalannya mengapa Kerajaan Selangor menyelamatkan sebuah syarikat seperti ini?!! Adakah ianya disebabkan kerana pemimpin kanan (penguasa besar sebenar) negeri kini didominasi oleh Kristian DAP seperti Ronnie Liu dan Teresa Kok?!! Jadi apa gunanya pemimpin PAS dan PKR negeri yang katanya beragama Islam itu dalam hal ini?!!

Jadi tunggul kayu atau boneka batu?!!

Dan apakah pula perkaitannya dengan kes MURTAD DUMC Damansara 3 Ramadhan tahun lalu sehingga membawa kepada pemecatan Dr. Hasan Ali?!!

Gempar! Punca sebenar PAS sanggup bersekongkol dengan DAP!

1


Hari ini segalanya terjawab sudah. Baru kami tahu mengapa "ulama' muktabar" PAS seorang ini begitu sukar untuk menerima salam perpaduan daripada UMNO.

Memang satu perkara yang agak memeningkan apabila PAS diajak bersatu, syarat utamanya UMNO perlu terima Islam dahulu. Walhal, orang UMNO sama akidah dan mazhab (mungkin) dengan mereka, tetapi mengapa DAP yang begitu kuat menentang Islam pula mereka begitu senang bersama?!!

Ini rupanya sebab sebenar mengapa PAS kini begitu akrab dengan DAP. Mereka bukan setakat mempunyai berkongsi tekad perjuangan untuk menumbangkan kuasa orang Melayu, bahkan mereka sebenarnya mempunyai AKIDAH yang sama!

Kepada pembaca yang kurang faham dengan apa yang kami maksudkan di atas, artikel-artikel di bawah ini boleh menjelaskan segalanya:


Maka, terjawablah sudah sebab musabab mengapa pemimpin PAS begitu tegar mempertahankan GEREJA daripada akidah orang-orang Islam yang dimurtadkan itu sendiri!*Patutlah bekas kawan baik serta bekas ketua keselamatan beliau kata Nik Aziz ini tolak Sifat 20 Allah SWT. Bukan SAUDARA kita rupanya.

Tayangan Khas Filem Darah Satria Sempena Hari Pahlawan

0


MyMassa mengucapkan selamat hari pahlawan kepada parajurit-parajurit negara yang cekal mempertahankan keselamatan dan kedaulatan negara.

Kepada pembaca MyMassa yang terlepas, berikut adalah artikel yang mengupas hari pahlawan di sini : http://mymassa.blogspot.com/2012/07/adakah-sambutan-hari-komunis-bakal.html


*Untuk yang ada kelapangan, mungkin boleh tonton filem yang MyMassa pernah muat naik satu masa dahulu.


0
MUTIARA KATA

Kebahagian kerana makanan dan harta adalah kebahagiaan kanak-kanak, sementara kebahagiaan dengan pujian yang baik adalah kebahagian orang-orang besar dan perbuatan yang baik adalah keagungan yang tidak akan lenyap.

Isnin, 30 Julai 2012

Bukti Korupsi Di Pejabat Ahli Parlimen Wanita DAP Didedah!

0
Pembantu kepada Ahli Parlimen DAP Serdang, Teo Nie Ching dipercayai menyeleweng sebanyak RM18,000 sejak tahun 2009.

Menurut Ahli Parlimen Bebas Nibong Tebal, Tan Tee Beng, sewa pejabat Nie Ching dibayar oleh Kerajaan Selangor sebanyak RM1000 sebulan. Namun, pembantu Nie Ching, Chan Hung Guan telah membuat 'perjanjian' sulit dengan empunya premis untuk membayar kembali kepada Chan sebanyak RM500.

Semua dokumen penyelewengan tersebut di lampirkan dalam surat yang dihantar kepada Pengerusi SELCAT.
DAP MP’s aide took RM18k kickbacks?
Patrick Lee | June 20, 2012

Independent MP Tan Tee Beng accuses Serdang MP Teo Nie Ching's assistant of taking RM18,000 in kickbacks.

KUALA LUMPUR: A personal assistant of DAP-Serdang MP Teo Nie Ching has been accused of being involved in corruption.

Independent Nibong Tebal MP Tan Tee Beng alleged that Teo’s assistant, Chan Hung Guan, had collected as much as RM18,000 in kickbacks since 2009.

Armed with documents, he said that a “secret agreement” had been made between Chan and an unnamed landlord, who rented out his Cheras premises to Teo since 2009.

Half of the RM1,000 monthly rent paid by the Selangor state government, Tan said, would be handed by the landlord to Chan.

“There was a secret arrangement that after the money was paid to the landlord, there would be a kickback of RM500 back to…Chan Hung Guan,” the former PKR MP told reporters.

He said that “a friend” of the landlord’s complained to both the Menteri Besar’s Office and the Selangor Select Committee on Competency, Accountability and Transparency (Selcat) to no avail.

