Isnin, 31 Oktober 2011

LEE KUAN YEW MAHU PERDANA MENTERI CINA MALAYSIA PERTAMA DISEGERAKAN1. KEMELUT Pendidikan seperti PPSMI dan Perpaduan di negara majmuk seperti Malaysia sangat banyak dirosakkan,dibantah dan dimusnahkan khuusnya oleh pemimpin-pemimpin DAP yang lebih cenderung mempertahankan Sekolah Jenis Cina mereka, walaupun mereka bercakap mengenai Malaysian Malaysia.

2.Melalui Malaysian Malaysia, mereka berharap akan dapat memerintah negara ini dengan melantik seorang Melayu DAP menjadi Perdana Menteri. Anda mesti ingat Lee Kuan Yew di dalam Memoirnya berkali-kali menceritakan bahawa beliau lebih baik daripada Tunku Abdul Rahman. Beliau mahu menjadi Perdana Menteri Cina Malaysia yang pertama.

3. Walaupun tidak berjaya, Lee Kuan Yew telah menjadikan dirinya sebagai Perdana Menteri Malaysia semasa melawat negara-negara barat pada awal tahun 1960an. Delegasi Singapura diistilahkan dengan nama Lee Kuan Yew sebagai Perdana Menteri, dengan duta-duta Singapura disebut tidak sebagai dari negara Malaysia.

4. Apabila DAP berjaya memerintah Pulau PInang dan Selangor, semua amalan politik di Singapura, iaitu amalan politik Lee KUan Yew digunakan semula. Lim Guan Eng, Cina aliran Lee Kuan Yew, tidak akan mengaku kalah dalam mana-mana ayat di mulutnya, nak minta maaf seperti minta maaf dengan Sultan Johor, ya dia akan buat namun selepas itu akan diselitkan kata-katanya bahawa Sultan Johor tidak akan campur urusan politik, dia akan saman Utusan dan sebagainya. Lim Guan Eng nak tunduk kepada Melayu, oh tidak sama sekali.

5. Di dalam hal ini, parti yang paling bahlul ialah PAS, terutama selepas Mat Sabur menjadi Timbalan Presiden PAS, selepas Mat Sabur dilantik dan menerima imbuhan-imbuhan penting daripada kerajaan Lim Guan Eng. Pada hari ini PAS menjadi cacamerba dan tak keruan, nak sokong perjuangan Islam kena tengok signal DAP dulu, nak pergi HIMPUN kena tengok mata Lim Kit Siang dulu, nak jalankan HUDUD kena tengok Karpal Singh dulu, pendek kata PAS dah hilang segala-galanya, maruah, kredibiliti, integriti.

6. JIKA DAP ikhlas, apa kata hanya satu sekolah kebangsaan sahaja yang menggunakan bahasa kebangsaan sahaja. Kalau Cina Singapura boleh hapuskan Sekolah Jenis Cina, Kalau Cina Indonesia boleh sekolah di Sekolah Kebangsaan, kalau CIna Kanada boleh tiadakan Sekolah Jenis Cina, mengapa Malaysia tidak boleh. Sebaliknya DAP mengapa hanya mahu memperkecilkan dan menidakkan bahasa Malaysia sebagai bahasa utama. bahasa penting dan bahasa persuratan.

7. Jawabnya, DAP tidak ikhlas. Anda blogger jangan berhenti menulis, perjuangkan negara ini daripada diperbodoh-bodohkan oleh Lim Kit Siang anak beranak.Anda mesti faham, Lee Kuan Yew telah memprojekkan Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri Malaysia. Apabila mereka menang PRU13,perlembagaan senang sahaja mereka ubah untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya mereka majoriti dalam Parlimen. Sedangkan Perlembagaan Singapura dan UMNO Singapura mereka boleh halau, apakan ini Malaysia, dengan bantuan NGO-NGO luar negara, sebagaimana Prof  Dr. Aziz Bari sedang menikmati imbuha n-imbuhan KAF, Yayasan Kristian, Yayasan Yahudi, IDEAS dan IKDAS atau IKD yang disponsor oleh para Yahudi di barat, yang perantaraannnya ialah Anwar Ibharim penyembah Yahudi.

4 comments:

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 6:57 PG

Kerajaan pun mangkuk juga sbb serah tanah ktmb di tg pagar.klau dah tahu spork mmg perangai mcm ni........mgkin Ada sesuatu yg terselindung.....

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 7:05 PG

ITULAH CINA PERANGAI DIA TAHAN EPF PEKERJA KITA KAT SINGAPORE, DIA TAHAN PERKESO, MINTA AIRE KITA, MINTA KTMB KITA...NE KAT MALAYSIA NAK SOKONG LAGI KER DAP ADIK PAP TU

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 9:20 PG

BERITA GUMBIRA BUAT PAS ...SELAMAT BERGUMBIRA PAS...INILAH YG PAS TUNGGU TUNGGU SELAMA INI.

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 1:31 PTG

TAhniah PAS...TAHNIAH PAS PASHIT PASDAPIQ TAHENIAH HARAMKAH ...TIMBALAN PM KARPAL SINGH...PAS MELUKUT DI TEPI DINDING BATU

Catat Ulasan