Isnin, 28 Februari 2011

GEMPAR : BN RASUAH DI KERDAU?

0
Mengikut portal Malaysiakini.....BN mula memberikan rasuah kepada pengundi-pengundi PRK Kerdau. Benarkah?

Jangan lupa pulak dengan yang ini....
 

N27 Merlimau: Yuhaizat menderhaka kepada ibu bapanyanya!!!

0

Hari ini akhbar SINAR menyiarkan satu artikel berkenaan calon Pas Merlimau yang digambarkan telah mendapat restu ahli keluarganya, termasuk ibunya untuk bertanding sebagai pencacai kafir laknat DAP bagi menentang UMNO/BN. Memetik kata Yuhaizat yang gemar menular ketika waktu bekerja, keluarganya yang dikatakan sebagai penyokong tegar UMNO selama ini telah memperkenan hasrat Yuhaizat untuk mencuba nasib sebagai penjilat DAP setelah merasakan perjuangan UMNO selama 50 tahun memakmurkan negara dan menegakkan kesucian Islam sebagai tidak relevan lagi. 

Yuhaizat yang membesar sehingga overweight hasil rezeki ibu bapanya sebagai pemimpin UMNO tempatan bukan sahaja tidak bersyukur di atas kurniaan rezeki Allah melalui pengurusan telus dan cekap kepimpinan UMNO/BN selama ini, bahkan beliau kini tidak lebih daripada umpama anjing yang diberi makan tetapi menggigit pula tangan tuannya! Namun persoalannya di sini, benarkah beliau telah mendapat restu ibunya untuk menjadi pencacai DAP?!! Menurut sumber Mymassa yang tepat (petik slogan HaramkahDaily), perkara tersebut adalah tidak benar. Bahkan sesi temubual dengan akhbar Sinar tersebut hanyalah satu helah lakonan Yuhaizat untuk menutup semua spekulasi berhubung tindakan beliau yang sanggup menderhaka ibunya sendiri demi menurut rasa hatinya untuk menjadi hamba DAP.

Sekiranya artikel di atas diteliti dengan sedalamnya, didapati tiada sebarang kenyataan direkodkan daripada ibunya sendiri berhubung pencalonan Yuhaizat sebagai calon khawarij PAS. Yang ada hanya kenyataan abanganya dan kenyataan syok sendiri daripada beliau sendiri. Dapat diperhatikan juga, Yuhaizat telah bersikap sangat kurang ajar apabila memaksa ibunya untuk turut serta dalam sidang media tersebut tanpa kerelaan hati. Perhatikan betul-betul wajah ibunya di atas. Jelas terpancar wajah sugul dan menahan sebak kerana diperlakukan sedemikian rupa oleh darah dagingnya sendiri!!! Gambar-gambar tersebut juga terakam pada artikel susulan dalam akhbar berkenaan. Takkan semua gambar yang dirakam wajah ibunya begitu bukan?!!

Kepada saudara Yuhaizat, bertaubatlah! Ingatlah syurga terletak di bawah telapak kaki ibumu, bukan kaki busuk N.ajis!!! Mungkin di dunia ini tok gurumu boleh menjanjikan sorga dengan membai'ah ibu bapamu, tetapi ingat akhirat itu pasti datang jua! Takutlah kepada Allah SWT! Nescaya Dia akan membuka hati dan akalmu ke jalan yang diredhaiNYA! Wallahua'lam. 


N27 Merlimau: Kempen tidak mendapat sambutan, PAS semakin terdesak!

0

Dua juak hamPAS ini telah diarahkan oleh DAP Melaka untuk memperbodohkan diri di hadapan pasar Malam berhampiran Politeknik Merlimau. Seekor beruk berkopiah berdarah hijau didapati telah mengganggu ketenteraman dan keselesaan rakyat Merlimau yang sibuk membeli-belah di sekitar kawasan pasar malam tersebut. Namun apa yang menariknya, dapat diperhatikan tiada seorang pun rakyat Merlimau di sekitar pasar malam tersebut yang memberikan perhatian terhadap apa yang dibebelkan oleh kuda-kuda pencacai DAP itu. Ini telah menyebabkan kekecewaan dan kesemua beruk-beruk berbulu hijau tersebut beredar setelah tidak sampai lima minit memulakan rayu-rayuan bagi memcah belahkan ummah.

Tindakan mengeksploitasi kehadiran orang ramai di pasar malam bagi melakukan ceramah kempen pilihanraya sebenarnya merupakan satu kesalahan pilihanraya yang serius. Malah terdapat juga Akta Polis yang memperincikan dengan jelas tentang kesalahan ini:


Seksyen 27 Akta Polis 1967

Seksyen 27 Akta Polis 1967 secara jelas memperuntukan :
 1. Mana-mana pihak yang hendak mengadakan perhimpunan atau ceramah umum hendaklah mempunyai kelulusan daripada pegawai polis daerah yang berkenaan.
 2. Sebelum mengadakan perhimpunan sama ada di dalam premis atau di luar premis, kebenaran polis hendaklah diperolehi demi kepentingan ketenteraman awam dan keselamatan rakyat.
 3. OCPD boleh menimbang sesuatu permohonan (permit perhimpunan dan ceramah umum) itu tetapi ini bukan bermakna kumpulan atau mana-mana pihak boleh dengan sendiri mengadakan ceramah umum dan perkumpulan yang lebih dari bilangan lima orang.
 4. Kelulusan permohonan permit juga tertakluk kepada budibicara polis dan perhimpunan biasa di dalam bangunan kebiasaanya dibenarkan
Oleh kerana rakyat sudah muak meluat dengan penipuan puak-puak khawarij berdarah hijau ini, maka jentera kempen PAS kini menggunakan pendekatan persis perjual-penjual ubat kuat jalanan untuk melariskan calon mereka yang kuat menulau! Kepada rakyat Merlimau, team Mymassa berasa sangat kagum dengan kebijaksanaan anda mengenali dan menolak puak-puak penjilat pungkoq kapir laknat DAP ini! Pastikan clean sweep untuk RON dan BN ahad ini!!! Takbir!!!

Adakah Institut Latihan Kepimpinan dan Perkaderan Dakwah Islamiyah ( ILHAM ) dapat kelayakan MQR?

3
Mari kita tengok siapa yang kena! • Kemudian masukkan nama Institut Latihan Kepimpinan dan Perkaderan Dakwah Islamiyah ( ILHAM ) di bahagian Nama PPT
  


 • Klik butang mulakan carian. 
 • Lihat keputusannya... 

 *Kita tunggu apa pula jawapan PAS kali ini....
 

CALON PAS BERKELULUSAN DIPLOMA YANG BOLEH KAWTIM?

3
Setelah mempersoalkan kelulusan akademik calon BN di Kerdau dan Merlimau, kini PAS dengan sendirinya membogelkan calon mereka.
Dalam risalah edaran ini, Yuhaizad diperkenalkan sebagai LULUSAN DIPLOMA TASAWUR ISLAM. Dari mana Yuhaizad dapat DIPLOMA ni?


Daripada beberapa blog pro pembangkang, team mymassa mendapati Yuhaizad dikatakan mendapat DIPLOMA DI ILHAM. Ape ke jadah ILHAM NI? Untuk mengetahui lebih lanjut sila lihat maklumat yang kami dapat dari blog ILHAM.... www.ilhampusat.blogspot.com.


Rupa-rupanya calon Parti Auta Sokmo (PAS) berkelulusan Diploma daripada pusat pengajian tinggi yang tak diiktiraf. Yang peliknya, institusi yang ala-ala pusat tuisyen ni hanya dibuka UNTUK AHLI PAS SAHAJA. Ertinya, kalau dah belajar kat Markas PAS, tanpa pengiktirafan, tak mustahil kelayakan diploma ni pun boleh dikawtim. Sebabnya yang mengajar kat ILHAM ni pun pemimpin-pemimpin PAS, bukannya guru murshid.

*Institut pengajian agama untuk KRONI. Menantu pun boleh jadi pensyarah. (Sumber: http://amin1982.wordpress.com/2009/02/23/diploma-ilham-semester-2-kelas-1/)

ILHAM ni institusi pengajian tinggi taraf KANGKUNG. PENSYARAH PUN KANGKUNG. PELAJAR PUN KANGKUNG. SEBABNYA, KALAU TAKDE JAWATAN DALAM PAS, JANGAN HARAP BOLEH MEMOHON.


Nampaknya masuk PAS bukan sahaja dijanjikan SYORGA oleh NIK AZIZ. Malah pergi dengar ceramah dekat MARKAS PUN BOLEH DAPAT DIPLOMA!


*Berbuih la PAS kena jawab lepas ni. Sebab kami telah membongkar SATU PENIPUAN TERBESAR PAS KEPADA AHLI-AHLINYA. Pengikut-pengikut PAS TOTOK percaya bahawa MAHFUZ BEAN dan MAT SABU KAKI SAPU ada kelayakan akademik yang tinggi. Silap-silap kalau depa ni tipu ada PHD dari ILHAM pun pengikut-pengikut YANG WALA SERTA JUMUD akan percaya.

YUHAIZAD ADA DIPLOMA? KAHKAHKAH........

INGAT PAS.....INGAT AUTA....
INGAT PAS....INGAT FITNAH......
INGAT PAS....INGAT ZINA

GEMPAR DI MERLIMAU. CALON PAS AKAN DIBOGELKAN!!!!

0
Satu pendedahan yang bakal mengkucar-kacirkan PAS di Merlimau. Tunggu pendedahannya pada pukul 2.30 petang. Tunggu!!!

GEMPAR DI MERLIMAU : BENARKAH CALON PAS DAH PEGI HAJI?

0

Dalam risalah memperkenalkan calon PAS PRK DUN Merliman, calon PAS, Yuhaizad Abdullah memakai title HAJI. Benarkah Yuhaizad pernah pegi haji?