Asked how he came about this information, Tan said he was known for exposing alleged Pakatan Rakyat wrongdoings, and that the landlord’s “friend” came to him in this confidence.

He said that according to the friend, the landlord had complained about the supposed kickbacks.

According to Tan’s copy of a letter addressed to Selcat, Chan had been receiving RM500 in cash every month in 2009.

In 2010 and 2011, however, the landlord had to hand over a RM500 cheque to the Serdang MP’s offce every month.

Tan then asked Teo to meet with him in Parliament over the matter, and challenged her to investigate Chan.

“The issue we are trying to question is the integrity of a MP. If this Pakatan [MPs] proclaim themselves to be so clean, no misuse of power [and] being transparent, then why [did] this corruption happen?” he asked.

In an immediate response, Teo denied Tan’s accusation and challenged him to lodge police and Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) reports.

“I want to see the documents… He is making baseless accusations,” she said.

Teo added that Tan had on numerous occasions accused Pakatan of alleged wrongdoings.

She also said that both she and her assistant reserved the right to sue Tan for defamation.

Sumber : http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2012/06/20/dap-mps-aide-took-rm18k-kickbacks/#ixzz2261o5aT1*Bukti dah ada. Bila SPRM dan SELCAT nak siasat?

Seperti Susu Basi, Lajim dan Wilfred Juga Barang Expired!

0
Susu Basi Cap Lajim dan Wilfred.


UMNO tidak berasakan satu kerugian besar jika pemimpin yang diklasfikasikan sebagai sudah luput atau ‘expired’ melompat parti menyertai pembangkang, kata Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ai Alhabshee.

Beliau berkata, mereka yang hampir luput ini biasanya beranggapan dirinya masih hebat dan perlu diberikan penghormatan dan  jawatan penting sama ada dalam parti mahupun kerajaan.

“Mereka ini sebenarnya jenis pemimpin tak sedar diri, tamak haloba dan apabila kepentingan peribadi tidak dipenuhi, pantas keluar parti dan ikut pembangkang.” tegasnya.

Beliau menyifatkan pemimpin seperti itu sebagai  petualang dan prinsipnya boleh dijual beli.

Golongan ini juga kata Syed Ali, akhirnya bertindak memburuk-burukkan parti asal dan kerajaan yang sebelum ini telah memberikan mereka rezeki dan kesenangan hidup.

Dalam masa yang sama, parti yang baru dan pemimpin oposisi akan dipuji kononnya bakal membawa pembaharuan dan harapan.

“Ini semua jenis manusia hipokrit, tak reti kenang budi dan suka amalkan politik lompat katak,” katanya lagi.

Beliau mengulas tindakan Ketua UMNO Bahagian Beufort,  Datuk Lajim Ukin yang akhirnya mengesahkan meletakkan kesemua jawatan dalam parti, kecuali masih kekal sebagai Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Lajim bagaimanapun dipetik sebagai berkata kedudukan beliau sebagai timbalan menteri terserah kepada Perdana Menteri untuk menentukannya.

“Lajim telah lakukan perkara yang amat sumbang dalam kerjaya politiknya dengan meninggalkan UMNO,” kata Syed Ali.

Baca seterusnya di sini : http://umnobahagiancheras.blogspot.com/2012/07/umno-tak-rugi-pemimpin-expired-lompat.html


*Si Lajim dan Wilfred tu sama lah macam Anwar. Rumah kata pergi, kubur kata mari tetapi masih lagi gila jawatan.

Adakah Anda Bertemu Wanita Misteri Ini Di Pasar Ramadan Tadi?

0
Kisah wanita misteri yang sering dijumpai ketika bulan Ramadhan.

Apa yang misteri mengenai wanita ini adalah di boleh berada di lain tempat mengikut hari-hari tertentu.

Ikuti kisah wanita misteri ini dalam video di bawah.


Untuk mengetahui rahsia wanita ini boleh berada di banyak tempat dalam bulan ramadhan, sila tonton video ini.Baca seterusnya di sini :

http://www.mazidulakmal.com/2012/07/pengemis-bertudung-tetapi.html

http://www.mazidulakmal.com/2012/07/pengemis-menaiki-kereta-video-klip.html


*Sebarkan maklumat ini agar orang ramai tidak terpedaya dengan 'lakonan' mereka. Cara pengemis ini mengeksploitasi TUDUNG untuk tarik perhatian orang macam pernah ku lihat, tapi di mana ya......

WAWANCARA EKSKLUSIF : UMAT ISLAM HABUAN POLITIK DAP

2

DAP Menang Besar Jika PR Berjaya Tawan Putrajaya

AIDCNews – 30/07/12 – Berdasarkan senerio sekarang, tidak mustahil DAP akan menang besar jika Pakatan Rakyat berjaya menawan Putrajaya dalam Pilihanraya Umum ke-13.

