Khamis, 3 Mei 2012

Sensasi! Bukti Nik Aziz Sahkan Kematian Bob Lokman Pulak.

Dari akaun twitter Nik Aziz.



Betul ke Bob Lokman meninggal dunia?


*Pemimpin mesti bertanggungjawab dengan kenyataan yang dia keluarkan. Bayangkan jika perkara ini berlaku kepada YAB Perdana Menteri, tidak mustahil ianya akan menjadi tajuk hadapan Harakah dan media pembangkang lain. Oleh kerana ramai penyokong pembangkang menyerang blog ini, maka MyMassa akan tunjukkan bukti-bukti yang lain bahawa twitter tersebut memang datang dari Nik Aziz tetapi telah dipadam oleh penjaga twitter dan facebooknya.



69 comments:

Tanpa Nama berkata... 3 Mei 2012 8:56 PTG

ini la dia pukimak kegemaran PAS. bodoh.

Tanpa Nama berkata... 3 Mei 2012 9:16 PTG

bob lokman ke atau bob kuman......nik oh nik ?

Tanpa Nama berkata... 3 Mei 2012 9:36 PTG

Nik Aziz kan dh nyanyuk..org tua gila kuasa mmg mcm tu..fatwa songsang n merapu..

Tanpa Nama berkata... 3 Mei 2012 9:39 PTG

Caci ulamak mmg jln terbaek korg..tggu lah balasan Allah..sedarlah cpt

Tenggiling berkata... 3 Mei 2012 10:33 PTG

Betul tu ... Tak baik caci sesama Islam. Dan tau dia memang dah tak betul, nak buat apa caci lagi. Guling kan je.
Gadafi pun boleh rebah ......
Tertarik komentar dia,... Apakah UMNO amat takutkan Anwar Ibrahim? Soalnya Yang sebenar Nik Aziz oiii..... kenapa Anwar Ibrahim hasad sangat dengan UMNO? Kenapa kau pun hasad sangat dengan UMNO? Sampai sanggup dengar cakap kafirun dari cakap bangsa kau sendiri ....kalau pun kau anggap UMNO tak Islamik? Sanggup sokong perkara songsang LGBT walau pun tau benda tu dimurkai Allah swt?
BuKan soal takut tapi soal kebenaran ..... Amal makruf Nahi Mungkar.

Mohd Azim berkata... 4 Mei 2012 12:30 PG

apsal takut sangat nak guna nama sebenar? dok guna ' Tanpa Nama' je... kalau ko tak sokong PAS, jgn ko kutuk ulama'.. ko tahu berapa besar dosa org yang hina ulama'? ni ke cara Najib tu didik korang?

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 12:34 PG

sepatutnya BOB KUMAN.bkn BOB LOKMAN @Mohd Azim..
TGNA da slh.tu org komen tu..len kali,bace la btul2..

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 2:28 PG

dah tok guru tersalah, nk buat mcm mana, mungkin orang beri maklumat tu tersasul kot.. tu pun nak jadi isu.. bangang betul orang2 umno ni!

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 5:04 PG

sebenar nya yg petualang nya si cina david teo sial nie... ckp belagak abis.. sekarang olang sulah mati,lu mau ckp apa lg.. cr mkn kt cni nk belagak plak!

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 7:19 PG

Bukan tuan guru je yang tersalah, Kat radio kerajaan pun semalan mula2 kata bob lokman yang meninggal. Korang yang suka mensensasikan benda-bende kecik cam umXX ni cepat-cepatla bertaubat.

lynn kamarul berkata... 4 Mei 2012 7:56 PG

tersalah maklum je tu. bkn tak boleh diperbetulkan. urmm kalau yg salah kt perbetulkan bkn menghina

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 8:02 PG

nobody perfect... maaf tu kan lebih baik...

chemie berkata... 4 Mei 2012 8:14 PG

ceh bila kena tang kepala depa dan dan ckp nobody perfect...ni kalau umno yang buat sah kena gila gila punya...

hehe ada tak statement nik aziz yang mengatakan twitter ni pun ejen umno?