Bukan nak mempersoalkan keHAJIannya. Tetapi dalam mana-mana artikel mengenai calon PAS ini tidak pernah wujud title HAJI. Selepas penamaan calon, Yuhaizad tiba-tiba dah naik haji. Cuba perhatikan berita akhbar rasmi PAS....Harakah Daily, adakah nama Yuhaizad yang diumumkan sebagai calon ada gelaran HAJI?

PAS sepatutnya meniliti calon-calonnya sebelum mempertaruhkan maruah parti mereka. Jangan kerana baru mewakili PAS, gelaran haji digunakan sewenang-wenangnya. Jika benar PAK HAJI YUHAIZAD pernah melaksanakan ibadat tersebut, mungkin dia boleh beri penjelasan. Wallahualam bissawab.


Ahad, 27 Februari 2011

GEMPAR!!! NIK AZIZ TEMPLAK ANWAR IBRAHIM!!!

0
Kebodohan Nik Aziz makin terserlah. Kenyanyukannya menunjukkan pemimpin zaman dinasour ini perlu letak jawatan segera. Diktator yang hampir mampos ini seringkali mengeluarkan kenyataan-kenyataan terburu-buru seperti babi yang sedang menyondol pucuk. Jika Dato' Sri Najib ditempelak berdasarkan artikel fitnah oleh gay-gay upahan Anwar di Turki, bagaimana dengan ANUWAR IBRAHIM YANG SECARA JELAS MENULIS MENGENAI ISLAM SEDERHANA (MODERATE MUSLIM DALAM WALL STREET JOURNAL?

Artikel penuh tulisan LELAKI ISLAM SEDERHANA SEBENAR!!! (TRUE MODERATE MUSLIM)


The Ball Is in Our Court
From Wsj
By Anwar Ibrahim
Skeptics and cynics alike have said that the quest for the moderate Muslim in the 21st century is akin to the search for the Holy Grail. It’s not hard to understand why. Terrorist attacks, suicide bombings and the jihadist call for Muslims “to rise up against the oppression of the West” are widespread.

The radical fringe carrying out such actions has sought to dominate the discourse between Islam and the West. In order to do so, they’ve set out to foment anti-Americanism and anti-Semitism. They’ve also advocated indiscriminate violence as a political strategy. To cap their victory, this abysmal lot uses the cataclysm of 9/11 as a lesson for the so-called enemies of Islam.

These dastardly acts have not only been tragedies of untold proportions for those who have suffered or perished. They have also delivered a calamitous blow to followers of the Muslim faith.

These are the Muslims who go about their lives like ordinary people—earning their livings, raising their families, celebrating reunions and praying for security and peace. These are the Muslims who have never carried a pocketknife, let alone explosives intended to destroy buildings. These Muslims are there for us to see, if only we can lift the veil cast on them by the shadowy figures in bomb-laden jackets hell-bent on destruction.

These are mainstream Muslims—no different from the moderate Christians, Jews and those of other faiths—whose identities have been drowned by events beyond their control. The upshot is a composite picture of Muslims as inherently intolerant, antidemocratic, inward-looking and simply unable to coexist with other communities in the modern world. Some say there is only one solution: Discard your beliefs and your tradition, and embrace pluralism and modernity.

This prescription is deeply flawed. The vast majority of Muslims already see themselves as part of a civilization that is heir to a noble tradition of science, philosophy and spirituality that places paramount importance on the sanctity of human life. Holding fast to the principles of democracy, freedom and human rights, these hundreds of millions of Muslims fervently reject fanaticism in all its varied guises.

Yet Muslims must do more than just talk about their great intellectual and cultural heritage. We must be at the forefront of those who reject violence and terrorism. And our activism must not end there. The tyrants and oppressive regimes that have been the real impediment to peace and progress in the Muslim world must hear our unanimous condemnation. The ball is in our court.
 Kepada pembaca-pembaca yang bijaksana, nilai semula SIAPA SEBENAR PENGAMAL ISLAM SEDERHANA (MODERATE)...

GEMPAR!!! PAS GUNA TAKTIK LAPUK.

0

Nampaknya taktik PRK Hulu Selangor berulang. Pembangkang menggunakan character assassination untuk menjatuhkan kredibiliti pihak lawan.
Kali ini, seorang ustaz muda dari Temerloh menjadi mangsa permainan rakus PAS. Fitnah yang sebelum ini tak dilayan oleh calon BN, Syen Ibrahim diteruskan dari hari ke hari.

Nah! Inilah buktinya bahawa fitnah merupakan zikir PAS yang sentiasa diamalkan. Apa lagi helah PAS yang ada? Pelik tapi benar. Calon pun PAS tak dapat cari golongan ustaz tapi masih nak mengaku sebagai Parti Islam!

POSTER MERLIMAU

2
Muat turun dan edarkan....

RON N27 lebih baik daripada RON 97

0
Imej di atas merupakan dokumen-dokumen bukti kelayakan pelajaran calon BN Dun N27 Merlimau, saudara Roslan Datuk Hj Ahmad (RON). PAS kata dia menipu, Ron tidak pernah habis belajar, Ron tiada diploma. Sekarang siapa yang tipu? Siapa yang hantu Fitnah?!! Nampaknya serangan peribadi oleh PAS telah pun bermula. Mereka terang-terangan telah memungkiri janji mereka sendiri sebelum ini!!!