Dr Azmi Hassan berkata apa yang berlaku sekarang ini adalah bayangan terhadap apa yang berlaku pada masa hadapan, di mana DAP meletakkan proksi tokoh Melayu, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai simbol ketua untuk mencapai agenda mereka yang lebih besar.
“DAP tahu, Anwar itu adalah seorang yang beragama Islam yang juga berbangsa Melayu. Itu yang lebih penting.
“Jadi, kalau kita lihat percaturan politik DAP, mereka berkorban pada masa ini kerana habuan yang akan datang lebih besar lagi.
“Mereka mahu mengaburi pengundi-pengundi Melayu bahawa mereka boleh bekerjasama dengan orang Melayu. Mereka boleh bekerjasama dengan PAS. Mereka boleh bekerjasama dengan PKR. Mereka boleh melantik Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang.
“Sebab itu sekarang ini mereka mengalah, kerana habuan politik di akhirnya, begitu besar sekali,”katanya.
Ikutilah wawancara lengkap AIDC bersama Dr Azmi Hassan.
Sudah ramai yang menyebut bahawa Datuk Seri Anwar adalah boneka atau proksi kepada pihak asing, terutamanya melalui tajaan-tajaan tertentu dan sebagainya. Pada satu peringkat, Mursyidul Am Pas pernah menyuruh Anwar menarik balik kenyataannya dalam Wall Sreet Journal (WSJ) berhubung keselamatan Israel. Berlakunya perkara ini, seperti Pas menyedari hubungan Anwar dengan Yahudi, Israel dan Amerika Syarikat (AS) serta dana-dana asing tetapi sengaja tutup sebelah mata. Apa pendapat Dr. dalam soal ini ?
Ya, saya pasti bukan sahaja Pas menyedari hakikat itu. Ramai juga yang telah menyedari bahawa Amerika rapat dengan Datuk Seri Anwar. Pelobi-pelobi asing terutama sekali daripada institusi yang menyokong puak Yahudi adalah begitu rapat sekali dengan beliau. Kalau kita lihat rakan-rakan beliau di luar negara, kita dapat baca semua perkaitan ini.
Jadi, kenapa Pas masih mahu bersengkokol dengan Anwar walaupun hakikatnya tahu keakraban beliau dengan Yahudi, ataupun keakraban beliau dengan kumpulan Zionis yang begitu terang sekali.
Sebabnya untuk memperjuangkan agenda politik PAS untuk kepentingan PAS. Itu sahaja.
Kalau kita lihat dalam Pakatan Rakyat, masing-masing mempergunakan antara satu sama lain.
PAS menggunakan PKR. Begitu juga PKR menggunakan PAS. PAS mempergunakan DAP, dan begitu juga sebaliknya.
Kita dapat lihat, walaupun mereka kata bahawa mereka adalah satu pakatan, tetapi agendanya tetap masing-masing.
Kepentingan agenda politik parti mereka, mereka letak paling atas sekali.
Tidak kira sama ada DAP sebagai chauvinis memperjuangkan kaum Cina. Tidak kira PKR di bawah Anwar, begitu rapat, intim dengan pihak pelobi Yahudi. Tidak menjadi isu pada PAS nampaknya.
Kerana pada mereka, daripada berseorangan di pihak pembangkang, lebih baik mereka bersama-sama dengan DAP dan PKR. Walaupun DAP dan PKR itu, misi mereka, objektif mereka bertentangan dengan apa yang diperjuangkan oleh PAS. Kerana mereka tahu, berseorangan, PAS tidak akan ke mana. Bertiga, mereka akan berada di landasan yang agak kuat.
Jadi jelas bahawa apa yang diperjuangkan oleh mereka itu, bukan untuk kebaikan negara, bukan untuk kebaikan nasional, bukan untuk kebaikan rakyat tetapi sebenarnya untuk kebaikan parti politik mereka dan siapa memimpin parti tersebut.
Itu yang menyedihkan kerana begitu jelas sekali. Bukan sekadar tersiratnya hubungan Anwar dengan Yahudi, tetapi sudah tersurat. Tapi PAS masih bersama-sama berjuang dengan Anwar kerana kepentingan agenda politik, itu saja.
Kekadang terfikir adakah gesaan Datuk Nik Aziz supaya Anwar menarik balik kata-kata dalam WSJ itu ikhlas atau takut kehilangan undi umat Melayu-Islam ? Sebabnya seperti melepaskan batuk di tangga sahaja.
Ya, sebab itu satu isu yang jelas. Jadi PAS perlu melakukan sesuatu. Jadi, paling minimum yang mereka boleh lakukan adalah memberi satu saranan kepada Anwar supaya menyaman WSJ ataupun menarik balik kata-kata beliau yang diwawancara itu.
Walaupun PAS tahu, Anwar tidak akan melakukan perbuatan itu dan tidak akan melakukan apa yang diminta. Kerana Anwar tahu bahawa PAS juga boleh didiamkan. Walaupun beliau tidak melakukan apa yang diminta, PAS tetap akan berdiam kerana PAS lebih memerlukan Anwar dalam konteks politik semasa.
