Ahad, 17 Jun 2012

Pertemuan Sulit Anwar Dengan Masyarakat Kristian Di Skudai Semalam

Seperti pertemuan ini, pertemuan kali ini lebih sulit sehingga dirahsiakan dari media.

Maklumat dari sumber dalaman PKR bahawa Anwar Ibrahim telah bertemu dengan masyarakat Kristian di Pulai Spring Resort, Skudai, Johor.

Selain daripada Anwar Ibrahim, tokoh lain yang ada di situ adalah Dr. Chua Jui Meng. Dalam program tersebut, Anwar Ibrahim telah menfitnah Tun Dr. Mahathir dengan mendakwa dirinya dipecat kerana tidak mhu tandatangan pinjaman yang dibuat oleh Tun. Anwar Ibrahim juga mendakwa Tun Mahathir telah menuduhnya sebagai agen Yahudi dan Kristian.

Anwar juga buat cerita yang SPRM telah memeriksa akaun luar negara di London dan Singapura tapi tiada bukti dan SPRM pula dituduh tidak mengeluarkan kenyataan yang sebenar. Anwar juga telah buat MIND CONDITIONING untuk skandal kewangannya yang terbaru dengan mereka cerita bahawa dia akan dipenjarakan sekali lagi.

Komen MyMassa : 

1. Isu skandal kewangan RM3 billion Anwar Ibrahim telah memberikan kesan kepada dengan dia sendiri terpaksa menjelaskan kepada penyokong tegarnya dan orang Cina yang tidak suka kepada pemimpin korup.

2. Jika Anwar jujur dan tidak mahu berselindung, kenapa program bersama masyarakat Kristian dibuat secara tertutup? Adakah ada janji-janji yang Anwar tidak mahu PAS dan Orang Islam tahu perkara ini! Sepatutnya Anwar mencontohi YAB PM yang bertemu masyarakat Kristian secara terbuka.

3. Nampaknya dendam Anwar Ibrahim dengan Tun Dr. Mahathir tidak pernah padam. Kisah Tun Mahathir nak mintak duit dengan Anwar Ibrahim masih dijaja oleh Anwar sendiri. Dey Anwar, kalau kau dah tuduh Tun Mahathir banyak kroni, kenapa Tun Mahathir tak minta dari kroninya sahaja? Kenapa perlu minta kat Anwar Ibrahim? Nampak sangat tak logik.

4. Kepada Anwar Ibrahim, MyMassa cabar kau bersumpah bahawa Tun Mahathir datang pada kau untuk minta tandatangan buat pinjaman! Kalau setakat dalam ceramah, sesiapa pun boleh tuduh. Bersumpahlah seperti Salahuddin Ayub jika kau di pihak yang benar wahai Anwar Ibrahim!

*MyMassa tak boleh cerita janji yang Anwar Ibrahim tabur kepada masyarakat Kristian kat sini. Menurut sumber tersebut, janji-janji tersebut akan diberitahu secara direct dengan Tuan Guru Haji Hadi sendiri (kalau cakap kat Nik Aziz bukan dia peduli pasal umat Islam).

10 comments:

yeop berkata... 17 Jun 2012 10:48 PTG

utusan kena cetak banyak sebarkan fitnah sebanyak boleh ini memang kerja yahud umno

Tanpa Nama berkata... 17 Jun 2012 10:50 PTG

Sampai ko Nuar jumpa geng Christ x ajak....huhuhuhu

Tanpa Nama berkata... 17 Jun 2012 10:56 PTG

Baru roger member kawan yg keje kat Pulai Spring. Anwar ada sana petang smlm. OMG

Tanpa Nama berkata... 17 Jun 2012 11:20 PTG

ajak masuk kristian sekali...nuar leh tarbiahkan kau org semua...buat ape nak sorok2 jumpa . Bingai

Tanpa Nama berkata... 17 Jun 2012 11:41 PTG

penganut PAS DAN PKR NI UMPAMA LEMBU.....DAH TAK BOLEH GUNA AKAL...KALAU NUAR SURUH MAKAN TAHI DAH TENTU PENGIKUT MEREKA AKAN MEMAKANNYA MALAHAN AKAN BEREBUT-REBUT..DAH TAK ADA BANDINGAN LAGI NAK DIGUNAKAN DAN DISAMAKAN KEBODOHAN PENGIKUT PAS DAN PKR KHUSUSNYA ORANG MELAYU ISLAM YANG BERADA DI BAWAH NYA...SEMUANYA TOLOL DAN SELALU MANYALAHKAN ORANG LAIN...TOLOL SEUNNGUH PENGANUT AGAMA TOLOL PAS...NIK AZIZ LAGI TOLOL...

Tanpa Nama berkata... 17 Jun 2012 11:55 PTG

Pasal dia tak nak sain Mahathir nak buat pinjaman? Apa ke bodoh Anuwar ni. Kalau betul lah dia tak nak sain pinjaman Mahathir masa dia jadi Menteri Kewangan. Mahathir lantik orang lain jadi Menteri Kewangan.

Nak tunjuk konon dia ada kuasa padahal dia di bawah telunjuk Mahathir iaitu PM.

Kalau ya berkuasa mengapa bila dilucutkan keahlian UMNO dia tak dapat berbuat sesuatu?

Anuwar. Orang sekarang bijak bijak. Kau ingat tahun berapa dah ni? 1871?

Nampaknya Anuwar ketinggalan zaman. Bermimpi membodoh bodohkan orang.

Tak menghormati kebijaksanaan orang lain. Itu satu silap binatang ni.

Tanpa Nama berkata... 18 Jun 2012 12:06 PG

memang benar kata 17 Jun 2012 11:41 ptg kebanyakkan orang melayu Pas dan Pkr nie memang tolol!

Tanpa Nama berkata... 18 Jun 2012 12:43 PG

yeop - 17 Jun 2012 10:48 PTG

bermuhasabahlah bro’ dan janganlah terlalu taksub dengan fahaman kamu tu. Selidiklah berita yang diberikan ini dulu dan jangan cepat melatah dan menuduh semua kerja UMNO. Bersikap adil kepada diri sendiri dan bukalah minda. Tolong bagi tau berita yang bagaimana yang patut disampaikan kepada anda? Kalau yang benar dah dikatakan fitnah mungkin yang fitnah yang anda mahukan. Janganlah pula fikiran anda diliwat kerana iblis dan syaitan itu ada dikalangan kamu

Anak Melayu berkata... 18 Jun 2012 1:23 PG

Sorry.. off topic..

Lim Guan Eng lantik seorang Muflis sebagai Ahli Majlis...

baca nih.. http://anakmelayupenang.blogspot.com/2012/06/lim-guan-eng-lantik-seorang-muflis.html

Tanpa Nama berkata... 21 Jun 2012 9:25 PG

Menurut sumber tersebut, janji-janji tersebut akan diberitahu secara direct dengan Tuan Guru Haji Hadi sendiri (kalau cakap kat Nik Aziz bukan dia peduli pasal umat Islam).

Haji Hadi ?
Nik Aziz ke , Hadi Awang ke , selagi puak2 PAS ...sama je

Sekali kena sergah ngan pemimpin DAP , kecut perut.

Diorang berani sesama Islam jer ..
Berani dengan orang UMNO jer ...

Catat Ulasan