Khamis, 12 April 2012

VERY EKSKLUSIF:LAPORAN BOCOR PAKAR LUAR NEGARA

LAPORAN PENILAIAN VIDEO SEKS ANWAR IBRAHIM

(A) Penilaian secara Teknikal:

1-   Tarikh video dirakamkan adalah pada 21-02-2011.
2-   Waktu ianya mula dirakamkan – bermula pada 22:23 bersamaan 10.23 malam.
3-   Waktu ianya selesai dirakamkan adalah pada 22:45 bersamaan 10.45 malam.
4-   Saiz Fail yang dirakamkan adalah – hanya 6.5MB
5-   Dipercayai kamera yang digunakan untuk merakam aksi dalam video ini adalah dari jenis “web camera”.
6-   Ini adalah disebabkan ianya mempunyai bukaan ruang rakaman 18mm-34mm.
7-   Selain itu kejelasan gambar hanya boleh dibandingkan secara pemerhatian 100% mode pada tahap 54Kbps (Kilobits per second).
8-   “Kbps” (Kilobits per second) adalah suatu indeks dan sistem untuk mengukur kelajuan rakaman serta kualiti atau resolusi sesuatu gambar dan video.

"K" is expressed in binary bits as "01001011." In traditional usage, 1,024 bits of data equals a kilobit, while 1,024 bytes equals a kilobyte. Kbps always refers to kilobits, while the designation of KB/sec refers to kilobytes.
1024 bits = 1 kilobit
1024 bytes = 1 kilobyte = 8 kilobits
1024 kilobytes = 1 megabyte = 8,192 kilobits
· Written By: R. Kayne
· Edited By: Niki Foster
· Copyright Protected:
2003-2012 Conjecture Corporation



Kanta atau lensa kamera


Gambar 1 – Video dinilai pada saiz pemerhatian 100% dan FLV 54Kbps

Gambar 2 – Perbandingan kanta (lens) yang digunakan pada ‘Webcam’

9. Dari segi penggunaan kanta atau lensa kamera, kita dapat lihat dengan jelas perbandingan bentuk ruang lensa yang digunakan. Parameter saiz ruang kanta adalah didalam lingkungan 18mm hingga 34mm.

10. Ini dapat dilihat dengan jelas pada lekok seperti dalam gambar rajah di atas.

11. Perkaitan huraian teknikal ini sekaligus menyangkal bahawa sebelum ini terdapat kenyataan bahawa saiz badan di bahagian perut adalah tidak sama. Jika mengikut penilaian teknikal ianya pasti akan berlaku sedikit “distortion” atau lengkung pada paparan gambar kerana kesan daripada penggunaan kanta atau lensa kamera. Atas dasar itu, penelitian terperinci telah dilakukkan dan menunjukkan persamaan yang jelas antara individu di dalam video ini dan rupa paras fizikal Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.

12. Percanggahan pendapat yang menyatakan bahawa saiz perut Anwar Ibrahim tidak sama, sepatutnya tidak timbul dan sememangnya ianya merupakan Anwar Ibrahim. Berikut dilampirkan imej-imej yang menunjukkan bahawa individu yang dinyatakan dalam video in dan Dato’ Seri Anuar Ibrahim adalah dua individu yang sama.


Gambar 3: Imej yang menunjukkan persamaan yang sangat jelas kedua-dua rupa. Penilaian imej ini dijalankan berdasarkan perbandingan dari pandangan sisi serta cara belahan rambut yang sama.


Gambar 4: Imej ini juga menunjukkan pandangan sisi. Gaya potongan rambut yang sama serta rangka bentuk muka yang sangat serupa dapat dilihat di sini.


Gambar 5: Imej ini menunjukkan keluasan dahi Anwar Ibrahim. Selain itu, komposisi, ruang lekuk pada pipi, serta sudut pandangan Anwar Ibrahim juga sama dalm gambar ini.


Gambar 6: Persaman iras muka serta ekspressi yang sama dapat
dilihat dengan jelas pada imej ini.


Gambar 7: Persamaan dari aspek perut yang menonjol ke
depan secara perbandingan asas adalah sama.


Gambar 8: Iras muka yang sememangnya merupakan Anwar Ibrahim


Gambar 9 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini.


Gambar 10 : Rangka muka serta bentuk badan yang sememangnya adalah Anwar Ibrahim dapat dilihat dengan jelas dalam imej ini. Kali ini imej ini dirakamkan pada jarak pandangan yang sedikit jauh bagi memudahkan penilaian persamaan dilakukan.


Gambar 11 – Persamaan jenis kanta yang digunakan untuk merakam video ini hasil perbandingan fakta teknikal pada Gambar 2


Night Vision

i. Sepanjang pemerhatian penilai, model kamera juga menunjukkan yang aksi didalam video ini dirakamkan dengan menggunakan “Night vision Mode”.

"Night vision is the ability to see in low light conditions. Whether by biological or technological means, night vision is made possible by a combination of two approaches: sufficient spectral range, and sufficient intensity range.
By: Philip Gibbs 1996 (Can Human See a single Photon?)

ii. Penggunaan “Night vision” adalah bertujuan untuk merakamkan sesuatu aktiviti didalam gelap dengan lebih terang dan jelas. Ini adalah disebabkan kemampuan pemerhatian mata manusia sangat terhad untuk melihat didalam sesuatu keadaan yang gelap jika hendak dibandingkan dengan haiwan-haiwan. Selain itu, “mode” bagi rakam menggunakan “night vision” adalah hitam putih. Ini adalah kerana kualiti “sensor” pada masa ini lebih berkesan dengan penghasilan warna hitam dan putih. Belum ada alat atau kamera lagi yang mampu merakam gambar berwarna pada ketika suasana yang gelap pada tahap kejelasan yang ditanyang dalam video ini. Ini adalah sebab utama mengapa video ini dirakamkan dalam bentuk dan hasil hitam putih.


