Isnin, 25 Jun 2012

PERKASA TENGAH HARI INI DI KEDUTAAN SINGAPURA

www.channelnewsasia.com/stories/singaporelocalnews/view/1209273/1/.html 
Kemas Kini 25/6/2012 - Berita yang baharu kami terima Perkasa desak Singapura tukar tiga diplomat http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0625&pub=utusan_malaysia&sec=Politik&pg=po_05.htm&arc=hive

KUALA LUMPUR 24 Jun - Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) mendesak kerajaan Singapura memanggil semula tiga diplomatnya yang terlibat dalam perhimpunan Bersih 3.0 di ibu negara pada 28 April lalu.

Presidennya, Datuk Ibrahim Ali berkata, ketiga-ketiga diplomat terbabit perlu digantikan dengan pegawai-pegawai yang lain kerana mereka telah melanggar etika hubungan diplomatik antara dua negara.

Menurut beliau, tindakan tiga diplomat itu seolah-olah menggambarkan niat mereka untuk mencampuri urusan di sebuah negara asing.

"Apa jua alasan yang diberikan kita tak dapat terima kerana mereka adalah diplomat. Mereka tidak sepatutnya campur tangan dalam urusan negara kita sebagaimana rakyat Malaysia tidak mencampuri urusan negara lain.

"Perkasa membantah dengan sekeras-kerasnya pembabitan tiga diplomat tersebut dan kita akan menghantar nota bantahan berhubung isu ini kepada Pejabat Pesuruhjaya Tinggi Singapura di Malaysia pada pukul 12.30 tengah hari esok," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Ahli Dewan Tertinggi Perkasa Kali Ke-22 di sini hari ini.


Kemas Kini 21/6/2012 - Mymassa dimaklumkan bantahan akan bermula di Masjid KLCC selepas solat Jumaat ini. Laporan akhbar ini http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0620&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_06.htm yang memetik artikel asal kami telah menyebabkan kotak emel mymassa dipenuhi surat-surat emel dari negara Singapura. Kami pasti ianya dari rakyat Singapura yang beragama Islam, meminta supaya kerajaan Malaysia dan orang-orang Melayu khususnya bangun membantah kurangajar Singapura yang suka campurtangan.

Mesej ini telah sampai ke pengetahuan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, kepimpinan beberapa NGO khususnya Perkasa, Pekida dan NGO lain.

Singapura, walaupun dipertahankan oleh Israel dan Amerika, kerajaan negara kita patut bertindakbalas! Janganlah nasi sudah menjadi bubur baru hendak bertindak, kita sudah kehilangan Temasek, kita sudah kehilangan Natrah, kita sudah kehilangan kerusi Melayu (UMNO) di Singapura, kita sudah kehilangan Pulau Batu Putih, apakah kita mahu kehilangan negara ini juga.

Baca seterusnya Rancangan Lee Kuan Yew mewujudkan Chinese Belt http://pemudaseremban.blogspot.com/2009/12/penguasaan-secara-senyap-teori-chinese.htmldari Singapura menuju ke Pulau Pinang. PAP di Selatan, DAP di Selangor, DAP di Pulau Pinang. Sebelah kaki mereka sudah berada di Malaysia, hanya menunggu PRU13 sahaja untuk Mematikan Kuasa Politik Melayu di Malaysia.

Ini bacaan penting...http://www.anwaraidc.com/?p=25340

Artikel Asal 20/6/2012 - Beberapa NGO yang dihubungi mymassa menyatakan persetujuan mereka untuk mengadakan Demonstrasi di hadapan Kedutaan Singapura Jumaat ini, selepas solat Jumaat. Sehingga ke hari ini, pihak kami masih gagal bercakap dengan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, YB Datuk Khairy Jamaludin sama ada Pemuda UMNO turut mengambil bahagian atau sebaliknya.

