Selasa, 30 Mac 2010

Pendedahan mengenai kaitan Anwar - Al Gore taja Yahudi Israel

2Kumbang kembali menulis kerana jelek melihat Anwar mempertahankan diri kononnya beliau tiada kaitan langsung dengan Yahudi dan Israel.

Sedangkan satu dunia tahu Anwar telah menandatangani Perjanjian Annapolis Summit pada tahun 2007 yang cukup jelas perjanjian itu mengiktiraf pembentukkan negara haram Israel. Klik sini. Situasi ini jelas menunjukkan Anwar mempunyai kaitan rapat dengan Yahudi dan Israel.

Bukan sekadar itu pihak Yahudi dengan Al-Gore sebagai penggeraknya telah merancang kebangkitan Anwar Ibrahim selepas bebas dari penjara dengan melibatkan mantan timbalan perdana menteri itu di dalam pelbagai organisasi pimpinan beliau.

Organisasi yang paling kontroversi yang dianggotai Anwar ialah Generation Investment Management Group sebuah badan pemikir milik Parti Demokrat yang beroperasi di London.

Al-Gore telah melantik Anwar sebagai ahli Lembaga Penasihat Antarabangsa organisasi itu dengan gaji lumayan pada tahun 2005 dan Anwar perlu menghadiri mesyuarat 2 kali setahun serta menjalankan tugas-tugas khas yang dirahsiakan oleh organisasi itu dari dunia luar.

Ada pihak yang berpendapat tujuan Anwar menyertai organisasi ini adalah tujuan untuk mengumpulkan dana politik beliau.

Turut menyertai Generation Investment Management Group sebagai ahli Lembaga Penasihat Antarabangsa ialah Simon Zadek dan Mary Robinson. Anwar kali terakhir menghadiri mesyuarat organisasi itu ialah pada 18 Mac lalu di London dan Anwar terang-terangan memberitahu telah menghadiri mesyuarat organisasi itu di Twitter,Facebook dan blog kepunyaan beliau.

Generation Investment Management Group Taja Israel

Apa yang menjadi kontroversi ialah apabila Generation Investment Management Group telah menaja syarikat Greenroad dari Israel sebanyak 10 juta Dollar Amerika pada 22 februari lalu. Perkara ini telah menimbulkan ramai tanggapan daripada masyarakat antarabangsa yang Al-Gore melalui organisasinya itu terang-terangan ingin membantu Israel dari sudut bantuan dana yang akhirnya memberi sumbangan kepada pertumpahan darah umat Islam di Palestin.

Ada di kalangan media antarabangsa turut menggelarkan Al-Gore dan sebagai Usahawan Israel dengan bantuan berkenaan dan Al-Gore turut memberitahu yang bantuan beliau itu hanya bersifat permulaan serta banyak lagi bantuan yang akan menyusul.

Hubungan Al-Gore dengan Israel daripada segi bantuan dana telah bermula sejak beliau menjadi Naib Presiden Amerika lagi dan hal ini dapat dilihat nama Al-Gore telah tersenarai di dalam laman web Jewish National Fund. Penyumbang dana Israel juga pernah menghadiahkan 1 Million Dollar kepada Al-Gore dan beliau membalas balik tahun ini dengan 10 Million Dollar kepada syarikat Israel.

Hubungan Al-Gore yang terlalu baik dengan Israel ini menimbulkan tanda-tanya apa peranan Anwar Ibrahim di dalam hubungan itu. Apatah lagi Anwar bergelar ahli lembaga penasihat antarabangsa dan hadir dalam mesyuarat organisasi yang memberi bantuan secara langsung kepada syarikat Israel.

Tatkala Anwar sibuk untuk bercerita mengenai Israel di Parlimen. Apa kata Anwar menerangkan semua kaitan beliau ini kepada umum.

Rakyat semua mahu tahu adakah Anwar benar-benar tidak terlibat langsung dengan yahudi dan Israel atau hanya cakap tak serupa bikin serta ingin menipu rakyat ?

sumber : kumbang

Akhirnya SN Nair akui Anwar lakukan seks luar tabie

0
Oleh CyberTrooper, AIDCclub

Sankara Nair, peguam peribadi Anwar Ibrahim dalam kenyataannya kepada Malaysiakini semalam akhirnya mengakui anak guamnya telah melakukan seks luar tabie kepada bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Peguam peribadi Anwar yang merangkap salah seorang peguam bela Anwar itu membidas Peguam Negara yang tidak mahu mengugurkan kes liwat Anwar dengan membandingkan kes Anwar sama dengan kes Chua Soi Lek.

Skandal Chua Soi Lek didedahkan dalam bentuk VCD yang melibatkan seks oral dengan seorang WANITA Cina. Mereka dilaporkan melakukan perbuatan suka sama suka.

Manakala Anwar pula didedahkan oleh bekas pembantu peribadinya, seorang LELAKI Melayu. Mereka dilaporkan melakukan perbuatan paksa rela.

Kata Sankara, "Malah, seks oral sama ada dengan (rela) atau tanpa kerelaaan tidak ada bezanya dengan seks melalui dubur dan ia dengan jelas boleh didakwa menurut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang mana Anwar kini didakwa".

"Ini adalah diskriminasi dalam bentuk yang paling tinggi dan bukti jelas bahawa AG adalah berat sebelah. Justeru, saya menggesa AG agar menggugurkan dakwaan yang dikenakan ke atas Anwar."Klik di sini

Blogger gelagat anwar ketika membahaskan topik ini membezakan perlakuan seks di antara Anwar dan Chua Soi Lek

Chua Soi Lek mengakui individu dalam DVD itu adalah dirinya dan memohon maaf kepada rakyat Malaysia. Sebagai bukti keikhlasannya, dia telah meletakkan jawatannya sebagai Menteri Kesihatan. Barangkali kerana sikap jujur dan gentlement ini, perwakilan MCA memaafkannya serta memilihnya sebagai Presiden MCA yang baru.

Manakala Anwar Ibrahim pula bersikap tidak gentlemen, tidak mahu mengaku apa yang telah dilakukan, berdolah dalih, menangguh-nangguhkan kes (kerana takutkan sesuatu?) serta tidak mahu bersumpah dengan nama Allah untuk membersihkan diri. Walaupun menafikan melakukan perbuatan terkutuk itu tetapi tindak-tanduknya serta tindakan terdesaknya meminta pertolongan luar negara membuktikan Anwar sebenarnya terlibat dalam perbuatan keji tersebut.

Kalau Anwar berani mengaku secara terbuka seperti Chua Soi Lek, mungkin Anwar lebih diterima oleh masyarakat Melayu yang liberal dan terbuka, siapa tahu, hujah blogger gelagat anwar.Klik di sini

Blogger itu juga turut membezakan kes Chua Soi Lek tidak dilaporkan kepada polis oleh mangsanya, sebaliknya dalam kes Anwar, mangsanya sendiri yang telah tampil membuat laporan kepada pihak polis.

Jadi kalau Sankara mahu samakan kes Chua Soi Lek dengan kes Anwar memang tidak tepat, kecuali Anwar mengaku melakukan perbuatan terkutuk itu dan meminta maaf secara terbuka kepada Saiiful dan keluarganya serta seluruh rakyat Malaysia kerana melakukan penipuan dan pembohongan terbesar selama ini.

Jangan diharap Wan Azizah akan mendedahkan skandal Anwar itu, seperti yag telah dilakukan oleh bekas-bekas inner cicle Anwar seperti Zahrain mendedahkan pembohongan Anwar dalam 16 September atau seperti Zul Nordin mendedahkan perancangan Anwar memfitnah Najib menggunakan isu fitnah yang direka, Al Tantuya.

Wan Azizah sudah lama tahu, tabiat buruk suaminya itu, semua orang tahu perkara itu. Bukan rahsia lagi. Ezam pun pernah mendedahkan. Tetapi Azizah sengaja mendiamkan diri dan berusaha melindunginya, walaupun pekung sebenar telah mula berbau kepada umum.

cybertrooper

Lim Guan Eng Mahu Kerajaan Tangkap Businessman Kaum Cina ?

0Dr Novandri Hasan Basri

Penulis ingin merujuk kepada laporan berita terbaru tentang Lim Guan Eng yang mengungkit isu saham bumiputera yang 'hilang' seperti yang didakwa oleh beliau.

Mengulas lanjut, Lim berkata pendedahan itu tidak menghairankannya memandangkan ekuiti bumiputera sekarang masih gagal mencapai sasaran 30%, seperti yang digariskan Dasar Ekonomi Baru.

"Siapa sebenarnya yang dapat. Di sini saya rasa (golongan) yang tidak dapat ialah rakyat Malaysia, termasuk masyarakat Melayu.

"Bermakna ada ketirisan, ada kebocoran sebanyak RM52 bilion saham yang sepatutnya masih di tangan Bumiputera tapi tidak ada di kalangan Bumiputera.

"Saya rasa ini satu skandal. Saya harap satu siasatan dapat diadakan, macam mana saham-saham ini boleh hilang kerana ini adalah satu pengkhianatan.

"Kerajaan mesti tangkap penyangak ini yang merampas saham-saham ini."

Menjawab soalan wartawan kemudiannya, Lim berkata Pakatan Rakyat telah menjalankan siasatan dan mengenal pasti golongan melakukan tindakan seperti itu sebagai 'kroni BN.'- seterusnya

Pertama, kenyataan Lim Guan Eng berbau jahat dan tidak tepat. Saham-saham tersebut tidak hilang seperti yang didakwa oleh beliau tetapi bertukar tangan ke tangan pihak yang lain.

Dan secara logiknya, saham tersebut tidak bertukar tangan kepada bumiputera yang lain tetapi kepada businessman bukan bumiputera yang mempunyai kemampuan untuk menawarkan nilai saham yang lebih tinggi daripada pasaran.

Dan logiknya, tidak akan berlaku pengurangan di dalam pegangan saham bumiputera jika pertukaran saham adalah sesama bumiputera.

Kedua, persoalannya sekarang ialah apakah saham yang bertukar tangan dari bumiputera kepada bukan bumiputera wajar dianggap skandal seperti yang didakwa oleh Lim Guan Eng?

Apakah businessman bukan Bumiputera wajar dilabelkan sebagai penyangak dan penyamun kerana merampas saham-saham tersebut seperti dikatakan oleh Guan Eng?

Apakah mereka itu wajar ditangkap seperti yang disarankan oleh Guan Eng?