Dalam hal ini, tidak cukup dengan sokongan PAS sahaja, Anwar juga memerlukan sokongan daripada pihak Yahudi, sebab itu beliau hanya mendiamkan diri sahaja dalam kes WSJ tersebut.
Namun pada pihak ketiga perkara itu amat jelas. Pihak ketiga, yakni rakyat biasa yang bukan dari parti pembangkang ataupun kerajaan, mereka boleh melihat dengan jelas apa yang sedang berlaku.
Pada pihak ketiga agak menghairankan tindak-tanduk PAS itu, walaupun sudah tahu tingkah laku Anwar dengan pelobi Yahudi tetapi masih tetap bersama-sama. Walaupun ada bangkangan yang mereka suarakan, namun bangkangan itu hanyalah sekadar ‘melepaskan batuk di tangga sahaja’, hanya untuk mengaburi penyokong-penyokong PAS itu sendiri.
Kalau begitu, dalam kes WSJ, Datuk Nik Aziz sebenarnya tidak perlu memberi kata dua kepada Anwar ?
Bagi mereka yang tidak berpihak kepada mana-mana, memang dapat membaca strategi PAS, yakni hanya untuk mengaburi mata penyokong mereka. Menyatakan bahawa mereka tidak bersama-sama Israel ataupun Yahudi, justifikasinya mereka memberi amaran kepada Anwar.
Walhal PAS sudah tahu, amaran itu tidak akan diendahkan kerana hubungan Anwar dengan pelobi Yahudi itu sangat penting. Maka untuk terus menjaganya, Anwar tidak akan mempedulikan saranan PAS itu.
Tetapi pada PAS, tanggungjawab mereka sudah selesai, mereka boleh memberitahu kepada penyokong mereka bahawa mereka bukan penyokong Yahudi atau Israel.
Itu sememangnya satu strategi. Bukan sahaja kepada PAS tetapi PKR juga.
Anwar adalah ketua pakatan dan Ketua Pembangkang di Parlimen. Beliau pergi ke mana-mana di luar negara menggunakan gelaran Ketua Pembangkang dan dalam pembangkang itu ada PAS. Malah, ada ketikanya Anwar mengaku mewakili PAS. Anwar menjalin hubungan dengan Yahudi, Israel, menerima dana asing dan sebagainya, secara tidak langsung PAS sendiri merestui perkara itu ?
Memang nampaknya itulah hakikatnya. Kerana ini dilakukan bukan secara diam-diam, bukan di sebalik tabir tetapi sudah dilakukan secara terang-terang.
Sokongan pihak pelobi Yahudi terhadap Anwar Ibrahim begitu tebal, begitu terang sekali. Tapi PAS tetap bersama-sama.
Jadi, sebagai orang yang berada di luar politik melihat, itu adalah pegangan PAS yang sebenarnya. Mereka menyokong Anwar dan tidak mempedulikan hubungan Anwar dengan Israel. Itu satu perkara yang begitu menakjubkan sekali.
Itu yang menyedihkan, begitu terang sekali tetapi penyokong-penyokong PAS yang di bawah itu tidak berkata apa-apa. Adakah mereka terlampau mementingkan parti mereka atau mereka tidak mahu mempedulikan campur tangan luar dalam Pakatan mereka sendiri?
Amat menyedihkan sekali.
Barangkali Datuk Dr. Hasan Ali dipecat atas faktor ini ? Kerana beliau satu-satunya simbol dalam PAS yang masih vokal dalam soal ini ?
Mungkin salah satu sebabnya. Dr Hassan Ali adalah simbol terdapatnya pemimpin PAS atau ahli PAS yang tidak bersama-sama dengan perjuangan PAS sekarang ini.
Dan seperti Dr Hassan, itulah nasib yang bakal menimpa mereka, jika mereka berbuat demikian. Itulah isyaratnya.
Bukan saja pada Dr. Hasan, malah YB Nasharuddin pun telah terkena tempiasnya. Itu isyarat yang cuba ditonjolkan oleh pemimpin PAS bahawa jikalau terdapat bangkangan, maka itu nasib yang bakal mereka terima kelak.
PAS kata, mereka boleh ganti UMNO. Apa pandangan Dr ?
Sememangnya agak luar biasa kenyataan itu.
Tetapi kalau kita lihat pegangan PAS, prinsip PAS dalam Pakatan Rakyat sekarang ini, hakikatnya bertentangan dengan kenyataan itu. Dalam Pakatan, PAS nampak sangat bukan peneraju tetapi mereka hanya sebagai pengikut, “pak turut” atau mengikut telunjuk pihak yang lebih berkuasa.
Dalam hal ini, pihak yang lebih berkuasa dalam Pakatan adalah DAP dan juga PKR.
Jadi, untuk menyatakan mereka boleh mengambil alih peranan UMNO adalah satu kenyataan yang agak aneh dan lucu, kerana, apa yang sedang berlaku sekarang ini, mereka tidak mampu menjadi peneraju, apalagi menjadi ketua dalam sebuah kerajaan Persekutuan.
Pada saya, kenyataan itu hanya untuk mencuri hati ataupun membuat rayuan kepada pengundi-pengundi yang selama ini menyokong UMNO bahawa wujud satu lagi parti yang boleh menyaingi UMNO.
Tapi hakikat sebenarnya, dalam keadaan lebih kecil, mereka masih tidak mampu bersuara, hanya menjadi pengikut. Maka lebih sukar apabila kerajaan ditubuhkan dan sebab itu saya katakan agak aneh dan lucu.