Utusan Malaysia di mukasa surat 11, dalam ruangan Cuit, oleh Datuk Zaini Hassan turut mengkongsikan kerisauannya akan isu ini.http://mymassa.blogspot.com/2012/06/breaking-news-3-nama-diplomat-singapura.html

Pendek kata, semua pihak bersetuju Keselamatan Negara perlu diberi keutamaan. Kita tidak pasti adakah parti Pembangkang khususnya PAS akan turut serta menyatakan Bantahan atas campurtangan rakyat Singapura semasa Bersih 3.0 tempoh hari.

DAP sebagai anak kepada PAP sudah pasti tidak akan menyertai bantahan tersebut, malahan mymassa sangat yakin jika Diplomat Israel pun menyertai Demo Bersih 3.0 tempohg hari DAP tidak akan membantah. Seperti kata Tun Dr Mahathir, Tun Hanif Omar dan ulasan banyak pihak bahawa Demo 3.0 adalah satu cara untuk menumbangkan kerajaan Malaysia melalui demonstrasi seperti di Dataran Tahrir, Mesir. Namun mereka gagal.

Bagi mymassa, orang-orang Melayu khususnya perlu bangun dari tidur! Orang-orang Melayu dan umat Islam jangan membiarkan negara Asing menentukan masa depan politik negara kita.

Kepada yang hadir Jumaat ini di Kedutaan Singapura, luahkan kemarahan anda kepada kurangajar Diplomat-Diplomat Singapura itu di depan Kedutaan Singapura.


19 comments:

Tanpa Nama berkata... 20 Jun 2012 2:56 PTG

DAP sememang nya tidak akan bersama... akan hanya berdiam diri atau no comment. PKR dan PAS juga tidak akan turut serta kerana mereka memang hendak LGE aka Khalifah Umar memerintah... yang penting bagi mereka... BN terutama UMNO kalah... itu lah politik dendam mereka. Mereka tidak berfikir panjang tentang agenda tersembunyi DAP, PAP, LKS, LKY, LGE serta lain-lain...

Tanpa Nama berkata... 20 Jun 2012 2:57 PTG

High commissioner

Jebat negara berkata... 20 Jun 2012 3:52 PTG

Jom kita luahkan amarah kita. Ayuh bangkit Melayu, jangan layu.

Tanpa Nama berkata... 20 Jun 2012 5:01 PTG

setakat menjerit terpekik terlolong tak guna jugak...lepas tu nak buat apa??? balik rumah tidooooooo...cina racist tu tetap steady...tak goyang punyalah...

Tanpa Nama berkata... 20 Jun 2012 5:21 PTG

Jangan lupa sebutkan media tv channelnewsasia dan singapore straits times yang selalu mendapatkan pendapat dari penyokong DAP untuk memburukkan BN di Malaysia melalui berita catitan mereka. Semua ini memang berat sebelah. Jangan lupa ingatkan Singapore commissioner atau embassy jangan meracuni fikiran pengundi baru Malaysia di Singapura dengan repot mereka yang berapi memburukkan BN dengan corruption dan cronyism.PR pun sama juga.Channelnews asia dan akhbar Straits Times .

Tanpa Nama berkata... 20 Jun 2012 10:17 PTG

BAB CINA PAP NI, AKU KALO DGR JE PASAL DORANG NI... BIASE DR DULU LG AKU SEBUT : PUKIMAK LAH !!

Tanpa Nama berkata... 21 Jun 2012 11:23 PTG

Fikir lah dulu. Ini bukan orang Singapura tapi warganegara Malaysia. Lagipun PACA ini adalah ejen yang didaftarkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya. BN pun ada PACA! Dan PACA ini mestilah diajar proses yang betul hari mengundi. Sepatutnya penulis blog ini buat kajian sebelum melaung-laung apa yang hanya khayalan saja.

MymassaVoice berkata... 21 Jun 2012 11:50 PTG

Untuk makluman ahli yang berhormat dan dewan yang mulia ini, jumlah warganegara Malaysia yang melepaskan taraf kewarganegaraan sejak tahun 2002 hingga Mei 2012 adalah sebanyak 47,769 orang. Pecahan mengikut 5 negeri tertinggi yang dituju selepas melepaskan taraf warganegara Malaysia bagi tempoh tersebut adalah seperti berikut:

i) Singapura - 40,624 orang

ii) Australia -1,906 orang

iii) Brunei -1,350 orang

iv)Amerika Syarikat - 724 orang

v)Taiwan – 711 orang

Jawapan KDN dalam sidang Parlimen. Fakta di atas akan menjadi bahan pendedahan MyMassa esok. Nantikannya.