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 8:27 PG

adakah betul id Nik Abdul Aziz itu kepunyaan TGNA atau ada orang lain yang menggunakan id tersebut????

matsleme berkata... 4 Mei 2012 8:34 PG

patutnye dah lama sadar diri pun tak perfect...bayang kan dah berapa banyak buat kenyataan tak perfect yang terpaksa di betulkan balaci balaci....Itulah jangan kawan dengan setan...

Norkasmawati berkata... 4 Mei 2012 8:37 PG

aku ikut twitter nik aziz, xprnh tgk pn yg mcm di kuarkan kt ats, smlm je aku tgk dia kuarkan knyataan 2, pandai kan bdk2 skrg... smua pdi edit... x baik mfitnah,

Alisha Humaira berkata... 4 Mei 2012 8:45 PG

cuba bka twitter nik aziz or fb nik aziz, bc sdri apa yg dia tulis, jgn dk bc apa yg tlh d edit, mslh skrg ni yg comment yg sengal sgt, dh la xde akaun twitter sdri, pas 2 main caci org je, kta 2 klu x sklh jgn main redah je

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:04 PG

ni apa yg TGNA tulis di fb dia: "Saya dimaklumkan dengan kematian artis Allahyarham Bob Kuman sebentar tadi. Takziah saya rakamkan kepada ahli keluarganya. Beliau baru sahaja mengadakan pertemuan dengan saya di ibukota baru-baru ini. Semoga Allah SWT mengampunkan dosa- dosa beliau dan dimasukkan di kalangan hamba-hambaNya yang soleh." x baik tuduh2 org

Takde isu dah ke? berkata... 4 Mei 2012 9:13 PG

Perghh. Macam dah jadi isu nasional je. Padahal tersalah nama je pun..amenda la korang..apa korang dapat dengan isu "nasional" camni???

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:18 PG

Mmg dah xde isu kalo ikut cara Harakah/Suara Keadilan. Bende kecik pun nak diperbesarkan. Bila dah kene batang hidung sendiri mula la meroyan.Keep it up tuan punya blog.

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:38 PG

salah mcm tu pun nak jadi isu smpi mencaci ulama'. ape da.. org berpolitik je sudah la, xperlu la smpi nak tambah dosa yg sedia dh bnyk tu.. huhu..

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:53 PG

wahai anan 'Mohd Azim'



NIK AZIZ YG FATWAKAN BERSIH 2.0 SYAHID TP DIA SENDIRI TAKUT SYAHID CABUT LARI...

TUAN GURU TU MULIA KE HINA...

ADAKAH NIK AZIZ SUDAH TERKENA PENYAKIT WAZAN

CINTA DUNIA DAN TAKUT MATIIIIII

TEST LAGI...KITA SERGAH DIA LETAK JAWATAN...ATAU GENTLEMEN TAK PAYAH LAH BERTANDING MEMBAZIRKAN DUIT RAKYAT JE KELUAR MASUK HOSPITAL..SAT2 MATI BUAT LAGI PILIHRAYA.. BAGI2 la CHAN ORG MUDA PIMPINAN PELAPIS BERLATIH...BULEH TOK GURU TUNJUK AJAR SELAGI HIDUPPPPP

TEST

CINTA DUNIA DAN TAKUT MATIIIIII ?????

sang arjuna berkata... 4 Mei 2012 9:53 PG

minta maaf dan tukar..itu jalan yg terbaik..kita tak tahu apa pula perasaan keluarga Bob Lokman mengenai kes ini.