Kedudukan PAS dalam kerajaan negeri Selangor, seperti melukut di tepi gantang, tidak lagi berani bersuara untuk amar makruf nahi mungkar.
Ya benar. Kalau kita lihat di Selangor adalah satu contoh yang paling nyata. Di mana dalam kerajaan yang kecil, pemerintahan kerajaan negeri, mereka masih tidak boleh memperjuangkan prinsip parti itu sendiri iaitu memperjuangkan agama Islam. Malah terpaksa tunduk kepada tekanan DAP dan juga PKR.
Jadi begitu jelas, kalau dalam kerajaan negeri mereka masih tidak mampu bersuara memperjuangkan agenda parti mereka, apatah lagi dalam hal yang lebih besar ?
Di Selangor, diterajui oleh PKR. Di Pulau Pinang pula diterajui oleh DAP. Tetapi yang sedihnya di Kedah juga sama. Walaupun Menteri Besar daripada parti PAS, tetapi nampak sangat pentadbiran negeri itu dikawal oleh kelompok-kelompok yang lebih berkuasa daripada pihak lain.
Walaupun PAS berkuasa, tetapi masih nampak mereka tidak boleh melakukan sesuatu yang mengikut prinsip sebenar mereka. Mereka masih perlu merujuk kepada rakan-rakan mereka dalam Pakatan itu sendiri.
Itu yang menyedihkan. Bagaimana mereka mahu menggantikan UMNO sedangkan dalam kes yang makro itu nampak jelas bahawa mereka tidak boleh memperjuangkan apa yang pada asalnya mereka perjuangkan.
Kita andaikan, Pakatan Rakyat menang dalam Pilihan Raya Umum Ke-13, Apa akan berlaku terhadap negara. Adakah akan berubah sistem negara ini. Adakah akan jadi Negara Republik seperti yang pernah disebut oleh Hasan Ali ?
Kalau kita tengok tingkah-laku pemimpin Pakatan sekarang ini, Nampak seperti mereka begitu ‘berseteru’ dengan Sistem Beraja yang diterima pakai sekarang ini.
Dalam setiap hal mereka akan mengkritik. Jika ada isu, mereka cuba mengkritik Sistem Beraja ataupun tingkah laku Sultan atau Raja.
Jadi, itu belum lagi mereka jadi pemerintah kerajaan Persekutuan, mereka sudah berani menongkah arus dengan melakukan kritikan terhadap perkara-perkara yang selama ini telah dipersetujui bersama dalam perlembagaan.
Jika diandaikan mereka berjaya menjadi pemerintah kerajaan Persekutuan, tidak mustahil jika didakwa Malaysia akan jadi sebuah Negara Republik. Tidak mustahil andaian itu.
Kalau kita ambil contoh yang kecil-kecil, semua itu sedang berlaku.
Bila sebuah negara itu sebagai sebuah Negara Republik, maka sistem Kesultanan Berperlembagaan itu secara automatik terhapus.
Jadi, akan berkubur sistem Beraja sama ada Sultan ataupun Raja di Malaysia. Kerana perlembagaan itu telah ditukar maka bermakna sistem raja berperlembagaan itu telah dimusnahkan.
Bagaimana pula dengan kedudukan hak istimewa Bumiputera. Adakah akan tergugat juga ?
Ya, kalau mereka berani mengatakan bahawa mereka tidak memerlukan Sistem Raja Berperlembagaan, apa yang boleh menyekat mereka untuk memusnahkan apa yang sudah ada dalam perlembagaan sekarang ini. Sebab saya pasti tidak kira PKR atau PAS, mereka akan tunduk kepada DAP.
Kita tahu apakah hasrat terakhir DAP adalah untuk menghilangkan hak keistimewaan Bumiputera. Itu matlamat akhir mereka. Mereka mahu sama rata.
Sebab itu dikatakan DAP itu parti chauvinis Cina. Sebab itu dikatakan Cina yang ekstrim itu begitu gemar menyokong DAP kerana mereka memikirkan jika DAP menguasai kerajaan Persekutuan, maka hak masyarakat Bumiputera yang termaktub dalam perlembagaan selama ini, akan digugurkan.
Jadi, tidak mustahil perkara itu akan berlaku. Kemungkinan itu tetap ada kalau kita nilai yang berlaku kecil-kecil berlaku setakat hari ini.
Di Pulau Pinang, mereka sendiri akui bahawa mereka tidak aplikasi hak istimewa Bumiputera yang sudah termaktub dalam perlembagaan kerana mereka kata mereka berdasarkan sistem merit. Adakah itu petunjuk-petunjuk awal ke arah kerajaan Persekutuan ?
Ya. Bukan saja petunjuk tapi isyarat-isyarat yang begitu jelas.
Sebab itu, kita perlu membaca dengan betul, membuat analisis apakah hasrat mereka sebenarnya.
Walaupun mereka menggunakan ungkapan merit, yang dikatakan begitu indah sekali, begitu baik sekali, sama juga istilah demokrasi, tetapi akhirnya kita perlu bertanya apakah agenda mereka sebenarnya, adakah ia boleh memusnahkan apa yang telah kita kecapi selama lima dekad yang lepas ?