Namun, apakah lagi yang boleh kita harapkan daripada janji-janji manis puak-puak khawarij ini? Gerombolan pemecah belah ummah ini lebih sayangkan kafir harbi DAP daripada saudara seagama UMNOnya. Buktinya, belum pun kempen bermula, sudah mula juak-juak PAS ini menuduh RON menipu dalam kelayakan akademik beliau. Nah! tengok baik-baik sijil-sijil di atas. Siap disertakan sekali result page daripada MQR yang membuktikan bahawa IPT tempat Ron menuntut ilmu itu telah disahkan kelayakannya untuk mengeluarkan sijil akademik. 

Jadi bertaubatlah juak-juak PAS hoi! Jangan ingat cubaan anda ini tidak memberikan kesan buruk kepada calon anda sendiri kelak. Bersedialah. Setidak-tidaknya, nasihatkan calon anda itu untuk bertaubat dan mencium kaki ibunya memohon ampun maaf dan cepat-cepat keluar dari rumahnya sekarang. Jika tidak, tarik diri daripada bertanding atau bersedia untuk dibogelkan seperti yang pernah Cikgu Mala MC alami di Tenang tempoh hari!!!

Mymassa: Setidak-tidaknya, Ron adalah juga kelayakan akademik yang disahkan oleh MQR untuk dibanggakan oleh rakyat Merlimau. Setakat mengaku belajar ilmu tasawur tapi tidak boleh tunjuk sijil, lepas itu asyik kena buang kerja pasal kuat menular, makan minum pula bini tanggung, tak payah mimpilah nak bela rakyat!!!

BENARKAH UMNO AMAL SISTEM DINASTI?

0
Dalam kehangatan bahang pilihan raya berkembar, Kerdau dan Merlimau, PAS nampaknya ketandusan isu. Sampaikan isu remeh-temeh pun jadi isu.
Benarkah UMNO amalkan sistem dinasti? Bagaimana dengan yang ini?
Senarai ADUN PAS Kelantan yang mewarisi kerusi DUN yang menjadi kerusi warisan. Belum kira lagi DIKTATOR ISLE YANG BAKAL WARISKAN JAWATAN MB KEPADA ANAKNYA!!!
Kepada pengundi-pengundi PRK Merlimau, jangan mudah terpedaya dengan modal murahan PAS. Kerana sebagai MUNAFIK YANG SELALU MENJUAL ISLAM UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA, PAS LEBIH KRONI DARIPADA UMNO. SEBAB ITULAH NIK AZIZ SAMPAI SEKARANG TAK LEPAS JAWATAN MB DEMI NAK WARISKAN KEPADA ANAKNYA.

Sabtu, 26 Februari 2011

15 DALIL KENAPA ORANG MELAYU PERLU TOLAK PEMBANGKANG!

3
KUASA POLITIK


DALIL PERTAMA

Jumlah kerusi Parlimen di Malaysia ialah sebanyak 222. Dengan itu untuk memerintah Negara di peringkat Persekutuan parti atau gabungan parti harus mempunyai sekurang-kurangnya 112 kerusi. Cuba kita analisa kedudukan kuasa politik parti-parti PAS, PKR dalam PR. Dalam PRU 12, PAS bertanding 67 kerusi Parlimen dan menang 23 kerusi. Ini bermakna PAS sendiri tidak boleh menjadi Parti Pemerintah walaupun memenangi semua kawasan Parlimen yang ditandingi. PAS semua bertanding untuk membentuk Kerajaan Negeri Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis dan bukan untuk menjadi pemerintah di peringkat persekutuan. Dengan itu Parti PAS bukanlah parti dominen di dalam PR.

DALIL KEDUA


Parti PKR bukan lagi merupakan Parti Melayu kerana keahliannya terbuka kepada pelbagai kaum. Dalam PRU 12 PKR bertanding di 97 kawasan Parlimen dan menang 31 kerusi. Dengan demikian PKR juga bukan parti yang boleh memerintah.

DALIL KETIGA

Kesimpulannya di dalam PR parti-parti melayu seperti PAS bukan merupakan parti dominen berbanding dengan kedudukan Parti UMNO dalam BN. Dalam PRU 12 UMNO bertanding di 117 kawasan Parlimen dan bertanding di semua negeri peringkat DUN untuk menubuh kerajaan kecuali di Sarawak dan Pulau Pinang. Bermakna jika semua calon UMNO menang di peringkat Parlimen dan Negeri UMNO boleh memerintah di Negara tanpa rakan-rakan parti komponen BN yang lain kecuali di Sarawak dan Pulau Pinang.

DALIL KEEMPAT

Dapat dirumuskan bahawa kuasa politik Melayu sebenarnya lebih terpelihara jika UMNO menerusi BN menerajui pemerintah Negara ini berbanding parti PAS dan PKR melalui PR. Contoh yang jelas ialah di Perak yang suatu ketika pernah di perintah oleh PR di mana calon PAS menjadi MB tapi kuasa politik sebenarnya ditangan parti DAP. Seperti kata bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir kuasa politik orang-orang Melayu akan terhakis jika PR memerintah Negara ini kerana PR tidak diterajui oleh Parti Melayu yang dominen sepertimana BN yang diterajui oleh UMNO. Orang Melayu tidak harus menerima konsep kongsi kuasa politik secara samarata kerana Malaysia berdasarkan sejarahnya sewajarnya diterajui orang Melayu dan Islam. 

