Selasa, 15 Mac 2011

GEMPAR!!! KERAjaan Pakatan Selangor tipu orang Cina, tetapi orang Melayu yang jadi mangsa!!!

BRENGSET!!! Rasanya itulah makian yang paling sesuai dihamburkan buat gerombolan pakatan haram Selangor berhubung usaha terbaru mereka untuk meMURTADkan sebuah sekolah kebangsaan dek kerana terkantoi dengan janji-janji pilihanraya yang tidak mampu ditunaikan. Akibat perbuatan gemar menanam tebu di bibir, penduduk berketurunan Tiong Hua di DUN Teratai (Janice LEE-DAP) dan DUN Lembah Jaya (Khasim Aziz-PAS) telah ditipu hidup-hidup oleh beruk-beruk fuckatan yang menjanjikan pembinaan sebuah sekolah Cina di kawasan tersebut sekiranya mereka menang pilihanraya umum lalu.

Allah Maha Besar! Oleh kerana Allah SWT selalu mengingatkan agar hambanya sentiasa menggunakan akal yang dikurniakan untuk berfikir, akhirnya puak-puak fuckatan bukan sahaja memenangi kedua-dua DUN tersebut, malahan diberikan juga peluang untuk memerintah Selangor. Nah, inilah bukti kebesaran Illahi! Kerana kalau fuckatan hanya menang di DUN itu sahaja dan tidak menguasai Kerajaan Negeri, maka akan timbullah pula alasan mereka tidak mampu melaksanakan janji kerana tidak membentuk Kerajaan. Sekarang, bukan sahaja mereka mampu untuk menunaikan semua janji, bahkan kalau ikutkan hati, mereka juga mampu untuk merungkai semua hasil usaha jasa Kerajaan BN terdahulu dan ubah Selangor mengikut acuan mereka.


Tetapi realitinya tidak sebegitu mudah. Akibat terlalu banyak menabur janji bak penjual ubat seks jalanan, akhirnya janji-janji tersebut memakan diri! Namun, kalau dah nama fuckatan haram, sudah tentu semua masalah boleh di'transform'kan menjadi masalah orang lain. Kalau tak BN yang menjadi mangsa, rakyat yang menanggung derita. Dan selalunya, di Malaysia ini, rakyat yang paling mudah diperbodohkan untuk menjadi mangsa, adalah tidak lain dan tidak bukan, orang Melayu itu sendiri. Sebabnya, orang Melayu itu gemar bertolak ansur dan tidak suka berfikir hal-hal yang rumit dan kompleks!

Kalau sebelum menang, dengan satu pihak janji stadium, dan satu pihak lagi janji sekolah. Tetapi ketika itu tiada siapa yang kisah untuk menyiasat, yang mana satu tapak stadium, yang mana satu tapak sekolah. Rupa-rupanya puak-puak fuckatan ini bijak menggunakan hanya satu tapak tanah kosong sebagai modal janji. Yang penting ketika berjanji, tidak boleh kedua-dua pihak berada dalam satu majlis yang sama!

Sekarang selepas menang, dua-dua pihak datang menuntut janji. Namun, kerana ketidakcekapan puak-puak fuckatan menguruskan negeri (apatah lagi janji), tapak tanah kosong di kawasan berkenaan telah diwartakan untuk didirikan sebuah stadium (stadium apa, kena tanya Khalid MB. Mungkin Selangor bercadang untuk menjadi tuan rumah Piala Dunia yang akan datang agaknya!). Maka menyemaraklah kemarahan orang Cina Ampang! Apakah impian orang Cina di Pandan untuk mendapatkan sebuah sekolah Cina di Pandan bakal berkubur...?!!

Tetapi kalau dah namanya ULTRA-KIASU, orang-orang Cina tidak mengalah. Mereka terus berusaha mati-matian untuk mendapatkan sebuah SJKC seperti yang dijanjikan walaupun tapak tanah sudah tidak ada lagi. Cuba teka siapa yang menjadi mangsa? BETUL!!! Orang melayulah siapa lagi! Dengan alasan penduduk Cina merupakan 90% penduduk, kini SEKOLAH KEBANGSAAN PANDAN PERDANA SEDANG DIUSAHAKAN UNTUK DIUBAH STATUS MENJADI SEBUAH SJKC!!! Dan yang lebih parah, usaha ini turut didukung oleh Khawarij-khawarij berdarah hijau PAS dan telah pun dibawa ke KPM untuk pertimbangan lanjut dan kelulusan!

Kita nak tanya puak-puak fuckatan ini satu soalan, peratus BUMPUTERA di negara ini melebihi 65%, APAKAH MEREKA BAKAL MENYOKONG KERAJAAN BN JIKA SEKIRANYA SATU DASAR PENDIDIKAN BARU DIGUBAL UNTUK MEMASTIKAN SEMUA SEKOLAH DI NEGARA INI MERUPAKAN SEKOLAH KEBANGSAAN, TERMASUKLAH MENUTUP SEKOLAH-SEKOLAH SJKC DAN SJKT BAGI MENCAPAI MAKSUD TERSEBUT?!! Jawab dahulu persoalan tersebut sebelum menjadikan rakyat sebagai mangsa akibat pelacoran politik murahan mereka yang tidak berkesudahan. Bukankah mereka sendiri yang lantang mencanang SAMA RATA, SAMA RASA, DEPAN BELAKANG SAMA SAHAJA???

0 comments:

Catat Ulasan