Jumaat, 23 April 2010

PRK Hulu Selangor: Samseng PKR DikurungTimbalan Ketua AMK ditahan Polis kerana sabotaj bendera BN.
Posted by che_wan Apr

Timb Ketua Pemuda AMK, Faris Musa bersama 5 petugas parti PKR ditahan pihak polis jam 7.30 petang tadi ketika sibuk menurunkan kain rentang BN.

Dia kini berada dalam tahanan di Balai Polis Bukit Sentosa.

Fariz dan skuad Angkatan Muda Keadilan ( AMK ) ditahan dilokap polis Kuala Kubu Baru. Mereka akan direman 4 hari kerana mensabotaj bahan kempen BN semalam. Menurut sumber , semua samseng AMK ini akan didakwa di bawah Seksyen 47 Kanun Keseksaan dan seksyen 6 (1 ) dan seksyen 8 Akta Senjata dan bahan letupan.

Kumpulan ini juga didapati membawa senjata tajam bersama dengan alasan untuk memotong banner dan menjahamkan poster BN . Dengan menggunakan alasan membantu tugas SPR kononnya ?untuk menguatkuasa peraturan pilihanraya jelas adalah tidak masuk akal . Siapa AMK untuk amik alih tugas SPR dan PDRM dalam menguatkuasakan peraturan pilihanraya ini ?? Ingat undang-undang kerajaan bawah pokok ke ??
Semasa orang sibuk nak ke masjid berjemaah Maghrib, puak-puak munafiqeen ini sibuk melakukan khianat ke atas hak milik orang lain.

Inilah perangai busuk perut dan mentaliti dibawah paras cerdik pencacai-pencacai PR.

Puak-puak mereka ini sudah mula tergugat dengan sokongan penuh masyarakat Hulu Selangor. Sebab itulah mereka begitu terdesak melakukan taktik gampang mensabotaj bahan kempen BN.

Jelas bahawa jentera PR semakin meroyan ibarat cacing yang kepanasan.

0 comments:

Catat Ulasan