Isnin, 26 November 2012

Wajib Baca: Ideologi Komunis di Malaysia!

Sebelum MyMassa mengolah lebih lanjut tentang isu ini, lihat dahulu gambar-gambar di bawah.



Gambar-gambar diatas ialah sebahagian gambar-gambar yang boleh di'google' bersempena dengan Jalan Kaki Anti-Lynas ke Dataran Merdeka sejauh 300KM dari Gebeng, Kuantan, Pahang yang diketuai oleh Encik Wong Tat. Seterusnya viewers bandingkan dengan gambar di bawah.







Gambar ini pula ialah gambar bersempena peristiwa bersejarah revolusi Komunis Tanah Besar China yang dipanggil The Long March. Dalam peristiwa ini Presiden Parti Komunis China telah mengarahkan ahli-ahli serta pengikut setianya berarak meninggalkan tempat asal lari daripada Kuomintang parti memerintah Tanah Besar Cina ketika itu.

Kedua-dua perkara ini mengambil konsep yang sama, mengarahkan ahli-ahlinya berarak, melakukan revolusi, tetapi yang lebih teruk Anti-Lynas Green Walk ini melanggar peraturan dan menggalakkan semangat perkauman dan perpecahan diantara bangsa dan kaum. Dan satu perkara yang pasti dan sama, kedua-duanya dibangkitkan oleh mereka berbangsa Cina yang berfikiran Rasis dan sempit serta mungkin mendokong ideologi Komunisme.

Lihat sahaja gambar dibawah,



Hampir 90% yang menyertai ini serta menggalakkan kempen ini terdiri dari mereka yang berbangsa Cina, mereka yang inginkan revolusi, serta ingin memecahkan dominasi serta perpaduan kaum diantara bangsa. Mungkin timbul persoalan mengatakan terdapat segelintir mereka yang berbangsa lain yang menyertai jalan kaki ini, tapi mereka ini mungkin sekali sudah dibayar serta mendokong pemikiran ekstremis yang mahukan perpecahan, yang sukakan keganasan, dan mahukan keutuhan perpaduan kaum serta bangsa yang dibina hingga kini roboh.

Neo-Komunisme mungkin sekali nama yang sesuai, dengan berlindung disebalik sesuatu aktiviti, NGO, atau pertubuhan, atau mungkin aktiviti, mereka yang mendokong ideologi Komunis menyamar dan berselindung, agar dapat mencapai matlamat mereka iaitu, memecah belahkan rakyat Malaysia yang sedia ada, dan membawa pengaruh serta ideologi baru. Harus kita ingat program Anti Lynas ini hanyalah program meraih simpati pihak pembangkang, kerana kes yang dibawa mereka tidak dapat dijelaskan dengan bukti saintifik, dan sudah ditewaskan oleh undang-undang. Mereka ini hanya ingin meraih simpati, yang jelas bertitik tolak ke arah untuk meraih undi simpati sempena PRU-13.

MyMassa ingin mengingatkan segelintir orang Melayu dan bangsa lain yang menyokong Anti-Lynas lihat gambar berikut.



Mereka yang bekerja di Lynas ini hampir 95% berbangsa Melayu, beragama Islam. Mahukah anda melihat orang Melayu beragama Islam ini merempat tanpa sebarang pekerjaan? Bukankah sudah diputuskan oleh Mahkamah bahawa Lynas itu beroperasi mengikut prosedur serta undang-undang yang ditetapkan, dan secara automatik mampu menganggu gugat atau bersaing dengan China dari penghasilah 'rare earth'.

Sampai sini dahulu pendedahan MyMassa, tunggu lagi entri yang berikutnya.



6 comments:

Tanpa Nama berkata... 26 November 2012 3:01 PTG

Puak-puak kiasu kapir harbi ni memang anti Melayu. Lihat saja mereka juga menentang RAPID di Penggerang dan menggunakan pencacai-pencacai Melayu hamPAS untuk menentang FGVH dan FELDA.

Mereka inginkan revolusi dan pertumpahan darah? Dalam Islam darah kapir harbi adalah halal!

Tanpa Nama berkata... 26 November 2012 3:47 PTG

Eh, bukan ke gambar gambar kat atas tu di ambik di People's Republic of China dan bukan di Malaysia sebab sepanduk sepanduk tulisan cina belaka??

Tanpa Nama berkata... 26 November 2012 4:30 PTG

3:47ptg

betul la tu... iyanya bertujuan menunjukkan persamaan antara keduanya..dulu dan sekarang.. cuba fikir... tu la tujuan artikel ini..
mereka bersatu tapi kita org melayu takkan nk duk berkrisis lagi ...bersatu la demi islam,negara dan bangsa kita.

Tanpa Nama berkata... 26 November 2012 5:02 PTG

Apa ada kena dengan ideologi Komunis atau kaum tertentu?

Kalau lain ari radiasi datang, ia tak kan tanya bangsa atau ideologi atau agama apa pun.

Semua mati terus macam kat katak kat Chernobyl and Fukushima.

wakakakakakakakaka

MymassaVoice berkata... 26 November 2012 5:09 PTG

Mohon tanpa nama di atas baca entri terbaru MyMassa:

http://mymassa.blogspot.com/2012/11/panas-lynas-bunuh-pejalan-kaki.html

Lynas hanya kilang kimia, bukan kilang nuklear.

Tolong jangan tunjuk kebodohan anda di sini.

Tanpa Nama berkata... 26 November 2012 11:49 PTG

Apa ada kena dengan ideologi Komunis atau kaum tertentu?

Kalau lain ari radiasi datang, ia tak kan tanya bangsa atau ideologi atau agama apa pun....

..................................................................

Begitu juga bila wabak JE dan penyakit berjangkit dtg ia tidak mengira bangsa, agama atau ideologi apa pun. Tetapi knp alasan alam sekitar ini digunakan utk menyerang LYNAS sahaja dgn demo besar-besaran? Dimana mereka semua tatkala negara menghadapi masalah penularan wabak JE dan pencemaran sistem saliran yg berpunca dr ladang ternakan babi di Malaysia? Kenapa tidak berdemo besar-besaran utk menutup ladang ternakan babi?

Catat Ulasan