PRINSIP DAN AGENDA PERJUANGAN PARTI PR 

DALIL KELIMA

Prinsip dan konsep perjuangan PR yang didokong oleh DAP, PAS dan PKR ialah bercorak multi etnik, samarata dan perkongsian kuasa. Prinsip ini membawa maksud Malaysia adalah Negara pelbagai kaum dan samarata dalam semua aspek, agama, bahasa, budaya, ekonomi dan sosial. Pelbagai kaum di Malaysia berkongsi kuasa secara samarata. Jika diteliti secara mendalam, prinsip multi etnik samarata dan perkongsian kuasa yang diperjuangkan oleh PR akan memudaratkan orang Melayu. Pertamanya, prinsip ini bertentangan dengan perlembagaan Malaysia. Yang menetapkan kedudukan keistimewaan agama Islam, bahasa melayu dan kedudukan orang melayu. Kedudukan keistimewaan orang Melayu dalam perlembagaan Malaysia adalah berdasarkan sejarah Negara ini yang telah diperintah oleh orang-orang Melayu sejak berabad-abad lamanya. Bagaimanapun perlembagaan juga menetapkan prinsip samarata bagi seluruh warganegara Malaysia di sisi undang-undang.


DALIL KEENAM

Prinsip multi etnik dan samarata ini sebenarnya tidak wujud di mana-mana Negara di dunia ini kerana setiap Negara mengamalkan konsep adanya bangsa, agama, bahasa dan budaya teras dalam tiap-tiap Negara walaupun Negara ada pelbagai kaum seperti di Amerika Syarikat.

DALIL KETUJUH

Prinsip multi etnik PR juga menjurus kepada multi religion iaitu seolah-olah semua agama setaraf di Malaysia. Di Malaysia, orang Melayu harus mempertahan dan memperjuang agama Islam dan agama Islam tidak boleh di samatarafkan dengan lain-lain agama di Negara ini. Di negeri Selangor yang diperintah oleh PR usaha sedang dibuat oleh Kerajaan Negeri PR untuk meningkatkan kedudukan agama selain dari agama Islam. Satu jawatankuasa khas menjaga kepentingan agama bukan Islam telah ditubuhkan di mana disyaratkan setiap projek perumahan yang besar mengkhaskan kawasan untuk membina rumah ibadat bukan Islam.

DALIL KELAPAN

Dari sudut bahasa pula kita perhatikan konsep multi lingual mula dilaksanakan oleh kerajaan PR di Pulau Pinang. Di mana, jalan-jalan raya tertentu di tulis dalam pelbagai bahasa iaitu bahasa Cina dan India disamping bahasa Melayu. Tindakan sedemikian sebenarnya bercanggah perlembagaan yang meletakkan kedudukan bahasa Melayu yang merupakan bahasa rasmi Negara ini.

DALIL KESEMBILAN

Terdapat laporan yang menyatakan ada golongan di dalam parti PR yang ingin mengubar perlembagaan baru bagi mengantikan sediaada. Perlembagaan baru ini dikatakan akan menghapuskan kedudukan istimewa orang-orang Melayu, agama Islam dan bahasa Melayu.

SEJARAH PARTI-PARTI DALAM PR

DALIL KESEPULUH

Orang-orang Melayu harus menyedari sejarah parti DAP. Parti DAP sebenarnya lahir dari parti PAP semasa Singapura dalam Persekutuan Malaysia dahulu. Parti ini lantang memperjuangkan konsep Malaysian Malaysia yang sebenarnya memudaratkan kedudukan orang-orang Melayu. Kedudukan orang di Singapura di bawah pemerintahan PAP jelas menunjukkan orang Melayu terpinggir dalam semua aspek pembangunan, ekonomi, politik, social dan sebagainya. Walaupun bilangan orang Melayu berjumlah 15% di Singapura. Seorang pensyarah bernama Lili Zubaidah dalam kajiannya mengenai kedudukan orang Melayu di Singapura jelas mengambarkan bagaimana orang-orang Melayu terpinggir dalam arus kemajuan di Singapura. Malahan Kerajaan menganggap kelemahan orang Melayu adalah kerana sikap budaya orang Melayu sendiri (cultural deficit).

DALIL KESEBELAS

Prestasi parti DAP dalam Kerajaan Negeri di Pulau Pinang, Perak dan Selangor jelas menunjukkan beberapa tindakan dan perkembangan yang negatif terhadap orang-orang Melayu.

DALIL KEDUA BELAS
 
Parti PKR lahir daripada parti UMNO sendiri akibat daripada tindakan pemecatan Dato’ Seri Anwar daripada UMNO. Jika diteliti perjuangan PKR ia lebih bercorak kepentingan individu iaitu untuk memperjuangkan cita-cita Dato’ Sri Anwar di Malaysia. Tidak ada gagasan dan prinsip perjuangan untuk menegakkan kepentingan orang-orang Melayu secara keseluruhan.