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 10:20 PG

perlu ke isu ini diperbesarkan...??mulia sangat ke kita untuk membuat penilaian pada orang...nilai diri anda dahulu sebelum menilai kesalahan orang lain dan perbetulkannya...paling penting bila seseorang melakukan kesalahan bukan kata-kata kesat dan cacian yang patut dilemparkan tetapi memberi teguran dengan cara yang berhemah...itu lah yang diajar oleh RASULULLAH...anda patut berasa malu dengan ALLAH dan diri anda sendiri atas apa yang anda perkatakan...sekian...assalamualaikum...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 12:57 PTG

Mai beli perfume gred AAA murah di http://mahirperfumes.blogspot.com

Siap ada TESTIMONI LAGI...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 12:59 PTG

ngok ngek da nyok nyak la tuo.

azaromi@amiro berkata... 4 Mei 2012 1:07 PTG

"Tanpa Nama berkata...
sebenar nya yg petualang nya si cina david teo sial nie... ckp belagak abis.. sekarang olang sulah mati,lu mau ckp apa lg.. cr mkn kt cni nk belagak plak!
4 Mei 2012 5:04 PG"

ASTAGHAFIRULLAH....Saya mohon maaf kerana mencelah... Merujuk comment di atas...-knp nk dikaitkan nama David Teo dlm hal ini... Jika anda tidak tahu hal sebenar janganlah berkata2... sbb itu dikira fitnah... Saya bersumpah atas nama Allah yg saya adalah org yg terlibat dlm hal tersebut. Saya adalah antara saksi utama.. kenyataan dalam blog Mazidul ada yang tidak benar.. Sumpah atas nama Allah bersaksikan Allah saya adalah org yg menghantar Arwah ke hospital pada hari dia jatuh hujung tahun 2010. itu adalah job terakhir arwah bersama miG... Pada 21 Apr lalu Arwah ada hubungi saya mohon maaf atas segala isu yg timbul... ini adalah dialog Arwah "Salam Amiro, abg mohon maaf, Abg tahu amiro baik krn jaga abg kt hospital ambik berat dan hantar abg ke hospital, tapi abgggg (Arwah terus teresak2 menangis) namun Arwah tdk dpt berckp lama sbb terlalu sedih.. dia menangis... Pada mlm td ketika bertemu dgn isteri Arwah sebelum jenazah dihantar ke N9, dia ada menyatakan mohon maaf atas segala termasuk terhadap David teo atas semua isu... namun persoalannya SIAPAKAH DALANG SEBENAR YANG MENGHASUT UNTUK UTK MEREKA-REKA CERITA HINGGA MEMBUATKAN ARWAH TERTEKAN...PERKARA TU BERLAKU TAHUN 2010, DAN SEKARANG 2012, KLU NK IKUTKAN LAST MAJIKAN ARWAH ADALAH ASTRO UTK PROGRAM RAJALAWAK MEGA... KNP TDK DIRUJUK KEPADA ASTRO SBG MAJIKAN YG BERTANGGUNGJAWAB @ MEMANE LAST MAJIKAN LAIN JIKA ADA??? BUAT PENGENTAHUAN KAMI ADA BAGI SUMBANGAN RINGANKAN BEBAN ARWAH PADA TAHUN 2010 SBYK RM5000.00 HARUS FAHAM YE,,, INI ADALAH SUMBANGAN IKHLAS DRP DAVID YG BKN BANGSA SEAGAMA KITA... TP DIA HULUR BANTUAN... SMLM PUN DAVID MINTA SAYA TLG SAMPAIKAN SUMBANGAN UTK TAMPUNG SEDIKIT KOS PENGURUSAN JENAZAH RM 2000.00 (bkn nk bangga dgn sumbangan tp saya lebih terharu pada beliau yg x ckp byk terus hulurkan bantuan) yg lain yang duk ckp byk kemana? mane pergi? Semalam saya nampak wakil Seniman pun ada hulur bantuan...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 1:12 PTG

ulamak songsang mcm dia mmg xboleh caci....tapi wajib dipancung di khalayak ramai demi akidah umat islam dan perpaduan sesama umat melayu....faham

wan berkata... 4 Mei 2012 2:10 PTG

da tok guru trsalah..mcm ak jgk..ak pn trsebut bob lokman..tp bob kuman sbnrnye yg meninggal..ak bayangkn bob kuman tp ak trsalah sebut bob lokman..jd da kemaruk ape ko nk maki nk hina ulama, ko nk kne laknat ngn Allah ke..bangsat sgt jd manusia mcm ko nie..memalukan agama..ko sempurna sgt ke..?tua2 tok guru pn dia hafal ayat al-quran tau..ko yg maki2 kata dia nyanyuk..bce al-fatihah pn tegagap2..jgn kerana politik hbs ko gadai agama..malu ak tgk kaum seagama dgn ak mcm nie..

