Khamis, 20 September 2012

Hudud PAS tidak mengikut Al-Quran, Sunnah dan Ijmak Ulama'! - Bekas S/U PAS KelantanOtai-otai PAS mulai membuka pekung. Mereka inilah yang digelar The Pas Elders yang sama-sama membantu menegakkan regim Nik Aziz yag kini telah berkuasa selama 22 tahun di Kelantan.

Hari ini mereka bangkit bersuara tentang Hudud PAS. Mereka dedahkan betapa hipokritnya PAS dalam perjuangannya mahu menegakkan Hudud versi mereka yang kononnya datang daripada Allah SWT.
 


Anda tentu masih ingat lagi bukan apabila Dr. MAZA ditempelak Ustazah Abby kerana mempertikaikan pelaksanaan Hudud PAS yang hanya berpilih-pilih (hanya Muslim kena Hudud)? Nah, sekarang golongan otai ini dedahkan lagi betapa tidak adilnya Hudud PAS ini. Adakah patut seorang wanita yang mengandung kerana dirogol hanya diberi tempoh selama 14 hari sahaja untuk mendatangkan EMPAT saksi sebelum pengadu sendiri dikenakan hukuman?!!

Apakah Islam ini begitu JUMUD dan sempit dan hanya bergantung kepada EMPAT saksi semata-mata bagi melaksanakan hukum Allah SWT?!!

Jadi bagaimanakah kesnya ketika bilik Hotel Perdana 121 diserbu satu ketika dahulu, EMPAT saksi GAGAL melihat Abang Mat Sabu "menyarungkan kerisnya" kepada isteri orang dan tidak disabit kesalahan?!! Maka, di manakah keadilannya kepada sang suami yang teraniaya?!! 

Sebab itulah muncul Hukum Takzir dan Qisas dalam Islam bagi melengkapkan Hudud. Islam itu indah dan tidak Jumud. Malah memudahkan lagi. Hanya versi ala Taliban PAS sahaja yang menyempitkannya dan menjadikannya buruk di mata bukan Islam!

* Jelas sekali Hudud PAS tidak meletakkan keadilan sebagai asasnya.  


1 comments:

abe berkata... 20 September 2012 3:00 PTG

Alhamdulillah...kebenaran pasti menjelma..mantan PM Tun M dah cakap...ramai yg x percaya..moga Allah panjangkan umur Tun untuk memimpin kami generasi Merdeka..

Catat Ulasan