Walaupun DAP mempunyai majoriti di parlimen, namun mereka tetap angkat Anwar sebagai ketua, dalam kontek Pakatan sekarang ini, mereka lebih banyak berdiam diri. Adakah ini sebagai satu strategi jangka panjang, mengaut untung yang lebih besar jika Pakatan berjaya tawan Putrajaya ?
Ya, memang benar. Sebab itu dikatakan dalam Pakatan, masing-masing mempergunakan antara satu sama lain.
PAS kadang-kala membenamkan prinsip mereka, perjuangan Negara Islam kerana kepentingan politik.
Jadi dalam hal ini, memang betul, DAP dalam parlimen, mereka mempunyai majoriti, tetapi masih melantik Anwar sebagai Ketua Pembangkang kerana untuk menunjukkan kononnya Anwar Ibrahim adalah ikon mereka.
Tetapi yang lebih pentingnya, DAP tahu, Anwar itu adalah seorang yang beragama Islam yang juga berbangsa Melayu. Itu yang lebih penting.
Jadi, kalau kita lihat percaturan politik DAP, mereka berkorban pada masa ini kerana habuan yang akan datang lebih besar lagi.
Mereka mahu mengaburi pengundi-pengundi Melayu bahawa mereka boleh bekerjasama dengan orang Melayu. Mereka boleh bekerjasama dengan PAS. Mereka boleh bekerjasama dengan PKR. Mereka boleh melantik Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang.
Sebab itu sekarang ini mereka mengalah, kerana habuan politik di akhirnya, begitu besar sekali.
Seperti kes Selangor, walaupun Menteri Besarnya adalah Melayu, tetapi yang berkuasa nampaknya seperti DAP ?
Itu sebenarnya yang berlaku kerana yang pentingnya kuasa di belakang tabir itu.
Di Selangor memang jelas. Jangan cakap di Pulau Pinang, itu memang sudah terang-terangan. Di Kedah yang diperintah oleh Melayu pun berlaku perkara yang sama.
Di belakangnya, di sebalik tabirnya, adalah exco DAP walaupun tidak ramai tetapi suara mereka begitu kuat sekali. Kerana PAS memerlukan ADUN DAP, jadi perkara itu berlaku.
Maka, DAP memilih strategi yang nampak seolah-olah mengalah sekarang, tapi kita tahu tujuan mereka sebenarnya. Di akhirnya, kita tahu apa sebenarnya yang mereka mahukan.
Kalau tidak silap, dalam sejarah Singapura yang merdeka daripada Tanah Melayu, pada awalnya kedudukan Raja-raja Melayu masih termaktub dalam perlembagaan. Hari ini, walaupun masih termaktub tetapi tidak diaplikasikan. Bermakna termaktub dalam perlembagaan sahaja tidak mencukupi jika tidak dilaksanakan. Apakah perkara sama akan juga berlaku di Malaysia ?
Ya, matlamat terakhir DAP adalah untuk menguasai kerajaan Persekutuan. Seterusnya mungkin mahu menjadikan negara sebagai sebuah Negara Republik seiras Singapura.
Seperti yang dikatakan tadi, memang sistem Kesultanan Singapura itu masih ada iaitu selepas merdeka daripada Malaysia. Tetapi sedikit demi sedikit mereka akan hapuskan persepsi itu hingga pada hari ini rakyat Melayu Singapura sendiri tidak tahu siapakah yang berketurunan Raja atau Sultan.
Kerana pada rakyat Singapura sudah tidak penting soal raja-raja Melayu kerana mereka hidup selesa dalam sistem Republik.
Sebenarnya rakyat Melayu Singapura pada hakikatnya ditindas. Tetapi mereka tidak mahu mengaku hakikat itu.
Sama juga yang akan berlaku di Malaysia, sedikit demi sedikit mereka akan menghakis kuasa Bumiputera, hak masyarakat Bumiputera dan juga hak masyarakat Islam.
Sama juga agenda DAP di Malaysia dengan PAP di Singapura.
Kalau kita lihat di Singapura, banyak nama-nama Melayu itu sengaja dibiarkan begitu sahaja. Nama lagu kebangsaan masih lagi ungkapan Melayu.
Mereka memberi persepsi bahawa mereka masih mengekalkan sejarah lama tetapi apa yang mereka kekalkan itu adalah benda yang tidak penting. Yang penting, semuanya mereka ambil.
Sama juga DAP di Malaysia. Bagi mereka, tidak penting mereka berada di barisan hadapan. Tidak penting pemimpin mereka menjadi Ketua Pembangkang, yang penting mereka boleh berkuasa di belakang dan suara mereka didengar oleh pemimpin Melayu yang memimpin mereka.
Penerimaan LGBT tidak pernah kita dengar sebelum ini, sekiranya PR memerintah, adakah sistem nilai masyarakat juga akan berubah ?
Kita lihat sesetengah kepimpinan Pakatan itu terikut-ikut dengan konsep liberal yang dibawa dunia Barat.
Sama juga dengan konsep LGBT ini, konsep hak asasi setiap individu, kita lihat pemimpin pembangkang terikut-ikut dan menerima bahawa itu adalah hak individu, yang sepatutnya dihormati.
Itu adalah acuan demokrasi ala Barat seratus peratus. Walaupun individu itu seorang, haknya perlu diterima oleh kumpulan majoriti.