PENGHAPUSAN INSTITUSI MELAYU

DALIL KETIGA BELAS

Gabungan parti PR di mana PAS, DAP berkerjasama lebih menjurus kepada untuk menghapuskan institusi parti Melayu UMNO. Pengundi-pengundi cina yang menyokong PAS ialah semata-mata bertujuan untuk menghapuskan parti UMNO tapi bukan bersetuju dengan prinsip perjuangan parti PAS. Parti DAP yang bekerjasa dengan PAS walaupun mempunyai prinsip perjuangan yang berbeza dan bertentangan, mereka bersatu hanyalah untuk menghapuskan sokongan orang Melayu terhadap parti UMNO. Kesemua parti-parti dalam PR terutamanya DAP telah melaksanakan pelbagai program untuk menyemai persepsi negatif terhadap kerajaan BN terutama dari sudut mengatakan kerajaan sekarang ini mengamalkan rasuah dan kronisme secara meluas. Kempen secara besar-besaran memburukkan kerajaan dalam amalan rasuah telah banyak mempengaruhi pengundi-pengundi daripada orang Melayu, Cina dan India hingga mereka mempunyai anggapan kerajaan yang memerintah ini adalah kerajaan rasuah dan dengan itu perlu diubah dan digulingkan daripada memerintah Negara ini dalam pilihanraya akan datang.

DALIL KEEMPAT BELAS

Jika diteliti tidak ada apa-apa ikatan antara parti PAS dan DAP yang membolehkan kedua-duanya bergabung untuk memerintah Negara ini. Barisan Nasional yang dianggotai oleh UMNO, MCA, MIC dan lain-lain parti komponen telah terbukti sejak merdeka lagi melalui prinsip tolak ansur kompromi dan dasar-dasar pregmatik telah berjaya melahirkan Negara Malaysia maju dalam bidang ekonomi dan stabil dari segi politik hingga dihormati diperingkat antarabangsa. Dikhuatiri kemajuan yang telah dicapai sejak merdeka ini akan terungkai jika BN tidak lagi memerintah Negara ini.

REKOD PENCAPAIAN NEGARA DI BAWAH BN

DALIL KELIMA BELAS

Sejak mencapai kemerdekaan UMNO melalui Perikatan dan BN telah menerajui pemerintahan Negara ini. Secara ringkasnya, pencapaian UMNO dapat dirumuskan seperti berikut:
 • Meningkatkan kedudukan dan kemajuan agama Islam di Malaysia melalui pembinaan infrastruktur agama Islam seperti masjid, surau, sekolah dan institusi pengajian tinggi Islam di setiap pelusuk Negara. Pembinaan Putrajaya jelas menunjukkan kedudukan dominen agama Islam Negara ini. Pelbagai pembangunan agama Islam dalam pelbagai bidang seperti perbankan Islam, insuran Islam, pendidikan Islam sedang giat dimajukan di Negara ini.
 • Kewujudan kelas menengah dan professional di kalangan orang Melayu yang tidak wujud semasa mencapai kemerdekaan dulu.
 • Kedudukan orang Melayu dalam perkhidmatan awam dan perkhidmatan kerajaan telah dapat diperkukuhkan. Di mana, peringkat pengurusan tertinggi dalam agensi-agensi Kerajaan dan syarikat Kerajaan di terajui oleh orang-orang Melayu.
 • Kerajaan BN yang diterajui oleh UMNO telah berjaya mengekalkan perpaduan dan pembangunan Negara ini bagi semua rakyat. Malaysia kini dianggap sebagai satu Negara Industri yang maju di peringkat pertengahan dan dijangka  pada tahun 2020 Malaysia akan menjadi Negara yang maju sepenuhnya.
 • Daripada Negara yang berasaskan pertanian, Malaysia telah muncul sebagai Negara yang berteraskan pelbagai  bidang kemajuan. Malaysia telah diberi taraf kedudukan yang tinggi dalam senarai Negara perdagangan dan senarai Negara kompetitif di peringkat antarabangsa.
 • Kejayaan Malaysia sejak mencapai kemerdekaan banyak berasaskan kepada dasar yang praktikal dan pregmatik yang lahir daripada tolak ansur daripada parti-parti komponen BN yang member peluang kepada semua kaum. Malahan ramai yang beranggapan bahawa Malaysia ialah sebuah Negara yang dipanggil ‘a land of opportunity’.

N27 Merlimau: Bukti rakyat Merlimau meluat dengan Ali Rustam?!!

0


Itulah uniknya rakyat di Dun N27 Merlimau ini, untuk menunjukkan betapa sayangnya mereka kepada Kerajaan Barisan Nasional (BN) di bawah kepimpinan Ketua Menteri Datuk Wira Ali Rustam, panji-panji BN bukan sahaja mendominasi Merlimau, malahan dengan sepenuh bangga menjadikannya sebahagian daripada deko di rumah-rumah mereka sendiri. Malahan, terdapat juga pemis-premis perniagaan yang turut serta dalam semangat untuk memastikan calon hamPas sekali lagi dapat dihumban ke Selat Melaka (selepas Pesuruhjaya hamPAS lemas dalam PRK Bagan Pinang lalu) tanpa memikirkan risiko kehilangan pelanggan.