Gambar 12 – Contoh penggambaran menggunakan kamera “Night Vision latest Model 2012”

iii. Selain itu, secara teknikal juga, keseluruhan gambar yang ditayangkan tidak mempunyai unsur manipulasi atau penambahbaikan semula kepada video ini. Proses suntingan atau “editing” yang dilakukan hanyalah terlalu sedikit iaitu, mengemaskini tempoh masa video itu dirakamkan sahaja. Ini bermaksud rakaman ini hanya memainkan adegan penting dan tidak ditunjukkan adegan mula dan akhir.

iv. Jika kita perhatikan pada tempoh masa yang dimainkan sepanjang 22 minit penting iaitu adegan ketika Anwar Ibrahim masuk ke dalam bilik dan hinggalah beliau keluar dari bilik tersebut. Dapat dilihat pada jam waktu yang bergerak, ianya selaras dan sememangnya jika ianya di manipulasikan (edit and adjust), tempoh masa yang ditunjukkan pada gambar 12 pasti akan tidak selari (pasti akan berlaku “distortion” dari segi masa pada video ini).

v. Jika proses manipulasi dilakukan pada video ini, pasti akan mempunyai kesan manipulasi pada bahagian tempoh masa yang tercatat disebelah kanan video ini.


Gambar 13 – Indikator kukuh membuktikan bahawa masa adalah bukti utama video ini dirakam dan tidak dimanipulasi.


Rumusan

(A) ‘Sudah terang lagi bersuluh’, berdasarkan daripada penilaian penilai, rakaman yang dilakukan ini secara teknikalnya adalah tulen dan tiada unsur manipulasi dilakukan oleh mana-mana pihak. Dari segi individu yang terlibat dalam rakam ini 100% merujuk kepada rupa paras Anwar Ibrahim. Ini dapat dilihat dengan jelas pada setiap sudut rakam ini dilakukan serta individu-individu yang terlibat.

(B) Penilai membuat penilaian secara telus tanpa ada sebarang unsur tokok tambah atau kepentingan peribadi. Aspek yang dinilai adalah dari segala segi iaitu, rangka muka, cengkung pipi, penggayaan serta potongan rambut, rangka badan, alat yang digunakan untuk merakam, komen dari maklumat pihak professional di luar negara yang telah dinyatakan didalam buletin 8.oo malam, perbandingan gambar dalam video dan gambar fotografi di luar dan juga jarak pandangan, dekat, sederhana dekat dan juga jauh. Selain itu, rujukan buku-buku yang menunjukkan indeks persamaan teknikal video kamera juga dinilai dan diperhalusi.

(C) Hasil dari semua aspek penilai yang dinyatakan di atas, keputusannya menjurus kepada kebenaran, bahawa Anwar Ibrahim merupakan individu yang berada di dalam rakaman video ini yang bertarikh 21 Feb 2011.

(D) Diharapkan laporan ini dapat membantu usaha dalam mencari kebenaran dan keadilan yang diperjuangkan untuk kepentingan agama, bangsa dan negara.

Mymassa/2012/ori

79 comments:

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 8:08 PTG

hu dashyat ler mymassa....mohon copy paste

Dhanyaraam berkata... 12 April 2012 8:13 PTG

Admin ,Minta linkkan blog saya : www.dhanyaraam.blogspot.com Terima kasih

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 8:30 PTG

Tahniah atas kerja berkuali anda semua...sgt mengkagumkan

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 8:33 PTG

Terbaek...

Pengundi Baharu berkata... 12 April 2012 8:34 PTG

salah umno...

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 8:36 PTG

huhuhuh pencacai PKR dah meraung kat sini..minta anuwar baca ler makcikk

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 8:38 PTG

mantop...

riggers berkata... 12 April 2012 8:59 PTG

Bro..apa pun kebenaran yang berjaya kita buktikan bahawa pelakon filem lucah tu adalah anwar ibrahim ianya tidak akan membawa sebarang makna selagi pihak phak tertentu masih lagi tidak berani untuk bersumpah dan sebagainya...biarlah perut dia terburai sekali pun namun perkara jahat itu akan terus diputar belitkan..akhirnya UMNO juga yang dipersalahkan..betul tak bro

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 9:05 PTG

Cantekk la mymassa... standby analisa untuk video peliwat/penzina dengan siamdoll pulak. Bagi p.romlee jadian PKR (Johari Bedul) terkejut beruk 'pelakon' seks Al-juburi 100% memang muka peliwat/penzina tu. Keh keh keh

PAPA GOMO berkata... 12 April 2012 9:11 PTG

mantap dan terbaik

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 9:18 PTG

dan inilah dia bakal PM yang bakal membuatkan dunia mengetawakan malaysia yang agama rasminya adalah agama islam

warisantamar berkata... 12 April 2012 9:21 PTG

hehehehe.....apasal lah bro kasi citer semua ni.....Nuar Israel baru nak menutuh...dah hilang stim bila rahsia camera bro dedahkan....

mohon link tuan...

HHalem berkata... 12 April 2012 9:35 PTG

:-) UncleSeekers...

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 10:00 PTG

kote Nuar bukan camtu, kote Nuar panjang skit 2 cm, jadi pembuktian korang masih tidak relevan

kihkihkih

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 10:02 PTG

kih kih kih kih

mek na berkata... 12 April 2012 10:26 PTG

Tarikh pada video ialah pada tahun 2011, tapi ulasan di atas kata 2012. Yang mana satu?

