Sabtu, 11 Ogos 2012

GEMPAR! Gambar Anwar Ibrahim Tayang 'Burung' Dalam Sambutan Merdeka!!!

Jangan pikir bukan-bukan pembaca MyMassa.

Burung yang MyMassa maksudkan adalah burung merpati dalam logo merdeka pakatan pembangkang.


Apa kena mengena burung merpati dengan Malaysia?

Kalau ikut blogger Helen Ang, merpati melambangkan agama Kristian. Dan ada blogger dah buat kesimpulan bahawa ianya satu dakyah halus pembangkang untuk gerakan Kristianisasi.

Logo Hari Kemerdekaan yang direkacipta Pakatan mempunyai simbol burung merpati, hati merah dan kelopak bunga yang nampaknya macam nyalaan api Holy Spirit.

Simbol Gereja

Burung merpati adalah lambang gereja.
Ia juga simbol Kristian dalam lukisan-lukisan bercorak keagamaan serta digunakan sebagai hiasan popular untuk kad Krismas dan kad ucapan tahniah bagi upacara pengkristianan bayi dan kanak-kanak.

The Church:
Dove as a symbol of the Church, the agent through which the Holy Spirit works on Earth.

Pentecost: Whitsunday, a feast of the universal Church which commemorates the Descent of the Holy Ghost upon the Apostles, 50 days after the Resurrection of Christ.
  • Saint Gregory is generally shown with a dove on his shoulder, symbolizing inspiration or rather Divine guidance.
Baptism: The dove symbol occurs frequently in connection with early representations of baptism.
In ancient times a dove-like vessel was frequently suspended over the baptismal fount.

Martyrdom: As a symbol of martyrdom it indicated the action of the Holy Spirit in bestowal of the fortitude necessary for the endurance of suffering.
Sumber: New Advent
Baca seterusnya di sini : http://helenang.wordpress.com/2012/08/10/logo-hari-merdeka-pakatan-ada-elemen-elemen-kristian/#comment-11421

MyMassa rasa Anwar Ibrahim takde hal nak letak burung ni kat logo merdeka. Diakan penyokong Islam Liberal. Semuanya boleh asal dapat kuasa.

Mungkin sebab ini juga kenapa PAS agak keberatan untuk menggunakan logo dan slogan pakatan pembangkang. PAS kan mengaku parti Islam. Takkan boleh sebarkan dakyah kristian kot.

Tapi nak buat macam mana kalau Nik Aziz pun promosi lambang salib!!!


Elok sangat la tu.

*Anwar tayang burung, Nik Aziz pulak tayang jari.

4 comments:

Tanpa Nama berkata... 11 Ogos 2012 8:03 PTG

"Sebangsa, Senegara, Sejiwa"????.... NUAR juburi lupa sambungan slogan tu...."Sebangsa, Senegara, Sejiwa, Depan Belakang pun sama..sama rata sama rasa"

Tanpa Nama berkata... 11 Ogos 2012 8:11 PTG

burung merpati juga simbol kebebasan...agak2 si Nuar-juburi ni terapkan juga ciri2 kebebasan menyeluruh..semua bebas sex, agama, kepercayaan ditambah pulak geng2 bebas sex dia dah berduyun2 masuk sini macam paderi GAY jubur celaka tu dan si penulis buku lesbian haram jadah tu!

Tanpa Nama berkata... 11 Ogos 2012 8:21 PTG

SI NUAR dah gila meroyan tahap sifar...tunggu nak pilihan raya lambat sangat...tak sabar dah si GAy tua ni nak jadi PM..perasan tahap kambing BOER gila jantan betina pemimpin2 Fuckatan ni...bila masa pulak dia memerintah Malaysia, siap buat logo dan slogan kemerdekaan???

Tanpa Nama berkata... 12 Ogos 2012 12:12 PG

Unsur-unsur Israel pun ade.... tak menghairankan...

http://badutrakyat.blogspot.com/2012/08/sebarkan-logo-kemerdekaan-pakatan-haram.html

Catat Ulasan