Realitinya, businessman bukan bumiputera terutamanya kaum Cina pasti akan marah dengan kenyataan terbaru Lim Guan Eng DAP Sosialis itu. Mereka pasti terasa amat terhina dan hilang maruah mereka dek keceluparan beliau.

Penulis menjangka bahawa Lim Guan Eng akan dipanggil untuk menghadap pertubuhan-pertubuhan Perniagaan Kaum Cina kerana telah memburuk-burukkan nama baik mereka.

Dan jika pertubuhan-pertubuhan tersebut tidak kisah, ianya jelas menunjukkan bahawa businessman bukan bumiputera memang penyangak dan perampas saham-saham seperti yang dikatakan oleh Lim Guan Eng.

Penyangak dan perampas saham atau menafikan dakwaan Guan Eng ? Yang mana satu yang akan dipilih?

Seperkara lagi, jika Lim Guan Eng benar-benar ikhlas untuk mendapatkan jawapan yang sebenarnya, beliau boleh memulakan usaha murni itu dengan menyoal siasat Anwar Ibrahim, rakan politik beliau sendiri. Di sini penulis sediakan mukadimahnya :-

Bapa Anwar Ibrahim, Datuk Ibrahim Abdul Rahman dan adik-beradik beliau yang memegang saham berjumlah lebih daripada 7.1 juta unit di dalam 3 syarikat besar.

Pada 2 May 1998, Dato' Ibrahim Abdul Rahman, telah memiliki 250,000 saham di dalam Pengkalen Holdings Berhad and 3,790,500 di dalam Nissan Industrial Oxygen Incorporated.

Farizon pula memiliki 250,000 saham di dalam Pengkalen Holdings Berhad. Marzukhi pulamemiliki 2,800,000 saham di dalam syarikat Penas Corporation.

Ibrahim Abdul Rahman turut memiliki 2,000,000 saham di dalam Industrial Oxygen Incorporated Bhd pada tahun 1993. klik di sini

Dimanakah saham-saham tersebut ? Siapakah yang memberikan saham-saham tersebut?

Persoalannya sekarang ialah apakah Guan Eng akan terus berlakon dan menegakkan isu 'ketirisan saham' selepas ini atau buat-buat tidak endah lagi kerana rakan politik beliau pun penyangaknya juga?

Tun M atau Teng Hock Nam yang rasis?

0Ketua Gerakan Pulau Pinang, Teng Hock Nam menyelar bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung peranannya merasmikan mesyuarat agung tahunan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa).

Dalam kenyataannya hari ini Teng juga membidas Tun Mahathir yang menyampaikan ucapan semasa merasmikan Mesyuarat Agung Perkasa kali 1 yang didakwanya bersifat perkauman dan 'menjijikan'. klik di sini. Soalan saya:

1. Daripada mana Teng Hock Nam mendengar ucapan Tun Dr Mahathir semasa merasmikan mesyuarat agung tahunan Perkasa?

2. Teng Hock Nam faham atau tidak bahasa Melayu?

3. Tunjukkan di mana ucapan Tun Mahathir yang bersifat perkauman dan 'menjijikkan' itu.

Tuduhan melulu daripada Teng ini membuktikan Gerakan sengaja mencari pasal dengan orang Melayu yang semakin meluat dengan beberapa kenyataan pemimpin Gerakan seperti Lim Keng Yeik, Koh Tsu Koon dan terbaru daripada Teng. Teng bukan sahaja membuat fitnah tetapi cuba memburuk-burukkan imej mantan perdana menteri yang juga seorang negarawan.

Ramai pihak sebenarnya cuba menghalang kehadiran Tun ke majlis PERKASA ini dan Tun sendiri sedar apabila Tun mengatakan 'ramai pihak menasihatkan beliau agar jangan merasmikan mesyuarat Perkasa kerana ia boleh mencemar imej dan nama baiknya. Namun, katanya, nama beliau sudah tercemar dulu angkara dikeluarkan dari UMNO'

Berikut saya siarkan ucapan Tun yang dicatat oleh Hasnurul Mohamed (Utusan Malaysia) yang membuat liputan langsung Mesyuarat Agung Perkasa kali pertama. Para pembaca boleh menilai sendiri sama ada benar atau fitnah kenyataan yang dibuat oleh Ketua Gerakan Pulau Pinang itu. Jika tidak ada unsur-unsur seperti yang didakwa oleh Ketua Gerakan itu maka suka kita mencadangkan agar dikeluarkan sahaja Gerakan daripada Barisan Nasional.

Catatan Hasnurul Mohamed:

Dr Mahathir menjelaskan, kerajaan perlu mendengar pandangan dan rintihan daripada semua rakyat tanpa mengira kaum - kerana kita berada dalam sebuah negara yang demokratik. Membentuk sebuah kerajaan atau tidak, bergantung kepada sokongan undi. Kalau ramai rakyat yang tidak mengundi, parti tidak akan mendapat kemenangan.

Oleh itu, penting bagi kerajaan dengar rintihan rakyat, di samping cuba mengambil kira pandangan mereka (rakyat). Bukan daripada satu kaum tetapi daripada semua kaum.

Orang Melayu perlu mengambil kira orang India serta Cina dan di Sabah atau Sarawak, kata Dr Mahathir. Walaupun jumlah mereka tidak ramai dan tidak dapat menentukan siapa yang akan memerintah.

Namun, katanya, orang Melayu perlu beringat bahawa kemenangan bukan bergantung kepada ratusan ribu undi tetapi kelebihan satu undi sahaja, Satu undi itulah yang akan menentukan menang atau kalah seseorang atau sesebuah parti.

Kata Dr Mahathir, jumlah yang sebesar ini (yang hadir pada mesyuarat agung Perkasa) harus diberi perhatian. Hendak menang atau kalah bukan kerana ribuan undi, dua tiga undi pun boleh menentukan menang atau kalah.

"Kalau mereka ada rintihan dan perasaan tidak puas hati, harus dengar. Kalau tutup telinga atau desakan mereka tidak didengar, dalam pilihan raya, akan kalah."

Dr Mahathir berkata, beliau akan cuba menyampaikan mesej Perkasa kepada kerajaan walaupun beliau bukan dalam kerajaan.

"Kepada parti pembangkang, biarlah mereka cari cara untuk putar-belit lagi," ucap Tun dengan penuh bermakna.
Mengapa sekarang orang Melayu memerlukan NGO seperti Perkasa dan peranan yang dimainkannya dalam politik dan lain-lain.

"Maaf saya katakan, wujudnya begitu ramai NGO Melayu yang memberi tumpuan masalah Melayu kerana terhakisnya kepercayaan mereka kepada UMNO sebagai pelindung nasib mereka. Kerana terhakisnya kepercayaan mereka. Mereka berpendapat, kalau UMNO tak berupaya melindungi mereka, mereka perlu berusaha untuk melindungi diri mereka sendiri," tegas Dr Mahathir.

Kata Tun, prestasi UMNO pada pilihan raya tahun 2008 amat buruk. BN hanya dapat menubuh kerajaan yang lemah, yang dilihat sebagai tidak berupaya mempertahankan kedudukan orang Melayu.

"Maka wujudlah NGO-NGO Melayu dan NGO Melayu yang terbesar adalah Perkasa," tambahnya.
Kini kerajaan terpaksa mendengar pandangan "mereka yang siuman dan tidak siuman", kata Dr Mahathir. Apabila mendengar keluhan dan desakan daripada puak-puak lain, Orang Melayu melihat seolah-olah kerajaan memberi layanan lebih baik kepada mereka daripada kepada mereka.

"Saya tak kata kerajaan berat sebelah tetapi lemah kerana UMNO dan BN hampir kalah," tegas beliau.
"Dulu adalah tuntutan dan desakan tetapi tidaklah biadab seperti hari ini. Saya bukan rasis, saya keturunan orang Melayu yang nak keamanan, hidup rukun dan damai. Negara dapat dibangunkan. Hampir 50 tahun tidak ada masalah yang besar dihadapi kecuali pada tahun 1969 dan 1987. Tidak ada tuntutan yang bukan-bukan daripada mana mana pihak," kata Dr Mahathir. "Masa saya jadi PM, ada juga tuntutan, tapi janganlah biadab." - Tun Mahathir.

"Zaman Tunku, Tun Razak, Hussein dan zaman saya, tak ada tuntutan yang bukan-bukan. Saya sebut yang benar, kalau tak benar, katakan pada saya. Saya stand to be corrected. Apa yang saya perkatakan adalah benar belaka.

"Negara kita unik, penduduk pelbagai kaum. Negara lain, penduduk tempatan tak akan beri hak kepada pendatang dan orang lain, melainkan guna syarat-syarat yang ketat seperti perlu tahu bahasa tempatan, budaya tempatan," ujar Tun.
"Orang Melayu murah hati. Sanggup kongsi negara kita ini hampir tanpa syarat, tidak ketat supaya mereka itu ada tempat tinggal dalam negara ini.

"Kita tidak soal. kita tidak bantah mereka nak mengadakan sekolah berbilang bangsa. Tetapi apa yang ada kepada kita yang sedikit ini, janganlah hendak diambil untuk diagihkan kepada orang yang sudah ada," tegas Dr Mahathir.

"Hanya 10 peratus anak melayu berada di universiti. Anak Melayu yang melanjutkan pengajian ke luar negeri, pun tak ramai. Kita boleh buat bancian, siapa yang lebih ramai?

"Ramai penuntut Melayu dapat biasiswa. Kita beri sebab tak ada duit, tak cukup. Yuran setahun RM60,000 mana ibu bapa melayu yang mampu. Zalimkah kita bagi biasiswa untuk tambah Melayu berpelajaran? Kalau tak betul apa yang saya katakan, buat bancian," kata Tun lagi.

"Ini sangkaan sahaja. Saya bukan rasis. Sila buat kajian. Memanglah saya ni ada sangkaan buruk pada orang lain." kata Tun dengan nada sinis.

Dr Mahathir juga berkata: "Ada orang kata, usah diungkit 1969. Bukan untuk takut-takutkan orang, tapi ini benar. Bukan sahaja Melayu, India dan Cina juga dapat bangun bersama melalui Dasar Ekonomi Baru (DEB)."

"Janganlah sengaja menyakitkan hati orang Melayu, ada orang kata kaum Melayu kaum pendatang. Jika begitu, kenapakah negara ini dinamakan negara Melayu, dalam sejarah disebut Tanah Melayu. Tidak pula disebut ini adalah Tanah Orang lain. Maka, janganlah kata Melayu pendatang." Tun Dr Mahathir.