MymassaVoice berkata... 12 April 2012 10:34 PTG

2011. Typo error.

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 10:38 PTG

tolong hantarkan satu salinan analisa ini kepada Anwar kerana diapun mahu tahu juga mengapa masyarakat umum begitu yakin bahawa dia adalah adalah pelakunnya.

Nik Aziz dan Hj Hadi tak payah hantarlah , mereka bukannya faham perkara-perkara teknikal yang melibatkan besi begini...

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 11:07 PTG

sesiapa yg waras fikiran pasti mempercayai dan meyakini bahawa hero aksi lagak ngeri tersebut adalah paksheikh a.k.a. anwar bin ibrahim...cuma persoalannya di sini ialah...apakah dengan adanya dan wujudnya bukti sahih dan jelas...terang lagi bersuluh ini dapat membuatkan penyokong2 taksub paksheikh, penyokong2 tegar PKR, penyokong2 tegar PAS, penyokong2 tegar DAP serta pentaksub2 dan penyokong2 yg sama waktu dan sekitarnya...apakah dan adakah mereka yg disenaraikan itu akan beralih arah menyokong BN...itulah persoalannya...oleh yg demikian...utk memberi impak yg lebih besar dan berkesan...maka...pendedahan seterusnya adalah amat perlu dan teramat penting dan kritikal sekali....apa yg dimaksudkan ialah...video paksheikh vs siamdolls...adalah video wajib tayang yg akan menjadi penentu "carrier politic" paksheikh a.k.a. anwar bin ibrahim...yakni...menamatkan dan mematikan karier politik ANWAR BIN IBRAHIM

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 11:07 PTG

HA HA HA....SAKIT HATI SI PENJILAT JUBUR ANUGAY BACA SIARAN TEKNIKAL NI..SEBAGAI PELAJAR IT N MULTIMEDIA....AKU SOKONG 100% MEMANG BETUL...BAGI PENJILAT TEGAR....LANTAKLAH MEREKA NAK MENAFIKANNYA KERANA MEREKA DAH TAK ADA MANUSIA LAIN DALAM PR UNTUK DIANGKAT JADI PM...DAH TERLALU KEMARUK SEHINGGA BISEKSUAL PUN BOLEH JADI PM...KEMARUK SANGAT...KESIAN

Tanpa Nama berkata... 12 April 2012 11:47 PTG

Melintas pun gua dah kata dia....dia ni kemaruk nak kongkek pun...yang jadi mangsa rakyat kebanyakan...satu yang tak pernah tengok blue...tertengok blue...kedua apa banggang nak jadi pemimpin Islam contoh macam ni.....mintak jauh dan hindar. ketiganya apa perasaan keluarga dia...adakah takde perasaan....pi dakwalah cepat-cepat kalau tak betul....keempat...kesian dengan PAS..sebab kacamata tak sama.
Kelima senjata bahaya pada musuh melayu...apa jadi esok semua hantar perempuan cantik, boom dan tertarik kalau dah jadi PM....abislah tak tau nak cakap apa.
ke enamnya..kalau dah kantul bawak-bawak la bertaubat. Kenapalah asik lubang biawak tu juga yang selalu kena tangkap masuk.
Ketujuh pemimpin pakatan dah takde perasaan dan moral sebab matlamat utama nak menang je...tapi rakyat yang rasional sangat jelak dan meloyakan.

KENAPALAH ASHIK-ASHIK KANTUL DALAM LUBANG BIAWAK SAHAJA. BOLEH TAK SESAPA YANG RAPAT DENGAN DIA NASIHAT BAIK-BAIK.

headbomb berkata... 13 April 2012 12:12 PG

giler gempak... cayok otaimer..

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 12:21 PG

ulasan mcm csi apa pun bukan guna kalau AG tak dakwa anwar buat laporan polis palsu...hanya itu yg akan membongkar kebenaran..kalau benar pelaku dlm video tyu anwar minta AG jgn tangguh2kan dakwaan.. ni takde pun...klu ada dakwaan maka senang la nalla ke ummi ke ezam ke zul nordin ke masuk kandang saksi cerita apa yg dorg tau dlm mahkamah..



kasih awan

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 1:08 PG

Gambar 13 – Indikator kukuh membuktikan bahawa masa adalah bukti utama video ini dirakam dan tidak dimanipulasi..??????

PERSOALAN:
1.KENAPA RAMBUT NUAR TIBA2 JADI PENDEK?
2.PADA TARIKH 21/02/2011 ANUAR MENGHADIRI KESNYA DIMAHKAMAH RAMBUTNYA TEBAL?
3.PADA GAMBAR 4 JUGA MENUNJUKKAN RAMBUTNYA TIPIS.
4.BUKAN KE GAMBAR DARI KAMERA MEMBUAT PERUT KELIHATAN BESAR KERANA KESAN LENGKUNG TAPI APASAL RAMBUT MENJADI TERLALU NIPIS?
PADA GAMBAR 13 KEDUDUKAN KEPALA BETOL2 D TENGAH2..SEPATUTNYA PENGEDIT VIDEO MEMBESRKAN SERTA MENEBALKAN RAMBUT AGAR KELIHATAN BERKUALITI.
5. GAMBAR 11 KELIHATAN DINDING DI BELAKANG MELENGKUNG..KENAPA WAJAH NUAR TIDAK KELIHATAN MEMBULAT?

