Jumaat, 28 Oktober 2011

DR. AZIZ BARI SERTAI DAP SEIRING DENGAN PHILOSOPHY 'AGAMA BARU' -

WALAUPUN Prof Dr. Aziz Bari asyik bercakap soal keadilan, kebenaran, kredibiliti, namun sebenarnya Dr. Aziz Bari amat-amat buta kerana tidak melihat keadilan di dalam kerajaan pimpinan BN selama ini kepada rakyat Malaysia. Beliau melihat keadilan di pihak PR sahaja. Mengapakah beliau tidak berhenti sahaja di UIA dan berpindah ke UNISEL?

Apakah beliau tidak faham kata-kata Dr. Hassan Ali, bahawa sekiranya perlawanan bola antara Kelantan VS Selangor, beliau tiada keperluan pergi berbanding HIMPUN. Inilah serangan sulit Dr. Hassan Ali, mantan Timbalan Ketua Pengarah BTN kepada Dr. Aziz Bari.

Beliau melihat semua kesalahan hanya pada BN, sebaliknya matanya hanya melihat kebenaran di pihak Pakatan. Pemikiran Dr. Aziz Bari bermaksud Lim Kit Siang lebih mulia daripada Sultan Selangor, Pemikiran Aziz Bari yang sekular itu juga bermaksud Yayasan Kritian dan Yayasan Yahudi seperti KAF lebih mulia kerana memberinya honorarium berbanding Yayasan Albukhary, begitu.

Bagi penulis, demi menjaga Kredibiliti UIA, Dr. Aziz Bari seelok-eloknya menyertai DAP dengan segera.
Selanjutnya mari kita perhatikan artikel ini...

1. Dr Mahathir bersetuju sebahagiannya dengan pendapat bekas Ketua Polis Negara berkenaan ancaman baru gelombang hak asasi tersebut.

2. “Separuh daripada apa yang Abdul Rahim kata adalah benar… ia digunakan untuk tujuan politik bukan untuk tujuan nak selamatkan orang. “Ini adalah yang ditakuti oleh Rahim Noor, tetapi umumnya kita mendokokng hak asasi tetapi setakat kita mampulah,”

4. Katanya masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan mengamalkan nilai-nilai agama yang konservatif tidak dapat menerima pengalaman hak asasi manusia sepenuhnya sepertimana yang diamalkan di Barat, misalnya penerimaan perkahwinan sejenis.

5. “Jika kita ikut Barat, yang mengamalkan hak asasi manusia melampau seperti membolehkan lelaki berkahwin dengan lelaki dan wanita berkahwin dengan wanita, (maka ini) harus ditolak terus".

Dalam isu ini Dr. Aziz Bari = Anwar Ibrahim = Al Gore = mereka senada seia serupa. Sangat jelas penyembah Yahudi yang sangat tegar!

6. Tanpa menyebut secara spesifik dalang dan parti politik yang memperjuangkan gagasan itu, Rahim berkata kelompok tersebut menjadi slogan hak asasi manusia sebagai ‘agama baru’ untuk melahirkan masyarakat sivil yang berpandangan liberal dan menolak sistem yang sedia ada termasuk institusi raja-raja. Katanya, kumpulan tersebut menjadi Amerika Syarikat dan United Kingdom sebagai kiblat baru perjuangan mereka.

7. Penggerak gelombang itu, katanya akan berusaha mempersoalkan dasar-dasar yang telah diterima oleh masyarakat majmuk di Malaysia sejak dari sebelum merdeka seperti kontrak sosial dan prinsip jus soli dan membina sistem baru yang berasaskan sama rata.

Penulis ulangi, Dr. Aziz Bari lebih baik berhenti di UIA, dan segera sertai UNISEL dan DAP, sekiranya beliau ada Integriti dan Kredibiliti.

0 comments:

Catat Ulasan