Satu senario yang agak menarik buat golongan yang teramat yakin bahawa UMNO/BN bakal ditalkinkan dalam PRU-13 nanti!

N3 Khas Untuk PRK Kerdau

0

SAMA-SAMA KITA BERI SOKONGAN KEPADA CALON KITA ESOK!

N3 Khas Untuk PRK Merlimau

0

*MARI KITA SAMA-SAMA MERAMAIKAN HARI PENAMAAN CALON!

Khamis, 24 Februari 2011

Kerajaan berkebajikan PAS: RM 93 seorang untuk anak Kelantan yang terkandas di Mesir, tetapi RM 2 Juta untuk sebar fitnah!!!

1

Ingatan buat pengundi Kerdau dan Merlimau!!! Jangan terpedaya lagi....

0

MENCARI KEBENARAN! - Siri 1

0

Memang dasar Perompak Kekayaan Rakyat (PKR)...

0

Nik Abduh Nik Aziz hina Rasulullah S.A.W.

0

Mymassa: Merakyatkan Maklumat

0
video

Untuk tatapan rakyat Malaysia yang sayangkan keharmonian dan perpaduan yang dinikmati selama ini. Saksikan video ini dengan hati yang insaf dan fikiran yang terbuka. Buatlah penilaian yang terbaik demi masa depan anak-anak bangsa kita!

TAHNIAH!!! Harimau Muda Mengaum di Shah Alam!

0

No 8 : Vrooooommmmm.....lihat la gaya ku merempit. No 11 : Woit....aku nak join!!!
(Sumber gambar : AP)

Player Malaysia : Seiring dan sejalan..jeng3x...(Sumber gambar AFP)

No. 8 : Ada gaya Beckham amik free kick x? (Sumber : AFP)Laungan Ultra Malaya!!! (Sumber AFP)


Muslim : Tengik gile bau keti..macam macha kat kedai mamak...(sumber : AFP)

AGAK-AGAK LELAKI Y BERAHI TAK?.....hehehe...(gambar cilok dari AFP)


Rabu, 23 Februari 2011

BODOH BERTINGKAT-TINGKAT - Bila Mahasiswa Diperkudakan Pembangkang

1
Lihat apa jadi pada sistem pendidikan tinggi kita bila pembangkang masuk campur. Sepatutnya mahasiswa yang dikatakan golongan cerdik pandai tidak bertindak merosakkan harta benda awam. Inikan pula ditempat mereka menuntut ilmu. Tindakan mereka ini tiada bezanya dengan budak-budak di tepi jalan yang sering melakukan vandalisme.

Pilihan raya kampus kali ini menunjukkan tindakan aggresif balaci-balaci pembangkang di IPT. Sebelum ini kita dikejutkan dengan kehilangan seorang calon pro pembangkang di UM. 'Shafaat' dari kehilangan ini membenarkan ibu bapa pelajar tersebut masuk ke kampus dan melakukan solat hajat sambil berkempen. Tidak dilupakan tindakan pro pembangkang ini membawa 'mayat' yang seolah-olah kematian demokrasi di universiti, sebaliknya sebenarnya mayat-mayat tersebut menggamarkan mereka yang tak ubah seperti mayat hidup yang menikmati subsidi dan bantuan kerajaan tetapi tak habis-habis menyusahkan pihak yang membantu mereka.


Setelah kuat berpolitik, kebanyakkan mahasiswa terlebih pandai ini akan menamatkan pelajaran mereka dengan cukup makan. Yang menyedihkan adalah kebanyakkan mereka adalah peminjam PTPTN. Setelah gagal mendapat pekerjaaan dan gagal membayar balik pinjaman, gerombolan pemuda dan pemudi bongok (gagal cemerlang di universiti) menyalahkan kerajaan. Sekiranya diteliti semula, PTPTN merupakan 'biasiswa' sekiranya pelajar yang gagal mendapat biasiswa sebelum ini mendapat pointer yang tinggi (pelajar kelas pertama tak perlu bayar balik PTPTN). Tetapi kebanyak bongokwan (plural) ini tidak langsung mengambil kesempatan, tetapi mengambil peluang yang ada untuk terus menjadi balaci pembangkang.

Inilah hadiah kepada para sang balaci. Anda akan dipimpin oleh orang yang lebih bongok dari anda yang konon-kononya prihatin. Entah bila Mazlan Aliman ni masuk universiti pun tiada rekod mengenainya.

*Cuba buat survey kepada mahasiswa di IPT, adakah mereka benar-benar berminat dengan Pilihan Raya Kampus? Kebanyakkan akan menjawab tidak. Mereka lebih gemar menumpukan perhatian kepada pelajaran dan ambil kesempatan berlibur di hujung minggu. Kalau ada pilihan raya kampus, yang lelaki akan pangkah calon yang cun-cun, begitu juga sebaliknya. Bagi kebanyakan mahasiswa, politik kampus hanya untuk PUAK-PUAK YANG POYO!