"Ada yang berkata dalam sebuah artikel, sebenarnya tidak ada orang Melyu di dalam dunia ini. Itu pun kita tidak marah, kononya tidak ada orang Melayu dalam dunia ini" - Tun Dr Mahathir.

Tun berkata, kalau orang Melayu kaum pendatang, kenapa tak sebut nama lain (selain Melayu). Kalau pun ada darah kaum pendatang tapi didekatkan diri dengan orang Melayu.

Keris ialah simbol bangsa kita. kita hargai. nak guna simbol kita pun tak kan nak kena minta maaf? Hanya kerana satu kaum nak hidup bahagia, kaum satu lagi hidup sengsara. - Kata Tun.

Bahasa Melayu ialah bahasa kebangsaan tetapi bahasa-bahasa lain bebas digunakan. Ada imbangan. Tak pernah ambil orang melayu tanpa diberi hak kepada bukan melayu. dalam Perlembagaan disebut, tak boleh rampas - Tun M.

Tun mengingatkan,jangan ada mana mana pihak yang buat tuduhan melulu. Kita bukan rasis tapi kita sayang kepada negara kita. Kita tuntut apa hak kita. selagi kita tidak adil kepada orang melayu bermakna tidak ada keadilan kepada kaum kaum lain di negara ini.

Kata Tun lagi, media cina dan india, tolong buat laporan yang benar. jangan putar belit kenyataan saya. saya harus prihatin kepada nasib orang melayu. saya yakin ahli perkasa bukan berniat tidak adil terhadap bukan melayu tapi tuntut hak mereka. tuntut hak adalah tindakan yang adil.

Tambah Tun, Datuk Seri Najib jangan lupa rintihan dan tuntuan orang Melayu. Akibatnya nanti tidak baik kepada kepimpinan Datuk Seri Najib. Nak negara berada dalam keadaan aman, adil, saksama sesama kaum, nak keadilan dalam pengagihan kekayanaan dalam negara kita. bukan kita nak rebut tapi jangan ambil yang sedikit yang kita ada untuk diberi kepada mereka yang dah ada.

Perkasa sebagai NGO mainkanlah peranan secara bijak, bukan untuk mendabik dada. Sebabkan semua pihak mendapat keuntungan dan kemenangan, win win results. tak nak ambil semua bagi diri kita, mereka juga kaya tapi kita ada hak kita.- Pengakhiran ucapan perasmian Tun M.

Mana lebih jijik? Gerakan wants Chin Peng Home

Amir Hamzah b Hj Mohamad
Batu Pahat

Jumaat, 19 Mac 2010

MESTI BACA!!! Petikan Hansard Parlimen 17 Mac 2010: Plan Anwar Ibrahim Kena Londeh!!!

0
Dato' Zahrain bin Mohamed [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, Assalamualaikum dan salam kebebasan. Saya ucapkan terima kasih kepada Tuan Yang di-Pertua kerana memberikan peluang kepada saya untuk turut serta dalam perbahasan Menjunjung Kasih Titah Ucapan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

Inilah ucapan sulung saya sebagai Ahli Parlimen BEBAS dan saya mengucapkan terima kasih atas kepercayaan yang diberikan kepada saya oleh Tuan Yang di-Pertua. Tuan Yang di-Pertua, pada 12 Februari 2010, saya terpaksa mengambil langkah berani berhijrah daripada PKR menjadi Ahli Parlimen BEBAS tanpa ikatan kepada mana-mana parti.

Asas kepada penghijrahan ini adalah kerana keraguan telah menyelubungi keyakinan saya kepada perjuangan PKR dan Pakatan Rakyat. Saya sebenarnya tidak berhasrat untuk mengungkit isu penghijrahan saya dan keluar daripada PKR. Akan tetapi, kerana tindakan character assassination dengan izin terhadap saya, ahli keluarga dan rakan-rakan yang memilih untuk berhijrah keluar daripada PKR, saya tidak ada pilihan untuk mendedahkan mengapa saya memilih untuk berhijrah.

1700 pm
Keraguan saya adalah berdasarkan kepada perubahan landasan perjuangan Pakatan Rakyat yang berteraskan reformasi dan perubahan sudah menjadi perjuangan untuk agenda peribadi. [Dewan riuh] Ini terbukti apabila pembohongan dan putar belit agenda 16 September terbongkar. Agenda merampas Putrajaya at all cost dengan izin, keghairahan mereka sehingga terhegeh-hegeh menghantar delegasi sandiwara dianggotai oleh Yang Berhormat Batu, Yang Berhormat Bukit Lanjan, Yang Berhormat Machang dan lain-lain ke Taiwan... [Dewan riuh] Untuk membuntuti Ahli Parlimen Barisan Nasional demi melakukan agenda sempit mereka.

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya masih teringat bagaimana pada masa itu kami Ahli Parlimen Pakatan Rakyat diperalatkan, digulagulakan dan dipermainkan. Kami dibohongi kononnya jumlah Ahli Parlimen Barisan Nasional yang telah melompat sudah lebih daripada mencukupi, kami diperdaya dengan cerita kononnya Yang di-Pertuan Agong dikatakan sedang menunggu di Istana...

Beberapa Ahli: Bohong!

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Untuk mendapatkan pengesahan jumlah Ahli Parlimen Barisan Nasional yang akan melompat dan memberi perkenan Tuanku untuk Pakatan Rakyat membentuk Kerajaan Persekutuan. Malahan Yang di-Pertuan Agong dikatakan merestui Yang Berhormat Permatang Pauh sebagai Perdana Menteri keenam... [Dewan riuh]

Datuk Seri Anwar Ibrahim [Permatang Pauh]: Tuan Yang di-Pertua...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Berani bagi laluan [Dewan riuh]

Datuk Seri Anwar Ibrahim [Permatang Pauh]: Saya minta tarik balik.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Berani bagi laluan...

Seorang Ahli: Do not lie. You sudah... [Dewan riuh]

Datuk Ir. Haji Idris bin Haji Haron [Tangga Batu]: Bagi peluang, bagi peluang Yang Berhormat bercakap.

Seorang Ahli: Duduk, duduk!

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Datuk Seri Anwar Ibrahim [Permatang Pauh]: Nama Yang di-Pertuan Agong dikaitkan dengan saya. Jadi saya minta ini dibetulkan menggunakan peraturan mesyuarat.

Seorang Ahli: Hak untuk didengari Tuan Yang di-Pertua.

Seorang Ahli: Ha, baru kena batang hidung. [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Janganlah takut, bagilah peluang.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Sebentar Yang Berhormat.

Seorang Ahli: Pemerintahan berdasarkan hawa nafsu, inilah... [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Sebentar Yang Berhormat. Ahli-ahli Yang Berhormat, Peraturan 36(8) “Kelakuan atau sifat Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong atau Raja-Raja Melayu, Yang di-Pertua Negeri, hakim-hakim dan sebagainya atau mana-mana suruhanjaya tidak boleh disebut kecuali dengan dikeluarkan usul” Jadi be careful, berhati-hati ya?

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya hanya menceritakan apa yang berlaku.

Seorang Ahli: Tarik balik.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tarik balik!

Beberapa Ahli: Teruskan. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tarik balik!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Tidak perlulah Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tuan Yang di-Pertua, saya minta dia tarik balik.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: I have cautioned him Yang Berhormat, cukup Yang Berhormat.

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, bukan hanya itu sahaja, kami juga disogok dengan cerita kononnya Panglima Angkatan Tentera Malaysia juga memberi sokongan pembentukan...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: [Bangun] [Dewan riuh]
Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Tuan Yang di-Pertua, sekali lagi dia... [Dewan riuh]

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: ...Oleh Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Yang Berhormat Permatang Pauh. Pada masa itu, kami Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat... [Dewan riuh].

Seorang Ahli: Where is the privilege?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, Cukup Yang Berhormat, boleh... [Disampuk]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tuan Yang di-Pertua, kalau dia ini...

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Ini lantai saya Tuan Yang di-Pertua...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Kalau dia boleh menipu dalam Dewan ini..

Datuk Ir. Haji Idris bin Haji Haron [Tangga Batu]: Peraturan, Tuan Yang di-Pertua point of order.

Seorang Ahli: Hei... Yang Berhormat Bayan Baru berdiri pasal apa?

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia dibenarkan.

Seorang Ahli: Tidak malu...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat boleh berucap kecuali mencelah dan mendapat izin Yang Berhormat, cukup Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Duduklah.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta mencelah.

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya hendak cakap Tuan Yang di-Pertua... [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta mencelah.

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya tidak beri mencelah.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Tuan Yang di-Pertua, point of order.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Sebentar Yang Berhormat, point of order. Point of order yang mana Yang Berhormat?

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: 36(6) “Seseorang ahli tidak boleh mengeluarkan sangkaan jahat ke atas siapa-siapa ahli yang lain...” [Dewan riuh] Isu ini tidak ada kena mengena dengan titah ucapan Baginda. Ini isu yang ditujukan untuk menyerang seseorang individu dan tidak memberi peluang untuk individu itu menjawab. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat, 36(6) “Seorang ahli tidak boleh mengeluarkan sangkaan jahat ke atas ahli-ahli yang lain...” Saya melihat setakat ini ucapan Yang Berhormat Bayan Baru tidak melanggar peraturan 36(6). [Tepuk]

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Terima kasih Tuan Yang di-Pertua, saya hanya menceritakan apa yang benar dan apa yang telah berlaku dan beri alasan kenapa saya keluar.

Dato’ Seri Mohamed Nazri bin Abdul Aziz [Padang Rengas]: Kita mahu tahu.

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Pada masa itu juga Tuan Yang di-Pertua...

Dato’ Seri Mohamed Nazri bin Abdul Aziz [Padang Rengas]: Kita mahu tahu.

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: ...Kami Ahli-ahli Parlimen Pakatan Rakyat khususnya PKR pada masa itu, diarah berada di dalam kawasan Parlimen untuk pengambilan alih kuasa tersebut yang dikatakan berlaku pada bila-bila masa, [Sebahagian ahli bersorak] [Dewan riuh]

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: So, bila tidak berjaya, manusia ini hanya hendak ikut yang berkuasa sahaja, tidak jadi berkuasa hendak bertindak. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia berucap Yang Berhormat...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Sekarang ini mengaku you hendak pindah ke Barisan Nasional.