Aura4Fly berkata... 13 April 2012 1:14 PG

bro mohon copy disebarkan

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 1:27 PG

Web camera atau night vision??? zaman 2011 semuanye colour...dlm video terdapat lebih dari satu lampu (kalau mengikut bayang di belakang)...aiii mustahil d rakam guna web camera..cctv tahun 2000 pun dah guna colour..mesti yg original ada tersimpan ni...atau jadikan black n white tuk senang d edit???...kalo mat salleh buat filem guna colour pun J.F.Kenddy yg dah mati pun bole idup balik zaman FOREST GUMP..aku rasa hanya edit nie...ya lah tahap melayu kepakaran teknologi rendah..editting hitam putih jer yg mampu..Just Nak Betol2 CONFIRM la..Night vision camera ATAU Web Camera?? Aku ni x lah pandai sangat..tapi bole la coz selalu main camera..

Grand Marquis berkata... 13 April 2012 1:28 PG

Sebenarnya hampir tak de siapa pun yang tidak akan tergerak hatinya setelah melihat video ini. Cuma sama ada nak mengaku atau tidak. Itu saja. Realitinya ialah ramai yang enggan mengaku kerana ia lebih merugikan diri mereka. Antara sifat manusia ni ialah mereka selalunya akan menyembunyikan kebenaran supaya tidak kehilangan keuntungan duniawi.

Selepas poltikal tsunami 2008, Anwar Ibrahim dilihat sebagai insan yang mampu memecahkan dominasi BN selama 50 tahun. Kalau mereka ini mengaku, maka hancurlah harapan mereka. Impian ke putrajaya mungkin tidak kesampaian.

Semoga kita semua ini di berikan petunjuk untuk sentiasa mengatakan yang benar pada yang benar dan salah pada yang salah.

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 1:39 PG

KPD 13 April 2012 1:08 PG,

Jika diperhatikan report ne, persoalan2 yg anda kemukakan tak sekuat pendedahan report itu, anda gagal menyaingi nkredebeliti report ini dgn 5 persoalan yg anda mainkan itu. soal rambut tiada perubahan tebal or pendek or nipis bergantung pd cara camera itu merakam, sudah pasti ianya high impact dan sudah pasti ianya dari byk sudut. Kita memiliki byk gambar2 yg berbeza2 dalam report itu, namun kami hanya dedahkan 13 sahaja yg di atas yg dikira sudah cukup membuka mata dan fikiran anda.
gambar2 warna tu sbg perbandingan sj, seluruh copy hitam putih tu dari video yg satu/yg sama bukan dari video yg berbeza2 atau video yg diedit2. Kita memberikan full version yg kita ambil dari beberapa blogger yg sudah postkannya, terpulang kpd penyelidik menyelkidikinya.

soalan 4, anda tanya perut tapi anda soal rambut, so u pun menggelabah.

soalan 5, itu boleh u banding dgn gambar botol dan lain2 gambar kat atas.

nampaknya gambar2 lain u tak nak komen yer...

kita akan dedahkan Versi Bahasa Inggeris Amerika tidak lama lagi...maybe translate kami tak betul.

anda semua boleh ambik report ini, no poblem. Tujuan kita satu jer, spy rakyat berhati2 mengundi dlm pru13 nanti, mahukah anda berPerdana Menterikan yg mudah diugut oleh anasir asing gara2 video itu.Bagaiamana kalau Karpal Singh ugut dia, ikut cakap dia, atau Karpal akan dedahkan macam2.
Jgn terlalu fokus pd perbuatannya tu..

Perhatikan juga pendedahan ahloi DAP dlm tajuk List Kabinet Selepas PRU13 tu...

Selamat berfikir...

(mm)

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 2:01 PG

ala org yg tak waras ajer tak caya tu anuwar..teknikal2 ne tak payah buat pun tak apa, tengok gamba tengok video dia tengok gambar2 lama dia...memang sahlah...ala org Pas kat kg aku punb edar cd anwar tu..

setcor berkata... 13 April 2012 2:17 PG

LIVE STREAMING MALAYSIA TV ONLINE,TV1,TV2,TV3,ALHIJRAH TV TV TERENGGANU ASTRO CERIA,ASTRO PRIMA ASTRO OASIS ,DAN BANYAK LAGI LAWATI > http://setcast.blogspot.com/2012/04/live-streaming-malaysia-tv-tv-online.html UNTUK MENONTON SECARA PERCUMA

Sudir berkata... 13 April 2012 2:26 PG

Kepada yang tak percaya.. Selamat mencuba spin.. hahaha

Badut Rakyat berkata... 13 April 2012 4:09 PG

mohon copy paste,terima kasih...

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 8:21 PG

Kepada mereka terutama pengikut sesat si Aljuburi dan juga kepada yang waras , percayalah janji Allah benar, AlQuraan benar, Jika Anwar merancang, Perancangan Allah lebih hebat, Anwar boleh berusha satu dunia untuk menjustifikasikan dia bersih dan warak namun Allah lebih mengetahui dan kita kena percaya Anwar tak akan berjaya untuk terus menipu jika Qadar Allah telah sampai untuknya. Marilah kita semua mushabah diri dan kembali bersatu dalam tali Allah dan yakin yang hak pasti menang yang durjana akan kecundang dan berlapang dada menunggu perancangan Allah dan saya percaya Anwar sebenarnya tidak tenang, beliau gelisah dan tahu dirinya menipu tetapi berpegang pada prinsip lawan tetap lawan dan enggan mengaku kalah kerana itu adalah pendirian qalbu orang-orang yang munafik(tak caya lihatlah airmukanya)

Pakteh berkata... 13 April 2012 8:25 PG

Terbaik......mohon Copy & Paste
T. kasih

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 8:32 PG

cuba tanya pemimpin pas sama ada depa dah tengok ka belum.... dengar kata hj hadi pun dah tengok... cuba cai pkr.pas.dap pi tanya... ape jawapannya... hehe

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 9:11 PG

PENTAKSUB TAHAP GABAN MEMANG AKAN MENAFIKAN WALAUPUN ADA BUKTI JELAS DAN SAHIH SEPERTI INI..

