Isnin, 31 Disember 2012

Gempar! : Abby Abadi Sudah Gila ?! @abby_abadi112


Inilah hasil tarbiah Pas selama ini kepada Abby Albody..Ketika umat Islam lain menentang pengunaan kalimah Allah oleh penganut kristian, si Abby Albody ni pulak berkata isu kalimah lebih kecil berbanding menolak hukum Allah..

Sebenarnya perbualan ini hanyalah diantara penyokong UMNO yang mengucapkan tahniah kepada MP Pas Mujahid Yussof Rawa tidak menuduh Umno memulakan isu kalimah Allah sebaliknya Guan Eng..

Tiba tiba saja Si Abby menyampuk cakap isu kalimah lebih kecil.Tidak pasti sama ada Abby ada melihat perbualan sebelumnya atau tidak.


Sebenarnya MyMassa dah malas nak layan Abby yang jelas menonjolkan kecetekal akal fikiran beliau, tapi MyMassa terpanggil apabila, si Abby ini asik berceramah bercerita hal agama, mengeluarkan Fatwa-Fatwa dan hukum hakam sesuka hati beliau, MyMassa khawatir anak-anak muda yang dipengaruhi dengan gejala kebebasan beragama PKR terikut USTAZAH CELOP Abby Abadi ini. Mereka yang bergurukan internet dan Ustaz celop lain pada perkiraan MyMassa tidak layak untuk mengajar orang lain serta menyatakan fatwa sesuka hati mereka. Dan MyMassa anggap layaklah kiranya Abby Abadi ini dianggap GILA kerana suka berkata yang bukan-bukan serta mengeluarkan fatwa serta fakta yang mengelirukan.

Orang GILA hanya boleh didengar, jgnlah percaya pada ORANG GILA. 

3 comments:

Tanpa Nama berkata... 31 Disember 2012 4:02 PTG

macam jalang meroyan batang...fukimaccckkkks

Tanpa Nama berkata... 31 Disember 2012 4:03 PTG

1. Translate the bibile into Bahasa = Check
2. Use the word "Allah" as a Bahasa translation for god = Check
3. Confuse future generation = Work In Progress (WIP)
4. Convert as much muslim in the future = WIP

what he heck happening to PR ??? what the heck is happening to PAS ?? this is utterly unbelievable !! grow a backbone already will'ya !

Tanpa Nama berkata... 1 Januari 2013 6:58 PTG

KALAU TIADA ILMU, DIAM ITU LEBIH BAIK DARI BERSUARA BAK KALDAI YANG KESANNYA BOLEH MENGELIRUKAN INSAN MUSLIM YANG CETEK ILMU AGAMANYA......UNTUK MENJADI SEORANG PENDAKWAH IANYA MEMERLUKAN DISIPLIN ILMU YANG TINGGI,BUKANYA TANGKAP MUAT......DAN HANYA SEKADAR [PANDAI MENGUCAP DAN KENAL ALIF BA, DAN TA SERTA MENGISI BORANG PAS SESEORANG ITU BOLEH JADI PENDAKWAH SERTA ABID......SUNGGUH TOLOL DAN DANGKALNYA SEORANG BETINA BERNAMA ABBY......AKU RASA ILMU DIA SAMA TARAF NYA DENGAN NIK AZIZ...SEBAB KEDUANYA SAMA-SAMA TOLOL.

Catat Ulasan