Jadi, apabila ditanya jika Pakatan memerintah kerajaan Persekutuan, apakah nilai-nilai sosial, nilai-nilai hidup akan berubah? Saya jawab ya.
Akan berubah, kerana prinsip mereka adalah berlainan sama sekali dengan prinsip kerajaan yang sedia ada. Mereka, pembangkang menerima hak asasi individu sebagai satu perkara penting. Dan dalam hak asasi individu ini termasuk juga hak kumpulan LGBT yang bertentangan dengan ajaran agama Islam.
Ini satu contoh, ada banyak lagi perkara yang akan berubah dalam sistem nilai hidup sosial kita.
Mungkin, Melayu Malaysia akan jadi seperti masyarakat Melayu Singapura kerana kononnya mengikut peredaran masa, kemajuan dan juga liberal demokrasi.
Badan penerbitan mencabar sistem yang sedia ada seperti membawa Irshad Manji ke Malaysia serta mencabar badan agama ke mahkamah. Adakah ini bunga-bunganya ?
Ya memang benar. Kalau kita lihat terutama sekali di Selangor, banyak perkara seperti kes Irshad Manji itu berlaku.
Mereka secara terang terangan mencabar kewibawaan agama Islam ataupun majlis yang menjaga agama Islam itu.
Jika itu sudah berlaku, apabila PR memerintah, maka kacau bilau lah negara, kerana ada di kalangan rakyat Malaysia yang masih tidak boleh menerima cabaran yang sedemikian rupa.
Itu sudah berlaku di Selangor dan itulah gambaran masa hadapan.
Jikalau rakyat Malaysia ingin mengetahui apa gambaran Malaysia pada masa hadapan jika PR memerintah, maka Selangor adalah contoh terbaik.
Cabar-mencabar, bukan sahaja terhadap agama Islam, malah hak Sultan pun, mereka sudah berani mencabar.
Dalam erti kata lain, PAS tidak mampu menahan diri daripada membendung perkara ini terus berlaku kerana ditentang kombinasi DAP dan PKR ?
Ya, memang benar. Kalau kita lihat apa yang berlaku sebelum ini, PAS hanyalah menjadi “pak turut”, mengikut sahaja. Beberapa perkara yang berlaku melawan prinsip PAS itu sendiri, tetapi pada akhirnya mereka terpaksa menuruti sahaja kehendak DAP dan PKR.
Jadi, amat menyedihkan kerana kepentingan politik, PAS sanggup melupakan perjuangan mereka.
Sebab itu, tidak salah jika ada dakwaan mengatakan ‘Perhimpunan Hijau’ adalah untuk memenangkan DAP ke Putrajaya?
Itu yang sedang berlaku walaupun cuba dinafikan PAS. Hakikatnya apa yang berlaku sebelum ini, walaupun mereka mengatakan itu adalah perhimpunan hijau untuk PAS tetapi sebenarnya adalah untuk melangsungkan agenda DAP.
PAS tidak boleh menang keseorangan, jika mahu ke Putraja, mereka mesti menang bersama DAP dan PKR.
Begitu sedih sekali apa yang telah menimpa Pas sekarang ini, di mana kepimpinan mereka tidak nampak, mereka sedang dipergunakan.
* Azmi Hassan adalah GeoStrategis, Universiti Teknologi Malaysia. Disertasi ijazah kedoktoran beliau adalah dalam bidang Pemperosesan Isyarat Satelit GPS dari University of Wisconsin-Madison.
Walaupun mempunyai kepakaran dalam bidang satelit, tetapi beliau mempunyai minat mendalam dalam hal ehwal pertahanan strategik dan geopolitik tempatan dan antarabangsa.
Beliau banyak menulis rencana umum (setakat ini lebih dari 500 rencana) yang disiarkan oleh media cetak perdana seperti The New Straits Times, Berita Harian dan Utusan Malaysia.
Beberapa rencana beliau telah mengundang kontroversi kerana ada kalanya bersifat provokasi. Antaranya ialah Pendirian Malaysia Terhadap Nuklear Iran, Evolusi ISA Malaysia dan Amerika, Singapura dan Israel Setaraf?, KL Tidak Ikut Telunjuk AS dan LGBT, Pinkwashing Israel.
Azmi juga banyak menumpu perhatian mengenai hubungan diplomatik di antara Malaysia dan Singapura dan pernah dituduh sebagai seorang penulis yang gemar bermain dengan sentimen perang terutama sekali dengan pembaca berbangsa Melayu. Tuduhan tersebut dibuat oleh Menteri Luar Singapura S. Jayakumar dalam ucapan di Parlimen Singapura pada 21 Mac 2003.
Beliau juga adalah pemilik paten hakcipta 6052082 mengenai pemperosesan isyarat satelit GPS yang dikeluarkan oleh Bahagian Paten dan Hakcipta, Amerika Syarikat. Paten yang bertajuk “Method for Determining a Value for the Phase Integer Ambiguity and a Computerized Device and System Using Such a Method” berkisar kepada kaedah mengekang polisi Anti-Spoofing yang dikenakan oleh Jabatan Pertahanan AS terhadap pengguna awam satelit GPS

