Selasa, 18 September 2012

PAS SABAH JADI MANGSA PERTAMA YONG TECK LEE

MANGSA PERTAMA YONG TECK LEE
LANGKAH Presiden Parti Maju Sabah (SAPP) Yong Teck Lee untuk mengeluarkan semula kad pengenalan khas yang membezakan warga Sabah dengan penduduk lain di Malaysia, sekiranya berjaya membentuk kerajaan dilihat akan memakan diri sendiri, khususnya ahli-ahli PAS yang kebanyakannya adalah bukan warga Sabah tulen.

Sebagai contoh, bapa kepada Ketua Pemuda PAS Sabah sendiri masih memegang Pasport Indonesia sejak berpuluh-puluh tahun menetap di Sabah. Adakah masyarakat KDM boleh menerima Ketua Pemuda PAS Sabah sebagai Warganegara Tulen!

Bekas ketua menteri itu berkata, kad pengenalan berkenaan bertujuan untuk membezakan warga Sabah yang tulen atau sebaliknya memandangkan ramai pendatang asing tanpa izin didakwa memiliki MyKad yang dikeluarkan kerajaan persekutuan.http://mymassa.blogspot.com/2012/09/mahpuz-omar-malu-besar-bapak-ketua.html


Malahan, Yong Teck Lee suatu ketika dahulu bapanya adalah seorang pekerja Workshop di Lahad Datu, dan beliau pun bukan Warga Sabah Tulen! Semua orang tahu asal-usul Yong Teck Lee berasal dari negara China!

Katanya, "Kad Pengenalan Sabah" itu antara lainnya akan memberi keistimewaan kepada pemegangnya untuk mendapatkan tanah, lesen perniagaan, peluang pekerjaan dalam perkhidmatan awam negeri.


Janjinya itu selari dengan kempen Pakatan Rakyat, yang kini giat berkempen untuk mengembalikan status autonomi Sabah sempena sambutan Hari Malaysia.
Bercakap tentang autonomi Sabah, apabila Jabatan Imigresen Sabah  menahan seorang PKR daripada memasuki negeri Sabah, Anwar memberi komen berang supaya Sabah tidak keterlaluan menggunakan autonomi yang ada! Dengar tu Yong Teck Lee!

4 comments:

Tanpa Nama berkata... 19 September 2012 2:16 PG

hahaha lawak siot kalau tgk Yong Teck Lee dan ahli parti dia kebanyakkanyya dari datuk dorang semua datang dari China ahahaha .. bukannya dari keturunan yang panjang pun .. tulaa cakap tak pakai otak

Tanpa Nama berkata... 19 September 2012 7:02 PG

cina dah.lupa mrk dtg dr negeri china...mreke ingat ...mrk dtg dr india..kenapa.dulutarak bagi tahu..modoh punya umno

Tanpa Nama berkata... 19 September 2012 9:44 PG

KAH KAH KAH..

ASAL MASUK PR JE..PEMIMPIN2 MENONJOLKAN KEBODOHAN YANG MELANTUN2..

Tanpa Nama berkata... 10 Disember 2012 11:59 PG

apa ne jgn ckp2x.tidak semua pemimpinnya org cina.ad bha jga urg mlayu.pikir sblum berckp k

Catat Ulasan