Khamis, 21 Jun 2012

Jom Tengok Siapa Kroni Anwar Ibrahim (Semasa Menteri Kewangan) Yang Dapat Projek Part 2

Daripada bahagian pertama (http://mymassa.blogspot.com/2012/06/wikileaks-senarai-kroni-dan-projek.html).

Oleh kerana keceluparan mulut Anwar Ibrahim mengungkit mengenai kronisme dan IPP, episod kali ini membongkar senarai kedua kroni Anwar yang mendapat keuntungan semasa dia menjadi TPM dan Menteri Kewangan.Dalam pendedahan kali ini, lebih banyak projek penswastaan di bawah Kementerian Kewangan zaman Anwar akan didedahkan. Ada di antara projek ini telah dipersetejui secara prinsipnya. Pendedahan kali ini akan melibatkan 2 nama kroni terbesar Anwar Ibrahim iaitu Mohd. Nor Mutalib dan Datuk Ahmad Nazri Abdullah. Untuk senarai pertama, kroni-kroni ini dianugerahkan projek IPP oleh Anwar Ibrahim sendiri.

 
 
 


Selain daripada IPP, kroni Anwar juga terlibat dalam industri media. Inilah sebabnya kenapa Anwar Ibrahim berjaya mengawal media pada zamannya menjadi TPM kerana kroninya sendiri yang menjadi taikoon media.

 

Selain daripada IPP dan media, kroni Anwar Ibrahim juga mendapat projek lebuh raya dan projek penswastaan kelengkapan perubatan.

Kelengkapan perubatan
 
Lebuh raya

Nah. Sudah terang lagi bersuluh, Anwar Ibrahimlah raja kroni semasa dia berkuasa. Sebab itulah Anwar Ibrahim boleh berceramah mengenai penyelewengan IPP dan lebuh raya kerana dia dan kroninya juga yang buat kerja kotor tersebut!

Maklumat yang MyMassa dapat ini adalah raw data. Sebab itulah ada nama lain seperti anak Tun Mahathir ada sekali dalam senarai ini. Ini bukti ketelusan MyMassa membongkar sesuatu perkara.


*Mohon disebarkan di FB dan twitter dengan menekan butang di bawah.

4 comments:

Tanpa Nama berkata... 21 Jun 2012 9:05 PTG

Yessss. Tolong kaitkan juga perkara di atas dengan akaun induk rm3 billion. Jackpot!.

Lee Al Peraki berkata... 23 Jun 2012 12:13 PG

Wakaka...

orang2 mahathir blaker

Tanpa Nama berkata... 23 Jun 2012 11:55 PG

orang-orang mahathir tidak bermakna mahathir terlibat...macam seorang anak gi merempit takkan ayahnya kot yang ajar cara-cara merempit? komen lee Al Peraki berniat jahat, prejudis dan berat sebelah. inilah orang kita. bodoh-bodoh terjun telaga buruk.

KAIN KAPAN

stone berkata... 27 Jun 2012 6:55 PTG

asal org anwar pastu bila anwar kena drop ada yg lompat kluar sokong TDM. Geng yg beli media.

Catat Ulasan