Rabu, 27 Julai 2011

Duit Rakyat Selangor Disalah Guna Untuk Selamatkan Pembangkang.


 Baru-baru ini MB Selangor lancarkan satu lagi slogan untuk Negeri Selangor. Slogan ini turut diletakkan di laman web Kerajaan Negeri.

Slogan Selangorku kononnya untuk tujuan membawa era baru lebih cerah untuk rakyat Selangor.

Sayangnya, slogan tersebut telah mula digunakan untuk tujuan politik walaupun baru beberapa hari dilancarkan.


Beginikah pentadbiran yang telus dan bersih jika secara terang-terangan duit rakyat digunakan untuk tujuan politik? Jika bukan untuk tujuan politik, kenapa ada gambar YDP PAS Kawasan Gombak?

Benarlah kata Datuk Noh bahawa Selangorku hanya slogan kosmetik. Yang jelasnya ialah slogan ini digunakan untuk selamatkan pakatan yang hampir tumbang. Lihatlah gambar semasa pelancaran  slogan ini. Tiada seorang pun pegawai Kerajaan Negeri Selangor yang sanggup hadir kerana ianya dah sah-sah adalah program politik.

Barisan depan yang dikhaskan untuk kepala2 jabatan kerajaan negeri kosong sehingga ketibaan Khalid Ibrahim. Ianya terpaksa dipenuhi oleh hadirin biasa / awam. Kemana perginya semua mereka?(Sumber Minaq jInggo)

Susahlah kalau pegawai Kerajaan Negeri pun dah mula menjauhkan diri. Kalau pegawai Kerajaan dah tak percaya, rakyat lagi lagi seribu kali tak percaya pada Khalid Ibrahim dan kuncu-kuncunya.

Cuma yang aku percaya bahawa kemesraan Khalid dan Faekah memang tak boleh disangkal. Tak malu ke pegang-pegang depan orang ramai.


*Seronoknya si khalid bila perutnya diusap oleh Faekah.

2 comments:

Tanpa Nama berkata... 27 Julai 2011 8:15 PTG

Fred...The Flintstones.

MymassaVoice berkata... 27 Julai 2011 8:23 PTG

Nantikan video PM diserang perusuh pagi tadi di blog ini pukul 9 nanti.

Tengah nak post.

Catat Ulasan