Khamis, 5 Julai 2012

TUMPUAN DI ISTANA NEGARA

TUMPUAN NEGARA DI ISTANA NEGARA

Berita hangat 24 jam di kalangan elit politik membayangkan Istana Negara akan menjadi tumpuan hari esok. Mymassa dihubungi bertalu-talu untuk mengesahkan perkara tersebut. Apa pun, pembubaran Parlimen hanya Perdana Menteri tahu bila akan diumumkan. Rakan-rakan di Pulau Pinang hingga ke Sabah tidak henti-henti menghantar pesanan ringkas. Bagi Mymassa, kita menghormati hak dan kuasa pregroratif Perdana Menteri. 
PERDANA MENTERI SEMAKIN YAKIN

Dalam pada itu, DS Najib Tun Razak, anak kepada Perdana Menteri Malaysia yang kedua kelihatan semakin yakin dan semakin cergas. Tatkala pesaingnya, DS Anwar Ibrahim dilaporkan membayangkan untuk bersara dan menjadi pensyarah di luar negara. 


SUDAH BERSEDIA

Komponen BN menerima suntikan baru di Pulau Pinang, apabila Pengerusi BN yang baru kelihatan lebih cergas, terkehadapan, dan dilihat berjaya menarik sokongan masyarakat Cina di Pulau Pinang.

SAYA UNDUR DIRI

Sementara itu, akhbar-akhbar luar negara dan dalam negara melaporkan Anwar Ibrahim membayangkan untuk bersara daripada Politik Malaysia selepas mendapat gambaran akan kekalahan pasukan beliau dalam PRU13.


Isunya, selepas membohongi dan memperbodohkan Pas dan rakyat Malaysia, Anwar dengan mudah melarikan diri sama ada ke Washington DC, khabarnya di rumah baru beliau di sana. Mymassa dimaklumkan Anwar tidak akan menetap di Jakarta kota penuh mecet ataupun di Manila berhampiran kediaman bekas Presiden Estrada. Anwar dikatakan memilih Washington DC. Di sana ada River Site atau Long River, tahu kah kamu tempat apakah itu?


Apapun, Mymassa berharap, dengan pengunduran Awal Anwar Ibrahim ini, para blogger teruskan perjuangan, kerana peninggalan Anwar ialah memperkukuhkan Dap dan Melemahkan Pas.

8 comments:

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 9:18 PG

budak-budak mymassa ne sapa bagi info ha...

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 9:20 PG

sb kot

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 9:52 PG

Bang Anwar Bin Ibrahi aka BABI nak jadi pensyarah? Apa celop bro..Ijazah pengajian melayu nak ngajar Fianance dan ekonomi? Suruh dia jadi cikgu tusyen Bahasa Malaysia jer la.

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 10:11 PG

Kalau benar parlimen akan dibubar dalam masa terdekat elok lar.Nak ambil cuti tanpa gaji ni,balik pertahankan BN Perlis.

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 10:17 PG

anwar nak bersara? jgn mimpilah...mcm tak kenal anwar...

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 10:48 PG

ANWAR NAK UNDUR DIRI? KORANG PERCAYA?
JANGANLAH KENA KENCING LAGI BRO. ITU SAJA JE NAK MINTAK KESIAN TUUUUU..

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 10:59 PG

anwar nak bersara? ada ku kesah...tapi bagus gak. aku pun dah penat muntah tengok muka dia ni...hmmm anwar nak bersara?............hai kelentong lagi...

Tanpa Nama berkata... 5 Julai 2012 11:15 PG

Anwar nak bersara? Tok sah percaya la. Gempaq... Gempaq... Gempaq... tu la saja kerja dia.

Catat Ulasan