Isnin, 2 April 2012

GEMPAR! MEDIA TURKI KANTOIKAN PEMBOHONGAN TERBARU ANWAR IBRAHIM.

Pembohongan terbaru Anwar Ibrahim dalam portal Keadilandaily.



MyMassa ingat nak bongkar pembohongan Anwar esok hari tapi tangan ni gatal nak menaip. Tak boleh tahan tengok si celaka ni terus menerus membohongi penyokongnya yang takde otak. Ini zaman IT la penyokong PKR, takkan tak boleh check sendiri kenyataan Anwar.

Bila MyMassa baca berita di atas, terus MyMassa cari fakta sebenar, BENARKAH TURKI MEMBERIKAN PENDIDIKAN PERCUMA DARI SEKOLAH RENDAH SAMPAI UNIVERSITI?

Ini fakta yang MyMassa jumpa.

Turkish students' detentions in protests draw criticism

ISTANBUL- Hürriyet Daily News | 10/6/2011 12:00:00 AM |

An NGO report reveals that 500 students are currently under arrest in Turkey, with 89 under arrest in Istanbul. Many students have been arrested for demanding free education during protests, the report says

University students have the democratic right to demand a free education but are being silenced by a politicized judiciary that has invoked anti-terror laws against them, the Progressive Lawyers Association (ÇHD) said yesterday in a press statement, adding that some 500 students are currently under arrest in Turkey, with 87 students under arrest in Istanbul alone.

“Students’ demands [pertaining to] free education, tuition fees [and] mass education are also included within the scope of the freedom of expression,” said lawyer Güçlü Sevimli, the ÇHD’s Istanbul branch secretary.

Many students have been arrested for demanding free education during demonstrations, according to the report.


“Due to the fact that the state has not been able to obtain any results regarding students who wage a struggle seeking their rights through the 2911th law [which provides the right to] assemble and demonstrate, the Turkish Penal Code’s articles that regulate organized crime are [being invoked,]” he said.

The legitimacy and the prosecution methods of specially authorized courts have come under question, Sevimli said, adding that trying students in these courts and holding them for prolonged periods of time caused them to lose contact with their schools.
http://www.hurriyetdailynews.com/default.aspx?pageid=438&n=students8217-detentions-in-protests-draw-criticism-2011-10-06

Ini lagi satu fakta yang menggemparkan MyMassa.

Turkish students face 15 years in prison for demanding free education

Turkish students face 15 years in prison for demanding free educationMarch 10, 2012 - 13:27 AMT

PanARMENIAN.Net - A newly appointed prosecutor in an ongoing trial has requested between 7.5 to 15 years in prison on terrorism-related charges for three university students who unfurled a banner demanding free education in 2010, Hurriyet Daily News reported.

The previous prosecutor Kasım İlimoğlu had requested the students’ acquittal, arguing their act was constitutional and fell within the limits of the freedom of expression.

Prosecutor Adem Özcan who replaced him following his appointment to the case, however, demanded on March 9 that the students, Ferhat Tüzer, Berna Yılmaz and Utku Aykar, be sentenced on charges of membership of a terrorist organization. Ferhat Tüzer, a mechanical engineering student at Trakya University, Berna Yılmaz, an anthropology student at Ankara University and the other suspect Utku Aykar opened a banner demanding free education during Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan’s meeting with the Roma community on March, 2010. Tüzer and Yılmaz were subsequently arrested but later released after remaining behind bars for 18 months, while Aykar was tried withour arrest.
http://www.panarmenian.net/eng/news/98084/

Kalau benar Erdogan bagi pendidikan percuma, kenapa Mahasiswa ni kena tahan dalam penjara sebegini lama? 7.5 hingga 15 tahun.

MyMassa rasa Kerajaan Malaysia tak sekejam Kerajaan Turki yang Anwar banggakan. Anwar yang dulu perusuh masa Universiti pun kena tahan ISA tak sampai 5 tahun. Elok geng Adam Adli, Safwan Anang ni dihantar ke Turki pergi merusuh kat sana. Kalau kena tahan sampai 15 tahun, baru diorang tahu mana lagi kejam. Malaysia atau Turki yang Anwar selalu bangga-banggakan.


*Si Erdogan ni sama macam Anwar. Nama je parti Keadilan tapi bila memerintah lagi kejam dari Yahudi. Kalau betul pendidikan tinggi di Turki percuma, ada sesiapa yang boleh bagi bukti?

14 comments:

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 1:33 PG

alamak, kantoi lagi anugerah tuhan ni. rasa2nya israel 2 boleh tanggung duit ptptn mahasiswa malaysia. boleh la, boleh la, please

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 2:02 PG

Turkey menerima Direct Grant Tahunan dpd Kongress USA berjumlah USD 1 billion setahun. Kalau dalam kes kita, mungkin kita akan tolak bantuan seperti itu kerana kita pun tahu.US ni tidak ikhlas apabila memberi sesuatu.
Namun yang saya terfikir di sini ialah dalam kes Turkey sungguhpun ia menerima Direct Grant USA setiap tahun Turkey masih tidak mampu menyedialqn Free Education. Begitulah tingginya kos pendidikan. Amat jelas Anwar Ibrahim cuba memperbodohkan kita semua. Cukup.sudah bukti bahawa Anwar todak bermoral dan kepada dia membohong seolqh.olah telah lama menjadi kebiasaan. Bukti bukti terlalu banyak telah timbul yang jelas membayangkan kepada kita bahawa Anwar tidak sesuai diangkat sebagai pemimpin.- end of discussion.

