Isnin, 31 Oktober 2011

AZIZ BARI PERTIKAI LAGI SULTAN SELANGOR= BAHASA DALAMNYA DIA KATA SULTAN SELANGOR BODOH


1. Mari kita tafsir kata-kata Aziz Bari ( tak suai lagi digelar Prof dan Dr - sebab otak dia letak di lutut - tak belajar sejarah )...

Di ‘Forum Kemerdekaan’, sempena dengan Sambutan PAS Perak 60 Tahun di Masjid Tinggi, Bagan Serai Perak pada 29 Oktober 2011.

“Dan takala titah itu dibuat..apa yang disebut adalah tidak ada bukti..tidak ada bukti..Kalau tidak ada bukti saya kata tutup saja lah…tak ada bukti, tutup lah.

Maksud Aziz Bari kepada Sultan Selangor=
Tatakala titah itu dibuat, dari segi sastera, Aziz Bari menghina titah Sultan Selangor, ataupun memperolok-olokkan titah Sultan Selangor, memalukan Sultan Selangor .


Tidak ada bukti Tidak Ada Bukti Tidak Ada Bukti = Maksud Aziz Bari, Sultan Selangor Penipu, Sultan Selangor Bodoh, Sultan Selangor Cakap lepas cakap, sebab dalam psikologi 3X pengulangan ini bermaksud Aziz Bari kata Sultan Selangor Bodoh di mata Aziz Bari.


Tutup lah.= Maksud Aziz Bari, kalau Sultan Selangor bijak tutuplah, janganlah cakap,


“Tak ada bukti, mengapa masih lagi ditinggalkan ruang..seolah-olah gereja itu masih bersalah..
“Bukankah ini sesuatu yang menzalimi atau tidak adil kepada kawan-kawan kita orang Kristian itu”, katanya.

Seolah-olah gereja itu masih bersalah= Maksud Aziz Bari , dia bela Kristian, Aziz Bari membela kesucian gereja, maksud Aziz Bari ialah Sultan Selangor tak dak hotak.


menzalimi atau tidak adil= Maksud Aziz Bari Sultan Selangor Tidak Adil, Sultan Selangor Zalim, Sultan Selangor tak patut jadi Sultan Selangor, maksud Aziz Bari dia lebih pandai dari Sultan Selangor.

Tuan-tuan, inilah wajah dan pemikiran Aziz Bari yang telah disponsor oleh Yayasan Kristian, IKD, IKDAS, IDEAS, KAF dan pelbagai Yayasan Yahudi lagi. Silakan berikan sokongan 1000% kepada Aziz Bari.

3 comments:

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 2:04 PTG

Setuju Aziz Barrrri ne baik duduk di negeri tak dak raja, negeri Lim Guan Eng or negeri Lee Kuan Yew, kat sana bebas bercakap Liberal boleh, Plural boleh, komunis boleh, gay adil boleh, lesbian adil boleh, Bersih boleh Himpun tak boleh,Yayasan Kristian boleh yayasan Islam tak boleh,...Tahniah Aziz Bari Kitul Melayu Moden ...

Tanpa Nama berkata... 31 Oktober 2011 2:09 PTG

Ya bijak sekali tafsiran mymassa..mesti anda pakar dlm hal ini...

Tanpa Nama berkata... 6 November 2011 12:51 PG

setiap orang ada tafsirannya sendiri. kena perlu fikir secara rumit?kerana putar belit beginilah terjadinya semua ni.kita x layak mempertikaikan sultan sbb kita adalah rakyat dan dlm islam, kta mesti patuh kpada pemimpin...
ttpi jika pmimpin buat salah,perlu di ingt2kan krana ssngguhnya pemimpin kita adalah manusia yg takkan lari dari mbuat kslhan.
Allah tidak menilai dari segi pangkat.. renung2kan

Catat Ulasan