Rabu, 30 November 2011

PAU 2011: Agenda Menjana Ekonomi Orang Melayu






Perhimpunan Agung UMNO bukan sekadar menjadi medan untuk membincangkan strategi bagi membela nasib dan bangsa orang Melayu dan Islam.

Perhimpunan Agung UMNO juga sebenarnya menjadi medan kepada peniaga-peniaga bumiputera untuk mencari rezeki bonus hujung tahun. Ruang niaga yang disediakan dalam PAU 2011 kali ini juga lebih luas dan selesa, ala-ala Chatuchak Market di Bangkok.

Bayangkanlah setiap kali waktu rehat berpusu-pusu perwakilan ke gerai-gerai untuk membeli-belah. Itu belum campur yang datang ber shopping saja-saja. Memang murah rezeki usahawan Melayu setiap kali UMNO bersidang. Macam bonus tambahan lepas raya.

Inilah rezeki yang Allah SWT kurniakan kerana orang Melayu masih bersyukur dan menyokong UMNO. Bayangkanlah kalau UMNO sudah lama mati. Rasa-rasanya ada peluang tidak kepada peniaga Melayu untuk berniaga dalam kongres fuckatan?

Silap-silap kena roboh gerai lagi agaknya!



1 comments:

Tanpa Nama berkata... 30 November 2011 11:06 PTG

Sdra SDRa MyMassa,

minta izin masuk:

UMNO tidak bolih Berubah.

Untuk mencari sebab dan musabab asbab rasional rasion d etre why's logik dll semua sudah tau sadikit sebanyak ...
kalau nak buat forum maya , tak cukup isian catit hujah.

UMNO tidak mampu berubah.


Pada hakiki nya perjuangan yang sebenar adalah ubah UMNO untuk hadapi PR dan ambil alih kuasa dari PR di semua 4 negeri dan 1 negeri yang wajib di sahihkan melalui PRU.
Masaalah nya 3.4 juta ahli UMNO sudah menjadi peniaga warong jual telor setengah masak.
Najib kalau betul betul nak menang,sepatutnya mulakan transformasi dalam UMNO mulai 2008, baru panggil Idris untuk ETP KRA KPI liberalisasi dll.
Najib panggil aje Idris untuk buat laboratory untuk UMNO, dengan powerpoint dengan blue ocean stareji untuk UMNO mesti semua orang tergamang dan Najib cakap sikit aja, pasti orang lama yang di sindir itu, undur diri, tak payah suruh suruh di PAU.
Kalu nak menang PRU kali,saya wajib Najib kasi balik apa yang dia cairkan kepentingan Melayu yang dia mulai dengan Amanah saham PBN kuota Bumiputera yang di beri kapada non Bumi,tarik balik liberalisasi sektor ekonomi,ta payah lah bawa balik talent daripada 1,000,000 malaysia diaspora,tak payah lah bagi piecemeal one one handout kapada orang Melayu.Tak payah nak tunjuk liberal baik hati konon kapada Sekolah verakular, Namewee Cibai,tak payah lah nak kasi muka habis jual asset negara MAS...Tak payah lah bermuka dengan Obama, ingat dia kasi kita makan ke ?Tak payah pergi lawatan antara bangsa menagih syiok sendiri kepujian dari negeri itu dan ini.
Najib tak payah lah buat road show nak populist, tapi keluarga semua ada kepentingan macam CIMB MAS AA Sime E O.
Najib punya solution berasas throw money throw money throw money and sell asset demi asset...Cara ini bukan nya BLUE ocean strateji nama nya..
Cuba lah blue ocean dengan 3,433,536 ahli UMNO dulu.UMNO sudah mewakili orang Mealyu lagi sebab kepentingan orang Melayu sudah campak keluar.
Mungkin ade peluang kalu balik kapada UMNO Meminpin Melayu dan Melayu meminpin BN yang meminpin BN.
Ter Pulang kapada anda Najib, sebab PRU bolih buat 2013 ,tapi masa dah sengkat dan global ekonomi tidak menyebelahi anda.....dan kami orang Melayu.
Walau apa pun, saya pasti mau gemilang orang Melayu balik kepersada negera kita, dan 1Malaysia merugikan orang Melayu dan UMNO.


Berani kah Najib ?

Saya rasa tidak.

Kerana UMNO tidak bolih berubah.

arjuna waspada
changkat lobak.

Catat Ulasan