Adakah Sambutan Hari Komunis Bakal Menggantikan Hari Pahlawan Bila Pembangkang Berkuasa?

0
Di Malaysia, sambutan hari pahlawan di sambut pada 31 Julai setiap tahun.


Pada masa-masa yang lepas, pembangkang menggunakan tarikh keramat ini untuk menyerang kerajaan atas sebab istiadat di Tugu Negara. Ini kerana  garis panduan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sebelum ini yang menyatakan sambutan itu tidak boleh diadakan di kawasan yang mempunyai patung menyerupai manusia.Alhamdulillah, sejak pentadbiran DS Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri, tiada lagi sambutan seumpama ini bermula tahun 2010.


Pada tahun lepas, sambutan ini diadakan di Dataran Merdeka.


Oleh kerana sudah tiada modal untuk menyerang Kerajaan (isu sambutan di Tugu Negara) dan melihat bekas tentera sebagai prospek pengundi yang boleh mereka pengaruhi, PKR dan PAS melalui NGO bekas tentera pro mereka (Kor Bekas Angkatan Tentera - KOBAT dan Rangkaian Kebajikan Veteran Angkatan Tentera - KERABAT) kini berlumba-lumba menganjurkan Sambutan Hari Pahlawan versi mereka. Yang MyMassa pelik, kenapa baru sekarang mereka menghargai bekas Tentera? Adakah kerana pilihan raya makin hampir dan nawaitu mereka hanya untuk UNDI?

Namun sampai sekarang DAP masih lagi belum menunjukkan minat mereka untuk menyokong PAHLAWAN-PAHLAWAN Negara. Dan umum mengetahui bahawa DAP sememangnya berpegang teguh kepada simpati mereka kepada pengganas Komunis. Sebagai abang besar dalam pakatan pembangkang, tidakkah bila mereka berkuasa nanti, PAS dan PKR akan tunduk kepada DAP seterusnya berkemungkinan menggantikan Hari Pahlawan kepada Hari Komunis seperti mana sokongan kuat pemimpin kanan DAP kepada Chin Peng!

Chin Peng pejuang kemerdekaan

Tulisan Ronnie dalam laman web DAP [www.dapmalaysia.org] pada 1 September 2005 kononnya ketua Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng sebagai pejuang kemerdekaan telah menyinggung bekas perajurit seperti Kanang Langkau. Pengganas PKM telah membunuh banyak nyawa sepanjang perjuangan mereka untuk menubuhkan negara Komunis. Kanang sendiri dianugerahkan Pingat Gagah Berani kerana berjuang menentang keganasan komunis. Tulisan itu menafikan para pemimpin UMNO termasuk Bapa Kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman sebagai pejuang sebenar kemerdekaan. DAP dan Ronnie sendiri menafikan menolak sumbangan Tunku Abdul Rahman
http://ms.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Liu_Tian_Khiew

Dan jangan lupa, Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu juga menyokong pengganas Komunis!Adakah anda mahu perkara ini berlaku?


*Fikir-fikirkan.