Isnin, 28 Februari 2011

N27 Merlimau: Yuhaizat menderhaka kepada ibu bapanyanya!!!


Hari ini akhbar SINAR menyiarkan satu artikel berkenaan calon Pas Merlimau yang digambarkan telah mendapat restu ahli keluarganya, termasuk ibunya untuk bertanding sebagai pencacai kafir laknat DAP bagi menentang UMNO/BN. Memetik kata Yuhaizat yang gemar menular ketika waktu bekerja, keluarganya yang dikatakan sebagai penyokong tegar UMNO selama ini telah memperkenan hasrat Yuhaizat untuk mencuba nasib sebagai penjilat DAP setelah merasakan perjuangan UMNO selama 50 tahun memakmurkan negara dan menegakkan kesucian Islam sebagai tidak relevan lagi. 

Yuhaizat yang membesar sehingga overweight hasil rezeki ibu bapanya sebagai pemimpin UMNO tempatan bukan sahaja tidak bersyukur di atas kurniaan rezeki Allah melalui pengurusan telus dan cekap kepimpinan UMNO/BN selama ini, bahkan beliau kini tidak lebih daripada umpama anjing yang diberi makan tetapi menggigit pula tangan tuannya! Namun persoalannya di sini, benarkah beliau telah mendapat restu ibunya untuk menjadi pencacai DAP?!! Menurut sumber Mymassa yang tepat (petik slogan HaramkahDaily), perkara tersebut adalah tidak benar. Bahkan sesi temubual dengan akhbar Sinar tersebut hanyalah satu helah lakonan Yuhaizat untuk menutup semua spekulasi berhubung tindakan beliau yang sanggup menderhaka ibunya sendiri demi menurut rasa hatinya untuk menjadi hamba DAP.

Sekiranya artikel di atas diteliti dengan sedalamnya, didapati tiada sebarang kenyataan direkodkan daripada ibunya sendiri berhubung pencalonan Yuhaizat sebagai calon khawarij PAS. Yang ada hanya kenyataan abanganya dan kenyataan syok sendiri daripada beliau sendiri. Dapat diperhatikan juga, Yuhaizat telah bersikap sangat kurang ajar apabila memaksa ibunya untuk turut serta dalam sidang media tersebut tanpa kerelaan hati. Perhatikan betul-betul wajah ibunya di atas. Jelas terpancar wajah sugul dan menahan sebak kerana diperlakukan sedemikian rupa oleh darah dagingnya sendiri!!! Gambar-gambar tersebut juga terakam pada artikel susulan dalam akhbar berkenaan. Takkan semua gambar yang dirakam wajah ibunya begitu bukan?!!

Kepada saudara Yuhaizat, bertaubatlah! Ingatlah syurga terletak di bawah telapak kaki ibumu, bukan kaki busuk N.ajis!!! Mungkin di dunia ini tok gurumu boleh menjanjikan sorga dengan membai'ah ibu bapamu, tetapi ingat akhirat itu pasti datang jua! Takutlah kepada Allah SWT! Nescaya Dia akan membuka hati dan akalmu ke jalan yang diredhaiNYA! Wallahua'lam. 


0 comments:

Catat Ulasan