ADAKAH PAS MASIH PARTI ISLAM? Hanya Bukan Islam Yang Ramai Mengundi PAS.

0
Saksikan video ini. Analisa Wong Chin Huat, salah seorang pengasas BERSIH membongkar rahsia PAS selepas PRU 2008.

Daripada analisa Wong, PAS hanya mengharapkan undi bukan Melayu untuk menang pilihan raya. Pada PRU tahun 1999, di kebanyakkan kawasan majoriti Melayu, PAS akan mendapat undi yang banyak.
 (klik imej untuk gambar lebih jelas)

Garisan biru menunjukkan komposisi pengundi Melayu. Bintik merah menunjukkan jumlah undi yang diterima oleh PAS. Menurut Wong, kita akan lihat hubungkait antara jumlah pengundi Melayu dengan jumlah undi yang diterima oleh PAS. Ini bermakna, lebih ramai pengundi Melayu, lebih banyak undi yang diterima oleh PAS.

Bezakan dengan PRU 2008, di mana kawasan yang kurang pengundi Melayu, disitulah PAS akan banyak mendapat undi.

 (klik imej untuk gambar lebih jelas)


Daripada graf dalam gambar, ada kawasan yang kurang pengundi Melayu tetapi PAS dapat undi melebih bilangan pengundi Melayu (bintik di luar garisan biru).

Daripada analisa Wong Chin Huat, PAS kini hanya bergantung kepada undi bukan Islam dan bukan Melayu. Tidak hairanlah PAS kini berebut dengan PKR untuk bertanding di kawasan campuran. Jika majoriti orang Islam dan Melayu menolak PAS:

 1. Adakah PAS masih nak mengaku mereka PARTI ISLAM?
 2. Adakah PAS mengatakan majoriti pengundi Islam dan Melayu yang mengundi UMNO BAKAL AHLI NERAKA?
 3. Adakah PAS menghukum mereka dengan dosa besar dengan mengatakan pengundi-pengundi tersebut melakukan perkara HARAM SYARIE?
 4. Adakah PAS berani mengisytiharkan majoriti MUSLIM MELAYU sebagai JAHILIYYAH?
PAS kini terlalu hina sehingga sanggup menghukum siapa sahaja menentang mereka. Tindakan mereka ini tiada bezanya dengan Muammar Gaddafi yang menembak mati rakyatnya. Allah S.W.T sendiri menunjukkan kepada kita betapa hinanya PAS sehingga SEORANG CINA BERANI MENCADANGKAN PAS SUPAYA MENJADI PARTI DEMOKRAT ISLAM. CINA YANG BERNAMA WONG CHIN HUAT JUGA DENGAN SECARA TERBUKA MENYAMAKAN ISLAM DENGAN AGAMA-AGAMA LAIN SEDANGKAN ISLAM ADALAH AD-DIN.

Tak percaya? Saksikan video tersebut sehingga habis terutamanya dari minit 17.35.


*PAS TAK UBAH MACAM ANJING KURAP DALAM PAKATAN RAKYAT!

BN - BARANG NAIK?!!

1


Puak-puak pakatan haramjadah ini, terutamanya hamPAS selalu kata BN bukanlah bermaksud Barisan Nasional, tetapi BARANG NAIK! Agaknya sebab itulah dalam laman web utama mereka, HaramkahDaily, banyak betul iklan-iklan seperti di bawah:
Apakah disebabkan kerana kebanyakan pemimpin BN, tanpa mengira paras rupa dan status senantiasa berjaya memikat dan memperisterikan wanita-wanita tercantik, sama ada dari dalam mahu pun luar negara??? Jadi BARANG apakah yang sebenarnya NAIK???


Normala Shamsudin dan Azmi Khalid

Zizie Dan Bung Mokhtar

Taib Mahmud dan isteri Lebanonnya
Maka persoalannya di sini, apakah para pemimpin dan penyokong terutamanya puak-puak hamPAS ini merupakan golongan mereka yang mengalami penyakit Erectile Disorder (ED) sehingga sentiasa memerlukan bantuan ubat-ubatan seperti yang banyak diiklankan dalam laman web dan blog-blog yang pro mereka? Apakah slogan BARANG NAIK yang dijerit-jeritkan selama ini sebenarnya tanda pengiktirafan kepada tokoh-tokoh kepimpinan dan penyokong BN yang sentiasa berjaya dalam memastikan penyeri rumahtangga mereka terdiri daripada kalangan ratu dan yang paling penting sekali, sentiasa "GEMBIRA" dan "BAHAGIA"???

Namun begitu, awas dengan penangan ubat-ubatan bantuan me'naik'kan 'barang' tersebut, kerana dikhuatiri sekiranya terlebih dos maka akibat-akibat seperti di bawah ini bakal berlaku!
Pelacur di Serambi Mekah???

"TUTOH" Bini kawan

Bawak lari anak dara orang untuk di"tutoh"