Datuk Raime Unggi [Tenom]: Yang Berhormat Batu, duduklah, duduk. [Dewan riuh]

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: ...Kerana kita tidak berjaya mengambil kuasa.
Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Are you saying that, when you cannot get power, now you shifting to the power. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Batu...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Adakah ini... Ialah, apabila dia tidak jadi, dia...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Batu, duduk Yang Berhormat ya.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua, saya kesali sikap Yang Berhormat Batu, Yang Berhormat Bayan baru menceritakan apa keadaan yang sebenarnya, biarlah kita dengar. Yang Berhormat Permatang Pauh bercerita tiga jam lamanya, kita dengar, kita sabar. Bukan semua Yang Berhormat Permatang Pauh punya hujah itu benar, tetapi kami sabar dengar kerana menghormati hak seorang Ahli Parlimen dalam perbahasan Dewan yang mulia ini, hak-hak mereka mesti diberikan. Apakah...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Bayan Baru, sila teruskan Yang Berhormat.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Berfikiran bahawa...

Dato’ Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya minta sambung...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: ...Yang Berhormat Bayan Baru membawa fitnah yang bukan-bukan, dia menceritakan keadaan yang telah berlaku. [Dewan riuh] Saya ulangi... [Dewan riuh]

Datuk Ir. Haji Idris bin Haji Haron [Tangga Batu]: Hei, hei! Yang Berhormat Permatang Pauh mana hendak pergi itu? Yang Berhormat Permatang Pauh. [Dewan riuh]

Dato’ Haji Ismail bin Mohamed Said [Kuala Krau]: Berani tunggu.

Tuan R. Sivarasa [Subang]: Cerita tentang...

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Beberapa Ahli: Duduk, duduk Yang Berhormat Permatang Pauh. [Sambil menunjuk ke arah Yang Berhormat Permatang Pauh] [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat... [Dewan riuh] Ahli-ahli Yang Berhormat.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Sampah...

Tuan R. Sivarasa [Subang]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Take the sampah to your house lah.

Seorang Ahli: Sudahlah! Malulah...
Datuk Ir. Haji Idris bin Haji Haron [Tangga Batu]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua..

Dato’ Seri Mohamed Nazri bin Abdul Aziz [Padang Rengas]: Takut! Takut! Takut! Takut! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat, saya minta diam Yang Berhormat. Saya minta Ahli-ahli Yang Berhormat diam dan bertenang. [Dewan riuh]

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua...

Dato’ Haji Ismail bin Mohamed Said [Kuala Krau]: Apa ini? Apa!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat.

Seorang Ahli: Ini sudah takut, letak jawatanlah.

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Indera Mahkota, duduk Yang Berhormat. Duduk di kawasan tempat duduk Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Apa ini? Apa ini?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli Yang Berhormat, Ahli Yang Berhormat, saya minta yang memilih untuk duduk, saya minta duduk di kawasan masing-masing.

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: ...Rasuah, rasuah. [Bercakap tanpa pembesar suara] [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Malu kah?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat.

[Dewan riuh][Tuan N. Gobalakrishnan (Padang Serai) dan Tuan Chua Tian Chang
(Batu) bersorak sambil menyebut rasuah! Rasuah! Rasuah!]

Seorang Ahli: Tangguhkan Dewan.

Tuan Haji Mohd. Nor bin Othman [Hulu Terengganu]: [Bangun]

Seorang Ahli: Biar kena atas batang hidung sendiri. [Dewan riuh]

Dato’ Haji Ismail bin Haji Abd. Muttalib [Maran]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Seorang Ahli: Penakut, penakut!

Seorang Ahli: Macam beruklah... Macam beruk.

Tuan Haji Salleh bin Haji Kalbi [Silam]: [Bangun]

Tuan Haji Hasbi Haji Habibollah [Limbang]: [Bangun]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Bayan Baru... [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Yang Berhormat Bayan baru.

Seorang Ahli: Baru sedikit...

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Dato’ Dr. Mohamad Shahrum Osman [Lipis]: Duduk, Duduk!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta Yang Berhormat bertenang Yang Berhormat.

Dato’ Abdul Manan bin Ismail [Paya Besar]: Ada lagi empat orang lagi.

1710
Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat...[Dewan riuh]

Tuan Haji Hasbi Haji Habibollah [Limbang]: [Bangun]

Dato' Haji Ismail bin Haji Abd. Muttalib [Maran]: [Bangun] Hei! [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Tangguhkan Dewan, tangguhkan Dewan.

Tuan Haji Salleh bin Haji Kalbi [Silam]: [Bangun]

Seorang Ahli: Bila kena atas batang hidung sendiri.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Penakut.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara] [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: [Bangun]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli Yang Berhormat..

Tuan Haji Hasbi Haji Habibollah [Limbang]: Baru sedikit. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta Yang Berhormat bertenang, Yang Berhormat...

Dato' Haji Ismail bin Haji Abd. Muttalib [Maran]: Duduk, diminta duduk.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat, Yang Berhormat Padang Serai.

Datuk Raime Unggi [Tenom]: [Bangun] Apa itu.
Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukuplah Yang Berhormat.

Seorang Ahli: Suruhlah mereka keluar. Kalau tidak mahu bising suruh mereka keluar.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Tidak apa.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Halau keluar

Dato' Seri Haji Azmi bin Khalid [Padang Besar]: Mereka tidak boleh bising dalam Dewan.

Dato’ Haji Lilah Yasin [Jempol]: [Bangun]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat boleh berucap nanti selepas Yang Berhormat Bayan Baru.

Dato’ Haji Lilah Yasin [Jempol]: Yang Berhormat Bayan Baru... boleh dengar daripada bilik...[Dewan riuh]

Dato' Seri Haji Azmi bin Khalid [Padang Besar]: Kalau bising mereka perlu keluar.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya. Ahli-ahli yang lain, Ahli-ahli Yang Berhormat yang lain minta duduk Yang Berhormat. Duduk.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Tuan Yang di-Pertua, adakah...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Adakah ambil gambar dibenarkan?

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Nothing wrong, you can say anything here.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua. Tuan Yang di-Pertua.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Tidak salah, Yang Berhormat. Yang Berhormat Bayan Baru sedang berucap. Beliau boleh berucap apa subjek pun.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Ya.

Beberapa Ahli: Ya.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Tiada halangan, Yang Berhormat. Just like your position. You are allowed to speak anything. Ya.

Beberapa Ahli: [Menyampuk]

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar
suara]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya..

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: [Bangun]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta agar kamera pengambilan gambar dihentikan. Tidak dibenarkan mengambil gambar dalam Dewan, Yang Berhormat. Please. Yang Berhormat Sri Gading. Terima kasih Yang Berhormat.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tuan Yang di-Pertua, saya minta izin laluan Yang Berhormat Bayan Baru.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, cukup Yang Berhormat.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Saya minta izin sekarang.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: [Bangun]

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Sebelum Yang Berhormat Bayan Baru sambung saya mencelah dahulu.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya sudah minta mencelah, Tuan Yang di-Pertua.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta Yang Berhormat...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tadi saya sudah minta sebelum Yang Berhormat Sri Gading mencelah.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Duduk, duduk Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Duduk dahulu Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya minta sambung.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta Yang Berhormat yang memilih untuk keluar, keluar. Yang memilih untuk duduk, duduk di kerusi masing-masing.

Beberapa Ahli: [Menyampuk]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Sekejap. Sebentar Yang Berhormat. Duduk. Ya, Yang Berhormat Sri Gading.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Dengan izin Yang Berhormat Bayan Baru. Kalau inilah contoh tauladan yang ditunjukkan oleh sebahagian besar Ahli Parlimen Pembangkang, saya menyeru rakyat lihatlah gelagat mereka! Yang... [Dewan riuh] tidak layak memerintah negara... [Tepuk] ini.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Tidak layak sama sekali memerintah negara ini. Bagaimana nanti nasib rakyat hendak diserahkan kepada jenis Parti Pembangkang yang seperti ini. Ini amat melampau.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: [Bangun]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, Yang Berhormat jangan mencelah, Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya setuju terima Yang Berhormat Sri Gading punya. Minta Dewan bubar Parlimen!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Bubar Parlimen!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Bubarkan Parlimen...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Hei! You jangan main-main. You hendak apa? [Dewan riuh] You hendak apa dengan saya?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, Yang Berhormat Sri Gading dan Yang Berhormat Padang Serai, tidak boleh berdebat macam ini Yang Berhormat. Tidak boleh!

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: You jangan! Saya... minta kebebasan!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, duduk.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Kalau saya mahu dia cakap betul, saya minta...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Duduk Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta dia minta Perdana Menteri bubar! Kita tahu...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Itu isu yang lain, Yang Berhormat! Itu isu yang lain. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Bising di sini tidak guna! Turun jumpa rakyat.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup!

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: You shut up!

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Kalau berani bubarlah!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang lain... Ahli-ahli Yang Berhormat, bubar Dewan isu yang lain Yang Berhormat. Nothing to do with ... [Dewan riuh] Tiada kena mengena Yang Berhormat.

Seorang Ahli: Tidak payah bubar, ramai lagi yang mahu lompat. [Ketawa]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukuplah Yang Berhormat. Saya minta Yang Berhormat Padang Serai...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai. Yang Berhormat Padang Serai, duduk Yang Berhormat. Yang Berhormat Sri Gading.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Diam!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Sri Gading!

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Kita lawan!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Duduk. Yang Berhormat Padang Serai. Saya minta yang lain bertenang Yang Berhormat. Saya minta sekarang Yang Berhormat Bayan Baru untuk meneruskan perbahasan. [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: [Bangun][Tepuk] Terima kasih Tuan Yang di-Pertua. Inilah state of denial yang ada sekarang ini.

Beberapa Ahli: Ya. [Tepuk] [Dewan riuh] [Tepuk]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya hendak teruskan. [Dewan riuh]

Tuan Khairy Jamaluddin Abu Bakar [Rembau]: Tuan Yang di-Pertua, keluarkan dia. Keluarkan dia, Tuan Yang di-Pertua.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, kami juga dibohongi. Kononnya salah seorang Timbalan Speaker akan mempengerusikan usul undi tidak percaya yang akan dikemukakan terhadap kerajaan sekarang... [Disorak] dan menyokong Pakatan Rakyat mengambil alih Kerajaan Persekutuan.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Mencelah, mencelah. [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Begitulah...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Hendak bagi jalan Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Duduklah. Beri saya habis.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia tidak bagi jalan Yang Berhormat. Tidak bagi jalan. [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Begitulah...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Mengapa ambil dua belas bulan untuk memberitahu pendirian ini?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia tidak bagi jalan Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Duduk, duduk, duduk.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Mengapa sekarang baru cakap?

