Selasa, 28 Julai 2009

ANWAR IBRAHIM SEBAGAI 'TENTERA YAHUDI'Apa yang berlaku di Iraq dan Palestin, kedua-duanya negara Islam tidak mustahil terjadi di Malaysia.

abe MIE hairan dengan sikap ahli politik terutamanya pihak pembangkang dalam mengatakan sesuatu seolah-olah mereka menggunakan 'kepala lutut'. Kenapa abe MIE berkata sedemikian?

Cuba kita lihat dengan kenyataan demi kenyataan dibuat tidak lain dan tidak bukan hanya menuduh musuh sebagai sasaran. Mereka juga menjadi 'dewa' dan mengetahui siapa yang perlu dipersalahkan dan kenapa orang perlu dihukum tanpa perlu ke mahkamah.

Misalnya isu kematian Teoh beng Hock dikaitkan dengan UMNO. abe MIE membaca artikel dalam siasahdaily memberitahu kematian Hock berpunca daripada UMNO. Kenyataan Anwar Ibrahim menyalahkan UMNO sebagai 'malikil-maut' menentukan siapa yang layak mati dan hidup menunjukkan itulah kehebatan pemikiran Anwar Ibrahim.

Kalau UMNO terbabit, siapa orang yang merancang? Adakah KJ menolak? Berani Anwar Ibrahim menuduh Mukhriz sebagai dalang kematian. Tuduhan dilemparkan sebenarnya bukan bermatlamat atau berniat menyelesaikan masalah kematian sebaliknya mengeruhkan keadaan.

Apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim tidak ubah seperti skrip yang diarah oleh bangsa Yahudi di dunia pada hari ini. Pertama- buat cerita biar orang percaya, kedua-menunding jari pada pihak musuh tanpa usul periksa dan ketiga-menyerang tidak kira dengan apa jua sekalipun.

Lihatlah dengan apa yang sudah berajal di Iraq. Sehingga kini tidak ada sisa senjata nuklear dijumpai di sana. Propaganda bukan main hebat dan riuh sedunia seolah-olah dunia esok hendak kiamat. Apa yang dilakukan oleh Yahudi hanya bermatlamat bukan untuk mengatasi masalah senjata nuklear kerana Korea Utara pun menggunakan senjata yang sama tetapi tidak pula diserang bertalu-talu seperti Iraq.

Selepas gagal menakluk secara mentaliti, pemimpin Iraq iaitu Saddam Hussin ditangkap dan diheret ke mahkamah ciptaan Yahudi tetapi pelakonnya orang Islam. Keputusannya sama, hanya untuk memancung kepala Saddam.

Di Iraq tetap berlaku huru-hara walaupun tentera Amerika ada atau tidak di sana. Bangsa Iraq berkelahi seolah-olah mereka tidak mahu melepaskan Amerika pergi. Pemimpin silih berganti. Pemimpin yang baik ditembak, pemimpin yang hebat akan dibunuh dan pemimpin macam-mana yang diingini oleh rakyat Iraq?

Pengeboman berlaku di merata seolah-olah kita memberitahu yang Islam sebenarnya ekstrim dan ganas. Apa tidak, yang mengebom ialah penjihad dan yang mati ialah budak-budak yang lalu lalang di sana atau mereka yang sedang mendirikan solat di masjid.

Kalau satu ketika dahulu, Iraq menjadi 'payung' kepada negara Palestin yang menentang ancaman Zionis, kini bukan sahaja Palestin kehilangan pelindung, malahan Iraq menjadi negara yang lebih parah berbanding Palestin. Kalau di Palestin perang saudara antara dua pihak, di Iraq, tidak kurang lima pihak mahukan hak dan suasa politik teratas. Mereka dari bangsa yang sama iaitu Arab, beragama paralel, iaitu Islam addin namun mengapa masih gagal mencari punca kekalutan itu!!!

abe MIE tinggalkan apa yang berlaku di Iraq dengan membandingkan perkara yang sama boleh berlaku di Malaysia. Apa yang Anwar Ibrahim mahukan iaitu sebuah negara yang huru-hara seperti Iraq sebagaimana kegembiraan ditunjukkan oleh Amerika mampu dilaksanakan.

Kalau dahulu kita melihat di kaca televisyen tentang kematian, ketidakadilan, rusuhan jalanan, demonstrasi sana-sini, pembunuhan ngeri dan penindasan yang diwujudkan oleh bangsa Yahudi, kini pusing kanan dan kiri pun sudah ada di hadapan kita semua. Kita tidak perlu terbang dengan Air Asia atau MAS untuk melihat kejadian itu kerana ia sudah berlaku sedekat bulu kening kita semua.

abe MIE-
Bush pernah kata- tentera Amerika mampu menakluki Iraq dalam masa 24jam. Alasannya ialah tentera Amerika mampu memasuki negara berkenaan dalam keadaan politik yang kucar-kacir dan berlaku perang saudara semakin parah.

abe MIE-
Kalau negara kucar-kacir yang ruginya ialah rakyat. Mana kita semua hendak lari? Pada masa itu imperialis (penjajah) tidak perlu memasuki Malaysia dengan menggunakan tentera tetapi dengan mengupah 'tentera Melayu' yang bermentaliti Yahudi seperti Anwar Ibrahim.

Posted by abe MIE 'TERJAH'

2 comments:

PAKCIK berkata... 28 Julai 2009 11:16 PTG

Kesalahan terbesar orang islam adalah merasakan dirinya lebih islam berbanding orang lain. mereka memerangi orang islam lain yang seagama dengannya dengan alasan mereka melakukan jihad dan mati mereka akan ditempatkan di syurga.

syurga neraka dalah hak Allah swt.

Pergeseran agama tidak akan kemana-mana...Jalan kerosakan adalah lebih terbentang luas ..

Sulaiman Hanim berkata... 11 Ogos 2009 7:59 PTG

Saya tidak kira DSAI adalah Agent Yahudi,Kristian atau Agent Iblis sekalipun. Itu HAK anda menuduh dan membuat Provokasi kepada Massa.Yg terpentingnya anda selaku Blogger penyokong Kerajaan memang berperan menulis seburuk dan sejahat mungkin ayat2 yg anda limparkan kepada seteru anda. Tetapi Allah SWT tidak akan tersalah catat jika tuduhan anda itu tdk berasas sama sekali.Penghianat dan Penghancur bangsa adalah Pemimpin UMNO itu sendiri, Kerana mereka Merekrut pemberian May Kad Malaysia dan Sijil kelahiran kepada Pendatang2 daripada Indonesia,Philipine, Pakistan,India dan Mungkin dari China juga ada.Oleh yg sedemikian siapakah yg menjadi Agent ataupun Penghianat Bangsa Melayu yg sebenar benarnya ?!!!? Adakah Pemimpin PR yg menjadi Penghianat Bangsa dan Negara? Berkuasa penuhkah Pemimpin PR untuk memberikan May Kad Malaysia dan Surat beranak kepada Warga asing d Negara ini?....!!! Penghianat yg se benar2nya adalah Penulis Blog yg menjadi Kaki Ampu dan Angkat Buntut kepada Penghianat Bangsa dan Agama....

Catat Ulasan