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 2:25 PTG

ulamak laa sangat....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata... 4 Mei 2012 2:32 PTG

semoga NIK AZIZ sedar la cepat...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 2:32 PTG

tok guru laa sangat...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 3:40 PTG

bodoh la korg..kesilapan type la tu BOB LKMAN yg meninggal..aku baca dlm fb pun, ada juga dlm 4-5 org type BOB LOKMAN yg mninggal dunia..tp dorg sendiri tahu sape sebenarnya yg meninggal..tu namanya SALAH TAIP..paham???apelah..melayu yg mudah menghina org lain..aku pun tak suka jg nik aziz tu..tp kesilapan mcm tu puuuunnn nak besar2 kan..mcm budak sekolah rendah,akai tarak kaa?? belum mumayyiz lg agaknyer..hanya krn politik, terus2 kutuk aaa..hina aa...tgk balik dlm akaun nik aziz tu, kan dah dperbetulkan..dahlah..sebookkk je nak cr kesalahn org lain..
-Razali Lee Abdullah-

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 4:24 PTG

woi bangang2 semua.. ko ingt nik aziz pndai guna twitter ke? ni bukan die yang tulis.. admin... bodoh nk mampus.. mengata org mcm die tu bgus sgt... t(-.-t) anjing2 umno!

Dolah Dot Burn berkata... 4 Mei 2012 5:05 PTG

"Tanpa Nama berkata" ni org gila n xwaras sebenarnya..ckp xberlandaskan fakta..JANGAN LAYAN..lg lama layan lagi merapu n lagi mengarut..sekian

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 5:20 PTG

orang slalu berkata... tak baik kutuk @ hina sesama manusia... tp lau orang yang kata tu mengutuk dan menghina... boleh plak... hahahahaha...
dunia oh dunia...

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 6:50 PTG

Inilah padahnya bila org suruh pencen xnak pencen. Nyanyuk ngalahkan bijik kerbau.

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 7:03 PTG

takde kena mengena dgn org yg dah pencen ke tak nak pencen..org tua tak semestinya otak dorg dah takleh pakai (cth tun mahathir, ok jer).. org muda pun tak semestinya otak hebat (mcm org2 yg suka dok memperbesarkan perkara nik aziz salah taip nilah..walaupun rasanyer bkn nik aziz yg taip pun)..so sebelum bersuara, pikiiiirrrr masak2 dulu..org cerdik akalnya betul2 di otak..org bodoh akalnya betul2 d hujung lidah, ataupun zaman skrg ni di hujung jari jer..
-Razali Lee Abdullah-

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:27 PTG

PUAK2 PAS BILA PEMIMPIN MEREKA BUAT SILAP... TERUS AKAN MARAH NI KERJA UMNO LA NI.. PASTU KUAR MACAM2 HADIS TAK BOLEH HINA ORANG... PASTU CAKAP BIASALAH PEMIMPIN BUAT SALAH... MAAFKANLAH..BISALAH TERSALAH TERIMA LAPORAN... SEMUA MANUSIA KAT DUNIA KENA FAHAM BILA PEMIMPIN PAS BUAT SALAH.. LUPAKANLAH,JGNLAH DIUNGKIT DAN SERBA SERBI LAGI.... KORANG BAYANGKANLAH KALAULAH YG CAKAP KATA BOB LOKMAN MENINGGAL ADALAH SORANG PEMIMPIN UMNO??????????????????????????BAYANGKLANLAHHHHHH!!!!!!!APA JUAK PAS AKAN SPIN CERITA!!!!!!!!MACAM DUNIA DAH NAK KIAMAT!!!!!!

Tanpa Nama berkata... 4 Mei 2012 9:30 PTG

Ramai betul pencacai ajib dalam ni..
ptuih kat pala hang..