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Minta penjelasan?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Duduk, duduklah.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Ya...

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Begitulah...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta mencelah, Tuan Yang di- Pertua.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, sandiwara pembohongan “Agenda 16 September”.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia tidak bagi jalan Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta mencelah. Tadi dia beri pada Yang Berhormat Sri Gading. [Dewan riuh] Saya minta mencelah.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta mencelah! [Dewan riuh] Saya pun mintalah! Saya mahu mencelah!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai cukuplah ini. Dia tidak bagi jalan.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta Tuan Yang di-Pertua.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Sebentar, Yang Berhormat. Yang Berhormat Bayan Baru, adakah Yang Berhormat izinkan Yang Berhormat Padang Serai...

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tidak, saya hendak...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Untuk mencelah?

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya hendak teruskan Tuan Yang di-Pertua. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia tidak bagi lagi Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta sekali lagi.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat.

[Dewan riuh] Tidak bagi Yang Berhormat. [Dewan riuh] Yang Berhormat Padang Serai, saya minta Yang Berhormat duduk.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia tidak bagi?

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Tuan Yang di-Pertua, saya mohon sekali lagi?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukuplah Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya minta dia mencelah. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat... [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Okeylah, cakaplah, cakap! [Dewan riuh]

Seorang Ahli: Hah... [Dewan riuh]
Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya ucap terima kasihlah, Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Bayan Baru, saya... [Dewan riuh] saya mahu tanya dengan Yang Berhormat Bayan Baru, [Dewan riuh] beri penjelasan apa sahaja yang dia sebut tadi itu semuanya tidak ada fakta, tidak ada apa. [Disorak]. Padahal kami ada akta, Yang Berhormat Bayan Baru memohon untuk kontrak menjaga Golf Bukit Jambul dengan melalui satu Syarikat Dua Ringgit.

Seorang Ahli: Tipu!

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya tanya dengan [Dewan riuh] Yang Berhormat Bayan Baru. Soalan saya, saya tanya...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: [Bangun] Ini Yang Berhormat Padang Serai hilang akallah.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Sri Gading...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: You hilang akallah.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Dia sedang mencelah Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Apakah...

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Di dalam soalan dia menceritakan perkara yang berlaku.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Apakah Yang Berhormat Bayan Baru yakin bahawa dengan Syarikat Dua Ringgit itu di mana dia mahu berlaku adil, dia mahu menuntut kebenaran, dia mahu berjuang dengan keadilan dan pada masa yang sama dia sebagai Ahli Parlimen, dia sebagai pengerusi satu syarikat chairman, dia pergi mohon. Dia minta dan merayu supaya diberikan Bukit Jambul Golf Course kepada dia. [Dewan riuh] Apakah... [Dewan riuh] Nantilah saya cakap! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Minta dia orang diam. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, cukuplah Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya belum habis.

Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan [Datuk Seri Panglima Lajim Ukin]: Hei! Dia ada hak sendirilah!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Jadi, kita ini...
Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Jangan berucap, Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya mahu penjelasan! Penjelasan daripada Yang Berhormat Bayan Baru.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, jangan berucap Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Walaupun orang macam saya sepuluh tahun dalam Keadilan [Dewan riuh] akan tetapi bila Yang Berhormat Bayan Baru mahu jadi calon...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli Yang Berhormat yang lain saya minta diam, Yang Berhormat. [Dewan riuh] Yang Berhormat. [Dewan riuh] Ahli-ahli Yang Berhormat! [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Okey, saya sambung ya.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, habiskan Yang Berhormat. Pendekkan.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Minta mereka jangan kacau.

Dr. Dzulkefly Ahmad [Kuala Selangor]: Kata tadi hebat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Jadi..

Dr. Dzulkefly Ahmad [Kuala Selangor]: Dengarlah! [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Jadi, Yang Berhormat Bayan baru diberi keyakinan...

Seorang Ahli: Tipulah...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia diberi keyakinan untuk menjadi Ahli Parlimen, dan rakyat ...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Baik.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Memilih dia.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Akan tetapi selepas dua tahun, bila dia melihat...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, cukup Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia gila kuasa. Dia mahu kuasa...

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: [Bangun]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia mahu jadi kaya. Dia mahu rasuah. Dia...

Datuk Haji Baharum bin Haji Mohamed [Sekijang]: Cakap merapu sahaja! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai! Yang Berhormat Padang Serai! Cara yang itu nanti apabila Yang Berhormat berucap, Yang Berhormat boleh berucap nanti. Boleh keluarkan nanti ketika Yang Berhormat diberi peluang berucap Yang Berhormat boleh berucap macam itu.

Datuk Haji Baharum bin Haji Mohamed [Sekijang]: Cakaplah! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat boleh duduk.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya mahu penjelasan.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup! Yang Berhormat. [Dewan riuh]

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Nanti, saya mahu...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Jadi, saya mahu penjelasan daripada Yang Berhormat Bayan baru kenapa selepas dua tahun sahaja...

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukuplah Yang Berhormat.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Dia tiba-tiba mengatakan ini. Mengapa satu tahun dahulu...

Datuk Haji Baharum bin Haji Mohamed [Sekijang]: Ini apa cakap tidak ada kena mengena sahaja! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup Yang Berhormat.

Datuk Haji Baharum bin Haji Mohamed [Sekijang]: Merapu sahaja! Duduklah! Tidak ada kena mengenalah!

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai!

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Ini tidak boleh jadi. [Dewan riuh] Tidak boleh jadi. Kenapa...
Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Cukup-cukup.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Selepas 700 lebih hari [Dewan riuh] baru dia kata “Ha, ini tidak betul”. Kenapa hari ini? [Dewan riuh]

Tuan Abd. Rahman Bakri [Sabak Bernam]: Merapu, Tuan Yang di-Pertua.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Menteri Undang-undang pun ada sebelah dia! [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat Padang Serai!

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Minta Yang Berhormat Bayan Baru jelaskan kenapa tunggu 700 hari.

Seorang Ahli: Amma! [Dewan riuh] [Ketawa]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Cukup! Perkataan tidak baik itu. [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: [Ketawa] Saya jawablah. [Dewan riuh]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, teruskan Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, saya mintalah daripada Yang Berhormat Padang Serai apa yang dikatakan tadi katakan di Luar, senang saya hendak bawa ke mahkamah.

Beberapa Ahli: Ya. [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Jangan cakap di Parlimen! Saya tidak...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: [Bangun]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya tidak akan menjual bangsa, agama dan negara saya [Dewan riuh] kerana isu padang golf. [Dewan riuh] Biar saya teruskan.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya.

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Saya kena jawab itu Tuan Yang di- Pertua.

Seorang Ahli: Mana boleh jawab, mana boleh jawab. [Dewan riuh]

1720
Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tuan Yang di-Pertua, sandiwara 16 September telah menyebabkan akhirnya keraguan mengatasi keyakinan saya terhadap perjuangan PKR. Bermakna doubt has overtaken my faith dengan izin... [Dewan riuh] [Tepuk]
Keyakinan saya terhadap perjuangan Pakatan Rakyat hancur berkecai apabila melihat amalan politik sempit yang ditunjukkan oleh kepimpinan oleh Yang Berhormat Bagan, merangkap Ketua Menteri Pulau Pinang... [Dewan riuh] [Tepuk] Yang Berhormat Bagan ini adalah pemimpin DAP yang sama, yang ditolak dan ditendang oleh DAP Melaka sehingga terpaksa merempat ke negeri lain...

Seorang Ahli: Betul.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Okey?

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Makin hari makin terserlah sikap dictatorial, chauvinist, extremis...

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Komunis!

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: ...Anti Islam dan fikiran ala komunis beliau…

Seorang Ahli: Ya.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya hendak bagi habis dahulu.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Bagi saya jelas.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Tidak beri, tidak beri lagi Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Dahulu cogannya “Malaysian Malaysia” tetapi apabila slogan itu menjadi propaganda bankrap...

Tuan N. Gobalakrishnan [Padang Serai]: Peraturan 33(6).

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: ...Dan ditolak rakyat, slogan baru “Middle Malaysia” pula dikompangkan. Yang Berhormat Batu.

Tuan Chua Tian Chang [Batu]: Saya hanya ingin dapat penjelasan satu. Saya memang turut bersimpati dengan kesedaran yang terlewat itu... [Dewan riuh] Saya hanya ingin tanyakan perkara ini. Nanti, biar saya tanya... [Dewan riuh] Apabila Yang Berhormat Bagan kemukakan nama Yang Berhormat Bayan Baru untuk mendapatkan anugerah Dato’ ‘Seri’ ini sama ada ini dalam pemikiran beliau atau tidak. Kalau dia seorang yang berprinsip dan tolak sikap diktator, sikap ala komunis oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Yang Berhormat Bagan, kenapa sebagai seorang insan yang bermaruah, terima pangkat anugerah dari Kerajaan Negeri Selangor?.. [Dewan riuh] Saya ingin dapat penjelasan dari...

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Yang Berhormat Batu ini tidak reti. Dia mungkin tidak pernah dapat anugerah.