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 1:47 PG

Lebih baik kehilangan johor, melaka, negeri sembilan, pahang, terenganu, perlis, perak, sabah dan sarawak. bodoh orang. terlalu banyak rare earth, otak sudah rosak dicermah.

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 1:49 PG

mengapa najib dan perempuan putih masuk sheraton pukul awal 1? bisnes saja. biasalah. jangan fikir bukan bukan.

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 1:57 PG

Yang bantahan esok ni macam senaman bontot di rumah orang?

Jagalah maruah diri ok?

Yang sembahyang solat di masjid esok tu, tanyalah Allah apa yang akan jadi pada orang yang menyebarkan fitnah dan bohong, dan mengapi-apikan sentimen racist. Rezeki dari siapa?

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 9:21 PG

Singapork, singapork, you never learn! Arwah Atok ku memang tak percaya orang Cina... katanya kalau buat baik tu mesti ada sebab yang menguntungkan. Datang Malaya sebagai kuli dari Thongsan! Sekarang dah dapat pulau jadi negara cina secondhand (first hand kat tanah besar Cina) Tanah ini tanah kita orang melayu! Hidup mati kita disini! Masa Jepun setengah orang melayu pun berpaling tadah jadi kempetei, macam cerita sarjan hassan P. Ramli, kita tunggu masa, nanti habis mereka ni kita kerjakan!

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 6:47 PTG

BAPAK FAILNYA KAU BRO! TAK RASA MALU KE ORANG TAK DATANG DEMO KO? HAHA..

Tanpa Nama berkata... 22 Jun 2012 7:06 PTG

Kesian. Ni post satu.

Lowyat berkata... 22 Jun 2012 7:57 PTG

Kesian. Ni post kedua.

Tanpa Nama berkata... 24 Jun 2012 10:51 PTG

Singapura tidak sebodoh itu, untuk mengizin kan Tiga Pegawai Kanan dari Kedutaannya untuk membantu Bersih 3.

kalau ingin bantu, Singapura akan menghantar peningtip-penghintip nya dari ISD(Special Branch.

Perkara ini adalah karangan UMNO sendiri.

Uputih
see: posting at newsgroup: soc.culture.malaysia

Tanpa Nama berkata... 25 Jun 2012 10:49 PG

Ini memang agenda singapura nak gagalkan Pakatan Rakyat dari mengambil alih Kerajaan Malaysia dari kekuasaan oleh BN... Saya percaya berita ini tau.....

Tanpa Nama berkata... 25 Jun 2012 10:56 PG

singapura memang ingin mengsabotaj malaysia dengan menyertai perhimpunan BERSIH itu hari..... Jahat betul singapura itu yer... Moga semua rakyat malaysia tidak terpengaruh dengan agen singapura itu yang bekerjasama dengan BN dalam mensabotaj BERSIH... selama ini singapura aman damai dengan dapat membolot hasil mahsul malaysia.. sebab itu mereka risau kalau BN hilang kuasa... habis mereka nanti... Sebab tu mereka menempel dalam himpuan Bersih sebagai MOMOK nak menakutkan orang melayu... Nampaknya SEMAKIN jelas agenda dari singapura itu nak membantu BN dari luar negara...

Tanpa Nama berkata... 25 Jun 2012 6:27 PTG

Syabas MyMassa. Anda berjaya tipu puak singapork dengan buat posting kate demo hari Jumaat. Rupa-rupanya demo Perkasa buat hari ni (Isnin). Yg meroyan atas ni semuanya yang kene tipu kate demo hari Jumaat. Aku pun pelik nape Singapore masih tak ambik tindakan kpd 3 org pegawainya yg ternyata langgar etika sbg peg. kedutaan.

Catat Ulasan