TAPI PENGUNDI2 ATAS PAGAR SEPERTI KAMI SEKELUARGA TAHU APA YANG PERLU KAMI BUAT..DAN KESIMPULANNYA, KAMI TIDAK REDHA PELAKON VIDEO ITU JADI PM KAMI..

SEKIAN

khairy aljoni berkata... 13 April 2012 9:34 PG

ni semua salah umno......
dah masak sgt dah

Iz berkata... 13 April 2012 9:49 PG

Laporan bocor pakar luar atau laporan buat sendiri? XD
Boleh bagi nama pakar luar itu?

MymassaVoice berkata... 13 April 2012 9:52 PG

hehe...mana boleh bagi, tapi kalau Iz nak kita boleh pos kan, just send your addrress to our emel, kita translate dulu baik2, kat atas tu separuh ajer...nak yg penuh ker...hehe

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 9:57 PG

gempa 8.9 SR pada 11-April-2012 merupakan peringatan buat semua...bahawasanya...PINTU TAUBAT MASIH TERBUKA...jangan asyik menunggu dan terus menunggu seperti hamba Allah yg seorang itu...TUNNGU TETAP TUNGGU...dan terus menerus menunggu...tak ubah seperti PENUNGGU...sehingga menjadi 'PM PENUNGGU'

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 10:00 PG

aiseyman...tersalah eja daa...TUNGGU TETAP TUNGGU...jangan marer arr...

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 10:14 PG

Buat apa nak pening kepala dengan analisa yang berbagai bagai ..

Siapa yang dedahkan video itu?? Dato Eskey!! Datu Eskey yang tempah bilik, tempah cina doll, dato eskey pergi sama sama, berada di bilik yang sama sebelum anu war al juburi menutuh puki cina itu, masuk hotel dan keluar hotel sama sama, akhirnya dato eskey dah bermubahalah bahawa dialah individu yang berada bersama sama anu war berahi al juburi semasa dalam rakaman video itu .. buktinya omega anu war ada ditangan dato eskey .. isu jam ini pun anu war al juburi tak boleh nak jawab, boleh kata ada pada azizah, namun sampai sekarang tak boleh nak tunjukkan, tapi masih ada bahalol dan baghal yang boleh percaya kata kata al alamah sahibus samaah as sheikh datuk seri sivaji anu war berahi al juburi ...

Tak perlu layan penafian , kerana sesungguhnya penafian itu tidak ujud, tidak benar, pembohongan ... melayan penafian adalah umpama menidakkan benda yang tidak ada .. buang masa !!

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 10:23 PG

...hanya mereka yg telah terliwat minda oleh Anuuwar sahaja yg tetap masih tidak percaya atau sengaja memperbodohkan diri sendiri kerana terlalu taksub. Kalau mengikut kepercayaan orang dulukala dikatakan mereka itu telah terminum air seluar dalam Anuwar...ibarat saja...

azrul berkata... 13 April 2012 10:30 PG

ulasan yang mantappp

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 11:43 PG

thumbs up..from Besorsebelah

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 11:49 PG

kalau mengikut akal kelas kambing puak PR. semua ni salah BN sebab batang mangkuk tua yang menutuh dalam video tu boleh naik 2 kali tak sampai 2 jam

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 4:33 PTG

that is why i like my massa... CONGRATS!!

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 5:39 PTG

http://www.youtube.com/watch?v=7TLJAFng9W0&feature=share

What about the watch? If it's true, why not reveal whom the watch is registered to?

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 8:28 PTG

pelik..cakap tentang ALLAH dan Rasulullah tp tengok video lucah anwar..insaflah wahai manusia..di akhir zaman akan datangnya fitnah dajal.yakni seorang yg kamu tidak kenali tetapi kamu membenci nya sedangkan dia saudara seislam sesama kamu..terus kan amal maaruf nahi munkar..

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 8:39 PTG

Nak pelik apa. PAS guna ayat Al-Quran tapi fitnah lawan atas pentas ceramah.

Baek ko suruh Nik Aziz tu insaf dulu. Dah nak mampos pun masih nak jadi DAJAL.

Tanpa Nama berkata... 13 April 2012 9:35 PTG

wa setuju dengan apa yang lu sampaikan bro.Perlu pandang lebih jauh dari apa yang dipaparkan...caya lah bro!

Tanpa Nama berkata... 14 April 2012 1:31 PG

kahkah. ko tabur la cite pape pun ak xkn pecaye. hahaha

Tanpa Nama berkata... 14 April 2012 1:33 PG

Boleh saya tanya berapa peratus persamaan DSAI dan pelaku dalam video Cina Doll itu?? Kalau analisis pakar luar negara ada bagi peratus persamaan... Jadi saya nak juga tangok peratusan persamaan DSAI dan Pelaku dalam video... ia isu yang kritikal di sini... Jadi pakar analisis yang ini tak mau keluarkan stastistik persamaan kah? Cuba simpulkan dengan statistik.. baru lebih kukuh dan lebih meyakinkan.. terima kasih

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 1:04 PG

hahaha...ada jugak yg tanya berapa peratus persamaan...hahaha...lawak tristujuih btoi...nak tahu jawapannya...sudah tentulah...hampiaq hampiaq seratuih peratuih...awat lah dok simpui lipstik sangat...jangan marerr arr...akai ada ka...