Datuk Haji Mohamad bin Haji Aziz [Sri Gading]: Itu Ketua Menteri Pulau Pinang perasan.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Pingat yang saya terima adalah dari Tuan Yang Terutama, Gabenor Pulau Pinang... [Dewan riuh] Bukan daripada Yang Berhormat Batu ataupun Bagan. Saya minta teruskan. Orang PAS diamlah. Jangan jadi malu. Saya malu dengan PAS ini sanggup bersekongkol dengan DAP.
Slogan baru ini jelas membuktikan agenda perkauman yang sempit, yang dibawa oleh Yang Berhormat Bagan. Nasib bangsa Melayu dan umat Islam makin terpinggir dan makin teraniaya. Bukan sahaja golongan bawahan dan marhaen teraniaya malahan institusi Islam juga dipermainkan. Bukan sahaja institusi seperti Pusat Zakat menjadi mangsa mainan politik cauvinis mereka, malahan cubaan membatalkan sambutan perarakan Maulidur Rasul membuktikan sikap anti Islam yang menebal di bawah pimpinan Yang Berhormat Bagan... [Tepuk]
Bila perkara ini dibawa, dia bohong. Kata perkara itu tidak berlaku. Ini pembohongan besar. Namun Yang Berhormat Bagan bukan sahaja gagal menjawab teguran dan kritikan saya sebaliknya memilih untuk melemparkan fitnah dan tohmahan yang jahat terhadap saya dan ahli keluarga kononnya terlibat di dalam tender Golf Bukit Jambul melalui syarikat modal dua ringgit yang anak saya kononnya mempunyai kepentingan. Saya telah pun mengarahkan peguam saya supaya mengambil tindakan undang-undang terhadapnya... [Tepuk]
Dan yang paling malang tindak-tanduk diktatorial, cauvinis, ekstremis anti Islam dan ala komunis Yang Berhormat Bagan mendapat sokongan daripada Yang Berhormat Permatang Pauh... [Tepuk] Seorang pemimpin Melayu yang kononnya menjadi juara Islam, juara keadilan,
dan juara segala-galanya. Sikap Yang Berhormat Permatang Pauh ini telah mengembalikan ingatan saya kepada lipatan sejarah yang lalu. Kini saya menyedari bahawa kini berdepan dengan seorang manusia yang bertopeng pelbagai watak raksasa, pelbagai wajah... [Dewan riuh]
Ini juga watak yang sama, yang menyokong pemecatan Tun Salleh Abas pada tahun 1988 yang membawa kepada kehancuran badan kehakiman dan inilah badan kehakiman yang dipertikaikan kewibawaannya oleh Yang Berhormat Permatang Pauh hari ini. Alangkah ironisnya bagaimana roda keadilan berputar. Dahulu beliau bertindak menzalimi badan kehakiman, kini beliau pula yang mendendangkan lagu dizalimi oleh institusi yang beliau zalimi... [Dewan riuh]

Tuan Mohd. Yusmadi bin Mohd. Yusoff [Balik Pulau]: Yang Berhormat Bayan Baru, Yang Berhormat Bayan Baru. Yang Berhormat Balik Pulau sedikit boleh?

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Kita tidak lupa inilah juga wataknya...

Tuan Mohd. Yusmadi bin Mohd. Yusoff [Balik Pulau]: Balik Pulau sedikit, boleh?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, hendak bagi jalan Yang Berhormat?

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Boleh, boleh, boleh. Kawan, boleh.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ya, sila Yang Berhormat.

Seorang Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Tuan Mohd. Yusmadi bin Mohd. Yusoff [Balik Pulau]: [Ketawa] Terima kasih Yang Berhormat Bayan Baru atas ruang yang sempit ini. Terima kasih Tuan Yang di- Pertua. Saya menghormati Yang Berhormat Bayan Baru kerana bukan orang baru, orang lama dalam politik Pulau Pinang. Umur 32 telah menjadi Ketua Bahagian UMNO Bahagian Tanjong. Satu perkara yang saya hormati. Memahami permasalahan Melayu memang saya rasa dia sepatutnya orang yang lebih hebat berbanding dengan..., apatah saya yang baru berjinak-jinak, baru jadi sama-sama dengan Yang Berhormat Bayan Baru.

Saya mohon penjelasan Yang Berhormat Bayan Baru kerana saya tahu cita-cita untuk memajukan orang Melayu Balik Pulau, Bayan Baru, tolong orang Pulau Pinang itu semua cita-cita saya juga. Cita-cita bersama kita, betul? Isunya di sini Yang Berhormat Bayan Baru mohon penjelasan sebab saya menganggap ini komitmen bersama kita...

Beberapa Ahli: Pindah, pindah!... [Dewan Riuh]

Tuan Mohd. Yusmadi bin Mohd. Yusoff [Balik Pulau]: Okey. Yakinkah Yang Berhormat Bayan Baru, saya tahu perubahan ini berlaku krisis keyakinan itu sama masalah yang kita timbul selama 50 tahun. Selama 50 tahun diberi peluang di bawah kepimpinan UMNO Barisan Nasional, saya di Balik Pulau saya boleh bercakap saya hendak Melayu Balik Pulau..., Yang Berhormat Rembau kah, siapa kah bukan orang Balik Pulau.

Kita tahu bagaimana bebanan, kita tahu bagaimana baggage nya, perjuangannya. Balik Pulau hari ini Balik Pulau dahulu, apa bezanya? Kita tahu kita sama-sama berbincang apa masalah, gerai Melayu, apa masalah isunya apabila diroboh, apa persoalannya, apa isu Islam di Pulau Pinang. Ini dua tahun permasalahan yang kita bincang secara detail. Betul Yang Berhormat Bayan Baru?
Persoalannya, mampukah kepimpinan-kepimpinan Yang Berhormat Bayan Baru tengok pada hari ini menyelesaikan masalah kita? Sebab tadi Yang Berhormat Bayan Baru menggunakan perkataan kami. Itu mungkin melibatkan saya. Saya Ketua Pemuda, saya terlibat dalam Biro Politik. Isu itu dibincangkan tetapi persoalannya mampukah kita? Persoalan yang besar. Kalau Yang Berhormat Permatang Pauh tidak mampu, mampukah ini semua? Di kala kebobrokan rasuah dan sebagainya lebih teruk.

Kita tahu Bayan Baru dan Balik Pulau bukan jauh. Saya lalu ikut situ juga, bas itu juga. Betul Yang Berhormat Bayan Baru? Saya hendak satu penjelasan Yang Berhormat Bayan Baru supaya kita hari ini bercakap mewakili kawasan Pulau Pinang yang cabarannya amat berat. Tolong jelaskan. Saya hormati keputusan Yang Berhormat Bayan Baru. Terima kasih... [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Terima kasih. Terima kasih Yang Berhormat adinda saya... [Dewan riuh] Ya, kita seperjuangan, memang kita seperjuangan tetapi sayang dahulu ketua umum ada mengingatkan saya, PKR tidak harus subservience kepada DAP. Kita pegang kepada asas itu. Yang membelakangkan asas itu ialah ketua umum sendiri. Dia telah subservience kepada DAP. Ini masalahnya saudara. Sebab itu saya ada di sini sekarang... [Tepuk] [Dewan riuh]

Saya hendak teruskan. Saya hendak memperingatkan kawan-kawan saya kita harus tidak lupa watak yang membiarkan Almarhum Mufti Selangor, Datuk Ishak Baharom dipecat dan hari ini mendabik dada konon dia mahu memperkasa institusi Islam dan jangan kita lupa orang ini yang semasa berkuasa dahulu menggelar Sahibul Fadillah Tuan Guru Nik Aziz Mursyidul Am PAS sebagai ulama terompah. Terompah ini kita pakai hendak masuk jamban sahaja Tuan Yang di-Pertua. Inilah orangnya yang menjadi Hang Tuah membinasakan institusi Raja-Raja Melayu apabila isu kekebalan Raja-Raja Melayu berbangkit tahun 1990-an dan hari ini kononnya mahu mempertahankan institusi Raja-Raja. Sejarah tidak pernah berbohong...
Dato' Ibrahim Ali [Pasir Mas]: [Menyampuk]

Seorang Ahli: [Menyampuk]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Ini apa cakap ini?

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya tidak dengar Yang Berhormat.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Dia ganggu sedikit saya Tuan Yang di-Pertua... [Ketawa] Terima kasih Yang Berhormat Pasir Mas... [Ketawa]

Beberapa Ahli: [Bercakap tanpa menggunakan pembesar suara]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Sejarah Tuan Yang di-Pertua tidak pernah berbohong dan sejarah akan membuktikan bahawa kita sedang berdepan dengan seorang manusia yang sanggup buat apa sahaja untuk mencapai matlamatnya, dengan izin political expediency at all cause. Putrajaya sudah menjadi seperti milik mutlaknya tetapi saya yakin Putrajaya akan berubah menjadi mimpi ngeri beliau... [Tepuk]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Yang Berhormat, saya tahu Yang Berhormat masih panjang lagi.

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Tengah hangat ini Tuan Yang di-Pertua.

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Saya minta Yang Berhormat sambung besok... [Dewan riuh]

Dato' Zahrain bin Mohamed Hashim [Bayan Baru]: Saya patuh... [Tepuk]

Timbalan Yang di-Pertua [Datuk Ronald Kiandee]: Ahli-ahli Yang Berhormat, mesyuarat Dewan hari ini ditangguhkan sehingga 10 pagi hari Khamis, 18 Mac 2010.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Dewan ditangguhkan pada pukul 5.30 petang.

Khamis, 18 Mac 2010

GEMPAR - ANWAR CIFUT LARI KELUAR NEGARA BILA ZAHRAIN BONGKARKAN PEMBOHONGANNYA ! MESTI BACA!

0


Semalam macam-macam drama terjadi di Parlimen, dari wayang dan drama yang dipersembahkan oleh guru bersama anak muridnya hinggalah ke pendedahan ahlul Parlimen Bayan Baru iaitu YB Zahrain yang telah mendedahkan satu cerita yang tidak diketahui umum selama ini, mari kita baca disini kisah penuh drama LUARBIASA bertajuk, TERLUCUTNYA SELUAR CIFUT BABI!

Sebelum aku nak ulas lanjut, izinkan aku nak tergelak sambil guling-guling dulu! Muahahahahaa, Yennadei Sivaji The Boss? Semalam baru kena dedah sikit lu sudah terus lari keluar negara? Apa yang penting sangat sampai nak keluar negara tu? Cerita la sikit...
Shamsul Kecing dalam seluar semalam telah meng'tweet' dan beritahu bahawa mereka telah ke lapangan terbang untuk menghantar si CIFUT BABI ke luar negara untuk menghadiri perjumpaan dengan beberapa Yahudi, aik penting sangat ke perjumpaan ini sampai nak tinggalkan Parlimen yang baru bermula wahai CIFUT BABI?

Rilek la dulu, kasi la Zahrain peluang cerita pasal kau dulu. Aku percaya itu baru sikit, mesti ada banyak lagi, selama ini kau kelentong tak hengat punya, macam-macam kau kata kan? Kau tak bersalah la, ini konspirasi la, kau dianiaya la, tetapi wahai CIFUT AL BABI, ini bukan rekaan UMNO! Ini ORI punya cerita tau!

Yang cerita pasal isu ini adalah orang yang rapat dengan kau, dia tahu luar dalam pasal kau, sebab itu kau lari kan? Kau dah betul-betul tak tau macamana nak handle lagi kan? Pagi sebelum insiden ini, kau bikin wayang dengan si Kitol, semuanya nampak berjalan dengan baik, kau mesti tak sangka Zahrain akan buat kenyataan macam ni kan?