MELUAT DGN PR HARAMJADAH berkata... 2 April 2012 2:32 PG

Duit YAHUDI yg anwar dan kuncu2nya (PR = PKR,DAP,PAS) terima setiap tahun pun rasanya lebih dari cukup utk tanggung pendidikan percuma setiap rakyat Malaysia sehingga mati.

Itu yg dia maksudkan agaknya. Samalah dgn Turki.

Tapi Erdogan gunakan duit YAHUDI tu utk penuhkan kantong dia. Kalau anwar berkuasa pun samalah jugak, tak de bezanya. CERITA SAJA LEBIH.

SURUH ANWAR HAPUSKAN DULU YURAN BELAJAR KAT KUIS, bawah tadbiran kerajaan PR, BARU MENYIBUK DGN PTPTN! Boleh buat? Ada berani?

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 3:26 PG

Tak tau pasal education kat Turki, tapi yg tahu jerman mmg bagi free education sehingga ke universiti, tapi jerman negara maju boleh la buat mcm tu. Even UK, sebuah negara kebajikan yg banyak menyediakan kemudahan percuma kpd rakyat pon masih kenakan yuran kpd pelajar uni, malah nak naik lagi ada la, sbb tu tahun lepas riot teruk tu. Mymassa, teruskan korek lagi pasal Turki education. Patahkan setiap serangan anwar tak guna ni...tak habes2 kelentong. Agaknya kekelentongan dia ni dah serap jadi darah daging & sebahagian dari makanan harian dia, jadi bagi dia tak kisah kalau terus2an kelentong rakyat. Lebih malang lagi, ramai pulak yg percaya.

Psycofunkapus berkata... 2 April 2012 7:42 PG

omputih cakap IT'S IN THE BLOOD

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 9:02 PG

MYMASSSA TQVM
ALANG2 mymassa dah jaja buah kuini
minta tolong juai skali buah durian

anwar nak umpan kot spya budak2 naik berahi nak berdemo

pasai kepakaran anwar ada2. 2xd. dego and demo

dego utk demo .full stop...

hope u understand.. tindakan cepat dan kerisauan saudara mmg diperlukan...

HARAP MYMASSA JUGA DPT BELAJAR Buat psiwar baru..''....ANUAR MENIPU... BELAJAR DI THAILAND PERCUMA DAN SELAMAT...''

BETUL KA BELAJAR DI THAILAND PERCUMA DAN SELAMAT



WE HOPE WE ALREADY SKILL U UP TO THE NEXT LEVEL



TERUSKAN PERJUANGAN ikhlas saudara. !!!


salam perjuangan...
putrajaya.

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 9:05 PG

Psycofunkapus berkata...
omputih cakap IT'S IN THE BLOOD

--------------------------------
Orang Melayu cakap, tu semua dari lubang JUBOR peliwat...

Hehe... jangan marah noo...

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 10:08 PG

PERCAYALAH..

HANYA SI BENGAP DAN SI BAHLOL JE AKAN PERCAYA KATA2 ANWAR TU..

MymassaVoice berkata... 2 April 2012 10:40 PG

Tunggu satu lagi fakta dari Turki berkenaan perkara ini di blog mymassa pukul 12 nanti.

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 11:49 PG

Anwar tak habis habis menipu. Entahlah. Bodohnya siapa yang percaya kat dia ni. Aduihainye pun.

Tanpa Nama berkata... 2 April 2012 1:04 PTG

dia ni tak akan menipu kalau tak buka mulut

Tanpa Nama berkata... 4 April 2012 11:37 PG

http://www.masainternational.com/turkey/education

Tanpa Nama berkata... 4 April 2012 3:05 PTG

Quick Facts:

* There are no fees for public education until college or university

bdasarkan link kat atas, rupanya turkey bagi free education masa skolah rendah & menengah saja. dah masuk universiti, ko mintak free edu kena mengadap warden jel 15 taun... haha

Tanpa Nama berkata... 4 April 2012 5:02 PTG

Inilah mainan politik..kita boleh lihat di sini bahawa cadangan sebegini bukanlah cadangan membina..pada zahirnya lebih kepada menagih simpati sokongan pelajar..cuba baca artikel Prof Madya Dr Asyraf Wajdi Dusuki dan bandingkan dengan cadangan DSAI..mana lebih releven?.. http://www.asyrafwajdi.com/home/index.php?option=com_content&view=article&id=16%3Amansuhkan-caj-perkhidmatan-ptptn-bukannya-mansuhkan-ptptn&catid=1%3Aartikel&lang=bm

Catat Ulasan