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 2:08 PG

alahai.. human sikit punya hal pun mau bising ka..??

BOB lukMAN
BOB kuMAN

no wonder lah tersilap.

punya lah banyak kes2 rasuah, kes rompak berbillion-billion wang rakyat oleh parti UMNO taik tu. korang boleh buat pejam mata dengan fokus isu kecik macam ni? No wonder la kebanyakan yg sokong UMNO ni semua LOW IQ. Otak LOW class.. macam LEMBU kahkahkah.. bodoh!

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 2:28 PG

amboi...nik aziz atau wakil penulisnya yg kebetulan scara tak sgaja buat kesilapan statemen bukan main lagi musuh2 politiknya berdendam, smp kutuk dan maki hamun ulamak sebegitu rupa seolah2 nik aziz dah pun lakukan dosa terkutuk mcm yg pemimpin2 kamu lakukan tu...sikitpun tak takut dosa ke...?

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 4:14 PG

PorkNik meme silap sokmo sebab di fikir pengikutnya Jahil serupo kamu. APTB PorkNik tak penah buat masjid tapi rumoh nya serupo masjid la ni. PorkNik ngorak tak selesa pegi masjid buatan umno jadi tak bisa menghadirkan diri sokmo. Ulama suk gamaknya. Kesian PorkNik lebih sayang lee kwan yew dari ore melayu kelate. Byk tanah kelate diusahakan org singapura.

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 5:26 PG

caci ahli ulamak??? dunia akhir zaman. ahli ulamak di caci.

Opieneon berkata... 5 Mei 2012 8:43 PG

astaghfirullah halazim...aku ni, xde la nk sokong mana2 pihak, tp yg mencaci ulama' ni korang sedar tak korang mencaci ulama'..biar la korang benci dia sekalipun, xpayah la nak mencarut bagai, maybe dia salah, perbetulkan la, tak pyh nk kritik bagai, korang tu perfect sgt ke, n maybe kalau benda ni bukan dr dia, dah salah korang, memfitnah...aduh, nak kata bengap, aku rasa korang pandai, fikir2 kan lah, malu 'org luar' tengok,

Muhammad Iqbal berkata... 5 Mei 2012 3:30 PTG

semua orang pernah melakukan kesalahan, atas nama politik, semuanya jadi salah!

ade aku kisah berkata... 5 Mei 2012 6:56 PTG

ape punye bodoh lha org yg caci ulama ni. berdosa tahu tak . bnde kecik je , tpi smpai nak caci ulama ape kes? ade otak fikir lha .sedar lha sikit yg korg ni da caci ulama ! tok guru cume tersilap tulis nme , tpi korg dk besar2 kan isu mcm ni , bnde boleh bwk bincang lha brader .

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 8:18 PTG

sedih sy baca semua komen2 ni.sebagai golongan muda yang sdg melihat suasana politik malaysia.jadi sy tahu untuk undi siapa....kenapa org umno sy lihat selalu mengeji??Dia hanya manusia biasa, tp org kelantan percaya pada kepimpinan nya,kalau nak memerintah,org umno perlu la jadi contoh y baik..so mereka akan pilih..

wacaropoO... berkata... 5 Mei 2012 8:48 PTG

so sad .. puih !! tak pyh nk tunjuk warak sgt lha kan !! lau hati too ska sgt duk kutuk tok guru .. aku lagy tak pham ngn sikap owg UMNO nie .. ape bezanya UMNO ngn PAS ?? di mte ALLAH semua same jea ... yg beramal soleh too lha yg ALLAH syg .. yg tak beramal too tak tahu lha kan ?? so , the moral is jgn duk MEMFITNAH sesama manusia .. ALLAH too MAHA ADIL dan MAHA MENGETAHUI setiap perbuatan makhluknya ... think abaut it !!!