Apa Zahrain tipu ke JUBURI? Kalau dia tipu kenapa Zul Kulim mengesah kan cerita Zahrain ni? Ish takkan la semua orang penipu, dari zaman dulu lagi kau kata Tun M yang menipu pastu Musa Hassan dan Gani Patail penipu, tak cukup dengan itu Ezam pun kau kata penipu, Anuar Shaari seorang lelaki budiman yang setia dengan kau dulu pun kau kata penipu!

Pendek kata kau tuduh semua penipu la kan? Asal ada makhluk Allah yang buka mulut pasal kau semua kau kata penipu termasuk la mangsa liwat kau iaitu saudara Saiful pun kau kata pembohong, takkan ramai sangat yang nak menipu pasal kau Anwar? Mana logiknya? Kau sorang je yang betul ya JUBURI?

Tapi Brader Anwar, depa ni semua still takleh challenge penipuan hang la mamu, hang punya putaq boleh buat orang tercabut SPENDER la, hang boleh tipu ahlul-ahlul Parlimen hang hidup-hidup la, hang bagitau depa yang Agong dan Panglima Tentera semua dah bagi restu kat hang, siap ada timbalan Speaker pun dah ready nak jadikan hang PM ke 6!

Tapi aku pelik la Anwar Cifut, ramai pengikut hang dah tau hang ni kaki putaq gila punya tapi depa dok lagi sokong hang, yang ni cheq tak faham, samada penyakit atau terkena KARISMA KUNYIT! Aku tau depa pun dah tau yang hang ni jenis kaki balaih pungkuoq punya! Tapi depa tetap puja hang!

Yang bestnya si JUBURI ni, dia dok menutuh bontot orang, pastu dia tuduh orang lain nak penaya dia, apa punya pokemon la si JUBURI ni, macam ni punya tipu pun masih ada orang nak percaya kat dia ka? Ish ish ish! Akai ada ka?

Dia juga telah menipu rakyat Malaysia bilamana tuduhan sodomi kedua ni katanya angkara ROSMAH dan NAJIB, pulak dah, dia pi merata dok ceramah kata PM dan isteri nak kenakan dia, semua nak kenakan dia aja, logik ka? Tak rasa macam filem Tamil ka? Ayoyo! Apa lu fikir PM dan isteri takdak kerja lain ka?

Sekarang ni, aku tak nak cakap banyak, aku nak ANWAR CIFUT explain kat rakyat Malaysia sebanyak 26 juta ni, kenapa dia berbohong dengan menggunakan nama Tuanku Agong dan Panglima Tentera? Juga si peliwat ini kena bagitau kat semua rakyat Malaysia, kenapa dia lari keluar dewan?

Kita tak mau cerita retorik tahap anjing kurap punya, kita mau tau kebenaran, persoalannya sekarang, kau berani ke wahai AL JUBURI WALIWATI? Senang je nak ketepikan fitnah ini wahai Brader CIFUT, kau bersumpah jelah yang semua dakwaan Zahrain ini tidak benar!

ADA BERANI?

Posted by House PK

Isnin, 15 Mac 2010

Penang Darul Gay: A gay sex services hub

0Filed Under ( Gay right, penang bangkit ) by pisau.net

PETALING JAYA: Penang is becoming a hub for commercial gay sex services and the local councils seem to encourage it, police claim.

Penang police chief Deputy Comm Datuk Wira Ayub Yaakub said police had raided health and fitness centres that were being used as a front for gay sex services over the past couple of years.

“Although we have forwarded our recommendations to the local councils not to renew the operators’ permits, we find the centres still in operation,” he said. “Because of the local authorities’ inaction, the operators have become big-headed, acting as if they are above the law,” said DCP Ayub in an interview.

For instance, he said police raided a health club in Pulau Tikus about a month ago, but business was still continuing.

“In fact, all the premises that we have raided are still carrying on with their businesses,” he said, adding that police had identified at least five health clubs catering to gay activities in Fettes Park, Pulau Tikus, Bagan Jermal and Seberang Jaya.

“We should not allow such unhealthy culture to thrive here,” he said. DCP Ayub chided critics who claimed that such raids would hamper tourism.
Penang municipal councillor Tay Leong Seng said he would ask council officers for an explanation before making any comment.-thestar


Kegagalan menjayakan halal hub telah terubat sedikit apabila kerajaan negeri sosialis Pulau Pinang berjaya menjadikan negeri sebagai pusat perkhidmatan gay setempat kerana mempelopori satu lagi bidang ekonomi yang menambahkan lagi hasil kerajaan negeri.

Nampak gaya kelab gay mendapat pembelaan dari kerajaan DAP,kerana setelah diambil tindakan,tetapi seolah olah kebal kerana masih boleh meneruskan perniagaan, Barang apa yang "dijolok" sampai menjadi kebal Pisau kurang pasti,tetapi pihak SPRM harus periksa "barang " apa yang menjadikan mereka mereka ini kebal dari sebarang tindakan.

Negeri pakatan memberi pembelaan dan keistimewaan kepada pusat pusat hiburan sama seperti terjadinya di Selangor apabila mendapat perlindungan dari DAP.


Pisau kata " tulis artikel ni pun dah buat tegak bulu roma ,buat malu negeri jer"

SUARA KELDAIAN PEMBOHONG DAN TIAN CHUA SEORANG YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB!

0


Keadaan kereta yang dinaiki Tian Chua:


Keadaan motor askar Melayu (lesen Pahang) yang dilanggar:

Posted by The Unspinners


Al Fatihah kepada mangsa kemalangan Mohd. Salleh Hamdan, 22 seorang tentera yang berkhidmat untuk negara. Sedihnya nyawa mangsa yang dipertaruhkan untuk menjaga kedaulatan negara melayang disebabkan kemalangan dijalanraya yang melibatkan sebuah kenderaan jenis mewah keluaran jerman dan penumpangnya adalah seorang MP Batu yang sibuk hendak pergi berceramah ke Mersing.

Apa yang menyedihkan, sikap media yang kononnya berintegriti dan bebas cuba untuk menyalahkan mangsa demi mempertahankan tindakan MP kesayangan mereka yang menerus siri ceramah di Mersing biarpun mangsa koma dan meninggal di hospital.

Apakah sebenarnya yang menjadi keutamaan media ini? Apakah jenis kebenaran, ketelusan dan keadilan yang mereka cuba paparkan?

Tetapi cuba baca pula kenyataan yang dikeluarkan didalam Suara Keldaian hari ini tentang kes kemalangan ini...,MERSING 13 Mac - Ahli Parlimen Batu Tian Chia mengalami kemalangan ketika dalam perjalanan ke Mersing dari Kota Tinggi kira-kira 9:15 malam tadi.


Kemalangan dipercayai berlaku apabila penunggang motorsikal dipercayai seorang anggota tentera memotong sebuah bas yang menghala ke Kota Tinggi lalu bertembung dengan kereta Tian Chua.


Anggota tentera tersebut dipercayai meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital disebabkan kehilangan banyak darah akibat tanganbya yang putus dalam kejadian tersebut yang berlaku di jalan persekutuan yang gelap.


Tian bersama seorang rakan ketika itu dalam perjalanan menghadiri ceramah Pakatan Rakyat yang diadakan di Mersing, Johor yang turut dihadiri Ketua Umum KEADILAN Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Tian dan pemandu kereta kemudiannya membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Mersing.


Kereta Mercedes Benz yang naiki Ahli Parlimen itu mengalami kerosakan teruk dibahagian depan dengan lampu dan cermin pecah.


Walau bagaimanapun beliau serta pemandu kereta selamat serta tidak mengalami sebarang kecederaan.


Suara KeLdaianSikap media dan wakil rakyat mereka ini boleh disamakan dengan kelaku binatang buas yang tiada rasa belas kasihan walau sekelumit pun didalam hati mereka.Mereka tidak memperdulikan perasaan keluarga simangsa dengan paparan berita sebegini seolah-olah bahawa mangsa yang melakukan kesalahan diatas jalanraya.

Sebelum ini seorang Adun di Selangor yang dikatakan memandu dalam keadaan mabuk melanggar seorang mangsa hingga koma merupakan seorang pelajar Uitm berasal dari Kelantan.Namun Yb tersebut sedaya upaya untuk membersihkan dirinya dengan berjtemu bapa mangsa untuk memohon maaf dan menerangkan keadaan sebenar tanpa memberi apa-apa bantuan seperti mana bantuan kewangan dan sosial kepada keluarga S.Kugan dan teoh beng hock.

Walau apa pun, diharap pihak polis dapat menyiasat kes kemalangan maut yang melibatkan MP PR ini dengan teliti dan membawa orang yang bertanggungjawab ke muka keadilan.

Lidah rasmi PKR ini seolah-olah menyatakan bahawa Arwah Mohd Salleh Hamdan yang bersalah kerana memotong sebuah bas dan memasuki laluan kereta Tian Chua.

Dari manakah sumber Suara Keldaian yang mengeluarkan kenyataan sebegini bagi mebela Ahli Parlimen mereka?

Jika Utusan telah mendapatkan kenyataan Ketua Polis bagi menjelaskan cerita sebenar, kenyataan siapa pula yang digunakan oleh Suara Keldaian bagi menguatkan dakwaan mereka bahawa Arwah Mohd Salleh Hamdan yang bersalah???

Apakah kerana Tian Chua merupakan Ahli parti PKR, maka dia akan dibela habis-habisan tanpa memperdulikan setiap kesalahan yang dilakukannya???

Apakah dengan menjadi ahli parti pembangkang, semua kesalahan hinggakan yang melibatkan nyawa pun boleh dipermainkan dan dianggap ringan oleh media dan juga penyokong mereka??

Inikah parti yang dikatakan mahu membela hak dan kepentingan rakyat? Inikah kebebasan media yang Anwar serta seluruh kepimpinan Pakatan Rakyat war-warkan?

Jika yang dilanggar dan meninggal dunia ini dari kaum cina atau india, sudah pastinya terkinja-kinja dan meroyan para penyokong Pakatan Rakyat meminta untuk ditubuhkan SuruhanJaya Diraja.

Dan jika yang mati ini bukan dari bangsa melayu dan dilanggar oleh pemimpin dari Barisan Nasional, pasti terjerit-jerit dan melalak-lalak seluruh pemimpin Pakatan Rakyat mengatakan suatu kezaliman telah dilakukan oleh pihak kerajaan.