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 2:04 PG

Saudara Tanpa Nama... 15 April 2012 1:04 PG

Terima kasih kerana memberikan jawapan kepada pertanyaa saya itu.... hampir seratus peratus?? 99.99 peratus kah? Jadi di situ ada keraguan sebanyak 0.01 peratus..... dan pasti.. ia khabar yang meragukan kerana BUKAN 100 PERATUS...... Mengikut hukum dan pendangan ulama yang berakar umbi dari firman Allah s.w.t.. ia adalah khabar yang meragukan dan jika di bawa dan disebarkan IA ADALAH FITNAH SEMATA-MATA...... Saya meragui dan SAYA TIDAK TAHU SIAPA DALAM VIDEO DENGAN CINA DOLL ITU..... Siapa saudara dalam hal ini yang bersungguh di sini?? dari pihak mana?? penyokong parti mana?? PASTI PIHAK UMNO BN RASANYA..... SENJATA DAJAL INI SEDANG DIGUNA DI SINI... Tahu pihak mana yang guna di sini?? Saudara sokong pihak mana??? ADA JAWAPAN..... saya katakan "PIHAK ITULAH"... yang bawa petaka kepada umat Islam..... bergelumang FITNAH..... membawa khabar yang diragui akan kebenarannya.... sebanyak 0.01 peratus...... Saudara tidak bersalah... sebab saudara naif dan bebal (tak faham2 apa itu finah dan tak faham2 memaki orang tada akai itu SALAH).... Saya tak marahkan saudara.. saya salahkah pihak SANG PETAKA BANGSA... yang juga tidak salah.... kerana yang bersalah sebenarnya iblis dan Syaitan... yang merasuk manusia... dan saudara juga sedang dirasuk iblis dan syaitan di sini... saya maafkan... balik ke pangkal jalan yer saudara..... OK ya maafkan saya andai saudara sakit hati dengan pertanyaa saya itu...

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 11:30 PG

15 April 2012 2:04 PG

hebat hujah tuan. memang melambangkan seorang yang menyokong perkara yang benar. tetapi tetap berat sebelah sebab tuan di pihak yang satu lagi. satu petikan dari komen tuan `yang bawa petaka kepada umat Islam`.soalan untuk tuan. petaka apakah yang berlaku kepada umat islam di negara berdaulat ini?. adakah tuan dilarang dari mengerjakan ibadat atau tuan terlalu susah untuk mencari tempat untuk beribadat? satu pemberitahuan untuk tuan. kalau taun menaiki kereta dari klang ke taiping melalui jalan lama. tuan akan melihat masjid kurang dari setiap 10 kilometer dan surau kurang dari setiap 4 kilometer. begitulah juga di semua tempat di negara ini. apakah ini petaka yang dikatakan oleh tuan? apakah tuan juga memfitnah dengan mengatakan begitu? semoga tuan terhindar dari melakukan fitnah tanpa sedar

ABS berkata... 15 April 2012 12:42 PTG

Ada aku kisah. Apa yg penting sekarang ialah perancangan negara yg sedang dilaksanakan. Jangan musnahkan apa yg ada. Jangan rosakkan orang Melayu dengan nilai2 barat yg merosakkan. Betulkan sistem pendidikan yg merosakkan generasi masa depan. Jangan liberalkan anak2 muda dan remaja. Jangan rosakkan minda anak2 sekarang dengan perkara yg melalaikan dan mengkhayalkan.

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 2:02 PTG

Saudara Tanpa Nama 15 April 2012 2:04PG

Apalah saudara ini main puji-puji pula... SAYA MALU... bukan gila pujian di sini..... he he he he he... Saudara juga jangan pangil saya 'Tuan" saya bukan tuan sesiapa atau lebih tinggi dari sesiapa di sini... Saya hanya "sebintil batu kecil" di tengah lebuh raya maklumat yang berniat nak berperang ini....... he he he..... Boleh saudara bagitahu saya negara mana di dunia ini yang ada komuniti Islam yang tiada masjid?? Di Singapura ada sekurangnya tujuh buah masjid dan salah satu yang di bina tahun 1991, Masjid Darul Ghufran..... Singapura negara kecil dan umat Islam minoriti.... Di Israel juga ada masjid dan orang sembahyang dalam majid..... lihatlah dunia yang luas ini dan jangan sempitkan akal fikiran.. Boleh bagitahu di mana saya melakukan fitnah?? Jangan cuba fitnah saya melakkan fitnah JIKA TIADA BUKTI..... Saya juga pandai bermain ayat dan persepsi di sini...... he he he he he maaf saudara... saya ingin kita sama2 gembira dan jangan terlalu formal di sini... ketawalah jika ia melucukan kita.. dan JANGAN MARAH ia mengudang Sang Petaka Bangsa iaitu cucu Iblis yang kita tak nampak bila ia main peranan... he he he...

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 5:24 PTG

15 April 2012 2:02 PTG

maaf tuan. saya tidak mengatakan tuan memfitnah. cuma soalan saya berdasarkan komen tuan. inilah sedikit petikan komen tuan..`saya katakan "PIHAK ITULAH"... yang bawa petaka kepada umat Islam..... ` itu petikan komen tuan. saya cuma bertanya petaka apa yang tuan maksudkan. dan benarkah pihak yang tuan maksudkan itu benar-benar membawa petaka kepada umat islam. jika tidak benar dakwaan tuan. mungkinkah kenyataan tuan itu menjadi fitnah. semoga tuan terhindar dari melakukan fitnah

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 9:15 PTG

melayu bila nak berdamai!!!