Tanpa Nama berkata... 5 Mei 2012 9:23 PTG

bukan TGNA yang buat citer ni, kan ke dia tulis 'dimaklumkan'.. dah tentu2 org lain maklumkan/bagitahu dia, korang2 yang nak maki hamun tak tentu pasal kenapa plak..rasanya diri sendiri pun belum tentu perfect dah pandai2 nak kutuk org.. at least TGNA tu 1000 kali lebih alim/berilmu dari korang..yg mengata tu solat 5 waktu dah cukup ke? kalau cukup tak kan senang2 mengata, mengata alim ulamak pulak tu.. bawak2 insaf lah saudara..

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 12:03 PG

korang tu hebat sgt ke nak maki2 ulama ni? ulama ni pewaris nabi korang tau?? yg korang tu?? kalau ye pun bagi korang beliau bukan ulama, at least respect la... antara sebab Allah x turunkan azab kat sesuatu negeri tu adalah sebab adanya ulamak, org2 tua n anak2 kecil tau x? cermin2 n bandingkan la dgn ilmu n mindset korang yg x seberapa tu.. celaka rakyat murahan golongan rendah...

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 12:15 PG

xyah kecoh la pasal ni.. gambar tok najib korang yang ikat batu bata salah ngan pegang senapang salah x nk letak ke? kenapa? takut kena tangkap? hahaha.. bak kata pak sudin.. alif mim nun tendang wau = sarkis

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 12:15 PG

Tanpa Nama berkata...
wahai anan 'Mohd Azim'

NIK AZIZ YG FATWAKAN BERSIH 2.0 SYAHID TP DIA SENDIRI TAKUT SYAHID CABUT LARI...

TUAN GURU TU MULIA KE HINA...

ADAKAH NIK AZIZ SUDAH TERKENA PENYAKIT WAZAN

CINTA DUNIA DAN TAKUT MATIIIIII

CINTA DUNIA DAN TAKUT MATIIIIII ?????
4 Mei 2012 9:53 PG

PENYAKIT WAZAN??? penyakit WAHAN laa bodo bangang...
dah ternyata IQ lemah nak jugak post... ko ckp la ko typo ke ape, ko tetap bodoh.. mcm tu yg ko nak kan??? at least typo tuan guru tu bukan dia yg tulis. ini typo ko datang dari otak kecik ko tu.. haktuih!!
maki ulama sesat konon.. mana bukti ko nik aziz takut mati syahid? ko ingat syahid tu satu jenis je ke? ko tu sesat lagi menyesatkan. sama mcm pemimpin ko.. dah la salah, nak caps lock plak.. keyboard warrior sungguh puak2 asabiah ni.

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 12:17 PG

Masalahya kebanyakan anggap TGNA tu bukan ulama, tetapi ahli politik sahaja... Kata2nya adakala x mencerminkan keperibadian ulama. Kebanyakannya semua berkisar politik sahaja...

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 12:28 PG

allah maha mengtaui yang nik aziz tu ulamak ke pukimak

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 7:44 PTG

ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM.. mengucap la byk2.. ingatlah, “Di hari kiamat, yang memberi syafaat tiga golongan, iaitu para Nabi, kemudian ulama, kemudian syuhada” (H.R. Ibnu Majah)
- zaman sekarang, ramai yang dah tunjuk hebat, kononnya mereka lebih berilmu dari ulama, lebih malang lagi mereka mencela ulama.

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 9:01 PTG

Sekarang Fatwa Kebangsaan bab Demo dah keluar. Kita tgk camna penerimaan ahli ahli PAS. Mereka kata apa pada Ulama ulama ini. Jgn bila kena tang Ulama mereka , mereka kata jgn hina ulama. So kita tengok reaksi dari Fatwa Kebangsaan.
Nik Aziz bukannya al Hafiz pun. Terror lagi Ustaz Elias Kazim al Hafiz yg menyanggah kenyataan biadap Nik Aziz terhadap Nabi dikatakan sama dengan budak kampung

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 9:16 PTG

Di antara tanda-tanda semakin dekatnya kiamat ialah dunia akan dikuasai oleh Luka' bin Luka'(orang yang bodoh dan hina). Maka orang yang paling baik ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit oleh dua orang mulia" - Riwayat Thabrani.
Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu" - Sahih Muslim
Sesungguhnya sebelum datangnya hari kiamat akan banyak kesaksian palsu dan disembunyikan kesaksian yang benar" - Riwayat Ahmad
Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat.