Sekarang ini memang jelas nyata bahawa pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyatlah yang sebenarnya AMAT RASIS dan MENGAMALKAN SIKAP PERKAUMAN MELAMPAU dengan membiarkan media mereka bersikap pilih kasih menyelewengankan fakta sebenar !!!!!


Hasil Nukilan Pusaka Ayahanda

Askar Melayu mati tiada yang tuntut Inkues seperti Teoh Beng Hock?

0


Faham-fahamlah darah siapa pada cermin kereta Tian Chua

Tian Chua bunuh askar Melayu?

Oleh: Satu Hala

Agak kasar bukan tajuk rencana di atas.

Namun, kalau pegawai-pegawai SPRM Melayu cuba diwarnakan dengan perkauman dalam kematian Teoh Beng Hock dahulu, apa salahnya jika kita memberikan label yang sama ke atas Tian Chua?

Siapa tahu, mungkin pada malam kejadian itu pada Jumaat lalu apa yang terdetik di hati Tian Chua?

Kejadian yang mengorbankan askar Melayu itu, Mohd. Salleh Hamdan, 22, berlaku di Jalan Johor Bahru-Mersing berhampiran Hutan Lipur Panti berhampiran Kota Tinggi, Johor.

Mungkin askar itu menunggang motosikalnya di tengah jalan sedikit menyebabkan Tian Chua yang ingin sampai cepat ke ceramah Anwar Ibrahim tidak mahu mengelak.

Manalah kita tahu kan kot-kot Tian Chua sengaja membunuh askar berkenaan.

Disebabkan kita semua tidak berada di tempat kejadian, maka kita tidak boleh ambil kejadian itu atas face value semata-mata bahawa ia adalah kemalangan yang tidak disengajakan seperti yang nyatakan Tian Chua.

Mungkin juga ada misteri lain di sebalik apa yang berlaku itu.

Macam juga kononnya ada misteri di sebalik kematian Beng Hock, mungkin askar Melayu yang dilanggar mati Tian Chua juga ada punca lain.

Sengaja dilanggar atau sebaliknya?

Mungkin dakwaan di atas melampau, merepek dan sukar dibuktikan, namun persoalannya sekarang apa agaknya perasaan Tian Chua jika dituduh membunuh askar itu?

Apakah dia buat selamba aje selepas membunuh satu nyawa yang tidak berdosa?

Pembangkang kalau hendak mewujudkan persoalan dan kononnya misteri, maka mereka ini memang pakar.

Kalau kena batang hidung sendiri pandai pulak mengelak.

Sama macam ADUN DAP Sekinchan yang langgar pelajar Melayu sampai koma baru-baru ini.

Apa pun, bagi penulis, satu yang pasti ialah Tian Chua paling kurang perlu didakwa memandu dalam keadaan merbahaya dan kematian tanpa niat.

Persoalan pendakwaan itu memang tidak boleh dinafikan kerana nyawa seorang askar Melayu sudah pun melayang dan pihak yang menyebabkan kematiannya secara tidak sengaja harus diambil tindakan.

Untuk penyokong PKR, jangan kerana yang melanggar itu Tian Chua maka dia tidak boleh diambil tindakan.

Jangan cakap itu konspirasi kerajaan pulak.

Undang-undang menetapkan kalau langgar orang lain sampai mati, maka orang yang melanggar itu perlu didakwa dan diambil tindakan.

Tidak guna bertekak lagi.

Sumber: Malaysia Instinct

Jumaat, 12 Mac 2010

Perpaduan Pakatan buka peluang PAS berdakwah???

0Tuan Guru Dato' Nik Aziz Nik Mat menyanggah tohmahan bahawa PAS mengenepikan tanggunjawab menyebarkan Islam hanya kerana menolak pendekatan perpaduan dengan UMNO, sebaliknya persefahaman erat dalam Pakatan Rakyat telah membuka ruang lebih luas untuk parti Islam itu menyampaikan kebaikan Islam (dakwah)".

Inilah tajuk utama dalam surat khabar Haramkah edisi jumaat.

Kenyataan N.Ajis ini dibuat pada majlis sambutan dua tahun usia Pakatan Rasuah.

Dalam kenyataanya ini N.Ajis nampaknya masih belum insaf dengan misinya melacurkan agama.

Agama dilacurkan sana-sini bagi meraih populariti dan supaya dipandang tinggi oleh orang kafir dan pengikut fanatiknya.
Kata-katanya sekarang ini sudah menjadi hambar, tidak memiliki roh yang dapat menakluki hati orang ramai lagi, maklumlah bila kata-kata sudah tidak mempunyai keikhlasan, maka kata-kata tadi sudah jadi tawar dan meloyakan.

Jalan yang ditempuh N.Ajis dalam perjuangan, bukanlah jalan yang pernah ditempuh junjungan besar kita Rasullulah saw., dengan erti yang lain perjuangan PAS langsung tidak berlandaskan Al-quran & Sunnah .
Seruan serta laungan Islam yang Pas laungkan : Darul Islam hanya semata-mata untuk mengaburi pandangan orang ramai.
Sekarang ini slogan Darul Islam telah digantikan dengan slogan egalitar ala barat.

N.Ajis acap kali dan amat suka menyamakan dirinya dan perjuangan PAS dengan Rasulullah saw.
Habis dijaja nama baik junjungan besar kita untuk mendapatkan undi orang ramai.

Betapa hinanya manusia seperti ini disisi Allah swt. yang sanggup menjual agama Allah swt. dengan harga yang sedikit!.
Dalam kata-kata N.Ajis diatas beliau berhasrat menyampaikan kebaikan Islam atau berdakwah kepada Pakatan, terutamanya kepada DAPig agar mereka terbuka hati menerima Islam.

Aku nak tanya masih adakah kebaikan Islam dalam diri orang-orang PAS?, mana contoh kebaikan itu?, pada N.Ajis?, Mat Sabu?, Husam? dan siapa lagi?.

Apakah kebaikan yang N.Ajis canangkan ini setaraf atau setingkat lebih tinggi dari Para Sahabat Rasulullah SAW.?.
N.Ajis nampaknya masih dalam lamunan nikmat dunia yang baru dikecapinya, masih dibuai keseronokan menjadi MB.

DAPig dan masyarakat Cina terkenal dengan tipu daya mereka dan mereka ini bukan calang-calang bangsa yg dapat PAS pengaruhi dengan mudah.

Daya pemikiran mereka tak setaraf, malah jauh lebih tinggi dibandingkan dengan N.Ajis, JADI MACAM MANA N.AJIS NAK GULA-GULAKAN MEREKA INI?.
Mereka adalah yahudi kedua selepas Israel dan PR = Communist In Disguise. Lihat ciri-ciri sudah tau..
Mereka juga merupakan bangsa yang pakar dalam mengatur segala strategi, baik dari segi ekonomi maupun politik, sepertimana Israel mengatur dan mencorakkan Dunia ini.

Apakah keadaan perpecahan orang-orang Melayu sekarang ini tidak didalangi oleh mereka-mereka ini?.
Kalau N.Ajis ingin tahu,mereka sudah sekian lama merancang dan mengatur segala macam strategi untuk merampas negara ini dari tangan orang-orang Melayu!, tanpa disedari oleh N.Ajis dan PAS.

Kerjasama PAS dan PKR dalam pakatan adalah seperti:"Pucuk dicinta, ulam mendatang" bagi DAPig.
Sekarang ni siapa yang berdakwah pada siapa?, siapa pula yang tertipu? dan siapa pula yang kelihatan bodoh?.

Kalau DAPig dan orang-orang Cina dapat mencorakkan Tanah Melayu mengikut acuan mereka, N.Ajis dan PAS boleh mencorakkan apa?.
Negeri Kelantan yang sudah 20 tahun berada dalam tangan PAS pun tak dapat nak didakwahkan rakyatnya, inikan pula nak berdakwah pada bangsa yang jauh lebih maju?.

Kalau N.Ajis nak berdakwah, silakan.
Tapi sebelum nak ajar orang lain berjalan betul, N.Ajis mesti mengajar anak dan almenantunya untuk mengamalkan Islam dengan sempurna.
Jadikan keluarga sendiri sebagai model dan contoh, barulah orang lain akan ikut!.

Jangan cakap tak serupa bikin!, konon nak dakwah orang, anak bini di rumah tungang langang!.
Misi melacurkan agama yang dibawa oleh PAS akan terus berlaku selagi N.Ajis berada dalam PAS.

Dan perpecahan sesama Islam akan bertambah buruk lagi selagi wujudnya ulamak-ulamak politik dan ulamak pencinta dunia seperti yang terdapat dalam PAS sekarang.

Ulamak-ulamak dahulu mereka berjuang untuk menawan hati, tetapi ulamak PAS mereka berjuang bukan untuk menawan hati, sebaliknya untuk menawan kerusi!.

Inilah perbezaannya, dan oleh kerana strategi, perancangan serta bantuan Allah swt ulamak-ulamak dahulu telah berjaya dalam misi mereka mengislamkan kita semua daripada kekufuran termasuklah N.Ajis dan orang-orang PAS sekarang.

Bayangkan kalau tidak ada ulamak-ulamak dahulu, mungkin N.Ajis dan orang-orang PAS masih pakai cawat dan masih beragama...????dan mungkin juga masih duduk diatas pokok?.

Inilah perjuangan Islam sebenar! bersyukurlah kita pada ALLAH SWT kerana mengirimkan hamba-hambanya yang soleh membantu kita.

ALLAHUAKHBAR!! ALLAHUAKHBAR!! ALLAHUAKHBAR!!


Daun lebat beribu-ribu,
Tindih-menindih batang pinang;
Cari akal dengan tipu,
Jual agama untuk menang.

Hati-hati pinang rasa,
Pinang muda makan pipit;
Sampai hati meninggalkan saudara,
Tidak mengenang barang sedikit.


Buah pinang untuk dijual,
Bawa mari kampung Cik Daud;
Bila ingat agama dijual,
Air mata jatuh ke lutut.

Buah pinang dalam pagar,
Mari jual anak Melayu;
Air tenang jangan ditawar,
Jadi gelombang saya tak tau.

Cik Saad membeli pinang,
Pinang dibeli Kampung Sena;
Anda ingat saya kenang,
Baru boleh bersaudara lama.


Kalau tak boleh sirih Cina,
Sirih di darat ku ambil juga;
Jika tak boleh diatas dunia,
Di alam akhirat ku minta juga.

sekian

oleh KitaGEMPUR.com