Khamis, 20 September 2012

Kempen turunkan harga yang lebih realistik untuk @RafiziRamli

 
 
Bakal mertua : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik tak nak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Bakal menantu : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "

Bakal mertua : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap."
...

Bakal menantu: "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWN PAYMENT 2 ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10 ribu, 12 ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus, anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan.

Bakal mertua : @$%@#@#$%^#@#$^&&%#@
 
*Daripada Rafizi sibuk hendak turunkan harga kereta, baik beliau sertai kempen MyMassa ini. Berapa banyak anak muda yang akan diberi peluang untuk berumah tangga dengan selesa jika sekiranya kempen ini berjaya. Lagipun, bukankah bantuan untuk mendirikan rumahtangga ini juga merupakan salah satu "bukan janji" dalam Manifesto PR pada PRU 2008 lalu?!!

2 comments:

Tanpa Nama berkata... 20 September 2012 3:28 PTG

wat loan kt bank bila nk kawen...rasanyer kalo x mampu bayar bini lh kene tarik ngan bank x? hehehehehe

Tanpa Nama berkata... 21 September 2012 8:10 PG

setuju dengan komentar di atas. sepatutnya mereka yang "menjual" anak-anak perempuan mereka dengan hantaran yang tidak masuk akal ini boleh dikenakan akta anti pemerdagangan manusia!

Catat Ulasan