Tanpa Nama berkata... 15 April 2012 10:46 PTG

apa yg susah sangat...kalau 99.99999999999(infiniti)% itu kita 'round'kan to the nearest decimal point....maka kita akan dapat 100%...that's it...problem solved...

Manaf Selasih berkata... 16 April 2012 4:39 PG

Saudara Tanpa Nama... 15 April 2012 2:02 PTG

Betul saudara tidak mengata saya menfitnah?? Iyer kalau begitu yang saudara rasa saya mohon ampun dan maaf kerana berburuk sangka dengan saudara... komen saya "saya katakan "PIHAK ITULAH"..." itu SANGAT UMUM..... Saudara tahu apa ada dalam hati saya?? Bagaimana kalau saya katakan "PIHAL ITULAH" itu adalah cucu Iblis yang merasuk manusia ke jalan mereka..... Adakah saya membuat fitnah kepada cucu Iblis?? Iblis adalah musuh yang nyata bagi kita...... PASTI IA BUKAN FITNAH TETAPI FAKTA yang kita saksikan dengan nama tuhan... Cucu Iblis itu memang membawa petaka kerana ia suka manusia berlaga ego, bergaduh dan berpecah belah..... Boleh kita sama-sama ketawakan akan kebodohan Iblis yang merasuk manusia itu?? boleh?? jom kita ketawa kah kah kah.. tak sangka cucu iblis yang bodoh, tolol, bahalul dan pengecut itu cuba membisik dan merasuk hati manusia di sini kononnya di sini saya membuat fitnah.. sedangkan batang idung cucu Iblis itu sendiri yang terkena... he he he...

Manaf Selasih berkata... 16 April 2012 4:44 PG

Saudara Tanpa Nama... 15 April 2012 9:15 PTG

Melayu berdamai itu sempit sangat... Apa lebih penting.. kenapa tidak UMAT ISLAM BERDAMAI?? untuk skop global...kenapa tidak umat manusia yang berdamai?? Cuba tanya tiga beradik yang rasa semua kenal.. kenapa mereka tidak bersatu atas nama baka dan keturunan?? Kenal mereka bertiga?? mereka lahir dari benih yang sama tu...

Manaf Selasih berkata... 16 April 2012 4:55 PG

Saudara Tanpa Nama 15 April 2012 10:46 PTG

Siapa yang bagi fakta persamaan DSAI dan lelaki dalam video Cina Doll itu 99.99....... peratus?? Saudara kah?? SAYA MENANTI TUAN PENULIS ARTIKAL.... Berapa peratus persamaan DSAI (Dato’ Seri ANWAR Ibrahim)dan lelaki dalam video Cina Doll.... Mana tuan punya artikal itu?? Kalau kenal panggil dia kerana saya inginkan kepastian mengenai itu.... SIAPA SAUDARA UNTUK MENGELUARKAN STATISTIK DI SINI?? Peguam kes ini? majistrate kes ini?? tuan doctor mengubat manusia jiwa sakit di sini?? Siapa saudara?? Boleh kenal kan diri? Boleh saya kata 100 peratus tulin video itu..... tetapi PERSAMAAN DUA ORANG ITU BAGAIMANA PERATUSANNYA?? Ada yang berani kata sama 100 peratus?? ADA?? Saya tiada apa kepentingan jika ada yang berani.... kerana hendak melihat juga apa yang akan berlaku nanti..... BERANI KERANA BENAR..... Saya meragui lelaki dalam video itu dan saya tidak tahu apa-apa siapa itu di dalam video Cina Doll..... TUAN PUNYA ARTIKAL SILA PASTIKAN EJAAN ADALAH BETUL..... Jangan gentar jika merasa diri BENAR... semua ingin melihat apa yang akan berlaku seterusnya... Mohon maaf jika komen-komen saya ini mengundang marah sesiapa... SAYA BERBAIK SANGKA DI SINI TIADA YANG "MEMBUAT FITNAH" saya membaca dengan dua mata melihat dan mata hati... IA HANYA PERMAINAN PERSEPSI SEMATA-MATA.... yang kategorinya hanya BERBAU FITNAH...

Manaf Selasih berkata... 16 April 2012 5:49 PG

Ada sesiapa yang sudi melihat komen penuh saya mengenai artikal ini??

http://manafselasih.blogspot.com/2012/04/very-eksklusiflaporan-bocor-pakar.html

Tanpa Nama berkata... 16 April 2012 8:49 PG

takyah konar2 lah...perkara yg benar itu sememangnya pahit untuk ditelan...teruskan dengan keraguan yg meragukan...

Tanpa Nama berkata... 16 April 2012 9:03 PG

Manaf selasih cakap ejaan dalam artikel ni banyak salah. Dia eja ARTIKEL pun dengan ejaan ARTIKAL. Lawak dowh.

Tanpa Nama berkata... 17 April 2012 6:20 PG

1000% campur lagi 40'000% sah Haji alKunyit kaki sodom.

aku kenal si kunyit ni.....1 skola dulu

Manaf Selasih berkata... 18 April 2012 12:57 PG

LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ni berapa orang tukang komen ni?? sorang ke tiga orang?? emmmmmm ingat menderu-deru ramai mana yang lain... Kemana menikus semua yang lain?? Jangan senyap.. berani kerana benar..... takyah konar2 lah...perkara yg benar itu sememangnya pahit untuk ditelan...teruskan dengan keraguan yg meragukan... hasil bisikkan Iblis itu.. he he he kah kah kah......