Tanpa Nama berkata... 6 Mei 2012 9:24 PTG

tanda2 kiamat kat atas ni mmg serupa dengan kumpulan yg pak sudin maksudkan = sarkis.. dan sesiapa yg menyokong kumpulan tersebut yg penuh dengan kesesatan/kepalsuan maka termasuklah dlm golongan sarkis.. membodohkan/memalukan diri sendiri dihadapan penonton dunia...

Tanpa Nama berkata... 7 Mei 2012 3:09 PG

wauu! haruskah pertikai ksalahan kecil ni? yg depan mata? bajet xnmpak?
'Bersih itu memalukan negara! Bersih mnyebabkan huru hara!'
apak kau. cakimaki TGNA bukan huruhara, bukan kacaubilau? dashatt lahh u all,tkda bersih pn mampu bikin huruhara <3

Tanpa Nama berkata... 7 Mei 2012 11:03 PG

nk kiamat la ni...ulama pon korang caci, x puas hati sangat pun jgn la smpai hina orang y belajar ilmu agama ni...y duk maki ni korang rase byk sgt ke ilmu didada tu...kalo ilmu dunia aku x heran wei...duk maki orang y blaja ilnu Allah...korang x tkot ke??? dah rase kulit tu kebal sgt nk rase api neraka..Tuk Guru ade ilmu ttg islam ni...ko adeee??? x blaja agame ke hah kutuk ulama ni...duk puji2 artis y duk tayang aurat....kurang cerdik...

Tanpa Nama berkata... 7 Mei 2012 11:57 PG

ULAMA YG BAIK TAHU BEZA KAPIR HARBI, ULAMA POLITIK BEDAL AJE...

Tanpa Nama berkata... 7 Mei 2012 5:19 PTG

satu ketika dulu ada orang tersalah dengar berita yg. memberitahu nik aziz meninggal...macam orang gila nik aziz marahkan mereka yang buat cerita tu...tapi kali nik aziz pula sebar BERITA salah...bob kuman yg. meninggal dia beritahu umum dlm FB nya kata Bok Lokman yg. meninggal...hidup lagi tuhan dah tunjukan bahawa kita ni memang tidak sempurna ...tak dapat lari dari melakukan kesilapan....JADI HARAP NIK AZIZ SEDAR JGN LAH MUDAH MELENTING BILA ORANG LAIN BUAT SILAP .....

Tanpa Nama berkata... 10 Mei 2012 2:03 PTG

pinjam alasan nizar--> dia dimaklumkan, bukan dia kata...

Tanpa Nama berkata... 11 Mei 2012 12:15 PG

orang tua ni bangang tak bertempat.

Tanpa Nama berkata... 11 Mei 2012 3:53 PTG

nama pun wali selipar.........

Tanpa Nama berkata... 11 Mei 2012 8:00 PTG

aku ni bukan la ahli pas atau umno tapikan jangan la hilan ulama..ni petanda akhir zaman kalau kita duk ingat freemason tu je hina ulamak bukan?Maka ketahuilah, menghormati manusia melalui ilmu agamanya yang tinggi adalah lebih baik dari menghormati pangkat anugerah manusia di duniawi yang nyata hanya sementara sahaja...salah mana nik aziz ni pun janji dia tak suruh kita sembah selain Allah

Tanpa Nama berkata... 12 Mei 2012 12:55 PG

satu je yang aku suka dgn pok nik ni...MEROKOK ITU HARAMMM..orang PAS macam lembu buat taktau, tak ikut pun ape dia cakap...Kalo org UMNO tak ikut diorang TAKBIRR...bukan main lagi!

Tanpa Nama berkata... 13 Mei 2012 3:29 PG

Pok nik nie cuma ulamak politik jer.... Menggunakan hadis dan fatwa utk menghalalkan cara dia berpolitik..... Tiada keikhlasan langsung...

Catat Ulasan