YEr ker salah tu?? SALAH EJA BETUL KE HA?? EHHHHHH CUBA GUNA TANGAN KANAN NAK MENAIP.... DAN TENGOK TELUJUK YANG BETUL TU KAT MANA... JARI HANTU MENAIP SITU MEMANG SALAH..... he he he he he...... JOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM LIHAT SIAPA YANG KENA KAH KAH KAH..... LIHAT SIAPA SALAH SIAPA YANG BENAR...... Lihat isi tengkorak siapa lebih cerdik dan isu perut siapa lebih wangi..... JOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


1000% campur lagi 40'000% sah Haji alKunyit kaki sodom yang ada dalam video dengan Cina Doll itu hati perut dia lebih busok dari DSAI... he he he yer ke 1000% peratua lebih busuk isu perut pelaku video berbanding DSAI.??? YER KER?? he he he entah... sila datang ke sini ajar kepada saya... jangan menikus dan diam membisu BERANI KERANA BENAR..... Jommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm CARI KEBENARAN.... ;-)

aku kenal si kunyit ni.....1 skola dulu

Manaf Selasih berkata... 18 April 2012 1:42 PG

OPPPPPPPPPPPPPPPPPPP SILAP.... Ayat bawah sekali itu, maksud "AKU" ITU BUKAN SAYA YANG BERNAMA MANAF SELASIH DI SINI YANG TULIS...... itu tersalah "paste"..... Ayat itu di tulis oleh Tanpa Nama 17 April 2012 6:20 PG yang berkata... :-
"1000% campur lagi 40'000% sah Haji alKunyit kaki sodom.

aku kenal si kunyit ni.....1 skola dulu"

Kalau beliau perasan komen saya ini sila datang ke sini segera.... saya ingin mengenali Haji alKunyit kaki sodom yang bersama dengan Cina Doll dalam video Cina Doll itu....... Saudara satu sekolah dengan beliau kah?? Luculah saudara ni... kalau betul kawan sekolah mesti kenal dan boleh cari dan tarik hujung hidung Haji alKunyit itu datang ke sini DAN BERKATA BENARLAH...... BERANI?? ATAU MENIKUS?? ENTAH... saya menunggu dan ingin melihat apa akan jadi beberapa hari lagi.... ENTAH.....saya sangat-sangat teringin hendak tahu adegan seterusnya.........

Tanpa Nama berkata... 18 April 2012 9:45 PTG

nak jadi manusia tapi jadi binatang kata orang teruk tapi diri sendiri tak terjaga asyik mengata orang buat itu dan buat ini tapi tak tau diri sendiri buat tak senonoh...fikir-fikirkan jangan jadi binatang jadilah orang yang berguna dalam keluarga dan agama

Tanpa Nama berkata... 19 April 2012 12:18 PG

lepas main mandi dan basuh rambut tu yang rambut nampak nipis (dalam night vision) bila rambut basah nampak nipis la...tak caya try la... kenapa dai tak nak tunjuk jam omega yang kononnya ada simpan??? sampai sekarang tak tunjuk-tunjuk??? kenapa dai tak nak jawap video yang jelas dia masuk lif dengan eskay??? kita wajib tentang pemimpin Islam yang berzina...jika sanggup buat dosa zina...banyak dosa lain pun boleh dibuat seperti rasuah... adalah pemimpin ini bersih??? moral???

Tanpa Nama berkata... 19 April 2012 8:28 PG

hmm..bahasa yg digunakan disini tak menunjukkan warisan bangsa melayu kita..cuba kita berhujah secara matang dan cuba gunakan ayat2 yang bernilai Melayu ..saya sgt sedih melihat penggunaan bahasa kita..kalau tak silap bukan bahsa tu cermin minda kita?

Manaf Selasih berkata... 20 April 2012 2:47 PG

Assalamualaikum...

Saudara tiga serangkai ayat betulkan saya salah? :-( sedih pula rasanya

Jack berkata... 20 April 2012 12:06 PTG

aku dengar2 la.. mahathir pernah tunjuk video anwar kongkek kepada beberapa org menteri kanan .. yangaku dengar Rafidah Aziz ada.. Lim Liong Sik ada .. dua tiga menteri kanan yang lain aku tak pasti sebab dengar2 aje.. percaya tidak..

BABI tu tengak buat projek dan Dato Nalla rakamkan... sebab Mahathir tunjuk kat dua tiga kerat ni sebab nak dapatkan sokongan masa mesyuarat kabinet dan MT UMNO..

tapi aku dengar aje la... betul ke tidak tidak tahu tapi Dato Nalla berani cakap dan dicabar mungkin kerana ada betulnya..

ada yang ada info ini?

Tanpa Nama berkata... 20 April 2012 3:11 PTG

Ehhhhhhhh pelik ni... ini berita yang baru betul ker berita tu?? mahathir pernah tunjuk video anwar kongkek kepada beberapa org menteri kanan .. Memang benar saya ada baca di sini berita itu... emm ada maklumat lagi??

Manaf Selasih berkata... 22 April 2012 12:29 PG

Ke mana pejuang-pejuang bangsa yang berani di sini?? Jika tidak muncul adakah perlu sayang memikirkan untuk ndi UMNO??

Tanpa Nama berkata... 7 Mei 2012 10:56 PG

mana ada muka Malek Nor cam tu,..itu pun nak nafi lagi ke

Manaf Selasih berkata... 7 Mei 2012 8:08 PTG

Sama macam malik nor juga tu.. sebab ada dua tangan dua kaki ada kepala, ada perut dan banyak lagilah persamaan dia emm betul gitu?? Ini bukan nafi tapi masalahnya tiada siapa boleh bagitahu siapa jantan dalam gambar tak pakai baju tu yer?? ;-)

Catat Ulasan